Global Cooling: Tikkende tijdbom Noordpool kan abrupte extreme afkoeling Europa veroorzaken

—————————————————————————————————————————————-

Afsluiten van ‘fossiele’ energie zal tijdens nieuwe Kleine IJstijd ongekend drama veroorzaken

—————————————————————————————————————————————-

In weerwil van alle valse CO2 / Global Warming propaganda tonen de wetenschappelijke feiten keer op keer aan dat het aangebroken zonne minimum een periode met Global Cooling heeft ingeluid, die minimaal enkele jaren, maar vermoedelijk enkele decennia gaat duren. Minder bekend is dat er zich rond de Noordpool een tikkende tijdbom bevindt, die letterlijk op ieder moment kan afgaan, en die een zeer abrupte, catastrofale afkoeling van Europa kan veroorzaken. In het slechtste geval breekt er zelfs een nieuwe IJstijd aan.

Deze tikkende tijdbom is de Beaufort Gyre, een enorme, door de wind voortgedreven ronddraaiende stroom in de Noordelijke IJszee, ook wel de Arctische Oceaan genoemd. Deze met de klok meedraaiende circulerende waterstroom vertoonde in de tweede helft van de 20e eeuw een cyclisch patroon, waarin de stroom zich iedere 5 tot 7 jaar omkeerde, en tijdelijk tegen de klok in ging draaien. Tijdens dit proces werden grote hoeveelheden ijs- en zoetwater in het oostelijke deel van de Noordelijke IJszee en het noorden van de Atlantische Oceaan gepompt.

Strenge winters 20e eeuw en de Great Salinity Anomaly

Gedurende de jaren ’60 en ’70 zorgde dit voor een afkoeling van de bovenste laag (van bijna een kilometer dik) van delen van de noordelijke Atlantische Oceaan. Dit staat bekend als de Great Salinity Anomaly (Grote Zoutgehalte Anomalie), die de voedselketen in dat deel van de Oceaan flink verstoorde. Veel van Europa’s extreem koude winters sinds 1951 vonden plaats tijden deze Great Salinity Anomaly.

Er is steeds meer wetenschappelijk bewijs dat niet zozeer vulkanen, maar deze anomalie de belangrijkste trigger is van ijstijden. In de 14e eeuw gebeurde het al eens eerder. Klimaatwetenschappers voorspelden in de jaren ’60 en ’70 – net als het KNMI – niet voor niets een nieuwe IJstijd. Dat werd ook op de Nederlandse scholen onderwezen, al was de temperatuurdaling sinds 1945 daarvoor het belangrijkste argument.

Wat is er nu aan de hand? De Beaufort Gyre draait al meer dan 17 jaar in hoger tempo met de klok mee. Er heeft in die tijd geen tijdelijke omkering plaatsgevonden. Hierdoor werd steeds meer zoet water aangetrokken uit smeltend zee-ijs, rivierwater uit Rusland en Noord Amerika, en het relatief zoete water uit de Beringzee.

‘Tikkende tijdbom’ kan plotsklaps nieuwe IJstijd veroorzaken

Wetenschappers zeggen dat de stroom zich onherroepelijk weer gaat omdraaien, en dat op dat moment een enorme hoeveelheid ijskoud water in de Atlantische Oceaan terecht zal komen. Pool oceanograaf Andrey Proshutinsky van het Woods Hole Oceanographic Institution noemde dit al in 2014 een ’tikkende klimaat tijdbom’. Zelfs als maar 5% van die nog altijd toenemende hoeveelheid ijswater vrijkomt, dan kan het klimaat in IJsland en het noorden van Europa al tijdelijk afkoelen.

Komt er meer dan 5% vrij, dan kan de cruciale Golfstroom, de peiler van ons gematigde klimaat, stilvallen. Dat zal catastrofale gevolgen voor Noord en West Europa hebben, en ons abrupt, bijna van de ene op de andere dag, in een nieuwe (Kleine) IJstijd storten. ‘De resultaten wijzen er sterk op dat deze zaken dankzij de interne veranderlijkheid in het klimaatsysteem plotsklaps kunnen gebeuren,’ waarschuwde dr. Martin Miles, researcher aan het Institute of Arctic and Alpine Research van de Universiteit van Colorado. (1)

Afsluiten van ‘fossiel’ zal ongekend drama veroorzaken

Het enige wat de bevolking dan nog warm kan houden zijn gas-, kolen-, olie- en kerncentrales. Die worden echter allemaal gesloten. Windmolens zullen door extreme ijsafzetting kapot gaan of vastvriezen, en/of in een straal van honderden meters of kilometers hun verzamelde ijsafzetting als betonblokken op de omgeving bombarderen; zonnepanelen zullen continu worden bedekt met ijs, sneeuw en/of rijp. Een drama van ongekende omvang, met onnoemelijk veel slachtoffers, lijkt dus in de maak.

