Global Cooling: Wereldwijde kou en sneeuw records, maar Bill Gates wil zonlicht dimmen

Een flink pak sneeuw in zuidwest Engeland, en dat was lang geleden. (Afbeelding: (3)).

—————————————————————————————————————————————-

Bittere kou en record hoeveelheden sneeuw van Noord Europa tot Rusland, China, Zuid Azië, Japan, Alaska, VS, en ook Australië

—————————————————————————————————————————————-

De gemiddelde wereldwijde temperatuur is in december 2020 in één maand tijd met maar liefst 0,26 graden Celsius gedaald naar slechts 0,27 graden boven de basislijn. Terwijl Global Cooling is begonnen en over de hele wereld tal van kou- en sneeuw records sneuvelen, financiert Bill Gates ondertussen een plan om het zonlicht juist te dimmen– en dat terwijl zeker het bovenste deel van het Noordelijk Halfrond, waaronder Nederland, over een aantal jaar zal smachten naar warmte. Warmte, die in het Westen niet meer voldoende geleverd zal kunnen worden, omdat gas, olie en kernenergie in de ban worden gedaan. (China doet juist het tegendeel, en slaat massaal aardgas in).

Na een korte opleving eind vorig jaar is de zon weer ijselijk stil, en zijn er vandaag welgeteld nul zonnevlekken zichtbaar. De vorige zonnecyclus (nr.24), de langste en zwakste in meer dan 100 jaar, was al een duidelijke waarschuwing. De NASA verwacht dat cyclus 25 nog veel zwakker wordt. Alle historische trends wijzen erop dat deze periode met Global Cooling, officieus het ‘Eddy Minimum’ genoemd, in een nieuwe Kleine IJstijd zal overgaan.

De komende decennia wordt het hoe dan ook steeds kouder. De afgelopen jaren hebben we de gevolgen van de zwakkere zon en het afnemende magnetische veld rond de Aarde kunnen zien in almaar grilliger wordend weer. Per regio sterk afwisselende en afwijkende grote hitte en droogte, of juist extreme kou en/of veel sneeuw, horen historisch bij Global Cooling.

Een greep uit het objectief aantoonbare recente weer- en klimaatnieuws onderstreept wat er ècht gaande is op onze planeet:

* Britse sneeuwstorm – Amper 3 weken nadat het Britse meteorologische bureau waarschuwde dat er tegen 2040-2060 vrijwel geen sneeuw meer zal vallen en het niet meer zal vriezen, moesten in het Derbyshire Peak District en in Cheshire vele tientallen mensen uit hun auto’s worden gered, omdat die tijdens een plotselinge sneeuwstorm vast waren komen te zitten. Eerder was voor 2000, 2012 en 2020 voorspeld dat sneeuw tot het verleden zou behoren, en de Noordpool ijsvrij zou zijn. Het tegendeel is het geval. Zo zag ‘global warming’ van de Britse versie van het KNMI er op 28 december uit:

* Extreme kou verwacht Groot Brittannië. De genoemde sneeuwstorm lijkt een voorbode te zijn van de zwaarste winter in minstens 10 jaar, met extreme kou tot wel -20 C. Het is niet ondenkbaar dat de koude records uit 1941 en 1962 zullen sneuvelen. In Schotland vormden zich ‘ijs pannenkoeken’, een zeldzaam fenomeen dat alleen optreedt in zeer koud water, zoals bij Canada en in de Baltische Zee (/ Oostzee);

* -43,3C in Noorwegen en -41,1C in Finland. In het noorden van Noorwegen daalde het kwik op 28 december tot -43,3C. Sinds 2001 werd het er niet meer zo koud. In buurland Finland werd het in het noorden -41,1C, de laagste temperatuur sinds 1995;

* Minstens 20 weerstations in China noteerden in december nieuwe koude records. Beijings Foyeding station mat -26,4 C, een nieuw record, en Shanghai Pudon noteerde -6,2 C. Afgelopen woensdag daalde de temperatuur in sommige delen van het land op één dag met 18 graden Celsius. De gemiddelde temperatuur zal in het noordoosten en zuiden zeker 5 graden lager uitvallen dan normaal. De vraag naar elektriciteit (warmte) is zo hoog, dat Beijing een oude kolencentrale opnieuw heeft opgestart. Ook heeft het land aangekondigd de gasproductie tot het maximum op te voeren, en record hoeveelheden LNG (vloeibaar aardgas) te zullen importeren;

* Nieuw maandelijks koude record in Japan: in Horokanai werd het met -32.6 C nog nooit zo koud. Voor delen van het noorden en oosten van Japan wordt deze week tot meer dan 4 meter sneeuw verwacht. Half december viel er in bepaalde regio’s al 1 tot ruim 2 meter sneeuw, en werden er zelfs in het zuidwesten op tal van plaatsen records gebroken;

* Krachtigste wintercycloon ooit Alaska: Klimatoloog Brian Brettschneider meldde op Twitter dat de monsterstorm bij Alaska de barometer naar 921 mb had doen zakken, een nieuw laagte record. Het vorige record (925 mb) dateerde van 1977. De westkust van Canada en het noordwesten van de VS kunnen zich de komende dagen en weken opmaken voor meters dikke sneeuwval; het Canadese Baffin Island werd vorige week zondag al geteisterd door een zeer zware sneeuwstorm, die ECCC meteoroloog ‘erg ongewoon’ noemde voor december;

* Record hogedruk tijdens bittere kou Mongolië. In Mongolië werd een voorlopig nieuw hogedruk wereldrecord genoteerd: 1094,3 millibar. Dit gebeurde tijdens bitter koude temperaturen (-45,5 C.). De afgelopen week zijn in grote delen van Azië temperaturen van -45 tot -50, en zelfs lager, gemeten;

* Zeer koud in subtropisch Mexico: op het schiereiland annex toeristenparadijs Yucatán moesten inwoners zelden gebruikte dekens uit de kast halen. In Motul werd het namelijk slechts 8 graden. Volgens meteoroloog Juan Vázquez Montalvo zou deze maand het oude record van 5 graden uit 1971 kunnen sneuvelen;

* Vrachtschip vast in dik zeeijs: Op 13 december kwam het 9490 ton wegende Russische vrachtschip Sparta-III in de baai van Yenisey baai dagenlang vast te zitten in ruim 1 meter dik zee-ijs. Er moest een nucleaire ijsbreker aan te pas komen om het schip los te trekken.

80% van Rusland (dat ruim 411 keer zo groot als Nederland is) kreeg vorige maand te maken met record koude temperaturen tot -50 graden Celsius. Dat zult u echter nergens lezen in mainstream media. Wat in juni 2020 wel op misleidende wijze breed werd uitgemeten was de 38 graden die in Verkhoyansk werd genoteerd. Die temperaturen zijn daar echter niet uniek; zomertemperaturen van 30+ zijn daar normaal; in 1915 werd het er al eens 37,8 graden.

Wereldtemperatuur gedaald tot slechts 0,2 graden boven gemiddelde

Deze golf met extreme kou en zware sneeuwval strekt zich uit tot Kazachstan, Japan, Alaska, Canada, en zelfs tot in Florida. Ook in IJsland, de Alpen, Canada en het zuiden van Azië vielen record hoeveelheden sneeuw. Op het zuidelijke halfrond werd het in bijna heel Australië zeer koud.

De afgelopen 30, 40 jaar zijn hele generaties bang gemaakt met het zogenaamd smelten van de ijskappen door het inmiddels totaal ontkrachte CO2-Global Warming verzinsel. Zelfs volgens het Climate Change Institute van de University of Maine bedraagt de wereldtemperatuur echter nog maar 0,2 graden boven het gemiddelde van de periode 1979 – 2000, wat in de verste verte niet lijkt op de catastrofale opwarming die al 30 jaar voorspeld wordt, maar niet is gekomen en – zoals al het bewijs nu laat zien – ook nooit zal komen.

Broodnodige periode met opwarming ten einde, maar Nederland bereidt zich NIET voor

Integendeel, de naar verhouding korte periode met broodnodige geringe opwarming sinds het Dalton Minimum, die de opbloei van onze beschaving mogelijk heeft gemaakt, is ten einde. We hebben deze keer weliswaar de technologische middelen om ons goed te wapenen tegen kou en alle gevolgen daarvan, maar die middelen – ‘fossiel’ genoemde energie – worden in de komende 10 tot 30 jaar juist afgebroken, en vervangen door extreem van het weer afhankelijke en peperdure windmolens, zonnepanelen en warmtepompen (die bij flinke vorst niet werken). Tegelijkertijd worden onze bossen opgestookt in biomassa centrales.

Planeet zal smachten naar warmte, maar Gates wil zonlicht dimmen

Tot overmaat van ramp wil multimiljardair Bill ‘vaccin’ Gates, met nul achtergrond in klimaatwetenschappen (of wat voor andere wetenschap dan ook), het zonlicht dimmen, zodat het nog kouder wordt, en de gevolgen voor de mensheid nog rampzaliger zullen zijn (uitbraken van ziekten en pandemieën, mislukte oogsten en hongersnoden, instorten van de wereldhandel, massa sterfte van ouderen en zwakkeren, oorlogen om de schaars geworden voedselvoorraden).

