Deutsche Bank: Green Deal EU betekent mega crisis, eco-dictatuur en groot verlies van welvaart

Om de klimaatdoelen te bereiken zal er een communistische eco-dicatuur worden opgericht, die een einde zal maken aan al onze vrijheden en een zeer groot deel van onze huidige welvaart. (Stad in afbeelding illustratief).

—————————————————————————————————————————————-

Econoom DB Research: ‘Brussel vertelt oneerlijk verhaal tegen burgers’ – Pijnlijke maatregelen zeer nabij: verlies van vrijheid van vervoer, verwarming, woning, voedsel

—————————————————————————————————————————————-

In een analyse van Deutsche Bank wordt forse kritiek geleverd op de Europese Unie, omdat die de ‘Green Deal’ veel te rooskleurig aan de bevolking voorstelt, en ‘een oneerlijk debat’ hierover voert. DB wil dat Brussel de Europeanen laat weten dat het uitvoeren van de Green Deal betekent dat we een economische en maatschappelijke mega crisis zullen krijgen, dat er een soort eco-dictatuur nodig is om alle maatregelen op te leggen, en dat we permanent een enorm deel van onze welvaart zullen verliezen. Hier waarschuwen we al jaren voor: de ‘klimaatplannen’ van de EU zullen nul komma nul effect hebben op ‘klimaatverandering’, maar van ons werelddeel wel een achterbleven gebied met wijd verspreide armoede maken, waarin we geen enkele vrijheid meer zullen hebben.

De monstrueus veel geld kostende ‘Green Deal’ levert volgens DB enorme risico’s op voor de welvaart, de economie en de democratie. Die risico’s zouden eerlijk aan de bevolking moeten worden verteld, en niet moeten worden achtergehouden, zoals nu gebeurt. Dat schrijft althans Eric Heymann, senior econoom bij Deutsche Bank Research.

Brussel presenteert de Green Deal als ‘een nieuwe groei strategie’ die zal leiden tot ‘een eerlijke en welvarende samenleving’, maar die claim is uiterst dubieus. Op papier klinkt het allemaal goed, maar om in 2050 ècht een klimaatneutraal Europa te realiseren moet de complete economie, alsmede ook het hele politieke en gerechtelijke systeem fundamenteel worden veranderd.

Pijnlijke maatregelen nabij: verlies van vrijheid van vervoer, verwarming, woning, voedsel

Tot nu toe zijn de gevolgen van de EU klimaatagenda ‘nog relatief abstract’, en voor de meeste huishoudens ‘nog acceptabel’. Maar dat zal snel gaan veranderen. Er komen namelijk drastische interventies aan die een einde zullen maken aan de keuze van vrij vervoer, de grootte van woningen, de manier van verwarmen, het bezit van elektronische consumentengoederen, en het eten van bijvoorbeeld vlees en tropische vruchten. Tevens zal de werkgelegenheid zware klappen krijgen.

De belastingen op energie zullen nog veel verder gaan stijgen, waardoor verwarming en vervoer peperduur worden. Heymann waarschuwt dat er geen adequate technologieën voorhanden zijn om ons huidige welvaartsniveau in stand te houden. ‘Ik weet dat eco-dictatuur een vervelend woord is, maar we moeten ons de vraag stellen in hoeverre wij bereid zijn om een soort eco-dictatuur te accepteren om klimaatneutraal te worden. Bijvoorbeeld: wat moeten we doen met vastgoed eigenaren die weigeren hun huizen en gebouwen klimaatneutraal te maken?’*

(*Daar heeft de elite in 2020 een antwoord op gevonden: grijp een gemiddeld luchtwegvirus aan voor een serie lockdowns met strenge beperkingen, en leg zo honderdduizenden boeren en bedrijven aan het staatsinfuus. Die worden daarmee via een achterdeurtje feitelijk onteigend. De staat krijgt zo de totale macht om harde eisen te stellen aan het opnieuw opstarten van deze bedrijven, àls ze de crisis al overleven en/of daar toestemming voor krijgen.)

