ZDF journaal schokt kijkers met aankondiging oorlog tussen NAVO en Rusland

Ook CNN mobiliseert bevolking voor oorlog tegen Rusland –Na de eerste vuurgevechten met het Russische leger evacueren Poolse troepen hun gewonde collega’s. Slechts acht dagen later zouden de NAVO troepen in de Baltische staten en Polen verpletterend worden verslagen… (uit ‘Zo brak de Derde Wereldoorlog uit’ (eerste editie, 2031)). (Afbeelding: Embed from Getty Images (3)).

————————————————————————————————————————————

Zoals we de afgelopen jaren al vaak hebben gewaarschuwd wordt de bevolking van Europa door de politiek en media langzaam maar zeker voorbereid op een nieuwe grote oorlog op ons continent. Gisteren berichtten we dat de voormalige topgeneraal van het Poolse leger openlijk een aanval met kernwapens op Rusland suggereerde. Drie dagen geleden blijkt het ook in Nederland bekende ‘Heute Journal’ van de publieke zender ZDF de kijkers te hebben geschokt met een serieuze aankondiging van het uitbreken van oorlog met Rusland.

‘Goedenavond. Amerikaanse, Duitse en andere Europese bondgenoten zijn vandaag via zee en lucht onderweg naar Estland om daar de Russische formaties terug te slaan, die zich daar, net als enkele jaren geleden op de Krim, hebben gelegerd.’

Zo begon nieuwslezer Claus Kleber op 6 april een item in het ZDF-Heute journaal. Dat was ter gelegenheid van de 70e verjaardag van de NAVO – een nogal bizarre en zelfs voor de vele zich nergens zorgen over willen makende burgers een onrustbarende manier om dat te vieren.

‘Geen zorgen: het is niet zo,’ stelde Kleber de kijkers daarna gerust. ‘Het is slechts een visioen, maar wel een realistische. Zo zou namelijk ongeveer het antwoord van de NAVO eruit zien op een aanval op het territorium van een lidstaat.’

Vervolgens ging hij in op de eis van president Trump dat Duitsland en de andere NAVO landen hun defensie uitgaven flink moeten opvoeren, omdat de VS 4,3% van het BNP eraan uitgeeft, terwijl de meeste NAVO landen in Europa bij lange na niet aan de verplichte minimale 2% zitten (Nederland geeft ongeveer 1,3% uit).

Worden we ‘gaar’ gekookt voor echte oorlog?

Op social media waren niet alle journaalkijkers blij met wat zij een ‘schokmoment’ noemden, een aankondiging van wat feitelijk het begin van de Derde Wereldoorlog zou zijn, waar niet zo lichtvaardig mee om zou moeten worden gesprongen.

Hoewel verreweg de meeste mensen het niet eens willen overwegen, is de ‘test’ aankondiging op het ZDF journaal in slechts enkele jaren tijd naar onze mening het zoveelste signaal dat de globalistische elite in de Westerse politiek en media de Europese en Amerikaanse bevolking aan het ‘gaar’ koken zijn om straks een èchte oorlog tegen Rusland te doen accepteren en daar zelfs achter te gaan staan.

Alles zal namelijk uit de kast zal worden gehaald om de Russen hoe dan ook de schuld van de volgende wereldbrand te geven,  zoals ook met de MH-17 ramp in Oekraïne is gebeurd (en die niet los van deze ontwikkelingen kan worden gezien).

CNN moderator vindt dat Trump actie tegen Rusland moet ondernemen

Hetzelfde gebeurde destijds met de oorlogen tegen Irak, Afghanistan, Libië en Syrië, en weer lijkt CNN daarbij een leidende rol te vervullen. CNN moderator Fareed Zakaria, tevens columnist voor de Washington Post, schreef op 28 maart in deze krant dat ‘de grote vraag is of Washington het zal toestaan dat Moskou weer een rode lijn van de VS bespot.’

