Westerse propaganda oorlog omvat heksenjacht op Russen en onbewezen trollenfabriek

Is de parlementaire democratie in Amerika en Europa echt zo zwak en kwetsbaar dat kritische stemmen de mond moeten worden gesnoerd? –
Vals beschuldigd en voor onbepaalde tijd opgesloten zonder kans op vrijlating, feitelijk enkel omdat je uit Rusland komt. Het overkwam Maria Butina, en kenmerkt het naderende failliet van het recht in het Westen (foto: WikiMedia Commons (2)).

—————————————————————————————————————————————

Twee recente voorbeelden over Russen onderstrepen hoe selectief de Westerse media over het nieuws berichten, hoe er wordt gemanipuleerd, en hoe dom en naïef u in de ogen van de zogenaamde ‘professionele’ journalisten klaarblijkelijk bent door hun compleet onbewezen onzinverhalen nog klakkeloos te geloven ook. Neem nu de door alle grote Nederlandse media regelmatig genoemde ‘trollenfabriek’ in St. Petersburg. Hoewel daar nooit ook maar een greintje bewijs van werd gepresenteerd wordt op de inmiddels zo kenmerkende misleidende wijze geïmpliceerd alsof het bestaan van die trollenfabriek vaststaat.

‘Samenzwering’ tegen de ‘democratie’

Maria Butina, student aan een Amerikaanse Universiteit, zit sinds juli grotendeels eenzaam opgesloten in een Amerikaanse gevangenis omdat ze de ‘democratie omver wilde werpen’, enkel door lid te willen worden van de National Rifle Association. Ze wordt beschuldigd van ‘samenzwering’ omdat ze zich niet als een agent van de Russische Federatie heeft laten registreren, en mag niet op borgtocht vrij worden gelaten omdat ze anders ‘kan vluchten’.

Butina is een politieke gevangene waar de media geen enkele aandacht voor hebben, ook al is de zaak tegen haar helemaal uit elkaar aan het vallen. De aanklagers, die haar beschuldigen van het gebruiken van seks voor het verkrijgen van informatie, hebben toegegeven dat ze een aantal sms’jes verkeerd hebben begrepen. Toch wordt ze nog altijd niet vrijgelaten. Sterker nog: de rechter verbood haar advocaat om in de media iets over de zaak te zeggen, dus zal ze voorlopig nog vast blijven zitten, ook al is er van opzet van haar kant zo goed als geen sprake.

Trollenfabriek?

Een ander slachtoffer van de Russofobische heksenjacht in het Westen is de 44 jarige Elena Alekseevna Khusyainova. Zij zou werkzaam zijn voor ‘Project Lakhta’, een ‘trollenfabriek’ in St. Petersburg die 24/7 bezig zou zijn om de Westerse opinie en verkiezingen te beïnvloeden en ‘met desinformatie te ondermijnen’ en ‘tweedracht te zaaien’. Dit project zou gefinancierd worden door de aan president Putin verbonden Russische zakenman Yevgeny Prigozhin, die volgens de Democraten en Amerikaanse media mede achter het ‘beïnvloeden’ van de verkiezingen in 2016 zit.

Gelukkig bevindt Khusyainova, die ervan wordt beschuldigd advertenties op social media te hebben gekocht en ‘dissidente’ groepen te ondersteunen, zich in Rusland en is het zeer onwaarschijnlijk dat het Kremlin haar uitlevert aan de VS.

Gerechtelijke systeem fundamenteel verkeerd

Het verhaal van Butina laat zien hoe fundamenteel verkeerd het gerechtelijke systeem in de VS, en in toenemende mate helaas ook in Europa en Nederland, werkt. Zodra de media iemand schuldig verklaren is er geen weg terug meer, ook al wordt er geen enkel hard bewijs van de beschuldigingen gepresenteerd of gevonden. In veel gevallen wordt er zelfs simpelweg ‘bewijs’ bij verzonnen.

