Kremlin boos op Amerikaanse generaal die dreigt met vernietiging Russische afweerraketten

Amerikaans militair materieel op de kade van de haven van Gdansk. (Afbeelding: (3)).

—————————————————————————————————————————————–

Maandenlange massale internationale militaire oefening met o.a. China en India in centraal Rusland moet Westers imperialisme afschrikken

—————————————————————————————————————————————-

Het Kremlin heeft boos gereageerd op de uitspraken van de Amerikaanse generaal Jeffrey Harrigian, die afgelopen dinsdag zei dat de VS ‘zonder twijfel een plan heeft’ om de Russische luchtafweersystemen in Kaliningrad – de enclave tussen Polen en Litouwen- te vernietigen. Dat dergelijke plannen aan beide kanten bestaan is normaal, maar niet dat er openlijk over wordt opgeschept. De Russen vatten het dan ook op als een dreigement.

‘Als we daarheen moeten om bijvoorbeeld het IADS (Integrated Air Defense System) van Kaliningrad uit te schakelen, laat er dan geen twijfel over zijn dat wij een plan hebben om dat te doen,’ verklaarde Harrigian.

‘Ten eerste beschouwen wij dit als een dreigement,’ reageerde het Russisch ministerie van Defensie. ‘Ten tweede vinden wij dit soort uitspraken absoluut onverantwoordelijk. De regio Kaliningrad is op betrouwbare wijze beschermd tegen alle agressieve ‘plannen’ die door Amerikaanse generaals op doorreis in Europa worden ontwikkeld.’

Deze agressieve uitspraken van de generaal waren te lezen in het Breaking Defense magazine, en waren de zoveelste in een almaar langer wordende rij waaruit naar voren komt dat een substantieel deel van de Amerikaanse legertop een oorlog met Rusland eigenlijk wel ziet zitten, vermoedelijk omdat aangenomen wordt dat die voornamelijk in Europa zal worden uitgevochten. Dat WO-3 ons werelddeel dan grotendeels ontvolkt en in puin zal achterlaten lijkt niet iets waar het Pentagon erg mee in zijn maag zit. (1)

NAVO oefent regelmatig in Polen op aanval op Kaliningrad

Amerikaanse- en andere NAVO troepen oefenen met de regelmaat van de klok in Polen op een aanval op Kaliningrad, dat klein genoeg is om te kunnen worden veroverd. Of de NAVO zo’n bezetting lang zal kunnen volhouden valt echter zeer te betwijfelen. Bovendien kan Rusland altijd besluiten om bij een aanval enkele Iskander raketten met tactische kernkoppen vanuit Kaliningrad op het aanvallende NAVO leger af te schieten.

China sluit zich voor het eerst aan bij grote oefening in Rusland

Afgelopen week sloot China zich voor de eerste keer aan bij een jaarlijks terugkerende grote internationale militaire oefening in centraal (‘Tsentr’) Rusland. Ook troepen van de wederzijdse aartsvijanden India en Pakistan namen daaraan deel, alsmede eenheden van Kazachstan, Kirgizië, Tadzjikistan en Oezbekistan.

De zeer langdurige serie ‘war games’ omvat 120.000 manschappen, 600 vliegtuigen, zo’n 20.000 stuks militair materieel en 15 schepen, en begonnen al in juni. Het Amerikaanse staatsmedium RFERL zag ‘door het Kremlin geleide militaire oefeningen… die een grootschalige invasie van een schurkenstaat simuleren.’ (2)

Nauwere samenwerking tegen Westers imperialisme

Waarnemers zeggen dat de massale oefening een onmiskenbare boodschap aan het Westen is dat Rusland bepaald niet alleen staat in de wereld. Vooral het meedoen van China wordt gezien als een krachtig signaal dat beide grootmachten zich weigeren te onderwerpen aan het Westerse militaire en economische (en tegenwoordig ook klimaat-)imperialisme.

Zo heeft Rusland zich de afgelopen jaren ondanks de onterechte Westerse sancties prima staande weten te houden. Als deze sancties ergens in geslaagd zijn, dan is het Rusland onafhankelijker doen worden en nauwer doen samenwerken met China.

VS en China zetten in oefeningen elkaar neer als militaire vijand

(Toegevoegd 15.00 uur): China wordt door de VS dan ook steeds openlijker als militaire opponent neergezet. Afgelopen week oefenden Amerikanen en Japanners op een aanval met raketten op een ‘vijandelijk schip’, volgens berichten met ‘de toenemende Chinese maritieme activiteiten’ in gedachten.