Onderwerp was Venezuela, waarover de VS en Rusland lijnrecht tegenover elkaar staan, en elkaar beschuldigen van illegale inmenging in het geplaagde Zuid Amerikaanse land. ‘Zal Venezuela het moment zijn waar Trump eindelijk zijn verzoenende houding opgeeft?’

Dat de VS en in bredere zin de NAVO een ‘verzoenende’ houding tegen Rusland inneemt is aperte onzin. Het exacte tegendeel is juist het geval; met grootschalige militaire oefeningen bij de Russische grenzen, de militarisering van Oost Europa, het destabiliseren en bombarderen van Russische bondgenoten zoals Libië en Syrië, het opzetten van een anti-Russische staatsgreep en burgeroorlog in Oekraïne en het opstellen van een omstreden raketafweersysteem is het Westen al heel lang bezig met maar één ding: Rusland provoceren tot een militaire reactie of actie, zodat deze als voorwendsel voor de in Washington en Brussel geplande oorlog kan worden gebruikt.

Lessen van WO-2 en Cuba crisis lijken vergeten

‘De oorlogstrom van de Amerikaanse media heeft al meerdere keren bewezen hoe ze de stemming in het land kunnen ophitsen en een oorlog als onvermijdelijk kunnen doen lijken,’ schrijft verslaggever Zlatko Percinic voor Russia Today Deutsch. ‘De Cuba crisis van 1962 moet in deze tijd –ook al is het 57 jaar geleden- als een indringend voorbeeld dienen hoe snel de wereld op de rand de afgrond kan komen. Maar in plaats van op bezonnenheid te wijzen, eist Zakaria een confrontatie tussen de VS en Rusland, en krijgt daarvoor zelfs een podium bij CNN & Co.’

Waar wij aan toevoegen: en net als pal voor de Tweede Wereldoorlog doet het gros van de Nederlanders opnieuw alsof er niets kan gebeuren en dit allemaal bangmakerij is. Zelfs na de Nazi aanval op Polen werd in de Tweede Kamer nog letterlijk beweerd dat we nergens bevreesd voor hoefden te zijn, en werden de enkelen die waarschuwden voor het naderende onheil geen seconde serieus genomen of zelfs belachelijk gemaakt.

De Rusland-hatende media zullen ongetwijfeld blijven suggereren dat Putin de nieuwe Hitler is en ‘we’ ons deze keer wel degelijk goed voorbereiden. Dit is echter wellicht het allergrootste verschil met 80 jaar geleden: toen weigerde Europa tijdig actie te ondernemen tegen een overduidelijke agressor; nu dreigen we zèlf de agressor te worden, alleen wordt dat in door media en politiek exact omgekeerd voorgesteld.

 

Xander

(1) Epoch Times
(2) RT Deutsch
(3) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.: (werkende links)

08-04: Poolse oud topgeneraal suggereert preventieve kernaanval op Rusland
12-03: Westen verliest alle Derde Wereldoorlog simulaties kansloos van Rusland en China
22-02: Oekraïne neemt lidmaatschap EU en NAVO in grondwet op (/ NAVO verplicht tot oorlog tegen Rusland als Oekraïne lid wordt)
03-01: Kerstcadeau Westen voor Oekraïne: ISIS strijders voor oorlog tegen Russen
01-01: ‘VS in 2019 grootste bedreiging voor wereldvrede en overleven mensheid’

2018:
17-12: Analist London Global Policy Institute: 70% kans op oorlog tussen NAVO en Rusland
02-12: Invloedrijk Atlantische Raad roept Oekraïne op tot oorlogsdaad tegen Rusland
27-11: Gelekte documenten bewijzen Westerse psy-op informatie oorlog tegen Rusland
26-11: Crisis Oekraïne: Amerikaanse correspondent verwacht oorlog met Rusland
29-10: Hoge officials Rusland en China zeggen zich voor te bereiden op oorlog
20-10: Bijna helft Amerikaanse soldaten verwacht volgend jaar nieuwe grote oorlog
15-10: ‘Militaire confrontatie dichterbij door NAVO cyberoorlog tegen Rusland’
07-10: ‘Aanhoudende oorlog Oekraïne wordt voorwendsel voor NAVO aanval op Rusland’
05-10: NAVO ambassadeur dreigt Rusland openlijk met militaire aanval

