Europese energiecrisis nabij: Britse organisaties waarschuwen dat mensen deze winter moeten kiezen tussen verwarming of voedsel

Kaarsjes branden dan maar, deze winter? Maar ook die gaan een keertje uit. (En zo wordt de vlam van de Westerse beschaving heel doelbewust stap voor stap gedoofd.)

—————————————————————————————————————————————–

Personal Finance expert verwacht stijging energierekening met 40% – Waanzin bij Europese bestuurders kent geen grenzen meer: Zinloze miljarden om CO2 te stoppen, maar in industrie is een groot CO2 tekort waardoor voedselprijzen zullen exploderen – Goldman Sachs: Europese industrie moet met blackouts rekening houden’

—————————————————————————————————————————————–

Britse organisaties waarschuwen dat een groot deel van de bevolking het deze winter bijzonder moeilijk gaat krijgen, en letterlijk zal moeten kiezen tussen ‘heating or eating’, oftewel verwarming of voedsel. De belangrijkste oorzaak zijn de gigantisch gestegen gasprijzen, en die zijn weer het directe gevolg van de gedwongen omschakeling op falende ‘duurzame bronnen’ (wind en zon) en het stapsgewijs afschakelen van het goedkope, schone en betrouwbare aardgas. Wij schrijven al jaren dat dit staat te gebeuren, dat er met opzet een enorme energiecrisis in Europa wordt gecreëerd om de bevolking ernstig te verzwakken, zodat gewone mensen zich niet meer kunnen verzetten tegen de communistische ‘Great Reset’ staatsgreep die ‘onze’ overheden reeds aan het uitvoeren zijn.

Anno 2021 kent de totale waanzin bij de Europese bestuurders geen grenzen meer. Er worden onder valse ‘klimaat’ voorwendselen op volstrekt zinloze wijze honderden miljarden uitgegeven om het voor al het leven broodnodige natuurlijke gas CO2 te stoppen (waarvan het niveau in de atmosfeer in historisch perspectief nog altijd zeer laag is), maar in de industrie is juist een groot CO2 tekort, waardoor voedselprijzen zullen exploderen.

De prijs van CO2, een cruciaal bestanddeel voor de voedselindustrie (de kassen in ons land worden niet voor niets volgepompt met CO2), gaat door de torenhoge gasprijzen namelijk vervijfvoudigen, zo waarschuwde de Britse minister van Milieu George Eustice. Hij beweerde dat dit ‘geen grote impact’ zal hebben op de voedselprijzen, maar daar denken Britse maatschappelijke organisaties zoals Energy Action Scotland (EAS) heel anders over.

Energie armoede grijpt om zich heen ‘Dagelijks besluit tussen verwarming en eten’

Volgens officiële data van Ofgem, de energie instantie van de overheid, leeft in sommige delen van Schotland nu al meer dan één derde van bevolking in energie armoede (10%+ van je inkomen kwijt aan energie), en nog eens bijna een kwart in extreme energie armoede (20%+). De exploderende prijzen zullen, gekoppeld aan het einde van de speciale corona steun, deze winter dan ook voor een drama gaan zorgen, zo vreest Frazer Scott, uitvoerend directeur van EAS. (24% van de hele Schotse bevolking verkeert reeds in energie armoede, en 12% in extreme mate.)

‘Mensen moeten dagelijks beslissen tussen verwarming en eten,’ aldus Scott. ‘Ze zetten energie op rantsoen omdat ze moeite hebben om de energie voor koken of heet water te betalen. Dit is simpelweg onacceptabel in 2021.’ Onacceptabel, maar door critici van het klimaat-en energiebeleid in Europa al jaren verwacht en voorspeld.

Zal kerstmis worden geannuleerd? Alles wat u moet weten over de gasleverantie crisis‘ luidde de veelzeggende kop van een artikel in The Courier. Stephen Flynn (Scottish National Party) reageerde dat premier Boris Johnson zijn belofte om de energieprijzen te laten dalen heeft gebroken, en met een ‘giftige combinatie’ van stijgende (CO2/energie) belastingen en bezuinigingen op uitkeringen en toeslagen de bevolking keiharde klappen toedient, en dat terwijl de armoede en ongelijkheid in Groot Brittannië toch al de hoogste niveaus van Noordwest Europa heeft.

Enorme toeloop op voedselbanken

De Britse Voedselbank Eat or Heat zag vorig jaar al een toename van 103% in het aantal nieuwe aanmeldingen vanwege de pandemie maatregelen, die vooral kwetsbare mensen onevenredig zwaar getroffen hebben (en dat voor aantoonbaar nul positief effect op de volksgezondheid, eerder het tegendeel). De afgelopen jaren is het aantal voedselbank klanten sowieso gestaag aan het stijgen omdat de kosten van levensonderhoud (boodschappen en energie) snel toenemen, maar salarissen, uitkeringen en pensioenen daar niet of amper in meegaan (hetzelfde proces is al jaren in Nederland gaande).

Ook het Food Aid Network, waar meer dan 500 voedselbanken bij aangesloten zijn, zet zich schrap voor ‘wat de drukste en moeilijkste winter ooit lijkt te gaan worden’. Het schrappen van de wekelijkse ‘Universal Credit’ toelage van omgerekend € 23,40 kan door de meeste mensen niet worden gedragen. (De Britse regering leende € 350 miljard om de Covid plandemie te kunnen betalen en moet nu zwaar bezuinigingen, maar koopt ondertussen wel gewoon dure schilderijen van ruim € 105.000,- om ‘cultuur te promoten’). (2)

‘Energierekening kan 40% gaan stijgen’

Personal Finance goeroe Martin Lewis noemt de situatie zelfs ‘catastrofaal’, en voorspelt dat de energierekening voor de Britten met maar liefst 40% gaat stijgen (3). Dat zal miljoenen mensen in diepe armoede en ellende storten, zeker nu Global Cooling als gevolg van het nieuwe zonne minimum doorzet en de winter die gaat komen volgens experts wel eens zeer koud kan worden.

