‘Tweede lockdown komt er omdat politici opstand vrezen zodra economie vanaf september instort’

—————————————————————————————————————————————-

De jaren 2021-2022 dreigen een compleet drama te worden met torenhoge inflatie, ongekende werkeloosheid en extreem stijgende lasten – ‘Positief: Gezin in toekomst weer centraal; morele en ethische waarden keren terug’

—————————————————————————————————————————————-

Volgens de Amerikaanse econoom Martin Armstrong hebben de overheden van een groot aantal Westerse landen reeds besloten dat er een tweede lockdown gaat komen (zie ook ons artikel van 2 augustus: ‘…: Volgende lockdown rond 30 augustus en duurt maanden‘). Het coronavirus zal het valse voorwendsel blijven voor de werkelijke reden, namelijk de terugkeer van de banken- en staatsschuldencrisis, waar vanaf september een ongekende economische instorting als gevolg van de social distancing en lockdown maatregelen bovenop zal komen. Politici vrezen – waarschijnlijk terecht – voor massale opstanden, en hopen die voor te zijn door de samenleving opnieuw volledig op slot te doen, wat de crisis, ook in de volksgezondheid, zwaar zal verergeren. Helaas zal dit de geplande ‘Grote Groene Reset’, waarvoor de bestaande economie grotendeels moet worden vernietigd, alleen maar in de kaart spelen.

‘Volgens betrouwbare bronnen is het besluit om weer een lockdown op te leggen genomen omdat zodra de Covid beperkingen worden opgeheven, mensen hun schulden niet meer kunnen betalen, en de financiële crisis toeslaat,’ schrijft Armstrong. ‘Dit is echt gestoord, want die beperkingen moeten worden opgeheven… en dan zal de hele nachtmerrie van deze overtrokken reactie onder ogen moeten worden gezien. Het is onvermijdelijk! Onze bronnen in Duitsland maken zich ernstige zorgen, en geloven dat deze beperkingen massale schade hebben veroorzaakt, die pas duidelijk wordt zodra de beperkingen verdwijnen.’ (1)

Staatsschuldencrisis is weer losgebarsten, tweede lockdown laatste redmiddel

Op zijn blog schrijft Armstrong dat achter de schermen de staatsschuldencrisis weer is losgebarsten, en kapitaal inmiddels is begonnen zich te verplaatsen naar aandelen en goud (2) (en ook crypto valuta), waar de koersen niet voor niets zo van stijgen. Dit markeert volgens hem het begin van de instorting van het vertrouwen in alle overheden.

Zittende regeringen zien een tweede lockdown als laatste redmiddel om aan de macht te blijven, en de grip op de samenleving verder te verstevigen. Ze moeten wel, want hun totaal onnodig gebleken social distancing en lockdown maatregelen hebben ze de economie en samenleving de grootste klap ooit toegebracht. De gevolgen van deze klap konden in landen zoals Nederland met enorme hoeveelheden geld worden uitgesteld, maar vanaf september kan de dramatische schade die de politici hebben aangebracht niet langer verhuld worden, omdat tal van bedrijven dan failliet gaan of reeds zijn gegaan, en de werkeloosheid zal exploderen.

Jaren 2021-2022 dreigen compleet drama te worden

De jaren 2021-2022 gaan volgens Armstrong dan ook een compleet drama worden (met o.a. torenhoge inflatie, ongekende werkeloosheid en extreem stijgende lasten (6)). Hij constateert dat hij nog nooit eerder heeft meegemaakt dat politici er zo’n enorme puinhoop van hebben gemaakt. Maar toegeven dat ze gruwelijk mis zaten zit er niet in – integendeel, ze zullen als katten in het nauw rare sprongen maken, en onze landen in nog sneller tempo in een wurgende klimaat/corona dictatuur persen. Dan zal het definitief gedaan zijn met al onze vrijheden, en dreigen we zelfs de zeggenschap over ons eigen lichaam te verliezen.

Burgers die nog enige waarde hechten aan hun vrijheid, zelfbeschikking ,grondrechten en de toekomst van hun kinderen, rest dan ook nog maar heel weinig tijd om in opstand te komen, en massaal te verklaren en besluiten dat wij niet langer met onze eigen ondergang, die deze Grote Groene Reset zal bewerkstelligen, wensen mee te werken. Laat voor de verandering de banken, de 0,1%, en de politici die dit allemaal over ons hebben afgeroepen, de prijs voor hun eigen falen maar eens betalen.

