Amerikaanse en Britse elite eenheden in Oekraïne voeren ‘geheime oorlog’ tegen Russische troepen

—————————————————————————————————————————————–

Sommige NAVO landen willen letterlijk dat ‘Oekraïners blijven vechten en sterven’ om te voorkomen dat Rusland enige politieke overwinning behaalt – Aanstaand NAVO lidmaatschap Finland ‘provocatie die tot kernoorlog zal leiden’

—————————————————————————————————————————————–

Le Figaro, de oudste Franse krant, bericht op basis van informatie van een bron bij de Franse inlichtingendiensten dat Amerikaanse Delta Force en Britse SAS elite eenheden in Oekraïne een ‘geheime oorlog’ voeren tegen het Russische leger. Dat zou betekenen dat Westerse en Russische troepen – ondanks ontkenningen van Washington en Londen – rechtstreeks met elkaar in gevecht zijn, waardoor de conclusie gerechtvaardigd zou zijn dat de Derde Wereldoorlog feitelijk officieus is begonnen.

SAS eenheden ‘zijn sinds het begin van de oorlog in Oekraïne aanwezig, net als de Amerikaanse Delta’s’, twitterde Le Figaro’s senior internationale correspondent Georges Malbrunot op basis van zijn bron. De special forces zouden actief tegen het Russische leger vechten.

De Britse premier Boris Johnson is een van de grootste supporters van het fascistische neonazi regime in Kiev, en zou er persoonlijk bij president Zelensky op hebben aangedrongen om tegen de Russen te blijven vechten, en geen vrede te sluiten zolang er geen betere voorwaarden worden aangeboden. Zelensky heeft inmiddels grootschalige oorlogsoperaties in het oosten en zuiden aangekondigd, en zei dat zijn leger daarbij afhankelijk is van Amerikaanse wapenleveranties (7).

Eerder schreef de Daily Mirror dat ‘voormalige’ SAS soldaten door een niet nader genoemd Europees land via een privaat bedrijf zouden zijn ingeschakeld in Oekraïne voor verkenningen en anti-tank oorlogsvoering. Het Kremlin heeft het dan ook steevast over ‘huurlingen’ die aan de kant van Oekraïne vechten.

Verklaringen EU en NAVO steeds oorlogszuchtiger

Josep Borell, hoge EU vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken, zei afgelopen zaterdag op bezoek in Kiev dat ‘de oorlog op het slagveld zal worden gewonnen’. Daarmee gaf ook Brussel aan niet geïnteresseerd te zijn in vrede met Rusland. Borell beloofde nog eens € 500 miljoen en nieuwe wapenleveranties aan Oekraïne. De Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov reageerde dat Rusland ‘nooit zal zwichten voor druk’, en dat Borells ‘buitengewone’ verklaring over de oorlog ‘de regels van het spel aanzienlijk verandert.’ (8)

De Amerikanen hebben ondertussen meer dan 100.000 troepen in Europa gelegerd. The Washington Post meldde expliciet dat ‘het voor sommigen in de NAVO, die mogelijk al over enkele maanden wordt uitgebreid met Zweden en Finland (6), beter is dat de Oekraïners blijven vechten en sterven, dan dat ze vrede bewerkstelligen die of te vroeg komt, of tegen een te hoge prijs voor Kiev en de rest van Europa.’

Een aantal NAVO landen zouden de Russische president Putin namelijk niet eens ‘de schijn van een overwinning’ willen geven. (3) Een Oekraïense vredesactivist beschuldigde de VS er dan ook van zijn land enkel ‘als kanonnenvoer’ tegen Rusland te gebruiken. ‘De Amerikaanse regering steunde in 10 jaar twee coups in Oekraïne, en spoorde een oorlog aan die 14.000 Oekraïners het leven heeft gekost.’ (3)

Russen pompen water in staalfabriek om neonazi’s eruit te dwingen

Volgens het Russische ministerie van Defensie heeft Oekraïne vergeefs geprobeerd een passagiersschip te gebruiken om leiders van de ultranationalistische (neonazi) Azov bataljon en buitenlandse huurlingen uit Mariupol te evacueren. Honderden huurlingen en duizenden Azov strijders zouden daardoor in de stad gevangen zitten (1). De 36e Marine Brigade zette vanochtend een ‘vaarwel’ op hun Facebook pagina, omdat ze bijna geen munitie meer hebben. ‘Hierna volgen man-tegen-man gevechten. Verder voor sommigen de dood, en voor sommigen gevangenschap.’ (5)

In de catacomben van de belangrijke staalfabriek van Azovstal in het zuiden van Mariupol zouden zich zo’n 3000 neonazi’s van het Azov regiment verborgen houden, en daarnaast mogelijk ook NAVO officieren, die volgens nog onbevestigde berichten werkzaam zouden zijn voor een aldaar gevestigd geheim biolab. Mogelijk kunnen ze zich niet voor lang meer verschuilen, want de Russen hebben brandweerwagens laten aanrukken om de ondergrondse ruimten vol te pompen met water, zodat iedereen gedwongen zal worden naar buiten te komen (2).

