‘Ruim 60% bedrijven die moesten sluiten vanwege corona gaat nooit meer open’

‘De (klimaat-corona) oligarchen en academici geven niets om het lot van gewone mensen.’ (Afbeelding (2)).

—————————————————————————————————————————————-

‘Overheden die zich tegen hun eigen volk keren is historisch bewijs dat het einde van hun beschaving nadert’ – ‘We zijn tientallen jaren economische vooruitgang verloren’

—————————————————————————————————————————————-

Zelfs CNN heeft nu toegegeven dat de economische schade van de corona lockdowns veel groter is dan verwacht. Ruim 60% van alle Amerikaanse bedrijven die tijdens deze lockdowns hun deuren moesten sluiten, gaat nooit meer open, of gaat binnen zeer korte tijd alsnog failliet. De horeca is met 32.100 gesloten restaurants (waarvan 19.600 permanent) de zwaarst getroffen sector, gevolgd door retail winkels. In Nederland en andere Europese landen lijkt het op papier mee te vallen, maar dat komt enkel omdat de meeste technisch failliete bedrijven met staatssteun overeind werden gehouden. En die is, in tegenstelling tot wat veel mensen schijnen aan te nemen, beslist niet oneindig.

‘Ik betwijfel ten zeerste of mensen zich realiseren hoe groot de economische schade is die deze HOAX heeft veroorzaakt,’ geeft de Amerikaanse econoom Martin Armstrong als commentaar. ‘Een groep oligarchen en academici is dronken van hun eigen macht en onkunde over hoe de echte wereld functioneert… Degenen die achter deze brutale poging de wereldeconomie te veranderen zitten, geven niets om de gewone mensen, die ze als uitvaagsel beschouwen.’

Behalve politici en media kopstukken lijken ook topmanagers en marktanalisten ’te denken dat een vaccin de economie gaat redden, en alles zich zal herstellen alsof er nooit iets gebeurd is. Maar wat met mondkapjes en social distancing is veroorzaakt, zal op heel veel mensen een blijvende impact hebben. Zij zullen altijd naar anderen blijven kijken als (potentiële) ziektedragers en daardoor een bedreiging voor hun leven.’

Beschaving nadert ondergang nu overheden zich tegen eigen volk keren

Armstrong schrijft al tientallen jaren over de (historische) opkomst en ondergang van beschavingen. Tijdens de opkomst werken mensen samen aan opbouw en verbetering van hun eigen en elkaars levens. Beschavingen storten in zodra ze 1) zich tegen hun eigen mensen keren, en 2) toestaan dat een bepaalde (heersende) klasse de andere gaat onderdrukken.

‘Dit is waarom Marxisme zo gevaarlijk is. Hoe meer we richting een socialistische staat gaan, des te meer moet de staat degenen die (goederen en diensten) produceren, onderdrukken. De beschaving geeft dan niet langer iedereen gelijke bescherming, waardoor niet langer iedereen ervan profiteert.’ (De welvaart komt steeds meer in handen van een klein elitair clubje, en ook de politieke en maatschappelijke zeggenschap wordt weggehaald bij het volk en gecentraliseerd).

‘Tientallen jaren vooruitgang verloren, en er komt géén herstel’

‘De economische schade (door de corona maatregelen) heeft de Westerse economie en samenleving ondermijnd. Er komt géén miraculeus herstel. We zijn tientallen jaren economische vooruitgang verloren. Kleine bedrijfjes zijn weggevaagd. Deze lockdowns hebben de lagere economische klasse, van kappers tot chauffeurs, beschadigd. Dit zijn de mensen die niet thuis konden werken en daar hun geld konden verdienen.’