Begin september hield de VS al een vijfdaagse oefening met enkele ASEAN (Association of Southeast Asian Nations) landen, waaronder Maleisië, de Filippijnen, Vietnam en Brunei, die allemaal conflicten met China hebben over eilanden en/of olie- en gasvelden in de Zuid Chinese Zee.

In augustus simuleerden Amerikaanse mariniers letterlijk het veroveren van betwiste eilanden in de Zuid Chinese Zee. Volgens een rapport ‘zijn het Pentagon en de PLA (het Chinese leger) in ‘war games’ scenario’s steeds meer op elkaar gefocust.’ Behalve Japan schakelt de VS daarbij ook Zuid Korea, Thailand en Australië in. (4)

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Zero Hedge
(3) Afbeelding: Embed from Getty Images“>Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)
(4) Zero Hedge

Zie ook o.a.:

03-07: Spoedoverleg over mogelijk vuurgevecht tussen Amerikaanse en Russische onderzeeërs
26-05: NAVO beweert EU te verdedigen tegen ‘Russische inmenging’ Europese verkiezingen
09-04: ZDF journaal schokt kijkers met aankondiging oorlog tussen NAVO en Rusland
08-04: Poolse oud topgeneraal suggereert preventieve kernaanval op Rusland
12-03: Westen verliest alle Derde Wereldoorlog simulaties kansloos van Rusland en China
22-02: Oekraïne neemt lidmaatschap EU en NAVO in grondwet op (/ NAVO verplicht tot oorlog tegen Rusland als Oekraïne lid wordt)

2018:
17-12: Analist London Global Policy Institute: 70% kans op oorlog tussen NAVO en Rusland
02-12: Invloedrijk Atlantische Raad roept Oekraïne op tot oorlogsdaad tegen Rusland
27-11: Gelekte documenten bewijzen Westerse psy-op informatie oorlog tegen Rusland
15-10: ‘Militaire confrontatie dichterbij door NAVO cyberoorlog tegen Rusland’
07-10: ‘Aanhoudende oorlog Oekraïne wordt voorwendsel voor NAVO aanval op Rusland’
05-10: NAVO ambassadeur dreigt Rusland openlijk met militaire aanval

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

19

 1. Aan Adriaan: Ik kan je betoog heel goed volgen. Veel herkenning. Ben het er dan ook zeker niet mee oneens. Brood en spelen ? Helemaal waar. Maar wat hebben die “machthebbers” aan al die miljarden? Je kan ze niet meenemen als je dood gaat. Dus wat mij betreft mogen ze ook best rijk zijn. Ze doen maar. Waar ik grote problemen mee heb is hun onverschilligheid tegenover het eindeloze bloedvergieten en het geweld dat ze de mens en de natuur aandoen. Eigenlijk zijn het gewoon gevoelloze zielepoten. En juist het gevoel en emotie maken een mens tot mens (geldt overigens ook voor de dieren). Ik denk dat ze dat de “machthebbers” dát juist missen en dat maakt ze zo zielig maar vooral…………… levensgevaarlijk !

 2. Adriaan: Dit stuk heb ik zelf geschreven, en is door logisch nadenken, hevige interesse in geschiedenis en het lezen van vele boeken over Rusland, Engeland en de VS tot stand gekomen. Boeken over ” De geschiedenis Rusland; Napoleon tegen Rusland, de Krimoorlog, het Tsaren tijdperk, De Tragedie van een Volk, div boeken over De 1e Wereldoorlog; De biografie van Stalin; De nieuwe Tsaar, (over de opkomst van Poetin); De Geschiedenis van Groot Britannië/ Engeland vanaf 1800; De emigratie naar en de Burgeroorlog in de VS; Biografie van Churchill, Roosevelt, div boeken over de Tweede Wereldoorlog, de Koude Oorlog, Oost Europa en over het Midden Oosten vanaf de Britse overheersing daar, en alle politieke beslommeringen daartussen en daar omheen. Het is gewoon verdomd interessant om dat allemaal te lezen en er een mening over te vormen. Met dit epistel geef ik mijn kijk op de wereld, en heb ik het idee dat we allemaal belazerd worden door het echte grootkapitaal, zowel in Oost als in West, alleen de brave burgers waar ook ter wereld kijken liever naar het Champions Legaue voetbal, het songfestival, niets zeggende tv programma’s etc. De Romeins keizers zeiden het dik 2000 jaar geleden al ” geef het volk brood en spelen, en ze maken zich daar druk om, de echte macht blijft dan bij de heersers en nu de Rothschildts en de Rockefellers ed.