Vorige week vrijdag explodeerde een Oekraïense Tochka-U raket op het station van Kramatorsk, waarbij 50 mensen om het leven kwamen. De Westerse media en politiek gaven vanzelfsprekend meteen Rusland de schuld, maar de Tochka-U raket is al jaren niet meer in gebruik bij het Russische leger. Het is duidelijk dat het Oekraïense leger de wegvluchtende burgers als menselijk schild heeft willen gebruiken (9).

‘NAVO lidmaatschap Finland zal tot kernoorlog leiden’

Institute for Political Economy voorman Paul Craig Roberts, voormalige lid van de regering Reagan, schrijft dat het mogelijke aanstaande NAVO lidmaatschap van Finland door het Kremlin om dezelfde reden als een Oekraïens lidmaatschap als een provocatie zal worden opgevat: omdat het Westerse bondgenootschap daarmee raketten kan opstellen die binnen een paar minuten Moskou kunnen raken.

Vladimir Dzhabarov, lid van de Russischee Federatie Raad, dreigde openlijk dat Finland ‘een doelwit zal worden’ als het land NAVO lid wordt. ‘Ik denk dat het een vreselijke tragedie voor het hele Finse volk zou zijn’, een die in ‘de vernietiging van hun land’ zal eindigen (11).

Roberts: ‘Ik benadruk al jaren dat deze provocaties tegen Rusland uiteindelijk een rode lijn zullen overschrijden en op een kernoorlog zullen uitlopen. Ik ben ook al lang kritisch op het Kremlin omdat ze deze provocaties niet hebben gestopt door op krachtige wijze te reageren.’ Volgens Roberts had Putin Oekraïne in enkele dagen tijd met grof geweld moeten veroveren, waardoor het Westen meteen de boodschap had gekregen dat het met landen die de Amerikaanse/NAVO agressie steunen niet goed afloopt.

Omdat in de Westerse mainstream media niets meer gepubliceerd wordt dat afwijkt van het propagandaverhaal van het Pentagon en de NAVO, ‘kan niets meer worden gedaan aan deze krankzinnige drive naar een kernoorlog,’ vindt Roberts. ‘Opnieuw slaapwandelt de wereld naar oorlog. Maar deze oorlog zal nucleair en de laatste oorlog zijn.’ (10)

 

Xander

(1) RT
(2) Hal Turner Radio Show
(3) Hal Turner Radio Show
(4) Multipolarista
(5) Hal Turner Radio Show
(6) RT
(7) Rusvesna
(8) Rusvesna
(9) The Unz Review
(10) Paul Craig Roberts
(11) Zero Hedge

Zie ook o.a.:

05-04: Oproep aan politiek: Breek met Zelensky voordat hij onze ondergang wordt
01-04: ‘Zelfmoordterroristen uit Afghanistan vermomd als Oekraïense vluchtelingen naar Europa’
27-03: Biden bezegelt het lot van de mensheid met de geplande Derde Wereldoorlog in 2023
26-03: Einde Westen nabij: China gaat vierkant achter Rusland staan nu Oekraïense leger vrijwel is verslagen
24-03: ‘Rusland vaardigt arrestatiebevel uit voor George Soros’
24-03:Russische politicus dreigt op staatstelevisie met kernaanval op Warschau en NAVO troepen
21-03: Zelensky probeert Israël bij oorlog tegen Rusland te betrekken
19-03: ‘Rusland had 31 jaar nodig om te ontdekken dat het Satan vertrouwde’
18-03: ‘Russische VIPS worden massaal uit Moskou naar de Oeral gevlogen’
15-03: ‘Rusland gaat kernwapens in Iran stationeren’
10-03: ‘Verenigde Staten wilden trekvogels van Oekraïne naar Rusland besmetten met virussen’
09-03: ‘VS verklaart Rusland de economische oorlog’; Wereld begint zich af te keren van de NAVO
08-03: Amerikaanse generaal: Zet onze hele vloot kernonderzeeërs in om te zien of Putin bluft
07-03: Rusland overweegt totale mobilisatie; Rijken vrezen het ergste en kopen massaal doomsday bunkers
03-03: Rusland waarschuwt het Westen: Hacken van onze satellieten betekent oorlog
02-03: De wereld kan maar beter hopen en bidden dat Putin de oorlog in Oekraïne wint
28-02: Europese Unie verklaart Rusland feitelijk de oorlog
28-02: ‘Westerse experts waarschuwden in 2021 dat VS gevaarlijkste virus ooit in Oekraïne heeft ontwikkeld’
27-02: Topeconoom Armstrong: ‘WO-3 is in fasen begonnen en het Westen gaat verliezen’
26-02: ‘Rusland zet thermobarische superbom in en rijdt ICBM’s uit silo’s’
25-02: ‘EU vermoordt eigen bedrijfsleven met sancties Rusland en wacht lawine faillissementen’
23-02: Gaat het president Volodymyr Zelensky lukken om alsnog WO-3 te veroorzaken?
22-02: Topeconoom Armstrong: ‘World Economic Forum vormt bedreiging voor menselijke beschaving’ (/ Oekraïne is wanhopige poging van het Westen om Putin ten val te brengen)
21-02: Rusland stelt S-550 satelliet killers in grensgebied Belarus met Polen op
21-02: Forbes: ‘Europa heeft energiecrisis aan zichzelf te danken en betaalt nu zware prijs’ (/ …Het is de EU die over uw en mijn rug weigert extra Russisch gas te kopen om zo de ‘Great Reset’ en ‘Green New Deal’ erdoor te kunnen drukken )
19-02: DEFCON-2, voor het eerst sinds de Cuba crisis
14-02: Oorlog of geen oorlog – hierom heeft Vladimir Putin al gewonnen
11-02: Krijgen VS-EU-NAVO en het WEF volgende week hun gewenste oorlog met Rusland?
01-12: President Oekraïne geeft het Westen de schuld van de crisis met Rusland
30-01: Massale mobilisatie leger Belarus; president dreigt einde te maken aan Litouwen
26-01: Blackout Centraal Azië treft miljoenen; Wordt Europa het volgende doelwit?
24-01: Kopie van MH17 intrige? Nieuws over Russische raketten wijst op mogelijke Britse false flag kernaanval op Oekraïne
22-01: Oorlogsprovocatie: Amerikaans militair vrachtvliegtuig schendt Russische luchtruim
22-01: Crisis rond Oekraïne escaleert: wereld stevent op Derde Wereldoorlog af
19-01: Amerikaanse marine laat 22 oorlogsbodems en 4 kernonderzeeërs uitvaren
18-01: Biden wil hardere sancties tegen Rusland, waardoor Europa in energiecrisis wordt gestort
14-01: Onderminister Victoria Nuland kondigt false flag aan die oorlog met Rusland zal veroorzaken
09-01: CIA-MI6 operatie Kazachstan overtuigt Putin dat VS/EU/NAVO uit zijn op oorlog

2021:
18-12: Wordt Oekraïne nieuwe Cuba crisis? Kernoorlog in 60 jaar tijd niet zo dichtbij geweest ( / Ontketenen de klimaat-vaccinatie globalisten een wereldoorlog omdat de Great Reset in gevaar is? )
11-12: 10 landen, met Nederland en Israël, oefenden deze week op door WEF geplande cyberaanval ( / VS/NAVO voert provocaties om oorlog met Rusland te veroorzaken verder op)
19-11: Topanalist waarshcuwt voor Westerse ‘false flag’ operatie aan grenzen met Rusland
09-11: Volgende stap naar oorlog tegen Rusland; Amerika stuurt deel infanteriebrigade naar Oekraïne
27-10: Moskou woedend nadat Duitse minister NAVO kernaanval op Rusland suggereert
07-10: (/..; energieprijzen door het dak (/ Opzettelijk gecreëerde energiecrisis doet prijs van aardgas compleet exploderen en dreigt miljoenen mensen in armoede te storten )
23-09: Europese energiecrisis nabij: Britse organisaties waarschuwen dat mensen deze winter moeten kiezen tussen verwarming of voedsel
15-07: Taakgroep Amerikaanse overheid waarschuwt voor aanstaande verwoestende cyberaanval door Rusland en China

…..

Reageren kan op het Reactie Forum(klik hier)
*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.