Oekraïne weigert vredesoverleg met Rusland, dat legermacht volledig paraat houdt

Terwijl Rusland weer een gebaar van goede wil en vrede maakt, stuurt Oekraïne steeds meer tanks naar de Donbass, en weigert het een open gesprek met alle betrokken partijen aan te gaan.

—————————————————————————————————————————————–

Situatie lijkt op Russisch ingrijpen in 2008 tegen Georgische militaire agressie in Zuid Ossetië – STRATCOM commandant: Deel Chinese kernmacht in lanceer gereedheid gebracht – Analist: ‘Absoluut gestoord dat we niet constant over het urgente gevaar van een kernoorlog praten’

—————————————————————————————————————————————–

Media meldden gisteren triomfantelijk het ’terugtrekken’ van de Russische troepen bij de grens met Oekraïne. In werkelijkheid is daar geen sprake van; delen van het Russische leger werden enkel naar een grotere afstand van de grens verplaatst, waarvan vervolgens beelden aan de internationale media werden overhandigd. In 2008 paste Rusland exact dezelfde tactiek toe tijdens het conflict tussen Georgië en Zuid Ossetië. De ogenschijnlijke terugtrekking van de Russische troepen bleek een val te zijn, waar Georgië graag intrapte met militair ingrijpen in Zuid Ossetië. Vervolgens waren de Russen binnen no-time terug, waarna het Georgische leger zeer snel werden verdreven.

Strategische stap terug, net als in 2008

In de zomer van 2008 haalde de Amerikaanse ‘war hawk’ en Rusland-hater senator John McCain de Georgische president Saakashville persoonlijk over om een aanval op Zuid Ossetië en Abchazië voor te bereiden. Als reactie besloot Rusland om grootschalige militaire ‘oefeningen’ bij de grens met deze gebieden te houden. Na internationale ophef trok Rusland een deel van zijn troepen een stukje terug. Vervolgens viel Georgië alsnog Zuid Ossetië binnen, waarna het slechts 6 uur duurde voordat het Russische 58e leger de grens overstak en de Georgische troepen terugdrong.

Ook nu heeft Rusland eerst zijn spierballen laten zien, en doet het nu op strategische wijze een stapje terug, terwijl het meteen Oekraïne en de partijen in de Donbass uitnodigt om nog voor 27 april over vrede te onderhandelen. Maar het Westerse marionettenregime in Kiev weigert met afgevaardigden uit Donetsk en Luhansk te praten, omdat het dat als een impliciete erkenning opvat.

Dit is overigens al sinds de staatsgreep in 2014, waarna dat regime een oorlog begon tegen de Russisch sprekende bevolking, het geval. Ook wil de huidige president Zelensky pertinent niet naar Moskou om daar te onderhandelen. In lijn hiermee heeft het hoofd van de Oekraïense delegatie, oud-president Leonid Kravchuk, een voorstel om in Minsk over een oplossing te praten, van de hand gewezen.

Buiten het Westen ziet iedereen dat Oekraïne de agressor is

In de Westerse leugenmedia krijgt Rusland ongeacht wat er gebeurt al jaren automatisch van werkelijk alles de schuld, dus deze propagandakanalen kunnen we ook wat dit onderwerp betreft totaal niet serieus meer nemen. De rest van de wereld ziet echter glashelder dat Oekraïne de agressor is en uit is op oorlog, en niet Rusland. Kiev bevestigt dat nota bene zelf door juist extra tanks naar de Donbass te sturen, en gisteren ook nieuwe artillerie beschietingen op Donetsk uit te voeren.

Vergeet bovendien niet dat als de VS en de NAVO blijven dreigen met militair ingrijpen, het Kremlin heel goed beseft dat een oorlog om Oekraïne snel op de Derde Wereldoorlog kan uitlopen, en het in dat geval het beste zelf – voor de meeste onoplettende of ongeïnteresseerde mensen totaal onverwacht – de eerste vernietigend klap kan uitdelen.

In dit verband kan het Russische machtsvertoon van de afgelopen weken ook bedoeld zijn geweest om de aandacht af te leiden. Wellicht is het Russische leger sowieso niet van plan om Oekraïne binnen te vallen, maar treft het voorbereidingen om de strijdkrachten van Kiev met massale raketaanvallen totaal te vernietigen als er inderdaad een oorlog tegen de Donbass wordt begonnen.

