Gelekte documenten bewijzen Westerse psy-op informatie oorlog tegen Rusland

Door Britten geleide geheime informatiedienst beïnvloedt de publieke opinie en interne zaken in de landen van de EU, de VS en Canada – Ook in Nederland is een afdeling actief –
President Vladimir Putin automatisch van ongeveer alles beschuldigen is een kerntaak in de informatie / propaganda oorlog die het Westen tegen Rusland voert. Afbeelding: Getty Images (2).

————————————————————————————————————————————–

Uit gelekte documenten blijkt dat het Westen inderdaad een informatie oorlog voert om Rusland van zo ongeveer alles de schuld de geven, zoals ook wij al jaren schrijven. De Britten voeren een mede door de NAVO, de VS en Facebook gefinancierd netwerk met de cynische naam ‘Integrity Initiative’ aan dat volgens de hackersgroep Anonymous, dat de documenten buit maakte, in realiteit een ‘grootschalige geheime informatiedienst’ is die zich er fulltime op richt om Rusland in een zo kwaad mogelijk daglicht te stellen. Uiteindelijk lijkt het de bedoeling om de Europeanen klaar te stomen voor een nieuwe grote oorlog.

Het ‘Integrity Initiative’ werd in samenwerking met de Vrije Universiteit van Brussel opgezet door het Institute for Statecraft, en houdt zich 24/7 bezig met het voeren van een informatie oorlog tegen Rusland, die ook is bedoeld om de houding van de Russische bevolking zelf –zowel in eigen land als daarbuiten- ‘te veranderen’.

Daarnaast onthullen de documenten dat het netwerk actief bezig is om zich te bemoeien met de interne aangelegenheden en publieke opinie in zowel de EU, de VS als Canada.

Propaganda netwerk heeft ook kantoor in Nederland

Anonymous dreigt nog meer info over de clandestiene operaties bekend te maken, tenzij de Britse regering openheid van zaken geeft over de organisatie, die een jaarlijks budget heeft van € 2,2 miljoen en onder meer gefinancierd wordt door de NAVO, het Amerikaanse ministerie van BuZa en Facebook.

Voor de als organisatie vermomde geheime dienst werken ‘clusters’ van politici, journalisten, militairen, wetenschappers en academici. Een van hen is William Browder, een Amerikaans-Britse zakenman die in Rusland bij verstek is veroordeeld voor belastingontduiking.

Het netwerk van de ‘I.I.’ geheime dienst heeft kantoren in Frankrijk, Duitsland, Italië, Griekenland, Litouwen, Noorwegen, Servië, Spanje, Montenegro en ook Nederland. De bedoeling is dat er meer afdelingen worden geopend in Oost Europa, de VS, Canada en het Midden Oosten.

Anonymous geeft  ‘Operatie Moncloa’ als voorbeeld. Die werd in juni in Spanje gelanceerd om te voorkomen dat Pedro Banos, een kolonel die bekend staat vanwege zijn Rusland vriendelijke standpunten, zou worden benoemd tot de nieuwe leider van de invloedrijke Spaanse veiligheidsdienst.

‘Zijn er nog wel onafhankelijke media overgebleven?’

In maart beloofde de Britse premier Theresa May om Rusland ‘te verslaan’ met een nieuwe cyber- en informatie oorlogsoperatie genaamd de ‘Fusion Doctrine’. Binnen de veiligheidsdiensten zou men hebben aangedrongen op het inzetten van ‘soft power’ en ‘contra-propaganda’ tegen de Russen. May gaf de inlichtingendiensten vervolgens de opdracht om social media te gebruiken ‘om desinformatie te verspreiden’. Ze betrok daarmee defensie en het leger in de anti-Russische propaganda die vanuit London wordt aangestuurd.

Analist Alex Gorka stelt voor The Strategic Culture Foundation de terechte vraag of er gezien deze staatspropaganda operatie nog wel onafhankelijke media zijn overgebleven die niet onder directe invloed van de geheime (informatie)diensten staan. Kortom: of wij burgers in het Westen nog wel objectief, niet gekleurd nieuws van de massamedia te horen en te zien krijgen. Als u onze site enige jaren kent weet u daar al lang het antwoord op.

‘Alleen onnozele mensen geloven dit nog’

‘Dit is de bron van veel verzinsels over Rusland en de denkbeeldige bedreiging die het land vormt,’ aldus Gorka. Onderdeel van het plan was om in Groot Brittannië de BBC World Service een leidinggevende rol te geven bij het promoten van de ‘Britse waarden’, en het monddood maken of compleet sluiten van media organisaties die ‘niet aan de hoge Britse standaarden voldoen’.

