Duizenden jaren oude klimaatcyclus en zonne activiteit markeert begin nieuwe IJstijd

♫ ♪ ‘Its gonna be a cold, cold Ice Age…’ ♪♫

—————————————————————————————————————————————-

Ons klimaat wordt bepaald door de zon – Zeer zeldzame samenstand Jupiter en Saturnus op 21 december (laatste keer bijna 800 jaar geleden) voorbode van nieuwe IJstijd?

—————————————————————————————————————————————-

De corona ‘pandemie’ hoax is feitelijk onderdeel van mogelijk het grootste bedrog waar de mensheid ooit mee is geconfronteerd: Global Warming (door antropogene CO2). Het klimaat verloopt namelijk al duizenden jaren in cycli van koud naar warm, en weer naar koud. Iedere ca. 179 jaar koelt het klimaat flink af en wordt het een stuk natter. Iedere 360 jaar is er een Kleine IJstijd. Iedere 1440 jaar (4 x 360 jaar) is zo’n IJstijd een stuk erger, en eens in de 11.520 jaar (8 x 1440 jaar) is er een serieuze Grote IJstijd. En weet u wat? We bevinden ons nu precies op het punt waarop al deze cycli, inclusief die van een nieuwe Grote IJstijd, samenvallen. En geen Klimaatbeleid, hoe kostbaar ook, zal daar ook maar iets aan kunnen veranderen. We kunnen ons er wel op voorbereiden, maar onze overheid doet het exacte tegendeel, en breekt onze technologische defensie tegen extreme kou juist af.

De cyclus van 179 jaar werd aangetoond in de baanbrekende studies van W. Fairbridge en John E. Sanders van de Columbia University, experts op het gebied van geologie en astronomie. Deze cyclus wordt veroorzaakt door de retrogade (kloksgewijze) beweging van de zon rondom het barycentrum (zwaartepunt) van het zonnestelsel, die van tijd tot tijd veranderingen veroorzaakt in zowel de omwentelingssnelheid als de uitstoot van de zon, die na iedere cyclus abrupt daalt.

‘Onontkenbare zonnecyclus is feit dat bij het leven hoort’

De retrogade beweging van de zon wordt veroorzaakt door de zwaartekracht werking van de planeten, met name van de twee grootste, Jupiter en Saturnus. Als die twee planeten zich in hetzelfde kwadrant van het zonnestelsel bevinden, oefenen ze gezamenlijk een nog grotere aantrekkingskracht op de zon uit. ‘Deze cyclus is onontkenbaar,’ verklaarden de twee professoren (em.). ‘De zonnecyclus moet nu beschouwd worden als een feit dat bij het leven hoort.’

Op 21 december, na zonsondergang, het begin van de winter, is het zover. Voor het eerst sinds het jaar 1226 zullen Jupiter en Saturnus aan de hemel als een dubbele planeet verschijnen. De planeten staan vanaf de aarde gezien weliswaar ongeveer eens in de 20 jaar dicht bij elkaar, maar de conjunctie op 21 december is zeer zeldzaam.

Dr. Theodor Landscheidt, oprichter van het Schroeter Institut zur Erforschung der Zyklen der Sonnenaktivität in Waldmünchen (Duitsland), was wellicht ’s werelds grootste expert op het gebied van de zonne retrogade. Zijn prognoses voor de periode vanaf 1979 werden door andere wetenschappers en astronomen voor 90% waar bevonden. Zo voorspelde hij in 1984 dat de zonneactiviteit in 1990 zou afnemen, wat inderdaad gebeurde.

De zonne retrogade veroorzaakt schommelingen in het geomagnetische veld van de ster, met abrupte klimaatveranderingen op aarde als gevolg. Die veranderingen zijn eens in de 360 jaar zo sterk, dat onze planeet steeds opnieuw in een Kleine IJstijd terecht komt.