Gates financiert een project van de Harvard University (‘SCoPEx‘: Stratospheric Controlled Perturbation Experiment) om het zonlicht tegen te houden met calcium carbonaat stofdeeltjes. In 2021 of 2022 wordt in Zweden een testballon opgelaten die 2 kilo van deze ‘niet giftige’ stof in de atmosfeer zal strooien. Los van het feit of je nu wel of niet een aanhanger bent van de klimaat/global warming religie is het ‘klooien’ met het uiterst complexe klimaat een heel slecht idee, aangezien de gevolgen onvoorspelbaar en catastrofaal kunnen zijn.

‘Je kunt niet de ontsteker van een bom testen en dan zeggen dat dit onmogelijk kwaad kan,’ reageerde Niclas Hällström, directeur van de ‘groene’ Zweedse denktank WhatNext? (2)

Maar in een tijd waarin de bekende Orwelliaanse credo’s ‘War is Peace’, ‘Freedom is Slavery’ en ‘Ignorance is Strength’ zijn uitgebreid met ‘Cooling is Warming’, hoeven we niet vreemd op te kijken dat er bij de overheden geen enkele wil bestaat om zelfs maar te overwegen dat hun op nul CO2 uitstoot en het stoppen van ‘opwarming’ gebaseerde klimaatbeleid niet alleen volkomen zinloze geldverspilling is, maar ook nog eens desastreuze gevolgen dreigt te hebben voor zowel de complete samenleving als al het leven op deze planeet.

Xander

(1) Electroverse
(2) The Mental Recession via Zero Hedge
(3) Afbeelding: social media / Twitter

Zie ook o.a.:

2020:

13-12: De echte reden van de spoedwet: Secretaris-generaal VN wil permanente klimaat noodtoestand tot 2050
08-12: Duizenden jaren oude klimaatcyclus en zonne activiteit markeert begin nieuwe IJstijd

08-11: Global Cooling: Tikkende tijdbom Noordpool kan abrupte extreme afkoeling Europa veroorzaken
18-10: Wetenschapsblad Energies: Duurzame energie heeft verwoestend effect op milieu en klimaat
31-08: Gobal Cooling bevestigd: Groot Zonne Minimum begon op 8 juni 2020 en duurt tot 2053
03-07: Energietransitie: ‘Nederland wordt één groot industriepark vol windmolens en zonnepanelen’
16-06: ‘Groene Nieuwe Deal’ EU veroorzaakt slechtere oogsten en hoge voedselprijzen’
13-02: (/ Brusselse ‘Green Deal’ verzekert de ‘economische zelfmoord’ van ons ooit vrije en welvarende werelddeel)
25-01: ‘Robuust wetenschappelijk bewijs’ dat klimaat niet door CO2, maar door wolken wordt bepaald
21-01: Klim(h)aatmeisje Greta eist in Davos volledige stop op brandstof terwijl het juist kouder wordt
21-01: (/ Topeconoom Armstrong: ‘De klimaatactivisten zullen de economie vernietigen’ – Donald Trump: ‘De alarmisten eisen altijd hetzelfde: absolute macht om ieder aspect van ons leven te domineren, veranderen en controleren’)
15-01: Val Romeinse Rijk op herhaling: ‘Green Deal zal Europese Unie doen instorten’

2019:

22-12: Steun ECB aan klimaatagenda EU is onwettig en zal leven burgers fors duurder maken (/ Zwaarste sneeuwstorm in geschiedenis in IJsland)
20-12: Urgenda bedrog: Staat moet op basis van fake science CO2 uitstoot sneller verminderen (/ IPCC erkent eigen foute voorspellingen: opwarming in 10 jaar niet 0,2 maar slechts 0,05 graden C.)
11-12: Extreemlinkse groene klimaatdeal EU kost gezin ruim 5100 euro per jaar
30-11: Oud-hoofdredacteur: Uitroepen klimaat noodtoestand door EU is vergelijkbaar met opkomst Nazi’s
09-11: Zo wordt de komende systeemcrisis gebruikt voor een wereldwijde klimaat dictatuur
12-10: CO2 vrije wereld onmogelijk: Iedere week 10 nieuwe kerncentrales of 10.500 windmolens nodig
24-09: Europese Klimaat Verklaring: 500 wetenschappers stellen dat er geen klimaatcrisis is
09-03: Greenpeace oprichter: Opwarming door menselijke CO2 is totale hoax en bedrog (/ ‘In klimaatagenda is wetenschap vervangen door bijgeloof en een giftige combinatie van religie en politieke ideologie’)


*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.

*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

75

 1. Hier een degelijke en betrouwbare site.
  Welcome to The Suspicious0bservers, an online research community investigating solar activity, earthquakes, astrophysics and weather.
  https://suspicious0bservers.org/
  Ik volg deze club nu meer dan 10 jaar en hij is zeer goed wakker en de info goed onderbouwd.

 2. Splijtende ’polar vortex’ boven Noordpool
  Kans op forse winterkou door meteorologisch fenomeen: ’Misschien wel schaatsen’ ( begin Februari 2021 )

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/385739159/kans-op-forse-winterkou-door-meteorologisch-fenomeen-misschien-wel-schaatsen

  Het Europese onderzoeksinstituut ECMWF rekent aan de hand van computermodellen verschillende scenario’s uit en doet op grond daarvan voorspellingen voor de middellange termijn. Van de 51 verschillende mogelijkheden zijn er een aantal die aangeven dat het extreem koud gaat worden. Het is dus zeker niet onmogelijk maar te vroeg om op basis van de rekenmodellen nu definitieve voorspellingen te doen.”

 3. @Krit Noot schreef:
  08/01/2021 om 6:45 pm
  “Wow wat een overweldigd bewijs.
  Ik stel voor dat we per direct stoppen met het verbreden en verhogen van de zeedijken. Pure geldverspilling zeker als het kouder wordt, de zeespiegel zal dan dalen, de waddenzee zal droogvallen en kan volgebouwd worden.
  Mocht dit artikel het toch mis hebben, en krijgen we een nieuwe watersnoodramp geen probleem ik woon toch hoog en droog in limburg.”

  Awel, als jij dan toch hoog en droog woont in Limburg, wat zit je hier dan te zeuren, sarcast?
  Ben je ook zo kritisch als het over de corona voorspellingen gaat waardoor we al een heel jaar opgesloten worden en gedwongen worden om te gehoorzamen of geloof je die wel?

 4. Wow wat een overweldigd bewijs.
  Ik stel voor dat we per direct stoppen met het verbreden en verhogen van de zeedijken. Pure geldverspilling zeker als het kouder wordt, de zeespiegel zal dan dalen, de waddenzee zal droogvallen en kan volgebouwd worden.
  Mocht dit artikel het toch mis hebben, en krijgen we een nieuwe watersnoodramp geen probleem ik woon toch hoog en droog in limburg.

 5. @Philippe,

  Mijn wasmachine was prima verzekerd, dank u, de vervanging kostte mij geen cent maar het is inderdaad schrikken als je de vlammen uit de wasmachine ziet komen.
  Ik betwist helemaal geen feiten want ze werden immers vastgesteld, gemeten én getoetst aan de werkelijkheid, anders zijn het geen feiten.
  Wat ik wél betwist zijn de conclusies die daaruit getrokken worden, hoe deze cijfers gemanipuleerd, opgeblazen en overdreven voorgesteld worden voor een bepaald doel: weer angst aanjagen, net zoals met het coronagriepvirus.
  Want angstige mensen zijn niet voor rede vatbaar en gemakkelijk te manipuleren, ze kunnen álles wijsgemaakt worden, alle logica en gezond verstand gaan uit het raam en er wordt zonder morren gehoorzaamd aan de meest absurde maatregelen.
  Klimaat, net zoals veiligheid en gezondheid worden als excuus gebruikt om gehoorzaamheid af te dwingen door ons onterecht de schuld in de schoenen te schuiven voor wat de hebzuchtige elite notabene zelf veroorzaakt om maar winst te kunnen maken!

  Niemand kan voorspellen of de aarde verder zal opwarmen…dat is dus geen FEIT maar een voorspelling gebaseerd op vroegere metingen.
  De aarde kan evenzeer afkoelen, dat kan niemand met zekerheid zeggen dus is de opwarming waarzeggerij en FAKE.
  Het aandeel van de menselijke activiteit kan onmogelijk zo groot zijn dat het van zulke invloed zou kunnen zijn op een hele planeet…weet je wel hoe groot de wereld is? Weet je wel hoeveel ruimte er nog is waar geen mens leeft? Ongerepte natuur?
  De natuur gaat haar gang en de nietige mens denkt in zijn grootheidswaanzin om van enige betekenis te kunnen zijn in de evolutie van onze planeet, niets is minder waar….dat niet betekent dat men de natuur maar moet opofferen om winst te kunnen maken en dáár zit de knoop maar daar heeft jan met de pet niks mee te maken, dat zijn de hebzuchtige rijken die alles om zeep helpen voor hun winstbejag om dan voor de schuld wijzen naar de onschuldige massa, de consumenten, die ook nog eens de factuur moeten ophoesten voor de schade terwijl de elite de winst opstrijkt!
  Het gaat weer, zoals altijd, om met doempreken mensen te overtuigen dat zij schuldig zijn aan de natuurlijke gang van zaken zodat ze mooi in het gareel lopen, betalen en gehoorzamen aan de plannetjes van de machtswellustelingen die de planeet verder willen verwoesten voor hun winsten.
  Macht, geld en controle en daarvoor worden de meest waanzinnige misleidingen en bedrog voor bedacht.

