Volgende stap naar oorlog tegen Rusland: Amerika stuurt deel infanteriebrigade naar Oekraïne

—————————————————————————————————————————————–

Polen waarschuwt voor ernstig schietincident met Wit-Rusland vanwege ‘aanval’ op grens met duizenden migranten

—————————————————————————————————————————————–

De al jaren door het Transatlantische establishment geplande oorlog tegen Rusland komt opnieuw een stap dichterbij nu de Amerikanen een deel van de 53e Infanterie Brigade naar Oekraïne sturen. Alhoewel het om nog maar 165 soldaten gaat, kan dit besluit als een zeer gevaarlijke provocatie aan het adres van Rusland worden opgevat. Het Kremlin heeft altijd klip en klaar gesteld dat het niet zal toestaan dat Oekraïne als een (de facto) NAVO staat zal worden gebruikt. Moskou overweegt dan ook het luchtruim boven de Donbass, het Russische sprekende oostelijke deel van Oekraïne, te sluiten voor alle buitenlandse militaire toestellen.

De uitzendingsceremonie van leden van het gevechtsteam van de brigade werd vorig week dinsdag in Florida gehouden. De – voor het grootste deel zeer ervaren – troepen trainen op dit moment in Texas, en vliegen daarna naar Oekraïne, waar ze het leger gaan trainen en ‘ondersteunen’.

Het Pentagon waarschuwde Rusland vorige week dat er geen ‘escalerende en agressieve’ acties tegen Oekraïne moeten worden ondernomen, maar doet ondertussen zelf waar het Moskou van beschuldigt.

VS/NAVO in Oekraïne is existentiële bedreiging voor Rusland

Eerder kondigde de VS/NAVO aan dat er op zeker moment afweerraketten in Oekraïne zullen worden opgesteld. Deze projectielen kunnen echter ook offensief worden gebruikt, waardoor zowel Moskou als de belangrijkste Russische raketbases binnen 10 minuten kunnen worden vernietigd. Het Russische leger zou dan geen tijd meer hebben voor een vergeldingsaanval. (1)

Oekraïne als feitelijke VS/NAVO basis is daarom een existentiële bedreiging voor Rusland. Het Kremlin heeft meerdere malen gewaarschuwd dat het opstellen van deze raketten een rode lijn is die een preventieve Russische aanval noodzakelijk maakt.

Oorlog tegen Rusland wordt door de Westerse globalisten ‘noodzakelijk’ geacht indien Moskou, één van de belangrijkste energieproducenten ter wereld, blijft weigeren mee te doen met de communistische ‘Great Reset’ Agenda-2030 klimaatdictatuur agenda, die 100% zeker zal mislukken als de Russische fossiele industrie niet onder totale Westerse/VN controle kan worden gebracht.

Polen waarschuwt voor ernstige schietincident met Wit-Rusland

Niet alleen in Oekraïne kan het plotseling helemaal fout gaan. Zo heeft Polen deze week gewaarschuwd voor een ‘ernstig schietincident’ met Wit-Rusland als dat land blijft doorgaan met het transporteren van duizenden migranten uit het Midden Oosten naar de grens met Polen.

De Poolse vicepremier Kaczynski sprak vorige week over een ‘hybride oorlog’ die de Wit-Russen zouden voeren. De regering trekt daarom $ 407 miljoen uit om een grens’muur’ (hekwerk en prikkeldraad) met Wit-Rusland op te trekken.

Inmiddels zijn meer dan 12.000 soldaten ingezet om ‘de Poolse grenzen te verdedigen’ tegen deze ‘aanval’ met migranten, waarvan er al zo’n 23.000 in erbarmelijke omstandigheden bij de grens verkeren. Op foto’s en filmpjes zou te zien zijn hoe Wit-Russische paramilitairen mannen, vrouwen en kinderen over en door de Poolse grenshekken proberen te duwen. (2)

EC-president Ursula von der Leyen dreigt Wit-Rusland met nieuwe sancties vanwege deze ‘hybride aanval’, die volgens de Poolse regering bedoeld is ‘om Polen, Litouwen en Letland te destabiliseren, en de EU te dwingen de (bestaande) sancties tegen het regime in Minks op te heffen’. (3)

Wit-Rusland heeft een militair pact met Rusland en heeft naar verluid Russische militaire eenheden op zijn grondgebied gelegerd. Indien er inderdaad een ‘ernstig schietincident’ optreedt, is het – gezien de recente Amerikaanse- en NAVO provocaties met vliegtuigen en schepen in het grensgebied in de Oostzee – niet ondenkbaar dat de Westerse alliantie en Rusland daar rechtstreeks bij betrokken raken.