Zoals bij een grand solar minimum hoort is de herfst dit jaar vroeg begonnen. Met uitzondering van Groot Brittannië is het overal in Europa fris tot zeer koud voor de tijd van het jaar. In centraal Europa zijn temperaturen gemeten die 20 graden Celsius lager liggen dan normaal. Volgende week bereikt de koude poollucht ook de Britten, en wordt in Schotland zelfs vroege sneeuw verwacht. (4)

Industrie moet rekening houden met blackouts

Ook de industrie wordt getroffen door de torenhoge gasprijzen. Kunstmest producent CF industries heeft al een deel van de productie stil moeten leggen. Goldman Sachs waarschuwt dat de zware industrie in Europa deze winter met blackouts rekening moet houden. Staalfabrieken moeten volgens de overkoepelende organisatie UK Steel tijdens piekuren nu al gedwongen pauzes nemen.

Mede dankzij de versnelde, vooral door D66 geëiste afschakeling van het Nederlandse aardgas, en de politieke tegenstand tegen het in gebruik nemen van de Nordstream II gasleiding van Rusland naar Duitsland, gekoppeld aan de vrijwel overal falende ‘duurzame’ bronnen (wind en zon) dreigt Europa deze winter in een nog nooit eerder geziene energiecrisis te worden gestort. De gecontroleerde communistische ‘Great Reset’ afbraak van onze samenleving en economie wordt er ondanks de onherstelbare schade die wordt aangericht onverkort door de Europese machtselites doorgedrukt.

‘De dag waar wij bang voor waren, is nabij’

‘De dag waar wij realisten bang voor waren, is gevaarlijk dichtbij,’ constateert Cap Allon op Electroverse. ‘Onder het mom van het ‘redden van de planeet’ wordt een ontmanteling van het kapitalisme uitgevoerd. Verzet u, en vertrouw niet op het systeem. Maak u zelf daaruit los en word zelfvoorzienend. De tijd is kort.’

Het probleem is alleen dat zeker in dichtbevolkte landen zoals Nederland zelfvoorziening voor het leeuwendeel van de mensen geen optie is. Bovendien wordt zelfs de boerenstand nu met complete onteigening bedreigd. Ook dat valt binnen hetzelfde Haagse (WEF/Agenda-2030) plan om de komende jaren versneld ALLES onder communistische overheidscontrole te plaatsen, en daardoor iedere vorm van verzet onmogelijk te maken.

Indien het gewone volk nu niet opstaat, wacht velen van ons een toekomst vol kou, armoede, ziekte en keiharde onderdrukking. Het is daarom niet langer ondenkbaar dat uitgeputte en wanhopige mensen op een keer massaal zullen besluiten om plaatsen op te zoeken waar warmte en voedsel ongetwijfeld gewoon in ruime mate voorhanden zal blijven. U mag één keer raden waar die plaatsen te vinden zullen zijn.

 

Xander


(1) The Courier
(2) Russia Today
(3) City A.M.
(4) Electroverse
Afbeelding: Robin Strozyk via Pixabay


Zie ook o.a.:

11-09: ‘Duurzaam’ faalt: Engeland start oude kolencentrale op nu Europa deze winter op energiecrisis afstevent
10-08: IPCC fake science rapport moet bevolking rijp maken voor permanente klimaat lockdowns
24-07: (/ Global Cooling: Sneeuwstorm en koude records in Zuid Afrika; ook in Australië was het in juli nog nooit zo koud)
8-07: Duitse watersnoodramp: bewijs van klimaatverandering, of jarenlang achterstallig onderhoud?
10-07: Global Cooling: Grootste toename sneeuw en ijs op Groenland ooit, zeldzame zomervorst in delen VS
30-06: Dierenwereld raakt van slag door snel afnemende magnetische veld aarde
14-06: Solar wetenschappers: ‘Er staat iets groots te gebeuren op de zon; wij noemen dit het Termination Event’
29-04: Climate Science Center wetenschapper waarschuwt voor ‘super zonnevlam’ in 2023
20-02: Kou doet groene energie de das om: Windmolens oorzaak van instorten stroomvoorziening in Texas
06-02: Global Cooling zet door: Satellieten constateren scherpe temperatuurdaling atmosfeer
25-01: Duitsland overweegt elektriciteit te rantsoeneren vanwege onstabiliteit door groene energie
12-01: Deutsche Bank: Green Deal EU betekent mega crisis, eco-dictatuur en groot verlies van welvaart
04-01: Global Cooling: Wereldwijde kou en sneeuw records, maar Bill Gates wil zonlicht dimmen

2020:

13-12: De echte reden van de spoedwet: Secretaris-generaal VN wil permanente klimaat noodtoestand tot 2050
18-10: Wetenschapsblad Energies: Duurzame energie heeft verwoestend effect op milieu en klimaat
31-08: Gobal Cooling bevestigd: Groot Zonne Minimum begon op 8 juni 2020 en duurt tot 2053
25-01: ‘Robuust wetenschappelijk bewijs’ dat klimaat niet door CO2, maar door wolken wordt bepaald
21-01: Klim(h)aatmeisje Greta eist in Davos volledige stop op brandstof terwijl het juist kouder wordt
21-01: (/ Topeconoom Armstrong: ‘De klimaatactivisten zullen de economie vernietigen’ 

2019:

20-12: Urgenda bedrog: Staat moet op basis van fake science CO2 uitstoot sneller verminderen (/ IPCC erkent eigen foute voorspellingen: opwarming in 10 jaar niet 0,2 maar slechts 0,05 graden C.)
30-11: Oud-hoofdredacteur: Uitroepen klimaat noodtoestand door EU is vergelijkbaar met opkomst Nazi’s
09-11: Zo wordt de komende systeemcrisis gebruikt voor een wereldwijde klimaat dictatuur
12-10: CO2 vrije wereld onmogelijk: Iedere week 10 nieuwe kerncentrales of 10.500 windmolens nodig
24-09: Europese Klimaat Verklaring: 500 wetenschappers stellen dat er geen klimaatcrisis is
09-03: Greenpeace oprichter: Opwarming door menselijke CO2 is totale hoax en bedrog (/ ‘In klimaatagenda is wetenschap vervangen door bijgeloof en een giftige combinatie van religie en politieke ideologie’)

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

59

 1. Ik mis 1 woordje in dit artikel: BREXIT

  En waarom hoor ik tegenwoordig niemand meer over NEXIT praten?

