Oekraïne zegt dat NAVO eens is over lidmaatschap, wat absolute rode lijn voor Rusland is

—————————————————————————————————————————————–

NAVO herhaalt in verklaring belofte uit 2008: Oekraïne ZAL lid worden

—————————————————————————————————————————————–

(03.05) – De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft op Twitter aangekondigd dat de leiders van de NAVO het erover eens zijn dat het land lid van het bondgenootschap moet worden. Het Kremlin is daar van meet af aan zeer duidelijk over geweest: het plaatsen van NAVO troepen, vliegtuigen en raketten op Oekraïense bodem betekent onmiddellijk oorlog, en die zal hoogstwaarschijnlijk niet beperkt blijven tot slechts een handjevol Russische raketten.

Zoals onze jarenlange lezers weten sturen de Westerse globalisten al heel lang aan op het veroorzaken van een grote oorlog met Rusland, vooral omdat dit land een bedreiging vormt voor de nu in uitvoering zijnde communistische Great Reset zoals die in Davos, Washington en Brussel werd gepland. Het Westen wil per se de controle krijgen over de enorme Russische olie- en gasvoorraden, waarmee Rusland zich eenvoudig aan de CO2-vrije klimaatdictatuur kan onttrekken.

Posterboy Biden hervatte onmiddellijk oorlogszuchtige koers

Hillary Clinton kondigde zelfs bijna expliciet oorlog tegen Rusland aan als zij eenmaal president zou zijn, maar toen gooide Donald Trump roet in het eten. Wij voorspelden meteen dat als Biden president zou worden, hij de oorlogszuchtige koers van team Obama/Clinton onmiddellijk weer zou hervatten. Dat is exact wat er gebeurd is, al moet daarbij gezegd worden dat Joe Biden overduidelijk slechts een posterboy is, een trekpop van de werkelijke machtselite achter de schermen, en zelf geen enkele inspraak heeft op het te voeren beleid.

Kremlin kan geen NAVO raketten aan grenzen tolereren

De verklaring van Zelensky was een opzichtige provocatie en slag in het gezicht van de Russische president Vladimir Putin, die morgen in Genève een topontmoeting met Joe Biden heeft.

De NAVO, de EU en de VS weten namelijk heel goed dat een Oekraïens lidmaatschap onmiddellijk oorlog betekent. Rusland kan namelijk onmogelijk toestaan dat Westerse raketten vanaf Oekraïens grondgebied in slecht luttele minuten Moskou en belangrijke steden en defensie doelen kunnen raken. Dat zou Rusland zeer kwetsbaar maken voor een verrassingsaanval.

Rode lijn van Putin is géén bluf

Vorige week heeft Putin in een interview met NBC News nota bene nog eens herhaald dat NAVO wapens op Oekraïens grondgebied ‘een rode lijn voor ons is’ (1). Westerse leiders lijken amper te beseffen dat dit bepaald geen bluf is, zoals de Russische leider ook in Syrië heeft bewezen, waar hij met succes een Westerse-islamistische machtsovername zoals in Libië wist te voorkomen.

In het voorjaar slaagde Putin er wederom in om de zoveelste poging van Oekraïne om een grote oorlog uit te lokken te voorkomen, door razendsnel enorme hoeveelheden troepen, tanks, vliegtuigen, marineschepen en ballistische raketten rond Oekraïne te mobiliseren. Dat weerhield het Westerse marionettenregime in Kiev ervan om een groot offensief te starten tegen de Russische sprekende bevolking op de Krim en in de afvallige volksrepublieken Donetsk en Luhansk.

NAVO bevestigt belofte uit 2008: ‘Oekraïne zal lid worden’

Vermoedelijk zullen de NAVO en Westerse leiders voorlopig ontkennen dat ze Oekraïne rechtstreeks beloofd hebben dat het land snel lid kan worden. The Guardian schrijft al iets dergelijks. In een persconferentie hield Biden zich zoals verwacht op de vlakte over de vermeende belofte aan Oekraïne. ‘Het hangt ervan af of ze aan de criteria voldoen. Het feit is dat ze nog steeds corruptie moeten aanpakken.’ De NAVO wees in een hypocriete verklaring op ‘het besluit uit 2008’ dat Oekraíne op termijn ‘lid zal worden’ (vet toegevoegd), en bedankte Oekraïne voor zijn ‘aanzienlijke bijdragen aan geallieerde operaties, de NAVO reactiemacht en NAVO oefeningen.’

