Rusland waarschuwt VS: ‘Iedere op ons afgeschoten raket wordt beantwoord met kernwapens’

Pakistaanse Shaheen-III raket die een kernkop kan dragen. (Afbeelding: (4)).

—————————————————————————————————————————————-

Politieke en religieuze spanningen tussen India en Pakistan lopen verder op (Klimatologen: ‘Zelfs beperkte kernoorlog met 50 lichte bommen zal het zonlicht 15 jaar lang verduisteren’)

—————————————————————————————————————————————-

Terwijl de spanningen tussen de VS en China om te snijden zijn, heeft Rusland de VS de niet mis te verstane waarschuwing gegeven dat iedere raket die op Rusland wordt afgeschoten, zal worden beantwoord met kernwapens. De reden is dat de Amerikanen al enige tijd werken aan niet-nucleaire langeafstandsraketten. De drempel om ICBM’s en SLBM’s te gebruiken, wordt hierdoor met opzet fors verlaagd. Deze nieuwe wapens maken de toch al instabiele wereld nog veel gevaarlijker, omdat van de buitenkant niet is te zien of zo’n raket een conventionele of nucleaire lading draagt.

De harde waarschuwing stond te lezen in de officiële militaire krant Krasnaya Zvezda (Rode Ster). Generaal-majoor Adrei Sterlin, lid van de Generale Staf, verklaarde tegen de krant dat radarsystemen niet kunnen zien wat voor lading raketten dragen. ‘Van iedere aanvallende raket zal daarom worden aangenomen dat deze een kernkop draagt.’ Het Russische leiderschap zal onmiddellijk reageren met een vergeldingsaanval met kernwapens.

‘Rusland heeft rode lijnen gesteld, en wij adviseren niemand om daar overheen te gaan. Als een potentiële vijand dit durft te doen, zal het antwoord ongetwijfeld verwoestend zijn,’ vervolgde het artikel.

VS ligt dwars met gevaarlijke nieuwe doctrine

In februari 2021 verloopt het Nieuwe START kernwapenverdrag indien beide partijen geen overeenstemming bereiken over de voorwaarden van een verlenging. De afgelopen 5 jaar is dat niet gelukt, ondanks aandringen van de Amerikaanse bondgenoten om hoe dan ook een deal met de Russen te sluiten. Eind juli werd er nog in Wenen over het verdrag gepraat, maar zonder resultaat.

Met de waarschuwing van de generaal lijkt het Kremlin het Pentagon duidelijk te willen maken dat de wereld een hoogst onzekere ‘Wilde Westen’ tijd tegemoet gaat als er geen overeenstemming wordt bereikt over het blijven beperken van het aantal kernwapens. Uitspraken die diverse hooggeplaatste Amerikaanse militaire leiders de afgelopen jaren hebben gedaan zijn in dit verband erg verontrustend, en wijzen erop dat de VS het gebruik van kernwapens met een lage vernietigingskracht een serieuze optie zijn gaan vinden.

Religieus extremisme in Pakistan en India brengt kernoorlog dichterbij

Onlangs vonden de ergste grensschermutselingen in tientallen jaren tussen de legers van India en China plaats. Daarbij vielen aan beide kanten tientallen doden. Ook tussen India en Pakistan lopen de spanningen verder op. Over de fel betwiste regio Kashmir, een zeer strategisch gebied omdat het de Siachen gletsjer heeft die zorgt voor de aanvoer van water, vochten beide landen al diverse oorlogen uit.

Pakistan kampt ook nog eens met twee gewelddadige afscheidingsbewegingen, het Balochistan Bevrijdingsleger en het Sindhudesh Revolutionaire Leger, dat een paar dagen geleden nog een aanslag pleegde in Karachi. (3)

India (hindoes) en Pakistan (moslims) raken steeds sterker in de greep van religieus extremisme. Na de door de Pakistaanse islamitische terreurgroep Jaish-e-Mohammad geclaimde SUV aanslag in Pulwama (Kashmir) in 2019, waarbij 40 doden vielen, voerde India vergeldingsbombardementen uit op doelen in Pakistan. In augustus trok de ultranationalistische hindoe partij BJP de formele autonomie van Jammu en Kashmir in, waarmee het gebied feitelijk door India werd geannexeerd.

Het antwoord van het Westen? Nog meer wapens leveren aan beide partijen. Pakistan, dat met behulp van de VS en Nederland een nucleaire staat werd, verklaarde in 2015 dat het tactische kernwapens had ontwikkeld, die de kans dat ze ooit tegen India worden gebruikt aanzienlijk vergroten, omdat ze minder destructief zijn.

Pakistan heeft meer kernbommen (ca. 160), maar die van India (140-150) zijn geavanceerder, en kunnen ook vanaf zee en vanuit de lucht worden afgeschoten. Klimatologen stelden onlangs een model op wat er zou gebeuren als er een oorlog uitbreekt waarbij ‘slechts’ 50 Hiroshima-bommen worden gebruikt (dus met lage kracht). Volgens hen zal er daarbij minstens 5 miljoen ton roet in de atmosfeer terechtkomen, waardoor de zon 15 jaar verduisterd wordt, en de oogsten door de lagere temperaturen wereldwijd met 11% verminderen.

Bovendien kunnen bij een oorlog ook de VS (bondgenoot van India) en China (bondgenoot van Pakistan) worden betrokken.

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Zero Hedge
(3) Reuters / MSN

(4) Afbeelding: WikiMedia Commons, auteur: AFP PHOTO / HO / INTER SERVICES PUBLIC RELATIONS , bron: https://www.dawn.com/news/1225688 , Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International license.

