Poolse oud topgeneraal suggereert preventieve kernaanval op Rusland

Duitse politicoloog / Bundeswehr professor: ‘Niets doet het meer in ons leger – Europa is niets zonder VS, ik vertrouw nog eerder op de waterpistooltjes van mijn kleinkinderen’ –(Afbeelding: Getty Images (3))

—————————————————————————————————————————————–

Oud generaal Waldemar Skrypzczak, die tot 2009 aan het hoofd stond van de Poolse landstrijdkrachten, zegt in een interview dat het leger Polen als ‘bolwerk tegen agressie uit het oosten ziet’, en dat er desnoods een preventieve aanval met kernwapens moet worden uitgevoerd om ‘het Rode Leger te stoppen’. In NAVO buurland Duitsland waarschuwt een politicoloog van de Bundeswehr dat in het leger ‘niets meer werkt, rijdt of zwemt… Ik vertrouw nog eerder op de waterpistooltjes van mijn kleinkinderen.’

De voormalige commandant van de landstrijdkrachten denkt dat Polen het belangrijkste strijdtoneel van een toekomstige oorlog tussen de NAVO en Rusland wordt. Bij een ‘invasie’ noemt hij een kernaanval op Rusland ‘militair gezien de meest logische reactie.’

Polen plaatst na Roemenië omstreden afweerraketten

Polen wordt na Roemenië het volgende land dat het omstreden Amerikaanse Aegis raketafweersysteem op zijn bodem laat plaatsen (1). Het Kremlin beschouwt deze afweerraketten als een grote bedreiging, omdat ze een nucleaire ‘first strike’ met kernwapens mogelijk zouden maken. De onvermijdelijke Russische tegenaanval zou er dan uitgehaald zou kunnen worden.

Het aantal afweerraketten dat wordt geplaatst staat vooralsnog in geen verhouding tot het aantal raketten en kernkoppen dat Rusland heeft. Desondanks is men in Moskou bang dat het aanvankelijk beperkte aantal afweersystemen in de loop van de tijd zal worden opgevoerd.

Provocatie: Oekraïense troepen doen mee met NAVO oefening

De Russen zijn dus niet blij met wat zij de ‘militarisering van Noordoost Europa’ noemen, waar nu ook de Zwarte Zee regio bij lijkt te komen. Zo houden 20 marineschepen en 2200 troepen uit zes NAVO landen –waaronder Nederland- er deze week de marine oefening ‘Sea Shield 2019’.

De basis van deze vloot wordt gevormd door 14 Roemeense schepen, aangevuld met 6 schepen uit Bulgarije, Canada, Griekenland, Nederland en Turkije. Rusland heeft vooral problemen met het feit dat er ook een beperkt aantal Oekraïense troepen aan deelnemen, wat een ‘provocatie’ wordt genoemd omdat Oekraïne geen NAVO lid is. (1)

Ook hieruit blijkt dat het Nederlandse Oekraïne referendum van enkele jaren geleden, alsmede het daaruit voortgekomen inlegvel van premier Rutte, vrijwel linea recta in de prullenbak is verdwenen en nooit serieus is genomen.

‘Niets werkt in ons leger; ik vertrouw eerder op waterpistooltjes kleinkinderen’

Mocht het al snel tot een grote oorlog tussen de NAVO en Rusland komen, dan maken we volgens de Duitse politicoloog en Bundeswehr professor Christian Hacke bijzonder weinig kans. ‘Niets werkt, niets rijdt en niets zwemt – het leger bevindt zich in een desolate toestand,’ klaagt hij.

‘In de Koude Oorlog was de Bundeswehr de gangmaker van de alliantie, maar nu het vijfde wiel aan de wagen.’ Europa is voor zijn veiligheid dan ook totaal afhankelijk van Amerika. ‘Tegen iedereen die bij veiligheidsvraagstukken op een autonoom Europa vertrouwt zeg ik dat ik eerder op de waterpistooltjes van mijn kleinkinderen vertrouw.’