Nachtmerrie scenario

Als we het toch laten gebeuren, dan is het volgende nachtmerriescenario heel waarschijnlijk:

* Begrotingstekorten en schulden gaan (nu al) door het plafond;

* Hedgefondsen zijn inmiddels begonnen met het opkopen van grote hoeveelheden goud (= vertrouwen in het financiële systeem begint te wankelen);

* Dollar, euro en andere valuta worden minder waard;
* De geldmachines worden maximaal aangezet om de banken en het financiële systeem te redden;
(in de EU gebeurt dat tevens met de honderden miljarden in de Nederlandse pensioenfondsen, die voor dit doel zullen worden leeggezogen);
* De geldmachine gaat ook het instortende bedrijfsleven overeind houden (de ECB doet dit overigens al jaren);
* Om de bevolking rustig te houden, krijgt iedereen een uitkering en/of toeslag;
* In de meeste Westerse landen wordt het
(socialistische) Universele Basis Inkomen ingevoerd (in Spanje is daar reeds toe besloten);

* Dit zal tot een nog kleinere beroepsbevolking en nog meer werkloosheid leiden;

* Dat kost nóg meer geld, waardoor de waarde van euro, dollar etc, en daarmee de koopkracht, wordt verpletterd;

* Dit leidt tot gierende inflatie (en nog minder koopkracht, en diepe armoede)

* Centrale Banken verliezen de controle over het rentebeleid, omdat de waardeloos geworden staatsschulden massaal zullen worden afgestoten;

* Rente stijgt naar 5%, 10%, en zelfs 20% – op zijn minst;

* Zelfs de rente over de schulden wordt hierdoor onbetaalbaar;

* Burgers, bedrijven en overheden vallen vervolgens massaal om;

* Banken vallen ondanks alle reddingsfondsen om, maar worden wéér overeind gehouden met gigantische hoeveelheden geld;

* Waardoor dat geld nu echt NIETS meer waard is geworden, en er hyperinflatie ontstaat;

* Het totale financiële systeem stort in, en neemt grote delen van het bedrijfsleven en de samenleving met zich mee;

* De volkeren, van wie letterlijk alles is afgepakt, pikken het niet meer en komen massaal in opstand. Er volgen burgeroorlogen en ook internationale oorlogen, omdat overheden en landen elkaar de schuld van alle ellende zullen geven;

* Politieke en maatschappelijke structuren begeven het, en de beschaving gaat in een poel van honger, geweld en anarchie ten onder.

‘Positief: Gezin weer centraal; morele en ethische waarden keren terug’

‘Dit is geen voorspelling, maar een potentieel scenario, waarvan ik hoop dat het niet gaat gebeuren, al bestaat absoluut het risico van wel…. Maar als de wereld een eeuw of langer vooruitgang teniet doet, is het duidelijk dat er op zijn minst 50 zeer zware jaren aankomen,’ waarschuwt Egon von Greyerz, oprichter en managing partner van Matterhorn Asset Management, een van de grootste private goudinvesteringshandelaren ter wereld. ‘Voor de meeste mensen zal het leven doorgaan (mits WO-3 uitbreekt), maar op een ander niveau, met veel minder welvaart en veiligheid.’

‘Het positieve aspect is dat morele en ethische waarden zullen terugkeren, en familie en gezin weer de kern van de samenleving worden… Door het wegvallen van veel oppervlakkige materiële zaken, zullen we de werkelijke waarde van het nieuwe eenvoudige leven gaan waarderen, ook al zal dat leven in het begin een stuk moeilijker lijken.’ (2)

 

Xander


(1) Armstrong Economics
(2) Gold Switzerland

* Afbeelding (achtergrond):  ArtTower , Pixabay (voorgrond):  Clker-Free-Vector-Images , Pixabay 

Zie ook o.a.:

02-08: ‘Duitse gemeenteraadslid klapt uit de school: Volgende lockdown rond 30 augustus en duurt maanden’
01-08: Bankencrisis 2021: Corona herstelfonds is een bankenreddingsfonds dat Nederland moet betalen
25-07: The Switch: Overheden willen vanaf 1-1-21 cash geld verbieden en volledig digitale munt invoeren
20-07: Frankrijk, Italië en Spanje eisen dat Nederland onbeperkte pinautomaat blijft (/ Als Rutte ook maar iets geeft om ons volk, zou hij zelf uit Brussel weglopen)
14-07: ‘Boeren, vissers, MKB en bezorgde burgers moeten verzetsbeweging tegen het sy steem vormen’
07-07: Grote Groene Reset begint: 21% Duitse bedrijven staat op omvallen
18-06: Huiseigenaren en iedereen met enige vorm van vermogen worden komende jaren zwaar beroofd’ (/ ‘Alles wordt ons afgepakt, en daarna is het bittere armoede en de dood’)
15-06: Aanstaande corona noodwet betekent einde democratische rechtsstaat en begin tirannie’
05-06: Onbekwaamheid in vol ornaat’: Nederland moet af van het doodzieke systeem dat ons beheerst’
01-06: De economische zelfmoord van Europa’: Grootste crisis ooit is nu echt begonnen
26-04: Dankzij Rutte en Hoekstra gaan de Nederlanders betalen voor drie keer rijkere Italianen’
24-05: Wereldwijde Pleit Pandemie met ongekende vernietiging welvaart begonnen
15-04: Nederland stevent op meer dan 20% werkloosheid af’ (Arno Wellens)
03-04: Amerikaanse topeconoom: EU gebruikt coronacrisis voor staatsgreep tegen Duitsland en Nederland (/ ‘Corona heeft plaats ingenomen van falende klimaatagenda’
05-03: ‘Corona pandemie aangegrepen voor verbod op cash geld en vorming werelddictatuur’
30-01: Hoe de globalisten de corona pandemie kunnen gebruiken voor oprichting wereldregering

 

Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

56

 1. Een tweede lockdown durven ze niet, dan krijg je volksopstanden.
  In Zweden is corona voorbij:
  https://www.ninefornews.nl/zweedse-arts-kondigt-aan-corona-is-voorbij-in-zweden/

  Het wordt steeds moeilijker voor de dictatoriale politici om de corona hoax nog langer vol te houden. Hoe langer ze de bevolking blijven bestoken met tegenstrijdigheden, valse voorwendselen, gemanipuleerde cijfers en eenzijdige media propaganda, hoe ongeloofwaardiger ze worden en zo zélf de oorzaak worden van massaal protest.
  De boemerang keert weer…

 2. De Openbaring van Johannes is nu de werkelijkheid. Al deze ellende heeft de Here Jezus al voorspeld in met name: Mattheus:24 en 25, en Lukas:21.

 3. Kent u ze nog? De ‘Ontwaakt!’ en de ‘De Wachttoren’? Vroeger las ik ze wel eens om die zielige mensen die ermee moesten zeulen een plezier te doen. Die mensen zie ik nu terug in veel van de reacties op de onzin die hier geplaatst wordt.

 4. zag op tv dat men honden aan het trainen zijn die die corona al gelijk kunnen ruiken bij een mens,nou gelijk in zetten die honden,want dit zou echt helpen dat virus tegen te gaan,dus regering inzetten die honden net als bij de douane op schiphol of elders,een hond kan snel drugs opsporen en dus ook tegen houden!!En als de ministers het niet zien zitten dat je een hond kan gebruiken om die corona eerder te kunnen ontdekken,dan klopt het hele verhaal niet van hun onze ministers over die corona,want men wil het toch verwijderen uit de samenleving??!!Als men dit willens en wetens tegen houd onder het mom er is geen geld daarvoor,liegen en bedriegen ze ons!!

 5. @mod

  “Inge: gelieve geen eigen fantasieën najagen als u met de discussie wil meedoen. Mod.”

  Reactie op mijn bericht van 06/08/2020 om 6:33 pm. En blijkbaar plaatst u mijn reactie op uw zin niet, maar u weet heel goed hoe de vork in de steel zit, dus heeft niets met fantasieën najagen te maken.

  Inge,als het beleid u hier niet bevalt, gelieve hier niet meer te posten. Mod.

