Top militaire analist in VS: NAVO heeft geen enkele defensie tegen nieuwe Russische wapens

Met onder meer deze nieuwe raketten kan de verdediging van Europa volslagen onverwachts compleet worden uitgeschakeld. (Afbeelding: (2)).

—————————————————————————————————————————————–

‘Russen lopen niet jaren, maar generaties voor’ – Westen weerloos als het tot een oorlog met Rusland (en mogelijk ook China) komt

—————————————————————————————————————————————-

De nog in de Sovjet Unie geboren, in de VS werkende militaire topanalist Andrei Martyanov schetst in zijn nieuwe boek ‘The (Real) Revolution in Military Affairs’ een ontluisterend beeld van de werkelijke krachtsverhoudingen tussen de NAVO en Rusland. De Russen hebben met hun veel beperktere financiële middelen vol ingezet op het ontwikkelen van zeer geavanceerde raketten, waarmee ze inmiddels ‘niet jaren, maar generaties’ op het Westen voorlopen. De NAVO, inclusief de VS, is op dit moment volkomen onverdedigbaar tegen die wapens, en zou een Russische verrassingsaanval niet eens zien aankomen. In militair opzicht zijn we daarom compleet aan de genade van president Vladimir Putin overgeleverd.

In zijn uitstekende vorige boek ‘Losing Military Supremacy: The Myopia of American Strategic Planning’ had Martyanov al de vloer aangeveegd met het (on)vermogen van het Amerikaanse leger om strategische landoorlogen te winnen. Dat lukte destijds nog wel met het verouderde legertje van Sadam Hussein, maar in Afghanistan kon de Taliban ondanks jarenlange inspanningen maar niet worden verslagen.

De afgelopen tientallen jaren zijn de Amerikaanse strijdkrachten ‘tegenover het land (Rusland), dat ze tijdens de Koude Oorlog dachten te hebben verslagen, in een onafgebroken neerwaartse spiraal van afnemende militaire capaciteiten beland.’ Bestaande subsonische maritieme kruisraketten vormen al een grote bedreiging, maar nu ziet de NAVO zich ‘in een zeer vijandige elektronische omgeving’ geconfronteerd met supersonische Russische P-800 Onyx en Kalibr-klasse M54 kruisraketten.

Hypersonische raket maakt Westerse afweer in één klap nutteloos

Onlangs testten de Russen de hypersonische Mach-10 Kinzhal raket. ‘De bestaande anti-raket defensie van de Amerikaanse marine is niet in staat om deze raket neer te schieten, zelfs al zou die al worden gedetecteerd.’ De Kinzhal heeft een bereik van 2000 km., waardoor de vliegtuigen die deze raket kunnen afschieten –de MiG-31K en de TU-22M3M- ‘onkwetsbaar zijn tegen de enige defensie die een Amerikaanse vliegdekschip strijdgroep heeft: gevechtsvliegtuigen.’

De Kinzhal werd al met succes ingezet in Syrië. Vanaf een afstand van 1000 kilometer wist de raket onder slechte weersomstandigheden een doelwit ter grootte van een Toyota Corolla te vernietigen. Daarmee werd de grootste nachtmerrie van de NAVO, namelijk volslagen weerloze command-and-control centra in Europa, werkelijkheid.

De Amerikaanse generaal en top-Pentagon official John Hyten, vicevoorzitter van de Gezamenlijke Stafchefs, erkende dat de VS ook ‘geen bestaande afweermaatregelen’ heeft tegen de hypersonische Mach-27 Avangard, waardoor alle Westerse raketafweersystemen in één klap nutteloos zullen worden gemaakt.

‘Gegarandeerde totale vergelding’

In februari 2019 testte Rusland de subsonische kruisraket Petrel. Deze raket heeft een nucleaire aandrijving, kan maandenlang continu in de lucht blijven en heeft een onbeperkt bereik, waarmee het volgens de topanalist het ultieme ‘vergeldingswapen’ is.

Martyanov verkettert daarom de Amerikaanse beleidsmakers, omdat die veel te lang hebben vertrouwd op hun ingebeelde militaire hegemonie, terwijl de echte technologische revolutie in Rusland –en in iets mindere mate ook in China- plaatsvond. De nieuwe wapens garanderen het Kremlin een ‘gegarandeerde (totale) vergelding’ tegen de VS en de NAVO. Maar ‘wat voor grove propaganda het Pentagon ook verspreidt,’ ook de reeds bestaande Russische en Chinese ballistische raketten zijn inmiddels in staat om de Westerse afweersystemen te omzeilen, en ons totaal te vernietigen.