Hypocriet, omdat in die verklaring wordt gesproken over het ‘recht van OekraIne om zijn eigen buitenlandse beleid te bepalen, vrij van vreemde inmenging.’ (2) Het zijn nu juist Westerse inlichtingendiensten geweest die de staatsgreep in Oekraïne in 2014 (de ‘Maidan revolutie’) op touw hebben gezet, en daarna een illegaal marionettenregime hebben geïnstalleerd. Ook wat Oekraïne betreft zien we wederom de Alinsky-methode die de VS en de EU vooral sinds Barack Obama standaard hanteren: beschuldig voortdurend je tegenstanders (zowel nationaal als internationaal) van hetgeen waar je jezelf schuldig aan maakt.

Binnenkort zullen Biden en andere Westerse leiders er vermoedelijk met vage verklaringen op zinspelen dat ‘ontwikkelingen’ het Oekraïense NAVO lidmaatschap wellicht toch ‘noodzakelijk’ maken, zogenaamd om het ‘Russische gevaar’ tegen te gaan. Wat dat gevaar dan precies inhoudt wordt nooit duidelijk gemaakt. Dat kan ook niet, want het is de NAVO dat tot bijna op de drempel van Moskou wil uitbreiden – niet andersom.

Oorlog zal bijzonder slecht voor ons aflopen

Als ze niet tijdig door iets of iemand worden gestopt, vrezen wij dat de krankzinnige machtswellustelingen in Washington, Brussel en Kiev op een dag hun zin gaan krijgen. De inmiddels onpeilbare hoogmoed van ‘onze’ leiders zal echter hun grootste zwakte blijken te zijn, want de oorlog waar ze al zo lang op uit lijken te zijn, en die dan ‘eindelijk’ zal uitbreken (en waar de mainstream propagandamedia natuurlijk Rusland de schuld van zullen geven), zal naar mijn overtuiging zonder enige twijfel in zeer korte tijd bijzonder slecht voor ons aflopen.


Xander

(1) Hal Turner Radio Show
(2) Zero Hedge

Zie ook o.a.:

24-04: Oekraïne weigert vredesoverleg met Rusland, dat legermacht volledig paraat houdt
20-04: US STRATCOM houdt nu officieel rekening met onvoorspelbaar uitbreken kernoorlog
20-04: Amerikaanse inlichtingenexpert: Onze superioriteit is gebouwd op leugens, wij kunnen geen enkele oorlog meer winnen
19-04: Tientallen Amerikaanse gevechtsvliegtuigen landen in Polen; Russische TV-teams naar Donetsk 17-04: Rusland stelt VS ultimatum: ‘Binnen 6 dagen weg uit Oekraïne, of wij vallen aan’
15-04: Biden roept nationale noodtoestand uit; Russische vloot en leger bereidt zich actief voor op oorlog
13-04: Grote stad ver voorbij Moskou wijst begraafplaatsen aan voor slachtoffers verwachte oorlog
08-04: Bommenwerpers VS breken koers richting Rusland af, dat 10 kernraketten activeert
05-04: Britse boulevardpers: Binnen maand WO-3; Chinese troepen naar Iran, dat raket presenteert die Berlijn kan raken
03-04: Oekraïense artillerie opent vuur op Luhansk; eerste burgers omgekomen’
01-04: Rusland stuurt meest ervaren elite luchtlandingbrigade naar De Krim; eerste berichten over zware vuurgevechten in Donbass regio
31-03: NAVO gewaarschuwd: Rusland rijdt drie RS-24 kernraketten uit hangars
29-03: NAVO secretaris-generaal Stoltenberg wil agressievere opstelling tegen Rusland en China
28-03: ‘Westen stuurt aan spoedige oorlog om Oekraïne omdat Rusland de Great Reset weigert’
25-03: Oekraïense president tekent bevel tot verovering De Krim en daarmee oorlog tegen Rusland’
24-03: NAVO commandant generaal Breedlove: Westen moet Oekraïne militair te hulp schieten
22-03: Russische tanks rijden Oekraïne in; Kremlin mobiliseert complete vloot’
19-03: Rusland verbreekt contact met NAVO na eis VS om Nordstream pijpleiding naar EU te stoppen’
20-01: Staatsgreep voltooid: Biden president, zal VS binnen 2 jaar volledig op zijn kop zetten (/ Pad naar oorlog tegen Rusland zal worden hervat)