 2. @Ludwig schreef:
  24/09/2021 om 6:59 pm
  91,17 procent Vlaamse 12-plussers kreeg al minstens eerste coronaprik

  https://www.hln.be/binnenland/91-17-procent-vlaamse-12-plussers-kreeg-al-minstens-eerste-coronaprik~a2e48f3b/

  Laat je toch niks wijsmaken. Dat zijn pertinente leugens.
  In sommige middelbare scholen worden zelfs gevaccineerden kinderen gepest, zoveel ongevaccineerde kinderen zijn er….en ze zijn wreed en noemen ze toekomstige zombies voor wat er nog gaat komen door hun vaccinaties.
  hln is een van de meest leugenachtige rioolkranten en verspreiders van fake nieuws die er ooit waren, net als de rest van de msm leugenmedia die staatspropaganda blijven verspreiden.
  De enige die de waarheid durft te schrijven is P-magazine, daar krijg je nogal eens de nagel op de kop te lezen maar dan nog te voorzichtig omschreven naar mijn goesting.

  En aan allen:
  Er zijn er weer in die angstmodus schieten en voedsel gaan hamsteren, stoven en kolen gaan zoeken en weet ik wat meer terwijl ze moeten wijzen en protesteren tegen de politiekers die moeten zorgen dat alle basisbehoeften er voor de bevolking is!
  Ik verdom het om mij angst te laten aanjagen en ‘voorbereidingen’ zou moeten treffen voor wat de plicht is van de politiekers om voor te zorgen, daar worden ze gvd vet voor betaald!
  Als het zover komt dat verwarming/energie en voedsel onbetaalbaar worden, dan kraak ik het huis van de premier wel om gezellig en warm mee bij hem aan tafel aan te schuiven…iedereen is welkom om mij dan te vergezellen…;)

 3. ik kies voor het ei, de kip staat vanavond op het menu of was het andersom

 4. Robert Jensen – ”Chapeau, Baudet”, ik heb het nog niet beluisterd maar Baudet wel bezig gezien, hij noemt te hoge cijfers voor Corona, 99,95% hebben er nooit last van gehad! Ik vind chapeau overdreven, ik geloof nooit dat je voor redding op partijpolitieke systemen kan rekenen, die brengen alléén maar psychopaten aan de macht, wereldwijd bewezen, de uitzonderingen bevestigen de regel! Alléén een volksbestuur zonder staat waar mensen nooit hun macht uit handen geven kan de boel nog redden!

 5. Die denken dat je met een lichaam van vlees & bloed door de ruimte kan reizen, zijn volgens dat ik onderzocht heb dik mis! Alléén als spirit kan je met gedachten reizen naar waar je wil, iedereen is onsterfelijk, alléén vlees & bloed is sterfelijk, maar men kan wel in helse toestanden getrapt worden door evil powers.

 6. De redenen voor wat er gebeurt komen van een zeer hoge. Aan de top van de wereldpiramide geven hen taken om te voltooien, en alles gaat stroomafwaarts. De zoektocht naar de redenen voor de ineenstorting van de dollar, de schuldencrisis, de toename van de tenuitvoerlegging van de vierde industriële revolutie door sommige menselijke autoriteiten, een doodlopende weg. Zelfs de grootste vissen zijn slechts uitvoerders van taken binnen het aquarium. Wie doet niet – verlaat.
  Dus, de redenen komen van Boven, en de oplossing kan ook alleen van Boven komen. Van het juiste “Boven”.

  Lieve Xander, het spijt me als ik je hoofdpijn heb bezorgd met mijn vorige, lange bericht, en bedankt voor het modereren ervan van Uw kant. Ik kan zelf een aantal van de vele redenen raden waarom mijn opmerking niet geschikt was voor publicatie, maar ik zou u willen vragen wat zijn problemen waren vanuit Uw standpunt, zodat ik ze niet in mijn eventuele latere opmerkingen zal herhalen? Als je dit met me wilt delen, natuurlijk.
  Ik klaag helemaal niet. Dank. 🙂

 7. @ willy, beste
  De astrofysica schept inderdaad toekomstkansen / mogelijkheden voor het ‘leven’ elders, maar een totaal ander leven zoals de mens dat kent. Het is misschien mens-eigen om alles met de mens te vergelijken, maar mocht het ooit zover komen dan zijn dat, zeg maar creaties die op geen enkele manier op de ‘aardse’ mens lijken. Denk hierbij o.a. aan de zwaartekrachten …. die ver in het universum niet bekend zijn ; de zwaartekracht bepaald immers het volume, de grootte van het ‘onderwerp’.
  Maar zeg nooit nooit …. , de homo sapiens wordt langzamerhand de homo deus ; wie had zich dat kunnen voorstellen. De wereldbevolking is hard op weg naar de tien miljard …. ( in 6000 jaar ? ) dat men voor dit giga probleem een oplossing zoekt is begrijpelijk. De toekomst zal het leren, gelukkig zal het mijn tijd wel duren.

 8. Evt een dikke gordijn halverwege je kamer hangen en wel kijken waar je therometer hangt zodat je gaat zitten waar deze hangt. Zo heb je een halve ruimte lekker warm. Vroeger hadden ze een voorkamer en deze ging alleen zondags open en men vond dat heel normaal. Maak dus weer zoiets. Scheelt je veel in de stook kosten.