 6. Prof. Hockertz kan het helder vertellen. Het nieuwe vaccin werkt anders dan de gebruikelijke vaccins. Het brengt RNA ín de menselijke cellen om die cellen te manipuleren en aan te zetten tot reproductie van dat RNA. Men weet niet in welke cellen dat RNA terecht zal komen; misschien ook in de geslachtscellen.
  De prof is géén anti-vaxxer! Hij is voorstander van veel vaccinaties maar heeft nu grote bezwaren.
  Ook dr. Bhakdi heeft die bezwaren, terwijl hij zelfs heeft meegewerkt aan het ontwikkelen van vaccins.
  Dat alle tegenstanders anti-vaxxers zouden zijn, is dus quatsch.
  https://www.youtube.com/watch?v=kWpzfqW34lA

 7. Noem de corona maar de garrote. De regering draait hem iedere dag een paar slagen aan.

 8. Dr. Schiffmann met een goed bericht. Op 0,30 minuut kan men zien dat er nu al weken lang vooral Rhinovirussen actief zijn en geen SarsCov2-virussen meer. Dat zijn gegevens die het Duitse RKI verzamelt uit honderd artsenposten monsters, afgenomen bij mensen die zich melden met griep-achtige verschijnselen.
  Tevens kunnen ouders hun school aanklagen wanneer deze de kinderen de hele dag met mondkapjes op in de klas wil houden. Dat is kindermishandeling omdat bekend is dat kinderen geen gevaar vormen.
  Ook nog eens duidelijk gemaakt dat de PCR test níet gebruikt mag worden om een ziekte vast te stellen. De test ontdekt vooral een klein stukje RNA dat men toeschrijft aan dit corona, maar het zegt lang niet genoeg om mensen “besmet” te noemen.
  https://www.youtube.com/watch?v=qHxeehbBZ8A

 9. @Mo op 06/08/2020 om 12:45 pm

  “Veel ophef over filmpje Lange Frans: vol complottheorieën en aanslag op Rutte”

  De vraag is of Frans gecontroleerde oppositie is of niet,
  Inge: gelieve geen eigen fantasieën najagen als u met de discussie wil meedoen. Mod.

  want natuurlijk weten ze in Den Haag wel dat ze met dit beleid hun eigen graf graven. Het is wellicht een waarschuwing wat de gevolgen zullen zijn als mensen dit soort plannen hebben. Ossenbaard zou Trump gemaild hebben voor hulp in Nederland, Trump?? Is die vrouw soms half wakker? De echte kenners weten wel wie Trump werkelijk dient, dus dit is natuurlijk een zinloze actie en wellicht hopen ze dat het volk daar dan weer hoop uit haalt maar er zal nooit een oplossing uit gaan komen.

 10. U vergeet iets: door de technologische (r)evolutie zijn de meeste werknemers overbodig geworden, en nu wordt gezocht naar een manier om die massa nuttelozen onder controle te houden. Overheden kunnen nu beweren dat het door “Corona” komt, maar dit is al langer bekend. Dat hele grote glazen torengebouw met honderden bedienden erin past in een kastje dat nooit eet, slaapt, ziek wordt, verlof nodig heeft, voor kinderen moet zorgen, enzovoorts… En véél goedkoper is. Wen er dus maar aan.

 11. Het zal me niet verbazen,dat er uit deze chaos weleens iemand verschijnt,die de ,,oplossing”weet De antichrist.Ik hoop dat ik het mis heb.

 12. De hoeveelheid geld dat in overheidsobligaties zit is ongeveer het 10-voud van het geld dat in aandelen zit (wereldwijd). Als nog maar een deel van dit kapitaal zal gaan vluchten naar aandelen, goud, zilver, kunstwerken,… . Maar zal dit voldoende zijn om zelfs nog maar break-even te draaien gezien de inflatie die omhoog giert.

 13. Daniël op 5-8 9.28

  Ik denk dat ik weet wat jij bedoelt, de opname ?

 14. “RIVM blind voor ventilatie als oorzaak Coronadoden”
  https://www.cafeweltschmerz.nl/rivm-blind-voor-ventilatie-als-oorzaak-coronadoden/

  Ik weet niet of Maurice de Hond hier wel eens iets lees, maar best Maurice ook al zou jij met bewijs kunnen aantonen dat Covid 19 helemaal niet bestond, dan nog blijven ze bij hun verhaal. Want je moet dat virus verhaal los zien van wat er in werkelijkheid achter schuil gaat, dan snap je direct waarom de cijfers niet kloppen. Ik vond het gelijk al verdacht dat leden van het O.M.T. moesten tekenen voor geheimhouding plicht, mensen die voor de overheid hebben gewerkt snappen wel waarom.