Ook China kan zich na de miljarden aankoop van Russische S-400 raketafweersystemen uitstekend verdedigen tegen iedere Amerikaanse conventionele aanval. Verder hebben de Chinezen tal van (kruis)raketten die speciaal zijn ontwikkeld om bij verrassing Amerikaanse vliegdekschepen, militaire bases en ook het Amerikaanse vasteland te verwoesten.

NAVO verliest alle ‘wargames’

De expert wijst in dit verband op de ‘war games’ die de Amerikaanse RAND Corporation doorgaans voor het Pentagon uitvoert. In de laatste tientallen oorlogssimulaties verliezen de VS en de NAVO steeds kansloos van Rusland en China. Een Derde Wereldoorlog zal voor het Westen daarom ‘op een catastrofe’ uitlopen.

In 2020 komen ook de Russische S-500 en S-350 Vityaz er nog eens aan. Daarmee kunnen NAVO AWACS (radar/early warning toestellen) van grote afstand worden vernietigd, en mogelijk zelfs hypersonische (niet-ballistische) raketten. ‘Er bestaat geen gelijkwaardigheid tussen Rusland en de VS op terreinen zoals luchtafweer, hypersonische wapens, en in het algemeen de ontwikkeling van raketten, om maar een paar zaken te noemen,’ waarschuwt Martyanov. ‘De VS ligt op alle vlakken achter, niet slechts in jaren, maar in generaties.’

Rusland en China streven ons ook economisch voorbij

Ook op economisch vlak worden de VS en de EU door Rusland en China ingehaald. Daar waar Amerika en Europa inzetten op superstaat-structuren en het uitwissen van de grenzen en soevereiniteit, zoeken steeds meer landen in Eurazië aansluiting bij het veel vrijere Russische-Chinese model, dat de soevereiniteit, grenzen en wetten van die landen gewoon respecteert, en niet de behoefte heeft om nieuwe ‘Unies’ te creëren.

(Vooral van de EU hebben de Russen en Chinezen straks niets meer te vrezen, want die gaat de komende jaren economisch zelfmoord plegen met de extreem kostbare, welvaart- en vrijheid vernietigende ‘klimaatdeal’ van de communistische commissaris Frans Timmermans.)

Europa wilde geen toenadering maar koos voor agressie

Putin heeft jarenlang geprobeerd toenadering te zoeken tot Europa, maar dat koos steeds weer voor de agressieve Amerikaanse benadering, zoals het tegen alle afspraken in militariseren van Oost Europa, en natuurlijk het opzetten, steunen en financieren van de illegale, mede door de CIA georganiseerde fascistische staatsgreep in Oekraïne en de daaraan gekoppelde oorlog tegen de Russisch sprekende bevolking.

Opgeteld bij het valselijk in de schoenen van Rusland geschoven MH-17 drama kon Moskou niet anders dan concluderen dat het Westen uit is op confrontatie, en ontwikkelde vervolgens wapens waartegen wij geen enkele verdediging hebben.

Westen kan oorlog ‘onmogelijk winnen’

Kortom: het tijdperk dat de NAVO superieur was, en Amerika vrijwel onkwetsbaar, is definitief voorbij. Desondanks ‘verkeert het grootste deel van de Amerikaanse (en Europese) elite nog in een staat van Orwelliaanse cognitieve dissonantie’ dat een oorlog tegen Rusland (en/of China) makkelijk gewonnen kan worden. De realiteit is volgens de analist precies omgekeerd: het is zelfs ‘onmogelijk’ geworden dat het Westen die oorlog wint, ook niet als die alleen met conventionele wapens wordt uitgevochten. ‘En laat staan als het op de nachtmerrie van een wereldwijde nucleaire catastrofe uitloopt.’