Medvedev: ‘Iedere fout stap bedreigt de hele wereld met militair conflict’

De voormalige Russische president en premier Dmitry Medvedev, tegenwoordig vicevoorzitter van de Russische Veiligheidsraad, onderstreepte gisteren dat ‘iedere foute stap de hele wereld met een militair conflict bedreigt.’ Dit waren ongekend krachtige woorden voor de doorgaans zo timide Medvedev.

Er is inderdaad niet veel meer voor nodig om een grote oorlog tussen Oost en West te ontketenen. Zal het eerste dominosteentje mogelijk omvallen als tijdens het orthodoxe paasweekend op 2 mei een aantal (false flag) aanslagen op kerken in Moskou worden gepleegd, waar Russische inlichtingendiensten nu voor waarschuwen? (1) We schreven onlangs nog dat een grote oorlog mogelijk pas na het orthodoxe paasfeest zal uitbreken.

STRATCOM commandant: China heeft deel kernmacht in gereedheid gebracht

Dat de dreiging van een Derde Wereldoorlog met kernwapens sinds de Cuba crisis niet meer zó groot is geweest, begint her en der langzaam tot de media door te dringen. Analist en auteur Caitlin Johnstone wees gisteren op de recente waarschuwing van US STRATCOM voor het onvoorspelbaar uitbreken van een kernoorlog, en schreef dat dit met afstand het grootste gevaar is waar de mensheid nu mee wordt geconfronteerd.

STRATCOM commandant Charles Richard verklaarde afgelopen dinsdag tegenover het comité Gewapende Strijdkrachten dat ook China een deel van zijn nucleaire arsenaal in lanceer gereedheid heeft gebracht. Johnstone wijst erop dat de VS deze spanningen zelf en doelbewust heeft veroorzaakt door Rusland en China als ‘strategische bedreigingen’ in te schalen, en (enkele jaren geleden) het voeren van een beperkte kernoorlog officieel in de nieuwe militaire strategie opnam. Het Pentagon sluit het eerste gebruik van kernwapens dus niet meer uit, en denkt zo’n oorlog zelfs te kunnen winnen.

‘Absoluut gestoord dat we niet constant over dit urgente gevaar praten’

Voormalig Congreslid en potentiële presidentskandidaat Tulsi Gabbard, die in 2020 op voorhand geen enkele kans maakte omdat ze als enige openlijk af wil van het agressieve militaire Amerikaanse oorlogsimperialisme, verklaarde onlangs op Fox News dat ‘we ons niet kunnen voorstellen hoe kostbaar zo’n oorlog zal zijn,’ omdat honderden miljoenen mensen dan zullen omkomen of ongekend zullen lijden als ze de kernexplosies overleven.

Deze vooruitzichten zijn zo gruwelijk, dat ze vooral voor de verwende doorsnee Westerling, die totaal niet meer gewend is aan moeilijke tijden (de psychotische angst en paniek bij 9 van de 10 mensen om een voor 99,7% ongevaarlijk luchtwegvirus spreekt boekdelen), onmogelijk is voor te stellen dat deze dreiging zeer reëel is, en totaal onverwacht aan alles plotseling een afschuwelijk einde kan komen, zoals Johnstone schrijft: ‘Als u de deur uitgaat en u ziet een paddenstoelwolk aan de horizon, zullen al uw mentale prioriteiten heel snel veranderen.’

Of uw (klein)kinderen spelen vrolijk en onbezorgd in de speeltuin, en dan gebeurt er dit:

‘Geef ons vrede en rust!’

Geen enkele weldenkende burger wil zo’n oorlog, maar die kan er dankzij de ‘psychopathische agenda’s van op macht beluste imperialisten’ desondanks toch komen, is het niet volgende week of volgende maand, dan wel over een paar jaar. ‘De toenemende dreiging van een kernoorlog is de meest urgente kwestie in de wereld, en het is absoluut gestoord dat we het hier niet voortdurend over hebben,’ besluit Johnstone.

Dat doet sommige christenen denken aan de volgende Bijbelse profetie over de laatste dagen:

‘Terwijl zij zeggen (geef ons) vrede en rust’*, overkomt hun, als de weeën een zwangere vrouw, een plotseling verderf, en zij zullen geenszins ontkomen.’ (1 Tess. 5:3).