2020:
17-10: (/ Zijn de Chinezen bang voor het duo Harris-Clinton in het Witte Huis, dat vrijwel zeker oorlog met Rusland en China gaat veroorzaken?)
08-08: Rusland waarschuwt VS: ‘Iedere op ons afgeschoten raket wordt beantwoord met kernwapens’
12-03: Verenigde Staten hebben kernwapens uit Turkije gehaald en naar Polen gebracht’
01-03: Opperbevelhebber NAVO pleitte afgelopen week openlijk voor kernaanval op Rusland
15-02: Steun voor NAVO brokkelt af: Meerderheid wil geen hulp aan lidstaat met militair conflict met Rusland


*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

27

 1. Het zal niet tot een oorlog komen , ze tasten af hoever ze kunnen gaan

 2. @Kayfas schreef:
  16/06/2021 om 9:13 am

  Tijdens de wedstrijd tussen Nederland en Ukraine zag je continue op de reclameborden Gazprom (Rusland), een sponsor van het EK, verschijnen… Hahaha dat was pas humor!

  Is dat humor, eerder diep triest, nemen het niet zo nauw met het milieu, daarnaast in Handen van alleen vriendjes en familie van Poetin
  ook triest dat er in st.Petersburg een balletje wordt getrapt, zo kan dat stuk evil tsaar zeggen kijk eens dat heb ik voor jullie gedaan.
  Aan dat vaccin in Rusland overlijden ook bosjes mensen aan, NIERfalen, dit komt nu nog niet in het nieuws, maar ik heb het uit de eerste hand rechtsstreeks uit 1 van hun ziekenhuizen!!

 3. Daar putin niet de globalisatie uithangt en verder geen oog voor verovering van europa heeft

 4. Tijdens de wedstrijd tussen Nederland en Ukraine zag je continue op de reclameborden Gazprom (Rusland), een sponsor van het EK, verschijnen… Hahaha dat was pas humor!

 5. Als UA bij de NATO wil dan hoort UA eerst alle eigen conflicten op te lossen wat ze tot op de dag van vandaag niet hebben gedaan. NATO heeft ook geen functie meer en heeft een vijand nodig zodat Jens Stolltenberg nog lekker belangrijk kan blijven doen. Voor WO1 ging het in UA als een speer totdat bankmannetje Schiff zn revolutionair Trotski inzette en er als een beest heeft huis gehouden. Het is er 1 grote ellende op het moment behalve voor een heel klein elitair hufter clubje. Biden gaat een gesprek aan met iemand die Russich spreekt en het zal een uurtje of 5 gaan duren maarja zal Biden het gaan volhouden? Niemand in UA zit op de US te wachten en iedereen wil daar ook graag weer een normaal leven…………Net als vroeger toen het goed ging!

 6. @einde
  Je vind de berichtgeving allemaal tegenstrijdig en dus onzin. Ik hoop dat je voor jezelf een meer open houding aan kan nemen en jezelf meer kan focussen op de feiten. De mainstream media geeft die niet eerlijk, onze overheid doet het niet en andere organen die het zouden moeten doen doen het ook niet. Dat wij dus moeten zoeken en niet precies weten hoe het zal lopen is logisch maar dat neemt niet weg dat sommige van de scenario’s tot een bepaalde hoogte zal worden uitgevoerd. Dat het wordt uitgevoerd (een agenda) en er een duister machtspelletje wordt gespeeld is in de 15 jaar dat ik alles bekijk en meemaak duidelijk. Beetje bij beetje, stap voor stap wordt bij elke grote gebeurtenis weer een stukje van het plan gedaan. Maar dus ook ontbloot dat gelijk datgene wat er dus daadwerkelijk moest gebeuren. Ik hoop dat je het ooit gaat zien, maar je hebt alle vrijheid om het zelf anders te vinden. Toets alles en houdt vast wat goed is.

