Global cooling bevestigd: Groot Zonne Minimum begon op 8 juni 2020 en duurt tot 2053

—————————————————————————————————————————————

Professor Britse Universiteit: ‘Transnationale inspanningen nodig om mensheid te verwarmen en te voeden’

—————————————————————————————————————————————-

Uit een nieuwe wetenschappelijke studie van astronoom en astrofysicus Valentina Zharkova, professor toegepaste wiskunde aan de Britse Universiteit van Northumbria, blijkt dat het door onafhankelijke wetenschappers voorspelde Nieuwe Grote Zonne Minimum (ook wel het Eddy Minimum genoemd) op 8 juni 2020 is begonnen. Volgens Zharkova wijzen alle data erop dat deze periode met global cooling – waar we al jaren steeds meer bewijs van zien – tot 2053 gaat duren, waarna de zon weer een langdurige periode met opwarming veroorzaakt. De professor dringt er bij overheden op aan om zich te gaan voorbereiden op slechtere oogsten en het intensief moeten verwarmen van hun bevolking.

Nieuw ontdekte gegevens omtrent het magnetische veld van onze ster en de daaraan verbonden zonneactiviteit tonen aan dat ‘de Zon een modern Grand Solar Minimum (2020-2053) is begonnen,’ aldus Zharkova. ‘Dat zal leiden tot een aanzienlijke vermindering van het magnetische veld en de activiteit, zoals dit tijdens het Maunder Minimum leidde tot een merkbare verlaging van de temperatuur op aarde.’

De zon heeft zonnecyclus 24 inmiddels afgesloten. Dat was de zwakste cyclus in meer dan 100 jaar. In 2020 is cyclus 25 begonnen. ‘Tijdens perioden met lage zonneactiviteit, zoals het moderne Grote Zonne Minimum, zijn zonnevlekken op de zon vaak afwezig. Dit hebben we nu waargenomen; in 2020 waren er 115 dagen zonder vlekken (= 78%), wat betekent dat de Zon op koers ligt om het record van 2019, 282 dagen zonder vlekken (= 77%), te verbreken.’

Deep freeze

Tussen 1645 en 1710 daalde de temperatuur vooral op het noordelijke halfrond aanzienlijk toen de Zon een stille fase binnentrad, die we nu het Maunder Minimum noemen. In Europa was de gemiddelde temperatuur 1.0 – 1.5 graden Celsius lager. ‘Europa en Noord Amerika gingen in een deep freeze: gletsjers spreidden zich uit over de landbouwgronden in de valleien, zee-ijs drong tot zuidelijk van de Poolcirkel door, en rivieren zoals de Dunab en de Thames bevroren tijdens deze jaren regelmatig, net als de beroemde grachten in Nederland‘ (en overigens ook rivieren en meren, kijk maar naar schilderijen uit die tijd).

Deze ‘Kleine IJstijd’ begon al in de 14e eeuw, en duurde tot ver in de 18e eeuw. De opwarming daarna was niet alleen een normaal natuurlijk verschijnsel, maar ook broodnodig.

Alle beschikbare data wijzen erop dat het nieuwe Grote Zonne Minimum tot en met cyclus 27 zal voortduren, dus tot 2053. De gemiddelde temperatuur op aarde zal met 1 graden Celsius dalen, tot slechts 0,4 graden hoger dan in 1710. De grootste temperatuursdaling valt te verwachten tussen cyclus 25 en 26 (2031) en cyclus 26 en 27 (2042).

‘Transnationale inspanningen nodig om mensheid te verwarmen en te voeden’

‘De vermindering van de temperatuur op aarde in de komende 30 jaar kan voor verschillende delen van de planeet belangrijke gevolgen hebben voor de plantengroei, landbouw, voedselvoorziening, en behoefte aan verwarming, zowel op het noordelijke als het zuidelijke halfrond ,’ concludeert de professor. Alle signalen van ‘global warming’ zullen worden geneutraliseerd. ‘Dat vereist transnationale inspanningen om problemen met verwarming en voedselvoorraden voor de hele wereldbevolking aan te pakken.’

Alle historisch verifieerbare verschijnselen van global cooling zijn de afgelopen jaren voor iedereen zichtbaar geworden: weersextremen, grote temperatuurschommelingen, en droogte in het ene gebied en teveel water in het andere, met op steeds meer plaatsen mislukte oogsten.