Kleine IJstijden altijd gepaard met val van beschavingen

Uit geologisch onderzoek is gebleken dat de 360 jarige Kleine IJstijd cyclus helemaal terug te voeren is tot in het Jura (200 tot 145 miljoen jaar geleden). ‘Het valt samen met de val van het Romeinse Rijk,’ legde onderzoeksgeoloog Jack Sauers uit. ‘Het valt samen met de val van het Sumerische Rijk. Het valt samen met de val van het Ottomaanse Rijk (toen Genghis Khan vanuit het noorden binnenviel). Het valt samen met de val van het Griekse Rijk. En nu valt het samen met de val van diverse moderne imperiums.’

Helaas voor ons is de laatste Kleine IJstijd vrijwel exact 360 jaar geleden. ‘Als dit patroon doorgaat, kan het begin van een vergelijkbare Kleine IJstijd… vroeg in de 21e eeuw worden verwacht,’ waarschuwden Fairbridge en Sanders. En dat is precies wat we de afgelopen jaren waarnemen: grillige weerpatronen zijn de eerste, door het ingetreden zonne minimum veroorzaakte tekenen van een nieuwe langdurige periode met dalende temperaturen.

Ook begin van nieuwe Grote IJstijd cyclus

Maar daar blijft het niet bij. Na drie Klein IJstijden, dus iedere 1440 jaar, komt er een extra zware Kleine IJstijd, met ‘dramatische en snelle’ klimaatveranderingen, zoals extreme droogte en/of hitte in het ene gebied, en extreem veel vocht en/of kou in het andere. Deze cyclus werd ontdekt na onderzoek van de ijslaag op Groenland. Paul Mayewski publiceerde zijn research in 1997 in het Journal of Geophycial Research. De 1440 jarige interval is ook teruggevonden in diepzeeboormonsters uit de noordelijke Atlantische Oceaan.

Ons klimaat werd zo’n 4200 jaar geleden zeer koud, net als 2800 jaar en 1400 jaar geleden. Dat betekent dat we opnieuw aan het begin van zo’n extreem koude Kleine IJstijd staan. En alsof dat niet genoeg is, zijn er nog de grotere klimaat/IJstijdcyclus van 11.520 jaar (8 perioden van 1440 jaar) en de Grote IJstijd cyclus van 100.000 jaar. En u raadt het al: het is nu inderdaad zo’n 11.500 en 100.000 jaar geleden dat die voor het laatst optraden. (1)

Het is daarom bespottelijk dat de wereld zich nu druk maakt om Global Warming, zo schrijft Robert Felix in ‘Not ByFire but by Ice’. We moeten ons juist gaan voorbereiden op extreem koude tijden, die historisch altijd voor veel grotere problemen zorgen dan perioden waarin het klimaat opwarmt. Opwarming zorgt altijd voor opbloei van beschavingen, afkoeling veroorzaakt zonder uitzondering het omgekeerde. Zelfs als de temperatuur maar enkele graden daalt, zullen de meeste oogsten mislukken, met enorme hongersnoden en sterfte als gevolg. Schaars voedsel leidt tevens tot grote conflicten en oorlogen.

Technologie om ons tegen kou te beschermen wordt opzettelijk afgebroken

Technologisch kunnen we ons met olie, gas en kernenergie gelukkig goed voorbereiden op deze barre kou. Maar wacht, voordat u opgelucht ademhaalt… deze stabiele, niet of nauwelijks van het weer afhankelijke energiebronnen worden in de komende 10, 20 jaar juist afgestoten, en ingeruild voor zonnepanelen en windmolens, die straks massaal kapot zullen vriezen en/of onder een dikke laag sneeuw of rijp worden bedekt. De wieken van windmolens zullen als luciferhoutjes afknappen – als ze de dankzij Global Cooling toegenomen zware stormen al overleven.

Het deel van de mensheid dat de Covid-19-vaccin-pandemie van de komende jaren overleeft, kan zijn borst dus natmaken. Het wordt bitter koud, maar dankzij onze overheid zullen we onze huizen niet meer betrouwbaar en goedkoop met gas kunnen verwarmen. Kernenergie is eveneens taboe verklaard. Straks hebben we ongekend veel elektriciteit en warmte nodig, maar zal dat amper geleverd kunnen worden (en wat er wel is, zal extreem duur zijn).