 3. Ach,dat plaatje is niet zo moeilijk.We krijgen een herhaling van de dertiger jaren.De Joden zullen weer de schuld krijgen van de belabberde Russische economie en zal de joden weer de schuld geven en zal oprekken uit het noorden.Messech en Tobol
  Vervulling van Ezechiel 38 en 39.Ook is hier ingecalculeerd:De bekeering van het Joodse volk Zacharia 12.Uiteindelijk zullen de volken die tegen Israel hebben gevochten Jaarlijks optrekken naar Jerusalem,om te vieren het feest der loofhutten.

 4. Wie nu nog steeds denkt dat de Amerikanen onze vrienden zijn moet nu toch echt eens wakker worden. Onze naïeve dankbaarheid richting de Amerikanen over de bevrijding van de Nazi’s (maar vooral de Russen hebben het meest bijgedragen) is door de Amerikanen goed te gelde gemaakt. Ze hebben er financieel en politiek gezien goed aan verdiend. Ja, de Amerikanen hebben ons bevrijd. Maar wie bevrijdt ons van de Amerikanen? Waren er maar meer mensen zoals Putin met een zeer bewonderenswaardige zelfbeheersing.

 5. De Amerikaanse politiek van de laatste 40-50 jaar

  De Verenigde Staten van Noord-Amerika is een fantastisch mooi land, alleen al qua natuur en uitgestrektheid, en heeft ongekende mogelijkheden voor iedereen die zich wil conformeren aan de wetten van het land. Dat is al zolang daar de grondwet van kracht is. Maar naarmate de tijd vordert is de VS ook een steeds gevaarlijker land geworden. De VS heeft namelijk door de enorme staatsschuld continu conflicten en oorlogen nodig om de dollarkoers enigszins in stand te houden, dit is noodzakelijk want als andere landen zoals bv Rusland en China economisch sterker zouden worden en de handel van hen met andere landen in hun eigen munteenheden zouden gaan, is het de dollar die zijn waarde verliest en zal de VS de enorme schuld die het nu heeft opgebouwd en nu al nooit en te nimmer zal kunnen terug betalen aan de schuldeisers geheel failliet gaan. Dat nooit. Dan oorlog en chaos. Daarom proberen de VS een False-Flag incident uit te lokken met Iran of Rusland.
  Dat maakt hen niet zoveel uit.
  Gelukkig is John Bolton, havik nr 1 in de VS, nu weg, maar er zijn meer mensen in deVS regering die zo denken, en die door de pionnen om Trump heen een hoge positie hebben ingenomen en maar wat graag een oorlog begint over de rug van gewone Amerikaanse soldaten die er voor niets zullen sterven, evenals andere mensen in Iran en omstreken.
  Het is gewoon een land dat continue over de rug van anderen oorlog nodig heeft, en zij willen niet winnen, nee, ze zijn gebaat bij een continue oorlog over de hele wereld.
  Daar wordt dik aan verdiend en is goed voor Amerika First.

  Daar is ook de uitbreiding van de NAVO voor bedoeld, zie de eerdere uitbreiding van het NAVO-pact. Polen, de Baltische landen, Hongarije, Tsjechië, Roemenië, Bulgarije etc. al deze landen werden allemaal bewerkt en in de jaren `90 gestaag ingelijfd in de NAVO. Terwijl er door de toenmalige VS President Reagan en USSR President Gorbatsjov aan het eind van de jaren 80 was overeengekomen dat na de Duitse eenwording in 1989 de NAVO ” Niet” zou uitbreiden richting oosten, blijkt dit dus een duidelijke keiharde NAVO-leugen die enorme gevolgen in de daaropvolgende decennia voor alle landen heeft gehad.