 9. Bij Nibiru staat een bericht over de coronapas en ook bij Nos.

  Als we hier nu netzo doen als in Rusland;
  Gewoon boycotten en nergens heen gaan!!
  Dan is het gauw afgelopen met die flauwekul 🤬.

 10. Het zijn de belastingen die de energie rekening steeds verhoogt. Tekort aan gas? Noord/zuid pijplijn Rusland/Duitsland openen. Niet voor niks gebouwd.

 11. Na de tweede prik, volgen de derde, de vierde, de vijfde, de zesde, enz.
  En daarna hangen ze iedereen permanent aan de infuus….

 12. Misschien is het zachtjes aan tijd aan het worden om ervoor te zorgen dat we goede en juiste voorraad voedsel in huis hebben.

  Heeft u een tuintje? Koop alvast zaden die u A.s. Voorjaar kunt zaaien en gedeeltelijk voor uw eigen voedsel productie kunt gaan zorgen.
  Verder is het handig om binnenshuis wat voedsel “ achter de hand” te hebben.
  Denk aan rijst macaroni en droge soepen enz. Gedroogd vlees, en gedroogde groente. Het blijft vaak heel lang goed en het geeft rust.
  Want één van de volgende aspecten van deze “ volksmennerij “ zal ons voedsel zijn. Om wille van HET MILIEU zal bij de boeren worden afgedwongen om hun bedrijven te beëindigen.
  Er wordt zelfs gesproken over vergunningen in trekken.
  Voedsel te korten in west Europa, kon je dit jezelf ooit voorstellen….. Nu moeten de boeren wijken voor natura 2000 gebieden, een kikkertje en een vogeltje wordt nu belangrijker dan mensen. !
  De transporten branche zal het moeilijk gaan krijgen en er zal minder vervoer zijn vanwege de CO2 uitstoot van auto’s.
  Ook onze privé mobiliteit zal worden aangetast. enz enz.
  Thuis werken ipv op kantoor werken is toch al een tijdje gangbaar, en dit dient deze idioterie.

  Er zal een totale chaos ontstaan op de hele wereld.
  Met grote angsten onder de mensen.
  Jezus spreekt zelfs van radeloze angst, een angst die gaandeweg zo hevig zal worden dat de mensheid uiteindelijk in totale radeloosheid zal verkeren.
  Die radeloze angst komt dus niet plotseling uit de hemel vallen, maar zal steeds groter worden, door een opeenvolging van rampen plagen en natuurverschijnselen.in een steeds sneller tempo groeit de mensheid naar dit punt.
  Wij zijn een bijzonderen generatie dat wij dit voor onze ogen zien gebeuren.

  Schiet daarom niet en nooit in paniek, laat je niet ompraten hou de rug recht wees vriendelijk en behulpzaam voor mensen die uw hulp nodig hebben ( je naaste) en trek je plan…… Volg Jezus !
  Want Jezus zijn spreken over angst is gelukkig niet Zijn laatste woord.
  Altijd klinkt ook Zijn woord “ weest niet bevreesd “ Hij zegt het niet alleen maar Hij zorgt ook voor u.
  Overdenk tenminste wat er kan en zal gaan gebeuren en participeer hierop.
  Het is geen garantie dat we deze periode ( zonder kleerscheuren ) doorkomen, maar je kunt je maatregelen nemen.
  Jezus leidt zijn instructies om “ in de dagen van Noach” te leven in, met de woorden “ Wanneer deze dingen beginnen te geschieden , richt uw hoofd op en heft uw hoofden omhoog want uw verlossing genaakt “
  Voor degenen die de Bijbel kennen moet dit niet vreemd in de oren klinken.
  Ik vraag mezelf vaak af…. Heere is dit de tijd waarover u spreekt?
  Dat vlak voordat u terugkomt er een periode van grote verdrukking zal zijn?
  Shalom
  Anna

 13. @ Svalbard 24/09/2021 om 9:17 am.

  Het is OORLOG Svalbard.
  1. Doel:
  volkomen vernietiging Joods\Christelijke cultuur.
  2. Middelen:
  angst, afdreiging, geschiedvervalsing.
  3. Wapens:
  de ‘liefde’ en de doktersspuit.

  En zoals in iedere oorlog zijn er:
  1. Bezetters, leugenaars, moordenaars.
  2. Meelopers, verraders.
  3. Verzetsgroepen, strijders, hulpverleners.

  Zie Nederland anno nu.

 14. “Ludwig schreef:
  23/09/2021 om 8:19 pm
  Binnenkort betaling via gezichtsherkenning mogelijk in metro van Moskou”

  Eng, echt. Wat een wereld, wat een tijd…

 15. Plak schuimplastiek tegen je muren aan. Een stenen muur voelt koud aan en geeft kou af en schuimplastiek geheel niet integendeel. Ook een lange onderbroek of een leging aantrekken scheelt veel en een zelf gebreide katoenen hemd scheelt heel veel. Dan bamoe sokken zijn warmer dan katoenen sokken. Als je s’avonds stil zit zet je voeten niet op een tegelvloer maar op een matje. Ook een bodywarmer helpt je warm te houden. Geef je visite als ze komen in je frissen huis meteen een bodywarmer en schaam je er niet voor. Stook alleen de beneden en boven een raam altijd op een kiertje houden en zorg ervoor dat het erdoor waait zo blijft je huis vocht vrij.

 16. @DzVzTkM schreef:
  23/09/2021 om 7:04 pm
  “gelukkig hebben wij de slimme energiemeter ingevoerd.
  komt de temp in de winter boven de 15C dan gewoon het dubbele in rekening brengen.
  de slimme meter maakt dit nu en voor in de toekomst mogelijk.”