Nederland breekt bescherming bevolking tegen global cooling opzettelijk af

Wat een fijn vooruitzicht is het dan dat Nederland zijn voor verwarming vereiste stabiele en betaalbare energievoorziening door middel van aardgas tot op de grond toe gaat afbreken, en gaat inruilen voor het nog altijd onbetrouwbare, extreem energie-inefficiënte en vooral peperdure wind- en zonne energie (en we straks ook geen hout meer hebben omdat onze bossen in biomassa centrales zijn verstookt). Ook fijn dat onze overheid tegelijkertijd de oorlog heeft verklaard aan de geavanceerde Nederlandse landbouw en veeteelt sectoren.

Tijdens de komende 30 jaar dreigen de meest kwetsbare groepen – de armen, ouderen, chronisch zieken en jonge kinderen – dus letterlijk te sterven van de kou en de honger, hetzij omdat ze de energierekening en het levensonderhoud niet meer kunnen betalen, hetzij omdat het simpelweg onmogelijk zal zijn gemaakt om ons nog voldoende te verwarmen en te voeden. Oftewel: oude tijden herleven, zeker als bedacht wordt dat virussen gek zijn op lagere temperaturen, met wijd verspreide ziekten en epidemieën als gevolg.

Wij zullen en moeten de schuld blijven krijgen (= blijven betalen)

Ondertussen blijft ons van miljoenensubsidies afhankelijke nationale klimaatpropaganda instituut par excellence, het KNMI, vrolijk dezelfde onzin verkondigen dat het klimaat verder opwarmt door menselijke CO2 uitstoot. Omdat op deze misleiding een compleet belastingstelsel is opgebouwd, tal van bedrijven teren op ‘groene’ overheidsinvesteringen, plus het inmiddels bijna 30 jaar oude openlijke VN-plan om ‘klimaatopwarming’ de peiler te maken van een toekomstige, inmiddels in verregaande staat van oprichting verkerende ‘Agenda-21’ communistische werelddictatuur, zal ons nooit en te nimmer de waarheid worden verteld, zelfs niet als onze rivieren over een jaar of 5 à 10 opnieuw dichtvriezen.

Want wat er ook gebeurt, de mens moet en zal hoe dan ook de schuld blijven krijgen, omdat alleen de mens belasting kan afdragen, en de zon, de echte en enige veroorzaker van klimaatverandering, nu eenmaal geen geld in het laatje brengt, en zich sowieso niets aantrekt van de door de internationale klimaatsekte voorgeschreven schijnwerkelijkheid.

Kou rukt bijna overal op

Ondertussen blijft de kou bijna overal oprukken. Hulpdiensten redden een groep verkleumde hikers in de Schotse hooglanden, waar de gevoelstemperatuur op een kleine 1300 meter hoogte tot -10 C. was gedaald – MIN 10 graden, in augustus! -, maar de media vonden dit het vermelden niet waard.

Heel Groot Brittannië noteerde de koudste juli sinds 1988, en het afgelopen bank holiday weekend was eveneens een van de koudste ooit. Vorig jaar werd in hetzelfde weekend nog 33 graden gemeten, het zoveelste bewijs van het begin van het Grote Zonne Minimum en de daarbij behorende extreme temperatuurschommelingen.

Ook in augustus: forse sneeuwval in zowel de Alpen als Pyreneeën. In het westelijke Alpengebied viel in totaal 20 centimeter, waardoor veel kabelbanen en hiking/biking routes moesten worden gesloten. In het Zwitserse Saas Fee en Zermatt zijn de gletsjers flink aangevuld, waardoor het skiseizoen al in september van start gaat. Hetzelfde geldt voor de bekende skigebieden in Hintertux (Oostenrijk) en Passo Stelvio (Italië).

Aan de andere kant van de aardbol, in Zuid Afrika, dezelfde taferelen: ongekende kou en sneeuwval teisteren Zuid Afrika – boeren en meteorologen hebben het over de koudste winter in tientallen jaren – , waar de kabelbaan naar de Tafelberg bij Cape Town een paar dagen eerder openging vanwege de ‘verrassend’ genoemde sneeuwval.

En klimaatalarmisten, opgelet: u behoort te weten dat de Zuidpool 90% van al het ijs op aarde bevat. Antarctica blijkt zich al jaren niets van uw fake opwarmingstheorieën en voorspelde smelting aan te trekken – integendeel. Met 233.000 vierkante kilometer zee-ijs meer dan gemiddeld (een gebied bijna 6 x groter dan Nederland), is er sinds het begin van de metingen 40 jaar geleden bijna niet meer zoveel zee-ijs geweest. De toename eind augustus was zelfs groter dan in 1979, en op vier jaren na ook als in de complete jaren ’80 en ’90.