Een menselijk drama van ongekende omvang is dus in de maak – een drama dat voorkomen had kunnen worden, indien politici naar de echte. onafhankelijke wetenschap hadden geluisterd, en niet hun knieën hadden gebogen voor een door multimiljardairs gecontroleerde misantropische VN/WEF/EU klimaat-vaccin elite en hun milieuclubs en klimaat-NGO’s.\

Xander

(1) Electroverse
Afbeelding: PublicDomainPictures , Pixabay 

Zie ook o.a.:

28-11: Visie World Economic Forum voor de wereld na Covid: Een afschuwelijke toekomst
08-11: Global Cooling: Tikkende tijdbom Noordpool kan abrupte extreme afkoeling Europa veroorzaken
18-10: Wetenschapsblad Energies: Duurzame energie heeft verwoestend effect op milieu en klimaat
31-08: Gobal Cooling bevestigd: Groot Zonne Minimum begon op 8 juni 2020 en duurt tot 2053
03-07: Energietransitie: ‘Nederland wordt één groot industriepark vol windmolens en zonnepanelen’
16-06: ‘Groene Nieuwe Deal’ EU veroorzaakt slechtere oogsten en hoge voedselprijzen’
13-02: (/ Brusselse ‘Green Deal’ verzekert de ‘economische zelfmoord’ van ons ooit vrije en welvarende werelddeel)
25-01: ‘Robuust wetenschappelijk bewijs’ dat klimaat niet door CO2, maar door wolken wordt bepaald
21-01: Klim(h)aatmeisje Greta eist in Davos volledige stop op brandstof terwijl het juist kouder wordt
21-01: (/ Topeconoom Armstrong: ‘De klimaatactivisten zullen de economie vernietigen’ – Donald Trump: ‘De alarmisten eisen altijd hetzelfde: absolute macht om ieder aspect van ons leven te domineren, veranderen en controleren’)
15-01: Val Romeinse Rijk op herhaling: ‘Green Deal zal Europese Unie doen instorten’

2019:

22-12: Steun ECB aan klimaatagenda EU is onwettig en zal leven burgers fors duurder maken (/ Zwaarste sneeuwstorm in geschiedenis in IJsland)
20-12: Urgenda bedrog: Staat moet op basis van fake science CO2 uitstoot sneller verminderen (/ IPCC erkent eigen foute voorspellingen: opwarming in 10 jaar niet 0,2 maar slechts 0,05 graden C.)
11-12: Extreemlinkse groene klimaatdeal EU kost gezin ruim 5100 euro per jaar
30-11: Oud-hoofdredacteur: Uitroepen klimaat noodtoestand door EU is vergelijkbaar met opkomst Nazi’s
09-11: Zo wordt de komende systeemcrisis gebruikt voor een wereldwijde klimaat dictatuur
12-10: CO2 vrije wereld onmogelijk: Iedere week 10 nieuwe kerncentrales of 10.500 windmolens nodig
24-09: Europese Klimaat Verklaring: 500 wetenschappers stellen dat er geen klimaatcrisis is
09-03: Greenpeace oprichter: Opwarming door menselijke CO2 is totale hoax en bedrog (/ ‘In klimaatagenda is wetenschap vervangen door bijgeloof en een giftige combinatie van religie en politieke ideologie’)

