NAVO secretaris-generaal Stoltenberg wil agressievere opstelling tegen Rusland en China

—————————————————————————————————————————————–

Het Westen steekt almaar dieper de spades in de grond om een enorm kuil voor zichzelf te graven. NAVO secretaris-generaal Stoltenberg heeft in een interview gezegd dat de opkomst van China zowel een uitdaging als een ‘goede kans’ voor het bondgenootschap is. Wat hij onbedoeld toegaf is dat een politiek van confrontatie en agressie tegen China de NAVO eindelijk weer wat ‘bestaansrecht’ geeft. De Russische politicus Leonid Slutsky had gelijk toen hij vorige week zei dat het ‘een schaamteloze leugen’ is dat de NAVO een defensieve alliantie is, daarbij wijzend op onder meer de verwoestende ‘interventies’ en oorlogen in voormalig Joegoslavië, Afghanistan, Irak, Libië en Syrië. Zijn Rusland en China onze volgende doelwitten? De NAVO lijkt aan te geven van wel. Wat u en ik daarvan vinden, en wat de verstrekkende gevolgen voor ons zijn, wordt in Washington en Brussel totaal onbelangrijk gevonden.

Stoltenberg gaf in het kader van de NAVO top in Brussel op 23 en 24 maart een exclusief interview aan Deutsche Welle. Afgelopen week volgde daar het afkondigen van gezamenlijke nieuwe sancties tegen Moskou en Beijing op door de VS, de EU, Groot Brittannië en Canada, zogenaamd vanwege de ‘mensenrechten’ (alsof die hier sinds de corona fake-pandemie nog zoveel beter zijn).

‘Schaamteloze leugen’

Deze provocatieve en agressieve koers wordt natuurlijk aangevoerd door de Amerikanen. Sinds poster-boy Joe Biden het Witte Huis in werd gerommeld, hebben de Atlantische globalisten het weer voor het zeggen, en is de onder team Obama/Clinton ingezette koers naar een nieuwe wereldoorlog letterlijk vanaf dag één met hernieuwde kracht en snelheid hervat.

De NAVO vaardigde afgelopen week dan ook een verklaring van eenheid uit tegen de zogenaamde Russische ‘agressie’. Het Kremlin reageerde geprikkeld dat Rusland geen enkel ander land bedreigt, en dat de NAVO enkel zijn bestaansrecht probeert te rechtvaardigen. De senior parlementariër Leonid Slutsky noemde het ‘een schaamteloze leugen’ dat de NAVO een defensieve alliantie is, en wees op onder meer de verwoestende ‘interventies’ en oorlogen in voormalig Joegoslavië, Afghanistan, Irak, Libië en Syrië, waarbij zeker een miljoen burgers zijn gedood (volgens sommige schattingen zelfs vele miljoenen).

‘Toekomstbestendige’ alliantie dient Amerikaans imperialisme

Joe Bidens kersverse minister van BuZa Antony Blinken beweerde deze week dat de opkomst van China en de zogenaamde pogingen van Rusland het Westen de destabiliseren ‘bedreigingen’ zijn waar de NAVO eensgezind op moet reageren. Op de inmiddels voor vrijwel alle Westerse politici en officials zo kenmerkende onoprechte en misleidende wijze voegde hij daaraan toe dat de VS zijn bondgenoten niet tot een ‘wij of zij’ keus zal dwingen. Dat is echter precies wat Washington wèl doet en eigenlijk altijd al gedaan heeft.

De NAVO, meer dan 70 jaar geleden opgericht, is sinds het officiële einde van de Koude Oorlog aan het begin van de jaren ’90 alleen maar verder uitgebreid. Stoltenberg wil de alliantie nu ’toekomstbestendig’ maken, wat niets anders is dan een permanent voorwendsel om het Amerikaanse imperiale beleid (meer dan 600 militaire bases over de wereld, tegen Rusland 10) te rechtvaardigen en te verstevigen.