Op het Zuidelijke Eiland van Nieuw Zeeland waren inwoners stomverbaasd toen zelfs op de lagere heuvels een laag sneeuw viel. ‘Mijn hemel, dit heb ik in mijn hele leven nog nooit meegemaakt,’ gaf Pam Wood, inwoner van Blenheim, als commentaar. ‘Zo laag is de sneeuw nog nooit eerder gevallen.’ Ook hier de bekende ‘global cooling’ extremen: andere weerstations in Nieuw Zeeland hadden tot voor een paar dagen geleden nog maar de helft van de normale hoeveelheid sneeuw gemeten. Dat lag echter niet aan te temperatuur (het was koud genoeg), maar aan het gebrek aan luchtvochtigheid.

Periode met hoge zonneactiviteit en stabiel klimaat ten einde

Hoge zonneactiviteit heeft zo’n 100 jaar lang voor een redelijk stabiel klimaat gezorgd, waardoor we onze moderne beschaving konden opbouwen. Het klimaat is echter niet lineair, maar cyclisch, dus verandert altijd. Zoals astronomen al voorspelden is de zonneactiviteit nu gedaald naar bijna het niveau van het Dalton Minimum tussen 1790 en 1830, wat betekent dat we ons al jaren hadden kunnen en moeten voorbereiden.

Het omgekeerde is juist gebeurd, en gebeurt helaas nog steeds, in almaar hoger tempo. Voor dit diametrale klimaat- en energiebeleid gaan we de komende decennia een torenhoge prijs betalen, want pas na 2053 gaat de zon de aarde weer de broodnodige opwarming geven.


Xander


(1) Taylor and Francis Online via Electroverse
(2) Electroverse

Zie ook o.a.:

11-08: Zonne minimum en global cooling: Wereldwijd nieuwe koude records, ongekende toename ijs Groenland
03-07: Energietransitie: ‘Nederland wordt één groot industriepark vol windmolens en zonnepanelen’
18-06: Hoge VN official geeft toe dat coronavirus, Black Lives Matter en klimaat tot dezelfde agenda behoren
16-06: ‘Groene Nieuwe Deal’ EU veroorzaakt slechtere oogsten en hoge voedselprijzen’
05-03: Global Cooling: Op Noordelijk halfrond ligt 300 gigaton meer sneeuw dan gemiddeld
19-02: Global Cooling: Noord Amerika koelt sinds 5 jaar 29 keer sneller af dan eerdere opwarming
17-02: NSIDC data: Meer zeeijs op Antarctica dan 40 jaar geleden
13-02: (/ Brusselse ‘Green Deal’ verzekert de ‘economische zelfmoord’ van ons ooit vrije en welvarende werelddeel)
06-02: De echte statistieken: Diepe Oceaan koelt af, noordpool heeft in jaren niet zoveel ijs gehad
25-01: ‘Robuust wetenschappelijk bewijs’ dat klimaat niet door CO2, maar door wolken wordt bepaald
21-01: Klim(h)aatmeisje Greta eist in Davos volledige stop op brandstof terwijl het juist kouder wordt
21-01: (/ Topeconoom Armstrong: ‘De klimaatactivisten zullen de economie vernietigen’ – Donald Trump: ‘De alarmisten eisen altijd hetzelfde: absolute macht om ieder aspect van ons leven te domineren, veranderen en controleren’)
15-01: Val Romeinse Rijk op herhaling: ‘Green Deal zal Europese Unie doen instorten’
01-01: Global Cooling zet door: Sneeuw in Thailand; Extreem koud in India; Al 50 doden door griep in Bangladesh

2019:

22-12: Steun ECB aan klimaatagenda EU is onwettig en zal leven burgers fors duurder maken (/ Zwaarste sneeuwstorm in geschiedenis in IJsland)
20-12: Urgenda bedrog: Staat moet op basis van fake science CO2 uitstoot sneller verminderen (/ IPCC erkent eigen foute voorspellingen: opwarming in 10 jaar niet 0,2 maar slechts 0,05 graden C.)
11-12: Extreemlinkse groene klimaatdeal EU kost gezin ruim 5100 euro per jaar
30-11: Oud-hoofdredacteur: Uitroepen klimaat noodtoestand door EU is vergelijkbaar met opkomst Nazi’s
09-11: Zo wordt de komende systeemcrisis gebruikt voor een wereldwijde klimaat dictatuur
12-10: CO2 vrije wereld onmogelijk: Iedere week 10 nieuwe kerncentrales of 10.500 windmolens nodig
24-09: Europese Klimaat Verklaring: 500 wetenschappers stellen dat er geen klimaatcrisis is
09-03: Greenpeace oprichter: Opwarming door menselijke CO2 is totale hoax en bedrog (/ ‘In klimaatagenda is wetenschap vervangen door bijgeloof en een giftige combinatie van religie en politieke ideologie’)*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