‘Deze lagere economische sectoren hebben een ontzettende klap gekregen. Kleine bedrijven zijn enorm veel van hun financiële reserves kwijtgeraakt.’ Dat heeft tevens gevolgen voor de banken, die het MKB van leningen voorzien. Dat neemt nu met 70% tot wel 90% af. (1)

Mensen die erop wijzen dat deze schrikbarende cijfers alleen voor de VS gelden, vergissen zich zeer. Het klopt weliswaar dat het aantal faillissementen in Nederland op papier lager is dan vorig jaar, maar dat komt enkel omdat de overheid tientallen miljarden euro’s heeft uitgetrokken om de vele ‘zombie’ bedrijven overeind te houden. Dat geld raakt een keer op, en kan niet oneindig worden verlengd zonder zeer hoge inflatie en een forse teruggang van de koopkracht en welvaart te veroorzaken.

Alleen indien dit juist het doel van de internationale klimaat-corona sekte is, zou het huidige economie verwoestende en samenleving ontwrichtende beleid ‘zeer succesvol’ kunnen worden genoemd.


Xander


(1) Armstrong Economics
(2) Afbeelding: Quinn Kampschroer ,Pixabay 

Zie ook o.a.:

07-09: (/ Corona maatregelen doen aantal werklozen wereldwijd tot boven 300 miljoen stijgen)
28-08: Teken Arno Wellens’ petitie ‘Laat de banken barsten’
25-08: VN waarschuwt voor wereldwijde hongersnood van Bijbelse omvang door corona beleid
14-08: 320.000 Nederlandse werklozen erbij; Zweeds succes onderstreept falen van onze arrogante elite
05-08: ‘Tweede lockdown komt er omdat politici opstand vrezen zodra economie vanaf september instort’
01-08: Bankencrisis 2021: Corona herstelfonds is een bankenreddingsfonds dat Nederland moet betalen
14-07: ‘Boeren, vissers, MKB en bezorgde burgers moeten verzetsbeweging tegen het systeem vormen’
07-07: Grote Groene Reset begint: 21% Duitse bedrijven staat op omvallen
18-06: Huiseigenaren en iedereen met enige vorm van vermogen worden komende jaren zwaar beroofd’ (/ ‘Alles wordt ons afgepakt, en daarna is het bittere armoede en de dood’)
01-06: De economische zelfmoord van Europa’: Grootste crisis ooit is nu echt begonnen
24-05: Wereldwijde Pleit Pandemie met ongekende vernietiging welvaart begonnen
16-05: ‘Economie wordt niet verwoest door coronavirus, maar door slavenmentaliteit bevolking’
16-04: (/ Wordt het coronavirus gebruikt als dekmantel voor een verhulde nieuwe bailout van de banken?)
15-04: ‘Nederland stevent op meer dan 20% werkloosheid af’ (Arno Wellens)
08-04: Lockdown VS veroorzaakt nu al explosie van zelfmoorden en inbraken (In 2 weken bijna 10 miljoen werklozen erbij is begin van nieuwe Grote Depressie)

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

39

 1. https://www.nu.nl/economie/6078528/duitse-regering-presenteert-plan-om-faillissementengolf-te-voorkomen.html
  Een zeer merkwaardig bericht, als ik globaal de MSM volg moet ik de indruk krijgen dat het weliswaar zwaar wordt maar dat we er weer snel bovenop komen.

  De beurs is overigens al jaren geen graadmeter meer omdat daar veel kapitaal nog enig rendement zoekt. Omdat het dom geacht wordt geld op een spaarrekening te laten staan. terwijl het voor een particulier met weinig ervaring overigens schier onmogelijk is nog enige rendement waar dan ook te halen. Ja er zijn wel maniertjes maar dan ook alleen als je echt zwemt in het geld.
  Maar nu dus dit bericht, waarvan ik denk dat het ondanks al die pep talk het dus feitelijk aangeeft dat overheden zich wel degelijk enorme zorgen maken. En terecht, het is al eerder ook hier geschreven dat de maatregelen een enorm gat gaan slaan in begrotingen die feitelijk in de prullenbak kunnen.

 2. Logisch dat is die 60% die failliet verklaard werden.

  Ik vind t niveau niet alleen minder geworden hier, ook de geloofwaardigheid en gebrek aan kennis.