Gezien de extreem eenzijdige anti-Russische –en steeds vaker ook anti-Chinese- houding van zowel de Westerse politiek als mainstream propaganda media zijn de vooruitzichten op een nieuwe periode met ontspanning en vrijwillige samenwerking niet bepaald rooskleurig, al heeft uitgerekend de globalistische Franse president Emanuel Macron voor een flintertje hoop gezorgd door te zeggen dat Europa moet proberen om de banden met Rusland weer aan te halen. Of het licht eindelijk doorbreekt in Parijs, Brussel, Den Haag, Berlijn, Londen en Rome, voordat het echt te laat is, moet natuurlijk nog maar worden afgewacht.

 

Xander

(1) Consortium News via Zero Hedge
(2) Afbeelding: WikiMedia Commons, bron Военный парад на Красной площади / website of the President of the Russian Federation , auteur The Presidential Press and Information Office , Creative Commons Attribution 4.0 International license.

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

45

 1. Lees dat we aardgas krijgen van israel.!!!
  Het rijkste land van Europa is Griekenland, zij hebben enorme grote gasvelden.
  Rusland wil maar wat graag dat de Grieken hun gas in de pijplijn steken van Rusland, of het gebeurd al.

 2. Nu we het over raketten hebben, lees niets over de Satan 1 en 2 van Rusland.

  Wie met Rusland wil schaken komt bedrogen uit.

 3. Dat is andersom ook, defensie industrie is enkeld nog om geld te maken door verkopen en nietmeer voor de veiligheid, de enige verdediging met deze technologie is nog de aanval waarin je volledig en meteen zeker weet dat je het systeem lamlecht.
  De grootmachten ken je nietmeer tegen verdedigen.
  Strategie telt, de beste strategen nu doen Trump, Poetin, Erdogan, ik vermoed ook Engeland.

 4. @casimir je praat een heleboel maar je weet nergens wat vanaf. Heb in begin 70-er voordat ik studeerde(economie) militaire dienstplicht vervuld. Toen was het al binnen het leger bekend dat als wij op conventionele wapens oorlog zouden voeren het westen het zouden verliezen. Heb gediend bij de 13e painfbat te Oirschot en nummer 13 is niet voor niets gekozen want zodra er oorlog zou komen dan was de 13e painfbat bedoeld om de eerste klap op te vangen dwz wij zijn administratief afgeschreven, alles wat terugkomt is meegenomen maar het is niet de bedoeling.

 5. Als de Russen een atoommotor hebben waarmee hun raketten dagenlang in de lucht kunnen blijven, dan zullen ze vast ook nucleair aangedreven UFO’s hebben. Misschien dat de sigaarvormige UFO’s deze Russische (of Amerikaanse) raketten zijn? Ook de VS zullen over zulke atoommotoren beschikken. Misschien ook China.

 6. @Hans schreef: 27/12/2019 om 6:45 Lang leve Putin en Xinping, ik heb de wodka al klaar staan.

  Als u benieuwd ben naar mijn antwoord op uw ingezonden, lees die dan op het Geloofsforum:
  Tot Ziens!

 7. We kunnen nu om op een simpele knop te duwen bijna tien keer de wereld en alle beschavingen vernietigen, iets om trots op te zijn???? Shalom

 8. Zijn die russen, chinezen of turken nu zo slim, of jatten (spioneren) ze alles uit westerse computer(systemen) ?
  Want er is heel wat kennis weggelekt en zijn heel wat zaken nagemaakt.
  Grote kans dat het westen verslagen of voorbijgereden wordt door eigen wapensystemen.

 9. De wijzen uit het oosten, uit zo verre land
  Ze offeren onze Heere met offerrand
  Ze offeren ootmoedigen mirre, wierook en de goud,
  ter ere van het kindje dat alle ding behoud.
  Ontferm U Heer.
  Het kerstverhaal lijkt nu de hele wereld te omvatten.
  En hoevaak moet de Heere Jezus en daarmee de naaste verraden en vermoord worden, voordat het vrede op
  aarde is?

 10. Dat wordt nog een drukke tijd;
  Erdogan wil het westen islamiseren en het zichzelf toe eigenen,
  China wil z’n machtspositie vergroten en het westen gebruiken om hun producten te verkopen. Misschien daarna het chinese gezag introduceren.
  Rusland bewapent zich met moderne wapens om uiteindelijk de baas over ons te worden.
  En Amerika, vergeet dat land niet, wil nog steeds de grootste in de wereld blijven, en met het westen handel blijven drijven.