41

 1. Ik zou het heerlijk vinden als het de komende dertig jaar zou afkoelen! Maar eerlijk, ik moet het eerst zien.
  Over die CO2: volgens nieuwe gegevens zou het opwarmen van de Aarde voor tenminste twee derde door de zon worden veroorzaakt, en maar één derde door door mensen geproduceerde CO2. En daarvan wordt misschien zo’n 20% door het westen geproduceerd. China aléén produceert al 30%. Tel India’s aandeel daarbij op en je zit al over de helft. Maar die landen doen vrijwel niets om CO2 uitstoot te beperken. Logisch ook: ze willen hun economie niet ruineren. Maar ze vinden het vast wel prachtig dat wij de onze te gronde richten, hoewel dat voor de wereldwijde CO2 productie dus helemaal geen zoden aan de dijk zet, en voor het verminderen van Global Warming nog veel minder.

 2. Ergens gelezen als voorbeeld, Stapel 200pakken van 500vel a4 printerpapier op elkaar, dat is 10 meter hoog en dat is100.000 vel. Het Co2 gehalte wordt dan weergegeven door de bovenste 40 velletjes en daarvan is 1 slechts 1 die de menselijke Co2 uitstoot voorstelt. Dat ene velletje kunnen we beïnvloeden? Het IPCC jaagt een fantoom na

 3. Het is niet aangetoond dat het Maunder Minimum de oorzaak is van een daling in temperatuur. Het viel samen, dat is het enige wat er gebeurde.
  Verder is klimaatverandering niet in heel grote mate te wijten aan de mens, maar ik vind wel dat we zuinig moeten zijn op de schepping. We hebben deze aarde in bruikleen en moeten daar als zodanig mee om gaan. Dus laten we vervuiling tot een minimum beperken.

 4. Kleine wereld waar jij naar kijkt . kijk eens op Electroverse voor echte detais

 5. we hebben nu al drie vreselijk hete zomers gehad die in noord-europa niet thuis horen. 2018 was een van de langste en droogste zomers aller tijden, 2019 verbrak het record met veertig graden en 2020 was de langste en vreselijkste hittegolf. Een hittegolf zoals ik nog nooit eerder had meegemaakt, want ook ’s nachts zakte de temperatuur niet. Niemand vraagt zich af waarom we hier zo noordelijk in de buurt van de poolcirkel zulke hoge temperaturen kunnen halen. Met tropische temperaturen, zoals de weerlieden in het berichten zingen, heeft het niets te maken, want het was hier veel warmer dan in de echte tropen. Zeg dan gewoon dat het bloedheet is. Deze bloedhete zomer hoort hier niet, net als een winter met minimaal tien graden.

 6. @ David Hammelbuirg 01/09/2020 om 12:55 pm

  Dus media met meningen eb berichten die niet stroken met de politiek-correcte nieuwsberichten dienen zich volgens jou aan te passen aan de politiek-correcte media?
  Dat is de enig mogelijke conclusie, want de politiek-correcte MSM zullen zich nooit aanpassen aan andere meningen en/of berichtgeving.
  Je propageert dus censuur!

 7. Wanneer gaat de zelfbenoemde klimaatpausin Marjan Minnesma van Urgenda deelnemen aan deze discussie?

 8. Fijn op de arreslee en een vracht cola met kerst.
  Heel de winter erwtensoep en hutspot met anijsmelk en vroeg onder de wol.
  En elke week de elfstedentocht.
  Wat een genot.

 9. @Daniel,
  tussen mijn twintigste en dertigste had ik mezelf ‘losgetrokken’ van het systeem.
  Ik heb nu een kleine internet-achterstand, 🙂 maar,
  in die periode ben ik helemaal tot mezelf gekomen en heb ik geleerd waar ik voor sta. (mijn kern)
  Dat heb ik altijd geweten, omdat ik het zo aanvoelde, maar tijdens die periode had ik daar bevestiging op gekregen.

  Ik had de verborgen pijn gevolgd, en was uitgekomen op mentale beelden waarin ik mezelf zag in gedragingen die ik erover vond gaan.
  En zo ben ik aan mezelf beginnen werken.
  Ik ben er gelukkig en spiritueler dan voorheen uitgekomen.

  Jezus zegt: “Het is goed dat hij zich afzonderd en het leed in zijn jonge draagt.”

  Wie zich afzonderd, wordt niet gestoord door ontelbare externe factoren, en kan hierdoor tot zichzelf komen, en het spirituele ontdekken.