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

30

 1. Indien men met Rusland wil schaken, komt men bedrogen uit, voordat de NATO begint staan ze al schaakmat.
  Kern oorlog, er hoeven maar 2 satan 2 raketten in de VS terecht te komen en het is afgelopen.
  En dat rakettenscherm van de VS werkt ook voor geen meter, als Rusland op de knop drukt, werkt het niet meer.
  We gaan dan nog lachen in Europa, of niet natuurlijk, geen stroom, geen water en geen brandstof.
  Alle informatie kabels die in de wereld zeen liggen worden afgeluisterd.
  De NATO heeft al verschillende scenario’s laten lopen en kwamen steeds tot de conclusie, begint er niet aan, we verliezen.
  Na de tweede oorlog heeft de VS bekend gemaakt, wij willen Rusland overheersen, alleen om de oorlog industrie draaiende te houden.
  Als de leiding van de NATO er uit ziet als onze regering en de druiloren in de EU en VS, dan konden er weleens verkeerde beslissingen genomen, met alle gevolgen van dien.

 2. Goed onderbouwd artikel.
  De laatste zin dekt de gehele inhoud. Toch bekruipt mij het gevoel dat we ‘allen in de maling worden genomen’. Dit i.v.m. gebod 1 op de Georgia Guidestones. Zo’n zogenaamd legitiem conflict moet geloofwaardig lijken. Dus moet er een zondebok zijn die wellicht wel eens onder dezelfde paraplu schuil gaat als degenen die nu de tijd rijp achten om dit (mogelijk komende) conflict gestalte te geven….

 3. De Amerikanen zijn de meest aggresiefste volk ter wereld, tenminste, de globalisten onder hen. De islam,dus de moslims, de gevaarlijkste. De Russen hebben die 2 als vijand. Vandaar dat ze de meest geavanceerde wapens ter wereld hebben, zoals de Satan-1 en 2 kernwapens, de krachtigste ter wereld, die Nederland en Belgie per wapen in één klap kunnen wegvagen. Met beide vijanden weten de Russen wel af te rekenen. Ze hebben immers ook meer dan 80% van het Duitse leger opgeruimd in de Tweede Wereldoorlog. Als de Russen hadden verloren, hadden de Geallieerden ook verloren.

 4. Enige reden die ik kan bedenken en ook voor mij meest waarschijnlijke is omdat ze willen voorkomen dat Europa en Rusland gaan samenwerken en met die spoorweg verbinding naar China staat de VS in een keer buiten spel.

  Stel je voor,je kan via spoor alles van of naar China brengen,enorm veel landen zijn op het net aangesloten en kunnen wat aan toevoegen.
  Worden ontsloten en kunnen zo handelen met de rest van de wereld,opslag,omslag onderhoud en eigen producten exporteren zonder hinder.
  Grondstoffen kunnen de halfe wereld over en nog sneller en goedkoper als via de boot

  En dat terwijl er niet eens een weg verbinding is tussen noord en Zuid-Amerika,dit word een groot handelsblok waar ze geen vat op hebben.
  Een nachtmerrie voor ze.

 5. @Oma: 11.40. uur. Ook ik hoop van harte, dat de EU (SSR) ter ziele gaat. Liever vandaag nog dan morgen.

 6. Ik denk dat het meer de laatste stuiptrekkingen van corrupte media zijn. Duitsland zoekt steeds meer toenadering to Rusland. Dat bewijzen Nordstream 2 en de nieuwe Mercedes fabriek in Moskou wel.

 7. “Rusland provoceren tot een militaire reactie of actie, zodat deze als voorwendsel voor de in Washington en Brussel geplande oorlog kan worden gebruikt.”
  Laten we hopen dat putin niet in deze val trapt, net als Trump anders zijn we gejost in europa. Laten we ons steentje bijdragen door in mei bij de verkiezingen dat wangedrocht eu de genadeslag te geven.