De zaak tegen Elena Khusyainova is zo mogelijk nog idioter. Bewijs van de aan hysterie grenzende beschuldigingen over het ‘beïnvloeden’ van de verkiezingen is er niet. Is de parlementaire democratie in Amerika en Europa zo zwak en kwetsbaar dat kritische commentaren en tweets op sociale media deze aan het wankelen kunnen brengen? Klaarblijkelijk wel, want vage, amper onderbouwde referenties aan zogenaamde Russische ‘trollenfabrieken’ lijken in deze tijd voldoende om de gemiddeld toch wel erg naïef geworden Westerling te misleiden.

In een echte rechtstaat zou Maria onmiddellijk worden vrijgelaten, en zou de onbewezen, schandalige aanklacht tegen Elena meteen worden verscheurd en in de prullenbak gegooid. Een echte rechtstaat kan namelijk uitstekend omgaan met andere meningen, en waardeert deze zelfs, omdat het de controleurs en machthebbers in politiek en media dwingt om ook kritisch naar zichzelf te blijven kijken.

Demoniseren Rusland kan zeer ernstige gevolgen hebben

Het chronische gebrek aan zelfreflectie en het soms onthutsende onvermogen om steekhoudende argumenten tegen kritische tegenstemmen te presenteren kenmerkt het naderende failliet van de democratie en het recht in zowel Amerika als Europa. Hysterische beschuldigingen en heksenjachten tegen ‘de Russen’ en ‘extreemrechtse populisten’ –aangewakkerd door openlijk discriminerende politici zoals oud D66 leider Pechtold (‘ik moet de eerste eerlijke Rus nog tegenkomen’)- kunnen vrijwel zonder enige tegenspraak over het argeloze Westerse publiek, dat massaal zijn kritische denkvermogen vrijwillig lijkt te hebben ingeleverd, worden uitgestort.

We waarschuwen al jaren dat het roekeloos demoniseren van Russen en Rusland, gekoppeld aan het zwart en belachelijk maken van iedereen die hier niet aan meedoet, op den duur zeer ernstige gevolgen kan hebben, zeker als bedacht wordt dat kopstukken in de politiek, het leger en de diplomatieke wereld openlijk spreken over een toekomstige oorlog met Rusland of een preventieve militaire aanval op Russische doelen, zoals de Amerikaanse NAVO ambassadeur onlangs opperde.


Xander

(1) The Strategic Culture Foundation via Zero Hedge
(2) Afbeelding: WikiMedia Commons, auteur: Pavel Starikov – Creative Commons licentie Share Alike 2.0

Zie ook o.a.:

15-10: ‘Militaire confrontatie dichterbij door NAVO cyberoorlog tegen Rusland’ (/ Pro-Russisch standpunt moet volgens Deens parlement bestraft worden met 12 jaar gevangenisstraf)
07-10: ‘Aanhoudende oorlog Oekraïne wordt voorwendsel voor NAVO aanval op Rusland’ (/ ‘VS en EU lokken met anti-Russische koers preventieve nucleaire aanval uit’)
05-10: NAVO ambassadeur dreigt Rusland openlijk met militaire aanval
18-07: Democraten beschuldigen Rusland van oorlogsdaad tegen Amerika (/ Democratische parlementariër pleit voor cyberaanval op Russische banken en overheid)
16-07: Westerse elite doodsbang dat Trump en Putin pad naar vrede en samenwerking inslaan (/ Top ‘moet’ mislukken om Russofobische hysterie in Westen overeind te houden)
26-05: Analisten vragen Trump in petitie om dialoog met Putin om wereldoorlog te voorkomen
24-05: Absurd en gevaarlijk: Geen flintertje hard bewijs, maar Rusland krijgt weer schuld van MH-17(Nederland dreigt grote rol te gaan spelen bij veroorzaken geplande NAVO oorlog tegen Rusland)
16-03: False flag aanslag op spion in Engeland volgende stap naar WO-3 tegen Rusland
16-02: Zijlstra weg, maar Nederland gaat door met gevaarlijke Russofobie en oorlogshitserij

2017:09-12: ‘Westen door propaganda media slaapwandelend naar Armageddon gestuurd’ (/ ‘Valse beschuldigingen tegen Rusland hebben Kremlin overtuigd dat Amerika militaire aanval voorbereidt’)