  Wat wil het westen?? t Ja; ehhh, lief zijn voor elkaar???zodat we allemaal vriendjes worden?
  Verder heeft het westen geen visie en drijft het daardoor langzaam weg. De bevolking herkent niets meer. Geen identiteit, cultuur en omgangsvormen. Allemaal opgegeven omdat we…vriendjes met iedereen willen zijn.

 11. En dan in geld uitgedrukt US 16 rusland 1 dit is dus belastinggeld. US maarliefst factor 16 met resultaat 0 en rusland factor 1 resultaat 1. Iets om over na te denken in het vrije westen.

 12. Napoleon B heeft Rusland onderschat, Adolf H idem dito en nu dus de New American Terror Organisation die mest wil worden voor Ruslands toch al zo wel bemeste grond. Rusland is groot dus kan altijd wel wat bij. Hoe meer, hoe liever. En wij zijn van de ‘mensen’ met een negatief IQ af, die na de moordenaars-school genaamd kazerne te hebben doorlopen, moorden voor een medaille…. en de chocolade. Dat zij moge ruste in vrede en het de wormen wel moge bekomen.

 13. Even iets anders. Op een nieuws site las dat Is voor de wraak op hun IS leider in Nigeria meerdere christenen zijn onthoofd op 1e Kerstdag. Ik weet niet of het waar is, maar een kennis heeft een dochter die met een Nigeriaan getrouwd is (beide christenen), ze wonen ook in het gebied dat meestal door moslims wordt bewoond. Ik heb nog niets gehoord, dus ik denk dat ze zolang veilig zijn. Maar het gaat maar door…..

 14. @Hans,

  Je bent blijkbaar erg gecharmeerd van Putin en de president Xi Yi Pin van China.
  Maar denk je dat je deze heren kan vertrouwen?
  Putin is een kille, berekenende speler, die zich niet het kaas van zijn brood laat eten. Maar hij steunt wel erg foute regimes, zoals dat van Syrië en Iran. Ik zie Xi Yi Pin echter als de ergste schurk van deze twee heren. Ik ben 2 keer in China geweest, de laatste keer in de zomer van 2015. Je zag er hier en daar wel kerken staan, met een kruis op het dak of op de toren. Maar nu worden christenen zwaar onderdrukt. Ouders mogen niet hun kinderen meenemen naar de kerk, zelfs hun babies niet. Er staan daar zware straffen op. Onder de leeftijd van 18 is kerkbezoek er verboden, dus kinderen dopen is er vrijwel onmogelijk. Kruizen worden van kerken verwijderd, want christelijke symbolen zijn er nu verboden. Wie een voorganger aan het regime verraadt word rijkelijk beloond! Dat is de reden dat ik niet meer naar China wil reizen.
  Camera’s met gezichtsherkenning houden massaal het volk in de gaten. Doet men iets wat het regime niet welgevallig is, dan krijgt men strafpunten. Zo kan men zelfs allerlei rechten verliezen, zodat men b.v. niet meer met de trein mag reizen. Als iemand je verraadt met b.v. een valse beschuldiging kan je zomaar in een strafkamp terecht komen.

 15. @Emile,

  Er is een heel goed alternatief voor het Russische gas. We kunnen binnen een paar jaar aardgas kopen van Israël. Er komt een pijpleiding van Israël via Cyprus en Griekenland naar Europa.
  Probleem is dan opgelost, want er zijn zeer grote gasvelden voor de kust van Israël gevonden.

 16. Stelletje onozelen allemaal hier. De kerst is nog niet voorbij en op internet hebben ze het weer over wie het sterkste leger heeft.
  Niemand van alle zelf genoemde legers is de sterkste.
  Het zwaard en het woord van de Heer Jezus snijdt dwars door alle zielen heen en zal zelfs de knieën van alle oorloghitsers op aarde buigen.
  Dus gelovigen, wees niet gevreesd voor dictators en presidenten of koningshuizen.
  Jezus is Koning en zijn woord zal RECHT spreken.