‘Massaal verzet en grote conflicten zullen tot nog meer verdeeldheid leiden’

De strenge beperkingen die de EU (onder leiding van onze PvdA huismarxist Frans Timmermans) gaat opleggen, zullen volgens Heymann op massaal verzet stuiten. ‘Sommige partijen zullen met argumenten tegen strikt klimaatbeleid komen als dat leidt tot een aanzienlijke stijging van de energieprijzen, of tot beperkingen van de persoonlijke vrijheid en eigendomsrechten. Laten we onszelf niet voor de gek houden: deze partijen zullen steun van de kiezers krijgen. Op EU niveau zullen er grote conflicten zijn over de distributie, wat bij kan dragen tot nog meer verdeeldheid in het blok. Zijn we klaar om met deze polarisatie om te gaan?’

Bent u bereid uw kinderen de welvaart te ontzeggen die u wèl genoten heeft?

Een betere vraag is: zijn u en ik bereid om onze (klein)kinderen te beroven van minimaal dezelfde welvaart en vrijheid die wij tot het begin van 2020 hebben gekend? Zijn wij bereid hen straks te vertellen dat ze in permanente armoede en onderdrukking moeten leven, terwijl de inwoners van landen zoals China en Rusland, die hun samenleving niet willen afbreken voor het tegengaan van een volstrekt natuurlijk gas (CO2) dat juist broodnodig is voor al het leven – en waarvan nog steeds een historisch laag niveau in de atmosfeer zit-, straks een veel hogere welvaart en welzijn zullen hebben?

En hoe gaat u hen temidden van een periode met Global Cooling, ijzige kou en voedseltekorten uitleggen dat het allemaal ’toch echt nodig was’ om de zogenaamde opwarming van de aarde tegen te gaan?

Als u daartoe bereid bent, dan heeft u op 17 maart bij de verkiezingen een zeer ruime keus, want op FvD en PVV na steunen alle overige politieke partijen deze krankzinnige, welvaartsverwoestende klimaatagenda (terwijl de leiders van deze partijen er – net als in de voormalige Sovjet Unie – ongetwijfeld voor zullen zorgen dat zij in het geheel niet zullen lijden onder de strenge dictatoriale maatregelen die ze aan het volk opleggen).

Green Deal zal leiden tot de ondergang van de EU

Mijn verwachting? Veel Europeanen gaan dit niet pikken. Hoe harder en dwingender de EU klimaatdictatuur zal worden, en hoe meer welvaart en vrijheid men van de burgers zal afpakken, des te groter zal de weerstand worden. Uiteindelijk zullen er grote opstanden uitbreken, zullen regeringen omver worden geworpen, en zullen landen uit de EU treden, die daarna met een donderend geraas in elkaar zal storten, en op de vuilnisbelt van de geschiedenis zal belanden.

Precies waar deze onzalige, anti-democratische, immer liegende, bedriegende en stelende unie thuishoort. Dan kan de volgende generatie op de gigantische puinhopen die de eurocraten zullen hebben achtergelaten beginnen met de wederopbouw, en hopelijk geleerd hebben van de kapitale blunders die de Europese politici hebben gemaakt.

Xander

(1) Technocracy News

Zie ook o.a.:

13-12: De echte reden van de spoedwet: Secretaris-generaal VN wil permanente klimaat noodtoestand tot 2050
28-11: Visie World Economic Forum voor de wereld na Covid: Een afschuwelijke toekomst
21-10: Nog maar 5 jaar? Verval Westerse beschaving verloopt exact volgens ‘Het Vierde Keerpunt’ (1997)
18-10: Wetenschapsblad Energies: Duurzame energie heeft verwoestend effect op milieu en klimaat
27-09: Finse topeconoom waarschuwt dat tweede lockdown ‘totale economische vernietiging’ betekent (/ ‘Tijdens systeemcrisis 2020-2022 wordt welvaart, veiligheid en zekerheid weggevaagd, gevolgd door nieuwe Depressie tot 2025-2027’)
17-09: (/ Overheden die zich tegen hun eigen volk keren is historisch bewijs dat het einde van hun beschaving nadert’)
08-08: Agenda 21 samengevat: ‘De opmars naar een nieuwe wereldorde’
03-07: Energietransitie: ‘Nederland wordt één groot industriepark vol windmolens en zonnepanelen’
16-06: ‘Groene Nieuwe Deal’ EU veroorzaakt slechtere oogsten en hoge voedselprijzen’
01-06: De economische zelfmoord van Europa’: Grootste crisis ooit is nu echt begonnen
24-05: Wereldwijde Pleit Pandemie met ongekende vernietiging welvaart begonnen
21-04: Sky News onthult VN doel lockdowns: Bestaande economie vernietigen en herstarten zonder CO2
03-04: Amerikaanse topeconoom: EU gebruikt coronacrisis voor staatsgreep tegen Duitsland en Nederland (/ ‘Corona heeft plaats ingenomen van falende klimaatagenda’
13-02: (/ Brusselse ‘Green Deal’ verzekert de ‘economische zelfmoord’ van ons ooit vrije en welvarende werelddeel)
30-01: Hoe de globalisten de corona pandemie kunnen gebruiken voor oprichting wereldregering
25-01: ‘Robuust wetenschappelijk bewijs’ dat klimaat niet door CO2, maar door wolken wordt bepaald
21-01: Klim(h)aatmeisje Greta eist in Davos volledige stop op brandstof terwijl het juist kouder wordt
21-01: (/ Topeconoom Armstrong: ‘De klimaatactivisten zullen de economie vernietigen’ – Donald Trump: ‘De alarmisten eisen altijd hetzelfde: absolute macht om ieder aspect van ons leven te domineren, veranderen en controleren’)
15-01: Val Romeinse Rijk op herhaling: ‘Green Deal zal Europese Unie doen instorten’

2019:
22-12: Steun ECB aan klimaatagenda EU is onwettig en zal leven burgers fors duurder maken (/ Zwaarste sneeuwstorm in geschiedenis in IJsland)
20-12: Urgenda bedrog: Staat moet op basis van fake science CO2 uitstoot sneller verminderen (/ IPCC erkent eigen foute voorspellingen: opwarming in 10 jaar niet 0,2 maar slechts 0,05 graden C.)
11-12: Extreemlinkse groene klimaatdeal EU kost gezin ruim 5100 euro per jaar
30-11: Oud-hoofdredacteur: Uitroepen klimaat noodtoestand door EU is vergelijkbaar met opkomst Nazi’s
09-11: Zo wordt de komende systeemcrisis gebruikt voor een wereldwijde klimaat dictatuur
12-10: CO2 vrije wereld onmogelijk: Iedere week 10 nieuwe kerncentrales of 10.500 windmolens nodig
24-09: Europese Klimaat Verklaring: 500 wetenschappers stellen dat er geen klimaatcrisis is
09-03: Greenpeace oprichter: Opwarming door menselijke CO2 is totale hoax en bedrog (/ ‘In klimaatagenda is wetenschap vervangen door bijgeloof en een giftige combinatie van religie en politieke ideologie’)


*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

33

 1. @ Amo

  https://www.overshootday.org/about/

  “Er zit nog nog voor honderden jaren aan gas en andere delfstoffen in de bodem.”
  => Hiermee bevestig je dus mijn stelling. Dit raakt ook op.

  “Flora en fauna hebben steeds maar weer nieuwe kiemkracht. Bomen verdwijnen niet definitief, maar groeien steeds weer bij. Enz.”
  => Akkoord, de mens zal de natuur nooit volledig kunnen kapotmaken, maar we zijn alleszins mooi bezig met de 6e massa-instinctie, die volledig te wijten is aan de menselijke aanwezigheid.
  “Er is meer dan voldoende water, vooral als we gaan ontzilten.”
  => WATER is er inderdaad voldoende, ZOET, drinkbaar water is een ander verhaal. Meren drogen op en rivieren vallen droog, vaak te wijten aan de klimaatverandering.
  Dit kan inderdaad opgelost raken met het ontzilten van zout water, akkoord, maar daar is op dit moment nog extreem veel energie voor nodig om op grote schaal te gaan toepassen. Op deze site wordt duidelijk geplijt voor het gebruik van fossiele brandstoffen, maar deze raken ooit op en dan kan je dus ook niet meer gaan ontzilten.

