NAVO ambassadeur dreigt Rusland openlijk met militaire aanval

Absurd: VS beschuldigt Rusland zonder bewijs van schenden raketverdrag, terwijl het dat allang zelf doet – VS geeft zichzelf het recht Russische en Chinese havens te inspecteren –
Hoe slim is het om openlijk te dreigen met een aanval op een van de twee grootste kernmachten ter wereld. (Afbeelding: Russische mobiele Topol-M kernraketten, WikiMedia (3)).

—————————————————————————————————————————————-

Het schijnt allemaal normaal te zijn anno 2018, Rusland verketteren, automatisch op voorhand van alles de schuld geven, en nu ook openlijk dreigen met een militaire aanval, en dus de Derde Wereldoorlog. Immers, er is geen enkele ophef over gekomen, niet in de politiek en ook niet in de media. Toch heeft de Amerikaanse NAVO ambassadeur Kay Bailey Hutchison wel degelijk op 2 oktober letterlijk gedreigd met een militaire aanval op Russische raketten die IN Rusland zouden worden opgesteld. Laat dit goed tot u doordringen: een NAVO aanval op Rusland zelf, waar we al jaren voor waarschuwen, maar wat nog steeds door maar heel weinig mensen serieus wordt genomen.

NAVO ambassadeur dreigt met aanval op bases in Rusland

Hutchison vaardigde zelfs een soort ultimatum uit aan het Kremlin. Dat moet volgens de Amerikanen stoppen met de veronderstelde ontwikkeling van wapens die in strijd zouden zijn met het verdrag voor middellange nucleaire afstandsraketten (INF). Als die raketten toch worden opgesteld ‘dan moeten we kijken naar de mogelijkheid om een (Russische) raket die al onze landen kan raken uit te schakelen… Tegenmaatregelen zouden het elimineren van deze raketten zijn, die in strijd met het verdrag door Rusland worden ontwikkeld. Ze weten het nu.’

Kortom: een directe waarschuwing voor een preventieve militaire aanval, nota bene op militaire bases in Rusland zelf. En dat vanwege een wilde beschuldiging waar geen enkel bewijs voor is, want van de verboden middellange kruisraketten (met een bereik van 500 tot 5500 km.) die Rusland zou hebben is nog nooit ook maar één foto gemaakt. Het testen van dit soort wapens kan echter onmogelijk ongezien verricht worden, en zeker niet voor satellieten worden verborgen. Rusland stelt dan ook dat de bedoelde kruisraket, de 9M729, aan alle verdragsbepalingen voldoet. De VS heeft geen flintertje hard bewijs dat dit niet het geval is.

Amerikaans raketsysteem Polen en Roemenië in strijd met verdrag

Daarentegen is het een niet te ontkennen vastgesteld feit dat Amerika in Polen en Roemenië het Aegis Ashore afweersysteem heeft opgesteld en aan het uitbouwen is. Dit raketafweersysteem gebruikte dezelfde Mk-41 lanceerinstallatie die in staat is om Tomahawk kruisraketten voor de middellange afstand af te schieten, wat een flagrante schending van het INF verdrag is. Het Kremlin ziet dit systeem dan ook als een grote bedreiging voor de eigen veiligheid, omdat er een preventieve aanval op Rusland mee kan worden uitgevoerd – precies waar NAVO ambassadeur Hutchison nu openlijk mee dreigt.

Dat niet alleen. Op 28 september suggereerde de Amerikaanse minister van Binnenlandse Zaken Ryan Zinke dat de marine een blokkade kan opwerpen om het Russische olie- en gasexporten te blokkeren. Zo’n actie is grenst aan een regelrechte oorlogsverklaring. Het mag daarom worden aangenomen dat Rusland zich daar krachtig tegen zal verdedigen.

VS geeft zichzelf het recht op Russische en Chinese havens te inspecteren

De derde absurde stap werd genomen door het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Dat keurde nieuwe sancties goed waarmee Iraanse, Syrische, Chinese en Russische havens zonder toestemming van het land zelf door de marine mogen worden geïnspecteerd, waaronder de Russische havens van Vladivostok, Vanino en Nakhodka. Ook dit is een openlijk vijandige daad en een schending van internationale wetten en verdragen. Mocht de wet ook de Senaat passeren, dan zal dat waarschijnlijk het begin zijn van een oorlog.

Eind oktober grootste NAVO oefening ooit nabij grenzen Rusland

Van 25 oktober tot 7 november houdt de NAVO zijn grootste militaire oefening ooit, ‘Trident Juncture’. Deze militaire manoeuvres worden in de buurt van de Russische grenzen uitgevoerd. Ja, Rusland organiseerde in september ook zijn grootste oefening ooit, maar die werd in het verre oosten gehouden, ver weg van de grenzen met de NAVO. Het is daarom de NAVO, en niet Rusland, die de toch al gespannen verhoudingen in Europa verder op scherp zet met deze provocerende militaire acties.

Meer anti-Russische nepnieuws bedoeld om het publiek voor te bereiden

Vanuit eigen land kunnen we daar nog een idiote anti-Russische actie bij optellen, namelijk het ‘nieuws’ dat Russische inlichtingenofficieren geprobeerd zouden hebben een hackaanval op het OPCW (de Organisatie op het Verbod op Chemische Wapens) in Den Haag uit te voeren. Of dat klopt valt niet te zeggen, maar van de doorsnee burger wordt wel verwacht zonder enige twijfel aan te nemen dat foto’s en privé informatie van de leden van een ‘uiterst geheime dienst’ gewoon op het internet zijn te vinden (2), en deze klaarblijkelijk extreem domme mannen verder geen enkele moeite hebben gedaan om hun acties buiten het oog van bewakingscamera’s te houden.