 6. @ Amo

  Ik ben zeer benieuwd naar een link waarin deze temperatuursstijging op andere planeten wordt beschreven. Kan je deze hier eens posten?

  Wat betreft de oorzaak van deze stijging is men ondertussen ook al vrij zeker dat dit wel degelijk door broeikasgassen komt van menselijke oorsprong.
  Zoals ik al zei, het is aan ons allen om te kiezen wat we doen met deze info.
  https://www.wur.nl/nl/artikel/Oorzaken-klimaatverandering-1.htm

  Wat betreft Antartica heb je helemaal gelijk. Dit is vooralsnog niet aan de orde.
  Ik wilde enkel ontkrachten wat heilig boontje schreef over dat een smelten van Antartica weinig invloed zou hebben op de zeespiegel want dat is gewoon complete nonsens.

 7. @Philippe. U komt met links die een temperatuurstijging melden.
  Maar het gaat over de kwestie: Is antropogeen CO2 de oorzaak daarvan? Zelfs op andere planeten van ons zonnestelsel schijnt de temperatuur te stijgen. Weinig machines aldaar.
  En over Antarctica; Dan zal daar eerst de temperatuur boven nul moeten komen, nietwaar? Vooralsnog blijft Antarctica zwaar onder nul, qua temperatuur. Hoezo dan, smelten?
  Bovendien schijnt het 700 jaar nodig te hebben om dat ijs te laten smelten. Gaan we dan NU al op een houtje zitten bijten in de kou???
  Uw verhaal is oud nieuws.

 8. @ Oma

  Wat je daar zegt over dat de politiek de grootste vervuilers moet aanpakken ben ik het volledig mee eens. Het spijt me trouwens van je wasmachine, is niet leuk om mee te maken.
  Maar dan..
  Ik snap gewoon niet waarom jij (en met jou zovele anderen) feitelijke metingen niet voor waar kunnen/willen aannemen.
  Metingen zijn feiten en feiten zijn de facto zaken die waar zijn.
  Het is een feit dat de aarde aan het opwarmen is.
  Het is quasi zeker dat de mens door de uitstoot van broeikasgassen vanaf de industriële revolutie de oorzaak van deze opwarming is.
  https://www.knmi.nl/over-het-knmi/nieuws/warmste-jaren-allemaal-recent
  https://en.wikipedia.org/wiki/Temperature_record_of_the_last_2,000_years
  Het is aan elk van ons om te doen wat ze willen met die informatie.
  Daarmee heb ik mijn punt gemaakt en mijn mening gezegd.

  @ Heilig boontje

  De gemiddelde dikte van de antarctische ijskap is 2km.
  Antartica is 14.000.000 km² groot.
  Dit is een gebied nog groter dan heel Europa, volledig bedekt met een ijslaag van 2 kilometer dik.
  Deze ijslaag draagt zeer weinig bij tot het huidige zeespiegelniveau omdat deze ijskap voor het overgrote deel op het vasteland rust.
  Als alle ijs op Antartica zou smelten komt dit dus neer op een volume de grootte van Europa, 2 km hoog, dat in de oceaan terechtkomt.
  En jij vraagt je af of dit wel enig effect zou hebben op de zeespiegel. Ben jij nu serieus?
  Moest al dit ijs smelten, stijgt de zeespiegel ZESTIG meter. Kijk nu eens even welke gebieden in Nederland en België onder de 60 meter liggen. Juist ja..
  Lees eens een boek in plaats van alles wat je op internet leest voor waar aan te nemen.

 9. Laagste temperatuur vanmorgen officieel van -34,1 gemeten in Spanje weliswaar op 2.350 meter hoogte maar toch!

 10. @ Oma 06/01/2021 om 11:36 am

  Ik ben het helemaal met u eens. U bent wakker en u hebt goed in de smiezen, waar het fout gaat.

  De term duurzaamheid wordt tegenwoordig maar al te vaak verkeerd gebruikt. Het lijkt wel een Babylonische spraakverwarring. Duurzaamheid heeft niets te maken met de wijze, waarop wij met natuur en milieu omgaan. Duurzaamheid heeft betrekking op de technische levensduur van apparatuur. Met alle zogenaamde technische vooruitgang wordt de levensduur van veel zaken alsmaar korter. Nieuwbouwwoningen uit de 60er jaren worden al her en der afgebroken. Vroeger gingen woningen 200 jaar of langer mee. Die nieuwbouw was dus alles behalve duurzaam.

  Milieu en klimaat wordt telkenmale voor alles en nog wat misbruikt, alsof wij mensen daar iets aan kunnen veranderen. De menselijke invloed is echter zo minimaal, dat een eventuele verbetering door menselijk toedoen feitelijk zo gering is, dat het niet eens meetbaar is. Er is geen zure regen. De zeespiegel stijgt niet, Het poolijs smet het ene jaar en groeit weer het andere. De winters worden niet warmer dan vroeger en de zomers niet kouder dan vroeger. We hadden vroeger, net als tegenwoordig, af en toe wel eens een elfstedentocht en dan weer vele jaren niet. Ik herinner me uit mijn jeugd, dat de zomers vroeger niet warmer of kouder waren, dan tegenwoordig. Er moest vroeger in zomer wel veel harder op het land worden gewerkt en daardoor voelde de zomer veel heter. Woningen waren vroeger slecht geïsoleerd en tochtig en daardoor voelde de winter kouder dan tegenwoordig.

  De invloed van de mens op het klimaat is minimaal. Klimaatdoelstellingen zijn idioterieën. De invloed van de zon en natuurlijke processen op aarde, zoals zeestromingen, bepalen het klimaat. De zon vertoont geen constante activiteit, maar ondergaat cycli, die soms vele jaren kunnen aanhouden. En dat kan invloed hebben op het klimaat op aarde. En dat kan dus invloed hebben op de temperatuur op aarde en op het afsmelten of de aangroei van het poolijs.

  Er wordt ons momenteel een grote angst aangepraat over dramatische stijging van de zeespiegel door afsmelten van het poolijs. Als ijs smet, wordt het volume 10% kleiner. Het Noordpool ijs drijft grotendeels op het water. Bij een eventueel afsmelten zal de zeespiegel dus niet of nauwelijks stijgen. Een flink deel van het Zuidpool ijs drijft eveneens op zee en dat zal bij eventueel afsmelten dus ook nauwelijks of geen effect hebben op de zeespiegel. Maar een groot deel van het Zuidpool ijs bevindt zich ook op het vaste land van Antarctica. Op sommige plaatsen is het wel 2km dik, zegt men. Maar op veel plaatsen is het beslist niet zo dik. Een eventueel afsmelten van het Zuidpool ijs op het vaste land van Antarctica, zou in theorie enig effect kunnen hebben op de zeespiegel. Maar hoeveel, of beter gezegd hoe weinig ??? Neem eens een globe en hou die ondersteboven. Bekijk de oppervlakte van Antarctica en trek daar de oppervlakte van het op zee drijvend ijs vanaf. Wat u overhoudt is een vrij kleine oppervlakte bedekt met een “dikke” laag ijs. Als dat ijs smelt, wordt het volume 10% minder. En verdeel het volume dat u overhoudt eens over alle oceanen en zeeën op aarde. Hoeveel zou de zeespiegel dan stijgen ??? Dat zou wel eens heel erg weinig kunnen zijn. Ik denk, dat we ons hier echt niet zo heel erg veel zorgen over hoeven te maken.

  De “klimaatdeskundigen” zou ik willen aanraden hun aandacht op iets anders te vestigen. Ga bijvoorbeeld de Sahara bevloeien !!! Die enorme zandbak wordt omgeven door zeeën en oceanen. De zon staat daar bijna loodrecht. Gebruik die zon om het zeewater te ontzilten en ga met dat schone water die zandbak bevloeien. Gezien de enorme hoeveelheid water, die daarvoor nodig is, zal de zeespiegel aanmerkelijk dalen. Dan wordt die enorme zandbak groen. Onder de enorme velden zonnepanelen ontstaat schaduw, dus afkoeling. Als de Sahara weer groen is, wordt die ook koeler. Dan gaat het daar ook weer regenen en daalt de zeespiegel en de temperatuur nog verder. Dan zijn dus alle vermeende klimaatproblemen op aarde in één keer opgelost. Dat dit een enorme impuls voor de wereldeconomie is, spreekt voor zich. En alle migranten kunnen dan ook weer huiswaarts keren, om aan het grote project te werken. Het is een win-win project !!!

  De milieumaffia heeft de nare neiging, om vermeende problemen te propageren en daarmee angst te zaaien en de bevolking te betuttelen. Ze zouden er echter beter aan doen, de uitdaging aan te gaan, om naar echte oplossingen voor echte problemen te zoeken.