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

41

 1. @ amo,
  Allereerst bedankt voor uw reactie en met mijn stelling bedoel ik niet meer dan dat voor mij god liefde is.
  En liefde heeft geen religie ras of afkomst nooit is er in de menselijke “beschaving” een religie in staat geweest om van alle mensen te houden of verbinden helaas.
  Het Boedisme komt er het dichtste bij in de geschiedenis door rede en verstand lukte het een derde van de mensen te verbinden.
  Ook mocht ieder zijn of haar overtuiging behouden en er is nu geen religie over die iedereen verbind met liefde en kennis.
  Wel veel gelovigen die menen dat zij uitverkoren zijn en dat veroorzaakt afgunst woede en haat of oorlog.
  En elke religie is een menselijke interpretatie van een heilige boodschap visioen enz. god was blijkbaar analfabeet die zelf niet kon schrijven.
  En stenen tafelen zijn voor mij geen teken van de almachtige die omnipotent moet zijn en hij is alleen in het verleden verschenen aan profeten.
  Tegenwoordig is iemand die een visioen of boodschap heeft snel voor gek verklaard?
  En de bijbel is het boek bij de bel die trilling is zpo sterk dat wij dat vergeten zijn.
  Maar ik sta altijd open voor ieder zijn of haar mening uit respect voor iedereen ook u.

 2. @Johan. “Religie” heeft geen positieve bijdragen geleverd? Welke religie? De bijbel leert ons over de geschiedenis en de toekomst van de aarde. Dat is niet gering. U denkt misschien dat ‘de wetenschap’ evolutie heeft aangetoond, maar dat is niet het geval. Daarnaast waren grote wetenschappers die echte bijdragen leverden aan de ontwikkeling van technische kennis, christen. Verdiep je b.v. in dr. Grady McMurtry b.v.: https://www.youtube.com/watch?v=609QyPQ5zDI
  Deze man met veel verstand accepteert echte wetenschappelijk kennis en is breed georiënteerd, en komt op basis daarvan tot de conclusie dat evolutie gebaseerd is op slechte en rammelende wetenschap.

 3. Helaas klopt dit bericht niet. Ik lees overal dat de weersvoorspellingen van 2020/2021 winter juist warm worden. Google maar eens.
  En het is momenteel ook helemaal niet koud en komende week wordt het weer warmer.

 4. “Pandemie van de eeuw”? Klinieken melden minder gevallen van longontsteking en beademing dan in het voorgaande jaar.
  https://de.rt.com/inland/110313-trotz-corona-kliniken-melden-weniger/
  Ook in Duitsland net als in Nederland, klopt er van het corona PCR besmettingen verhaal, zijn er hogere cijfers dan vorig jaar. Hoe veel bewijs is er nog nodig, dat deze pandemie een HOAX is.
  Wanneer krijgen de mensen het valse theater spel van de Regeringen nou een door.

 5. j. ligthart schreef: 09/12/2020 om 5:57 pm
  Valentina Zharkova verdient zeer zeker de aandacht! Helemaal mee eens!

 6. xander,

  Ik mis in jouw overzicht nog valentina zharkova met haar empirisch gevalideerde model van de zonneactiviteit geindiceerd door de hoeveelheid en activiteit van de zonnevlekken. Zij voorspelt eendubbel maunder minimum vanaf 2020 tot en met 2050, waarbij een globale temperaruurdaling van 0.8 graad celsius zal plaatsvinden. Lang leve de klimaatwaanzinmaatregelen. Honger, koude, voedselgebrek globaal zal het karwei van de destructieve covid19 vaccinatie qf gaan maken.

 7. Kijk eens op wintergek.nl voordat je de msm gast herhalen. Genoeg kaarten en grafieken. Voor de echte opwarming…dr Roy Spencer.. aarde gemeten door satellieten. Computermodellen … ongeveer fantasie.
  De Hudson bay vriest met een enorm tempo dicht, alles ten oosten van Moskou zit onder de sneeuw..tot aan wladiwostok..komt vast door de opwarming..

