‘Aanhoudende oorlog Oekraïne wordt voorwendsel voor NAVO aanval op Rusland’

‘VS en EU lokken met anti-Russische koers preventieve nucleaire aanval uit’ –
De Amerikaanse Nationale Veiligheid Adviseur John Bolton (L) kijkt op 24 augustus samen met de Oekraïnese premier Gorysman naar een militaire parade in Kiev, waaraan ook Amerikaanse en Britse militairen deelnamen. (Afbeelding: Getty Images (2)).

—————————————————————————————————————————————

Analist Eric Zuesse schrijft voor The Strategic Culture Foundation dat de aanhoudende oorlog die het door het Westen gesteunde fascistische neonazi-regime van Oekraïne voert tegen de Russisch sprekende bevolking in het oosten van het land het voorwendsel dreigt te worden voor een Amerikaanse / NAVO aanval op Rusland. Aanvankelijk was de Derde Wereldoorlog tegen Rusland gepland om in Syrië te beginnen, maar nadat Rusland en Syrië de controle over het laatste door de jihadisten beheerste gebied onlangs aan NAVO lid Turkije overgaven, is de focus van de plannenmakers in Washington en Brussel noodgedwongen verschoven naar Oekraïne, dat door de Amerikaanse regering feitelijk als NAVO lid wordt behandeld.

De regering Trump dreigde vorige maand nog openlijk met een invasie van Syrië en een aanval op de Russen in het land. Dat militaire ingrijpen zou zijn bedoeld om het laatste bolwerk van de Al Qaeda jihadisten in Idlib te behoeden voor een zekere nederlaag, waarmee de jarenlange oorlog die de Amerikanen en hun NAVO bondgenoten voor het koninklijke huis van Saud -dus de oliebelangen van Saudi Arabië- tegen de Syrische president Assad voeren, definitief zou zijn mislukt.

Oekraïne vervangt Syrië als troefkaart voor aanval op Rusland

Een rechtstreekse conventionele militaire aanval op de Russen in Syrië zou hoogstwaarschijnlijk het begin zijn geweest van de Derde Wereldoorlog. Met het overgeven van de controle over Idlib door Rusland en Syrië aan Turkije werd deze Westerse invasie voorkomen, want anders had de VS ook een oorlog moeten beginnen tegen een NAVO lidstaat, wat het bondgenootschap onmiddellijk uit elkaar zou doen scheuren.

Een via Al Qaeda, ISIS en andere jihadgroepen bewerkte machtsovergave van Syrië aan Saudi Arabië is dus voor onbepaalde tijd geblokkeerd. De oorlogshitsers in Washington en Brussel hebben echter nog een andere troefkaart waarmee ze Rusland willen uitschakelen: Oekraïne, waar president Barack Obama in 2014 een illegale en bloedige staatsgreep liet plegen tegen een democratisch gekozen president waar 90% van de Russisch sprekende Oekraïense bevolking in de Donbass regio op gestemd had.

VS en EU steunen fascistisch Russen hatend neonazi regime

Wederom met steun van de EU installeerde de VS vervolgens een fascistisch, Russen hatend regime in Kiev, dat wortels heeft die teruggaan tot de Oekraïense Nazi organisaties die tijdens de Tweede Wereldoorlog Hitler steunden. Dat racistische regime startte vervolgens een niets ontziende oorlog tegen de Russisch sprekende bevolking in het oosten van het land. Op 1 oktober schreef de vermaarde onderzoeksjournalist George Eliason nogmaals over de vele oorlogsmisdaden die Kiev sinds 2014 met financiële steun van voornamelijk Amerikanen en Canadezen –en met stilzwijgende instemming van de EU- heeft begaan.

‘De Oekraïense strafbataljons en vrijwilligersbataljons zijn er trots op dat het niet nodig is hun misdaden voor de priemende ogen van het Westen te verbergen,’ schreef Eliason. ‘Zelfs nu, terwijl er een staakt-het-vuren zou zijn om de kinderen naar school te kunnen laten gaan, bestookt Kiev steden en dorpen in de Donbass. Op 29 september beschoten Oekraïense legereenheden in slechts 24 uur tijd de DNR (Volksrepubliek Donetsk), waarmee ze meer dan 300 keer het bestand schonden.’

Begint de Derde Wereldoorlog onverwachts in Oekraïne?

Om het vuur nog verder op te hitsen stelde de Amerikaanse minister van Binnenlandse Zaken Ryan Zinke zelfs een marine blokkade van Russische (en Iraanse) olie- en gasexporten voor. Hiervoor overhandigde de VS twee marineschepen aan het regime in Kiev. Achterliggende reden is het streven van Saudi Arabië om een monopolie te krijgen op de cruciale Europese energiemarkt, waarvoor het nodig is de Russische leveranties aan de EU (door o.a. Gazprom via pijpleidingen die door Oekraïne lopen) uit te schakelen.