  Voeg daarbij de in de jaren 90 opgestelde ” Wolfowïtz doctrine “. De door deze onderminister (genaamd Paul Wolfowitz) en tijde van George Bush Senior opgestelde doctrine stelt dat nadat de Sovjet-Unie in de jaren 90 op hield te bestaan en wat het grootste land ter wereld was,en in chaos uit elkaar viel, en daar nu Rusland als relatieve grootmacht van is overgebleven, dit land economisch en militair nooit en te nimmer weer zo sterk mocht worden als dat de Sovjet-Unie ooit na de 2e wereldoorlog was geweest. Dus economisch kapot maken was het devies, en militair zou het dan ook nooit een echte serieuze militaire bedreiging voor de VS gaan worden.
  Dit geldt nu ook voor China, dat nu een economische grootmacht is geworden met een daarbij horende militaire macht, (die nog niet kan tippen aan de nog steeds Amerikaanse militaire superioriteit), maar toch voor Amerika uitermate beangstigend wordt, en geldt in mildere vorm ook voor landen als Iran en Noord-Korea. Daardoor en daarvoor zijn ook de oorlogen in Irak, Libië en Somalië en in Syrië begonnen, zo zal het waarschijnlijk ook gaan in Venezuela. De grote geldschieters en de nog grotere geldverdieners in de VS hebben dat bepaald en zo zal het gaan gebeuren.
  Zo blijft de dollar vooralsnog in stand.
  De bemoeienis van de VS en NAVO in de Oekraïne in 2004/2005, waar toen 5,5 miljard dollar werd ingepompt om de verkiezingen te “veranderen ” in een hun gunstiger regime, en het aanbod van de NAVO om Oekraïne een NAVO-lidmaatschap aan te bieden is daar een goed voorbeeld van. Natuurlijk was het al een corrupte zooi in Oekraïne, zoals dat nu nog is. Maar de Russische “annexatie” van de Krim is daar vanuit Russisch oogpunt een logisch gevolg van, Sebastopol is de enige ijsvrije marinehaven die Rusland aan haar zuidgrenzen heeft.
  En dat willen ze zo houden, gezien de NAVO -landen en Navo basis langs de Zwarte zee, (Bulgarije, Roemenië, Griekenland en het wispelturige Turkije.
  Nu heeft de VS en dus de NAVO aangekondigd dat het “vriendschaps-bezoeken “ met marine schepen gaat uitvoeren in de Zwarte zee aan Oekraïne , Roemenië Georgië en Turkije, met de bedoeling om met deze provocerende propaganda naar Moskou toe een incident uit te lokken.
  Net als de Amerikaanse bemoeienis in Georgië in 2008, waar de NAVO toen een basis wilde opzetten, en waar Rusland logischerwijs een stokje voor stak en dus geen NAVO-basis aan hun zuidgrens toestond waardoor er uit dat politieke conflict oorlog met Georgië uitbrak, is een mooi voorbeeld van Amerikaanse bemoeienissen om conflicten te veroorzaken. Natuurlijk zijn al deze landen zelf ook niet “schoon” en hangt het van corruptie en vriendjespolitiek aan elkaar vast, dat geldt voor Oekraïne, Georgië en ook voor Rusland

  En dan de vraag: welke macht had het meeste politieke profijt van het neerhalen van de MH-17 vlucht? Rusland, (wat hadden zij er mee te winnen?) of misschien toch Oekraïne en Amerika en de NAVO, om voornoemde redenen.
  De MH-17 is een buitengewoon trieste kwestie, maar deze kwestie kwam het westen goed “uit”, zo lijkt het, want ondanks alle eenzijdige JIT onderzoeken daarover ben ik er niet van overtuigd dat dit door Rusland gestuurde bevelen zou zijn gebeurd.
  Want waarom zat de Oekraïne in het onderzoekteam, en kon het allerlei informatie niet beschikbaar stellen of als niet ter zake doende afwimpelen, en werd niet naar de Russische versie gekeken en geluisterd. Zij werden daarin totaal genegeerd. Daarmee wil ik absoluut niet beweren dat zij er niets mee te maken kunnen hebben, maar als altijd, de waarheid achterhalen lukt niet om belanghebbenden niet te beschadigen.
  En het was ook heel “toevallig” dat in Februari 2014 de regering van Oekraïne en de Nederlandse regering, Shell en het Amerikaans-Oekraïns bedrijf Burisma, (dat onder leiding staat van Hunter Biden, de zoon van de toenmalige Vice-president van de VS,) een overeenkomst sloten om Schaliegas te winnen in de Donetz regio, waar al tientallen dorpen werden plat gewalst door de overheid en wat eigenlijk niet zo makkelijk ging. Dus tijdens een oorlog gaat dat makkelijker, want niemand maakt zich er dan druk om, en een ramp als de MH17 kwam hen dus goed ook uit.
  Het nieuws duikt weer op een nieuw onderwerp.
  Dit geldt ook voor het geval van de overgelopen Russische spion Skrypal in Londen, ik heb daar echter nog geen snipper overtuigend bewijs gezien, alleen maar verdachtmakingen en veronderstellingen.
  Daarmee wil ik absoluut niet stellen dat Rusland een topland is, ook Poetin en consorten hebben kwade belangen in de wereld, het is absoluut niet zo dat daar alles koek en ei is. Het is ook een corrupte bende die van intriges aan elkaar kleeft met Poetin en zijn corrupte vazallen in de hoofdrol.