 

Xander


(1) Electroverse

Zie ook o.a.:

18-10: Wetenschapsblad Energies: Duurzame energie heeft verwoestend effect op milieu en klimaat
31-08: Gobal Cooling bevestigd: Groot Zonne Minimum begon op 8 juni 2020 en duurt tot 2053
03-07: Energietransitie: ‘Nederland wordt één groot industriepark vol windmolens en zonnepanelen’
16-06: ‘Groene Nieuwe Deal’ EU veroorzaakt slechtere oogsten en hoge voedselprijzen’
13-02: (/ Brusselse ‘Green Deal’ verzekert de ‘economische zelfmoord’ van ons ooit vrije en welvarende werelddeel)
25-01: ‘Robuust wetenschappelijk bewijs’ dat klimaat niet door CO2, maar door wolken wordt bepaald
21-01: Klim(h)aatmeisje Greta eist in Davos volledige stop op brandstof terwijl het juist kouder wordt
21-01: (/ Topeconoom Armstrong: ‘De klimaatactivisten zullen de economie vernietigen’ – Donald Trump: ‘De alarmisten eisen altijd hetzelfde: absolute macht om ieder aspect van ons leven te domineren, veranderen en controleren’)
15-01: Val Romeinse Rijk op herhaling: ‘Green Deal zal Europese Unie doen instorten’

2019:

22-12: Steun ECB aan klimaatagenda EU is onwettig en zal leven burgers fors duurder maken (/ Zwaarste sneeuwstorm in geschiedenis in IJsland)
20-12: Urgenda bedrog: Staat moet op basis van fake science CO2 uitstoot sneller verminderen (/ IPCC erkent eigen foute voorspellingen: opwarming in 10 jaar niet 0,2 maar slechts 0,05 graden C.)
11-12: Extreemlinkse groene klimaatdeal EU kost gezin ruim 5100 euro per jaar
30-11: Oud-hoofdredacteur: Uitroepen klimaat noodtoestand door EU is vergelijkbaar met opkomst Nazi’s
09-11: Zo wordt de komende systeemcrisis gebruikt voor een wereldwijde klimaat dictatuur
12-10: CO2 vrije wereld onmogelijk: Iedere week 10 nieuwe kerncentrales of 10.500 windmolens nodig
24-09: Europese Klimaat Verklaring: 500 wetenschappers stellen dat er geen klimaatcrisis is
09-03: Greenpeace oprichter: Opwarming door menselijke CO2 is totale hoax en bedrog (/ ‘In klimaatagenda is wetenschap vervangen door bijgeloof en een giftige combinatie van religie en politieke ideologie’)

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

31

 1. Schuift het niet op? Ik bedoel, dat het aan de ene kant smelt en aan de andere kant weer aangroeit. Net zoals hier bij de wadden eilanden.(zandbeweging).
  Effe een opmerking: alle religies/oude culturen gaan over natuurfenomenen. Zou het kunnen dat de agenda21/30 daar iets mee te maken heeft? Dat we met grote natuurrampen te maken krijgen? Dat de aarde een eigen cycli heeft om de zoveel jaar(door zon/maan tec standen/bewegingen)?
  Dat de afbraak van het huidig systeem gecontroleerd wordt afgebroken op basis van dit schrijven? Ook het financieel systeem is gestuurd. Denk bv aan 7 goede jaren en 7 slechte jaren. Weet iemand wat het Verdrag des Verbonds op gebaseerd is? Ben hier al 15 jaar mee bezig. Is technologie een manier om dit proces te vertragen? bv onlangs een satelliet in de ether geschoten om het zeewater etc in de gaten te houden.
  Wat vinden jullie hiervan?

 2. Ik vind zo’n artikel altijd leuk om te lezen.Ik krijg het gevoel dat het niet meteen zo’n vaart zal lopen en dat een beetje afkoeling Alleen maar gunstig is.Intrigerend fenomeen zo’n zeestroming.Op zich ben ik daar wel al langer op gefocused.Waarom moeten we toch zo nodig naar Mars,als we nog maar zo weinig van deze planeet weten.

 3. vooruitgang…. inderdaad draai je voertuig om en zet hem in z’n achteruit

 4. N.a.v. Sonny. Nederland schijnt voorop te liggen bij het onderzoek naar thoriumcentrales. De vertragingen ontstaan door de bureaucratie van vergunningen, eisen van veiligheid e.d. Metaal dat voldoende hittebestendig is, schijnt ook nog een probleem te zijn. https://www.youtube.com/watch?v=cTwTyLRAPfI

 5. En dit alles kan simpelweg verholpen worden door volop in thorium reactoren te investeren en dit als nr 1 energie voorziening aan te stellen.