 11. @Philippe,

  Jij schrijft: het klimaat is een gemiddelde….en dan stopt het al voor mij…het klimaat is helemaal geen gemiddelde van metingen…het klimaat is natuur, het klimaat is wat het is, nét als het ‘weer’…dat is niet te vatten in cijfertjes of modellen of zelfs definities…dat truukje wordt steeds weer gebruikt om te misleiden: verwarring zaaien om leugens te kunnen verdoezelen, om de boodschapper (auteur) onderhuids te verwijten van opzettelijke misleiding waaraan ze zichzelf schuldig maken – anderen verwijten wat ze zelf doen. (Dat schijnt een hardnekkiger virus te zijn dan corona)

  We hebben het weer/klimaat maar te nemen hoe het komt, punt.
  Schijnt de zon, dan schijnt de zon…regent het, dan valt er regen…
  Dat het mensdom meent baas te kunnen spelen over de natuur, is een illusie en grootheidswaanzin, hallucinant…dat nietige wormpje dat meent met een koffielepeltje al de oceanen te kunnen leegscheppen in een uurtje tijd is bespottelijk en te belachelijk voor woorden…
  En kom mij niet af met duurzaamheid!
  Mijn wasmachine heeft 35 JAAR gedraaid zonder problemen en gaf toen de geest…het nieuwe toestel draaide 3 máánden en toen brandde bijna mijn huis af omdat het in de fik ging!
  Alsof wij niet weten dat fabrikanten knoeien om de levensduur van de toestellen electronisch door de software te beperken zodat ze je sneller dwingen tot ‘consumeren’ lees: dat je voor hen weer winst genereert!
  En de afvalberg wordt steeds groter!
  Een nieuwe printer kost minder dan de inktpatronen! Waar zijn ze dan mee bezig?! Maar de consument krijgt dan wél de schuld, de fabrikanten laten ze ongemoeid!
  En de misdadige overheid speelt dat spel mee door hun verantwoordelijkheid en plicht van toezicht te verzuimen en dan nog het gore lef te hebben om de consument met de vinger te wijzen!
  Zo zijn er tál van schandelijke mistoestanden waarvan jan met de pet onterecht de schuld in de schoenen geschoven krijgen voor wat producenten en overheid verzuimen voor..de poen natuurlijk..
  Uitstoot CO2?? Industrieën zijn de mega-vervuilers, schepen met de meest vervuilende en goedkoopste olie-afval als brandstof krijgen géén boetes of moeten geen aanpassingen doen om de CO2 terug te dringen…
  Néé, de kleine man in de straat moet gedwongen zijn ‘vervuilende diesel’, die zélf gepromoot werd door de overheid met subsidies, vervangen om te kunnen gaan werken, wordt als misdadiger afgeschilderd en wordt onnodig op kosten gejaagd terwijl zijn aandeel aan de uitstoot één pluimpje van het hele kieken is!
  Geen enkele overheid doet aan lange-termijn plannen, dat interesseert ze geen ene moer want dan zitten ze reeds gezellig achter de stoof van hun vette pensioen te genieten en de volgende die dan aan het roer staan, schuiven dan de hete patat ook weer door naar de volgende lading politieke paljassen die enkel hun zakken komen vullen!
  Onze kleinkinderen vervloeken ons nu al want zowel voor het klimaatbedróg als voor de neppandemie corona zullen zij en hún kleinkinderen ook nog mogen opdraaien, mogelijk zelfs als gechipte slaven die honger zullen lijden als we nu de misdadige, politieke díenaren niet dwingen om te handelen voor het algemeen welzijn van de mensen en te stoppen met de waanzin – klimaat én corona wurgmaatregelen!

  En hou je boodschap maar voor degenen die in fabeltjes geloven, jouw FEIT van global warming kan pas vastgesteld worden als het voorbij is, anders is en blijft het een voorspelling op lange termijn en ik geloof niet in waarzeggerij…ik zal wel zien welk klimaat/weer het is door naar buiten te kijken…..
  En of het nu tropisch gaat worden of een ijstijd binnen 30 jaar: dat zien we dan wel weer, het heeft helemaal geen zin om je op voorhand zorgen te gaan maken of je leven te laten vergallen voor iets waar je niks aan kunt doen en bovendien worden de volksvertegenwoordigers/wétgevers/politici vét betaald om te zorgen dat er voldoende warmte of verkoeling en basisbehoeften beschikbaar zijn want daar betalen wij ook duur genoeg voor.
  Dat de politiek dus eerst maar eens begint met de zware vervuilers aan te pakken en het opheffen van de népmaatregelen want dat zal al een hele slok op de borrel schelen voor de toekomst van onze kleinkinderen.
  Wat megalomaan bill betreft: met het zonlicht pogen te verduisteren zijn ze al járen bezig door chemtrails, die ook nog andere bedoelingen hebben.

 12. Zoals zo vaak vermeldt op deze website. Informeer uzelf en stel steeds de vraag, wat wint iemand bij een bepaalde beslissing, informatie… Wat betreft global warming, ik ben een geliefde. Niet omdat officiële instanties het zeggen of waar andere artikels het ontkennen maar uit eigen ervaring.

  De Benelux wordt nu eenmaal warmer, en neen ik baseer me niet op de aangepaste KNMI data maar op mijn eigen weerstation, mijn eigen ervaringen doorheen de decennia. Los van wat iemand gelooft kan je u volgende vragen stellen.

  – wanneer hebben jullie nog eens op natuurijs geschaatst?
  – wanneer lag er nog eens een pak sneeuw dat ruim een week standhield?
  – wanneer hebben we nog eens 3 zo hete zomers op rij gehad als de voorgaande jaren?

  Het heeft al sinds 2013 niet meer echt gevroren of gesneeuwd, dan spreek ik niet van eens 1 dag lichte sneeuw of een paar iets koudere dagen zoals nu. Oudere mensen zullen hun de winters van 1996 1997 / midden jaren 80 of 1979 nog wel herinneren.

  Mvg
  K

 13. Haagse bronnen: verdere aanscherping lockdown dreigt, hotels en meer winkels mogelijk dicht.
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1509214425/haagse-bronnen-verdere-aanscherping-lockdown-dreigt-hotels-en-meer-winkels-mogelijk-dicht
  Beste mede mensen, laat je niet langer in de covid-19 maling nemen, deze nieuwe tactiek gebruiken ze alleen maar om dat hun misdadig plan in gevaar komt. Regime Rutte en Hugo proberen nu zoveel mogelijk meer mensen tot vaccinatie te dwingen. Dus moet er nog meer angst worden gecreëerd, en veel meer vrijheidsbeperkingen komen. En alles wijst nu in de richting van een gedwongen vaccinatie strategie, met volgens mij als enige doelstelling, een Holocaust 2.0.
  Dus gebruik je verstand mensen, neem die Nano Gifspuit dus NIET.

 14. @Amo

  Mijn oppering dat zoveel mogelijk mensen iets moeten willen/kunnen doen (alle neuzen dezelfde kant op) aan de klimaatverandering is dus een “totalitaire” gedachte volgens u?
  Check uw definities eens he, voor je uw “feiten” online smijt.
  Een totalitair regime is een staatsvorm waarbij 1 persoon of een heel kleine elite het voor het zeggen heeft en vaak de oppositie volledig aan banden legt. Hoe van de pot gerukt is dit dan van jou om dit te vergelijken met totalitair..
  Feit is dat, als we er iets aan willen doen, we onze levensstijl moeten aanpassen en dus de facto “vrijheden” moeten opgeven. Maar dit zou vrijwillig moeten gebeuren, uit plichtsbesef voor de planeet waar je op leeft en uw (minder gegoede) medemens.
  Want hoe mooi je het ook voorstelt, dat de klimaatopwarming ook voordelen heeft (wat ongetwijfeld wel zo zal zijn want de wereld is groot en op sommige plaatsen zal dit inderdaad wel positief uitdraaien), voor de overgrote meerderheid van de mensen (vaak in derde wereld landen) heeft een opwarming veel meer nadelen dan voordelen.
  Betreft die opwarming: https://climate.nasa.gov/vital-signs/global-temperature/
  Betreft die zogeheten voordelen: https://climate.nasa.gov/effects/

 15. In Nederland zijn er nog steeds geen meters sneeuw te zien helaas

 16. Volgens @Philippe zitten we dus al 200 jaar op te warmen. Vreemd wel dat men in de zeventiger jaren, met dezelfde kennis, een globale ijstijd zat te verwachten. Mensen als Philippe weten het dus ook niet. Soms denk je dat zulke mensen een antipathie hebben tegen “het kapitalisme”.
  Hoewel het westen een mix is geworden van socialisme en “kapitalisme”, schijnt het westen nog steeds de bron van alle kwaad te zijn. Zulk denken is domweg hilarisch en links populistisch.

 17. @Theo Kainos: Goed dat je het begrip schijncorrelatie aanhaalt, dat is wat steeds wordt gebruikt om iedereen zand in de ogen te strooien.

  @iedereen;
  Ik zou julie allemaal willen aanraden om Tor browser te installeren op de pc en telefoon.
  Vergeet niet dat julie allemaal potentiele dissidenten zijn.