Hacke vindt dat de NAVO zich te snel naar het oosten heeft uitgebreid en daarbij geen rekening heeft gehouden met de zorgen van Rusland. ‘De belangen van Polen, Hongarije en de Baltische staten hadden ook via bilaterale verdragen kunnen worden behartigd.’ (2)

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Epoch Times
(3) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

15

 1. De vs wil weer oorlog stoken op andermans grondgebied om hún wapenindustrie draaiende en winstgevend te houden. Net zoals saoedie arabië en iran hun oorlog uitvechten in Yemen. Op eigen terrein in vs geen nadelen of slachtoffers dus moet europa eraan geloven als warzone…natuurlijk moet er dan eerst met een ‘legitieme’ oorzaak het begin van de oorlog gestookt worden. (Net zoals de niet-bestaande massavernietigingswapens om irak binnen te vallen!)
  Het afschieten van MH17, zogenaamd door de Russen, hoort ook thuis in deze smerige opzet van vs om Rusland als zondebok op te voeren en de publieke opinie in europa te misleiden om samen met vs een oorlog tegen Rusland te rechtvaardigen. Nu worden de bemoeienissen van criminele eu, met verafstoot op kop, in oekraïne ook duidelijker!

 2. Laat ons hopen dat dit niet een gebeuren is, er zullen geen winnaars zijn.Shalom

 3. De VS kennen maar één economie en dat is de oorlogseconomie.Daar zijn ze een supermacht door geworden. Ten koste van miljoenen doden en gewonden onder Amerikaanse soldaten en burgers. Die economie daar is dus een 24 uurs-economie zoals het in oorlogstijd ook betaamd want een land dat overal oorlogen voert, kan niet van 9 tot 5 blijven werken zoals in ons land. De (wapen) industrie heeft daar dus grote belangen in conflicten wereldwijd. Is het te rustig even in de wereld, lokken de Amerikanen er ergens wel eentje uit om de eigen handel en inkomsten op peil te houden. Dat was te zien in Lybie, Syrie en Irak.

 4. Dikke Onzin-artikel! Maar hier geen enkel kritisch woord op wat voor gevaarlijke gevolgen de Brexit kan hebben voor Europa en de gevaren van de opkomst van extreemrechts in diverse Europese landen!

 5. Gedurende vele jaren woon ik al in Duitsland en ik heb het verval van nabij meegemaakt. Als een deskundige roept dat niets meer werkt in het Duitse leger, dan is dat volkomen juist. Het is natuurlijk een goedmens-reactie om meteen naar de VS te wijzen, maar de hebben er helemaal niets mee te maken. Tijdens het bewind van Merkel is het bergafwaarts gegaan. Tanks rotten weg, de marine kampt met grote problemen en de landmachtjongens moeten in de winter zelf kleren kopen om het nog een beetje warm te krijgen. Het leiderschap van Verteidigungsminister Ursula van der Leyen heeft het er vele malen slechter op gemaakt. Wel heeft zij ervoor gezorgd dat er meer kleuterscholen bij de kazernes gebouwd zijn, zodat pa soldaat vaker thuis kan zijn. Van der Leyen was voorheen Familienminister.

 6. Een bekend spreekwoord luidt: zij die spreken weten niet, en zij die weten spreken niet. Mensen moeten de bereidheid van anderen niet onderschatten en omstandigheden accepteren die zij voorheen als vreemd zouden hebben beschouwd, en tevens mogen wij de snelheid ook niet onderschatten waarmee een proces zich voltrekt waarmee een land zich enorm sterk en binnen kortst mogelijke tijd zich zal kunnen bewapenen. Het resultaat van de bewapening van Polen doet heel veel stof opwaaien daar Polen zich haast nooit op de voorgrond opstelt als haantje de voorste.

  Polen is een land di zich nooit op de borst slaat zoals de VS, Noord Korea en vele anderen. Tja, dat zijn stille wateren met diepe gronden. Kijk ‘ns naar de zogenaamde massa vernietigingswapens die Irak onder Saddam Hussein zou hebben. Zelfs geen vuurwerk had Saddammetje thuis. Gewoon blufpoker. Maar, behalve de duizenden direct inzetbare strategische kernwapens die nog in voorraad zijn in Polen en die rechtstreeks van het ene continent naar het andere afgevuurd kunnen worden, zijn er dus ook nog eens duizenden kernkoppen en andere tactische kernwapens waarmee ook dichterbij gelegen doelen aangevallen kunnen worden. Kijk ‘ns naar Cuba zelf. Tijdens de Cuba-crisis van 1962 beschikte Cuba over kernwapens waarvan de explosieve kracht overeenkwam met zes- tot twaalfduizend ton TNT.

  Cuba had van zoiets zelfs niet kunnen dromen, van de ene op de andere dag schatrijk en ultra sterk en zonder vrees geworden. Niemand wist het, maar Rusland had raketten met kernkoppen naar Cuba verscheept en had toestemming gegeven ze te gebruiken in geval van een Amerikaanse militaire aanval op het eiland. Fidel was dolblij, als een kind in een snoepwinkel met die gift. So, om Polen dus te onderschatten heeft geen zin, maar gewoon tijdverlies. Never judge a book by its cover. Onderschat een boek nooit door zijn vieze vuile stinkende kaft, maar lees het eerst, het kan een top spannende boek zijn. Yeah.

