Rusland stuurt meest ervaren elite luchtlandingsbrigade naar De Krim; eerste berichten over zware vuurgevechten in Donbass regio

Russische luchtlandingstroepen (afbeelding: (5)).

—————————————————————————————————————————————–

Italië zet Russische diplomaten uit vanwege ‘extreem ernstige’ spionage – NAVO zegt op 1 dag 10 Russische toestellen te onderscheppen – ‘35.000 Oekraïense troepen en 300 tanks rukken op naar de Donbass, en leggen mijnenvelden’ – ‘Oekraïne wacht op NAVO versterkingen’ (!)

—————————————————————————————————————————————–

Bijna alle alarmsignalen knipperen rood voor het mogelijk al spoedig uitbreken van een nieuwe grote (wereld?)oorlog. 35.000 Oekraïense soldaten en 300 tanks zouden oprukken naar de grens met de Donbass regio, en daar ook mijnenvelden leggen. Buitenlandse media halen onbevestigde berichten aan waaruit zou blijken dat het Oekraïense leger het bevel tot de aanval heeft gekregen, en de eerste vuurgevechten reeds hebben plaatsgevonden. De NAVO zegt op een dag 10 Russische militaire toestellen te hebben onderschept (3); Italië zet Russische diplomaten uit vanwege een ‘extreem ernstig’ genoemd spionage incident, en Rusland stuurt zijn allerbeste, meest ervaren en gevreesde elite luchtlandings-aanvalsbrigade naar De Krim.

De hoog onderscheiden 56e Russische luchtlandingsbrigade, zeer ervaren in het voeren van oorlog (Afghanistan 1979-1988, Tsjetsjenië 1994-1996 en 1999-2004), wordt naar De Krim gestuurd om een eventuele op handen zijnde Oekraïense aanval af te kunnen slaan. De brigade is expert in het uitvoeren van offensieve operaties, wat erop lijkt te wijzen dat Het Kremlin niet van plan is om het Oekraïense leger enkel tegen te houden.

Enkele Aziatische media schrijven dat de Oekraïense generaal Rusland Khomchak reeds het bevel heeft gekregen tot de aanval. Vanuit Oekraïne zijn er nog onbevestigde verklaringen dat het land eerst wacht op (materiële) NAVO versterkingen (wapens, voertuigen e.d.). Daar moeten we eigenlijk een vette ! achter zetten, want dat zou betekenen dat het Westen inderdaad direct betrokken zal raken bij dit militaire conflict. (2)

Onbevestigde berichten over eerste gevechten

Inmiddels komen ook de eerste onbevestigde berichten binnen over zware vuurgevechten tussen het Oekraïense leger en de Russische separatisten in de Donbass regio (Luhansk en Donetsk). Het Kremlin heeft een voorstel tot het verlengen van het staakt-het-vuren dan ook afgewezen. In Wit-Rusland zouden Russische eenheden op 28 kilometer van de grens met Oekraïne zijn gezien: (1)

Dit is op een locatie boven het uiterste westen van Oekraïne, wat erop kan wijzen dat Rusland in het geval van een oorlog wellicht meteen een einde zal willen maken aan het door het Westen geïnstalleerde regime in Kiev.

NAVO onderschept op 1 dag record aantal Russische toestellen

Volgens de NAVO zijn er binnen 6 uur tijd 6 verschillende groepen vliegtuigen van de Russische luchtmacht onderschept boven de Noordzee, de Zwarte Zee, de Baltische Zee en bij Noorwegen. Op één dag gebeurde dit 10 keer, wat ‘een zeldzame piek’ wordt genoemd. De NAVO geeft overigens toe dat de Russische vliegtuigen steeds in internationaal luchtruim zijn gebleven.

