Putin stelt verlenging START kernwapenverdrag voor, maar NAVO reageert niet

Russische satellietfoto van Amerikaanse B-52 bommenwerpers in de woestijn van Arizona, die in het kader van het START verdrag onklaar werden gemaakt. (Afbeelding: (2)).

—————————————————————————————————————————————–

Vooralsnog reageert alleen Frankrijk positief op voorkomen nieuwe wapenwedloop

—————————————————————————————————————————————–

De Russische president Vladimir Putin stelt voor om het in 1991 gesloten START verdrag, dat in 1994 van kracht werd en een einde maakte aan de kernwapenwedloop tussen oost en west, met onmiddellijk ingang en zonder aanvullende voorwaarden te verlengen, en niet te wachten totdat het verdrag in februari 2021 verloopt, omdat dan het risico bestaat op een nieuwe Koude Oorlog wedloop waar niemand op zit te wachten… toch? Want behalve Frankrijk heeft de NAVO tot nu toe niet gereageerd op Putins aanbod, wat een nieuwe aanwijzing lijkt dat het Westerse bondgenootschap juist aankoerst op een toekomstige militaire confrontatie.

‘De bal ligt nu bij de Amerikanen,’ verklaarde het Russische ministerie van BuZa ruim een maand geleden. Desondanks stak Putin gisteren opnieuw zijn hand naar het Westen uit: ‘Rusland is bereid om onmiddellijk, zo spoedig mogelijk, voor het einde van dit jaar, het nieuwe START verdrag zonder voorwaarden te verlengen, zodat er later geen dubbele of driedubbele interpretatie van onze positie zal zijn. Ik zeg dit officieel.’

Alleen Frankrijk reageert positief op voorkomen nieuwe wapenwedloop

Putin zei te hopen dat een nieuwe wapenwedloop kan worden voorkomen, en beloofde om te goeder trouw af te zien van het plaatsen van korte- en middellange afstand raketten op plaatsen waar die nu nog niet staan. ’Rusland is niet geïnteresseerd in het starten van een wapenwedloop of het opstellen van raketten waar er geen zijn.’

De Russische president nodigde de VS en Europese landen van de NAVO uit om zich aan te sluiten bij het voorgestelde moratorium op de plaatsing van nieuwe raketten en wapens. Tot nu toe heeft alleen Frankrijk daar positief op gereageerd.

Putin waarschuwde overigens dat zijn aanbod niet onbeperkt is. ‘Er volgde geen reactie van onze partners. Dit dwingt ons om maatregelen te nemen tegen de genoemde bedreigingen.’

Eén van de zaken waar het Kremlin over valt is de –tegen alle eerdere afspraken in- militarisering van de Oost Europese landen door de NAVO, waardoor troepen, raketten, tanks en vliegtuigen pal langs de Russische grenzen zijn opgesteld. Ook de Westerse steun aan de fascistische staatsgreep in Oekraïne en de daarop volgende oorlog tegen de Russisch sprekende bevolking, plus de MH-17 ramp waar Rusland zonder bewijs en nog voor er ook maar enig onderzoek was verricht meteen de schuld van kreeg, heeft kwaad bloed gezet in Moskou.

Ook Westerse analisten geven VS de schuld als verdrag instort

Washington kreeg van Putin een veeg uit de pan voor het prematuur opzeggen van het INF verdrag, en de Amerikaanse pogingen om de schuld daarvan in de schoenen van Rusland te schuiven. ‘Er is niets wat die houding ondersteunt. Niettemin worden die pogingen toch gedaan.’

Sommige Westerse analisten zijn het met de Russische leider eens. Daniel Larison van The American Conservative schreef dat ‘een weigering om het verdrag te verlengen hetzelfde is als het om zeep te helpen. Het zal dan de schuld van de VS zijn dat de laatste beperkingen op de grootste nucleaire arsenalen op aarde zullen wegvallen.’

NAVO lijkt niet geïnteresseerd in vrede

We hebben er de afgelopen jaren al vaak op gewezen dat de NAVO totaal niet geïnteresseerd lijkt in vrede en goede betrekkingen met Rusland, en er met behulp van media propaganda, fakenieuws en allerlei andere valse verdachtmakingen juist alles aan doet om ‘de Russen’ weer als de kwaadaardige vijand af te schilderen.

Waarom neem je de uitgestoken hand van je tegenstrever niet aan, anders dan om de reden dat je van plan bent om hem alsnog aan te vallen en militair te verslaan? Misschien denkt u daar anders over, maar in het Kremlin zal dat beslist wel zo worden ervaren.