 3. Citaat uit het artikel:
  “Beschavingen storten in zodra ze 1) zich tegen hun eigen mensen keren, en 2) toestaan dat een bepaalde (heersende) klasse de andere gaat onderdrukken.”
  Het gebruik van het woord “zodra” geeft aan dat (volgens de schrijver) de ondergang meteen volgt op de daarna beschreven gebeurtenissen.
  Gebeurtenis 1: de beschaving keert zich tegen de eigen mensen. Er zal hier wel sprake zijn van een vergissing, want een beschaving keert zich nergens tegen, omdat het geen levend organisme is. Mensen uit een bepaalde beschaving kunnen zich keren tegen andere mensen uit een beschaving. Dat gebeurt ook regelmatig. Dat kunnen o.a. relletjes zijn of opstanden of oorlogen. Maar er zijn nog meer mogelijkheden. Een bepaalde vorm van zich keren tegen andere mensen uit dezelfde beschaving zien we voortdurend. Dat is al eeuwenlang bijna dagelijkse kost. Dat zegt niets over de ondergag van een beschaving.
  Gebeurtenis 2: Een bepaalde heersende klasse gaat anderen onderdrukken. Elke beschaving tot nu toe bestond deels dankzij het onderdrukken van andere klassen. Kijk bijv naar het Romeinse Rijk (slaven), of het westers kapitalisme (slaven, arbeiders).
  Toch hebben die beschavingen eeuwenlang bestaan, of ze bestaan nog steeds.
  Kortom de argumenten die hier worden benoemd zijn onwaar, aantoonbaar onjuist.

  Verder. Er zijn bedrijfjes ten onder gegaan, er zullen er nog ten onder gaan. Dat is in de meeste gevallen te betreuren. Maar ondernemers zitten meestal niet lang stil en zullen binnenkort weer een nieuwe kapsalon, nagelstudio of kroeg openen. Of hun heil zoeken in een andere branche. Daarvoor zijn het ondernemers.
  In de USA zal het waarschijnlijk allemaal iets harder aankomen dan in bijvoorbeeld Nederland. Maar dat ligt gewoon aan het nagenoeg ongeremd kapitalistische systeem aldaar.

 4. @ Gorghel 18/09/2020 om 1:03 am

  De mens wikt en denkt nu ook te kunnen beschikken.

  De mensheid heeft enige kennis verworven en denkt nu alles te weten. Maar helaas kennen we nog maar zo weinig. We kunnen inderdaad heel veel dingen. Maar helaas kennen we nog niet, wat we kunnen. We kennen de consequenties van wat we kunnen nog lang niet. Daarom de vraag of alles wat we kunnen ook moet mogen.

  Kennen is wetenschap. Kunnen is praktische toepassing. Weten is wijsheid. Mogen is ethiek. Ethiek wordt alsmaar verder weggeschoven. Maar het is uiteindelijk de ethiek, die ons moet beschermen tegen de ongeremde toepassing van de wetenschap. Het is een krachtenspel tussen kennen, kunnen, weten en mogen.

  Ethiek gaat over waarden en normen. Dat komt voort uit onze gevoelens en emoties. En dat heeft te maken met psychologie en sociologie. Dat zijn takken van wetenschap, waar de zogenaamde B-wetenschappers niet mee overweg kunnen. Zij laten zich niet leiden door hun gevoelens en emoties. Zij willen de vrijheid, om naar hartelust te kunnen experimenteren. De practische toepasser kijkt niet verder, dan zijn neus kort is en ziet de gouden bergen van het profijt. De ethicus kijkt echter naar de consequenties, ziet de gevaren en trekt aan de noodrem.En wijsheid is het kind van de rekening, die zich achteraf afvraagt hoe het toch kon gebeuren, dat het zo fout ging.

  De schade, die wordt aangericht is vaak groter dan we kunnen overzien. We spelen met onze wereld, met onze welvaart, met ons bestaan en we gooien weg, wat ons dierbaar is. Berouw komt altijd na de zonde. Wijsheid kom met die grijsheid (Zuid-Afrikaans gezegde). Wijsheid zegt telkens, dat het nooit meer mag gebeuren en dat we het nooit zullen vergeten. Maar die wijsheid vergeten we het liefst heel snel.