(* Aangepast op basis van de grondtekst, waarin niet noodzakelijk op een bestaande toestand van vrede en rust wordt gewezen, maar op een ‘roep’, een ‘kreet’, een ‘commando’ van het volk om vrede en rust. De toevoeging in Nederlandse vertalingen ‘het is’ staat namelijk NIET in de grondtekst, en is dan ook fout. Het ‘plotselinge verderf’ komt daarom in een tijd dat mensen zullen roepen OM vrede en rust, maar het tegendeel zullen krijgen.

Met een eventueel toekomstig groot vredesverdrag, zoals bepaalde uitleggers beweren, heeft het daarom helemaal niets te maken. Bovendien zegt de vergelijking met een hoogzwangere vrouw dat het een tijd zal zijn waarin velen zullen beseffen dat de ‘bevalling’ op ieder moment kan beginnen. Dit wijst duidelijk op een gespannen situatie, waarbij alleen het moment van de ‘weeën’ als een verrassing komt.)

Xander

(1) Hal Turner
(2) Caitlin Johnstone via Zero Hedge

Zie ook o.a.:

20-04: US STRATCOM houdt nu officieel rekening met onvoorspelbaar uitbreken kernoorlog
20-04: Amerikaanse inlichtingenexpert: Onze superioriteit is gebouwd op leugens, wij kunnen geen enkele oorlog meer winnen
19-04: Tientallen Amerikaanse gevechtsvliegtuigen landen in Polen; Russische TV-teams naar Donetsk 17-04: Rusland stelt VS ultimatum: ‘Binnen 6 dagen weg uit Oekraïne, of wij vallen aan’
15-04: Biden roept nationale noodtoestand uit; Russische vloot en leger bereidt zich actief voor op oorlog
13-04: Grote stad ver voorbij Moskou wijst begraafplaatsen aan voor slachtoffers verwachte oorlog
08-04: Bommenwerpers VS breken koers richting Rusland af, dat 10 kernraketten activeert
05-04: Britse boulevardpers: Binnen maand WO-3; Chinese troepen naar Iran, dat raket presenteert die Berlijn kan raken
03-04: Oekraïense artillerie opent vuur op Luhansk; eerste burgers omgekomen’
01-04: Rusland stuurt meest ervaren elite luchtlandingbrigade naar De Krim; eerste berichten over zware vuurgevechten in Donbass regio
31-03: NAVO gewaarschuwd: Rusland rijdt drie RS-24 kernraketten uit hangars
29-03: NAVO secretaris-generaal Stoltenberg wil agressievere opstelling tegen Rusland en China
28-03: ‘Westen stuurt aan spoedige oorlog om Oekraïne omdat Rusland de Great Reset weigert’
25-03: Oekraïense president tekent bevel tot verovering De Krim en daarmee oorlog tegen Rusland’
24-03: NAVO commandant generaal Breedlove: Westen moet Oekraïne militair te hulp schieten
22-03: Russische tanks rijden Oekraïne in; Kremlin mobiliseert complete vloot’
19-03: Rusland verbreekt contact met NAVO na eis VS om Nordstream pijpleiding naar EU te stoppen’
20-01: Staatsgreep voltooid: Biden president, zal VS binnen 2 jaar volledig op zijn kop zetten (/ Pad naar oorlog tegen Rusland zal worden hervat)

2020:
17-10: (/ Zijn de Chinezen bang voor het duo Harris-Clinton in het Witte Huis, dat vrijwel zeker oorlog met Rusland en China gaat veroorzaken?)
08-08: Rusland waarschuwt VS: ‘Iedere op ons afgeschoten raket wordt beantwoord met kernwapens’
12-03: Verenigde Staten hebben kernwapens uit Turkije gehaald en naar Polen gebracht’
01-03: Opperbevelhebber NAVO pleitte afgelopen week openlijk voor kernaanval op Rusland
15-02: Steun voor NAVO brokkelt af: Meerderheid wil geen hulp aan lidstaat met militair conflict met Rusland

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

26

 1. Dit komt allemaal omdat ze zo nodig Biden moesten stemmen, dr komt helaas nog veel meer aan van die zogenaamde vredes globalisten.

 2. Vandaag is het 35 jaar geleden met de ramp in Tsjernobyl.
  Het westen kan beter niet de russen tergen en gewoon van Oekraïne afblijven.

  Want anders zal vele malen Tsjernobyl gevolg zijn. En we kunnen beter samen even erbij stil staan en er aan denken om te pogen tot coöperatieve samenwerking, alleen maar om de mensen die daar wonen, het beter te laten krijgen.