 7. Preventieve aanval met kernwapens.

  Weten mensen wel waar ze het over hebben.
  Het schijn dat de mens niet kan of wil evalueren wat die betekenis ervan is.
  Hoe dan ook als het gebeurd kan de rest weer gaan opbouwen en zich afvragen waar de hersenen nodig voor zijn.

 8. Deze general Waldemar schijnt te vergeten dat de populatie van Europa wakker aan het worden zijn. Misschien niet zo zeer de mensen in Polen die nog steeds bang gehouden worden met Rusland . Verteld hij er ook bij, dat als er maar een rocket van zijn land afgeschotn wordt , heel het Poolse gebied vernietigd wordt … De suffert ..

 9. Dit is weer zo een geval van een Generaal die iets roept omdat hij meer geld wil voor de aanschaf van wapens , munitie en nieuwe wapensystemen .
  Hij is overigens wél goed geïndoctrineerd door zijn Amerikaanse vrienden die veilig aan de andere kant van de oceaan zitten en door dit soort gekken hopen een totale oorlog uit te lokken .
  Het motief van de ware machthebbers van deze planeet is immers dépopulatie !
  Verder wordt oorlog voeren zonder jonge gezonde mannen erg moeilijk . Zijn potentiële soldaten bevinden zich momenteel massaal in West Europa waar zij als “vakmensen ” het driedubbele salaris verdienen dan in Polen het geval is .
  Aangezien zij hier al massaal huizen hebben gekregen denk ik niet dat ze terug gaan naar hun vaderland .

 10. Sommigen in het westen zijn volslagen van het padje af. Met welke reden zou Rusland Europa, haar beste gas afnemer, aanvallen? Stel Rusland valt Europa aan. Dat wordt een gigantische vernietiging door kernwapens. En dan? Wie is daar bij gebaat? En verdwenen is de goede aardgas klant. Juist de VS wil Europa zwak houden en LNG verkopen, wat 2 maal zo duur is dan Russisch gas. Duitsland heeft weinig te vrezen van Rusland en Berlijn kijkt steeds meer richting oost dan west. In Rusland is kortgeleden een grote Ford automobiel fabriek gesloten en een enorme Mercedes fabriek geopend. Europese landen hebben veel meer te vrezen van verre vriend Amerika dan van goede buur Rusland.

 11. in Rusland is men niet bang voor het raket schild, maar de systemen die hier voor gebruikt worden. namelijk de MK-41 lanceer container. die wordt door veel landen gebruikt om tomahawk kruis raketten mee af te schieten.

  Rusland is tegen deze systemen op zijn grens omdat zo’n beetje het hele russische industrie gebied en de grootste populatie centers vol in het bereik van Amerikaanse tomahawk raketten komen te liggen.

  dit is de echte reden waarom de VS uit het INF is gegaan, zodat ze straks zelf dat soort raketten in Polen en Roemenië kunnen stationeren.

 12. Laten we blij zijn dat Poetin niet die potentaat is, zoals hij in het “vrije” Westen constant wordt afgeschilderd. Die dwazen als Polen en andere NAVO gekken blijven maar provoceren, om hun onmacht te camoufleren. Levensgevaarlijk in principe, maar Poetin kent zijn kracht en is verstandiger dan al die linkse deugmensen, gesteund door de MSM.

 13. Laat ze maar knallen dan hebben we dat ook weer gehad. Het moet er toch een keer van komen dan kunnen ze weer 40 jaar gaan bouwen en meteen energie neutraal.
  Dat willen we zo graag en weten we meteen wie de sterkste. is de wereld kent toch niks dan oorlog voeren en vrede willen ze niet. zolang de wereld bestaat is er nooit vrede geweest als dat wel het geval was dan hadden we de hemel op aarde.

 14. Het is een grote schande wat deze Poolse Generaal oppert. Verder is het de NAVO c.q. de USA, die de afspraken geschonden hebben, die eerder met Rusland zijn afgesproken. Rusland had de toezegging gekregen, dat men de NAVO niet zou uitbreiden naar de voormalige Oostbloklanden. En zie wat er gebeurde, men schond deze afspraak door toch deze landen toe te laten tot de NAVO. Hoezo de politiek en betrouwbaar.

Comments are closed.