 

Xander


(1) Hal Turner Radio Show
(2) Zero Hedge
(3) Zero Hedge

Zie ook o.a.:

27-10: Moskou woedend nadat Duitse minister NAVO kernaanval op Rusland suggereert
15-07: Taakgroep Amerikaanse overheid waarschuwt voor aanstaande verwoestende cyberaanval door Rusland en China
09-07: Rusland dreigt met militaire reactie op Amerikaanse/NAVO provocaties in Zwarte Zee ( / Putin: ‘Er komt geen WO-3 want het Westen weet dat ze die zullen verliezen’)
26-06: Propaganda Britse pers over ‘Putins helse martelkerkers’ moet burgers rijp maken voor oorlog
23-06: Russische marine vuurt waarschuwingsschoten af op Britse destroyer bij De Krim
15-06: Oekraïne zegt dat NAVO eens is over lidmaatschap, wat absolute rode lijn voor Rusland is
13-06: G7+EU kiezen op top in Engeland definitief voor koers die Westerse economie en democratie vernietigt
24-04: Oekraïne weigert vredesoverleg met Rusland, dat legermacht volledig paraat houdt
20-04: US STRATCOM houdt nu officieel rekening met onvoorspelbaar uitbreken kernoorlog
20-04: Amerikaanse inlichtingenexpert: Onze superioriteit is gebouwd op leugens, wij kunnen geen enkele oorlog meer winnen
13-04: Grote stad ver voorbij Moskou wijst begraafplaatsen aan voor slachtoffers verwachte oorlog
31-03: NAVO gewaarschuwd: Rusland rijdt drie RS-24 kernraketten uit hangars
29-03: NAVO secretaris-generaal Stoltenberg wil agressievere opstelling tegen Rusland en China
28-03: ‘Westen stuurt aan spoedige oorlog om Oekraïne omdat Rusland de Great Reset weigert’
25-03: Oekraïense president tekent bevel tot verovering De Krim en daarmee oorlog tegen Rusland’
24-03: NAVO commandant generaal Breedlove: Westen moet Oekraïne militair te hulp schieten
20-01: Staatsgreep voltooid: Biden president, zal VS binnen 2 jaar volledig op zijn kop zetten (/ Pad naar oorlog tegen Rusland zal worden hervat)

2020:
08-08: Rusland waarschuwt VS: ‘Iedere op ons afgeschoten raket wordt beantwoord met kernwapens’
12-03: ‘Verenigde Staten hebben kernwapens uit Turkije gehaald en naar Polen gebracht’
01-03: Opperbevelhebber NAVO pleitte afgelopen week openlijk voor kernaanval op Rusland

2019:
27-12: Top militaire analist in VS: NAVO heeft geen enkele defensie tegen nieuwe Russische wapens
05-12: NAVO verklaart naast Rusland nu ook China officieel tot vijand
22-09: Kremlin boos op Amerikaanse generaal die dreigt met vernietiging Russische afweerraketten
09-04: ZDF journaal schokt kijkers met aankondiging oorlog tussen NAVO en Rusland
08-04: Poolse oud topgeneraal suggereert preventieve kernaanval op Rusland
12-03: Westen verliest alle Derde Wereldoorlog simulaties kansloos van Rusland en China
22-02: Oekraïne neemt lidmaatschap EU en NAVO in grondwet op (/ NAVO verplicht tot oorlog tegen Rusland als Oekraïne lid wordt)