 10. Off topic, maar het zit me hoog.

  Hoi Xander,

  Ik vind het fijn dat nieuws-outlets als die van jou bestaan, maar waar ik me in toenemende mate aan irriteer is dat er een steeds diepere “schuttersputje” mentaliteit begint te ontstaan. Zowel bij de “linkse, door de politiek gestuurde” media (zoals jij ze noemt), als bij de “vrije, alternatieve” media (waarvan ik denk dat jij vindt dat je toe behoort).
  Het lijkt een scheldpartij te worden. De “linkse, door de politiek gestuurde” media lijken de “vrije, alternatieve” media te negeren, terwijl de “vrije, alternatieve” media de “linkse, door de politiek gestuurde” media blijven afblaffen hoe “slecht” en “politiek gestuurd” deze media functioneren.

  Ja, ik ben een oude lul, ik ben bijna 53. Dus hoe kan ik dit begrijpen?

  Hoe mooi zou de wereld zijn als beide media een verbinding met elkaar zouden kunnen vormen. Om – voor ons als nieuws-consumenten – dichter bij de waarheid van een verhaal te kunnen komen.

  Dus ik vraag aan jou, Xander, doe een handreiking. Probeer samenwerking te zoeken met die “linkse, door de politiek gestuurde” media. Als jij zo overtuigd denkt te zijn als jij in jouw berichtgeving denkt te zijn, zullen ze (misschien?) denken: “hey, misschien heeft zie Xander een punt”. Zoek daarvoor wel de mensen die daarvoor openstaan.

  Wij als nieuws-consumenten zouden daarvan kunnen profiteren, want juist met die samenwerking om te zoeken naar “de waarheid” áchter een verhaal zouden journalisten van beide invalshoeken kunnen profiteren. En wij als nieuws-consumenten ook.

  Ja, ik ben een ouwe lul, dus ik begrijp het niet. Natuurlijk.

  Maar ik heb inmiddels een studie geschiedenis achter de rug en ik weet: “als je maar een klein beetje in het verleden kijkt, weet je een klein beetje méér over de toekomst”. En ik hoef je denk ik niets te vertellen waar het verleden in extremo toe kan leiden.

  Misschien iets om te onderzoeken?

 11. De invloed van de mens wordt schromelijk overdreven zeker in dit dossier. Plus dat het aanpraten van schuldgevoel ook zo’n lekkere open zenuw is waardoor hele volksstammen weer angst wordt aangepraat. Maar uiteindelijk zal er gewoon gaan gebeuren wat op aarde altijd gebeurd. De cycli komen en gaan en de mens is een tijdelijke passagier.Natuurlijk wel fijn dat enkele ondernemers hiervan kunnen profiteren, maar het effect zal serieus minimaal zijn. Bijkomend voordeel is wel dat er nog meer geld moet worden gecreëerd om die onzin te financieren. Nou ja voordeel voor de banken die al op omvallen staan dus.

 12. Alleen al hierom moet dit systeem volledig worden verbrijzeld en verdwijnen inclusief diegenen die er niet van los willen komen. (Daniel 2:44)

 13. Eigenlijk is er geen enkel bewijs dat een zonneminimum een koude periode zou inluiden, voorbeeld we hadden een koele julimaand, maar dan heeft augustus weer alle records verpulverd met de langste hittegolf. En de warmste maand augustus ooit. 2018 is met 1976 en 1947 en 1920 de warmste heetste en droogste zomers ooit en de laatste tien jaar waren de warmste jaren ooit, waar zijn jullie nu met globel cooling, geen enkel bewijs. Shalom

 14. @jan met de pet
  Het Knmi gaat uit van de meteorologische zomer, en die is afgelopen op 1 september.

 15. De foto, geplaatst op het ‘titelblad’ , is natuurlijk weer Europa. Daar waar de mens (nog) in luxe leeft en gemakshalve maar vergeet dat driekwart van wereldbevolking andere verwachtingen heeft. Europa is géén graadmeter, geen standaard norm ; maar het zgn. geciviliseerde Westen wil zo graag de rest van de wereld ‘ als voorbeeld zijn ‘ .
  Temperatuur’s verschillen zijn er wereldwijd altijd al geweest, alleen door de enorme massa van de aarde en het toenemen van zijn gewicht (aantrekkingskracht) verloopt een klimaat’s verandering tergend langzaam. Al in het begin van de koude oorlog, vlak na WO II, heeft men al geconstateerd dat de warme Golfstroom qua kracht en dus snelheid afnam. Wat ervoor gezorgd heeft dat onder andere àlle Golfstromen successievelijk langzamerhand aan krachten zijn toegenomen / afgenomen en de stroomrichting veranderden ; toenames van klimaatveranderingen, wereldwijd. De tijd heeft geen haast ; in Europa loopt de temperatuur (nog) op, in andere delen van de wereld eerdere en langere koudere perioden.
  De gemiddelde temperatuur ….. , van de hele wereld, is doorslaggevend voor de stelling : is een opwarming van de aarde een houdbare stelling. Waarbij de onmogelijke opgave zich aandient in welke vorm ‘ons klimaat’ beïnvloed wordt door menselijk ingrijpen.