  Verder heb ik hier nog een paar leuke links met info en films die ik graag wil delen en ik hoop dat julie dat ook zullen doen nadat je ze gezien hebt.
  Deze films zijn in het Engels en helaas nog niet ondertiteld in het nederlands:

  https://www.stopworldcontrol.com/nl/videos/

  Vooral de docu indocternation vind ik de moeite waard, over de geplande pandemie en de film Out of Shadows over Hollywood cq. MK ultra en operation mockingbird, gaat over het hersenspoelen en de overname van de media door onze gemeenschappelijke vijand.
  Op deze website zijn ook posters te downloaden die je kunt aanplakken en verspreiden om anderen wakker te maken.

  https://www.stopworldcontrol.com/nl/downloaden/

  Dit is ook interesant, is wel in het nederlands en bevestigd de inhoud van de eerder genoemde film over Hollywood en operation mockingbird. Ook de NPO cq. nederlandse propaganda omroep is onderdeel van het zieke plan om ons slaven te maken en/of uit te roeien;
  Film van vandaag van weesdeweerstand.nl;
  https://youtu.be/7Z3he-adOdU

  Vergeet overigens niet dat als je het vaccin neemt je een gepatenteerd dna sequence krijgt waardoor jij en je nakomelingen in de toekomst potentieel eigendom zijn van de bedrijven aan wie dit patent toebehoort.
  Precies zoals Monsanto de boeren wereldwijd heeft genaaid.

  Laat je niet de mond snoeren en onderneem actie!

  V,
  Dick Tatuur.

 18. @Philippe.
  Twijfel zaaien is DE oorzaak van alle wetenschappelijke vooruitgang!
  Het is tevens HET succes van de democratische rechtsstaat!
  Uw voorstel van ‘alle neuzen dezelfde kant op’, blijkt steeds maar weer te leiden tot de totalitaire samenleving waarbij de individuele burger rechteloos is gemaakt. Ik vind uw voorstel dus gevaarlijker dan een veronderstelde temperatuurstijging van enkele graden. Een stijging die zelfs tal van voordelen geeft m.b..t de voedselproductie en de bewoonbaarheid van nieuwe gebieden in b.v. Rusland.

 19. Svalbard 5-1. 4.uur12

  Een goed stuk wat je schreef als antwoord op dr M.

  Deze oorlog zal als je de Bijbel goed leest één keten” van gevolgen hebben die niet te stoppen zullen zijn.
  Blijft de vraag wat de trigger is waardoor deze oorlog zal beginnen. ???
  Een ding staat vast, deze oorlog zal door “ bovennatuurlijke zaken” beëindigd worden. !!
  En dan is het nog niet afgelopen.
  Dan wordt “ de wereld orde “ opgeschud.
  En “ wakker worden “. !
  Vervuld van Angst? Verbazing? Haat? Verwarring? Onrust? Onzekerheid? Afschuw?
  Wie van ons dan leeft zal het met eigen ogen zien!!

  Wat je schrijft over Amir Tsarfati ben ik het helemaal eens Amir geeft goede actuele en Bijbelse informatie ik volg hem al lange tijd.
  Hij legt ook goede verbanden. En heeft info uit de eerste hand! W.s.bij de inlichtingen dienst.
  Alleen de “ Amerikaanse inslag “ ben ik het niet altijd met hem eens.
  Shalom
  Anna

 20. @Svalbard schreef:
  05/01/2021 om 4:12 pm

  Die oorlog die in Eezichiël 38 en 39 beschreven staat, zal aan het begin van de 7 jaar durende Grote Verdrukking plaatsvinden wanneer Israël welvarend is en in rust en vrede leeft t.g.v. het valse verbond welke Israël met de antichrist gesloten zal hebben. Zie https://unravelations.weebly.com/home/profetische-bouwstenen “Profetische bouwstenen”

 21. Bill Gates is totaal waanzinnig! Hij is een gevaar voor alles wat loopt, vliegt of kruipt. Er moet voor zijn en andermans veiligheid toch wel ergens een gesticht met een gecapitonneerde cel voor hem te vinden zijn.

 22. @Amo
  Het is we degelijk bewezen dat de mens (mede)verantwoordelijk is voor de klimaatopwarming.
  Zo’n tweehonderd jaar nadat de mens is begonnen met de uitstoot van broeikasgassen begint de temperatuur zichtbaar te stijgen. Wetenschappers wereldwijd zijn het hierover eens.

  Er is een overduidelijke connectie tussen uitstoot en de stijging van temperatuur. Het is jammer dat er zoveel mensen zijn die liever iets anders geloven om een schuldgevoel uit de weg te gaan. Het is aan de mens (dus ook aan jou) om alle leed die gepaard gaat met de opwarming van de aarde, zowel bij mens als dier, zo klein mogelijk te houden. Stoppen met twijfel zaaien onder de mensen is een begin. We gaan dit alleen de baas kunnen als alle neuzen (of toch de meeste neuzen) in dezelfde richting staan.

 23. Als grote krachtige vulkaanuitbarstingen uitblijven en het niet doen, men niet aan een beperkte atoomoorlog wil met dezelfde effecten, zullen de wetenschappers het met hun geo-engineering het maar moeten doen, en onvoorspelbare gevolgen creëren die anderen daarna weer kunnen oplossen ,-)
  Kan de herriemakende waterpomp en airco zomers ook uit, en voedsel verbouwen we wel indoor op hydrocultuur met ledlampen. Desnoods in de gangkanst, hoewel witlof in het donker groeit.
  Doe mij alvast maar infrarood verwarmingspanelen.

 24. @ Amo: 2:36 pm. Daar heb ik niets aan toe te voegen. Dat is de realiteit anno 2021.

 25. Wat Bill Gates echter over het hoofd ziet of nooit heeft gehad op de middelbare school met wiskunde of statistiek is het begrip schijncorrelatie. Hij legt een direct causaal verband tussen het aantal mensen op aarde (People) en de uitstoot van CO2. Het is namelijk niet alleen de aarde die opwarmt maar alle Planeten in ons zonnestelsel warmen op terwijl je op die planeten geen industrie of mensen hebt die dat veroorzaken! Dat heet in de statistiek een derde variabele.

  Een voorbeeld van een schijncorrelatierelatie, zijn sterftecijfers in ziekenhuizen. Het sterftecijfer in een academisch ziekenhuis is namelijk aanzienlijk hoger dan het sterftecijfer in een algemeen ziekenhuis. Daardoor lijkt het alsof het academische ziekenhuis slechter presteert. Maar de verklarende factor hiervoor is echter het type patiënt. In academische ziekenhuizen liggen patiënten die moeilijker te behandelen zijn dan patiënten in algemene ziekenhuizen.

  http://maatschappij-wetenschappen.nl/havo/havo-h02/4schijncorrelaties/

  https://www.digibron.nl/viewer/collectie/Digibron/id/tag:RD.nl,20110504:newsml_a142f8959bcd8b7756cc34d546d77970

 26. Als de Elfstedentocht weer wordt gereden, zullen de ‘aarde warmt op’-fantasten langs de bevroren vaarten staan met spandoeken waarop staat geschreven ‘en toch warmt de aarde op’ !!! Een fantast is iemand met een abnormaal sterke fantasie, die geen onderscheid weet te maken tussen fantasie en werkelijkheid !!!