 8. Laat ons hopen dat dit er nooit van komt, oorlog lost niets op het Westen is nog steeds boos op Rusland wegens inname van de Krim, maar daar heeft de plaatselijke bevolking zelf voor gekozen. Shalom

 9. Europa wordt gechanteerd door Amerika om hun ondeugdelijke vliegtuigen en andere troep te kopen. Rusrland maakt wapens om mee te vechten, Amerika om te verkopen. We hebben al genoeg elende van Amerika! Een opgedrongen vreemde bevolking in het leger waarvan je meer het risico loopt om een kogel in je rug te krijgen. Al die propaganda tegen Rusland werkt in het tegedeel. Je kijkt toch wel even op Internet wie je zogenaamde vijand is. Wat blijkt! Je komt niet uitgekeken op hun schtterende cultuur en word fan van ballet en de rest van de schitterende cultuur die de Russen te bieden hebben. Weg Amerikaanse oeka boenka en d’r cowboy getetter. Wie wil er nu schieten op ballerinas? Zet alle sleepboten van de wereld voor Amerika, sleep het naar de Pacific en trek de stop er uit.

 10. De Derde Wereldoorlog zal veel meer in het Midden-Oosten worden uitgevochten dan op het Europese vasteland. Denk maar aan de Psalm 83 en de Gog-Magog oorlog uit Ezechiël 38-39.

  Maar grote oorlogen in het Midden-Oosten hebben wel enorme consequenties voor de Europese burgers, al is het alleen maar doordat de olie- en de benzineprijzen enorm zullen stijgen en er ook op Europese bodem burgeroorlogen uit zullen breken tussen blanken en niet-Westerse allochtonen.

 11. Zijdelingse reactie (ik reageer wel eens uitgebreider als het beter past). Met Amerikanen heb ik geen probleem, wel met hun leiders (ongeacht de politieke kleur). Die blijven vasthouden aan een unipolair wereldbeeld waar zij het voor het zeggen hebben. Heel veel dommer kun je het niet maken, dat station is allang gepasseerd, we leven in een tri-polaire wereld, punt uit ! De US moet dat eens begrijpen, en dus per direct ophouden met elke dag jan-en-alleman af te dreigen, want dat werkt averechts. Is gewoon dom.

  PS En pak Noord-Korea. Ze hebben kernwapens. Grote paniek als ze een icbm, of iets dat daar op trekt, testen. Wat zou het. Een atoombom, hoe primitief ook, past in een gewone zeecontainer hé. En hoeveel zeecontainers slingeren er elke dag rond op deze aardkloot ? En wat als zo een container in de buurt van een Amerikaanse haven geraakt ? Onmogelijk ? Nou, kom dan maar eens naar Antwerpen of Rotterdam, containership onder Panamese vlag of zoiets met klassieke Filipijnse bemanning die helemaal van niks weet, stickertje “bananen van Colombia” voor België op die container, en hoppa, en dan onderscheppen ze die hopelijk wel en gaat het maar over wat drugs, maar als dat wapentuig is wordt dat een ander verhaal. En 1 kiloton tnt (de kracht van de atoombom op Hiroshima) dat ontploft in de baai voor New York geeft een tsunami die heel New York wegveegt. Nog veel praat ja ? Dat noemen ze “asymmetrische (met twee mm-en volgens de spellingcorrectie …) oorlogsvoering”, cq voor veel minder geld hetzelfde bereiken als de big spender US. En dat begrijpen die Amerikanen niet, maar de Russen zeker wel. Wie is nu het slimst ? Kappen met al dat bully-gedrag dus, we leven in een tripolaire wereld en hoe rapper ze dat begrijpen hoe beter.

 12. Lijkt mij meer een laatste stuiptrekking van CNN.
  Hun kijkersaantallen dalen keihard, met name na het uitkomen van het
  Mueller rapport 1/3 kijkers minder binnen de 24 uur.
  Dan moet je wat toch ??
  Er zullen zeker koppen rollen , maar geen Russische , waarbij even vergeten wordt dat
  die een close relatie hebben met China.
  Eerder een samenwerking , tussen de hele wereld , waarbij alleen Europa voorlopig
  achterblijft als globalistisch Bolwerk ……
  Maar ook hier gaat de boel op de schop , in Mei verkiezingen ….wel ff het goede vakje inkleuren !

