Invloedrijke Atlantische Raad roept Oekraïne op tot oorlogsdaad tegen Rusland

Gezaghebbende Westerse denktank: ‘Oekraïne moet bewapende NAVO vloot uitnodigen en Rusland oproepen erop te schieten’ –
Als Oekraïne, de NAVO en de Westerse globalisten maar lang genoeg doorgaan met hun oorlogshitserij en provocaties, krijgen ze vanzelf een keer hun zin. (Afbeelding: Getty Images (2)).

————————————————————————————————————————————–

De invloedrijke Atlantische Raad roept in een verklaring Oekraïne op om de pas geopende Russische brug naar de Krim te saboteren, en om een vloot bewapende NAVO schepen uit te nodigen, letterlijk hopende dat de Russen daarop zullen schieten. Toch willen nog steeds maar heel weinig mensen geloven dat de NAVO echt uit is om het conflict in Oekraïne te laten escaleren naar een ‘hete’ oorlog tegen Rusland. Maar of we die door de globalisten gewenste Derde Wereldoorlog ook zullen winnen, is zeer de vraag.

De huidige spanningen ontstonden vorig weekend toen drie kleine Oekraïense marineschepen illegaal de Russische territoriale wateren binnenvoeren, en de Russische marine vervolgens ingreep door waarschuwingsschoten af te lossen en de Oekraïense vaartuigen in beslag te nemen. Tevens werd de onder de nieuwe brug liggende enige zeeverbinding door de Straat van Kerch door Rusland geblokkeerd.

Het zal iedereen duidelijk zijn dat het saboteren of zelfs vernietigen van die Russische brug naar de Krim, dat –we herhalen het nog maar eens- niet door Rusland werd ‘geannexeerd’, maar zich in een democratisch referendum vrijwel unaniem vrijwillig bij Rusland aansloot, niet onbeantwoord zal blijven door het Kremlin.

 ‘Oekraïne moet NAVO vloot uitnodigen en Rusland oproepen erop te schieten’

En dat is precies waar de Atlantic Council op lijkt te hopen. Mocht de beschadiging of verwoesting van die kostbare verbinding nog niet voldoende zijn om Rusland tot een militaire reactie te provoceren, dan hebben de Westerse globalisten nog een andere suggestie: ‘Oekraïne moet de VS en de NAVO uitnodigen een vloot bewapende schepen naar Mariupol aan de Zee van Azov te sturen en Rusland oproepen om op de NAVO te schieten, of hen te verhinderen hun recht Oekraïense havens te bezoeken uit te oefenen.’

Kortom: de gezaghebbende raad –met onder andere oud NAVO opperbevelhebber Wesley Clark, oud minister van BuZa Colin ‘Saddams weapons of mass destruction’ Powell, ex Amerikaans opperbevelhebber en CIA directeur David Petraeus, Obama’s eerste minister van Defensie Robert Gates, Obama’s CIA directeur Leon Panetta en de beruchte Henry Kissinger in de Raad van Bestuur-, die een grote invloed heeft op het beleid van de NAVO, eist van Oekraïne om een of meerdere oorlogsdaden tegen Rusland te begaan, hopende dat er een militaire reactie komt, waar Moskou in de media dan ongetwijfeld de schuld van zal krijgen.

En helaas zullen veel Europeanen en ook Nederlanders daar vermoedelijk in trappen, want zij lijken nog altijd blindelings de misleidende propaganda van de massamedia, die vrijwel volledig door extreemlinkse globalisten worden gecontroleerd, te geloven.

Kremlin zal terroristische oorlogsdaad beantwoorden

De Atlantische Raad hoopt met deze terroristische acties de ‘Russische bluf’ bloot te leggen, want de Russische bevolking zou geen oorlog willen, en het Kremlin zou die sowieso niet kunnen betalen. ‘Maar dat is, om het nog vriendelijk uit te drukken, onzin,’ schrijft journalist Andreas Richter. ‘Een aanval op de brug of een NAVO interventie zal vanzelfsprekend militaire maatregelen van Rusland tot gevolg hebben. Een Russische regering die op dat punt nog toegeeft, zou iedere steun van de bevolking verliezen.’