 16. @mike,

  Die ijsberen zijn niet in gevaar, er zijn er meer dan je denkt.
  Op Svalbard is vorige week een Nederlander in zijn tent door een ijsbeer gedood. Het was de beheerder van de camping die vlak bij het vliegveld van Longyearbyen ligt.
  Het was op het journaal te zien. Het viel me op dat er gezegd werd, dat er op Svalbard 1000 ijsberen wonen en zo’n 2500 mensen.
  Ik weet niet waar ze hun cijfers vandaan halen. Hoewel het aantal mensen dat vermeld werd wel klopte, zaten ze er met de ijsberen een heel klein beetje naast, want het zijn er daar 4000.
  Dus meer ijsberen dan mensen daar!

 17. Het vorige maximum van de zon was in 2013.
  Maar dat maximum was minder dan daarvoor. We waren toen in de periode november en december op een schip dat langs de kust van Noorwegen voer, van Bergen tot Kirkenes.
  In het gebied ten Noorden van Noorwegen hebben we toen op twee avonden mooi Noorderlicht kunnen zien vanaf het dek.
  Toen we begin januari 2017 in Noord Finland waren hebben we slechts weinig Noorderlicht gezien, maar datzelfde jaar half oktober hebben we vier avonden op rij redelijk mooi Noorderlicht gezien op IJsland. De laatste keer was het tweede week van februari 2018 op Svalbard, waar we in een week twee keer redelijk mooi Noorderlicht konden zien.
  In 2024 zal het na de gebruikelijke cyclus van 11 jaar weer het volgende maximum zijn.
  Als het verhaal klopt zal dat maximum dus weer minder zijn van dat van 2013. Elk jaar is het Noorderlicht wel te zien, maar normaal gesproken is dat uitbundiger en feller tijdens het maximum. Maar de afgelopen keren dat ik het Noorderlicht zag, was dat nooit meer zo uitbundig als toen in 2013.
  In 2024 willen we zeker weer naar het Noorden gaan in de winter. Als de activiteit van de zon afneemt zal het nooit het maximum in 2013 kunnen evenaren.
  Dan zal tegen die tijd de afkoeling al merkbaar beginnen te worden.
  Van het gas af zal voor mij persoonlijk geen probleem zijn omdat ik vanwege de stadsverwarming sowieso al geen gasaansluiting had.
  Mijn huis is goed geïsoleerd en met een dak vol zonnepanelen is mijn verbruik zelfs negatief met elektriciteit.
  Elektrisch rijden zal straks voor nieuwe uitdagingen komen te staan, want hoe verwarm je je auto?
  Zonnepanelen zullen nooit je warmtepomp kunnen aandrijven, omdat ze maar zeer weinig leveren in de winter!
  Om de winter door te komen met de opbrengst van je zonnepanelen heb je een accu nodig van het formaat van een scheepscontainer.
  Vrijwel niemand heeft daar plaats voor, nog afgezien van de astronomische kosten.
  We worden dus een rad voor de ogen gedraaid!
  Onlangs zag ik op de tv iemand heel enthousiast vertellen over zijn dak vol met zonnepanelen en zijn warmtepomp. Hij vertelde dat hij met de zonnepanelen de stroom kon opwekken voor zijn warmtepomp. Blijkbaar had hij niet eens in de gaten dat een warmtepomp best wel veel energie verbruikte, en dat je die in de winter gebruikt, als de zonnepanelen vrijwel niets leveren.
  Dus na 2022, als de saldering van zonnestroom afgebouwd gaat worden, dan is een warmtepomp niet meer zo handig!

 18. Maar iedereen weet inmiddels toch dat het allemaal een hoax is: covid, de opwarming maar ook de cooling, en de Groene Reset. Allemaal ontsproten aan de breinen van een select groepje fantasten in opdracht van de zoon van Svetlana Alliloejeva, de enige dochter van Joseph Stalin en diens tweede vrouw. Na de dood van zijn moeder in 2011 in Richland Center (op slechts 3,5 uur rijden van Kenosha!!!) streeft Joseph jr. naar overname van de macht in zijn oude vaderland. Poetin wil daar natuurlijk niets van weten. Hij is dan ook degene die de hoaxes de een na de ander ontmaskert.
  In Georgië (waar de Stalins origineel vandaan komen) bestaat er een verzetsbeweging die heraansluiting bij Rusland nastreeft, zodra Joseph daar de macht heeft overgenomen.