  “Raar idee, dat van alles ‘op’ zou raken.”
  => Dit “idee” kan misschien raar lijken, maar het is dus wel de realiteit.
  De voorbije 50 jaar (en dit zal zeker en vast nog een paar decennia voortduren) hebben we grondstoffen opgebruikt die de aarde datzelfde jaar niet kan aanvullen.
  Dit is echt geen rocket-science en vergt een miniem inzicht om te beseffen dat zaken die de aarde zelf voorziet dus wel degelijk op kunnen raken.
  Het wordt tijd dat iedereen, en dan bedoel ik dus IEDEREEN (ook, en vooral, de elite die jullie hier allemaal zo graag hebben) dit begint te realiseren en hiernaar begint te handelen.

  Verder nogmaals: je kan niet EN “de elite” vanalles en nog wat verwijten, EN in één adem om die verwijten kracht bij te zetten iemand van een wereldbank als DB als bron aanhalen.
  Dit is gewoonweg dom.

 2. De gevaarlijkste instelling tegen vrijheid van meningsuiting ligt in Brussel met EU als symbool en de gevaarlijkste creatuur tegen vrijheid van meningsuiting is die huichelaar uit het Gentse die tot op heden alleen maar schade heeft gebracht. Zijn naar is zoiets als Verrotstad. Voor die schadeveroorzaker doe ik de deur nog niet open al vallen er bakstenen uit de lucht.

 3. @Denkeensna. Hoezo, raakt alles ‘op’? Er zit nog nog voor honderden jaren aan gas en andere delfstoffen in de bodem. Flora en fauna hebben steeds maar weer nieuwe kiemkracht. Bomen verdwijnen niet definitief, maar groeien steeds weer bij. Enz.
  Er is meer dan voldoende water, vooral als we gaan ontzilten. Raar idee, dat van alles ‘op’ zou raken.

 4. Hypocrisie:
  De heesende elite is hypocriet, dit gaat puur over controle over de samenleving en we moeten gewoon doen wat ze ons commanderen, en niet doen zoals zij doen .
  Hier:
  “Bill Gates is beschuldigd van hypocrisie nadat hij een bod had gedaan om ’s werelds grootste privéjetoperator te kopen, slechts een maand voordat hij een boek uitbrengt waarin hij predikt over klimaatverandering.”
  “Bill Gates has been accused of hypocrisy after entering a bid to buy the world’s largest private jet operator, just one month before he releases a book preaching about climate change. “
  https://www.dailymail.co.uk/news/article-9128203/Bill-Gates-bids-private-jet-operator-one-month-releases-climate-change-book.html

  En Oorlog: De elite en hun war games. Er is niets zo vervuilend,smerig en vernietigend. Miljoenen zoniet miljarden slachtoffers wereldwijd onder de mensen. én dieren. In de laatste 2 wereldoorlogen zijn miljoenen paarden op de meest afschuwelijk wijze afgeslacht. Ze hadden te goed gediend. De natuur aan flarden door smerige bommen, radioactiviteit, de dodelijkste gifgassen,…. De grootste armoede georchestreerd middels …jawel die elite-oorlogen en de roofbouw die volgde op grote (elite) schaal.
  Wikipedia! Bereken de ecologische voetafdruk van de elite!
  Het moet en zal Build Back Better worden omdat wij te stupide zijn om ons te realiseren dat het leven op de planeet binnen 10 jaar zal eindigen zonder drastische CO2 reductie.