‘Alleen onnozele mensen geloven dat dit soort ‘waarden’ en ‘standaarden’ bestaan,’ vervolgt de analist. ‘Rusland werd (en wordt) als boeman gebruikt om maatregelen te rechtvaardigen waarmee de vrijheid van de media om zeep wordt geholpen.’ Daarom moet ieder verslag en elk ‘nieuws’bericht van de media over de zogenaamde ‘sinistere’, ‘ondermijnende’ en propaganda’ operaties van de Russen ‘met een korrel zout worden genomen,’ waarschuwt Gorka.

Probleem is alleen dat er nogal wat van die onnozele mensen rondlopen, getuige het feit dat ook in ons eigen land zoveel mensen nog steeds blindelings vertrouwen op wat hen door de grote media wordt voorgeschoteld. Dat betreft zeker niet alleen Rusland, maar ook zaken zoals het klimaat/energiebeleid, de massa immigratie, het conflict in Oekraïne, de islam, Donald Trump en de EU/’Brussel’, enkele andere kwesties die berucht zijn vanwege de enorme hoeveelheid misleidende propaganda die er door de officiële kanalen over wordt verspreidt.

Beproefd recept: ‘Buitenlandse dreiging’ en omgedraaide beschuldigingen

Het is in de hele menselijke historie een beproefd recept gebleken om een –vaak compleet verzonnen- ‘buitenlandse dreiging’ aan te voeren om een land, volk of imperium bij elkaar te houden en/of rijp te maken voor een nieuwe grote oorlog. Onder het mom van die dreiging worden de vrijheden van de burgers, en in ons informatietijdperk ook die van de media, steeds verder ingeperkt.

‘Door hun activiteiten buiten het zicht van het publiek te houden doet de overheid exact waar men Rusland zo verontwaardigd van beschuldigd heeft,’ vervolgt Gorka. En ook dat is onderdeel van dat ‘beproefde recept’ dat al jarenlang dagelijkse kost is in Europa (en Amerika): beschuldig je tegenstander voortdurend van zaken waar je jezelf schuldig aan maakt.

‘De pot verwijt de ketel. Nu de persvrijheid wordt onderdrukt en de media netwerken de instructies van de overheid volgen over wat voor informatie ze wel en niet moeten brengen (en op wat voor wijze), blijven officials op onbeschaamde wijze hun hoogdravende toespraken houden over de noodzaak om de waarden te beschermen die juist door de overheid zelf worden ondermijnd. Anonymous heeft gelijk: iedere verantwoordelijke regering moet de intenties van het Integrity Initiative uitleggen, hoe dat precies wordt gefinancierd, en waarom die activiteiten verborgen moeten blijven voor het publiek.’

Xander

(1) The Strategic Culture Foundation via Zero Hedge

Zie ook o.a.:

29-10: Hoge officials Rusland en China zeggen zich voor te bereiden op oorlog (/ Westerse media dankzij hun misleidende propaganda volop medeplichtig als straks WO-3 uitbreekt)
24-11: ‘Zaak Julian Assange toont aan dat waarheid en rechtvaardigheid zijn verdwenen in het Westen’
26-10: Westerse propaganda oorlog omvat heksenjacht op Russen en onbewezen trollenfabriek
15-10: ‘Militaire confrontatie dichterbij door NAVO cyberoorlog tegen Rusland’ (/ Pro-Russisch standpunt moet volgens Deens parlement bestraft worden met 12 jaar gevangenisstraf)
07-10: ‘Aanhoudende oorlog Oekraïne wordt voorwendsel voor NAVO aanval op Rusland’ (/ ‘VS en EU lokken met anti-Russische koers preventieve nucleaire aanval uit’)
18-07: Democraten beschuldigen Rusland van oorlogsdaad tegen Amerika (/ Democratische parlementariër pleit voor cyberaanval op Russische banken en overheid)
16-07: Westerse elite doodsbang dat Trump en Putin pad naar vrede en samenwerking inslaan (/ Top ‘moet’ mislukken om Russofobische hysterie in Westen overeind te houden)
26-05: Analisten vragen Trump in petitie om dialoog met Putin om wereldoorlog te voorkomen
24-05: Absurd en gevaarlijk: Geen flintertje hard bewijs, maar Rusland krijgt weer schuld van MH-17(Nederland dreigt grote rol te gaan spelen bij veroorzaken geplande NAVO oorlog tegen Rusland)
16-03: False flag aanslag op spion in Engeland volgende stap naar WO-3 tegen Rusland
16-02: Zijlstra weg, maar Nederland gaat door met gevaarlijke Russofobie en oorlogshitserij

2017:09-12: ‘Westen door propaganda media slaapwandelend naar Armageddon gestuurd’ (/ ‘Valse beschuldigingen tegen Rusland hebben Kremlin overtuigd dat Amerika militaire aanval voorbereidt’)