  Schoon en veilig het levert alleen weinig centjes op…

 6. @Nieuw Begin,

  Kerncentrales en wel nu!

  Wat mij betreft op één voorwaarde: Thorium!

 7. Een amusant artikel, altijd leuk om te lezen over nepnieuws, nu het ijs op de Noordpool is volop aan het smelten, het albedo effect zal dus afnemen, met als gevolg verdere opwarming. Ook de Arctische oceaan zal gewoon ijsvrij worden en verder opwarmen, warm water zet uit, en koud water krimpt dus de zeespiegel zal stijgen. Om enige afkoeling te krijgen is de vortex in de stratosfeer zeer belangrijk, nu al is de voorspelling van de Amerikaanse weerdienst de NOAA dat het in het noorden koeler zal zijn deze winter ( lees niet te koud) en in het zuiden te warm. ( lees warmer dan normaal) , dus een kleine of grote ijstijd komt er niet aan, dat wil niet zeggen dat we geen winterweer meer zouden krijgen, maar de winters zullen minder koud zijn. om opnieuw een ijstijd te verkrijgen dan moet er iets gebeuren met de zon, dan moeten er meer vulkaanuitbarstingen komen, dan moet de platentektoniek geweldig gaan verschuiven,trouwens als de Noordpool op dit tempo blijft smelten dan zal de Arctische oceaan in de toekomst ijsvrij worden in de zomer. al deze effecten van exogene oorsprong zien we dus totaal niet. De huidige opwarming is antropogeen van oorsprong. Dan nog iets: ijs bevat zoet water dus dat is drinkbaar, als het smelt komt het in de oceaan terecht en dat is zout water, het enige dat kan gebeuren is dat de golfstroming kan vertragen, maar het probleem is die schommelt altijd van jaar tot jaar. dus een ijstijd, neen dit is totaal absurd. Shalom

 8. Even geduld a.u.b.
  We wachten nog op de uitbarsting van yellowstone en campi flegrei, omkering van de polen, de grote aardbeving in istanbul, de grote beving in californië, de meters zeespiegelstijging, inslag van een meteoriet, derde wereldoorlog, de mondiale economische depressie, opraken van de olie, tsunami over new york door afbreken cumbre vieja en ander wetenschappelijk voorspeld mogelijk onheil.

  En ohja, bijna vergeten, een werkend coronavaccin.

 9. @ ben kok: 6:47 pm, op 8/11. Amen! Geprezen zij YHWH, de God van Abraham, Isaäc en Jacob, en zijn Zoon Yeshua/Jezus.

 10. Spannend, zijn we verlost van corona en dan krijgen we dit. Interessant. Ben benieuwd….

 11. Waar is die IJstijd dan? 2 jaar terug lag er hier 3 meter sneeuw en nu is het 10 graden, lijkt toch meer op de global warming dan koeling denk ik zo. Nog nooit zo veel hitterecords zelfs in Siberie smelt de pernafrost

 12. Ook als we lezen in de Telegier: ‘IJsmeesters komen samen in Sneek’, ik geloof nauwelijks meer iets. Als je ziet hoe ze daar nu met ‘nieuws’ omgaan! Afijn, ik ben allang geëmigreerd naar de palmen. Die blijven wel kokosnoten geven, want het kokoswater vind ik heerlijk en gezond. Elke dag vers en fris! Zo, genoeg zout in de wondjes voor vandaag. Doeioeioei!

 13. Een koud Atlantische Oceaan kan in de zomer juist boven het Europese Continent langdurige hitte en droogte t.g.v. hardnekkige hogedrukgebieden veroorzaken. Zie https://www.vn.nl/warmteregelaar-aarde-zwakt-af/ “De warmteregelaar van de aarde zwakt af. En dat kan ons idee van de klimaatverandering op z’n kop zetten”.

 14. Voordeel van de clobal cooling is dat alle islamieten weg trekken naar richting Mekka.
  Elk nadeel heeft zijn voordeel.🤔 wie zei dat ook alweer.?

 15. bij ons thuis, hebben wij al geleerd, om heel ouderwets : een hout`kachel te stoken — want we rekenen al heel lang, op ’n terugkeer naar de IJS`tijd ….

 16. Het was de afgelopen zomer wel degelijk kouder hier op de Veluwe. Groei seizoen was ook korter. De heide hier maakte niet veel nectar aan, en dat terwijl de planten er verder goed bij stonden. Dus niet door droogte. Trouwens de meeste droogte komt door grondwater winning, de hoofd oorzaak nr. 1.