 27. @DrM,

  Het is in het Midden-Oosten momenteel een kruidvat, maar die grote oorlog komt er nu nog niet.
  Wat we wel kunnen verwachten is een steeds meer dreigende houding van Iran. Een groot conflict durft Iran nu nog niet aan te gaan, men wacht sowieso eerst totdat Joe Biden president is geworden. Morgen wordt een belangrijke dag in de Amerikaanse politiek, dus even afwachten hoe dat gaat uitpakken.
  Terug naar Iran, men weet daar dat ze het zwaar zullen gaan afleggen tegen Israël. Ondanks alle grootspraak in Iran, realiseert men zich heel goed dat een oorlog tegen Israël enorme schade aan hun land zal opleveren. Overigens zal dan ook Israël behoorlijke schade oplopen.
  In de nabije toekomst echter zal er zeker een grote oorlog uitbarsten. Deze oorlog staat beschreven in de Bijbel in het Oude Testament in het boek van de profeet Ezechiël. De profetieën in Ezechiël zijn omstreeks 2800 jaar geleden op schrift gesteld. God wil namelijk dat wij weten wat er rond Israël zal gaan gebeuren. Als we in Ezechiël gaan lezen vanaf hoofdstuk 36, dan zien wij dat God het Volk van Israël terug zal voeren naar hun land. We lezen er zelfs een metaforische beschrijving van de Holocaust!
  Terug in hun land zien we, dat ze het land weer bebouwen en in bezit krijgen, en er zal voorspoed zijn. Maar op een bepaald moment zal er vanuit het Noorden een zeer machtige coalitie van meerdere landen Israël gaan binnenvallen. De landen die daarbij betrokken zijn worden genoemd. Gog en Magog, Togarma, Rosh en Elam.
  Dit zijn Rusland, Turkije en Iran, dit land wordt in de Bijbel aangeduid met de naam Elam.
  Wanneer we nu gaan kijken wat er zich afspeelt in Syrië, dan zien we dat zowel Turkije als Rusland er al militair aanwezig zijn. Ook Iran is daar aan het wroeten, ze hebben ook hun terreurbende van Hezbollah in Libanon zitten. Het bijzondere van de profetie in Ezechiël is, dat zowel Libanon als Syrië in deze oorlog niet genoemd worden. Deze landen zijn eigenlijk de facto niet meer bestaande. In Libanon maakt Hezbollah in feite de dienst uit, als ware het een staat in de staat. In Syrië zijn Rusland, Turkije en Iran bezig, ze maken er de dienst uit, Assad is niet meer dan een stroman!
  Als Israël straks aangevallen wordt, dan lezen we in Ezechiël ook, dat Sheba en Dedan kritiek hebben op deze aanval op Israël. Sheba en Dedan zijn het tegenwoordige Saoedi Arabië, Bahrein, de Verenigde Arabische Emiraten en Oman.
  Tot voor kort behoorden deze landen tot het Israël vijandige Arabische kamp, maar zoals je waarschijnlijk wel weet, hebben zowel Bahrein als de Emiraten vrede gesloten met Israël. Binnenkort zullen ook Oman en Saoedi Arabië zich hierbij aansluiten.
  Wat we nu zien is de vervulling van deze profetie, want vijanden van Israël zouden nooit kritiek op deze aanval hebben. Wanneer deze oorlog zal komen moet Israël aan bepaalde voorwaarden voldoen. Het moet in veiligheid wonen en zeer welvarend zijn. Israël heeft een zeer sterk leger, het heeft het beste raketafweersysteem ter wereld (het verkoopt momenteel het beproefde Iron Dome systeem aan de Verenigde Staten), en er is vrede met de Arabische wereld. Dat Israël zeer welvarend is komt met name door de enorme gasvondsten voor de kust. De economie is ijzersterk! En nu die kritiek op de invasie vanuit het Noorden. Sheba en Dedan zeggen: “Zijt gij gekomen om te plunderen en buit te halen?”
  De overmacht zal zó groot zijn dat Israël niet in staat zal zijn om deze invasie af te weren, ondanks hun geweldig sterke leger. Maar dan zal God rechtstreeks gaan ingrijpen, en de vijandelijke legers zullen op de bergen van Israël vernietigd worden.
  Lees het maar eens na in Ezechiël, de hoofdstukken 36 t/m 39.
  En volg het nieuws op de voet.
  Helaas is het nieuws wat wij voorgeschoteld krijgen vaak onbetrouwbaar, zeker als het over Israël gaat.
  Gelukkig zijn er enkele nieuwskanalen die behoorlijk betrouwbaar en gedetailleerd verslag doen over Israël en het Midden-Oosten. Kijk eens naar TV7 uit Israël via YouTube, alles in het Engels.
  Verder kan ik het volgen van Amir Tsarfati aanbevelen, hij geeft regelmatig updates over het Midden-Oosten.
  Ik weet niet of je een Bijbel hebt, maar gelukkig kan je die ook online lezen.

 28. Wat ik zo “ mooi “ vind aan dit soort berichten is, dat ik het zie als een KNIPOOG van de grote Schepper.

  Wat mensen ook verzinnen, berekenen, voorspellen, calculeren, denken te veranderen, en noem maar op wat mensen allemaal van plan zijn te doen met de “ weersvoorspellingen “ en op grotere niveau “ de klimaat verandering” het is God de grote ONDERHOUDER van alle dingen die ons ; regen en droogte, maar ook honger ( is er nog volop op deze wereld ) en overvloed , warmte en koude, enz enz uit zijn Vaderlijke hand ons zal doen toekomen.

  Dit zal zo doorgaan tot “ het einde der tijden” gepaard met alle andere dingen zoals leugen, bedriegen, besmettelijke ziekten, oorlogen, geruchten van oorlogen, ( opstanden ) vervolgingen, politiek, of om het geloof of “ anders denkenden “ censuur! , geldelijk gewin, ( woeker) overheden die corrupt zijn enz enz….en noem maar op welke dingen je allemaal rondom je en in de rest van de wereld momenteel ziet.
  De leugen wordt waarheid in het einde der tijden.
  En zo worden we ook op grond van het klimaat “ gekneed om deze grote leugen “ te gaan geloven.
  Wij, mensen worden wereld wijd voorbereid op de grote chaos die komen gaat, en die je langzaam aan ziet ontstaan. dan, zal het z’on grote chaos zijn dat de hele mensheid snakt naar één wereldheerser, de antichrist.

  Met dit alles geloof ik dat dit een tekenen van de tijden zijn waar Jezus over sprak.
  Ik geloof ook , al klimt dit voor velen hopeloos ouderwets, dat God nog steeds de hele wereld ; ZIJN wereld regeert tot het einde, inclusief het klimaat.
  Wij hebben de wereld “ uitgebuit” en gaan hier nog onomkeerbaar mee door! Lees Jes.
  De satan weet dat hij nog maar weinig tijd heeft en daarom concentreerd zich dit kwaad nu in de wereld met zoveel dingen tegelijk.
  Dit is duidelijk een “ aanwijzing” op Gods klok.
  Het Evangelie is de hele wereld overgegaan en Gods eigen geschapen volk Israël is terug in hun land, alles lijkt gereed voor de volgende fase, van de grote onomkeerbare wereld geschiedenis.

  De mens wil als God zijn en daarom doet de mens zo zijn best om al deze dingen te verklaren ( besmettelijke ziekten , het klimaat, de geld markt, de armoede, mislukte oogsten enz enz ) en naar zijn hand te zetten.
  Daarom moeten we nu geloven dat vaccinaties Corona “ de wereld uit zal helpen “
  Daarom moeten we nu allemaal van “ het gas af” …. niet een betere wereld maar eigenbelang is de drijfveer!

  En de één weet het nog beter dan de ander, en daarom “ vechten de wetenschappers “ elkaar de tent uit.

 29. @Philippe.
  U dient twee zaken wel te onderscheiden. Eerst: Is global warming feitelijk geconstateerd?
  Indien ‘ja’, komt de tweede vraag: Wordt die werkelijk veroorzaakt door de CO2 die uitgebraakt wordt door machines?
  Het antwoord op die tweede vraag is allesbehalve een onbetwistbaar feit. Ook al erkent men een globale opwarming.

 30. De auteur van dit stuk verwart opzettelijk de definities van “weer” en “klimaat”
  Ok, het is flink koud de voorbije weken en het zal mogelijk nog even koud blijven.
  Dit noemt men het weer: De gesteldheid van de atmosfeer op een BEPAALD ogenblik.
  Het klimaat is een gemiddelde is van de verschillende meteorologische metingen over een afgelopen periode van 30 jaar.
  Alle metingen wijzen erop dat het klimaat wel degelijk opwarmt.
  Deze kortstondige koude-opflakkering wordt jammer genoeg in alle dankbaarheid aangehaald als argument contra-global warming, door personen die liever hun “kostbare”, doch niet-duurzame levensstijl niet willen aanpassen. Een aanpassing die wel nodig is om global warming tegen te gaan.
  Mijn boodschap aan eenieder die dit artikel leest: Verruim je geest en neem dit artikel niet aan voor “de waarheid”. Feit is dat global warming zo goed als 100% zeker vast staat en dat heel de wereldbevolking een paar tandjes bij zal moeten steken opdat onze kleinkinderen ons niet elke dag gaan vervloeken omwille van onze onverschilligheid/ moedwillige onwetendheid of simpelweg dommigheid.

 31. N.a.v. Mo. Er is dus in Duitsland, vooral onder het MKB, veel “Verzweiflung und Wut”.
  Maar dat dringt maar niet door tot de reguliere media. Als we alleen die media (als de NOS) volgen, schijnt iedereen lockdowns geweldig te vinden. Schijnt iedereen enthousiast over mondkapjes en dol op vaccins te zijn.
  ‘Dwarse’ geluiden (hoe gefundeerd ook) zijn niet welkom. Sterker, ze worden door de corona-fundamentalisten simpelweg door het slijk gehaald zonder nadere verklaringen.
  De reguliere media zijn een ordinaire spreekbuis van de overheden geworden (ook in Duitsland).
  Bij de kwestie ‘klimaat’ gaat het ook zo; dwarse geluiden zijn niet welkom bij de reguliere media als het om CO2 gaat. Hoe gefundeerd die geluiden ook zijn.
  Gelijkgeschakelde media: de droom van elk totalitair regime.

 32. Ik heb het al eens eerder gezegd: “Volgens Einstein zijn er twee waarheden, n.l. de oneindigheid van het heelal en de domheid van mensen”.

 33. De UAH sateliet heeft inderdaad een daling gemeten van 0.76 C tot 0.27 C t.o.v. de gemiddelde temperatuur van 1981 tot 2010.Alleen het voortschrijdende gemiddelde ligt vanaf 2012 boven dit gemiddelde wat betekent dat het vanaf dat jaar steeds warmer wordt op aarde.