 15. Beperking hier beperking daar, beetje bij beetje komen wij allemaal terecht in een openlucht gevangenis. Het is oorlog, hebben wij het door dat we steeds steeds meer terecht komen in een totalitaire dictatoriale bananen republiek, pardon, koninkrijk? maar wij verwachten een nieuw koninkrijk onder leiding van Koning Jezus, de Joodse Messias. Laat Hij spoedig komen, Maranatha. Shalom aan allen die Hem verwachten.

 16. Veel ophef over filmpje Lange Frans: vol complottheorieën en aanslag op Rutte
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/956278326/veel-ophef-over-filmpje-lange-frans-vol-complottheorieen-en-aanslag-op-rutte
  Ik vind het ongelooflijk, dat er zo snel door de politiek wordt gereageerd, wie niets op zijn kerfstok heeft hoeft toch geen angst te hebben. En daar komt nog bij, dat de politiek ons dagelijks met een aanslag op onze gezondheid bedreigt, hun want muilkorven zijn zeker niet onschadelijk.

 17. Twee Chinese kinderen vallen dood neer tijdens de gymles door het verplicht dragen van een mondkapje. Mocht het hier ook zover komen laat dan de gymkleding en schoenen van je kinderen thuis en schakel een advocaat in. Zijn ze nou gek helemaal geworden!
  https://www.niburu.co/binnenland/15389-burgemeester-aboutaleb-speelt-met-mensenlevens

  Tevens vermoed ik dat Aboutaleb uit hetzelfde vat komt als Halsema…
  http://www.maxvandam.info/humo-gen/list_names/humo_/H/

 18. Ik snap dit bericht niet. Hier wordt gezegd dat de 1e lockdown een ongekende schade heeft veroorzaakt. En dat de regeringen nu een 2e plannen omdat dan de maatschappelijke onrust wordt bewaard???? En dat de 2e nog vernietigender wordt dan de 1e??

  Is dit tegenstrijdig en ongeloofwaardig of niet??

 19. De oorlog der oorlogen is allang uitgebroken, alleen we weten het nog niet.

 20. Hier nemen de echtscheidingen toe hoor, de mensen zitten op elkaars lip te zien, en plotseling ontdekken man of vrouw met wat een lelijke persoon ze zijn getrouwd, ook partnergeweld neemt toe, en bij sommige slagen de stoppen door en vermoorden hun partner, neen zo’n lockdown is mentaal niet gezond, dus weg ermee. Shalom

 21. En de ruggengraadloze makke lammetjes zullen deze zonder weerstand ondergaan. Hun laffe, slaafse mentaliteit is net waar de betaalde beroeps leugenaars op rekenen, de meeste zullen zelfs klaar staan om weer het bolletje te gaan kleuren, waarschijnlijk voor dezelfde aasgier. Spijtig voor diegenen die echt wakker zijn en aan dezelfde ketting mee de afgrond in getrokken worden. Maar geen nood, zolang er voetbal, de sixpack en de kardashians op de buis zijn is er geen probleem. Brood, spelen en corona … niets nieuws onder de zon.

 22. Alweer de kletskous Martin Armstrong, het orakel van deze website.

 23. Geachte moderator,

  mits betekent NIET tenzij!
  Het betekent: op voorwaarde dat ….

 24. Hier een lijst van voorschriften van de linkse regering van Victoria, Australië: https://www.vic.gov.au/coronavirus-covid-19-restrictions-victoria.
  Een lijst van voorschriften en opsluitingen waar de Sovjet Unie jaloers op zou zijn. Dit, nadat eerdere strenge maatregelen kennelijk contra-productief hebben uitgepakt. Na 20.00 uur mag je het huis niet meer uit en je hebt een vergunning nodig om naar het werk te gaan. De economische kosten lopen intussen gigantisch op en slepen heel Australië mee, terwijl de 7 andere staten veel minder problemen hebben.
  Je kunt het gerust aan linkse regeringen overlaten om mensen op te sluiten, te commanderen en geheel afhankelijk van de overheid te maken, terwijl intussen de economie in de afgrond stort.

 25. De laatste jaarweek staat voor de deur ( 7 jaren verdrukking en oordelen over deze goddeloze wereld )

 26. Daniel@05/08/2020
  Beste Daniel,
  Ja, het zal elke voorstelling te boven gaan.

 27. 1. Weg met de de lockdown, de 1,5 meter regel en al helemaal buiten
  2. Kappen met die mondkapjes
  3. Zorg zelf voor een versterkt immuunsysteem
  4. Hydroxycloroquine met Zink op doktersvoorschrift verkrijgbaar laten stellen
  5. Alle rapporten RIVM openbaar laten maken
  6. Uitgebreide eerlijke voorlichting overheid
  7. Verwijderde films van YouTube en andere terug laten zetten
  8. Deltaplan Nederland ventilatiesystemen met virusfilters

  Vertrouwen op God, dat alleen Hij alles in de hand heeft.