Chinese investeringen ‘een bedreiging’?

Stoltenberg waarschuwde dat China steeds dichterbij komt door grote investeringen te doen in onze infrastructuur – alsof dat iets gevaarlijks is. China is de grootse handelspartner van de EU en een grote investeerder in onze landen, die na tientallen jaren neoliberaal beleid (een verkapte vorm van neomarxisme) feitelijk allemaal bankroet zijn. De NAVO ziet hierin echter ‘een unieke kans om een nieuw hoofdstuk te openen in de relaties tussen Noord Amerika – de VS – en Europa.’

‘Voila!’ reageert analist Finian Cunningham voor de Strategic Culture Foundation. ‘Dus de echte strategische waarde van het afschilderen van China als een ‘bedreiging’ of ’tegenstander’ is om nieuwe zingeving te geven aan het door Amerika geleide NAVO blok, dat Europa onderwerpt aan Washingtons geopolitieke doel van hegemonie. Hier wordt benadrukt dat China als een ‘bedreiging’ wordt gepresenteerd, en niet wat de echte relatie is, namelijk die van een vitale economische partner. (Hetzelfde geldt voor Rusland en zijn enorme energie partnerschap met Europa).’

‘Internationale rechtsorde’?

De VS, en daarmee de NAVO, wil ten koste van alles zijn wereldwijde imperium overeind houden, en een multipolaire politieke en economische wereld, met Rusland en China als gelijkwaardige spelers, voorkomen. Het duivelse probleem is echter dat Washington en zijn Europese vazallen zo’n agressieve houding niet kunnen baseren op de huidige normale en natuurlijke betrekkingen. Daarmee zouden wij enkel als onverantwoorde en hatelijke agressors overkomen. Daarom moeten Rusland en China eerst als ‘de vijand’ worden afgeschilderd, als ‘een bedreiging’ voor de zogenaamd door het Westen verdedigde ‘internationale rechtsorde’.

Als u ook maar even uw hoofd uit de totaal door de Atlantisten gecontroleerde, almaar erger stinkende Westerse propagandakanalen die zich voordoen als mainstream media haalt, dan weet u waar deze ‘internationale rechtsorde’ reeds toe heeft geleid: tal van invasies (gerechtvaardigd met leugens en propaganda), bombardementen van complete landen, staatsgrepen, illegale en criminele oorlogen, slachtpartijen, grootschalige verwoestingen, miljoenen doden en gewonden, false flag operaties (zoals MH17), het aanwakkeren van haat en terrorisme, en dientengevolge tal van veiligheidsproblemen door de daarop volgende massa migratie naar met name Europa.

Wie een kuil graaft…

‘Vergeet China of Rusland als zogenaamde bedreiging,’ concludeert Cunningham. ‘Ze zijn de facto een ‘goede kans’ voor de NAVO en het Amerikaanse imperialisme, waar de alliantie uiteindelijk toe dient, om een excuus te vinden voor diens criminele bestaan en gedrag. Vraag het maar aan secretaris-generaal Jens Stoltenberg (die, zo gaat de grap, meer secretaris dan generaal is).’ (1)

Is deze NAVO koers werkelijk wat u en ik willen? Geen wereldorde gebaseerd op vrede, economische samenwerking en respect voor elkaars grenzen en culturen, maar provocatie, agressie en onderwerping, met uiteindelijk wéér een enorme wereldoorlog, als het zo doorgaat de meest vernietigende ooit? Zo ja, dan is het mijn sterke vermoeden dat juist het Westen zelf in die almaar dieper wordende kuil valt die nu met vereende krachten voor Rusland en China wordt gegraven.