  Wie zo dom was om de slimme spionnen meters (gas én elektriciteit!) te laten binnendringen in zn privé/huis zal het haasje zijn.
  Daardoor kunnen ze ook false flag blackouts voorliegen voor tekorten die er niet zijn door op afstand die digitale meters af te sluiten. (Of opzettelijk niet-digitale meters maar dan wel hele regio’s ineens plat te leggen en beweren dat het om een blackout zou gaan.)
  Overigens is het dan de overheid die haar plicht zwaar verzuimt om de bevolking te voorzien van basisbehoeften zoals voedsel, warmte, water etc…hoe ze basisbehoeften beschikbaar maken, waar ze die vandaan halen of organiseren is niet de zorg vd bevolking maar net de taak van onze werknemers, de volksvertegenwoordigers, die daarvoor vet betaald worden door de bevolking!
  Wij betalen duur voor elke druppel water, voor elke kWh en voor ons voedsel en de overheid heeft de PLICHT om te zorgen dat alles veilig, beschikbaar en betaalbaar is!!!
  Mij boeit het geen hol of er een energiecrisis komt of niet, dan sleuren we de politici voor de rechtbank wegens wanbeleid en plichtsverzuim van de overheid voor beschikbaarheid van de basisbehoeften voor de bevolking.

 17. Qvic 23/09/2021 om 11:27 pm
  inderdaad, we hoeven niet te vragen quo vadis Klaus Schwabber, Billie Keets, WEF NWO VN en vele anderen , we weten het:
  Op 9:14-15

 18. @Allen; die reageerden op mijn schrijven, zijn zich niet bewust van de plannen van de NASA en andere ruimtevaartorganisaties die zelf beweren dat de toekomst van de mensheid ligt buiten de aarde op een andere planeet. En daar is m’n volop aan het werken. Op sommige beledigende insinuaties reageer ik verder niet.

 19. Voorzover technisch mogelijk:
  schaf minimaal één houtkachel aan voor uw huis, zodat u niet van een energiebron afhankelijk is.

  Verder: de Franse arts dr Jean Paul Théron is met geweld gearresteerd vanwege het voorschrijven van ivermectine, als eerder gemeld.
  Dit wordt inmiddels ook op Naturalnews.com bericht.

 20. En wat de werkelijke kosten van je gas en stroom verbruik is valt het uiteindelijk wel mee.
  Ruim 2/3 van jou totale maand bedrag gaat naar het rijk aan allerlei heffingen, belasting en daar uiteindelijk daar weer BTW over.
  Zo betaal je overal dubben voor.
  En ook deze kosten willen ze weer verhogen, waardoor het misschien wel tegen de 80% kan worden.
  De stijging van je gas en stroom gaat omhoog.
  Maar voor elke verhoging ga je ook weer extra BTW voor betalen.
  Dat is wat het uiteindelijk allemaal onbetaalbaar maakt.

 21. Kaarsen gaan er niet meer gebruikt worden om je aan te verwarmen.
  Weet je wat kaarsen vandaag de dag kosten.
  En met een beetje mazzel gaan ze een halve avond mee.
  Een klein straal kacheltje van 400W. is dan goedkoper denk ik in de kosten.

 22. Analyse uitgelekt DARPA document bevestigt aanval op de mensheid met behulp van aërosolvormige, huidpenetrerende nanodeeltje spike-eiwitten
  september 24, 20212365 7

  Uw post verwijderd vanwege auteursrechten en enorme schadeclaims. Was u van plan dit te gaan betalen ? Lees die siteregels en werk met links naar betreffende artikelen. Mod.

 23. Aankomend weekend zijn de Duitse verkiezingen, het land dat nog steeds de Europese motor van de economie is en voor een groot deel de Europese ‘structuur’ bepaald. In dit land ontvangt men subsidies wanneer men gas als energiebron gebruikt. Iedereen mag denken hoe die Angela geregeerd heeft, maar in ieder geval heeft ze zeker één item goed begrepen ; Duitsland zonder voldoende energie is een verloren land.
  Ondanks enorme tegenwerking van de VS, de ‘groenen’ , Polen en de Oekraïne heeft zij ervoor gezorgd dat de rest van Europa straks niet in de kou staat.
  Het Nordstream II project brengt grote delen van Europa de broodnodige energie ; in eerste instantie gas, gevolgd door waterstof. Voor de distributie van het gas is de infrastructuur reeds aanwezig. In de tijd, schat zo’n 20 a 30 jaar zal Europa successievelijk de infrastructuur moeten veranderen vanwege transport risico’s, maar het is de meest milieu vriendelijke energie die er bestaat, immers het grootste land ter wereld beschikt over enorme energiebronnen.
  ‘ het is altijd goed om iets achter de hand te hebben ‘ , een absurd plan van onze regering om de nog aanwezige reserves opnieuw ‘de vrije loop te laten’ . Belangrijke beslissingen, zonder er voldoende over na te denken zijn bij voorbaat gedoemd te mislukken ; het Corona debacle is hier een goed voorbeeld van. Israël : 80 % van de overleden patiënten zijn twee keer gevaccineerd …..