 28. Totale onteigening.

  Met die hoop – tweezijdige uitleg- kunnen er nieuwe banken komen.
  Safe banken voor de burgerij, non profit banken voor de economie.

  Is dat zo moeilijk?

  Er is idd een ineenstorting voor nodig, die geen 50 maar nog 5 jaren zal duren.

 29. Uit officiële richtlijnen blijkt: onder meer in Duitsland wordt het aantal coronaslachtoffers kunstmatig verhoogd.
  https://www.anti-spiegel.ru/2020/offizielle-richtlinien-zeigen-unter-anderem-in-deutschland-wird-zahl-der-corona-opfer-kuenstlich-nach-oben-frisiert/?doing_wp_cron=1596693097.1227200031280517578125
  Ook in ons land zal het zelfde met misleidende cijfers worden gewerkt, de angst moet er wel in worden gehouden. We worden dus gewoon voor de gek gehouden, zo dat wij doen wat zij willen.

 30. Even denken aan de HongKong-griep (ook wel Mao-griep genoemd): 1 miljoen doden wereldwijd en ongeveer 100.000 in de VS. Toch was toen niet zo krankzinnig om het dagelijks leven plat te leggen. Woodstock ging gewoon door.
  Zouden de bureaucraten ook zo gretig alles platleggen als ze direct 20% werden gekort op hun salarissen tijdens de lockdowns?? Hoe gewone mensen geraakt worden, dat schijnt een ver-van-ons-bed-show te zijn voor de repressieve overheden.

 31. @BoerkeUitBrabant, beste
  U heeft een heldere kijk op deze volledig uit de hand gelopen actie.
  U schrijft o.a. dat een valuta gebaseerd op goud een redding is. Daar heeft u volledig gelijk in, vlgs. mij de laatste redding van het monetaire systeem ! ; immers grote ‘wereldspelers zien de bui al hangen’ en zijn al voorbereidingen aan het treffen, waarbij particulier goud dan géén goede belegging zal blijken te zijn. Over het hoe en waarom heb ik eerder geschreven.
  Het grootste probleem is echter dat er wereldwijd meer geld in de omloop is dan de hele goudvoorraad samen, inclusief wat er nog in de grond zit.

 32. Interessant om in dit verband het werk van militair academicus Ingo Piepers Warning 2020 te raadplegen. Dit werk, downloadbaar via zijn website global4cast, concentreert zich op de oplopende spanningen tussen landen en de reden voor non systemische en systemische oorlogen, dit zijn lokale niet al te ingrijpende oorlogen, en wereldoorlogen die de wereldorde upgraden. Volgens hem komt ww3 eraan.

 33. Praktisch de hele wereldbevolking heeft last van cognitieve dissonantie

  Voorbeeld doet volgen …. , zoek op uncutnews.ch naar : die Menschen sind so erschreckt worden …. 05/08/2020
  Gegen Krieg, Ausbeutung und Unterdrückung
  Als één schaap over de dam is …. . De media : wanneer overdrijven tot een kunst verheven wordt.

 34. En nog een keer de strijdbare Alan Jones, die gehakt maakt van de linkse repressie in Victoria.
  Hadden we maar meer van zulke verslaggevers. De hele staat platgelegd (terwijl dat dus NIET gewerkt had), terwijl de slachtoffers vooral vallen in de verzorgingstehuizen. Alle focus zou dus dáárop moeten liggen, i.p.v. het hele leven lam te leggen. Er ontstaan alweer lege schappen in de supermarkten. Kennelijk streeft men er naar het Venezuela-model.
  En dan heeft de WHO aangekondigd dat een vaccin geen ‘silver bullet’ is en dat een goed werkend vaccin wellicht nooit gevonden gaat worden. Wat wil men dáár nu weer mee zeggen???