Xander


(1) The Strategic Culture Foundation via Zero Hedge

Zie ook o.a.:

28-03: ‘Westen stuurt aan spoedige oorlog om Oekraïne omdat Rusland de Great Reset weigert’
25-03: ‘Oekraïense president tekent bevel tot verovering De Krim en daarmee oorlog tegen Rusland’
24-03: NAVO commandant generaal Breedlove: Westen moet Oekraïne militair te hulp schieten
22-03: Russische tanks rijden Oekraïne in; Kremlin mobiliseert complete vloot’
19-03: ‘Rusland verbreekt contact met NAVO na eis VS om Nordstream pijpleiding naar EU te stoppen’
20-01: Staatsgreep voltooid: Biden president, zal VS binnen 2 jaar volledig op zijn kop zetten (/ Pad naar oorlog tegen Rusland zal worden hervat)

2020:
17-10: (/ Zijn de Chinezen bang voor het duo Harris-Clinton in het Witte Huis, dat vrijwel zeker oorlog met Rusland en China gaat veroorzaken?)
08-08: Rusland waarschuwt VS: ‘Iedere op ons afgeschoten raket wordt beantwoord met kernwapens’
12-03: ‘Verenigde Staten hebben kernwapens uit Turkije gehaald en naar Polen gebracht’
01-03: Opperbevelhebber NAVO pleitte afgelopen week openlijk voor kernaanval op Rusland
15-02: Steun voor NAVO brokkelt af: Meerderheid wil geen hulp aan lidstaat met militair conflict met Rusland

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

24

 1. China wat tegengas geven is zeker niet verkeerd .
  Gangster regime daar is levensgevaarlijk .
  CCP :
  Onder Mao 75 miljoen doden
  POL POT ( Maoism ) werd beschermd en supported by China . Halve land uitgemoord
  Nadat Vietnam er een einde aan maakte door binnen te vallen werd Vietnam uit wraak aangevallen .
  South China Sea toe-eigenen en dreigen met hun militante vissersvloot .
  Wuhan lab , corona , zie ze er voor aan een nog gevaarlijker virus los te laten
  Democratic Taiwan , een super land , wordt dagelijks bedreigt . Zou de EU sieren daar eens wat spierballen te tonen .

 2. Het gaat er om dat de dollar steeds zwakker komt te staan en alles er op wijst dat de poep wel eens heel snel tot over de oren van de Amerikanen stijgt. Met name China is het spelletje dusdanig slim aan het spelen dat de dollar feitelijk zijn rol als world currency kwijt is. Een kat in het nauw dus en nu denkt die poes dat hij een muis als tegenstander heeft.
  Maar de poes is er niet zeker van dus worden de vazal staten opgetrommeld om de muis te testen. Het probleem is dat de muis niet alleen veel slimmer is, maar ook veel dodelijker dan de poes ook maar vermoedt.

  Mensenrechten, yeah right.

 3. Willy, wat de Russen DOEN ??

  Is er voor zorgen dat ze plotseling niet verrast worden door een aanval : observeren, in de gaten houden, misschien wel spioneren.
  Ze hebben gelijk, Poetin zegt : Wat we meegemaakt in de 2 de WO gaan we niet weer meemaken
  Hele Krim, Oekraine is een opgezet plan van de Navo, Eu, en nu sinds biden ook weer de Vs

  Vrij geloof in Nederland ?? : Zo lang je maar pol. correct spreekt, ik merk aan christelijke org.hier dat ze HEEL HEEL voorzichtig zijn hoe ze dingen onder woorden brengen !!

  Sterkte

 4. willy schreef:
  30/03/2021 om 10:09 am

  Beste Willy,
  Als je in Nederland op een school werkt, vertel je collega’s nooit dat je op de FvD of PVV stemt, als je mening is. Je kunt daarna je lunch beter buiten de lerarenkamer opeten, want je zult er worden weggepest. Ook zal de directie proberen je op slinkse wijze te ontslaan.

  Dat is de vrijheid in Nederland anno 2021, nog afgezien van de corona maatregelen.