 24. Ik hoorde vanmorgen op BNR Nieuwsradio, dat ook de brandstofprijzen fors omhoog gaan. Er werd gesproken over een accijnsverhoging van 12 tot 14 cent per liter!
  En dat, terwijl dat kwartje van Kok, dat “tijdelijk” was, nooit meer is verdwenen.
  En zo wordt ons land het duurste land ter wereld met brandstofprijzen.
  We hebben te maken met een meedogenloze regering, want de gewone man mag creperen. Gepensioneerden ondervinden dat al vele jaren aan den lijve, want jaar op jaar wordt hun koopkracht verder uitgehold door de inflatie, terwijl de pensioenen niet worden geïndexeerd, of soms zelfs verlaagd werden!
  De AOW wordt wel aangepast, maar veel minder dan de prijsstijgingen. Hoe je het ook draait of keert, als gepensioneerde kom je altijd in een armoedeval terecht, tenzij je een erg hoog salaris had gedurende je werkzame leven.
  De zon is in activiteit aan het afnemen en dat betekent een afkoeling van het klimaat. In IJsland is de eerste sneeuw al gevallen, en dat is erg vroeg voor de tijd van het jaar. Deze zomer hield in ons land ook niet bepaald over, en als de NASA berichten kloppen, dan gaan we een koudere winter tegemoet. In Groot Brittannië ziet het er slecht uit voor de ouderen, die zullen als eersten de armoede gaan voelen, en ik verwacht dat we op een bepaald moment berichten gaan zien over ouderen die door de koude het leven laten.

 25. Kies Dries, hoe vrij is België? YT video … UK interesseert me niet, ik ben geen globalist, daarbij, wat ze daar zeveren, zeveren ze toch overal? Het is allemaal afgezaagd eenheidsworst!

 26. Ik snap eigenlijk niet waarom men politiek hun gezever nog blijft volgen & lezen, er moet al lang wat anders gebeuren!

 27. Ik heb in ieder geval een zibo petroleum kachel, dat scheelt al veel, word gas giga duur, dab draai ik gewoon de CV helemaal uit, en doe wel dikke kleren aan en de zibro. Ik ga echt niet mee in die prijswaanzin, ze zoeken het maar uit en als iedereen eent behoorlijke tijd de CV uitdoet, moet je eens kijken hoe ze in paniek raken, want dan word er helemaal geen gas meer verkocht en lijden de energie bedrijven verlies, waardoor ze weer normaal moeten doen om gewone prijzen aan te bieden, dat is met alles zo, boycotten ala iets abnormaal duur is, is de enige manier. Helaas zijn mensen zich daar niet van bewust.

 28. @Qvic

  U bent zeer goed op de hoogte ,bedankt voor uw bijdrage . .
  Vooral de laatste zinnen troffen mij want mensen doen niets voor een ander .
  Ik heb mensen vrijwel dagelijks in paniek naar de priklocatie zien scheuren met maar één gedachte ; Ik moet mijn prik .
  Je hoeft mensen alleen maar bang te maken met de dood en ze gaan allemaal hun “levensreddende injectie” halen , uitsluitend voor zichzelf .
  Zo zullen de leiders ook gaan vertellen dat de ongeïnjecteerden de schuld zijn van massale sterfte onder de “gevaccineerden “, waarschijnlijk a.s herfst .
  Voor ons volgt dan inderdaad uiteindelijk het concentratiekamp .
  Onbegrijpelijk en triest dat het invoeren van de voorzegde dictatuur zo makkelijk ging .

 29. Willy op 23/9

  Neem me niet kwalijjk . U brain schijnt al aan getast te zijn van een carona injectie. Domme man.

 30. De energie prijzen stijgen omdat de economie weer opgestart is. Omdat ze vorig jaar alle transport lijnen en distributie systemen ontregeld werden door vraag uitval. Voor de consument werd het niet echt goedkoper, omdat de regeringen met accijns en extra belastingen op de energie prijzen tegelijk verhoogde toen de energie prijzen kelderde. Onder het mom van de klimaatverandering tegen te gaan. Nu de energie prijzen weer stijgen wordt de consument weer gepakt, omdat de accijns en belastingen nu nog verder de prijs opdringt. In 2008 koste de diesel in Nederland 1,40 euro bij een vat olie koste toen 140 dollar, nu is de diesel prijs 1,50 en een vat olie nu 70 dollar. De regeringen hebben de energie prijzen meer dan 2x zo duur gemaakt omdat ze de reserves niet op tijd hebben bijgevuld. Daar ze in Nederland het aardgas willen uitfaseren hebben ze ook de gasvoorraden voor de winter nog steeds de reserves niet aangevuld, wat normaliter in augustus meestal gebeurt. Als we een strenge winter krijgen krijgen last van te korten op de gas voorraden en dat is door een bewuste keus geweest in opdracht van de politiek. Schaarste creëren zodat ze de prijs kunnen verhogen. Maar dat de rest ook duurder wordt door die verhoogde energie prijzen is niet zo verwonderlijk. De voedsel crisis is ook al bezig en zal nog vele maler extremer worden, door geo-engineering hebben vele regeringen mee gewerkt om de oogsten bewust te laten mislukken. Door extreme neerslag in combinatie van bewust niet voortijdig de stuwmeren te legen. Waardoor deze stuwmeren in o.a. België op het hoogste waterpeil door de neerslag en sluizen wijd open te zetten, waardoor er een extra watergolf van 7 miljoen kuub water werd geloosd op de 5 miljoen kuub water van de neerslag. Vinden we het gek dat dan stroom afwaarts alles letterlijk wegspoelt en de politiek dit bewuste beleid aan klimaat verandering toeschrijft. Maar ook op de andere zijde is hevig geïnvesteerd door de regeringen met behulp van geo-engineering door extreme droogte in diverse landen te creëren, waar de nodige bosbranden ontstonden. Waar ook alles bewust vernietigd werd in opdracht van het WEF. Zo worden er ook vele boeren uitgekocht om hun gewassen te vernietigen in opdracht van de regeringen. Dan is het logisch dat er dan een enorme voedselcrisis komt over de wereld. Daar er ook vol ingezet wordt om iedereen te injecteren met een experimentele genetische injectie waar vele al van zijn overleden of ernstige bijwerkingen van hebben gekregen. Dat dit biowapen dood en verderf brengt bij iedere injecteerde wordt de druk op de ongeïnjecteerde steeds hoger en hoger. Nu steeds meer door uitsluiting en later zal het concentratie kamp of als nog de euthanasie spuit in je krijgen. Want er moeten 7 miljard mensen uitgeroeid worden. Daar het financiële systeem ook vast begint te lopen, want het westen moet tig miljard dollar en euro’s afbetalen van hun staatsleningen eerdaags en krijgen geen krediet meer op de betaalmarkt meer. Elke dode levert ongeveer 8 miljoen dollar of euro’s op, deze komt uit hun geboorte trust. (Waar vele zelf niets vanaf weten) Dus de meeste landen zijn al failliet, nu jij nog. Zodat het WEF hun grote reset er doorheen kunnen drukken en alles wat waarde heeft ben jij dan kwijt. Niet voor niets wil de EU nu alle bezittingen van iedere burger in kaart brengen, om zo het uiteindelijk alles van iedereen te kunnen inpikken. Om de schulden die zij hebben gemaakt te kunnen afbetalen. Want zij zien de burger als winst/geld creators en zij beschouwen de burgers als hun eigendom. Dus heeft de burger zelf niets in te brengen. Welkom in de totale politie staat van het marxisme, waar de staat alles bepaald en de burger enkel moet gehoorzamen wil hij/zij blijven leven. De burgers hebben dan alleen nog plichten. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door onze eigen medemens die het als hun werk zien en er voor betaald krijgen, maar zelf in opdracht van hun baas andere de gifspuit toe dienen of de ander met geweld in elkaar slaan. Net zo met alle nu vrijwillige geïnjecteerde die het zogenaamd voor een ander deed, deze egoïsten hebben niet alleen zich zelf laten vergiftigen, maar ook het voor hun medemens verkloot. Die meer waarde hechten aan hun eigen leven dan de vrijwillige geïnjecteerde.