  Ook de bemoeienis van de VS om tegen Europa te zeggen dat er beter geen Russisch aardgas meer moet worden afgenomen is een steek tegen Rusland.
  Dit is een economisch, maar tegelijkertijd ook een strategisch belang van de VS.
  De VS wil haar eigen schaliegas verkopen aan de EU, en hun belang in Oekraïne uitbreiden, een economisch maar ook een militair strategisch belang dus. Het is weer een stapje in de omsingeling van Rusland. De VS willen daarmee tegelijkertijd Rusland economisch uitputten. En dan dus ook militair, dus minder of geen inkomsten voor Rusland en daardoor minder of geen uitgaven aan hun defensie.
  Dat is ook te zien aan de “goede” betrekkingen van de VS momenteel met
  Noord-Korea, het land wordt langzaamaan bewerkt zodat ook Noord-Korea op den duur Pro Westers is en ook de omsingeling aan de Oostkant van Rusland door kan gaan en het zo wordt omsingeld.
  En zo worden wij in het Westen langzaamaan weer een oorlog in gemanipuleerd.
  Rusland zelf zal nooit een oorlog tegen Europa beginnen, om de eenvoudige reden dat ze dat economisch, militair, demografisch en strategisch niet kan veroorloven, het is een relatief arm land. Buiten grote steden Moskou en St Petersburg en enkele andere steden zijn er nog veelal slechte wegen en ook veelal modderwegen, er is een slechte infrastructuur en er is veel armoede en onvrede onder de bevolking.
  Zie de steden in Rusland, het is een ouwe zooi. Bovendien is het land te groot om met de huidige economische wind goed te besturen. En zijn er allerlei volkeren in Rusland die, al dan niet gesteund door buitenlandse krachten, zelfbestuur willen en misschien ooit zullen krijgen, dus intern heeft het haar handen al vol om het eigen land enigszins op de rails te houden.
  Rusland heeft zich, vanuit de geschiedenis van de beide wereldoorlogen in de vorige eeuw, defensief enigszins voorbereid. Dit met hoogontwikkelde wapens, maar het zal financieel en getalsmatig niet op kunnen tegen het nu nog enigszins vrije Westen.
  De VS geeft per jaar 12 x zoveel uit aan defensie als Rusland, $ 800 miljoen dollar voor de VS, tegen ruwweg 70 miljoen dollar door Rusland; de andere NAVO-landen bij elkaar 8 x zoveel als Rusland. Demografisch gezien: Inwoners VS ca.300 miljoen, Europa 500 miljoen, Rusland ca 190 miljoen inwoners.
  Waarom kan een Verenigd Europa niet tegen Amerika zeggen: Als jullie ons als Europa willen boycotten omdat we Russisch aardgas afnemen, dan boycotten wij Amerika. En dat houdt dan in: geen Amerikaanse producten meer invoeren, geen wapens meer afnemen, geen fruit en vlees meer, geen staal, geen technologie, geen Google of Apple etc. Dan is Amerika inderdaad “first” en geheel alleen.
  Daar zal dan ook China bij gebaat zijn. En als je afneemt, in grote getallen, heb je wat te zeggen, ook tegen China.
  Economisch gezien zou heel Europa er een enorm voordeel uit kunnen halen om handel met Rusland te drijven, Ook Rusland en haar bevolking zou erbij gebaat zijn.
  Deze bevolking heeft al zoveel te lijden gehad de afgelopen 200 jaar, oorlogen, (Krimoorlog; Pruisische oorlogen, Finse oorlog, opstanden van Kaukasische volkeren, de 1e en 2e wereldoorlog, revolutie 1918, opstand tegen de tsaar in 1905 en 1916, oorlog tegen (Japan 1905) , hongersnood in 1922, 1928 , 1934, jarenlange terreur van Stalin etc.
  Waarom wil de VS haar (militaire) macht behouden?
  Voornoemd verhaal is de enige reden. Plus dat de rijke olielanden net als de VS vastzitten aan de dollar, ook wel Petrodollar genoemd.