 5. De NAVO is eigenlijk een privé leger van de globalisten, die naar wereldwijde machtsimperium uit zijn. Samen onder de vlag van Amerika en als het hun uitkomt ook onder de vlag van de VN. Om zoveel mogelijk landen onder de voet te lopen. Zodat ieder land in hun pas gaat lopen. Zogenaamd om democratie en vrede te brengen, maar zij verwoesten compleet die landen. Verdelen alle lucratieve delfstoffen in dat desbetreffende land onder hun mede financiële sponsoren en onderwerpen de plaatselijke bewoners. Daar zijn Rusland en China een obstakel voor ze, niet alleen omdat deze landen militair slagkrachtig zijn, maar ook dat zij zelf hun koers willen bepalen. De NAVO moeten we zien als een militair onderdeel van de westerse 3 stadstaten, die de Nieuwe Wereld Orde wil installeren en daarvoor gebruiken zij alle middelen voor. In Nederland roepen we van alles, maar in ons land is door en door verrot en corrupt. Wij behoren dan ook bij de slechteriken. De Europese autochtonen bevolking moet volgens de huidige plannen voor zeker 90% uitgeroeid worden door o.a. vaccinatie. De meeste medelanders bekijken het totale plaatje nog niet, maar beperken zich wat de propaganda verhalen ons vertellen en een klein beetje daar buiten. Waardoor het wereldbeeld vertroebelt.

 6. @Elise: Daar hebt ge natuurlijk een punt. De Coronamaatregelen gaan tegen de grondwet in, en dat weten die regeringen ook wel. Maar bij ons is er nog toekomst, en voor de Russen en de Chinezen, nu ik dit schrijf hoor ik op de radio dat de Chinezen de stad Hong-Kong dat ooit van de Britten was nog meer vrijheden gaan afpakken, betogen zal er verboden worden. En wie wordt betrapt gaat naar een heropvoedingsgesticht? Vrijheid!!!! Shalom

 7. @Tukker: Ik geloof niet dat er meer vrijheid is in Rusland dan bij ons. En wat bedoel je met vrijheid. Het is waar de Russen mogen hun orthodox geloof terug belijden, maar de meeste kerken zijn nog ondergronds hoor!! Er zijn vandaag twee jachtvliegtuigen van Rusland onderschept door Belgische piloten boven het noorden van Nederland. Wat deden ze daar, de Britten hebben het van de Belgen overgenomen, wat doen de Russen denkt je? Oorlogje zoeken en spionagetechnieken toepassen. Ze mogen daar vliegen mar ze moeten wel verwittigen voor de burgerluchtvaart, deden de Russen dat, neen dus, de Russen doen wat ze willen.

 8. Willy, 29 3 2021 2.59 PM

  Onverstandig hoe je reageert, Willy, ik denk dat er meer vrijheid is in Rusland ( Zijn ook geluiden die ik hoor ) dan In Nederland,EU, VS .

  Kijk ook naar de andere reacties die ik hierboven staan ( die kloppen ) ; accepteer al het NEPNIEUWS , ook hierin niet !!!

 9. @Albertv : Natuurlijk zijn de meeste Russen op papier voor Poetin, ze durven niet anders, want anders ben je je baan kwijt en volgt de veiligheidsdienst je dag en nacht. Het zijn de rijke Russen die voor Poetin zijn, zij hebben bij Poetin het meeste voordeel. Dus Rusland is geen democratisch land. Ik doe ook niet mee aan complotdenken, alles heeft een logische verklaring. Sommigen zoeken nog steeds naar aliens in Roswell in de Verenigde Staten, anderen zijn op zoek naar de Bigfoot, en anderen naar Trump. Complottheorieën zijn ontstaan daar waar m’n alles in een doofpot wil steken. Dus transparantie is de beste politiek, zeggen waar het op aan moet. Shalom

 10. Als Trump bezig is de deepstate of Cabal aan te pakken en op te ruimen, mag hij wel op schieten voor de wereld in een kernoorlog word gestort . Ik lees iedere keer 2 april en eind april gaat er wat gebeuren

 11. Als Trump bezig is de deepstate of Cabal aan te pakken en op te ruimen, mag hij wel op schieten voor de wereld in een kernoorlog word gestort . Ik lees iedere keer 2 april en eind april

 12. @Albert V
  Petje af en dankjewel! Helemaal mee eens en beknopt en beter geformuleerd dan ik had kunnen doen!