 31. @ DrM : je kan eender welk contract afsluiten met eender wie, maar indien die overkop gaat of niet meer kan leveren sta je evengoed nergens.

 32. Beste P-J.,

  gelukkig heb ik tientallen houtstronken (ook stukken schors en dennenappels) uit onze tuin naar binnen gehaald weken en weken geleden …Was het mijn voorgevoel ???!!

 33. En dan te bedenken dat er nu nog geen oorlog in het Midden-Oosten aan de gang is. Mocht het daar tot oorlog komen door toedoen van Iran, dan zullen de energieprijzen helemaal ontploffen, wordt energie voor iedereen onbetaalbaar en vallen overal in Europa gas en stroom uit. En wat zal de eventuele crash van het Chinese vastgoedconglomeraat EverGrande hebben voor de energieprijzen?

  Zelf heb ik bij Essent begin augustus een 3-jarig vast contract genomen, scheelt mij een hoop onrust en onzekerheid. Verder verbruik ik maar 600 m³ gas per jaar en dankzij zonnepanelen op het dak van mijn huurwoning, lever ik terug. Daardoor zijn mijn energielasten relatief laag. Diegenen die t/m half augustus bij de energieleverancier een meerjarig vast contract hebben gesloten met daarbij vaste leveringstarieven voor gas en stroom, zullen helemaal geen last krijgen van verder explosief stijgende gas- en stroomprijzen op de energiemarkt.

  Hoe dan ook is het als consument nu heel verstandig om alvast forse bezuinigingen op je gas- en stroomverbruik door te voeren. Bijv. door de verwarming fors lager te zetten op maximaal 18 graden, alleen maar in de woonkamer je verwarming aan, ’s nachts je verwarming op 14 graden zetten en alle deuren in je huis dichthouden. Verder zelf isolatiemaatregelen nemen als bijv. radiatorfolie gebruiken achter radiotoren die aan buitenmuren bevestigd zijn, CV-leidingen in onverwarmde ruimtes isoleren, tocht aanpakken, ventilatieroosters van je kruipruimte dichtstoppen bij strenge vorst. Verder LED-lampen gebruiken, nergens onnodig elektrische apparaten aan het stopcontact hebben en het sluipverbruik van elektrische apparaten aanpakken.

 34. Prijsstijgingen expres doorgevoerd door deze crisis extra geforceerd uit te voeren?

 35. @QW. Je vergeet de privé woningen van diegenen die ons (beweren te) vertegenwoordigen. Aangezien deze excellenties in de eerste plaats zichzelf vertegenwoordigen, zal er in hun eigen woning wellicht geen gebrek zijn aan voedsel en verwarming.

 36. gelukkig hebben wij de slimme energiemeter ingevoerd.
  komt de temp in de winter boven de 15C dan gewoon het dubbele in rekening brengen.
  de slimme meter maakt dit nu en voor in de toekomst mogelijk.
  valt het u ook op dat bij de bouwmarkten gas heater worden verkocht? Idd die waarop je een butagasfles aansluit.
  voorraadje van deze flessen in je fietsenhok, je zal maar in een flat wonen.

 37. Beste Willy, U hebt er echt niets van begrepen. U zegt de aarde kan het niet meer opbrengen, dat is complete onzin! Het hele probleem wordt kunstmatig veroorzaakt. Dat heeft u al talloze keren kunnen lezen, oa hier. Ook zegt u de toekomst van de mensheid ligt buiten de planeet aarde, vanwaar deze domme uitspraken? Als u alleen maar reageert om wille van het reageren, kunt u beter daarmee stoppen en eerst eens wat kennis opdoen.

 38. De natuur probeert dankzij een stijging van CO2, wat garant staat voor vergroening, de aarde koel te houden. Groen laat op lange termijn dankzij een beperking van dit gas een kale kei achter. Dood aan de planten is hun verborgen slogan. Planten hebben CO2 nodig om hun suikers aan te maken.

 39. Gasprijzen zijn verdubbeld op internationale markt. Op zich Tav verleden niet schokkend MAAR toen de gasprijzen laag waren hebben overheden de belastingen, accijnzen heffingen flink verhoogd, nu pas gaan we beseffen hoe dit overheidshandelen uitpakt.
  Zelfde voor olieprijs nu iets van 70 dollar per vat. Deze is in het verleden hoger geweest, maar toen waren de belastingen lager dan nu.