  Alleen waarschuwde het Pentagon  in 2004 in zijn studie The Pentagon’s Weather Nightmare (Fortune, 2004) al het volgende:

  De dreiging die hun aandacht heeft getrokken, is deze: opwarming van de aarde, in plaats van geleidelijke, eeuwenlange veranderingen te veroorzaken, kan het klimaat naar een omslagpunt duwen. Steeds meer bewijs suggereert dat het oceaan-atmosfeer-systeem dat het wereldklimaat regelt, in minder dan een decennium van de ene staat naar de andere kan slingeren, zoals een kano die geleidelijk wordt gekanteld totdat hij plotseling omkeert…

  https://hyzaj5jesjet2ckf2spg3krenq-adwhj77lcyoafdy-fortune-com.translate.goog/2014/01/12/the-pentagons-weather-nightmare-fortune-2004/amp/

 34. Er is iets aan de hand met mensen die onmetelijk rijk zijn, zoals bijvoorbeeld Bill Gates. Dit soort mensen zijn zó rijk dat er niets is dat ze niet kunnen verwezenlijken. Geld speelt geen enkele rol meer, wil je 100 Ferrari’s kopen? Geen enkel probleem. Wil je 20 kastelen kopen? Done!
  Als er geen enkele bevrediging meer is, omdat je ongelimiteerd alles kan kopen wat los en vast is, dan ga je je op een gegeven moment vervelen. En dan ga je hongeren naar macht en invloed! En laat nu dát precies zijn wat er met Bill Gates aan de hand is!!!
  Wat het klimaat betreft, er zullen altijd extremen en records zijn, niets nieuws onder de zon dus.
  Ik heb nu net even gekeken naar de temperatuur te Longyearbyen te Svalbard. Daar is het nu -4°, en dat is helemaal niet koud voor Svalbard, want het is daar nu 24 uur duisternis! Het is de enige plek op aarde waar je zelfs rond het middaguur het Noorderlicht kan zien, als het aktief is. De poolnacht duurt hier 2,5 maand. Drie jaar geleden was ik daar gedurende de tweede week van februari, dan is het s’middags al weer een paar uur schemerig. Het was er toen -18°.
  Maar het huidige klimaat dat iets warmer is, daar moeten we ons geen zorgen om maken. Een afkoeling is echter een groot probleem omdat de oogsten kleiner zullen worden, terwijl er steeds meer voedsel nodig is.
  Gedurende de Romeinse Tijd was het klimaat warmer dan nu, en de wereld is toen toch ook niet vergaan. Maar er waren toen toch geen kolencentrales, auto’s of vliegtuigen, en de hoeveelheid CO2 was slechts 0,03%!
  Nu is dat 0,042%, maar toch iets minder warm!
  Toen was er landbouw mogelijk in het Zuiden van Groenland, nu echter niet! Hoe komt Groenland aan zijn naam? Misschien omdat het toen groen was?
  Dus laten we stoppen met die CO2 onzin!

 35. 2020 was het warmste jaar ooit gemeten, en 2021 zal daar niet voor moeten onderdoen.De huidige koude in China heeft gewoon te maken met een zeer krachtig hogedrukgebied dat van geen wijken wilt weten en meer regen brengt in Australië en Indonesië. De frissere temperaturen bij ons heeft gewoon te maken met een koude ‘plaklaag’ in de atmosfeer daar door de opwarming van de aarde de westelijke stroming vaker onderbroken wordt. Ook de luchtdrukverdeling boven IJsland en de Azoren is vaker verstoord door de opwarming van de aarde. Dus de opwarming van de aarde gaat gezellig door, of je dat nu leuk vindt of niet. Shalom

 36. Joe Biden annuleert inauguration parade terwijl massive maga rally door dc veegt.
  https://www.bitchute.com/video/plpfhzkcok2l/
  Morgen 6 januari kan Donald Trump de wereld uit de klauwen van de Fascisten en Communisten gaan redden. En daar mee de plannen van de wereldwijde globalisatie tot stilstand brengen. Dan alleen nog de covid-19 misdadigers en hun kompanen arresteren. Dus de medeplichtigen aan de grootste misdaad ooit, kunnen maar beter snel vluchten. De spanning in de USA stijgt morgen tot ongekende hoogte. En volgens een mijn betrouwbare bron, kunnen er wel eens meer dan 1 miljoen patriotten naar Washington DC komen.

 37. En het is niet alleen Bill Gates hoor die in de illusie leeft dat de arrogante mens de natuur in banen kan leiden. In Brussel loopt ook zo`n arrogante kwast rond, het verschil is die het met het geld van anderen wil doen. Nee sterker nog hij dwingt iedereen mee te gaan met zijn kinderlijke plannetjes terwijl er niemand op die fantast heeft gekozen.
  https://www.youtube.com/watch?v=xgEcIQ_WoiU

 38. @Heilig Boontje schreef: 04/01/2021 om 11:35 pm
  BG zou een onbenul zijn? Waarom wordt er massaal voor geestelijke medicus gespeeld? Hij en anderen weten donders goed waar ze mee bezig zijn. Dit keer is het onderwerp het weer, maar daar heb ik al genoeg over geschreven. Laat ik het andere onderwerp van BG er nog even bijslepen: VACCINS. Daar heeft hij ook in geïnvesteerd. Hij investeerd waarschijnlijk ook in regeringsleiders. Het VK gaat in een diepe lockdown vanwege zes en tachtig 86 g e v a l l e n van Covid in week 52 van 2021. Dit valt te lezen uit de officiële Britse cijfers zie https://principia-scientific.com/breaking-uk-govts-own-numbers-exposes-their-covid19-fraud/. Over heel 2020 gaat het om 14K gevallen, uitgaande van een bevolking van 66 miljoen is dit het duizelingwekkende percentage van 0,0212 van de bevolking. Dit is echt het slopen van de economie waard. Laten wij op de huidige partijen blijven stemmen, want dan komt het misschien helemaal goed, laten wij er een frikandel opnemen. Bèèè Hoekstra zei het nog: als er problemen zijn dan zijn wij het CDA er altijd. Geen woord van gelogen.
  https://www.youtube.com/watch?v=D-RBOCL5OW0
  De aardverschuiving in Noorwegen was groter dan de NPO liet zien: https://watchers.news/

 39. Alles, maar dan ook alles wat er momenteel in ons land en ook wereldwijd aangericht wordt is samen te vatten in één woord: ALLES MOET KAPOT.
  Dit kunnen we in duizenden verhalen vertellen en ieder ziet het in eigen omgeving gebeuren in velerlei vormen. We beschrijven o.a. via deze site allerlei onderdelen van dit doel en velen van ons hier zijn wakker voor enkele of meer onderdelen van dit plan in uitvoering. In mijn omgeving zijn het enkelingen helaas en daarin zit voor de machten die dit aan het uitvoeren zijn de kans om dit te doen.
  Wat mij betreft hoop ik toch nog op de doorbraak van onze “man in Amerika” Donald J. Trump. Hij kan wellicht krachten in beweging zetten die deze Wereldmisdaad stoppen. Ook dan wordt het een moeilijke tijd, die veel offers zal vragen. Het is enorm spannend de komende dagen. We kunnen vanuit ons hart bidden voor Trump en voor de Wereld.
  Hou je hoofd en hart helder en sterk!

 40. Hoi, stuur de feiten die kloppen aub naar mensen, politici, media die daar iets mee kunnen. Blijf niet in formum rondzingen enzo. Ga ermee aan het werk.

 41. @ Hoeder: 6:37 pm, op 4/1. Precies. Elk ander geluid, dat niet afkomt van Bill Keets, Soros, en de linkse-politieke elite, wordt in de kiem gesmoord.

 42. Iedereen is nu afgeleid door Corona en de vaccins, maar ondertussen lopen de spanningen in het Midden-Oosten hoog op en zal er onherroepelijk een grote oorlog uitbreken. Zie https://nos.nl/artikel/2363073-iran-laat-spierballen-zien-door-kaping-olietanker-en-opvoeren-atoomprogramma.html “‘Iran laat spierballen zien’ door kaping olietanker en opvoeren atoomprogramma”.

  Een grote oorlog in het Midden-Oosten zal catastrofale gevolgen hebben voor de economie en samenleving, al is het alleen maar door de exploderende olieprijzen t.g.v. een oorlog in het Midden-Oosten.

 43. Hebben onze ouders en hun generatie gevochten voor dit? Om de vrijheid van hun kinderen kapot gemaakt te zien worden door nieuwe nazi’s als Obama, Biden, Clinton, Soros, Gates, Merkel, Macron, De Jonge, Kaag, Rutte, Marijnissen, Halsema, Klaver? Waar wachten we toch op? Om straks braaf gechipt als koeien bijeen gedreven te doen wat, als ik mij goed herinner, dat reactionaire dictatoriale stuk tuig Van Es eens in 2015 brulde: ‘Ze hebben maar te doen wat wij zeggen dat ze moeten doen!’ Willen we verkommeren als nieuwe lijfeigenen van dat neplinkse nazi rapalje in slavernij? Of willen we onze vrijheden terug?