 19. Gelukkig laat ik me niet leiden door wetenschappers, en het knmi en alle ander zooi. Wat mij bij staat van afgelopen zomer is regen en bewolking, met een week of 2 warmzomers weer. De bouwmarkten konden wel janken met hun onverkochte waaiers en mobiele aircos. Vorig jaar niet aan te slepen, en nu in elke supermarkt te koop. Naast de mondkapjes trouwens.
  Wat me opvalt aan de sezoenen is dat het lijkt alsof er een kleine verschuiving plaats vindt, maar kan aan mij liggen.

  Elke regel of crisis op deze aardkloot is in scene gezet om ons te domineren op alle vlakken. Het wordt tijd dat wij aardbewoners de heft in hand nemen.
  En waarom aardbewoners, dit is onze planeet, niet van een stel stinkende varkens in brussel, of in welke duistere hol ze dan ook zitten. Landsgrenzen bestaan niet, een creatie van de mens,net zoals geld,klimaatgekte,coronagekte,overheden,politie,enz,enz.
  De realiteit die wij waarnemen, is door hun gecreerd, niet door ons.
  Vrijheid bestaat niet. Je bent vrij om te doen wat je leuk vindt, maar vergeet niet om te werken, belasting betalen, enz,enz
  Moderne slavernij.

  Hitlers 3de rijk is nooit geeindigd, er is puur een machtswissel geweest, onder toeziend oog van de mens, alles beter dan hitler, echter leven we in een massa gecontroleerde wereld. SS is de hedendaagse politie. Aivd is de gestapo, en zo kun je we weer verder.

  Misschien zwart wit. Maar rozengeur en maneschijn staat in verhaaltjes.
  Welkom in de matrix

 20. maar ik zag laatst dat die ijsberen in gevaar zijn omdat het later vriest dan normaal vanwege het veranderde klimaat!?Zijn dat niet de kanariepieten in die grot??

 21. @ Xander,

  de Schotse hooglanden, waar de gevoelstemperatuur op een kleine 1300 meter hoogte tot -10 C. was gedaald – MIN 10 graden, in augustus! -, maar de media vonden dit het vermelden niet waard.

  Was het echt -10 of voelde het aan als -10? Dat is een verschil!

  Spyfromthesky

 22. De jaartallen die wetenschappers voorspellen kan je voor de volle 100 percent met een korrel zout nemen. Wanneer een wetenschapper eerlijk is dan krijgt men dit antwoord: IK WEET Het NIET. Maar dit mag en kan men niet zeggen want geld is belangrijker…

 23. Mensen zijn inventief genoeg om een cooling goed het hoofd te kunnen bieden. Even de covid hoax buiten beschouwing gelaten. Als er gas nodig is, komt er gewoon weer gas, burgers laten echt niet toe dat ze verhongeren door( door groene rakkers veroorzaakte gas tekort). En voor Demos, t enige wat ik bij jou bemerk is, dat je niet echt lijkt te zijn. Ik bedoel dat niet denigrerend, maar je reageerd, voor mij althans niet waarachtig, er zit iets achter. Misschien kun je zeggen wat jou stoort aan de global cooling. Die is toch cyclisch?

 24. Nou Devon en anderen, net was er bij het journaal de mededeling dat deze zomer in Nederland bovengemiddeld warm is geweest. Ik zeg het hier maar even omdat jullie natuurlijk niet kijken en/of luisteren naar de ‘MSM’.
  Het is ook algemeen bekend dat het KNMI zijn weerberichten aanpast aan de wensen van het kabinet Rutte. Opvallend dat Grapperhaus buiten gefotografeerd kon worden!
  Als de MP op vakantie wil melden ze goed weer, daarna wordt het dan weer minder.
  We zullen ermee moeten leren leven.

 25. In de zeventiger jaren verwachtte men ook een nieuwe ijstijd. Die ‘men’, dat zijn dus wetenschappers. https://wattsupwiththat.com/2013/03/01/global-cooling-compilation/
  Een leuk overzicht. Sommigen stelden zelfs dat de democratie maar opzij geschoven moest worden vanwege die komende ijstijd. Wat hunkeren mensen toch naar macht.
  Toen die afkoeling uitbleef, werd net nieuwe alarm ‘climate change’.
  Een klimaat is een gemiddelde dat wordt berekend over een periode van 30 jaar. Binnen die 30 jaar kunnen er grote extremen zijn. B.v. als je de ene keer een 2 haalt voor het examen, en de andere keer een 9, wordt het gemiddelde een 5,5. Maar waarom zou dat gemiddelde de norm moeten zijn? Het is een arbitraire keuze om een gemiddelde te nemen over een gekozen periode en dat gemiddelde tot norm te maken.
  Dus al die verhalen over ‘records’, zeggen mij weinig.
  En dan weten we nog niet eens of CO2 werkelijk de boosdoener is. Het lijkt allemaal best veel op het Covid19 alarmisme. Regeringen roepen de noodtoestand uit, terwijl de burger geen grote bijzonderheden opmerkt.