  De mens wikt met zijn beperkte vermogens, maar uiteindelijk is het God, die, in Zijn oneindige grootheid, oordeelt en beschikt.

 5. @ Amo: 3:39 pm. Juist. De hele Corona toestand, is de kapstok, van de NWO. duistere clubs en belangen hebben hiertoe al eeuwen besloten.

 6. De rothchilds hebben het al gedaan in Rusland
  Om communistisch te maken
  Nu komt de rest van de wereld aan de beurt
  En gaan ze ons laten verhongeren

  Mensen let op
  Wij moeten er allemaal iets aan gaan doen!

 7. Op https://www.raptureready.com/2020/09/17/enemy-in-the-gates-by-pete-garcia/ “Enemy in the Gates :: By Pete Garcia” (Vijand al binnen de omheining):

  “As hard as they have tried with the Coronavirus 2.0, the Wuhan Flu is not panning out to be the crisis they wanted it so desperately to become. This tells me two things: first, it will take something even worse to cause people going forward to actually react, and secondly, they (global and national governments) are learning from this present one on what to do (and not do) during a “crisis.””

  Nederlandse vertaling via Google Translate:

  “Hoe hard ze ook hebben geprobeerd met het Coronavirus 2.0, de Wuhan-griep lijkt niet de crisis te worden die ze zo graag wilden hebben. Dit zegt me twee dingen: ten eerste zal er nog iets ergers nodig zijn om ervoor te zorgen dat mensen die vooruit gaan daadwerkelijk reageren, en ten tweede leren zij (mondiale en nationale regeringen) van deze huidige over wat ze wel en niet moeten doen tijdens een “crisis.””

  Dus een nieuwe, nog veel zwaardere crisis zit er aan te komen! Persoonlijk denk ik aan een oorlog in het Midden-Oosten, gecombineerd met de inéénstorting van het huidige financiële, monetaire en economische systeem.

 8. De getrainde burgers | Van Peter König.
  Gehoorzaamheid en onderwerping moeten worden getraind met hygiëne en maskerverplichting – bangmakerij maakt deel uit van een duistere agenda.
  https://kenfm.de/die-abgerichteten-buerger-von-peter-koenig/
  indien nodig, zet de vertaling dan aan.

  Laat je vooral niet misleiden door collaborateurs, die zich “Factcheckers” noemen.

 9. Rutte en De Jonge hebben maar één koers: De dagelijks genoteerde “besmettingen”.
  Besmettingen die niet duiden op ziektes.
  Besmettingen die worden gevonden met tests die géén eenduidige uitslag geven en die zelfs niet mogen worden gebruikt voor een diagnose!
  Alle andere verhalen, zoals onderzoeken die aantonen dat het virus aan activiteit duidelijk heeft ingeboet, of onderzoeken die aantonen dat sinds week 16 bij het RKI (Dtsld.) géén corona-virussen meer worden aangetroffen bij de monsters die de aangesloten artsenpraktijken in heel Duitsland opsturen naar het RKI bij ziektes van de ademhalingswegen.
  Ook blijven ze doof voor al die bewijzen dat dit virus in de frisse lucht en/of bij goede ventilatie, nauwelijks kwaad doet.
  Het is allemaal zó ontzettend autistisch monomaan!
  Ze kijken alléén maar naar de cijfertjes van de “besmettingen”. Veel dommer kan het niet worden.
  Dat is natuurlijk al voldoende om geen enkel vertrouwen meer te hebben in de analyses van deze monomane bureaucraten met oogkleppen op.
  Als de koers ‘noord’ is, terwijl er vele aanwijzingen binnen komen dat die koers het schip gaat beschadigen, en je houdt de koers toch op strak noord, dan ben je als kapitein geen knip voor de neus waard.
  De wereld wordt momenteel geleid door zeer onbekwame kapiteins die allemaal in dienst staan van de rederij WHO. Met een Zweedse Noorman als uitzondering. Noorman Jensen probeert in Nederland het gezonde verstand terug te laten keren.