 8. Start Recht zaak tegen het gebruik van de PCR test, als betrouwbare meting corona besmettingen.
  De voorbereidingen zijn in november succesvol afgerond. In de VS zijn onze partners het juridische team onder leiding van Robert F. Kennedy Jr. Binnenkort zal daar een eerste rechtszaak worden aangespannen vanwege de PCR-tests, die ook in de VS worden gebruikt.
  Voor deze rechtszaak wordt in de VS een class action-procedure aangevraagd. Daarnaast ondersteunen we Canadese collega’s met onze bevindingen, die ook nog een PCR-rechtszaak zullen aanspannen in Canada.
  In Duitsland maakte een rechtszaak tegen een ‘factchecker-blog’ de weg vrij voor een groot aantal rechtszaken tegen degenen die onwaarachtig waren over de betrokkenen, zoals Dr. Wolfgang Wodarg, of, volgens onze kennis, heeft het publiek opzettelijk misleid over de achtergrond en kennis over het onderwerp COVID-19 en zo de oorzaak van dit schandaal bepaald – waaraan niet alleen grote delen van de economie lijden.
  Een gevolg van deze rechtszaken is de mogelijkheid om vragen over onder meer de PCR-test onderwerp van bewijs te maken in de rechtbank. Ook zullen we je informeren over onze vervolgstappen op nieuwsgebied of krijgen onze klanten weer aparte informatie per e-mail.
  https://www.corona-schadensersatzklage.de/wann-soll-es-mit-der-klage-losgehen/
  Laten wij hopen dat deze advokaat de zaak tegen het PCR test bedrog wint, want vandaag in het tweede kamer debat, geen woord over deze test fraude. Sterker nog, zelfs Geert Wilders blijft roepen dat er massa aan besmettingen zijn. Ook vandaag weer 6.584 besmettingen gemeld door het RIVM.

 9. De wetenschap is nu in staat om de natuurlijke processen te beinvloeden of zelfs te veranderen.
  Zo is vrije wil een fantasie van de mens.
  Zie de maan en menselijk gedrag of het woord lunatic of maanziek.
  Zie google scholar
  moon and human behaviour
  https://scholar.google.com/scholar?hl=nl&as_sdt=0%2C5&q=moon+and+human+behaviour&btnG=
  Minder bekend is de zon en ons gedrag
  solar activity and human behaviour
  https://scholar.google.com/scholar?hl=nl&as_sdt=0%2C5&q=solar+activity+++and+human+behaviour&btnG=
  Dus in de moderne tijd is de wetenschap ook een gevaar voor al het leven op aarde zodat we slaven van de heersende elite zijn geworden.
  Kennis is niet altijd een zegen voor het leven en de natuur maar ook religie heeft geen positieve bijdrage geleverd helaas.

 10. Zeer goed artikel met veel wetenschappelijke onderbouwingen.
  Stel dat je gewoon alleen in moeder natuur geloofd dan moet je eens denken aan de ijsberen witte dieren met zwarte ogen dus geen albino!
  Dan kun je in de natuur gewoon waarnemen dat ook moeder natuur haar kinderen hiervoor voor bereid om deze periode door te komen of aan te passen.
  Dit zijn leucistische dieren of witte dieren met zwarte ogen!
  Ook veel oude indiaanse verhalen spreken over deze tijd die gaat komen zoals de eerste witte bizon.
  En om dit te begrijpen deze goede muzikale en visuele uitleg.
  Return of white part1.
  https://www.youtube.com/watch?v=wnuzGL_Uyzk
  part 2.
  Return of white part2.
  Mensen en hun heilige boeken geschreven in naam van god maken fouten moeder natuur niet.

 11. Een nieuwe ijstijd ?
  Dat is ten strengste verboden door ons álles Fransje Timmermans, die met de collectebus is rondgegaan om geld in te zamelen teneinde de opwarming te voorkomen; of………..hij overtreft z’n eigen verwachtingen v.w.b. het verminderen van de opwarming en schiet z’n bedoeling behoorlijk de verleerde kant op.
  Nou ja, ik haal de schaatsen maar vast uit ’t vet !

 12. Een zeer grappig artikel zeer komisch met gebrek aan wetenschappelijke bewijzen. De huidige klimaatverandering is antropogeen, dus niet van natuurlijke oorsprong. De arctische toendra is aan het verdwijnen door de opwarming van de aarde in de zomer zijn temperaturen van meer dan 25 graden Celsius normaal geworden, de poolbizons met hun dikke pels zweten zich een ongeluk, ook de poolvossen krijgen het moeilijk. En hier blijft m’n maar doorgaan over een ijstijd. ijsberen hebben gebrek aan voeding omdat het zee-ijs aan het verdwijnen is. En hier blijft m’n maar doorgaan met hun ijstijd. Waarom is de kleine ijstijd gestopt denkt u? Door de mens, toen was de aarde door industrialisatie al warmer aan het worden. Shalom

 13. Mensen zijn best grappig.
  Ja de zon bepaald deed ze altijd al ,kleine ijstijd of grote ijstijd echter hoe en wanneer is niet altijd te bepalen.
  Ook kan er een komeet op de aarde vallen maar graag als ik er niet meer ben.