 17. Het is weer meten met twee maten. “laat de Russen maar komen”, oké….is het met bommen of met handel? Als het bommen zijn en ze zijn NIET nucleair en worden enkel op Brussel (EU gebouw en NATO hoofdkwartier) gegooid heb ik er niet echt problemen mee
  Aan de andere kant is het ‘Oosten’ bezig met het opzetten van die vernieuwde zijderoute dwz handel drijven met het westen, met ons dus.NS2 is hier ook een voorbeeld van.
  Mijn stelling blijft: flikker de Amerikanen eruit, geen enkele Amerikaanse basis nog in Europa (Ramstein, Volkel, Kleine Brogel enz.) en we hebben van de Russen niets meer te vrezen en als Rutte van het toneel verdwijnt met zijn onderste steen van MH17 en er echt en eerlijk onderzoek gepleegd kan worden naar de echte dader, kan de vriendschap met Rusland misschien hersteld worden.

 18. Correctie

  Bedoeld is: in plaats van maximale opvoering van raciale diversiteit binnen naties en supranationale entiteiten zoals de europese unie.

 19. Goede analyse Xander.

  Vraag blijft hoe het kan dat rusland en china zo een wapen- technologische voorsprong hebben kunnen nemen.

  Welke belangen hebben dit bevorderd?

  Het zou mooi zijn als er toenemend respect zou komen voor nationaliteit en soevereiniteit en culturele en raciale uniformiteit per afzonderlijke naties in plaats binnen naties.

  De europese unie diversiteit vormt de bijl aan de wortels van de europese beschaving.

 20. Oh. Oh. Die Russen toch. Zijn nooit meer van het Grote Boze Beer imago afgekomen.
  En de EU blijft maar provoceren, sarren en etteren.
  Met het braafste jongetje van de klas vóórop. Belerend vingertje hier, Stoot onder de gordel daar, Kudde boycotjes en boze briefjes etc. enz..
  De hele klimaat hysterie hier ter lande vindt zijn oorsprong in het stront eigenwijze “beleid”: “Wat er ook gebeurt…géén gas uit Rusland…Herhaal géén gas uit Rusland!!”
  In alle landen om ons heen worden gewóón gigantische gasleidingen aangelegd en in België krijg je zelfs €1000 subsidie indien je je aansluit op het gasnet.
  Maar Gekke Henkie van de Wereld weet het, zoals gewoonlijk, véél en véél beter en doet hier niet aan mee.

 21. Mijn Russische hond (samojeed) zit al bij de deur met een kluif voor ze om hen welkom te heten. Die Russen zijn er goed in de troep op te ruimen die westerse regeringen gemaakt hebben. Als ome Iwan komt zal ik hem wel even vertellen hoe die cultuurverrijkers mijn Laika Samojedskaja(s) decennials lang, dagelijks bespuugd, getreiterd en bedreigd hebben. Bij de Russen zijn dieren geen dingen zoals ze hier volgens de de wet zijn. Hier hoef er niet mee bij de politie aan te komen; Trouwens, waar nog wel mee? Die Russen weten nog wat tucht is en ze hebben nog de knoet ook; Toch kameraad? Kom; Robot-ti in de toko! bistro!!!

 22. Waar hebben we het over wie weet wat iemand weet een gezegde is alle mensen die alles weten moeten achter in de rij gaan staan die weten meestal niks alleen maar praters toedeloe

 23. de “super”machten zijn het over 1 ding eens; het wordt “gelukkig” niet hier maar daar uitgevochten.En als u denkt de Navo is een “super”macht dan zeg ik slaap ….., en goedenavond.

 24. Blitzkrieg van Rusland met 15.000 tanks : West-Europa ingenomen in 48 uren !!!

  De Benelux heeft er misschien nog 50 van de jaren ’85 …hahaha !!!

  Europa zal zich vlug overgeven moest Moscou een supersonische atoomraket op Stockholm of Helsinki of Parijs werpen …

  Domme Westerlingen !!!

 25. Waarom wil het westen altijd een vijand hebben.
  Alleen maar voor de handel, het bloedbad wat daarbij wordt aangericht zal ze helemaal worst zijn. Walgelijke gluiperige politicie hebben we hier in het Westen. DE LEUGEN REGEERT!!!!!

 26. Laat de Russen maar komen om de fascistische EU op te ruimen, dan is Europa weer vrij en krijgen landen hun respect, eigenwaarde, vrijheid en soevereiniteit weer terug. Rusland behoort ook tot Europa niet te vergeten. Wij delen een gezamenlijke geschiedenis.