Dit zoveelste incident waarbij Rusland in een kwaad daglicht wordt gesteld valt zo op het oog in dezelfde categorie als het nepnieuws rond MH-17 en de in Groot Brittannië vergiftige ex-spion Skripal. Het lijkt allemaal bedoeld om de geplande NAVO oorlog tegen Rusland, waar –we herhalen het maar weer eens- nu openlijk mee wordt gedreigd, ‘aannemelijk’ te maken voor het nog altijd grotendeels onbenullige Westerse publiek.

Kremlin kan zich alleen nog maar voorbereiden op oorlog

Het enige wat Rusland nu nog rest is de pogingen om normale betrekkingen met Amerika en Europa te onderhouden op te geven, en zich voor te bereiden op de door Amerika en de NAVO gewenste oorlog. ‘Dit is de nieuwe realiteit, dus wen er maar aan,’ schrijft analist Peter Korzun voor The Strategic Culture Foundation. ‘(De Russen) moeten maar gewoon proberen zonder de VS verder te gaan, maar wel waakzaam blijven en klaar staan om een zeer waarschijnlijke aanval af te slaan.’

We onderstrepen nogmaals dat het Kremlin nooit Amerika of Europa rechtstreeks heeft gedreigd met een militaire aanval. Het heeft, met uitzondering van Cuba in het begin van de jaren ’60, nooit militaire bases of vloten pal voor de Amerikaanse kust gepositioneerd. Ook heeft Moskou nooit gesuggereerd dat oorlog een serieuze optie is als Amerika weer eens internationale verdragen aan zijn laars bleek te hebben gelapt. Integendeel, het zijn de Russen die al jarenlang proberen de dialoog gaande te houden, en die na de val van het IJzeren Gordijn meerdere keren vergeefs hebben geprobeerd lid te worden van de NAVO.

Rusland zal na in een hoek te zijn gedreven keihard uithalen

Het Kremlin wil echter een herhaling van het drama in de Tweede Wereldoorlog, toen Nazi Duitsland eenzijdig een verdrag brak en een grootscheepse invasie van Rusland lanceerde, wat aan 20 miljoen Russen het leven koste, voorkomen. President Vladimir Putin zei jaren geleden dat hij in zijn jeugd op straat geleerd heeft dat als je er eenmaal van overtuigd bent dat je vijand geweld tegen jou gaat gebruiken, je het beste als eerste keihard kunt toeslaan.

Kijk dus niet vreemd op dat als de VS, de NAVO en ook Nederland hun provocerende koers niet bijstellen, er misschien al binnen enkele jaren plotseling, bij volslagen verrassing, honderden Russische paddenstoelwolken boven onze landen verschijnen. Misschien dat u dan nog net de tijd heeft te realiseren hoe ongelooflijk dom we zijn geweest om ons lot in handen te leggen van politici en ‘bondgenoten’, die schijnbaar geen flauw benul hebben wat voor risico’s ze nu nemen, of erger nog, die dit wel degelijk beseffen, maar het simpelweg niets kan schelen, of er zelfs op uit zijn.


Xander

(1) The Strategic Culture Foundation via Zero Hedge
(2) NOS
(3) Afbeelding: WikiMedia CommonsAleksey ToritsynCCAShare Alike 3.0 Unported license

Zie ook o.a.:

20-09: ‘Frans fregat bij Syrië probeerde oorlog uit te lokken, maar Putin trapte niet in NAVO val’
18-09: ‘Russisch vliegtuig in Syrië neergeschoten tijdens Israëlische aanval’
17-09: Oekraïne stevent in Zee van Azov af op oorlog met Rusland
10-09: Precies volgens het script: VS zegt dat Assad chemische wapens gaat gebruiken en overweegt aanval op Russische troepen
18-07: Democraten beschuldigen Rusland van oorlogsdaad tegen Amerika (/ Democratische parlementariër pleit voor cyberaanval op Russische banken en overheid)
16-07: Westerse elite doodsbang dat Trump en Putin pad naar vrede en samenwerking inslaan (/ Top ‘moet’ mislukken om Russofobische hysterie in Westen overeind te houden)
11-07: ‘Russische kernwapens naar Kaliningrad om NAVO aanval af te slaan’
26-05: Analisten vragen Trump in petitie om dialoog met Putin om wereldoorlog te voorkomen
24-05: Absurd en gevaarlijk: Geen flintertje hard bewijs, maar Rusland krijgt weer schuld van MH-17 (Nederland dreigt grote rol te gaan spelen bij veroorzaken geplande NAVO oorlog tegen Rusland)
16-03: False flag aanslag op spion in Engeland volgende stap naar WO-3 tegen Rusland
01-03: Twee derde materieel Duits leger defect, maar VS uit op oorlog met Rusland
16-02: Zijlstra weg, maar Nederland gaat door met gevaarlijke Russofobie en oorlogshitserij

2017:09-12: ‘Westen door propaganda media slaapwandelend naar Armageddon gestuurd’ (/ ‘Valse beschuldigingen tegen Rusland hebben Kremlin overtuigd dat Amerika militaire aanval voorbereidt’)