  Ook Saddam Hoessein en Gadaffi werden om deze dollar reden weggevaagd, ook zij wilden hun olie in andere munt eenheden verkopen ipv de (Petro)dollar.
  Ook daarom wil de VS nu dat Europa uit elkaar valt, stel je voor dat we olie of gas kunnen afrekenen in Euro`s, dat wil de VS niet, we moeten eerst omwisselen in dollars, want dat is de wereldwijde handelsmunt. Dat is nu eenmaal in 1945 afgesproken met het huis van Saoedi Arabië. En de Saudi`s hebben inmiddels meer dollars dan olie. En wat zouden zij er mee moeten als de dollar omvalt, dan stort dit land ook in en verdampt hun enorme welvaart.

  De VS is dus gebaat bij een “los” en niet verenigd Europa.
  De wereld kan zo mooi zijn, als al het geld van het hele militaire complex wereldwijd in “normale ” leefomstandigheden worden gestoken dan heeft iedereen overal ter wereld een goed leven. Kunnen we alle milieumaatregelen nemen die nodig is, schone energie voor iedereen verzorgen en ga maar door.
  Hoe mooi zou het zijn als het Westen de economische ontwikkelingen in Rusland zou versnellen en zou kunnen verbeteren, we zouden er allemaal baat bij hebben.
  Zowel in het Westen als in het Oosten, maar nu heb ik de indruk dat de VS nog steeds een volledige wereld overheersing nastreeft, men wil het land met daarin de grondstoffen hebben, voor meer en meer macht.
  Dit terwijl de VS-macht eigenlijk langzaam aan het verdwijnen is, en een kat in het nauw maakt rare sprongen. Langzaamaan neemt China het heft in handen, zoals in de vorige eeuw de VS het heeft overgenomen van Groot Brittanië.
  Dat is de essentie van het kapitalistische systeem, volledige overheersing van landen, grondstoffen en volken, om gewoon chaos te behouden, oorlogen te starten en deze continu te laten duren op div plaatsen.
  Oorlog is er niet om te winnen, oorlog is er om aan te verdienen.
  Het kapitalistische systeem is op geld en dus macht uit.

  En enkele zeer rijke partijen wereldwijd en dus ook in de VS, facaliteren al eeuwen oorlogen en verdienen er enorm veel aan om de chaos in stand te houden.
  De Familie Rothschild financieerde de oorlogstocht van Napoleon tegen Rusland, terwijl ook Rusland door hen gefinancieerd werd, de 1e wereldoorlog werd aan beide kanten betaald door Rothschild, Hitler haalde geld op bij Rothschild, net als de VS, zodat ze mee konden doen met deze 2e wereldoorlog.
  Daar is geen speld tussen te krijgen. Dat is jammer voor de mensheid wereldwijd.

  Adriaan, is dit stuk van uw hand of overgenomen van een site ? Mod.

 6. @Ramshoorn: 8:34 AM . Ook ik ben daar van overtuigd. Het is allemaal voorzegd, precies zoals U dat verwoord.

 7. @ Tasmanian 23/09/2019 om 9:06 am
  Ooit wel eens over nagedacht dat de moslims hier gewoon expres naartoe gezogen worden vanuit het aloude principe verdeel en heers? Het lijkt mij erg aantrekkelijk om als heerser met allerlei problemen die dringender zijn, een probleempje ernaast te creëren. Ik stel vast dat in alle lagen de invasie van moslims voor verwarring en verkeerde energie zorgt. De politiek heeft geen antwoord en bekvecht een beetje in het rond. Dat was vorige week mooi te constateren.
  Werkgevers wrijven zich in de handjes bij zoveel arbeiders die voor een appel en een ei hard komen werken, dat pakt alleen averechts uit. Burgers zien opgebouwde welvaart als sneeuw voor de zon verdwijnen. Want de aarde is van iedereen en bezit is maar een vies woord.
  Behalve trouwens als je achternaam van Oranje is, dan zijn we weer soft en sentimenteel?