 10. Ze gaan nooit meer open omdat ze het willen. 60% is het begin. Alleen een volslagen idioot ziet niet waar ze mee bezig zijn. Een fatsoenlijke regering zal altijd het toerisme willen stimuleren. Logisch meer geld op de plank en iedereen te eten.

  Nu maken ze het kapot, is niet logisch. Niks aan de hand en toch Nederland op rood wat enorm veel geld kost. Maar dat boeit niet meer. Er is een hoger belang. Deze 2 klootzakjes horen voor een tribunaal en al ben ik tegen de doodstraf. Zal Rutte en de Jonge niet beschermen door op een hoog toontje te zeggen ” mag niet zo gaan we niet me elkaar om”

  Vraag het de mensen maar die hun moeder in het verpleeghuis moesten achterlaten en ga zo maar door.

  Als de Jonge en Rutte hangen (zal het zelf niet doen) ben ik op vakantie.

 11. https://www.nu.nl/politiek/6078314/grapperhaus-krijgt-toch-boete-voor-overtreden-coronaregels-op-bruiloft.html#coral_talk_wrapper
  Hier is dus over nagedacht zo vlak voor de persconferentie. Het volk angst aanjagen en een minister die asociaal het eigen beleid negeert staat erg slordig. Dus nu voor de bühne toch die straf, die heel toevallig ook nog eens is aangepast (speciaal voor asociale ministers).
  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/artikel/5181368/corona-coronaboete-strafblad-grapperhaus-fout-vermelding-david
  Het krampachtig gedoe is werkelijk te lachwekkend voor woorden. En dan zijn er serieus nog steeds mensen die vinden dat dhr. Rutte het goed doet.

 12. Het lijkt wel of de supermarkten al slechter bevoorraad worden. We gaan die boeren, die men zo graag afserveert, héél hard nodig hebben!

 13. Oplossing: Dagvaard de plaatselijke politiekers op persoonlijke naam voor de rechtbank in kortgeding voor misdaden tegen de menselijkheid op basis van een virus dat niet geisoleerd kan worden.
  Gerecht en advocatuur moet dan kleur bekennen.
  Ken uw vijand , reageer dan.

 14. isengrimm schreef:
  17/09/2020 om 5:08 pm

  Klopt, onze koning Willem heeft ons duidelijk gewaarschuw en wie slim is legd een voorraad eten aan en zeep, water, kaarsen, medicijnen, verband en pleisters, ect.
  Leuk weetje asprine is een bloedverdunner zoek maar op internet, dus wie bloedverdunners tegen die tijd nodig heeft, heeft baat bij asprine.

 15. Inderdaad ze gaan nooit meer open, velen hebben het nu ook zeer lastig, want mensen hebben nog altijd schrik, en kopen niet meer zoveel, dus het zal nog een hele tijd moeilijk blijven? Shalom

 16. @Heilig Boontje schreef:
  17/09/2020 om 11:01 pm

  “Tja, tja, tja, ach en wee, wat is de wereld toch doorgedraaid. De zomer van de corona plandemie en abnormaliteit loopt ten einde. En een winter met een grote schok is ons in het vooruitzicht gesteld. Wat die schok moge betekenen is vooralsnog onbekend. Duidelijk is wel, dat er niet veel goeds vanuit zal gaan.”

  Een extreem grote schok. Dat kan bijv. een oorlog tussen Israël en Iran zijn, de invasie van Gog-Magog uit Ezechiël 38 en 39, omvallende banken en wellicht de Opname van de Gemeente.

 17. @ Heilig Boontje: 11:01 pm, op 17/9. Dat staat er inderdaad te gebeuren. Maar net als wat Einstein zei: “Ik ben niet zeker over de oneindigheid van het heelal, maar wel over de domheid van mensen”. De bevolking, de schapen, vinden Rutte (VVD) -Bilderberger- nog steeds een toffe peer, en steken als struisvogels hun hoofd in het zand. De grote massa wil NIET zien, dat we naar de ratsmodee gaan.

 18. ZEKER is dat al die overheden ( achter de schermen dan ) de grote boosdoeners zijn,
  echter…..nu komt het aan op de gevaarlijkste mensen om ons heen :
  en dat zijn zij die niet ` wakker ` zijn !
  Team-work is vereist, want we gaan naar de ondergang !