 17. ik ben het met de laatste alinea eens. De rest vd analyse kan ik niet volgen noch aanvaarden qua gebrek aan overtuigend bewijs.
  Valentina Zharkova heeft voldoende aangetoond dat we voor een dubbel maunder minimum staan. Wat de rest vd complexiteiten in de poolijs poolzee argyre zones doen vind ik onvoorspelbaar ondoorgrondelijk kruimelwerk.

  Kakt de zon dertig jaar in dan zullen wij aardgas en fossiel keihard nodig hebben. Kernenergie qua splijting blijft destructief dus die kant moeten wij zeker niet op. Wind en zon pv cellen stellen niets voor tov fossiele energie.

 18. Kijk nu eens naar het jaar 2011 . Iedereen is het vergeten…over het hele jaar gemeten was het een graad kouder als andere jaren. Kwam door waardeloze zomer. De eventuele grand solar minimum…geeft voor Nederland waarschijnlijk een koeling van anderhalve graad. Dat wil zeggen dat de zogeheten global warming over is. Zit je weer op de temperaturen van vroeger. En de volgende opwarming gaan we dan niet eens meemaken…zie adapt 2030 , ice sge farmer etc. Voor de temperatuur van nu zie dr. Roy Spencer.

 19. Als dat gebeurd dan is de gaskraan in Groningen of die uit Rusland zo weer opengedraaid.
  Als de belastingen dan weer omlaag gaan zitten we er weer warmpjes bij.
  Ben natuurlijk wel bang voor de oogsten.

 20. Ik ga mijn schaatsen maar vast uit het vet halen, oh help , ik kan niet schaatsen , nu ja ik kan nog altijd gaan sleetje rijden

 21. Eindelijk! Kom maar op met die geit. Hopelijk bevriezen alle aaifoons het. Misschien dat de vrouwen dan weer van die lekkere, warme lange onderbroeken en kousen gaan breien. Mijn Siberische samojedenhond (Tycho) heeft natuurlijk niets nodig; die neemt alles zoals het weer. Die lacht slechts.

 22. Wanneer komt de Pole Shift?
  Dat wordt helemaal een geweldig evenement …

 23. Nou, nou, alsof de op handen lijkende verkiezing van “sleept Joe” al niet erg genoeg is!
  Allemaal tekenen des tijds, die de komst van JHWH in de gestalte van Yeshua aanduiden. Wie die tekenen opmerkt, kan zich voorbereiden met in elk geval zoveel mogelijk je huis isoleren en warme kleding aanschaffen.
  Mbt. de NWO: groeien in je relatie met de Schepper, JHWH, de God van Abraham, Isaak en Jacob, ons in Yeshua geopenbaard, is de beste voorbereiding op alles.
  Shalom
  Ben Kok (joods-chr. pastor)

 24. Kerncentrales en wel NU!

  Plasterk de enige ex linkse PvdA-er die dwars tegen het hele parlement in durft te gaan ( ja ook de linkse VVD!) om een lans te breken voor het ‘ gezonde verstand= kerncentrales ‘ ( waarvan La France er , meen ik, nu 65 heeft!)
  Plasterk go go go!

 25. Zou dat een van de mogelijke reden zijn dat de laatste jaren zoveel aandacht en investeringen naar extra isolatie van de huizen gaat. Indien ja dan hebben de politieke leiders hun taak van vooruitzien goed gedaan!!

 26. Dat zal wat gaan worden met de nieuwe president van Amerika, die wil weer volledig gaan meedoen met die klimaathype.

 27. Bangmakerij!!! Trap er niet in, naast smetvrees en Corona bankmakerij, probeert men alle wakkeren op andere wijze bang te maken, b.v. voor vallende meteorieten, ufo’s, reptielen, of ijstijden. Alles wat met angst te maken heeft en wat belachelijk overkomt, kan je het beste gewoon naast je neerleggen.

 28. Waar maken wij ons eigenlijk druk om.

  Vanuit Gods Woord hebben we de belofte dat de jaargetijden, zoalng de wereld bestaat, niet op zullen houden.

  Dat echter de jaargetijden extremer zullen worden is een ander verhaal. Dat zien we in onze tijd gebeuren.

 29. Klimaatwetenschappers voorspelden in de jaren ’60 en ’70 – net als het KNMI – niet voor niets een nieuwe IJstijd. Dat werd ook op de Nederlandse scholen onderwezen, …

  Zoiets leer je vandaag de dag niet meer op scholen en media.

 30. We moeten rechtdoor, oh nee, we moeten linksaf, oh nee we gaan rechtsaf…. of toch? Nee nee, nu weten we als experts het zeker: we gaan omdraaien. Man man man…..

  Alleen schapen hebben een herder nodig.

Comments are closed.