  Maar de serieuze bedreigingen die er zijn krijgen zodoende just niet de aandacht die ze verdienen, want iedereen schiet fijn in de kramp.

 8. @ Heilig Boontje: 7:51 pm, op 22/9. Heel goed verwoord van U. Maar er zullen inderdaad alleen maar verliezers zijn. Ik voor mij vertrouw op de Here.

 9. @ Heilig Boontje 7.51
  Uw laatste allinea:
  “Vluchten voor een komende oorlog kan niet meer. Waar naar toe ??? Er is geen veilige plek meer te vinden. Voorwaar, de wereld is te klein”
  Aanrader om te lezen is het book van Nevil Shute – On the beach – (in English, misschien een vertaling in NL?). Is al in 1957 geschreven en gaat over een kern oorlog waarbij enkel Australia nog bewoonbaar is …. denk echter zelf dat de burgeroorlog in Europe met de moslims er eerder aankomt!

 10. We mogen nooit vergeten de gemene, sadistische Russische Pogroms tegen het Joodse Volk aan het eind van de 19-de eeuw. Als gevolg daarvan vluchtten miljoenen Joden via Antwerpen en Rotterdam naar de VS en naar Israël het toenmalige Palestina. De Holland Amerika Lijn is er schatrijk van geworden.

  Rusland heeft altijd de Arabische volken van wapens, tanks, en vliegtuigen voorzien om Israël van de wereldkaart te vegen. Het hielp niet. Israël bracht in 1967 de brallende Egyptische President Nasser met zijn door Rusland tot de tanden bevoorrade leger voorgoed tot zwijgen!

  Israël had in 1967 maar 6 dagen nodig om de legers van Egypte, Jordanië en Syrië finaal in de pan te hakken. Israël vergrootte toen maar liefst 3x zijn grondgebied. Annexeerde de Golan – Gaza – Hebron – Jeruzalem en het hartland van Israël, heel Judea en Samiaria.

  September 1980 riep de Joodse Knesset Jeruzalem uit tot ongedeelde Hoofdstad van Israël!!!

  De haat van Arabieren tegen Israël was zo groot dat in 1973 Egypte met Answar Sadat weer overmoedig werd en opnieuw tot de tanden bewapend werd door het godloze Rusland en weer met Syrië en Jordanië ten strijde trok tegen Israël om ze voorgoed te vernietigen. Ze vielen aan op de heiligste vastendag van Israël. De Yom Kippoer Oorlog.

  Weer moesten de Arabische volken in het zand bijten. Israël versloeg weer al die verraderlijke legers en maakte al hun wapens buit, zoals eens Simson deed met de Filistijnen.

  Verraad!!! Israël zal op een dag merken dat ook Amerika zich tegen hen keert. De hele wereld zal op aanbeveling van Rome en de Paus, VN en EU Israël onverhoeds aanvallen na zogenaamde huichelachtige getekende Vredesverdragen. Dat wordt dan ook voorgoed de ondergang/onderwerping van Amerika, Rusland, China, en Europa een feit.

  Deze keer zal het niet alleen het sterke leger van Israël zijn die hen verslaat – maar de machtige God van Israël. Zachariah 14.

  In maar liefst 2 hoofdstukken beschrijft Ezechiël 38 en 39 deze Wereldoorlog in detail en hoe dat zal geschieden. Israël komt dan pas tot zijn echte bestemming [Jesaja 2 en 60] en zal tot Hoofd der Volken worden!!!

  Voor de straling van vijandelijke Atoomwapens heeft JHWH [God] een probaat middel.

  We leven in spannende tijden en alle wereldbewoners zullen ervaren dat de God van Israël het Eerste en Laatste Woord spreekt. Gezang 1 Liedboek der Kerken.

  Er zal een Duizendjarig Vrederijk aanbreken [Openbaring 20] dan zal de Joodse Masjiach Koning worden in Jeruzalem en zegevieren over al zijn vijanden. Details Mattheus 5 en 25 en Openbaring 7, 14 en 19.

  Ik hoop dat ik die dag nog mag meemaken. DE VREDEVORST zal in alle toonaarden beschreven worden! Ik zie de koppen al in de Telegraaf, Algemeen Dagblad, Pravda en New York Times: {….!!!}

 11. Het zou de derde keer zijn dat een buitenlands leger denkt Rusland te kunnen overwinnen.
  Ik vrees alleen dat deze keer de afloop voor de mensheid desastreus zal worden.