 7. Poetin zit er er net zo vuistdiep in als alle andere NWO marionetten, als er oorlog komt is het geen oorlog vh Westen tegen Rusland/China, Dit is alleen propaganda om de bevolking voor oorlog klaar te maken. De bevolking zal denken dat zij voor hun land vechten, in werkelijkheid worden zij gebruikt om elkaar uit te moorden. De leiders willen alleen maar dat het kanonnenvlees elkaar uitmoord. Zij zitten dan veilig in hun bunker!

 8. Het westen is niet soeverein als men dat nu eens inzag..dan hoef je ook niet te vragen waarom westerse “leiders” ons bewust kapot maken.Dat is hun opdracht!
  Weer willen de bankiers/de sekte een oorlog onder broeders zoals ook ww 1 em ww 2.Sociaal marxisme en dus communisme is de vijand van de vrije mens, de vijand van de originele europeanen.DAAR is het allemaal om te doen.De NWO kan niet tot stand komen zolang er nog enigszins homogene europese naties bestaan.
  Lees je eens in over de genocide in Rusland en de Oekraine na de Russische revolutie.Deze revolutie was overigens niet zo Russisch.
  Genocide is het doel en wordt middels massa immigratie verder bevorderd.
  Tijd om wakker te worden en ons bestaansrecht te verdedigen met alles wat wij hebben!
  En het knuffelen van de sekte en hun lieden is typisch voor een gehersenspoeld volk wat haar geschiedenis niet kent.Helaas zie ik daar nog veel te veel van…

 9. Einde ( 6.53 AM 15 Juni ,) op de 1 ste plaats heb ik jou een aantal art.hiervoor gevraagd om te reageren aangaande mijn opm. betreffende het vaccin.
  Je reageerde totaal niet , begrijp ik want de feiten halen je totaal onderuit .
  Maar wees eerlijk ( ben verplicht om het netjes te schrijven ) en erken dat al je argumenten kant noch wal raken.
  Wordt je soms per letter betaald voor al die onzin die je uitkraamt !
  Ik ben in principe vierkant tegen censuur maar iemand die zulke zwamstukken schrijft misschien moet er dan toch maar over nagedacht worden maar ja, dat is W.s. de enige goede opmerking die je maakt we verlagen ons dan tot het peil van het reguliere nieuws/overheid !

 10. Het nato doordrukken in de Oekraïne, het lijkt erop dat de geplande oorlog voor 2024/2025 twee jaar naar voren is geschoven, Rusland en China snappen dit en zullen ongetwijfeld alle scenario’s hebben doorgenomen,

  De nato weet dat nato in Oekraïne de rode lijn voor Rusland is, de VS weten dat Amerikaanse troepen in Taiwan de rode lijn is voor China

  Deze grens wordt doelbewust geschonden om ww3 te provoceren.

 11. Goed punt Tom, echter de voorraadkast in Siberië staat op een kier en trekt beesten aan..

 12. Begrijpelijk, maar dan snap ik 1 ding toch niet.
  Rusland wil het vooral niet hebben omdat NAVO raketten dan snel Moskou kunnen bereiken. ?

  Maar Estland dan? Die zijn al lid van de NAVO. En de afstand Letland-Moskou is precies gelijk aan de afstand Oekraine-Moskou.
  Denk eerder dat de 2 machtsblokken helemaal niet uit zijn op oorlog. Dan had de ene of de andere al lang kunnen toeslaan. Met als resultaat een enorme verwoesting aan beide kanten.
  En dat wil niemand.
  Tenzij je natuurlijk geloofd dat de westerse leiders er op uit zijn al hun eigen landen te verwoesten.

 13. Yep, we zitten te kijken hoe narcisten de wereld/mensheid aan het vernietigen zijn. Het kan ook anders.
  Hallo wereldleiders: Wordt wakker/laat je geweten/hart spreken. Wordt eerlijk. Genoeg is genoeg.
  Ik wil nu een wet, dat zegt dat technologie de mens niet mag overnemen/vervangen!
  Ik heb geen kinderen op de wereld gezet om hun verdere leven in een open gevangenis te laten leven en voordat ik sterf, wil ik dat ze gesetteld zijn, zodat ik ze met een gerust hart achter kan laten in een normale wereld. Stop met oorlog voeren. We leven al in/op 1 wereld. We zijn/waren al verbonden met elkaar. Amen.