‘Zorgwekkende hunkering naar oorlog’

‘Het is bekend dat in het politieke- en mediacomplex van het Westen veel oorlogshitsers werkzaam zijn,’ vervolgt Richter (en dat dit absoluut ook voor de Nederlandse media geldt, behoeft geen uitleg meer). ‘Maar de radicaliteit waarmee de Atlantische Raad… hier naar oorlog hunkert, is zorgwekkend.’ Wel acht hij het een geruststellend teken dat de meerderheid van de Europese regeringen tot nu toe naar verhouding terughoudend reageert.

We kunnen alleen maar hopen dat zij zich niet alsnog door de globalistische denktank laten overhalen, en zij eindelijk beseffen dat oorlog met Rusland buitengewoon slecht voor ons zal aflopen. Want –en dat hebben we ook al regelmatig herhaald- president Putin maakte enkele jaren geleden beslist geen grapje toen hij zei dat hij ‘op straat heeft geleerd dat zodra je constateert dat een gevecht onvermijdelijk is, je het beste als eerste kan toeslaan.’ En dat zou kunnen betekenen dat zo’n oorlogsdaad tegen Rusland plotsklaps beantwoord wordt met een overweldigende zwerm kernraketten.

Xander

(1) RT Deutsch
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

27-11: Gelekte documenten bewijzen Westerse psy-op informatie oorlog tegen Rusland (/ Door Britten geleide geheime informatiedienst beïnvloedt publieke opinie en interne zaken in landen van de EU, de VS en Canada)
26-11: Crisis Oekraïne: Amerikaanse correspondent verwacht oorlog met Rusland
29-10: Hoge officials Rusland en China zeggen zich voor te bereiden op oorlog (/ Westerse media dankzij hun misleidende propaganda volop medeplichtig als straks WO-3 uitbreekt)
24-11: ‘Zaak Julian Assange toont aan dat waarheid en rechtvaardigheid zijn verdwenen in het Westen’
26-10: Westerse propaganda oorlog omvat heksenjacht op Russen en onbewezen trollenfabriek
15-10: ‘Militaire confrontatie dichterbij door NAVO cyberoorlog tegen Rusland’ (/ Pro-Russisch standpunt moet volgens Deens parlement bestraft worden met 12 jaar gevangenisstraf)
07-10: ‘Aanhoudende oorlog Oekraïne wordt voorwendsel voor NAVO aanval op Rusland’ (/ ‘VS en EU lokken met anti-Russische koers preventieve nucleaire aanval uit’)
18-07: Democraten beschuldigen Rusland van oorlogsdaad tegen Amerika (/ Democratische parlementariër pleit voor cyberaanval op Russische banken en overheid)
16-07: Westerse elite doodsbang dat Trump en Putin pad naar vrede en samenwerking inslaan (/ Top ‘moet’ mislukken om Russofobische hysterie in Westen overeind te houden)
26-05: Analisten vragen Trump in petitie om dialoog met Putin om wereldoorlog te voorkomen
24-05: Absurd en gevaarlijk: Geen flintertje hard bewijs, maar Rusland krijgt weer schuld van MH-17(Nederland dreigt grote rol te gaan spelen bij veroorzaken geplande NAVO oorlog tegen Rusland)
16-03: False flag aanslag op spion in Engeland volgende stap naar WO-3 tegen Rusland
16-02: Zijlstra weg, maar Nederland gaat door met gevaarlijke Russofobie en oorlogshitserij

2017:09-12: ‘Westen door propaganda media slaapwandelend naar Armageddon gestuurd’ (/ ‘Valse beschuldigingen tegen Rusland hebben Kremlin overtuigd dat Amerika militaire aanval voorbereidt’)