 44. Het artikel zegt dat Kill Gates geen wetenschappelijke achtergrond heeft .
  Zijn grootvader financierde al de Amerikaanse eugeneticaprojecten , net als zijn vader projecten opzette om mensen via vaccins en abortus te dé-populeren .
  Het is hem dus met de paplepel ingegeven wie er allemaal dood moeten ( behalve Bill & Melinda natuurlijk ) .
  Overigens weet ik uit ervaring dat de huidige jeugd er heilig van overtuigd is dat er een enorme opwarming heerst . Ik vermoed dat ze over de kou van nu zullen zeggen dat die door de genezende werking van het niet auto-rijden i.v.m corona komt .

 45. De ongeschoolde computernurd Bill Gates wil als een dolle puber met branie, bravoure en overmoed voor God te moeten spelen, maar hij heeft er absoluut geen benul van, wat hij met zijn idioterieën teweeg brengt. Dat wordt ook wel “science of stupid” (wetenschap van de domme) genoemd.
  Moet alles, dat we kennen en kunnen ook mogen ???
  Moeten is dwang.
  Kennen is wetenschap.
  Kunnen is vaardigheid.
  Mogen is wijsheid.
  In Zuid-Afrika plegen ze te zeggen: “die wijsheid kom met die grijsheid”.
  Meten is weten, maar cijfers, statistieken en wiskundige modellen liegen en bedriegen !!!
  Er is méér tussen hemel en aarde, dan wetenschap kan verklaren en idiote nurds kunnen bevroeden.

 46. @ Johan, u zit hier onzin te verkopen dat het nooit zo warm is geweest in Rusland als dit jaar. Misschien daar waar u zit, maar zeker niet overal. Ik heb bekenden die in Krasnojarsk (Zuid Siberie) wonen en die hadden niet het gevoel dat het daar te warm was. Zo was het daar was rond de kerst beneden de -40C t.o.v. -13.5C normaal. 27C te koud dus.

  Op https://www.ventusky.com kunt u wereldwijd de dagelijkse weerkaarten vinden vanaf juni 2016. Daarin is duidelijk te zien dat deze winter voorlopig NIET te warm is in Rusland, eerder te koud.

 47. “80% van Rusland (dat ruim 411 keer zo groot als Nederland is) kreeg vorige maand te maken met record koude temperaturen tot -50 graden Celsius.”

  Ik zit in Rusland, het was -50 dat klopt, in 1 enkele plaats. Dat kou record waar 80% van het land mee te maken heeft dat is echt totale onzin. Het is warmer dan normaal en niet slechts 1 graden ofzo. Er ligt wat sneeuw hier het is -5, twee jaar terug was het -20. Het is nog nooit zo warm geweest als dit jaar en december is geen uitzondering, januari tot nu toe ook niet.

  Zie elke dag hier de weerberichten uit het land, deze week tussen +16 en -25 dus die global cooling die zie je hier niet hoor. Het is eerder warm.

 48. Geweldige nuchtere info die sterk samenhangt met de eveneens FAKE global warming.:

  https://stichtingvaccinvrij.nl/covid-19/

  Het vertrouwen in het corona-beleid zakt in. Volgens onze politici is een vaccin de enige oplossing om het ‘gevaar’ te bestrijden. In afwachting daarvan worden ons maatregelen opgelegd die geen wetenschappelijke onderbouwing hebben, en laten ziekte-, en sterftecijfers zien dat deze maatregelen buitenproportioneel zijn. Is de democratie overgenomen door een medische dictatuur? Wordt er een agenda over ons uitgerold? Wat is er aan de hand?

  Op de website http://www.samenterugnaarnormaal.nl staan “10 essentiële feiten en inzichten om uit de crisis te komen”. Meer informatie kunt u vinden op de website http://www.samenterugnaarnormaal.nl.

 49. Geo engineering, o.a. Chemtrails en mogelijk ook HAARP (zie aldaar) is in 1966 begonnen als militair project van de USA, onder toenmalig minister van defensie McNamara.

 50. De afdeling geo-engineering van de TU-Delft wil [samen met Gates] zwavel in poedervorm uitgaanstrooien in de stratosfeer. Jaren lang moesten we horen over ‘zure regen’ , zwavel moest uit de brandstoffen, op raffinaderijen moesten ontzwavelingsinstallaties komen… …. nu willen die idioten zwavel strooien, wat zich zal binden tot SO2 en dus.. ..zure regen zal vormen. Dat krijg je als iemand teveel geld heeft en krankzinnig is van zelfoverschatting..

 51. Sterker nog… Dit gebeurt al jaren (chemtrails). Geen complottheorie maar een complotfeit. Bill is juist de puppet die weer de slechterik mag spelen (naast ZIJN agenda 21, ZIJN event 201, ZIJN vaccinaties, ZIJN microsoft, ZIJN 5G chip en nu ook ZIJN Global cooling. Ik begin sterk te geloven dat hij wordt ingezet om ’the bad guy’ te mogen spelen, zodat hij later in de geschiedenisboeken als tweede Hitler neergezet kan worden…. Iemand moet toch de schuld krijgen? ZIJN depopulatie. Want we weten namelijk dat de NAVO en VEEL wereldleiders hier achterzitten en niet alleen onze Bill…. Bill Gates, deelnemer van de grootste elite club der vrijmetselarij. Clubs (o.a. G20 en G7) om de wereldbevolking in toom (slaven/ onderdrukking) en in balans (niet te veel mensen op ‘HUN’ aardbol) te houden. Strever tot het ZIO communisme…. Tot dusver… ons Bill the man of the bill.

 52. Dit zijn dus de feiten oftewel de waarheid over het klimaat.
  Maar ‘ onze’ onnozele klimaatdrammers in politiek en maatschappij zullen voorlopig nog wel stekeblind blijven voor bovenstaande informatie en er waarschijnlijk niet eens kennis van WILLEN NEMEN:

  Corona en klimaat: terug naar ‘normaal’ kan niet meer
  https://www.pggm.nl/blogs/corona-en-klimaat-terug-naar-normaal-kan-niet-meer/

  citaat aan het eind van het artikel:
  We weten dat er met scherpere keuzes op de korte termijn maatschappelijke en economische kosten gepaard gaan. Maar deze rekening – of een nog veel hogere rekening – ligt sowieso al op tafel. Het leven onder een pandemie: zo voelt het als we klimaatverandering serieus nemen. De weg ‘terug naar normaal’ is definitief afgesneden.

  Dit is dus het PGGM standpunt!!!

 53. Ik ben het met de strekking van het stuk eens, maar dat los daarvan ben ik van mening, dat de uitstoot van oa auto’s en vrachtwagens omwille van de gezondheid van mens en dier flink omlaag kan , en ook moet , Ik zal dan ook ieder initiatief die dat bewerksteligd steunen . Wat je warmtepomp verhaal betreft, dat deze bij extreme kou je huis niet verwarmt is maar ten dele waar . Als je niet bezuinigd op kwaliteit en prijs , verwarmt hij net als onze warmtepomp tot bij – 30 graden onder nul nog moeiteloos je huis .

 54. Oké dus het spelletje gaat straks als volgt;

  De schapen weten van niks en denken dat de wereld vergaat vanwege klimaat filantropen als Bill “antichrist” Gates. Want dat laat (1 vd tentakels) media zien en schetst doemscenario’s. Wij wakkere weten dit en doorzien alles.

  En nu komt het; Wie moeten de schapen zien als verlosser? Bill “antichrist” Gates, want het koelt af. Nog even en de klimaatlockdowns gaan worden ingevoerd. Je ziet ’t aankomen.

  Ik denk dat we nog harder ons best moeten doen om de kar te trekken.

  Stay Positive, partizaanse vrijheidstrijder!

 55. Met een beetje geluk gaat alle electronica eraan in de komende 10 a 15 jaar.De toekomst is koud, niet ijskoud maar door en door koud. Dat zeg ik al jaren. Kijk niet naar de aarde maar naar de planeten en de zon en je zal zien al die experten werken met een programma gebaseerd op een dogma, consensus noemen ze dat geleerd gebaseerd op leugens en met meer dan Maximale overdrijvingen die je moeilijk echte wetenschap kan noemen. In de EU likken ze daarmee duimen en vingers voor de toekomstige inning van de belastingen want aan de zon kan je dat niet vragen. De meeste mensen hun geweten is daarmee gesust en sssssstt ssssst in slaap gewiegd.

 56. Is met de ramp in de golf van Mexico vergeten? Deze golf-stroom zou ook voor meer kou zorgen in deze wereld en die lek is nog steeds niet 100 procent dicht.

 57. Bill Gates is een crimineel, die verslaafd op macht en geld. Steeds hetzelfde recept, tw paniek zaaien en zo je agenda doordrukken. Doordat er geen onafhankelijke pers meer is, lukt het de globalisten dit spel te blijven spelen.
  Dat er een grand solar minimum aan zat te komen, is al een paar jaar geleden voorspeld. Maar dat vindt geen gehoor. De mantra van CO2 en zg opwarming van de aarde verstomd maar niet. Wetenschappers die iets anders dan dit soort onzin vertellen,worden direct weggezet als complotdenkers. De tijd zal leren wat voor een wanbeleid er in ons land is gevoerd. Berouw komt altijd na de zonde.

Comments are closed.