 14. In 1996 in november zat ik s’nachts om 02h00 de zonne vlekken diagramen te bestuderen en om dat ik de elfsteden tochten ken zach ik in eens de relatie . De volgende dag had ik een montage voor roltrappen hier in Parijs (waar ik woon sind 1964) met de ploeg van Muldermontage uit Alphen die in die tijd 90 % van allen roltrappen monteerden in Frankrijk.
  Ik onthaal de ploeg en vertel dat de komende winter we een elfsteden tocht kunnen verwachten. Mijn uitvoerder Eef keek me glazig aan, ja hij had net de 500 km gereden.
  Ander halve maand later zondag 2 januari vond die dag plaats de jaarmaaltijd van Muldermontage in een groot restaurant aan de oude rijn in Alphen en de laatste Elfsteden tocht .
  http://www.nomdundieu.com/Nederlands/8.3.1%20Klimaat%20en%20historie.htm

 15. Deze website is bij vlagen geblokkeerd. Ik gebruik de nieuwste browser versies.
  403 User Agent Denied

  Your client or browser version is being used to send malformed or invalid requests. Please update your browser if possible.

 16. Ik dacht dat jullie in de Bijbel geloofden. Volgens de Bijbel is er in recente geschiedenis er wereldwijde zondvloed geweest. En het ijs van Groenland en Antarctica is dan een overblijfsel van de ijzige kou die met de zondvloed over een gedeelte van de aarde is opgetreden. Voor die tijd heerste een subtropisch klimaat ook in de Poolstreken. De miljoenen/miljarden jaren oude aarde is niet in lijn met de Bijbel en ook die theorie is ons door de elite opgedrongen. Mij interesseert ondertussen wel de vraag in hoeverre het niet inderdaad warmer is geworden… Xander nieuws zegt dat het Poolijs niet meer afsmelt de laatste jaren… Is daar inderdaad bewijs voor? Mede door het lezen van de boeken van Robin de Ruiter sta ik inderdaad zeer kritisch tegenover het gewone nieuws… Toch is het de laatste jaren veel warmer geworden lijkt me… De Bijbel spreekt in Openbaring 16 over de verschroeiende zon als plaag maar noemt inderdaad ook enorme hagel… Dus misschien wordt het binnenkort inderdaad beduidend kouder???

 17. Aan klimaat kunnen wij niets doen. Hemellichamen en hun stand t.o.v. de aarde bepalen ons klimaat. Miljarden Euro s, ons belastinggeld, om ons klimaat te veranderen is weggegooid geld. Milieu is een geheel andere zaak en valt onder goed beheer door de mens van Gods Schepping.

 18. Het klimaat is zeer complex, grote vulkaanuitbarstingen hebben ook grote invloed op klimaat (stof en zwavel), de laatste die echt groot was, was de Krakatau, de aarde koelde toen flink en het heeft lang geduurd voordat het normaliseerde, (zonnekracht en aantrekkingskracht van planeten kunnen mogelijk ook invloed uitoefenen op seismische activiteit.
  Waar de mens wel invloed op had was het enorme gebruik van steenkool als brandstof de zwaveldeeltjes hebben meer dan honderd jaar het zonlicht geblokkeerd. Nu er steeds minder kool wordt gebruikt neemt dit effect af (en de zon kan meer schijnen)
  wetenschappers zijn zo dom dat ze hooguit één factor aankunnen zodra er meerdere, een heleboel factoren een rol spelen, dan komt de domheid van zogenaamde wetenschappers naar boven. ze kunnen de werkelijkheid niet hanteren in hun beperkte wiskundige modellen.

