Hoge officials Rusland en China zeggen zich voor te bereiden op oorlog

Westerse media dankzij hun misleidende propaganda volop medeplichtig als straks WO-3 uitbreekt – President Putin: Ieder land dat ons aanvalt zal totaal worden vernietigd –
Afbeelding: Getty Images (4).

—————————————————————————————————————————————

Een grote vliegramp in Indonesië en Angela Merkel die na het zware verlies van haar partij in Hessen stopt als partijvoorzitter (en na 2021 ook als bondskanselier) zijn de logische koppen van het nieuws van vandaag. Wat echter opnieuw wordt overgeslagen zijn de zeer verontrustende uitspraken van hoge Russische en Chinese officials, waaronder de Chinese president, die letterlijk het woord ‘oorlog’ in de mond nemen. Toch schijnt nog bijna niemand in Amerika, Europa en ook Nederland daadwerkelijk rekening te houden met het plotseling uitbreken van een nieuwe (wereld)oorlog.

Voor de objectieve volger van het nieuws, die niet klakkeloos de propaganda van de linkse Westerse media wenst te slikken, is het overigens duidelijk dat de Russen en Chinezen bepaald niet zitten te springen om een grote oorlog met het Westen, maar zich daartoe gedwongen zullen voelen door de Verenigde Staten en Europa.

Zo houdt de NAVO op dit moment in Noorwegen en omstreken de grootste militaire oefening sinds het einde van de Koude Oorlog. Honderden vliegtuigen, schepen, tanks en in totaal zo’n 50.000 militairen doen eraan mee. De enige potentiële vijand in het uiterste noorden kan maar één land zijn: Rusland. Daar wordt deze oefening zoals zoveel eerdere NAVO manoeuvres in bijvoorbeeld Polen, zo dichtbij de eigen grenzen, met argusogen gevolgd. Kan het zo zijn dat het Westerse bondgenootschap met deze zoveelste provocatie inderdaad een oorlog wil uitlokken? zo vraagt het Kremlin zich af.

Xi beveelt leger klaar te zijn voor oorlog

In China wordt men -mede door de handelsoorlog die president Trump is begonnen- steeds nerveuzer van de Amerikaanse vlooteenheden die regelmatig in de Zuid Chinese Zee en de Straat van Taiwan ‘patrouilleren’. Zo’n 10.000 kilometer ver van huis, feitelijk pal voor de Chinese kust, maar desondanks presteren de Westerse media het om net als Rusland ook China als ‘agressor’ neer te zetten. Nog beschamender is dat de meeste Amerikanen en Europeanen het nadenken verleerd lijken te zijn, en deze gevaarlijke manipulerende onzin nog voor zoete koek lijken te slikken ook.

De Chinese president Xi Jinping heeft de strijdkrachten in de Zuid Chinese Zee en Taiwan bevel gegeven zich ‘er klaar voor te maken een oorlog uit te vechten’. Het is Xi een doorn in het oog dat het internationale recht op ‘vrijheid van scheepvaart’ door de VS en zijn bondgenoten Australië, Groot Brittannië, Frankrijk en Japan wordt misbruikt voor militaire manoeuvres in de Chinese wateren.

De Amerikaanse analist en Harvard professor Graham Allison waarschuwde dat ‘de geschiedenis leert dat de VS en China op oorlog lijken af te stevenen.’ De kans hierop is nog steeds minder dan 50%, maar toch veel waarschijnlijker dan algemeen erkend wordt.’ Die oorlog zal vermoedelijk ontstaan door een ‘miscalculatie’ rond bijvoorbeeld Taiwan, een onbedoeld (?) incident waardoor er een militair conflict ontstaat dat razendsnel naar de Derde Wereldoorlog escaleert. (3)

Putin: Iedere agressor die ons aanvalt zal worden vernietigd

‘Ja, Rusland bereidt zich voor op oorlog,’ bevestigde official Andrei Belousov na het recente dreigement van de VS om zich terug te trekken uit het INF kernwapenakkoord. ‘We maken ons klaar om ons thuisland, onze territoriale integriteit, onze waarden en ons volk te verdedigen. We bereiden ons voor op zo’n oorlog.’