2018:
17-12: Analist London Global Policy Institute: 70% kans op oorlog tussen NAVO en Rusland
02-12: Invloedrijke Atlantische Raad roept Oekraïne op tot oorlogsdaad tegen Rusland
27-11: Gelekte documenten bewijzen Westerse psy-op informatie oorlog tegen Rusland
15-10: ‘’Militaire confrontatie dichterbij door NAVO cyberoorlog tegen Rusland’
07-10: ‘Aanhoudende oorlog Oekraïne wordt voorwendsel voor NAVO aanval op Rusland’

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

23

 1. Ik zie Polen en Oekraïne al langer als gevaarlijke landen,waar revanchistische krachten erop uit zijn het westen te lokken in een destructief conflict met Rusland.Ik heb de indruk dat met name amerikaanse diensten daar een actieve rol in spelen.In het bijzonder bij het ensceneren van het neerhalen van vlucht MH17.Het westen is na WO2 doorgegaan in het voeren van een hybriede oorlog tegen Rusland.Schaamteloos met propagandazenders als radio Free Europe,later meer sophisticated met het ‘moreeel’ ondersteunen en creëren van martelaren en andere nuttige idioten,zogenaamde ngo’s en ‘vrije onafhankelijke ‘media.Natuurlijk had Rusland ook wel eigen belangen in de wereld,maar dat bleef vooral beperkt tot het zeker stellen van de eigen invloedssferen en zeker na de jaren 60 low profile in de westerse wereld.Allende hebben ze in Chili ook gewoon laten verrekken.Het is hypocriet zoals hier nu ineens in het westen wordt gesproken van een hybriede oorlog door Rusland/Wit Rusland.Het westen en de door het westen gedomineerde internationale wanorde zijn goeddeels verantwoordelijk voor de chaos die gesticht is in Libië en Syrië.En voor het instand houden van armoede niet alleen in hun eigen landen,maar vooral ook in de wereld.En ik denk dat het voor het westen nog altijd een serieuze optie is hun territorium uit te breiden naar het oosten of een destructief conflict in midden/oost europa uit te lokken en zo nieuwe ‘kansen ‘ te creëren voor een dominantie die in de wereld aan verval onderhevig is.

 2. Laat ze gauw ophoepelen die yanks.
  Eerst maar in hun eigen land de zaken regelen.
  Hebben hier niets te zoeken brengen oorlog en tegenwoordig het rare woke virus .
  Weg met die verdeel en heers spelletjes.
  Hebben genoeg aan ons hoofd momenteel.

 3. Europa speelt met vuur. Als de migrantencrisis “vlakbij” de Russische grens escaleert dan kan Europa dit niet meer corrigeren.

 4. Aanvulling op mijn bijdrage DrM schreef: 09/11/2021 om 7:17 pm:

  https://www.prophecynewswatch.com/article.cfm?recent_news_id=5057 Europe Looks To Build EU Army For Strategic Autonomy From US (Europa kijkt om een Europees leger te bouwen om daarmee strategische autonomie van de VS te bereiken)”. Houd dit dus goed in de gaten, want (dreiging van) oorlog doet in Europa het Hersteld Romeinse Rijk van de antichrist ontstaan.

 5. @Bundy,

  Ze maken inderdaad zeer goede tanks in Rusland, maar de beste tanks ter wereld worden nog altijd in Israël gemaakt.

 6. We ( alle Jannen met de pet en Joe de plummers en Jip en Janneke mensen ) leven in een grote en planeetomvattende staat die Absurdistan heet. Volgens mij is het militaire deel van Absurdistan de grootste planeet vervuiler en niet b.v. de koeien die met hun mest de hele planeet zouden vervuilen.

 7. Gelukkig wordt de ” soep ” van Xander nooit zo heet gegeten als ze wordt opgediend

 8. Nog vreemder .
  Wanneer Mutti Merkel honderdduizenden “vluchtelingen ” binnenhaalt ( Wir schaffen das ) wordt zij geprezen voor het “oplossen” van het probleem .
  Nu de Wit Russen moslims doorlaten worden de europese leiders plotseling kwaad .
  Het is gewoon de chaos-agenda met vroeg of laat de gewenste oorlog .