 5. hoe was het ook al weer met;
  je bent een rund als je met vuurwerk stunt of
  je bent een rund als je geen houtkacheltje op voorraad hebt?
  De boom in het park is gratis, of is daar nu de spertijd gedurende de nacht voor?

 6. @r. “We” vergeten de allerarmsten juist niet. We betalen ongeveer 50% aan belastingen en premies. Van dat geld worden zeer vele armlastigen in dit land onderhouden! Dan geven westerse landen al tientallen jaren miljarden aan hulpgelden richting de armste landen!!
  Dan storten we ook nog eens miljarden aan armlastige Europese landen.
  En natuurlijk zijn dieren ook levende wezens. Wreedheid jegens dieren heeft hier vaak afkeer opgeroepen. Juist in het westen doet men steeds meer aan dierenwelzijn. Maar ik neem aan dat u wel graag muggen doodslaat?
  U lijkt misleid te zijn door eenzijdige linkse propaganda.

 7. De hoogte van de aandelenkoersen Deutsche Bank is gereduceerd tot een junkstatus. Op 04 december 2019 hebben alle ministers van Financiën van de eurozone een overeenkomst ondertekend, waarbij alle landen in de eurozone elkaars banken indien nodig gaan ondersteunen via een getrapte constructie. Beoogd CDA-lijsttrekker Wopke Hoekstra heeft namens Nederland getekend.
  Máxima heeft bij de Deutsche Bank gewerkt en de Deutsche Bank is ook een van de banken waarmee Trump zakendoet.

 8. Even recapituleren;

  Als iedereen (lees 7 miljard mensen en dit aantal blijft oplopen) “vrank en vrij” wil leven zoals de gemiddelde West-Europeaan of Amerikaan (inwoner van de Verenigde Staten), dan zijn er 8 à 10 aardbollen nodig. Dit kan je bepalen met de ecologische voetafdruk.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Ecologische_voetafdruk

  Vrijheid betekent voor het overgrote deel van de mensen in ontwikkelde gebieden om te doen wat ze willen op de manier dat ze dat willen. Alleen jammer dat dit betekent dat de grondstoffen en energie om hierin te voorzien niet onuitputtelijk zijn en wel degelijk kunnen opraken. Dit kan deels opgelost raken met grondstoffen recycleren en overschakelen op groene energie, maar hier staan we nog ver af.
  Als we dus gezellig verder doen zoals we bezig zijn zal er ooit een generatie komen die noodgedwongen zal moeten zeggen tegen zijn kinderen: sorry jongens, maar wij, onze ouders en onze voorouders hebben alles opgemaakt, ’t is ermee gedaan op deze aardbol. (en dan zwijg ik nog over de dieren en planten)
  En ja, het feit dat de Europese Unie ons regels wil opleggen om dit scenario te vermijden is misschien wraakroepend voor velen, maar als je je altruïstisch opstelt voor elk levend wezen op deze aarde, is het maar wat logisch dat we allemaal wat gaan dimmen in onze vrijheden die we allemaal zo vanzelfsprekend beginnen vinden zijn.

  En nog iets;

  Ik vind het eerlijk gezegd wat lachwekkend dat er op deze site in het algemeen zo hard tegen de heersende elite wordt gestreden, maar dat deze dan wel soms wordt aangehaald als betrouwbare en gezaghebbende bron (Eric Heymann, econoom bij DB) als het in de auteur zijn voordeel uitdraait. Als je dan toch perse wilt complot-denken. Doe het dan consequent aub.

 9. TRUMP had met zijn speech bij de VN ook GROOT GELIJK, Natie staten zijn de beste manieren om een volk een thuisgevoel te geven, en iets te betekenen. Zorg daar als eerste voor, en de eigen oorspronkelijke bewoners en culturele betrokkenheid. GEEN GLOBALISTEN.

 10. @ ELI020: 7:40 pm, op 12/1. Helaas is dat zo. En helaas ben ik het vertrouwen in de mensheid voor een groot deel kwijt. De “domme sheeple”, geloven alle leugens van het NOS=fake nieuws, en ook alle leugens hier te lande van Rutte en zijn ellende kabinet.