 27. @Casimir
  De denkwijze van de Russen is anders,wat is goed koper een straaljager of een raket die hem neerhaalt ??
  rekensom is dan snel gemaakt,en als die bedrijven gedeeltelijk in overheidshanden zijn zullen de kosten ook aanzienlijk lager zijn.
  Wat wij gebruiken in het westen zoals de patriot,haalt amper iets uit de lucht,zelf geen drone zoals we zagen in Saudi-Arabie
  Dit alles komt voort uit die tijd dat de Vs regelmatig de Russische grens over vloog,Als antwoord erop ontwikkelden ze als maar betere systemen er tegen,met als resultaat dat ze nu nummer 1 zijn met dit spul,en de VS er ronduit de pest in heeft dat landen bv de s 400 kopen
  Ze weten dondergoed dat ze zware verliezen zullen hebben door dit systeem,al zeggen ze dat ze stealth vliegtuigen hebben,maakt volgens mij niets uit voor dit systeem
  verschil tussen onze patriot en de S 400 is ongeveer het zelfde als een spitfire en een F16.

 28. Actie geeft reactie. Alle sancties ten spijt, Rusland is er op alle fronten sterker door geworden en dat met een budget dat te verwaarlozen is met de ongebreidelde uitgaven van de VS. Het zelfde gaat gebeuren met Engeland. Het Angelo-Amerikaans ‘systeem’ draait straks op full speed. Denk hierbij aan de jaren 40 waarbij de Amerikanen Engeland uiteindelijk ! met voedsel, medicijnen en oorlogstuig hebben bevoorraad. Er is momenteel maar één (moorddadige) industrie die het meer dan goed gaat ; het vervaardigen en verkopen van oorlogstuig. Zou er überhaupt een ‘space shuttle’ zonder een aandrijving, made in Russia, nog functioneren ?
  Het Westen : wie repareert nog wat ? …. men flikkert ‘t maar weg. Niet omdat het niet (meer moet maar omdat het kan) . Ja, gelukkig zijn er repair-cafés, veelal ouderen die nog kennis van zaken hebben maar dat lijkt wel een uitstekende generatie te zijn. In het Oosten, in Rusland maar ook in de oostelijke staten van de EU, is de weggooimaatschappij, gelukkig maar, nog niet doorgedrongen.
  Spionage, het ‘afkijken’ van sophisticated ontwerpen is van alle tijden. De Nazi , Werner von Braun met companen zijn ontvoerd in eind ‘44 en 45 naar de USA. Het (toenmalige ! communistische ) Rusland deed hetzelfde, pakken wat je kan. De sputnik …. was de eerste satelliet, de tweede inc. hond. Ouderen weten dat nog. Rusland is een land van denkers, verbeter de ‘wereld’ maar begin bij je eigen natie.
  Maar er komt geen atoomoorlog, nee, dat zou ‘t absolute einde van (bijna) alles zijn. Een bacteriologisch ‘conflict’ , die inmiddels uitgetest worden, o.a. in Afrika zal naast een genetische aanval, u leest het goed, waarschijnlijk zijn. Oorlogsmisdadigers zijn het, rijk geworden door het imperialisme ( gaat nog steeds door, uitbuiting ) vernietigen de ‘aardse cultuur’ . Het communisme bestaat niet meer, dat wil de westerse media u laten geloven. Puttin, Rusland dus, heeft of geeft dat enorme continent de mogelijkheid om zonder overal ter wereld te interveniëren zijn eigen land te ontwikkelen. Hij weet zonder macht geen kracht …. strategisch denken is na de perestrojka en glasnost een noodzaak geworden. Er speelt momenteel nog iets anders, Duitsland gaat zich weer …. herbewapenen, wil weer een wereldspeler worden. Het Morgenthau plan …. blijkt maar tijdelijk. Verdammt noch mal.
  Onwillekeurig moet ik nu denken aan de CO II ‘oorlog’ : Wij hebben de ‘controle’ verloren over het klimaat …. óf we ooit het klimaat hebben kunnen controleren .