 13. Mooi is dat.. Russische vliegtuigen boven de Noordzee… We vertellen er niet bij dat de Amerikanen dat elke dag doen boven de zwarte zee, richting Krim.. of richting kamchatka…de msm vermeldt wat dat betreft nogal weinig. Ook niks over de troepen verplaatsingen in ukraine.. Als er een oorlogje uitbreekt kijkt iedereen verbaasd op..
  En dan lijkt het of Rusland de agressor is. Denk aan de krantenberichten in de oorlog, hoe Hitler Rusland binnenviel..
  De msm is nu hetzelfde bezig..

 14. Biden is een marionet en doet braaf wat de bazen zeggen. Net als alle andere politici in o.a. west europa. Het is allemaal waterverf, het loopt allemaal in elkaar over. Het is zo prachtig inelkaar gezet dat we er steeds weer met open ogen in tuinen. Hopelijk komt toch eens es de dag dat die idioten aan de top met pek en veren de woestijn in gejaagd gaan worden. Of een tribunaal is ook goed, als ze maar eens aan den lijve ondervinden wat het is om aan de onderkant van de maatschappij te staan en veroordeeld te worden voor misdaden tegen de mensheiid.

 15. @ Willy, 29/03/2021 2:59pm. Poetin wordt door veruit de meeste Russen op handen gedragen, tussen de 70% en 80%. Er is oppositie maar die heeft geen steun. De hier zo geprezen Navalny blijft ver onder de 10% aanhang, de meesten moeten deze kwast niet. Vergeet niet dat Poetin Rusland gered heeft uit de klauwen van de corrupte, roofzuchtige Russische maffia en de plunderende westerse kapitalistische sprinkhanen. De permanent dronken Jeltsin was een ramp voor het Russische volk en toen Poetin het overnam was het grootste land ter wereld praktisch failliet. Zonder Poetin was Rusland nu een derde wereldland, en prooi van het roofkapitalisme.
  Denk je nu echt dat Poetin volstrekt ongevaarlijke personen vergiftigd? Westerse haat-propaganda omdat Poetin het ‘spelletje’ niet meespeelt. Dankzij zijn zelfbeheersing bij alle leugens, verdachtmakingen en andere rottigheid over zijn persoon en zijn land bestaat deze planeet nog. Als het aan de geschifte Amerikaanse leiders had gelegen was MAD al gepasseerd en had Mars er een uitgedoofde onbewoonbare zus bij.
  Trouwens, inmiddels is de pers in Rusland een stuk vrijer en diverser dan hier.

 16. Als dit escaleert, en de kans is groot gezien de toenemende druk, is corona, samen met zowat alle menselijk leven in het westelijk halfrond van de aardbodem verdwenen.
  De muilkorf zal in die situatie niet veel vruchten afwerpen.

 17. @Willy. Ik denk dat wij nu slechter af zijn, dan de Russen qua vrijheid. Hier word je ook neergeslagen om vrijheid/omdat je tegen de overheid bent. Ik vind de coronamaatregelingen zelf al zeer mensonvriendelijk en vele met mij. Ken ook nog vele andere rotzooi, die onze overheid/systeem veroorzaakt en dan zelf geen verantwoordelijkheid neemt.