 11. @ Amo: 11:06 am, op 12/1. En niet alleen in Engeland, waarde Amo. Dit speelt ook in heel de Ellende Unie. De politie als tegenstander van de eigen bevolking…o, wacht, dat herinnert mij aan de DDR en de heilstaten van het communisme.

 12. Sommigen denken dat we ooit neutraal onze huizen verwarmden. Op hout of zo. Dat is echter niet het geval. We stookten bijna tweeduizend jaar lang turf. En turf is nou niet bepaald hernieuwbaar. In een winter in de toekomst zouden we honderd procent elektrisch moeten verwarmen, opgewekt door kernenergie. Want de zon telt echt niet in de winter. Ook hadden we teveel windstille dagen. Ziet u het probleem?

 13. Wees voorbereid op zware tijden op een gegeven moment vallen de vogellaars wereldwijd door de mand.

 14. Frans is mans genoeg om een paard van Troje te timmeren; daarmee als katholiek de paus dienende en niet het volk, laat staan de PVDA.
  We zijn als slachtvee de woestijn ingejaagd, en komen daar alleen uit als we voor het Roomse beest zullen knielen.
  Mensen waar ze vanaf willen, worden naar het front gestuurd (knielen).
  Mensen die weigeren om naar het front te gaan worden verplicht om zich zelf te laten vaccineren (knielen)
  Mensen die het vaccin weigeren worden buitengesloten.
  Buiten gesloten mensen kunnen alleen overleven, als ze dat willen en kunnen.

  13 Ga door de nauwe poort naar binnen. Want de brede weg, die velen volgen, en de ruime poort, waar velen door naar binnen gaan, leiden naar de ondergang. 14 Nauw is de poort naar het leven, en smal de weg ernaartoe, en slechts weinigen weten die te vinden…Matthéus 7:13-14

 15. Net gekeken op OAN.com: er was (helaas) niets te lezen over wat Anna schrijft.
  Wilt u svp aangeven waar dat staat? Of het bericht ‘overschrijven’?

  Bij voorbaat dank.

  Bericht voor Jasper, in herhaling: overconsumptie is het probleem, niet overbevolking: dat werd in de jaren 90 al geschreven in de pers.

 16. Een brief van een christelijke politieagent in het VK.
  Hij is geschokt over de manier waarop zijn mensen nu moeten optreden als lange arm van de overheid tégen gewone burgers die hun normale leven weer willen leiden. Hij is geschokt over het verschil in benadering van de verschillende demonstratie: BLM en Extinction Rebellian worden met zachte hand benaderd. Anti-lockdown demonstraties, die een doorsnee van de bevolking zijn, worden hardhandig neergeslagen. Hij heeft gezien hoe het werk helemaal gedomineerd wordt corona; orders die steeds veranderen en die veel extra tijd in beslag nemen náást het gebruikelijke werk tegen de criminaliteit. Hij zie hoe disproportioneel al dit politiewerk vanwege corona is geworden. En hoe disproportioneel collega’s optreden tegen gewone niet-criminele burgers.
  Het kost hem steeds meer moeite zijn werk naar eer en geweten te doen.
  Ooit had de politie het respect van de burgerij. Hij vreest dat de politie dat respect nu helemaal aan het verliezen is.
  Wat hem ook opvalt: Hij kent geen collega’s die Covid hebben gekregen, hoewel ze toch vaak onbeschermd in grote mensenmassa’s verkeren.
  https://www.ukcolumn.org/article/lockdown-police-constables-perspective
  (vertalen rechtermuisklik)
  Het is precies als in Nederland en in Duitsland. De politie keert zich tegen de mensen die gelden als gewaardeerde leden van de samenleving. Vooral die beelden waar twee, drie of zelfs vier agenten één weerloze niet criminele burger tegen de grond aan het werken zijn, roepen weerzin en walging op. Doen inderdaad denken aan de politiestaat.