 19. Vroeger had je crises die door natuurgeweld tot stand kwamen. Dat is al lang niet meer zo. Het is allemaal mensenwerk geworden. God wikt, de (slechte) mens beschikt?

 20. Tja, tja, tja, ach en wee, wat is de wereld toch doorgedraaid. De zomer van de corona plandemie en abnormaliteit loopt ten einde. En een winter met een grote schok is ons in het vooruitzicht gesteld. Wat die schok moge betekenen is vooralsnog onbekend. Duidelijk is wel, dat er niet veel goeds vanuit zal gaan.

  We leven momenteel in een rare tijd, een tijd van crises. Het mooie leventje van weleer, dat wij zo normaal vonden, is niet meer. Het zal ook niet meer terugkomen. Daarvoor is de schade, die is aangericht al veel te groot. De sneeuwbal rolt nu van de berg af. Die gaat steeds harder, wordt alsmaar groter, is niet te stoppen en zal pas onder in het dal tot stilstand komen.

  De ene crisis lokt een andere uit. In het kielzog van de coronacrisis volgt een economische crisis, die zijn weerga niet zal kennen. In winkelstraten kun je al een kanon afschieten, zonder iemand te raken. Bedrijven zullen failliet gaan. Werknemers zullen werkeloos worden. Armoe zal om zich heen grijpen. De handel zal stilvallen. Voor uitkeringen en subsidies zal geen geld meer zijn. Ook banken zullen omvallen. Inmiddels saneert de milieucrisis de boerenstand. Waar zal ons eten dan vandaan moeten komen ??? Groene energie werd in stand gehouden met een wijd openstaande subsidiekraan. Ook die kraan zal binnenkort droog gaan. Dan zal het donker en koud worden, een energiecrisis. Kortom armoe, honger, en ellende liggen in het verschiet. Nogmaals, het zal een crisis worden, die zijn weerga niet kent.

  De geschiedenisboekjes leren ons, dat er op een crisis meestal een revolutie volgt, met alle ellende van dien. Een revolutie lost meestal geen problemen op, maar brengt nog meer ellende. Der geschiedenisboekjes leren ons ook, dat na een revolutie er meestal een oorlog volgt. En een oorlog brengt nog meer ellende. Omdat de crisis wereldomvattend is, kunnen we verwachten dat de revolutie ook wereldomvattend gaat worden. En die oorlog, dat zal wel WO3 gaan worden. Vluchten kan niet meer. Waarheen ??? De wereld is te klein. De problematiek is immers wereldwijd.

  En de geschiedenisboekjes leren ons ook, dat we na een oorlog telkens weer zeggen: ”dat nooit meer”. En die geschiedenisboekjes leren ons ook, dat we die goede voornemens telkens weer heel snel vergeten, en telkens weer de fout ingaan.

  Na de komende oorlog zal de puinhoop gigantisch zijn. Dan mogen we weer beginnen aan een wederopbouw. En de geschiedenisboekjes leren ons ook, dat een wederopbouw altijd heel erg veel tijd vergt en heel moeizaam verloopt. Het zal jaren en jaren en jaren duren.

  Moraal van het verhaal. Maak uw borst maar vast nat. Reken niet op de overheid. Die zal u laten stikken. Openbare nutsvoorzieningen (gas, elektriciteit, telefoon, t.v. internet e.d.) zullen de een na de ander uitvallen. Ook uw medemens zal u niet kunnen helpen. Die zit immers in hetzelfde schuitje. U zult op uzelf zijn aangewezen. U zult het zelf moeten doen. Wees zuinig op uw spulletjes. U zult binnenkort geen nieuwe meer kunnen kopen, omdat ze er niet meer zijn en/of onbetaalbaar worden. Hoe staat het met uw voorraad wc-papier ??? Kijk eens in uw provisiekast. Hoe ver denkt u te kunnen komen ??? Het is de hoogste tijd, om uw voorzorgsmaatregelen treffen, zolang het nog kan. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Gebruik uw naprakkedenkizeerverstand en doe er uw voordeel mee.

