Bijna helft Amerikaanse soldaten verwacht volgend jaar nieuwe grote oorlog

‘Stap dichter bij totale oorlog’: 60 Israëlische tanks en pantservoertuigen naar grens met Gazastrook – Islam in VS wordt inmiddels groter gevaar gevonden dan IS en Al-Qaeda –
Israël heeft zo’n 60 tanks en pantservoertuigen naar de grens met de Gazastrook gestuurd. (Afbeelding: Getty Images (4)). 

————————————————————————————————————————————–

Uit een peiling van de Military Times en de Universiteit van Syracuse komt naar voren dat bijna de helft van alle actieve Amerikaanse soldaten in 2019 een nieuwe grote oorlog verwacht. In Israël zou zo’n grootschalige militaire confrontatie wel eens eerder kunnen plaatsvinden, want nadat zo’n 10.000 Palestijnse relschoppers opnieuw de grens met Israël belaagden stuurde het Israëlische leger zo’n 60 tanks en pantservoertuigen, het hoogste aantal sinds de laatste oorlog met Hamas in 2014. 

Vooral de wereldwijde instabiliteit en almaar heftiger wordende retoriek tussen de VS enerzijds en Rusland en China anderzijds doet 46% van de militairen -5% meer dan een jaar geleden- denken dat het er volgend jaar wel eens heet aan toe kan gaan. 71% vindt Rusland de grootste bedreiging, een stijging van 18% ten opzichte van 2017. Bijna net zoveel, 69%, vindt dit ook van China, maar liefst 24% meer dan vorig jaar. 

Generaal Robert Neller, commandant van de Amerikaanse mariniers, vertelde zijn troepen in Noorwegen al dat er ‘een flink gevecht’ aan zit te komen. ‘Ik hoop dat ik het mis heb, maar er komt oorlog,’ waarschuwde hij circa een jaar geleden. 

Cyber terrorisme wordt door 89% als de grootste bedreiging ervaren. Een derde denkt dat Amerika niet voorbereid is op een grootschalige cyber aanval op kritieke digitaal aangestuurde infrastructuur. 

Islam in VS inmiddels groter gevaar dan IS en Al-Qaeda 

Opvallend genoeg vinden inmiddels meer militairen (57%) binnenlandse islamitische terreurgroepen een groter gevaar voor de VS vormen dan bewegingen zoals IS en Al-Qaeda (48%). 

Er was ook een al even opmerkelijke daling: slechts 46% vindt Noord Korea nog een groot gevaar, terwijl dat in 2017 nog ruim 72% was. Dat zal ongetwijfeld te maken hebben met de sensationele dialoog die president Trump en de Noord Koreaanse dictator Kim Jong-un met elkaar startten, iets dat de meesten in het leger een positieve zaak vinden. 

Toch vinden een aantal militairen dat president Trump met zijn beleid de wereld onstabieler heeft gemaakt, wat de VS volgens hen in een nieuwe grote oorlog zou kunnen storten. Opgemerkt dient te worden dat Amerika feitelijk al sinds 9/11 voortdurend in oorlog is met diverse landen, destijds begonnen met de invasies van Afghanistan en Irak door president Bush, en later uitgebreid naar Libië en Syrië door president Obama. (1) 

Steeds onrustiger langs grens met Gazastrook 

Langs de Israëlische grens met de Palestijnse Gazastrook is het al maanden erg onrustig. Gisteren verzamelden zo’n 10.000 Palestijnse relschoppers zich bij het hek om tientallen explosieven naar de Israëlische grenswachten te gooien. Ook worden er nog steeds regelmatig ‘vuur ballonnen’ opgelaten, waarmee al honderden hectares landbouw- en natuurgrond in Israël in brand werden gestoken. (3) 

Media: ‘Stap dichter bij totale oorlog’ 

Na een maandenlange zeer terughoudende opstelling lijken de vele agressieve rellen de regering in Jeruzalem nu toch te gortig te worden. Inmiddels zijn er zo’n 60 tanks en pantservoertuigen naar de grens met Gaza gestuurd, het hoogste aantal sinds de laatste grote oorlog met Hamas in 2014. De media waarschuwen dan ook dat ‘Hamas en Israël weer een stap dichter bij een totale oorlog zijn.’ 

‘Gaza implodeert’ 

‘Gaza implodeert. Dat is geen overdrijving, geen alarmisme, maar realiteit,’ omschreef de speciale VN afgevaardigde voor het Midden Oosten Nickolay Mladenov het (2). 

De Palestijnen geven Israël de schuld vanwege een zogenaamde ‘blokkade’, maar noemen nooit het feit dat de Gazastrook ook aan Egypte grenst, en er dus ook via dat land voldoende goederen kunnen worden aangevoerd. Hoewel ook Egypte die grens bijna voortdurend gesloten houdt omdat het net als Israël geen terroristen wil toelaten, focust de kritiek van de VN zich altijd uitsluitend op de Joodse staat.


Xander

(1) Zero Hedge
(2) Zero Hedge
(3) DEBKA
(4) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

15-10: ‘Militaire confrontatie dichterbij door NAVO cyberoorlog tegen Rusland’
07-10: ‘Aanhoudende oorlog Oekraïne wordt voorwendsel voor NAVO aanval op Rusland’ (/ ‘VS en EU lokken met anti-Russische koers preventieve nucleaire aanval uit’)
05-10: NAVO ambassadeur dreigt Rusland openlijk met militaire aanval
20-09: ‘Frans fregat bij Syrië probeerde oorlog uit te lokken, maar Putin trapte niet in NAVO val’
17-09: Oekraïne stevent in Zee van Azov af op oorlog met Rusland
10-09: Precies volgens het script: VS zegt dat Assad chemische wapens gaat gebruiken en overweegt aanval op Russische troepen
18-07: Democraten beschuldigen Rusland van oorlogsdaad tegen Amerika (/ Democratische parlementariër pleit voor cyberaanval op Russische banken en overheid)
11-07: ‘Russische kernwapens naar Kaliningrad om NAVO aanval af te slaan’
26-05: Analisten vragen Trump in petitie om dialoog met Putin om wereldoorlog te voorkomen
24-05: Absurd en gevaarlijk: Geen flintertje hard bewijs, maar Rusland krijgt weer schuld van MH-17(Nederland dreigt grote rol te gaan spelen bij veroorzaken geplande NAVO oorlog tegen Rusland)
16-03: False flag aanslag op spion in Engeland volgende stap naar WO-3 tegen Rusland
01-03: Twee derde materieel Duits leger defect, maar VS uit op oorlog met Rusland
16-02: Zijlstra weg, maar Nederland gaat door met gevaarlijke Russofobie en oorlogshitserij

2017:09-12: ‘Westen door propaganda media slaapwandelend naar Armageddon gestuurd’ (/ ‘Valse beschuldigingen tegen Rusland hebben Kremlin overtuigd dat Amerika militaire aanval voorbereidt’)