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: WikiMedia Commons, bron United States Defense Threat Reduction Agency DTRA , publiek domein overheid VS


Zie ook o.a.:

05-12: NAVO verklaart naast Rusland nu ook China officieel tot vijand
22-09: Kremlin boos op Amerikaanse generaal die dreigt met vernietiging Russische afweerraketten
26-05: NAVO beweert EU te verdedigen tegen ‘Russische inmenging’ Europese verkiezingen
09-04: ZDF journaal schokt kijkers met aankondiging oorlog tussen NAVO en Rusland
08-04: Poolse oud topgeneraal suggereert preventieve kernaanval op Rusland
12-03: Westen verliest alle Derde Wereldoorlog simulaties kansloos van Rusland en China
22-02: Oekraïne neemt lidmaatschap EU en NAVO in grondwet op (/ NAVO verplicht tot oorlog tegen Rusland als Oekraïne lid wordt)

2018:
17-12: Analist London Global Policy Institute: 70% kans op oorlog tussen NAVO en Rusland
02-12: Invloedrijk Atlantische Raad roept Oekraïne op tot oorlogsdaad tegen Rusland
27-11: Gelekte documenten bewijzen Westerse psy-op informatie oorlog tegen Rusland
15-10: ‘Militaire confrontatie dichterbij door NAVO cyberoorlog tegen Rusland’
07-10: ‘Aanhoudende oorlog Oekraïne wordt voorwendsel voor NAVO aanval op Rusland’
05-10: NAVO ambassadeur dreigt Rusland openlijk met militaire aanval


*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

9

 1. Er wordt ons een rad voor de ogen gedraaid
  Misschien worden wij geconditioneerd en moeten wij putin in ons hart sluiten , misschien is dat het plan

  Amerika heeft afgedaan, Misschien wil de elite wel herlokeren

  Wie ook wint :
  het blauwe team (nwo staat A)of het rode team (nwo staat B) of het gele team (nwo staat C)

  Wij zijn altijd de Sjaak

 2. De wapenwedloop gaat eerder toenemen dan afnemen, gericht op de mogelijke vijand.
  Sinds de tweede wereldoorlog ondanks vredesverdragen gaan oorlogen door.
  Dan wordt dit beschoten en gebombardeerd en dan dat. Het is nog lang geen vrede.

 3. Ze moeten Rusland niet dat is duidelijk, het Westen stuurt aan tot een conflict. Shalom

 4. Een gokje.
  Als het artikel van enkele dagen geleden , over de beslissingen van Trump en zijn toekomstige doelstellingen juist zijn, dan zie ik een erverdeling van de wereld. Namelijk in continenten inplaats van landen. Azie onder china, europa onder moscou, amerika onder Washinton, midden oosten onder turkey, Afrika ?? Of verdeelt onder de verschillende nieuwe wereldleiders?

 5. Enkele jaren geleden stond er Pravda News geschreven dat juist voor het uitbreken van W.O. 3, Dhr. Putin van plan is om de grootste banken en verzekeringsmaatschappijen in New-York volledig plat te bombarderen om Amerika economisch op de knieën te dwingen …

  Slim, niet ??!

 6. 1949 , oprichting NATO, de USA …. heeft angst voor een potentiële (mogelijke) Sovjet overheersing
  1950 , de USA plaatsen de EERSTE atoomraketten op het vaste land van Europa en in onderzeeërs
  1955 , de Sovjetunie plaatst nu ook atoomraketten, ook in die landen van het Warschau-pact
  1958 , Helmut Schmidt waarschuwt voor een vernietiging van Europa
  1962 , Cuba crisis, door het uitbreiden van atoomraketten in Europa moet ! de Sovjet-Unie zich verder herbewapenen
  1987 , in het INF-verdrag een ‘overeenstemming’. Terugtrekken én vernietiging van atomaire raketten
  1991 , 4 jaar later, de VN accepteerde deze ‘overeenstemming’ niet meer. De USA ‘stapt uit het aangenomen verdrag

  De USA, Engeland, Griekenland, Spanje, Italië, Canada, de Ukraine, Frankrijk, én Duitsland plus nog 46 andere landen ‘stappen uit’ deze overeenkomst uit 1987. 54 staten onthielden zich van stemmen. ….. 31 Staten stemden voor !

  WIE heeft er nu uiteindelijk besloten om het dreigingsniveau te verhogen met atomaire wapens ? Natuurlijk de ‘goede’ en vredelievende USA samen met hun, aan de handlopende, meepratende en meelopende NATO landen. Het Warschau-pact is inmiddels verdwenen en vanwege het Westerse imperialisme opgeslokt door de NATO …. . Atoomraketten staan nagenoeg aan de Russische grenzen. ( herinnert u zich nog aan de Cuba crisissfeer, geen raketten vlak bij de USA )
  Putin weet als geen ander dat er bij gebruik van deze wapens geen lachende derde zal zijn …. . Uit ‘angst’ heeft hij, in naam van het Oosten, het Westen opnieuw voorstellen gedaan. In bijgaand artikel van de redactie leest u, tussen de regels door, dat de mensheid ondergeschikt wordt gesteld aan een mogelijke, een mogelijke gedeeltelijke vernietiging van de habitat van ‘onze’ wereld, waar de mens overigens al lange tijd mee bezig is.

 7. Het mag dan de NAVO zijn die niet bepaald op vrede zit te wachten gezien de enorme hoeveelheid geld dit doet circuleren.
  Maar van de MSM is het ronduit crimineel dat NIEMAND van hem ook maar het kleinste stukje heeft geschreven over het aanbod van President Putin.
  Straks krijgen we WEER deze toestanden:
  https://t.jwwb.nl/A6L9rLS3p1G4sikghIqHWnFIqGA=/1200×0/filters:quality(95)/f.jwwb.nl%2Fpublic%2Fu%2Fa%2Fw%2Ftemp-vsxsecbolfaualxmckal%2Fh7c545%2Fwapenwedloop.jpg

  Maar eenmaal ververst door nog zwaardere bommen kunnen we niet meer terug.

Comments are closed.