 26. Tuinders stoken hun kassen warm en pompen er extra CO2 in. Dat doen ze niet voor de lol. Waarom blijven zoveel mensen slapen?

 27. Nou Demostenes, zo warm was de zomer niet. Voor augustus hebben we nauwelijks echt warme zomerdagen gehad. Alleen in augustus even een piek. Nu al weer op weg naar een beneden normaal najaar. Het KNMI en Weerplaza roepen in koor steeds “de warmste dag of maand ooit” maar dat is statistiek fraude. Weet u nog dat maffia maatje De Telegraaf schreef “de warmste koniningsdag ooit” Een mooier voorbeeld van misleiding is nauwelijks denkbaar. Er zijn in het verleden aprildagen VOOR koningsdag geweest die veel en veel warmer waren. Waarom is wat de “gezond verstand” krant schreef dan toch geen leugen? Het antwoord is: Koningsdag is een feest wat we pas een aantal jaren vieren. Vieze oplichters zijn het. En zo gaat het met de berichtgeving over Corona idem. Sluit ze op!

 28. In Zuid Afrika is dit jaar gelukkig genoeg regen gevallen, en in de Kaap was het 0 graden. Ook heb ik deze periode ook al besneeuwde stukken land gezien op foto’s van vrienden.

 29. Met het afzwakkende elektromagnetisch veld van de aarde staan de mensen er goed op bij de eerste serieuze zonnevlam richting aarde met een zekerheid van 25% de volgende maanden. Aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, stormen, overvloedige regenval en droogte zijn ons toekomstig deel. De idioten in Brussel denken hun zakken te moeten vullen zonder de waarheid aan de mensen te vertellen. Diegene die het doen op YouTube worden gechanteerd en de democraten pleiten openlijk bij YouTube hen te verwijderen ook al vertellen ze de echte wetenschap aan de hand van wetenschappelijke rapporten.

 30. er bestaat ook de ‘panic cycle’, ‘paniek cyclus’ waarbij tijdens de geleidelijke dalende trend, zeer plotse scherpe dalingen een effect zijn van zo’n paniek cyclus. Zo’n plotse temperatuursval kan ertoe gaan leiden dat mensen letterlijk onvoorbereid in de kou gaan komen te staan.

 31. @ Demosthenes, beste
  Het eerste wat mij te binnen schiet : het vuil gaat altijd …. voor de bezem. De temperatuur’s verschillen zijn wereldwijd enorm verschillend, de aarde is groter dan het ‘het Westen’ wil geloven.
  Gas is een voorloper op wat komen gaat. Verdiept u zich in wat wellicht de toekomst zal worden naast kernenergie. Cadarache zuid-Frankrijk. Tot die tijd Nord Stream II , schoon, veilig én betaalbaar.

 32. Kijk de komende tijd maar eens op wintergek.nl vooral bij de sneeuw grafieken…
  Lastste jaren meer sneeuw in de zomermaanden….steekt boven gemiddelde uit. Dwz. Temperatuur lager, anders was het wel gesmolten? Noorwegen is het voorbeeld. Zie webcams of windy.com. treinstation finse was eind juli nog niet sneeuwvrij…enz. dikke jas voor de winter?

 33. Dat is dus heel erg slecht nieuws voor de mensen die zich een warmtepomp aan hebben laten praten.
  Die dingen gebruiken namelijk ontzettend veel stroom (buiten de herrie die ze maken) En dan komen we te zitten met zonnecollectoren waar 15 of meer cm sneeuw op blijft liggen.
  Maar in Den Haag laten ze zich liever in coma houden door de groene maffia.
  Daarbij blijven de gelukszoekers binnen stromen die tegen de tijd dat ze vinden dat het te duur word om hier te wonen terug gaan naar Afrika en laten ons zitten met een 100.000 uitgewoonde woningen.

 34. Global cooling? Terwijl we dit jaar een extreem zachte winter en ook een zeer warme zomer hebben gehad?

 35. Wat er ook maar waar is van alle leugens, theorieën, nieuwsberichten van links en rechts, ik heb wel goed zin in een ijstijd. Kom maar op.

Comments are closed.