De afgelopen jaren hebben de EU en de NAVO alle diplomatieke contacten met Rusland verbroken. NAVO-secretaris generaal Jens Stoltenberg riep afgelopen week ineens op om de NAVO-Rusland Raad weer bijeen te roepen, die werd opgericht om escalaties te voorkomen. Dat lijkt veel op een vorm van mosterd-na-de-maaltijd poging tot damage control, maar hopelijk is het nog niet te laat. (3)

Mocht u denken dat dit duidelijke ‘Russische provocaties’ zijn: het is juist de NAVO dat hiermee is begonnen door al vele jaren gevechtsvliegtuigen en bommenwerpers vlakbij het Russische luchtruim te laten ‘patrouilleren’. Wat er nu gebeurt is enkel een koekje van eigen deeg, maar dat zult u in de mainstream media nooit lezen.

Italië wijst Russische diplomaten uit vanwege ‘extreem ernstig’ spionage incident

Nog een onrustbarend signaal is dat Italië twee Russische diplomaten heeft uitgewezen vanwege een ‘extreem ernstig’ genoemd spionage incident. Een kapitein van een fregat van de Italiaanse marine zou afgelopen dinsdag namelijk geheime documenten van een NAVO lidstaat aan een Russische militaire official hebben verkocht. Na de uitwijzing verklaarde het Kremlin tegenmaatregelen te zullen nemen.

Dominic Raab, minister van Buitenlandse Zaken in het keiharde dictatoriale regime van Boris Johnson, was er als de kippen bij om de Britse ‘solidariteit’ met Italië te betuigen, en Rusland te beschuldigen van ‘kwaadaardige en destabiliserende activiteit bedoeld om een NAVO bondgenoot te ondermijnen.’ Zijn Italiaanse collega minister Luigi Di Maio zei dat de vermeende spionage ‘bewijst dat we constant de veiligheid en het welzijn van onze burgers moeten beschermen.’

Tegen wie hebben we nu ècht bescherming nodig?

Maar tegen wie hebben we nu ècht bescherming nodig, gezien de sinds 2020 in gang gezette stapsgewijze en doelgerichte vernietiging van onze economie, vrije samenleving en burgerrechten, met zoals het er nu naar uitziet straks ook (af)gedwongen vaccinaties, die tot de ergst mogelijke mensenrechtenschendingen ooit zullen behoren? En in bovenstaand kader ook vanwege de jarenlange anti-Russische desinformatie- en oorlogspropaganda in de Westerse media, en het constant zwartmaken, verketteren en blokkeren van ‘dissidenten’ die het wagen om een andere mening te hebben dan de gevestigde orde?

Het grote gevaar voor onze toekomst zou daarom wel eens niet uit Moskou kunnen komen, maar van veel, véél dichterbij.

 

Xander

(1) Hal Turner
(2) Hal Turner
(3) Zero Hedge
(4) Zero Hedge
(5) Afbeelding: WikiMedia Commons, auteur Андрей Русов (Andrey Rusov) , bron http://ультимедиа.минобороны.рф/multimedia/photo/gallery.htm?id=58407@cmsPhotoGallery , This file comes from the websites (mil.ruминобороны.рф) of the Ministry of Defence of the Russian Federation  Creative Commons Attribution 4.0 International license.

 

Zie ook o.a.:

31-03: NAVO gewaarschuwd: Rusland rijdt drie RS-24 kernraketten uit hangars
29-03: NAVO secretaris-generaal Stoltenberg wil agressievere opstelling tegen Rusland en China
28-03: ‘
Westen stuurt aan spoedige oorlog om Oekraïne omdat Rusland de Great Reset weigert’
25-03: 
Oekraïense president tekent bevel tot verovering De Krim en daarmee oorlog tegen Rusland’
24-03: 
NAVO commandant generaal Breedlove: Westen moet Oekraïne militair te hulp schieten
22-03: 
Russische tanks rijden Oekraïne in; Kremlin mobiliseert complete vloot’
19-03: 
Rusland verbreekt contact met NAVO na eis VS om Nordstream pijpleiding naar EU te stoppen’
20-01: Staatsgreep voltooid: Biden president, zal VS binnen 2 jaar volledig op zijn kop zetten (/ 
Pad naar oorlog tegen Rusland zal worden hervat)