  Spyfromthesky

 3. @Willy, Dat beseft Oekraïne ook. Sterker nog ze hebben bedongen dat o.a. het VK, de VS en Rusland hun zullen verdedigen. (Dat was in ruil tegen ontmanteling kernwapens)
  Als Rusland de Oekraïne binnenvalt dan kan er een streep door Rusland als verdediger, maar er blijven nog voldoende landen over om de Oekraïne te verdedigen.

 4. Maria,

  Petra is een afgoden plaats. Waarom zou G’d ons daar willen hebben? De woestijn staat geschreven. Petra is in Jordannie in de gebergte van seier. Behoord aan Esav. Het is goed om te horen dat je met de bijbel bezig bent. Blijf sterk en verwerp de slang (symbool pharmasia)

 5. @Ffanders De president van America heeft nucleaire volmacht en 4 minuten nadat hij de opdracht geeft zijn de raketten in de lucht.

 6. Men kan beter over de vrede praten, dan oorlogje spelen. Oekraïne moet weten dat ze niet op kunnen tegen de Russen, dus ze kunnen beter praten. Shalom

 7. Lechaiem 9.26 p.m.

  Volgens de Bijbel worden de Joden door God in bescherming genomen en waarschijnlijk naar Petra gebracht waar zij tijdens de grote verdrukking 3 1/2 jaar zullen blijven

 8. @Ffanders,

  Een eerste klap uitdelen is voor welke partij dan ook uiterst riskant. Zowel Rusland als Amerika hebben genoeg met kernwapens geladen onderzeeërs om een eerste klap te doen beëindigen in absolute zelfmoord van de mensheid.
  Toch wijst Jezus ons op de zeer zware tijden die zullen komen, zoals o.a. in Matthéüs 24.
  Hij zegt zelfs, dat als de tijd niet bekort zal worden er geen leven op aarde zou overblijven, dus er staat nog wel een en ander te gebeuren.
  Maar zelfs met de moderne conventionele wapens kunnen er al vreselijke verwoestingen worden aangericht.
  Ook het gebruik van EMP wapens valt niet uit te sluiten.
  Ook spreekt Jezus over besmettelijke ziekten die er zullen zijn. Covid-19 is zoiets, maar ik denk dat er nog wel ergere pandemieën zullen zijn. De Spaanse griep in 1918 kostte naar schatting minimaal 50 miljoen mensen het leven, en daarbij valt Covid-19 helemaal in het niets.
  Met een sterfte van 0,15% is dat niet echt gevaarlijk.
  Maar stel dat er iets uitbreekt dat een derde van de mensen doodt!
  Zolang de mensheid zich van God blijft afkeren zal het er echt niet beter op worden.
  Als men zich zou bekeren tot God, dan zal het pas beter worden. Helaas is de mens hardleers, en zo blijven de oordelen komen.

 9. Vriezen we dood of vriezen we dood ; aan alles komt een einde ; wellicht het enige eerlijke wat er op de aarde bestaat.
  De gevreesde atomaire vernietiging van …. zal niet plaatsvinden. De angst om eigenbehoud is veel te groot. Laboratoria, wereldwijd, hebben de plaats van ‘de schepper’ ingenomen …. men zegt wel eens : God straft direct, en zo geschiedde.

  Het uit India B.1.616 gemuteerde ‘virus’ waar geen enkele vaccinatie tegen opgewassen is verovert de wereld.
  Het is en blijft, zo blijkt het, een gebed zonder einde. Crispr heeft van een vrij onschuldig griepvirus …. een moordmachine gemaakt. Het is, zo blijkt, het is inmiddels een onderdeel geworden van alles wat wij de natuur noemen en gaat nooit meer weg.

 10. Vrede en rust?. Zolang de vogellaars vrij spel hebben op de beschaving zal dat er niet zijn tevens is tachtig procent van de beschaving het pad kwijt, doet mijn denken aan Mozes toen het volk het gouden beeld aanbaden. Op dit moment is er een totale media Lockdown wereldwijd. Je zou het liefst willen hopen op de komst van de poortwachters.