 13. Alles is relatief.
  De mensheid is een flinter in de tijd, het zou wijs zijn die kennis ter harte te nemen.

 14. Als het oorlog is met Rusland, dan kan ik van de winter mijn huis niet warm stoken en douchen met koud water.

 15. 1 raket ervoor en 1 erachter, kun je raden welk land ervoor is, idd arme voormalige topgeneraal en er achter laat zich ook wel raden

 16. Beste Moderator (Xander), dit is echt een ijzersterk artikel van u; shappoo.
  De NAVO (lees de “deep state” in Washington) is al vanaf februari 2014 (de CIA-coup in Kiev) de Oostgrens met Rusland aan het militariseren, van Estland tot aan Roemenie. Vliegtuigladingen vol, schepen vol en oneindige treinwagons vol met militair spul, werden en worden er aangevoerd. Dat wordt zorgvuldig verzwegen in de mainstream media.
  Donald Trump wilde aanvankelijk, na zijn verkiezing tot president een goede relatie met Putin opbouwen en in eerste instantie lagen die twee elkaar ook goed, maar helaas, onder zeer zware druk van de ultraconservatieven en de oneindige lobby van het militair industrieel complex in de VS, is Donald tegen zijn zin in gezwicht voor die druk. Donald Trump realiseert zich ook wel, dat je geen ruzie moet krijgen met een land met rond de 8.000 kernwapens ( de VS zelf hebben ongeveer 7.500 kernwapens). Hij is een zakenman en wil Amerika er weer economisch bovenop helpen, heeft helemaal geen zin in militaire avonturen, daar is het de man niet na (militairen terughalen uit Afghanistan, Irak, Syrie enz.). Ik kan alleen maar hopen dat men hier in Europa op tijd “wakker” wordt, want Europa wordt weer het slagveld (net als WO1 en WO2), met miljoenen doden.

 17. Na de wo2 bleef het oorlog al had Europa daar niet veel last van dan dat de dienstplichtigen
  mee moesten in de strijd. Ook uit Nederland en dat overal op de wereld.
  Het heeft volgens mij met grondstoffen te maken, zoals olie.
  Wapens moet je hebben ter verdediging, maar er hoeft maar 1 zo gek te zijn…….
  Europa is niet goed uitgerust met wapens heb ik vaker horen zeggen.
  En met de wapens die ze nu hebben wordt alles vernietigt. Bezint eer gij begint!!

 18. 1953 vs-nord korea 0-0
  1973 vs-noord Vietnam 0-1
  2011 vs-irak 0-1
  2019 vs-syrie 0-1
  2019 vs-libye in uitvoering waarschijnlijk 0-1
  20.. vs-rusland !? Vraag me af wat de uitkomst zal Zijn