2020:
17-10: (/ 
Zijn de Chinezen bang voor het duo Harris-Clinton in het Witte Huis, dat vrijwel zeker oorlog met Rusland en China gaat veroorzaken?)
08-08: 
Rusland waarschuwt VS: ‘Iedere op ons afgeschoten raket wordt beantwoord met kernwapens’
12-03: 
Verenigde Staten hebben kernwapens uit Turkije gehaald en naar Polen gebracht’
01-03: 
Opperbevelhebber NAVO pleitte afgelopen week openlijk voor kernaanval op Rusland
15-02: 
Steun voor NAVO brokkelt af: Meerderheid wil geen hulp aan lidstaat met militair conflict met Rusland

 

Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

30

 1. Opmerkelijk:
  Op 9 augustus 1939 vond net buiten het Russische stadje Jelizovo een geheime ontmoeting plaats van koningin Wilhelmina en prins Bernhard met de president van de Sowjet-Unie Josef Stalin.
  Doel was dat Nederland op termijn een vazalstaat van de Sowjet-Unie moest worden.

  Bron: Gerard Aalders, ‘Het Instituut’, pp. 243-248 (over het Nederlands Instituut voor Oorlogs Documentatie (NIOD)).

 2. https://techstartups.com/2021/04/02/world-ready-world-war-3-ukraines-president-signed-decree-retake-crimea-russia/
  Hoe suf is de bevolking in het westen, de risico’s zijn enorm.
  De Russische beer is de afgelopen jaren doorlopend getreiterd/vernederd, dat is gedoemd om fout te gaan.
  Vergelijkbaar met China onder druk zetten, als die industrie zich volledig op wapenproductie richt kunnen we inpakken, maak de Chinese draak niet wakker.
  Zodra deze landen zich te erg bedreigd voelen, dan wordt het logisch dat ze ernaar reageren.
  Rusland heeft schuilkelders voor de bevolking, hebben wij dit voor de Nederlandse burger? of enkel voor een handjevol Haagse topstukken?

  Het onbeperkte onrealistische optimisme in Nato landen blijft mij verbazen.

 3. Gelukkig hebben overheden zoveel “goodwill” gekweekt met het coronavirus dat we allen als één achter onze regeringen staan.

 4. Er is al te veel over gepraat -.gezegd – geroepen – gemopperd -geruzied en nu ?
  Het is geen grapje meer bij oorlog zijn al die praatjes lucht en dan is het janken !
  Ook voor groot praters VS leugenaars mee lopers NL NAVO leden EU Geen terug weg meer.
  EN corona ach ja .Veel geld is er aan verdiend En mensen? het is net zo iets als in oorlog
  ZIJ tellen niet het gaat om GELD en macht .

 5. @Richard, volgens mij bedoel jij de stille profeet Edgar Cayce (1877 – 1945).

 6. In het nieuws heeft m’n er nog niets van vermeld, m’n is maar over corona aan het praten. Hopelijk komt het niet tot een conflict. Uiteindelijk vraagt dit probleem voor een politieke oplossing, geweld lost niets op. Shalom

 7. En nog steeds is er bij de media niets over te zien of te horen. Ook op teletekst niets!
  Amir Tsarfati in Israël maakte er wel melding van.
  Op Telegram plaatste hij een korte video, waarin te zien was hoe een lange rij militaire voertuigen op weg was naar de Krim.
  In zowel Matthéüs, Marcus en Lucas lezen we hoe Jezus met zijn discipelen op de Olijfberg praten over de toekomst. Hij zegt in Matthéüs 24 dat de tempel verwoest zal worden, hetgeen in het jaar 70 inderdaad is gebeurd tijdens de belegering en inname van Jeruzalem door de Romeinen.
  Hij spreekt over de oorlogen en geruchten van oorlogen, hongersnoden, aardbevingen en pestilenciën.
  Dat zal een kenmerk van de Eindtijd zijn.
  Die Eindtijd, die is al lang geleden begonnen, maar één van de belangrijkste kenmerken is de toename in hevigheid van alle gebeurtenissen, en ook de zich steeds sneller opvolgende gebeurtenissen.
  Als ik dan nu om mij heen kijk dan zie ik duidelijk dat Jezus heel nauwkeurig beschreven heeft waar wij heden ten dage inzitten.