 17. dit is van alle tijden…wat een paniek zeg… in Afrika, daar hebben ze het pas arm, hier in t westen hebben de meeste het goed..veel te goed. We leven in een luxe van ongekende proporties en zijn zo materialistisch dat we vergeten te zorgen voor de medeschepselen. Wordt tijd dat we daar bewust van gemaakt worden. T’is alleen vervelend dat dat van bovenaf moet opgelegd worden met allerlei onbegrijpelijke maatregelen. Ben maar wat blij dat die arme dieren eindelijk ontzien worden….tis toch niet normaal die bio-industrie, de martelingen van die beesten…zijn ook levende wezens!

 18. Het gaat stapje voor stapje. Het lijkt dan belachelijk om je tegen één zo’n stapje te verzetten. Maar na al die kleine stapjes, zit je dan uiteindelijk in de dictatuur en is er geen weg terug. Corona laat dit eigenlijk al zien. Internationaal reizen wordt al moeilijker zonder de nodige test- en/of vaccinatiepapieren, zelfs binnen Europa.
  De gemeente Helmond schijnt een prijs voor duurzame ontwikkeling of iets dergelijks te hebben gekregen. Dan praat zo’n wethouder over al die voordelen van digitale technieken en een economie van ‘delen met elkaar’. Waarom zou je b.v. een eigen auto hebben die vaak ongebruikt wordt? Waarom niet die auto delen? Het klinkt allemaal zo zalvend fraai. De grootste fout die elk Utopia maakt, is dat onze medemensen er worden voorgesteld als ‘allemaal lief en aardig voor elkaar’. De werkelijkheid is toch echt anders. Bij het delen van spullen voelt niemand zich verantwoordelijk en zit je dus al snel opgescheept met rommel en zit je in de troep van anderen.
  In de USSR vond men het ook zo fraai sociaal klinken: gemeenschappelijke ruimtes in flats. Het leidde vooral tot enorme onderlinge irritaties en ruzies.
  Ook een tendens die je gaat zien: Eerst heet het ‘vrijwillig’. Maar als er onvoldoende vrijwilligheid is naar de zin van de overheid, wordt het verplicht. En zo ontwikkelt de dictatuur zich, vanwege een “hoger” belang.

 19. Recent kwam hier een nieuwjaarswens binnen van een oude universiteitssbekende die geirriteerd reageert wanneer hij
  tijdens het nso-journaal wordt gebeld:
  hij schreef o.m. ‘je moet wel stekeblind zijn’ (vanwege het doorsturen van diverse non-mainstreamberichten,
  ll dat van Stopworldcontrol over de verklaring van hacker Arturo d’Elia)

  Dit was het antwoord: ‘Wie moet wel stekeblind zijn?’

 20. Als ik op de lnk klik in het begin van het artikel, kom ik op de site van DB, niet bij het bedoelde artikel. Klik ik op de link onder het artikel, kom ik bij een andere site, die dan weer een link plaatst. Die echter niet werkt.
  Toch handig als je een bron plaatst dat die dan ook te vinden is.

 21. Fantastisch : het einde van de EU, net zoals het einde van Babylon-Amerika 😉

  Zoals Rome toen gaan de grote rijken ook ineenstuiken door corruptie, crimineel hoge belastingen, inwijking ongewenst door de Westerlingen, extremisme, totaal gebrek aan moraal, matrialisme enz.

 22. Zeer realistische analyse. De bevolking in Europa wordt tot het uiterste getergd. Domme domme Europese leiders. Voor altijd berucht tot in de eeuwigheid. En ja de jeugd heeft hun lessen goed geleerd. Ben ik (gepensioneerde) van overtuigd!