 9. Keer op keer bewijst het Westen de agressor te zijn en niet het Rusland van Poetin.
  De haviken binnen de NAVO sturen al jaren aan op een conflict met Rusland. De leiding weet echter heel goed dat als het echt tot een gewapend conflict komen het Westen aan het kortste eind zal trekken. Dus is het meer symbolisch dan reeel die retoriek.
  Met Trump was alles duidelijk, maar met die seniele Biden weet je het nooit. Ik denk dat het gezonde verstand zal zegevieren en dat er defacto niets zal gebeuren.

 10. Napoleon stond vast in het ijs,Hitler stond ook vast in het ijs en nu denken die dwazen van de NAVO en de USA (ook wel globalisten genoemd) het wel even dat klusje te klaren.
  Foute gedachten en onderschat Moedertje Rusland niet.
  En in ogenschouw genomen dat Rusland en China hechte vriedschapsbanden hebben van oudsher.Wat denken die globalisten wel wie ze zijn.
  Ze hebben geruime tijd de ,,politieagent,, op Aarde kunnen spelen maar het is over.
  Ieder imperium heb een tijd van opkomst,een tijd van hoogbloei en vervolgens de afgang.In die laatste fase is de USA nu beland.
  Overal waar ze geweest zijn hebben ze een spoor van vernieling achter gelaten.Centrale banken van hun goudvoorraad beroofd en musea gepunderd.
  Bravo !!!
  Ik heb een strafblad en toen een keer iemand zie tegen mij ,,Jij kan nu nooit meer naar Amerika.Ik antwoorde tegen hem,,Dat is wel het aller laatste land op Aarde waar ik naar toe zou willen gaan,,

  Groet

 11. Vanmiddag 9 nov 2021 om 1330 vloog er een Russisch militair vliegtuig over de grens tussen Wit Rusland en Polen met het nr Sum 9607 van het Russia Ministry for Emergency Situations. Het toestel maakte steeds rondjes en was vertrokken vanuit een vliegbasis bij Moscou .Het vloog boven Pools grondgebied .

 12. Op https://www.telegraaf.nl/nieuws/1517598750/schoten-te-horen-aan-poolse-grens-we-verwachten-escalatie “Schoten te horen aan Poolse grens: ’We verwachten escalatie’”.

  Over de huidige escalerende situatie tussen Polen en Wit-Rusland, zie https://nos.nl/artikel/2404851-grote-groep-migranten-bij-grens-wit-rusland-en-polen-vrees-voor-confrontatie “Grote groep migranten bij grens Wit-Rusland en Polen, vrees voor confrontatie”, dit past in fase 5 “Phase 5: Establish chaos and Martial law. (November 2021-March 2022) (Veroorzaak chaos en kondig de noodtoestand af)” volgens het stappenplan van de Nieuwe Wereld Orde op https://www.henrymakow.com/2021/10/yeardom—-timetable-to-tyranny.html “Timetable to Tyranny (Rooster naar tirannie)”. Alleen in dat document wordt niet over oorlogen gesproken.

 13. Ik zie dat dit artikel ook een NWO-complot tag heeft. Heeft het beest rechtstreeks de VS en Rusland opdracht gegeven om een oorlog te starten of loopt dit via meer schijven?

  Ik ben nog een beginner in de complottheorieën. Het grote plaatje dat uiteindelijk alle complottheorieën leiden naar het beest is me wel al duidelijk. De piramide die daar onder zit lijkt voor ieder complot anders, vandaar mijn vraag.

 14. Rusland heeft een heilige schrik dat Oekraïne lid zou worden van de NAVO. Oekraïne wil dit wel, maar wil de NAVO dat wel? Zo gaan er in de Amerikaanse regering ook stemmen op om Turkije uit te sluiten van het verbond. Volgens mijn bescheiden mening is zowel Rusland als de NAVO niet uit op een conflict. Het grote probleem is Wit-Rusland ze laten migranten zelfs vanuit Syrië overkomen en zetten ze de grens over bijvoorbeeld tot in Polen en daar werken de Russen aan mee, maar zelf migranten opvangen, neen dat is teveel gevraagd. Beide landen doen aan mensensmokkel. Shalom

Comments are closed.