 11. @kris noot

  Helaas dacht ik dit vroeger ook. Een russische icbm met een bereik van 10-15000 km en een topsnelheid van mach 23 is binnen een half uur in amerika. Vanaf een onderzeeër nog eerder en dat geeft waarschijnlijk onvoldoende reactietijd. Zeker bij meerdere gelijktijdige aanvallen van de oost en westkust. Putin heeft al gezegd om bij provocatie hard en als eerste toe te slaan. De naïviteit/arrogantie dat rusland dit niet of niet direct zal doen is een westerse zwakte. Vergeet ook niet dat het westen deze oorlog graag wil. Onderdeel van de great reset

 12. Maria,
  We wonen al in de bergen. Jerusalem is in de bergen. Hoe bedoel je? Volgens mij bedoel je de woestijn.

 13. Inderdaad ,Xander!
  In Thess. 5: 3 staat in de Thompson Chain Reference Bible,
  Kirkbride Bible Co., Inc. 1964: “For when they shall say , Peace and safety; then sudden destruction cometh upon them, as travail upon a women with child; and they shall not escape”
  Heeft te maken met “The Suddenness of Christ’s coming. The day of the Lord / 2 Petr. 3:10 en zie in dit verband Openbaring 3:3!

  Maranatha (1Kor.16:22)

  Shalom!

 14. Het heen en weer rijden van pantservoertuigen en het opzetten van zo,n groot arsenal kan afschrikken. Als het diplomatisch niet te regelen is., barst dit in geweld uit.

  Dus achter de schermen word hevig getwist. Wat zal het worden ?

  Groet

 15. Als Rusland 300.000 soldaten opstelt aan de Oekraïense deur, zullen de 100.000 Okraïnsche soldaten er als hazen weglopen en “mamaaaa” roepen !!!!! hahahaha !!!!

 16. Uitstekende exegese Xander.
  Ik moest wel even mijn Griekse grammatica opslaan om (het begin) van 1Thes.5:3 te vertalen maar het klopt inderdaad dat ‘het is’ niet in de grondtekst staat.

  ὅταν         γὰρ          λέγωσιν
  wanneer   immers  zij zeggen
  Εἰρήνη καὶ ἀσφάλεια …..
  vrede    en  veiligheid
  1Tes.5:3

  Wat mij ook opvalt is dat het werkwoord λεγω (zeggen) in de conjunctivus staat. Hij staat in deze tekst in de 3e persoon meervoud: λεγωσιν

  Coniunctivus praesentis activi
  1 λεγω
  2 λεγής
  3 λεγή
  1 λεγωμεν
  2 λεγητέ
  3 λεγωσιν

  De combinatie van ὅταν met
  λεγωσιν in de conjunctivus geeft een onzekerheid aan. Een hypothetische mogelijkheid.

  Zou de ‘vrede en veiligheid’ kunnen slaan op de ogenschijnlijke vrede die ontstaan is door het terugtrekken van de Russische troepen?
  Misschien.Wie weet. De tijd zal het leren. Om ook maar met een conjunctivus te eindigen…..
   
  https://www.blueletterbible.org/kjv/1th/5/1/t_conc_1116003

  https://www.blueletterbible.org/lang/lexicon/lexicon.cfm?Strongs=G3752&t=KJV

 17. De tekst over een groot vredesverdrag etc. gaat volgens mij over Israel
  Zij zullen de eerste 3 1/2 jaar in vrede leven, daarna zal de hel losbarsten, en moeten de joden vluchten naar de bergen

 18. Ondertussen was er een coup poging plus moord-en cyberaanval gepland in Belarus die verijdeld is. Er was een toespraak van Putin waarin hij zei dat er snel en beslissend gereageerd zal worden als men de rode lijn overgaat. De terugtrekking van ambassadeurs over en weer in Polen, Tsjechie, Rusland en de toevoer van US wapens naar Polen.
  Het meeste staat ook in de links van Xander trouwens…

 19. Gisteren gepost op Bron
  Foei akelig manneke!

  Iedereen die een heel klein beetje afweet van de internationale geschiedenis zal zich de beruchte Cuba crisis herinneren. De wereld stond door de voorgenomen plaatsing van raketten door de toenmalige Sovjet Unie in de achtertuin van de VS op het communistisch eiland Cuba bijna in brand.

  Op zich was de zelfs met een derde wereldoorlog dreigende Kennedy wel te begrijpen. Dat plaatsen van raketten, door de Sovjet Unie op Cuba, met wellicht een dermate reikwijdte dat veel Amerikaanse steden hiermee bedreigd werden was voor de VS niet te accepteren.

  Door het op tijd inbinden van Chroesjtsjov, de toenmalig Secretaris Generaal van de Sovjet Unie, werd de crisis bezworen zonder dat er waar dan ook paddenstoelwolken aan te pas waren gekomen. Een warme derde wereldoorlog bleef zo beperkt tot een koude oorlog met over en weer dreigementen.