President Putin verklaarde eerder deze maand in Sochi dat een kernaanval op Rusland het einde van al het leven op aarde kan betekenen. ‘Elke agressor moet weten dat vergelding onvermijdelijk is, en hij zal worden vernietigd. Aangezien wij de slachtoffers van deze agressie zullen zijn, zullen wij als martelaren naar de hemel gaan. Zij zullen enkel dood neervallen en niet eens de tijd hebben voor berouw.’ (2)

Zeker voor de doorgaans ingetogen Putin waren dit heftige uitspraken, die erop lijken te wijzen dat het geduld van de Russische president met het Westen op begint te raken.

En het blijft inmiddels niet bij woorden. Russische onderzeeërs hebben in de Poolzee en Barentszzee onlangs geoefend op het uitvoeren van een nucleaire vergeldingsaanval op ‘vijandelijke mogendheden’. Het ministerie van Defensie publiceerde beelden van deze oefening, wat een onmiskenbare waarschuwing was aan het Westen dat Rusland zich niet nog verder in een hoek zal laten drijven zonder daar op te reageren.

Nieuwe wapens bedoeld voor preventieve nucleaire verrassingsaanval?

Rusland en China zijn door de jarenlange Amerikaanse / NAVO agressie in Azië, het Midden Oosten, Noord Afrika en Oost Europa / Oekraïne al jaren bezig hun strijdkrachten te moderniseren, en zijn vergevorderd met het ontwikkelen van geavanceerde wapens zoals hypersonische kruisraketten met kernkoppen, waarmee indien nodig een beslissende (al dan niet preventieve) verwoestende slag kan worden toegediend waartegen nog geen verdediging mogelijk is.

Uit een recente peiling bleek dat bijna de helft van de Amerikaanse militairen volgend jaar een nieuwe grote oorlog verwacht. Kortom: dit zijn geen bangmakerijen van enkele alternatieve sensatiezoekers, maar reële bedreigingen en gevaren die overal zeer serieus worden genomen – behalve door het Westerse publiek. Wij hopen dat die onwetendheid en onverschilligheid ons uiteindelijk niet fataal zal worden.Xander

(1) End of American Dream via Infowars
(2) Russia Today via Infowars
(3) Zero Hedge
(4) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

26-10: Westerse propaganda oorlog omvat heksenjacht op Russen en onbewezen trollenfabriek
20-10: Bijna helft Amerikaanse soldaten verwacht volgend jaar nieuwe grote oorlog
15-10: ‘Militaire confrontatie dichterbij door NAVO cyberoorlog tegen Rusland’ (/ Pro-Russisch standpunt moet volgens Deens parlement bestraft worden met 12 jaar gevangenisstraf)
07-10: ‘Aanhoudende oorlog Oekraïne wordt voorwendsel voor NAVO aanval op Rusland’ (/ ‘VS en EU lokken met anti-Russische koers preventieve nucleaire aanval uit’)
05-10: NAVO ambassadeur dreigt Rusland openlijk met militaire aanval
18-07: Democraten beschuldigen Rusland van oorlogsdaad tegen Amerika (/ Democratische parlementariër pleit voor cyberaanval op Russische banken en overheid)
16-07: Westerse elite doodsbang dat Trump en Putin pad naar vrede en samenwerking inslaan (/ Top ‘moet’ mislukken om Russofobische hysterie in Westen overeind te houden)
26-05: Analisten vragen Trump in petitie om dialoog met Putin om wereldoorlog te voorkomen
24-05: Absurd en gevaarlijk: Geen flintertje hard bewijs, maar Rusland krijgt weer schuld van MH-17(Nederland dreigt grote rol te gaan spelen bij veroorzaken geplande NAVO oorlog tegen Rusland)
16-03: False flag aanslag op spion in Engeland volgende stap naar WO-3 tegen Rusland
16-02: Zijlstra weg, maar Nederland gaat door met gevaarlijke Russofobie en oorlogshitserij

2017:09-12: ‘Westen door propaganda media slaapwandelend naar Armageddon gestuurd’ (/ ‘Valse beschuldigingen tegen Rusland hebben Kremlin overtuigd dat Amerika militaire aanval voorbereidt’)