 18. Stel je voor… De arme landen, China en Rusland accepteren de dollar en de Euro niet meer als munteenheid. De producten en grondstoffen moeten dan afgerekend worden in reele goederen… Nederland redt het wel, wij hebben nog kaas en vlees en bloembollen, Duitsland ook met de auto-industrie, maar wat blijft er over van VS? Speculatieve handel (in producten) is de laatste jaren door monetair beleid ten gunste van de VS en de rijken lucratiever geweest dan het produceren daarvan… Als dat om zou draaien, hoe gaat de VS haar schulden dan terugbetalen?

 19. Er zijn nog veel landen waarbij mensenrechten in het geding kunnen komen. Schotland, Vlaanderen, Catalonie, Beieren om er een paar te noemen.
  Vaak zijn dit gebieden met veel welvaart waarin de mensen die er wonen geen belasting willen betalen voor hun armere landgenoten.
  Zodra ze de onafhankelijkheid uitroepen kan dan een burgeroorlog ontstaan.
  De vraag is dan of de NAVO in moet grijpen. Vaak zie je dan verdeeldheid binnen de NAVO vanwege economische belangen.
  De enige mooie scheiding die ik me kan herinneren is Tsjechië en Slowakije.
  De onafhankelijkheid waarbij de grootste kans op een burgeroorlog is is denk ik Catalonië.
  Persoonlijk kijk ik het meeste uit naar de onafhankelijkheid van Schotland. Nadat het Mel Gibson een paar honderd jaar geleden bijna lukte lijken de kansen nu groter dan ooit. Alleen voorvechter van Referenda en onafhankelijk Boris J. Lijkt nog weinig trek te hebben in een schots referendum. Hoe hypocriet kun je zijn? En hoe lang laten de Schotten zich nog gijzelen door de Engelsen?

 20. @willy schreef:
  29/03/2021 om 2:59 pm

  Ja, ik vrees dat we dat gaan pikken…

 21. Wie een kuil graaft… Laten de oorlogszuchtigen oorlog gaan voeren tegen elkaar zodat het gewone volk niet hoeft om te komen zoals altijd het geval is in de geschiedenis! wat voor nut heeft het om elkaar uit te roeien? behalve dat een klein elite clubje er schatrijk van word?

 22. Ook iets om bij na te denken de sovet-unie wilde bij de oprichting van de navo lid worden.
  Onder de voorwaarde van gelijkheid voor allen.
  Dit werd meteen door de VS geblokkeerd.
  Na de val van de sovet-unie werd er nog een poging gedaan..en wederom de VS die er tegen was.
  Paar weken geleden was ik in gesprek met een slowaak en die merkte op dat ze er wel tijd en geld voor hebben voor al dat leger materiaal maar knappe treinen niet…
  Volgens hem rijden er veel treinen naar het oosten vol met militaire voertuigen

 23. Ze volgen gewoon de Amerikaanse president Biden en zijn minister voor buitenland. Biden wil dat de mensenrechten in Rusland en China gerespecteerd worden. China en Rusland vinden dat de Amerikanen zich niet moeten bemoeien met binnenlandse problemen. Nu veel vrijheden heeft m’n in beide landen niet. Poetin wil geen oppositie naast hem, en hij vergiftigd ze dan maar, hij heeft volgens mij veel naar films over het Romeins Rijk gezien. En China steekt iedereen in een werkkamp die het niet eens is met het Chinees beleid. maar moet nu ook de NAVO daar zich mee bemoeien. Kunnen ze niet beter samenwerken en van daaruit mee naar oplossingen zoeken voor meer mensenrechten.? Stel je voor dat je in Nederland of in België gaat betogen tegen de coronamaatregelen! En stel dat onze regeringen ons in werkkampen gaat brengen. Gaan we dat pikken? Gaan we dan niet protesteren dat m’n onze grondrechten aantast? Ja Toch. Wel in China en Rusland bestaat zoiets niet. kritiek op het beleid zal niet worden geduld. Daar gaat het over!! Shalom

Comments are closed.