 19. Als mensen niet meer wiillen leren, cq luisteren, worden ze belazerd. Dat gebeurt ook nu weer, Ipv je voor te bereiden op een Grand Solar Minimum, moeten we nog steeds geloven in die niet bestaande opwarming van de aarde, Daarom accepteren we zinloze maatregelen die ons goud geld kosten en laten we ons gewillig uitkleden. Mensen willen niet inzien dat de overheid je grootste vijand is. Dat zien we ook met die hele Coronahoax, met slechts een regulier sterftecijfer van de griep van 0,15.

 20. zelfde conjunctie midwinter als 800 jaar geleden? dat is een opvallend toeval dat is ongeveer toen de katharen vervolging begon, de tempelier orde de brandstapel opging (en de franse koning al hun bezit inpikte) en de spaanse inquisitie werd opgezet. alle mensen die niet het ware geloof (net zoals klimaat, multiculturele samenleving, corona ect) aanhangen worden vervolgd.
  (geschiedenis herhaalt niet maar rijmt wel)

 21. Is de voorgenomen bevolkingsreductie bedoeld om een klein deel van de mensheid de aanstaande Grote IJstijd te laten overleven met de beperkte middelen die er dan zijn?
  Natuurlijk is de elite op de hoogte van de cycli van het klimaat.
  (Wellicht wordt de Bijbel gebruikt als handboek in plaats van gezien als voorspellend, teneinde mensen angst aan te jagen).

 22. In aanvulling op het voorgaande bericht: nieuwe onthullingen en acties:Texas daagt de staten Georgia, MIchigan, Pennsylvania en Wisconsin voor de rechter en advocate Sidney Powell komt met nieuwe ontdekkingen van fraude.
  Ook de moordaanslag op de vriend van de dochter van governor Brian Kemp (Georgia) eind vorige week in een zogenaamd ‘auto-ongeluk’ dat veel te explosief was voor een ongeluk moet vermeld worden.

 23. Hoe erg wordt het? Je kan het je niet voorstellen. Eerst nog enkele jaren extreme klimaat verschijnselen en dan plotseling zeer EXTREME klimaatverandering met een mogelijk meer dan 80% bevriezing. Profiteer van uw elektriciteit want binnenkort is er GEEN. Vraag het eens aan de vers diepgevroren mammoets in Syberie hun vlees is vers en onbedorven na 10000 jaar permafrost. Meer weten en uren kijkplezier bij de Diehold Foundation. Of blijf op de hoogte via suspicieus observers. In Madagascar sterven nu kinderen van de dorst. In het nieuws geen woord.

 24. Mensen uit Africa naar Europe halen en Europeans naar Africa … probleem opgelost. Wordt Africa nog welvarend ook! 🖒

 25. 2028 jaar geleden was er ook zo’n conjunktie van Saturnus en Jupiter. Toen waren er zelfs 3 geleerden die er achteraan gingen om die zaak van kortbij te bekijken. Ze stranden in Bethlehem want toen was het over. Maar toen kregen we geen ijstijd.

 26. Ik word al jaren meewarig aangekeken als ik benoem dat we ipv global warming op een nieuwe ijstijd afgaan. En met jaren bedoel ik al ver voor de millenniumwisseling… Maar goed, zoals in het artikel al omschreven doet onze regering er alles aan om te voorkomen dat we er warmpjes bijzitten. Ik mag hopen inclusief de dames en heren regeringsleiders en andere betweters ook.
  Vooralsnog hebben we eerst een andere uitdaging; hoe overleven we de corona idioterie! Ik stel voor dat onze regeringsleiders en eerder genoemde betweters als eersten deze vaccinatie ‘mogen’ ontvangen. Zij moeten tenslotte een land besturen nietwaar? Ik ben benieuwd of het enthousiasme om iedereen te vaccineren dan nog steeds zo groot is.

 27. Mooi. Dan denk ik dat de rayonhoofden van de Friese Elfsteden weer bijelkaar kunnen komen. Met een beperkt aantal deelnemers, dat dan weer wel helaas.