 19. Bestel t boek
  “Patronen van bedrog” geschreven door Willem Middelkoop.
  En je begrijpt deze opmaak naar oorlog

  Het is een knettergekke wereld

 20. Waar komt in eerste instantie het nieuws vandaan? CNN, Clinton Nep Nieuws. De democratiesche partij doet er alles aan om de aandacht af te leiden van het feit dat HC, Comey en Mueller een enorme parij uranium zonder toestemming van het congres heeft verkocht aan staatsvijand nr 1 Rusland. Een groot gedeelte van dat bedrag is in de kas van de Clinton Foundiaton verdwenen. Ook speelt er een zaak over een wereldwijd pedofielennetwerk waar bij hun naam en ook die van het Canadese voorbeeld van Jesse Klaver ook gevallen is. De zuiddelijke grens is nog niet gesloten, dus Amerika heeft genoeg grote problemen in eigen land op te lossen, dan een oorlog met Rusland te beginnen. In ieder geval Trump is er nog niet een begonnen i.t.t zijn voorganger, die toevallig ook democraat was. Verder heeft Amerika ook te maken met de verwerking van een extreem koude winter met een gigantische wateroverlast, die waarschijnlijk nog voort gaat duren tot ongeveer 18 april en misschien langer. Wat dacht u van de zaaiperiode die verlaat is en de verloren gegane voedselvoorraden? En wat als winter weer vroeg invalt? Is de oogst dan al binnen, zo niet dan zullen de prijzen gigantisch stijgen. Amerika heeft genoeg interne problemen om een oorlog te beginnen tegen een vijand die meer (v/h Amerikaans) uranium heeft dan zij zelf. Men doet er alles aan om het werkelijke gevaar uit het nieuws te houden, zoals het nieuws over de dodelijke schimmel, of dat er toch een koude periode aan komt i.p.v. opwarming. Overal vulkaanuitbarstingen, twee orkanen over Mosoel, overstromingen in Iran waar ook een groot gedeelte van akkers is verdwenen. Het is net Rome geef het volk brood en spelen en houdt het dom.

 21. Een pyrrusoverwinning voor de NAVO mocht het zover komen.de Russen zijn niet gek echt niet!

 22. Napoleon beging de fout om Rusland aan te vallen en Hitler ook beiden werden verslagen, het zal de USA, NAVO en EU niet beter vergaan, wat een stel eikels !

 23. Geld is macht, denkt de elite, maar wacht maar af.
  Oorlog is geld en geld is oorlog. Terug naar af, allemaal opnieuw beginnen. Ik ben er klaar voor!

  Weg met de vliegtuigen en vervuilers en nietsontziende tweepoters hier op onze aardbol.

 24. Bij deskundigen op dit terrein, oorlog aankondigen dus, roept dat een onheilspellende vraag op: Wanneer zal, gezien de vele klein oorlogjes, de vijandschap tussen de natiën, de onderdrukkingen van de regeringen, het onbegrip tussen de werelddelen, het gevecht om aan de macht te komen etcétera een oorlog uitbreken waarbij een lawine van mensen zullen sterven? Dat kunnen wetenschappers en zogenaamde oorlogdeskundigen alleen maar raden, alleen ernaar gissen, maar niemand weet het. Dat en meerdere zijn dingen dat niemand kan voorspellen, laat staan de gevolgen. Zulke voorspellingen zijn op zijn geen enkele wijze afhankelijk van de onzekere factor van de menselijke wil en/of denkwijze. En als het (oorlog) komt, kan het ook niet op geen enkele wijze gedwarsboomd of tegengehouden of vermeden worden. Zulke menselijke voorspellingen zijn dus gedoemd om niet uit te komen. Voorspellingen gebasseerd op menselijke interpretaties komen nooit uit. Pas na het begin van de tweede wereldoorlog zei een zogenaamde voorspeller dat wat de Duitsers gebruiken zal speelgoed zijn vergeleken met wat in de eerste wereldoorlog oorlog werd gebruikt. Ondanks de Bond werd de Tweede Wereldoorlog een realiteit, en de gebruikte wapens waren echt geen speelgoed. Dus nogmaals, het is een kwestie van gissen en raden, en gissen en raden kan iedereen.

 25. Dit alles zal geschieden. Ik ben het 100% eens met de conclusies in dit artikel. De NWO en de lakeien; waaronder de EU (SSR) zitten op ramkoers. En de hele links- liberale en globalistische elite ondersteunen deze walgelijke politiek. Nog niet gesproken over onze leugenachtige pers en MSM.

 26. Indien deze berichten waarheid zijn.
  Zou dat een reden kunnen zijn, waarom men zoveel kannonen vlees invoert.
  Tot op heden is er voor mij, nog geen logische, wel veel sentimentele reden gegeven waarom die invoer gebeurt.
  Clement

 27. ik vraag me nog seeds af, want doen de Russen verkeerd.
  is het putin in persoon, olie, gas
  of is de VS gewoon bang, Europa en Rusland zijn buren, en het ging goed. tot de VS zich er mee ging bemoeien

Comments are closed.