 8. @Hoeder

  “ … Globalisten als Macron, Johnson zijn gestoord om een oorlog te riskeren …”

  Globalisten hebben per definitie last van grootheidswaanzin en de daarbij horende ONDERschatting van hun eigen kwetsbaarheid. Het zijn megalomane narcisten, die het ook niets kan schelen wat er met ‘het volk’ gebeurt … Tien slachtoffers, honderd, duizend of honderdduizend slachtoffers. Het is hen om het even, zolang ze maar aan de macht blijven.

  En wanneer ze zichzelf (en hun macht) veilig wanen zullen ze niet schromen om een oorlog te beginnen. Of de bevolking daar nu achter staat of niet.

 9. Laat je niet teveel afleiden door Rusland en China propaganda, zorg maar dat je water en voedsel in huis hebt voor de komende voedselcrisis. Koude Oorlog 2.0 of 3.0, het is en blijft allemaal opgezette show. Trump en Rusland, Biden en China, whatever, allemaal poppenkast. Net zoals het showtje dat hier in de politiek opgevoerd wordt. Rutte blijft gewoon dictator, het maakt niets uit hoeveel hij liegt, zien we dat nog steeds niet? Er is geen weg uit dit systeem, anders dan enorme revolutie.

 10. Een heel goede website over het westen vs Rusland is The Saker. Helaas in het Engels maar goed online te vertalen met: https://www.deepl.com/translator
  Een goed artikel over de haat van het westen tegen Putin is van 31/03/21:
  Understanding anti-Putin PSYOPs: Preparing for war:
  https://thesaker.is/understanding-anti-putin-psyops-preparing-for-war/
  Ik ben deze site gaan volgen wegens mijn wantrouwen in het zooitje beunhazen, criminele politiekers hier in het westen en ik heb het volste vertrouwen in hem en zijn medewerkers.

 11. Globalisten vernietigen culturele, biologische, etnologische, intellectuele, emotionele, traditionele, inspirerende, innovatieve, intermenselijke diversiteit!

 12. Kaag moet naar de Krim met Klaus en Gates. De poort voor hen naar eeuwigheid!

 13. Hei Jean, had niet hoeven te reageren. Mooi stuk en ik wil niet vervelend doen over de typefout
  seine scene. Maak ook die fouten als ik weer es nederlands schrijf in FR.
  Als de bom valt: op ….

 14. Rutte, Macron, Merkel, lopen aan de leiband van een stel opvolgers van de IG-Farben-doctrine die al voor de derde keer de kop opsteekt. Wiens drugs men snuift of gebruikt diens woord men verder wuift in de zompige aarde van het plebs is de opvatting in die kringen. Ollongren bij Trix op de thee zogezegd. Rusland heeft uiteindelijk big farma in WO II verslagen, zonder steun van het beloofde 2e front. Stalin, ook geen lievertje, wantrouwde terecht de zogenaamde geallieerden.
  Maar nu de slaafse volgers van de NWO onderschatten de aard van de russen, kennen de geschiedenis niet en beginnen een ‘avontuur’ dat in ieder geval de VS tot een hoopje as reduceerd. Mooi voor een koeler klimaat (sic).
  De visie van de amerikaanse deep state was altijd: een beperkte kernoorlog in Europa. Vandaar ook de kernkoppen in Woendrecht, die daar nog altijd liggen.
  Bindt de Gates, de Swabs, de Gettys (pers) vast aan de kernkoppen en je hoort een nieuw narratief!