 29. Het westen wordt al decennia door machtsgeile psychopaten geleid. Die mensen denken dat zij altijd beter en wijzer zijn dan wie dan ook. Al bewijzen alle feiten en bevindingen/berekeningen het tegendeel, dan nog denken zij werkelijk dat zij altijd kunnen winnen. Deze mensen leven zo intens in hun wensdromen, dat niemand in staat is hen dat aan hun verstand kan brengen. Het maakt niet uit door wie het hun vertelt wordt, zij ontkennen alles en gaan het enkel op hun eigen manier van aanpak doen. Dat zij daarmee de halve of de hele wereld in vuur en vlam zetten, met miljoenen c.q. miljarden doden. Dat interesseert hun totaal niets, zolang zij maar gelijk krijgen dat zij winnen. Een psychopaat stopt pas met zijn waanzin, als hij/zij dood is.

 30. Casimir, men heeft er niet veel van nodig. Gewoon de garantie dat ook de oorlogstokende elite, waar ook ter wereld er eentje op hun kop kunnen krijgen is al voldoende.

 31. van 1992 t/m heden hebben de Russen goed gekeken hoe het westen met Kruis raketten en lucht overwicht Afghanistan Irak en Libye plat gooide
  De Russen hebben inderdaad hun magere middelen geïnvesteerd in Elektronische oorlogs voering en luchtverdediging, ze hebben zich ook verzekerd dat ze goede retributie wapens hebben voor het geval dat de het westen een verrassing aanval zou doen.
  het westen heeft inderdaad Rusland zwaar onderschat maar voor wie daar regelmatig komt is dat geen verassing.
  Alleen bij de fabeltjes krant is dat nog niet doorgedrongen

 32. Waar gaat china zijn chinese “producten” dan aan verkopen en waar gaat rusland zijn olie en gas dan naartoe pompen, als ze de eu platleggen ?
  Zelfde geld als de vs word uitgeschakeld
  Beide gaan dan geconfronteerd worden met een economisch en politiek armaggedon in eigen land.
  Lijkt me meer een poging van de schrijver om op de angst van de burger in te spelen, zodat er een nieuwe wapenwedloop word opgestart, waar de enige winnaar het globale militair industriele complex is, zoals onder Obama en de clintons

 33. Ik lig er niet wakker van. De heersers dezer aarde, de NWO elite, is toch uit op een totale oorlog, satanisten als het zijn. Ik vertrouw enkel nog op Jezus Messias.

 34. Macron die toenadering zoekt tot Rusland als lichtpuntje? Die Rothschild bankier treedt hard op tegen zijn eigen volk
  (gele vestjes)… Als ik Rusland was, zou ik hem niet eens ontvangen. En het Gas… Dat verkopen ze net zo graag aan China en Turkije, kan Europa straks zien hoeveel schalie gas Amerika daadwerkelijk heeft. Ik denk dat we van het gas af moeten, niet vanwege de CO2 uitstoot, maar omdat het in Groningen op is en Noorwegen ook binnenkort zijn peak bereikt.

 35. Ben vooral dankbaar en ook blij dat ik mijn korte tijd hier op Aarde nooit besteed heb aan het uitdenken van vernietigingsmiddelen voor andere mensen en mij zo in dienst te stellen van de duivel. Wat zullen al die uitvinders toch trots op zichzelf zijn zeg, zeker als de bankrekeningen iedere maand weer goed aangevuld worden. Wacht maar ‘geweldige’ uitvinders… iedere dag is één. En spijt is te laat gekomen verstand…

 36. Dit verhaal bevat zeker veel krachtige elementen, maar toch ook een zwak punt: de raketten die Rusland heeft ontwikkeld, kunnen wel superieur zijn,maar zijn zo duur dat ze er niet meer dan een zeer beperkt aantal van kunnen maken. Deze beperking gold al voor de BUK raket en naarmate de raket meer geavanceerd wordt, komen er andere randvoorwaarden in beeld: de inzetbaarheid wordt begrensd door factoren als prijs, technische kennis die nodig is om het ding aan te sturen. Ik zie dit wapen meer als een middel tot afschrikking en een middel om propaganda te bedrijven dan iets anders.

 37. Nederland heeft zo wie zo geen leger van welke betekenis dan ook, Dat heeft Rutte afgeschaft .De Domme drammers en dromers in het dorp Den Haag slapen nog immer . Hoogtijd voor een Fvd/ Pvv coalitie . Het is de hoogste tijd voor een Nexit . De Engelsen zijn na December 2020 weer een vrije natie

 38. Laat de Russen maar komen om de boel hier schoon te vegen! Het Westen is overigens al jaren bezig enorme troepen op de been te brengen in Oost-Europa.

Comments are closed.