 14. Wederom een duidelijk en juist artikel Xander; bedankt! De westerse maatschappij ontbreekt het aan tucht hetgeen zij vervangen hebben door discipline hetgeen iets totaal anders is en geleidt heeft tot een intelligentie van mentaal vuil, als ik het door Lessing geschreven boek Untergang der Erde am geist goed begrepen heb. Ik zie meer wijsheid in de zuivere instincten van mijn hond (Samojeed) dan dat ik kan halen uit de geschriften van deze tijd. De zogenaamde achterlijkheid van Russische beer de versus de misleiding, met gebroken potjeslatijn (Corona) van het westerling (om meer te schijnen dan te zijn) zal ons nog hard opbreken. Rust van geest en gemoed is de grootste rijkdom! Kom daar maar eens om bij het westerse brood en spelen volk. Zij komen schijnbaar liever om.

 15. President Biden heeft gisteren in een persconferentie gezegd dat daarover nog niets is beslist, maar dat Oekraïne dat zelf moet beslissen en dat Rusland geen zaken heeft met een soeverein land en gelijk heeft hij. Biden wil terug met Poetin samenwerken, het is aan Poetin of hij dat wil, ging Biden verder en weer had hij een punt. De twee zien elkaar morgen in Genève en hopelijk komt er iets uit. Shalom

 16. Wij zijn pionnen in het schaakspel van stompzinnige, gewetenloze mensen met veel te veel macht. Dat is ons lot.
  Binnen dit gegeven met open ogen voor de werkelijkheid om ons heen een vrij en zinvol leven leiden dat is onze mogelijkheid als bewuste en vrije mensen. Dit is m.i. alleen mogelijk met bewustzijn van de Grote Geest die alles omvat.
  Het ga jullie goed!

 17. Rusland moet gewoon stoppen met exporteren… geen export meer van olie, gas, hout, graan, zeldzame metalen, etc… De stop op grondstoffen-export zal veroorzaken wat de globalisten willen. Hyperinflatie met als gevolg stijgende rentes en omvallende banken en pensioenfondsen.
  Vervolgens iedereen en zijn moeder onderworpen aan universeel basis inkomen en staatstoezicht (TBS)
  Zodra het wereldwijde geldsysteem crasht zal ook het militair industrieel complex omvallen, want er is geen geld om wapens en grondstoffen te importeren uit de enige landen waar gewerkt in plaats van gemanaged wordt. Dit zal niet gaan gebeuren, want anders was dit al veel eerder gebeurd. Daarom hoeven we ook niet bang te zijn voor een grootschalige nucleaire oorlog. China en Rusland kunnen de luie VS namelijk op een heel simpele manier vernietigen… namelijk door ze te negeren… Ze kunnen onderling prima autarkisch zijn.
  Waarom dat niet gebeurt… denk daar maar eens goed over na. Wel eens Chinezen gezien op de Bilderberg conferentie?? Het is allemaal Kabuki.

 18. In praktijk verandert er weinig. Als Oekraïne nu aangevallen wordt door een ander land dan is via een apart verdrag geregeld dat het militaire steun krijgt van de VS, het VK EN Rusland. Indien Rusland de aanvaller is, dan blijft dus nog steun over van het VK en de VS.
  Praktisch gezien is dat net misschien zelfs nuttiger dan NAVO steun. De NAVO is een logge praatclub die qua militaire acties zwaar leunt op de VS.

 19. Gaan we niet aan het vaccin dood, dan wel aan een oorlog met rusland, of aan zonnestralen……maar dat we allemaal binnen een paar jaar dood zijn is zeker volgens X. Hoe kan er nou oorlog uitbreken , als 80% van de wereldbevolking over 3 jaar dood is ( alle gevaccineerde )
  Dan mogen ze wel opschieten met die oorlog….
  Sorry hoor…. Maar dit geeft wel aan wat een onzin hier geplaatst wordt. Het ene bericht spreekt het andere tegen

 20. Wat iedereen weer vergeten is: de DDR mocht bij west Duitsland, voorwaarde..geen uitbreiding NAVO naar het oosten. Brussel houdt zich dus niet aan de afspraken..
  De Kennedy deal vergeten? Raketten weg van Cuba, dan ook NATO raketten weg uit Turkije…( Niet in de krant bij ons, behoorlijk stilgehouden)
  Die euro uitbreiding ..wel degelijk een rode lijn..

Comments are closed.