  Zie de films van de Marx Brothers, leugenaars met vergulde aluhoedjes regeren de wereld tot
  ze als Gollums ten ondergaan. Met een beetje hoop voor het ‘plebs’.

 15. naar het einde toe van de tweede wereldoorlog waren de usa bang dat west europa onder de invloedsfeer van de USSR zou komen , vandaar dat de USA west Europa heeft bevrijd maar het zijn de Russen die ervoor hebben gezorgd dat het Duitse leger is verslagen , ze hebben er wel een zware tol aan mensenlevens voor betaald , na de oorlog is de invloedsfeer van de USA hier in West Europa niet weg geweest , en zijn we een vassalstaad van de USA en na het vallen van de muur is de nato en de EU bezig steeds meer voormalige oosteuropese landen van het vroegere warschaupact te veroveren ondanks de afspraak tussen Regen en Gorbachev om dat juist niet te doen , nu gaan ze stillaan hun hand overspelen , als ze denken dat Rusland zal toelaten om de graanschuur van europa af te staan aan Monsanto en de belangen die de zoon van Biden daar heeft zullen ze van een koude kermis weerkeren.
  Zelf kunnen we niet meer kiezen wie we als leiders willen en hebben we geen enkelle invloed op de gevoerde beleid maar de gevolgen van hun beleid zullen we wel moeten ondergaan
  Persoonlijk heb ik veel meer sympathie voor Rusland en Poetin , hij is echt begaan met zijn volk , hij heeft voor welvaard gezord nadat Yeltsin er een potje van had gemaakt , ik heb er ook geen moeite mee dat hij bv Aleksej Navalny en andere populisten die eens aan de macht hun eigen kliek willen verrijken stokken in de wielen steekt , de vergiftiging op het vliegtuig was goed in seine gezet maar toch iets te doorzichtig , hij is een goede toneelspeler.
  2020 is raar begonnen en 2021 met bergen aan schulden door coronacrisis , het kan alle kanten uit …

 16. @Polleke 01/04/2021 om 8:27 pm

  Bestaat toeval? Het is nauwelijks te geloven.

  Kaag heeft een jaar geleden gezegd dat zij premier wordt.
  Veelbelovend!
  – Lid van het GPMB van de VN/WHO dat zich bezighoudt met de wereldwijde uitbraak van een dodelijk luchtwegvirus; als oefening om de systemen op te bouwen..
  – Lid van de Raad van Toezicht van het World Economic Forum van Klaus Schwab.
  – Deelnemer aan de Bilderberg Conferentie.

  We gaan zien of dit bewaarheid wordt.

 17. Volkomen off topic, maar Rutte’s politieke carrière lijkt nu over te zijn …. De vraag rijst dan wie hem op zal volgen en de vraag die daar meteen op volgt: WIE wordt dan minister president in het volgende kabinet?

  Zal ik een voorspelling doen? Sigrid Kaag, het schoothondje van Klaus Schwab.

  En dan weten we ook meteen waarom Ollongren de aantekeningen heeft ‘gelekt’.

 18. schapen als slachtvee.. wie zaait zal altijd oogsten , al zijn het bommen en granaten..

 19. En nog steeds… we krijgen dus die wereldoorlog over die stomme Krim. Het merendeel van de Europeanen weet geeneens waar dat ligt…

 20. De NAVO speelt met vuur. Globalisten als Macron, Johnson zijn gestoord om een oorlog te riskeren. En dan hebben we ook nog die seniele Biden. Een conventionele oorlog met Rusland wint de NAVO nooit. Blufpoker helpt ook niet. De grote agressor is al jaren diezelfde NAVO. Vooralsnog zijn de MSM stil. Reden te meer dat te verwachten is dat het gezonde verstand zal zegevieren.

 21. Wie zei ook weer dat wij in de donkerste dagen voor redding naar het oosten moeten kijken?

Comments are closed.