  Verder een paar houtkacheltjes en houtvoorraadje regelen als backup. Zo ingewikkeld is het allemaal niet. In noordelijke oorden overleven mensen prima. Dat kan hier ook.

  Dan nog een paar grote pannen snert en boerenkool met vette jus.

  Ik kijk ernaar uit om de linksgroene klimaatactivist uit te lachen.

 28. Het zou best kunnen dat het de komende tijd weer wat kouder wordt, maar de start van een nieuwe ijstijd duurt nog wel even, op basis van de extrapolatie van de Milanković-cyclus. Sommige klimatologen verwachten dat het huidige interglaciaal eindigt over 15.000 à 20.000 jaar. De huidige cyclus lijkt namelijk zeer veel op die van ongeveer 400.000 jaar geleden, waarin de meeste onderzoekers het Holsteinien plaatsen (MIS 11). Echter, volgens anderen zou het volgende minimum van de gemiddelde temperatuur op aarde al binnen 6.000 tot 10.000 jaar bereikt kunnen worden. Dan zullen de poolkappen weer sterk groeien waardoor de zeespiegel weer tientallen meters daalt, de Noordzee droogvalt en gedeeltelijk bedekt wordt met sneeuw en ijs.

 29. Ik zeg het al geruime tijd, we zitten wereldwijd opgezadeld met de slechtst mogelijke leiders ooit in de moderne geschiedenis, iidioten, achterlijken en imbecielen die het enkel goed voorhebben met zichzelf en niets of niemand ontzien. Niks is toeval; en uiteindelijk is deze corona/klimaat/vluchtelingen crisis opgezet spel om het de mensen uitermate moeilijk te maken en totale controle uit te oefenen, en ook om de middenklasse totaal uit te roeien.

 30. Het zou mooi zijn als wat afkoeling de opwarming kan compenseren.Het kost me altijd een beetje moeite om al die periodes uit elkaar te houden,maar ik twijfel er vooralsnog niet aan,dat het de afgelopen 200 jaar mede door menselijk toedoen toch echt wat warmer is geworden.

 31. Depopulatie is de agenda, dus geheel volgens plan. Hongersnood heeft de WEF gepland voor 2022 dus bereid u voor.

 32. maar dat geeft toch niet?
  bill gates is ondertussen begonnen met zijn nano micro chip vaccin in te spuiten, en over een jaartje zijn de meesten van ons morsdood. Toch?
  dus toch geen groene reset, maar een witte reset.

 33. Om verder onnodig doemdenken te vermijden het verzoek nog even af te wachten wat de komende ontwikkelingen in de VS,
  van groot belang voor IEDEREEN in de wereld, gaan brengen.

  Het is zeer de vraag of de valse plannetjes van de nwo, wef, bilderbergers, rockefellers, rothschildts, illuminati en
  hun gechanteerde/omgekochte ‘autoriteiten’ doorgaan: beetje lastig vanuit de gevangenis, denkt u ook niet?

  Overigens.
  als tegenstanders van de doodstraf gaat men volgens ons in de VS veel te ver om die straf ook nog eens uit te breiden met ‘gaskamer’, ophanging, electrische stoel, geweer: er zijn, hoe gruwelijk men zich ook heeft misdragen, ook relatief minder erge manieren om iemand de doodstraf te geven.

 34. “Opwarming zorgt altijd voor opbloei van beschavingen, afkoeling veroorzaakt zonder uitzondering het omgekeerde. Zelfs als de temperatuur maar enkele graden daalt, zullen de meeste oogsten mislukken, met enorme hongersnoden en sterfte als gevolg. Schaars voedsel leidt tevens tot grote conflicten en oorlogen.”

  Opwarming leidt tot meer langdurige droogtes wereldwijd en het afsterven van wouden, die veroorzaken net zo goed misoogsten, voedselschaarste en hongersnoden. Zo is het in ons werelddeel sinds de hete en droge zomer van 2018 ook veel droger dan normaal.

Comments are closed.