Zie ook o.a.:

12-03: ‘Verenigde Staten hebben kernwapens uit Turkije gehaald en naar Polen gebracht’
01-03: Opperbevelhebber NAVO pleitte afgelopen week openlijk voor kernaanval op Rusland
15-02: Steun voor NAVO brokkelt af: Meerderheid wil geen hulp aan lidstaat met militair conflict met Rusland

2019:
27-12: Top militaire analist in VS: NAVO heeft geen enkele defensie tegen nieuwe Russische wapens
06-12: Putin stelt verlenging START kernwapenverdrag voor, maar NAVO reageert niet
05-12: NAVO verklaart naast Rusland nu ook China officieel tot vijand
22-09: Kremlin boos op Amerikaanse generaal die dreigt met vernietiging Russische afweerraketten
09-04: ZDF journaal schokt kijkers met aankondiging oorlog tussen NAVO en Rusland
08-04: Poolse oud topgeneraal suggereert preventieve kernaanval op Rusland
12-03: Westen verliest alle Derde Wereldoorlog simulaties kansloos van Rusland en China
22-02: Oekraïne neemt lidmaatschap EU en NAVO in grondwet op (/ NAVO verplicht tot oorlog tegen Rusland als Oekraïne lid wordt)

2018:
17-12: Analist London Global Policy Institute: 70% kans op oorlog tussen NAVO en Rusland
02-12: Invloedrijke Atlantische Raad roept Oekraïne op tot oorlogsdaad tegen Rusland
27-11: Gelekte documenten bewijzen Westerse psy-op informatie oorlog tegen Rusland
26-10: Westerse propaganda oorlog omvat heksenjacht op Russen en onbewezen trollenfabriek
15-10: ‘’Militaire confrontatie dichterbij door NAVO cyberoorlog tegen Rusland’
07-10: ‘Aanhoudende oorlog Oekraïne wordt voorwendsel voor NAVO aanval op Rusland’

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

12

 1. @willy 3:57 pm, op 08/08. De Bijbel is getrouw, wat er beschreven staat zal gebeuren.

 2. ik ontving net via mijn radiokies een bericht van gene zijde: zolang trump in het witte huis zit breekt er geen, ik herhaal, geen oorlog uit met Rusland. Einde uitzending hehe,,

 3. De zon word eigenlijk al verduistert (gedeeltelijk).

  Zodra Nemesis en beetje zichtbaar is of een onderdeel van haar systeem,
  dan loopt de elite weer met hun nep-vliegtuigjes de boel te verduisteren met hun ‘chemtrails’.
  Voornamelijk de zonsondergangen en opgangen.

  De elite weet precies wanneer Niburu of Nemesis zichtbaar word aan de horizon,
  en dat zijn precies de dagen dat alles apocalyptisch bewolkt is omdat ze weer een hele dag in de weer zijn geweest met hun ‘vliegtuigen’ .

  De meeste aardbewoners zullen pas geloven als de 2e zon er is en Niburu als het te laat is en het kwaad al geschied is en de hel losbarst op aarde met allerlei rampen.

 4. 15 jaar geen zonlicht. Zijn we ook gelijk van het klimaatprobleem, de opwarming van de aarde af .
  Verder weer een hoop onzin de site….

 5. Tja, de raket op Bayreuth is ook de Russen niet onopgemerkt gebleven, hier gelooft het gepeupel de narratieve misleidende psychologie van de media nog steeds. Eind Augustus is de pret over, is besloten binnen kringen. Eind september zal niemand meer ontkennen dat we grotere problemen hebben dan een griepje !

 6. vertaling.Jullie gaan mij mogelijk een tijdje niet zien want ik heb veel rijke vijanden.
  Ze zijn niet blij met wat ik aan het doen ben. Ik heb één kans om dit te doen, en geen enkele andere president zal doen wat ik doe. Er zijn heel veel ontevreden mensen, en dit zijn hele, hele rijke mensen en ze zijn heel erg ontevreden
  Ze zijn zo rijk. Ze zijn zo rijk. Niemand weet wie ze in vredesnaam zijn of wat ze doen. Ze verdienen nog meer geld dan de farmaceuten.

  Dank Ron. Mod.

 7. Denk je een bom nodig te hebben? Yellow Stone, Vesuvius,Ijsland en merkwaardiger nog de zon zelf. De sprinkhanenplaag is in volle gang, nieuwe ziekten etc het is slechts een begin. Dat boekje van de openbaring heeft altijd gelijk vroeg of laat alleen zijn de zeven zegels gewoon de chakras die verscholen liggen in de plexussen en die zich enkel openbaren door meditatie.

 8. Net gelezen: mededeling van pesident Trump:
  ‘So, I have a lot of rich and powerful enemies out there who are after me.
  This may be the last time you’ll see me for a while. A lot of very, very rich enemies, but who are not happy
  with what I am doing.
  But I think we have one chance to do it, and no other president is going to do it’
  Bron: SOTT 6/8/20.

  Gelieve een Nederlandse vertaling erbij te plaatsen, zie siteregels. Mod.

  En: verkozenen die zich autoritair gedragen ontberen iedere autoriteit.

 9. Dit gegeven vinden we ook terug in het boek openbaring, de zon zal verduisterd worden. Of de bedreiging van Rusland werkelijkheid gaat worden betwijfel ik. Ook Pakistan en India leven op gespannen voet, maar volgens mijn bescheiden mening hebben die geen baat bij een kernoorlog, doch moet ik onderstrepen dat openbaring wel degelijk een visioen laat zien van een kernontploffing denk maar wat Johannes scheef, een paddestoel van een wolk. We leven in een waanzinnige wereld; shalom

Comments are closed.