  Dit relaas werd werd opgeschreven door een oude man met levenservaring, die opgroeide met de verhalen en de wijze lessen van zijn ouders en grootouders. Tja, tja, tja, ach en wee, wat is er van de wereld toch geworden.

 21. “Alleen indien dit juist het doel van de internationale klimaat-corona sekte is, zou het huidige economie verwoestende en samenleving ontwrichtende beleid ‘zeer succesvol’ kunnen worden genoemd.”

  De Club van Rome had het in 1971/1972 over Grenzen aan de Groei, omdat de rek er uit zou gaan wegens een te verkwistend consumptiepatroon. Het zou me niet verbazen als dezelfde mensen van toen, nu in het World Economic Forum veel te vertellen hebben. Het lijkt erop dat zij met de lockdown hun doel bereiken, omdat zij zich kunnen verschuilen achter een dodelijk virus.

 22. @het verval schreef:
  17/09/2020 om 6:25 pm

  “De MKB-ers vallen als eersten massaal om want de overheid heeft niet veel voor ze over. Iedere werkloze, zieke en overige uitkeringsgerechtigden ontvangen straks een basisinkomen van pakweg 600 euro + eventuele huursubsidie, dit is natuurlijk bij lange na niet genoeg om de maandelijkse lasten te betalen.”

  FvD wil zoiets, lees ik op https://www.cpb.nl/sites/default/files/omnidownload/CPB-Notitie-feb2020-Doorrekening-stelselherziening-socialezekerheids-en-belastingstelsel-FvD.pdf “Doorrekening stelsel- herziening socialezekerheids- en belastingstelsel FvD”.

 23. Tja, ‘een blind paard heeft dit zien aankomen’ ! China lacht zich rot ; de treinverbinding ‘de zijderoute’ wordt qua naam binnenkort omgedoopt tot de AliExpress. Ook dat heeft dat ‘blinde paard’ zien aankomen. De uitzichtsloze stomheden van, intellect-loze economen hebben dit mogelijk gemaak en tot op de dag van vandaag maakt nagenoeg iedere consument er gebruik van. ( dat is de oorzaak van de huidige situatie ) . Het economisch kankergezwel is zelfs met geld niet meer te genezen. Xander schrijft het duidelijk, de ‘pot’ is al vele jaren leeg, met placebo geld, geld waar niets meer tegenover staat, probeert men nog iets (tijdelijk) te maskeren. We moeten, ik schreef het eerder, weer ‘terug naar af’, of we willen of niet. De vraag rijst dan : hoeveel tijd kost dat én hóe lossen we dat financieel op. Dat kost wat tijd zeker een generatie (zo niet twee), en nagenoeg zal de overgrote meerderheid genoegen moeten nemen met beduidend minder, ook de plannen van Brussel om een Europees belasting plan zal van tafel moeten. Eigenlijk moet de Europese unie ook verdwijnen. Europa, alle individuele landen, moeten proberen ‘hun eigen broek op te houden’ …. feitelijk de situatie voor de eenwording.
  Het is triest, maar ik kan er eigenlijk wel om lachen. Brussel, de olifant in de porseleinkast , vol met ‘scherven’ .
  Wanneer een mega inflatie zal ontstaan, dan zal het mij niet verwonderen dat er inderdaad een Europese opstand van het volk ontstaat, waarbij onderlinge ‘groeperingen’ tot een gewapend conflict bereid zijn. Ik druk mij voorzichtig uit.

 24. De middenklasse vernietigen, bedrijven in moeilijkheden opkopen voor een prikje en een versnelde overgang van het industriële tijdperk naar het informatietijdperk forceren : de mensen van Davos hebben het mooi geregeld met hun nep-pandemie. En volgend jaar serveren ze ons hun Grote Reset. Je hoeft geen twee keer na te denken wie daar beter van zal worden.

 25. @ Heilig Boontje: 5:06 pm. Dat heeft U goed gezien, Heilig Boontje.