 40. Vraag of het echt zo ernstig is , twijfel ik aan , ja, klimaatverhaal is onzin , nieuwe energie vormen functioneren slecht , MAAR of het zo ernstig is , waag ik te betwijfelen of is dit puur een Brits probleem door slecht beleid voeren ?
  Dat het de verkeerde kant opgaat ja maar zo snel niet, er zal een totale actie v/d mensen gevraagd worden.
  In Nederland zijn het voorlopig redelijke normale temperaturen .

 41. Xander, weer complimenten voor je verhaal.
  Het “klimaat” wordt gered, maar niet de mensen.
  Een tijdje terug zag ik op CNN, een paar zinnen uitgesproken worden door de Directeur van CNN,
  dat de Corona helemaal niets is vergeleken met de Klimaat plannen.
  Wordt al openlijk aangekondigd.
  Gewoon die afgezakte schouders er onder.

 42. Het oerdomme kl**tjesvolk zal gaan krijgen waarvoor het gestemd heeft en ‘hardleers’ verder blijft stemmen. Ze zullen kou en honger lijden en niet eens begrijpen dat dit het gevolg is van hun eigen domme stemgedrag.

  De politici die ons (beweren te) vertegenwoordigen, zullen natuurlijk in de eerste plaats weer zichzelf vertegenwoordigen en zorgen dat ze zelf geen kou en honger lijden.

  En natuurlijk kunnen onze politici, net zoals tijdens de tweede wereldoorlog, ook ergens een regering in ballingschap vormen in een tropisch paradijs (bvb. Caraïben) van alwaar ze de bevolking via satelliet radio en tv moed zullen inspreken en wijs zullen maken dat ze ginder alles aan het doen zijn voor een ‘V-day’ die hun honger en koude lijdende waarde landgenoten binnen enkele jaren zal komen redden en massaal van voedsel en brandstof zal voorzien.
  Leve de regering! Technici, start de AV-file met de nationale hymne. Waarna de waarde landgenoten hongerig en verkleumd van de kou, maar moreel opgepept, gingen slapen.

 43. Heeft u een allesbrander? En dus een schoorsteen, bestel eens een palet bruinkool.
  De winter is dan voordelig. Ook een petroleumkachel met rookgas afvoer..kan zgn huisbrandolie stoken…dat is niet duur en verwarmt ook plaatselijk. Hout is alleen maar goedkoop in de Ardennen..niet hier dus…tenzij eigen aanvoer van zeg maar landeigenaar…enz. Elektrisch…koop een mobiele airco die ook kan verwarmen..1 kw stroom wordt dan 3 kw warmte… relatief goedkoope aanschaf..maar waar moet je met die slang heen… nieuw probleem..

 44. “U mag één keer raden waar die plaatsen te vinden zullen zijn.”

  1e x: Ministeries?
  1e x: Torentje?
  1e x: Haagse Slaapkamer?
  1e x: Asielzoekerscentra?
  1e x: Woningen van buitenlanders met verblijfsvergunning?
  1e x: Legerbasis?
  1e x: Paleis Noordeinde?
  1e x: Lijkenhuizen?
  1e x: Ziekenhuizen?
  1e x: Politiebureau’s?
  1e x: Gevangenishotels?
  1e x: TBS-verzorgingstehuizen?

  Toch heb ik het gevoel dat ik het nog niet geraden heb.
  Oewwie oewweet mer?

 45. Ook daar wordt aangestuurd op ern burgeroorlog, dat kan niet anders. Zodra de bevolking verrekt van de kou en honger krijgt, dan is het hek van de dam.

  Wereldwijd worden boeren gedwongen om hun volledige oogst gedwongen te vernietigen (voeding voor de burger) 😱😱😱

 46. De Britse elektriciteitsmix bestaat uit bijna gelijke delen fossiele energie (aardgas en steenkool) en koolstofarme energie (hernieuwbare en kernenergie). In 2017 haalde het Verenigd Koninkrijk zijn elektriciteit uit: 50% fossiele energie: de aardgascentrales (42%) en de koolsteencentrales (9%);

 47. In België hebben we een “afschakelplan”, een uitvloeisel van het politieke gekissebis over onze krakkemikkige kerncentrales (Afbladderende verf en gescheurd beton bewonderen? Bezoek een Belgische kerncentrale!). Om beurten per gebiedje de elektriciteit afsluiten betekent dat afschakelplan, stroom rantsoeneren dus. Gelukkig hebben alle Belgen als gevolg van een belachelijke coronamaatregel vorige kerst een vuurmand of vuurschaal klaar staan. Tijdens de volgende ijskoude winter met de dan typische temperatuursinversie mag zuid-Nederland meegenieten van de dichte wolken klein stof of fijn stof die vanuit het zuidwesten de grens komen overwaaien. Wat dan weer ernstige longproblemen kan veroorzaken, maar geen nood; dat noemen we dan Covid-21.

 48. De gasprijzen swingen de pan uit, maar niet alleen de gasprijzen, ook allle grondstoffen zullen duurder worden. Een wekelijkse bezoekje aan je favoriete supermarkt zal een stuk duurder worden. En hoe komt het? De vraag is groter dan het aanbod. De aarde kan niet meer opbrengen, we zijn de aarde aan het leegroven. Door deze evolutie zullen ze ons nog meer zonnepanelen en windturbines aan ons been lappen. De toekomst van energie ligt buiten de planeet aarde, de toekomst van de mensheid ligt buiten de planeet aarde. Of je daar nu met akkoord bent of niet dat is de realiteit. Alles zal duurder worden, want er is een enorm plan zich aan het ontwikkelen, we laten de aarde achter ons en gaan op zoek naar een andere bewoonbare planeet. En het verhogen van alle grondstofprijzen is daar het begin van. Shalom

Comments are closed.