 23. Beste Xander == of topic== ter informatie.
  De USA nieuwszender OAN geeft vandaag de cijfers openbaar op het nieuws van fraude van verschillende Staten. ( men gaat inzien dat het fout is)
  Het impeachment is van de baan. Vlgs. voorz senaat.
  In Washington DC is inmiddels de noodtoestand van kracht die zal duren t/m 24 januari.
  De speech van Trump is geanalyseerd, ( en ws goed bevonden (“ voor ingrijpen “) en inmiddels zijn vele speciale troepen naar Washington gegaan. Troepen gerelateerd aan de FEMA!
  Ik denk dat TRUMP BLIJFT!…… En dat HIJ i.p.v. Joe Biden wordt geinaugureerd!
  Op 20 Januari wordt w.s de hele democratische kliek gearresteerd.
  Misschien kunnen jullie hier iets mee.
  Shalom, Vr grt Anna

 24. Vanaf den beginne was de EU al een ramp. Nu evolueert ze in een megaramp. Heel de anti-democratische en fascistoide EU is gebouwd op zand en alles wat op zand gebouwd is zal bij de eerste grote storm instorten.

 25. En zolang wij als burgers nog steeds blijven geloven, in de leugens die ons door de overheid worden verteld, gaan wij de hier geschetste tijd zeker te gemoed. Want wij trappen overal in, eerst moeten de mensen het patroon van overheidsleugens herkennen, en hun niet langer op hun woord geloven. Dacht je nou echt, dat de overheid het volk nog diende, nee zij doen wat hun meesters hun op gedragen. Een voorbeeld: vandaag waren wij weer getuigen, van hun doortrapte Covid-19 toneelspel. Ondanks het aantal lagere besmettingen (hoe weten ze dat ) iedereen weet immers dat de PCR-test geen covid-19 besmettingen kan aantonen. Maar daar mag je het niet meer over hebben van Rutte en Hugo. En wie het er toch over heeft, dat is een complotdenker, je moet maar durven. En ik verzeker u, deze grieptragedie blijven ze nog maanden herhalen, want de economie is nog lang niet kapot genoeg. Dus verzinnen ze elke keer een andere reden, om ons nog langer opgesloten te houden. Kabinet Rutte is helaas al tien jaar aan de macht, en heeft keer op keer een motie van wantrouwen weten te overleven, mede dank zij hun coalitiepartijen. En in maart mag je weer gaan stemmen, nou ik ben er bijna van overtuigd, dat wij ook Amerikaanse taferelen gaan mee maken. Want ook hier mogen wij in maart dankzij de “Covid-19 spoedwet” onze stem per brief gaan uitbrengen. Hoe verzinnen ze het, maar vraag je nou eerder eens af, waarom.?

 26. 2020 is ook zo’n symbolisch jaartal.
  Rond 2000 en later was er het “initiatief” Transition Towns (TT).
  In TT- bijeenkomsten had men het steeds over wat er zou gebeuren in 2020.
  Opvallend.
  Alle plannen en plannetjes komen samen in het brandpuntjaar 2020.

 27. En terwijl de Europese Unie er lustig op los ruziet, bouwt China zowel in eigen land alsook in Afrika vol hernieuwde energie (flauwe woordgrap, ik weet het) honderden kolencentrales.

  Ik denk dat ik maar ga emigreren. Naar Afrika bijvoorbeeld …. Nauwelijks regels, geen klimaatgekte, corona lijkt daar ook nauwelijks een rol te spelen, mooie natuur, volop ruimte, En toch zijn techniek en technische snufjes wel aanwezig, daar zorgt China wel voor 😉
  .

 28. En dit komt van de DB, die al 100x failliet is? Vreemd dit.
  Of zou het hun goed uitkomen dat de greendeal mislukt.

 29. De mensen accepteren eigenlijk al veel te veel, ik denk dat er nog veel zwaardere maatregelen moeten komen wil de massa eindelijk eens inzien wat er echt speelt. Ja, ze lachen ons uit, we zijn gekkies, wappies, complotgekken, rechts-extremisten ook vaak. Wat zijn we eigenlijk niet genoemd. Uiteindelijk zijn we ook maar gewone burgers die het beste voorhebben met de wereld. De tijd van het volk komt nog wel, maar aan mensen als wij is een lange adem gevraagd.

Comments are closed.