 26. De MKB-ers vallen als eersten massaal om want de overheid heeft niet veel voor ze over. Iedere werkloze, zieke en overige uitkeringsgerechtigden ontvangen straks een basisinkomen van pakweg 600 euro + eventuele huursubsidie, dit is natuurlijk bij lange na niet genoeg om de maandelijkse lasten te betalen. In Duitsland wordt al geëxperimenteerd met een basisinkomen, in Zuid Europese landen is dit reeds een feit. Daarbij komen de asielzoekers massaal naar Nederland die ook een stuk van die taart willen ontvangen waardoor de uitkeringen steeds lager worden.

 27. Voor het gemak worden zzp-ers die hun (levens)werk zien sneuvelen niet meer meegeteld.

 28. Als ik de titel van dit item mag geloven is er geen nooduitgang en gaan we er gewoon allemaal aan. Behalve diegene die er niet aan gaan en die zullen niet te benijden zijn. Kortom de paniek spat weer van het scherm en dat gebeurt hier erg regelmatig. Dus raad ik mijn vrienden deze site niet aan (sorry Xander). De grap (?) is wel dat er toch tekenen zijn dat er iets aan de hand is.

  https://www.iex.nl/Nieuws/ANP-170920-156/Negatieve-inflatie-in-eurozone-bevestigd.aspx

  Ik ben geen econoom of financieel deskundige, maar na al die triljarden aan geld zonder enige contrawaarde zou je denk ik toch verwachten dat dit ook gewoon eens oplost? Of zouden de economisch/financieel deskundigen het ook niet meer weten?

 29. De verkiezingen komen er aan in Nederland.
  Dat is de reden dat men de faillissementen en bedrijfsopheffingen na maart 2021 probeert te laten gebeuren.
  De Sheeple moeten eerst de “staatslieden” weer op het schild tillen.

  Intussen gaat in januari 2021 het World Economic Forum erop los met The Great Reset.
  Zie: weforum.org -> Events

  Men gebruikt de listig wereldwijd veroorzaakte virus-chaos als argument om, wat een goede gelegenheid doet zich nu “toevallig” voor, de klimaatdictatuur te vestigen.
  Daartoe zijn ca. 250 actiepunten opgesteld.
  intelligence.weforum.org/topics -> publications

  Dit alles komt niet uit de lucht vallen maar is natuurlijk het resultaat van jarenlange zorgvuldige voorbereiding.
  Overal zijn onbruikbare mensen weggewerkt en de juiste collaborateurs op hun post gemanoeuvreerd.

  Thinktanks zoals The Rockefeller Foundation hebben allerlei scenario’s geschreven voor de toekomst van de wereld.
  Een plan wordt nu uitgevoerd.
  Wij mogen er getuige van zijn, lijdend voorwerp, slachtoffer.
  Een boeiende stap in de wereldgeschiedenis.
  Wij zijn bevoorrecht.

  Het is de vraag of het complot uiteindelijk in het gezicht van de uitvoerders en hun collaborateurs gaat ontploffen – je weet het maar nooit.

 30. OT.
  Je zou iets aan je twitterbuttons kunnen doen met Twitter Cards of zo waarmee je artikelen worden gdeeld. Is nu alleen nog maar een simpel linkje zonder foto…

 31. Op het msm nieuws wereldoorlog onvermijdelijk,
  Onze koning laat ook al een shock crisis doorschemeren,
  Albert pikes 3 wereld oorlogen,
  David icke filmpje op youtube The coming 3 world war.
  Er zou toch wat moeten broeien als dit soort types het zeggen.

 32. Waarom zouden de klimaat/leugenaars zich druk maken om de mensen ??? Het gaat hen toch niet om de mensen. Het gaat hen om de beestjes. En daar moeten de mensen voor wijken. logisch toch ??? Het liefst zouden ze de mensheid grotendeels uitroeien. Echt, om werkelozen maken ze zich helemaal niet druk. Eigen schuld, dikke bult, hadden ze maar iets anders moeten gaan doen. Hadden ze milieu-activist of zoiets moeten worden.

Comments are closed.