In tegenstelling tot wat het Kremlin na de vreedzame Val van het IJzeren Gordijn hoopte heeft Amerika het streven naar het militair verslaan en overwinnen van Rusland nooit opgegeven. De hernieuwde invasie van de Donbass door Kiev zou volgens Zuess heel goed een voorwendsel kunnen worden voor de VS en de NAVO om een ‘bondgenoot’ te hulp te schieten tegen wat door de Westerse propaganda media ongetwijfeld ‘Russische agressie’  zal worden genoemd, en op deze wijze de Derde Wereldoorlog te ontketenen.

‘Dit zal vermoedelijk een nucleaire blitz aanval van Rusland uitlokken, bedoeld om zoveel mogelijk Amerikaanse vergeldingswapens (in zowel de VS als Europa) uit te schakelen,’ vervolgt de analist. ‘In militaire termen zal de partij die het minste schade lijdt ‘winnen’, ook al zal die kernoorlog de hele planeet verwoesten. Degene die in een kernoorlog als eerste toeslaat zal vrijwel zeker het minste schade oplopen, omdat de vergeldingswapens van de vijand met die aanval zullen zijn vernietigd. Trump speelt een nucleair kat-en-muis spel tegen Putin. Hij stelt Putins geduld in ieder geval danig op de proef.’

‘Overlevenden zullen Amerikanen als agressors zien’

Als de VS inderdaad in Oekraïne een blokkade van Russische havens steunt, en/of een conventionele aanval op Russische doelen lanceert –zo suggereerde de Amerikaanse NAVO ambassadeur afgelopen week al openlijk een aanval op raketbases IN Rusland-, dan kan het Kremlin wachten op een Amerikaanse nucleaire verrassingsaanval – iets waar al geruime tijd gedetailleerde Pentagon plannen voor bestaan.

Dat de overlevenden van de hierop volgende wereldwijde kernoorlog de Amerikanen en hun slaafse Europese vazallen als de agressors zullen zien, lijkt Washington en Brussel een zorg te zijn (net zoals de uitslag van het Nederlandse Oekraïne referendum, dat deze ontwikkelingen moest voorkomen, vrijwel meteen in de prullenbak werd gekieperd, en partijen zoals D66 ertoe noopten het referendum meteen maar weer af te schaffen).

Zuesse dringt er daarom bij het Amerikaanse volk op aan om de machtige elite in Washington, van beide politieke partijen, af te zetten en hen te vervangen door een authentieke democratie. ‘Als dat niet lukt, dan lijkt de Derde Wereldoorlog het waarschijnlijke gevolg. En dat zou voor de hele wereld vele malen erger zijn dan het afzetten van een overheid die door de hele wereld als de met afstand gevaarlijkste op onze planeet wordt beschouwd.’

Xander

(1) The Strategic Culture Foundation via Zero Hedge
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

05-10: NAVO ambassadeur dreigt Rusland openlijk met militaire aanval
20-09: ‘Frans fregat bij Syrië probeerde oorlog uit te lokken, maar Putin trapte niet in NAVO val’
18-09: ‘Russisch vliegtuig in Syrië neergeschoten tijdens Israëlische aanval’
17-09: Oekraïne stevent in Zee van Azov af op oorlog met Rusland
10-09: Precies volgens het script: VS zegt dat Assad chemische wapens gaat gebruiken en overweegt aanval op Russische troepen
18-07: Democraten beschuldigen Rusland van oorlogsdaad tegen Amerika (/ Democratische parlementariër pleit voor cyberaanval op Russische banken en overheid)
16-07: Westerse elite doodsbang dat Trump en Putin pad naar vrede en samenwerking inslaan (/ Top ‘moet’ mislukken om Russofobische hysterie in Westen overeind te houden)
11-07: ‘Russische kernwapens naar Kaliningrad om NAVO aanval af te slaan’
26-05: Analisten vragen Trump in petitie om dialoog met Putin om wereldoorlog te voorkomen
24-05: Absurd en gevaarlijk: Geen flintertje hard bewijs, maar Rusland krijgt weer schuld van MH-17 (Nederland dreigt grote rol te gaan spelen bij veroorzaken geplande NAVO oorlog tegen Rusland)
16-03: False flag aanslag op spion in Engeland volgende stap naar WO-3 tegen Rusland
01-03: Twee derde materieel Duits leger defect, maar VS uit op oorlog met Rusland
16-02: Zijlstra weg, maar Nederland gaat door met gevaarlijke Russofobie en oorlogshitserij

2017:09-12: ‘Westen door propaganda media slaapwandelend naar Armageddon gestuurd’ (/ ‘Valse beschuldigingen tegen Rusland hebben Kremlin overtuigd dat Amerika militaire aanval voorbereidt’)