  In de jaren tachtig zou het opnieuw de Sovjet Unie zijn die wijsheid toonde via Gorbatsjov en werd een nieuwe dreiging uit de lucht gehaald na het via de VS opvoeren van dreigementen via plaatsing van kruisraketten in Europa, wel of niet haalbare ruimteschilden, ruimteoorlog en meer science fiction.

  Een toen dreigende oorlog tussen Oost en West die dat keer weleens door kernwapens beslecht had kunnen worden had de totale wereld, of in ieder geval een fors deel ervan, kunnen vernietigen. De gevolgen daarvan zouden tot de dag van vandaag nog zichtbaar en voelbaar zijn geweest.

  De toenadering van Gorbatsjov tot het Westen en het uiteindelijk uiteen vallen van de Sovjet Unie, het opheffen van het Warschau Pact, de toen militaire tegenvoeter van de NAVO, luidde een periode van ontspanning en rust in totdat Jeltsin Rusland min of meer aan de VS verkwanselde.

  De vriendschappelijke relatie tussen Oost en West werd later verprutst vanwege een deukje in het ego van Obama die van Putin zijn zin niet kreeg op zijn eis tot de onmiddellijke en wel directe uitlevering van de ‘boef’ Snowden die de praktijken van de Amerikaanse NSA wereldkundig had gemaakt.

  Satellietstaat EU werd ingeschakeld om Rusland te treffen met allerlei boycotten om te vermijden dat Obama nog meer imagoschade zou leiden. Hillary Clinton moest de nieuwe baas van de VS worden na Obama om snel dat rebelse manneke in Rusland eens een lesje te leren.

  Vier jaar werd dit lesje opgehouden door een enfant terrible die de al geschudde kaarten negeerde en zelfs ook nog Hillary aftroefde, ondanks dat bijna de volledige media haar al ruimschoots voor de verkiezingen tot president hadden bestempeld, enkel nog even die verkiezingen zelf en dat was dat.

  Eindelijk na vier jaar kan het circus weer verder: een clown in de Oekraïne helpt een handje, wetend dat hij steun zal krijgen van de nieuwe baas in de VS, en doet een soort sliepuit naar dat manneke in Rusland die plots met veel militair spierballen vertoon aan zijn grenzen staat. Wat nu?

  De VS maakte zich verheugd op. Eindelijk gaat het straks voor het echie. Wat schetst hun verbazing, het manneke vlucht laf terug naar veilige oorden en durft dus niet. Biden waant zich de glorieuze overwinnaar, zonder een schot te hebben gelost en stuurt zijn troepen de Oekraïne in, maar dan…

  Dan slaat het manneke toe met enkele kernraketten en weg is de troepenopbouw van de agressor, de Verenigde Staten van Agressie. Weg is de glorieuze overwinning. Eindelijk dacht de nageboorte van de oude nazi’s hun droom te zien uitkomen, eindelijk zouden ze Rusland inlijven in het Vierde Rijk.

  Dat manneke ook die nooit eens deed wat hij moest doen, dat ventje die Obama had geschoffeerd en nu niet had gedaan wat Biden, Obama en hun Nazi club hadden gewild, die spelbederver die gewoon had toegeslagen waardoor de club verenigde Nazi’s nu in hun hemd stond. Foei! Akelig manneke!

  Men had zo lang hier naar toegewerkt, die goedgelovige Gorbatsjov gebruikt om via de satellietstaat EU op te rukken naar het Oosten. Bijna alle voormalige Warschau Pact landen waren al ingelijfd. Nu dat Rusland nog, ze stonden al bijna stevig in de achtertuin, wat zij van die Sovjet Unie niet pikte, ooit op dat Cuba.

 20. Zoiets als de eerste klap uitdelen bestaat niet bij een kernoorlog. Deze raketten worden gemonitord en zijn daarnaast lang onderweg. In de tussentijd zal de tegenpartij ook alles wat ze hebben afschieten. Dus een eerste klap uitdelen heeft helemaal geen zin. Beide landen zullen grotendeels vernietigd worden. Daarom zal zowel Rusland als de VS geen eerste kern klap uitdelen.

 21. is het niet volgende week of volgende maand, dan wel over een paar jaar

  ja zo lus ik er nog wel een paar, ik ga ook een keer dood weet alleen niet wanneer

Comments are closed.