 12. De militaire overmoed van Amerika bevreest mij. Amerika en bondgenoten moeten oppassen met tarten van de Russische beer. Als je probeert uit te vinden, hoever je kunt gaan, eer die beer gaat grommen, dan speel je een heel gevaarlijk spel. Als de Russische echt gaat grommen, dan ben je al te ver gegaan. We mogen blij zijn, dat Poetin een enorme zelfbeheersing aan de dag weet te leggen, anders hadden we al lang in WO-3 gezeten. Misschien is Poetin wel een betere vriend, dan we denken. Pasop met tarten !!! Ook de zelfbeheersing van Poetin kent grenzen.

  Het is een Amerikaans waanidee, om te denken, dat een oorlog tussen Amerika en Rusland in Europa zal worden uitgevochten. Zo dom is Rusland niet. Rusland zal Amerika ongetwijfeld zware slagen toebrengen op Amerikaans grondgebied. Amerika rekent op 20 miljoen slachtoffers. In werkelijkheid zouden dat er wel eens 200 miljoen of meer kunnen zijn.

  WO-3 wordt een nucleaire oorlog. Onderschat Rusland niet. Rusland heeft meer dan genoeg van die wapens, om de hele wereld 3 keer te vernietigen. Afweergeschut kan een paar van die dingen uit de lucht schieten. Maar er zullen er genoeg wèl doel bereiken. De vraag rijst, wat erger is, een atoombom, die doel bereikt, of een atoombom, die uit de lucht wordt geschoten. Je kunt op de vingers van één hand aftellen, dat, in geval van WO-3, Rusland raketten met atoombommen zal afschieten op Brussel, Berlijn, Parijs, Rome en Londen. Daarna is heel West-Europa onbewoonbaar door de radioactieve straling. Rusland zal ongetwijfeld ook de nodige atoombommen op Amerikaanse steden afschieten. Amerika zal uiteraard ook de nodige atoombommen op Rusland gooien. De grote vraag is, wat er daarna nog van de wereld over is.

  Nogmaals de Amerikaanse overmoed bevreest mij. Was de oorlog in Korea een Amerikaanse overwinning ??? Was de oorlog in Vietnam een Amerikaanse overwinning ??? Was de oorlog in Afghanistan een Amerikaanse overwinning ??? Waren de twee Golfoorlogen een Amerikaanse overwinning ??? Overmoed en zelfoverschatting zijn over het algemeen slechte raadgevers.

  Militairen kunnen niet anders, dan denken in termen van vernielen, vernietigen en moorden. Dat is per definitie heel erg destructief. Het is toegeven aan primitieve driften en instincten. Het maakt van de wereld een barbaarse hel. Het maakt meer kapot, dan je lief is. Als we ons gezonde verstand zouden gebruiken en onze gevoelens en emoties en ons geweten en verantwoordelijkheid zouden kunnen laten spreken, zouden we oorlog niet eens overwegen. Dan zouden we zoeken naar constructieve oplossingen. Dan zouden we van de aarde een hemel kunnen maken.

  Vluchten voor een komende oorlog kan niet meer. Waar naar toe ??? Er is geen veilige plek meer te vinden. Voorwaar, de wereld is te klein.

 13. De grootste agressor is de NAVO zelf. Al jaren is het doel het omsingelen van Rusland. Maar volgens de MSM is Poetin slecht en het Westen(NAVO) goed. En aangezien de burgers te lui zijn om na te denken en dat ook niet meer kunnen dankzij de Mammoetwet, geloven ze dat ook nog, net zoals die klimaathysterie, die voor geen kant klopt. Slaap rustig verder Nederland.

 14. Het lijkt mij zinvoller (en voor ons in Nederland gezonder) dat de aankomende oorlog op Amerikaanse bodem wordt uitgevochten. Als de Amerikanen dan zo graag oorlog willen, en de supremacy welke ze iedere keer met hun arrogantie ten toon spreiden, dan maar in hun eugen achtertuin.

 15. Dat mag je die generaal niet kwalijk nemen, door de klimaatverandering heeft die waarschijnlijk wat de lang in de zon gelegen en is wartaal gaan spreken en dat is mogelijk. Of Rusland onze grote vijand is ten zeerste te vraag, men mag ook China niet onderschatten, en zeker niet de godsdienstfanaten Iran . Dus koelen zonder blazen zeker?? Shalom

Comments are closed.