  Waarom zouden we kijken naar Victoria? Omdat de reacties van zulke regeringen wereldwijd soortgelijk zijn en ook sommige Nederlanders schijnen te verlangen naar een repressief bewind vanwege een tot krankzinnige proporties opgeblazen ‘gevaar’. Een gevaar dat vooral tussen de oren zit en dagelijks wordt gevoed door overheid en pers.
  https://www.youtube.com/watch?v=hvOcyc3jNcA

 35. De linkse regering van Victoria (Australië) heeft een nieuwe lockdown aangekondigd voor 6 weken! Een kwart van de economie ligt weer plat. Maskers verplicht en mensen mogen zich niet verder van huis begeven dan 3 mijl. Alleen naar buiten om boodschappen te doen en lichaamsbeweging mag maximaal 1 uur. ’s Nachts verplicht binnen blijven. Dit omdat men 700 nieuwe “besmettingen” had gevonden (je hoort niet of er sprake is van ziekte; 99% heeft nauwelijks last).
  De regering heeft ‘The state of disaster’ aangekondigd, bovenop de bestaande ‘state of emergency’. Dus bovenop de noodtoestand roept men nu de ramptoestand uit. Dit geeft de politie extra bevoegdheden en kan sommige parlementaire controles opschorten.
  “Is dit om de premier te beschermen, of het volk?”, vraagt de immer strijdbare Alan Jones zich af. Iemand die zijn gezonde verstand behoudt en zich niet gek laat maken.

  Hij citeert uit de New England Journal of Medicine (geen pulp dus):
  “We weten dat het dragen van een masker buiten de gezondsheidsinstellingen, weinig of geen bescherming biedt tegen infectie. De kans om Covid19 op te lopen bij het passeren van mensen in de openbare ruimte, is minimaal.”
  En uit The Lancet:
  “In onze analyses zijn lockdowns en het wijd verbreide testen, niet in verband te brengen met het terugdringen van het aantal kritieke gevallen of sterfgevallen.”

  Ongelooflijk, dat repressieve beleid in Victoria. Het is een overreactie zonder precedent. Een regering die vooral zichzelf beschermt.
  https://www.youtube.com/watch?v=FUXHWv8EF7A

 36. Rik 11.33 pm
  Xander waarschuwt ons……. en daar straalt alleen maar goedheid vanaf, en geen opstokerij
  Als je dit niet begrijpt, ben jij degene die niet spoort !
  Laten we overigens hopen dat het allemaal wel meevalt…… maar een gewaarschuwd mens telt voor 2

 37. De dictatuur wordt gemakkelijk aanvaard als men bang is, dat blijkt. Bij elke dictatuur waren er mensen die het ermee eens waren, dat moeten we niet vergeten.
  Het is enorm teleurstellend hoe gemakkelijk ook Nederlanders bereid blijken alle vrijheidsrechten op te geven vanwege een vermeend gevaar.

 38. Euh..de derde wereldoorlog is al uitgebroken, alleen zijn er -nog- geen oorlogshandelingen of schoten gevallen. Je kunt het ongeveer vergelijken met de koude oorlog. Het conflict waar ik het over heb is tussen Amerika en China. Voorlopig nog tussen die twee landen, maar mijns inziens zullen er binnen de korte tijd andere landen en werelddelen aan gaan meedoen. Europa, of beter gezegd de EU zitten nu -nog- van twee walletjes te eten. Aan de ene kant willen ze niet de VS afvallen, aan de andere kant is het grote geld vanuit China te verlokkelijk om dat te willen loslaten.

  Verder is het een heel simpel verhaal. De VS zijn al decennia het machtigste land op deze aarde. China, als zij niet gestopt zullen worden, begint steeds meer de VS naar de kroon te stoten. Jullie denken toch niet dat de VS hun macht zomaar en vrijwillig gaan opgeven ? Nee, dat denk ik dus ook niet. De enigste manier waarop Amerika China kan stoppen is met een grote oorlog. Deze zal zich nu binnenkort snel gaan ontwikkelen.

  Kijk, als het je interesseert naar de enorme opbouw van de Chinese marine. Deze is binnen nu en vijf jaar groter dan de Amerikaanse marine. Dat is onvoorstelbaar als je weet hoe groot de Amerikaanse marine is met al haar vloten…Amerika weet dit ook, en de oorlog zal binnen dit tijdsbestek gaan losbarsten. Want als de VS dit niet doen dan is het vrij snel bekeken met hun macht. Plus, als je ook nog eens in gedachten houdt dat een wereldoorlog de economie uiteindelijk zal redden ( alles wat kapot is, zal ook weer moeten worden opgebouwd, zie de economische opbouw van Europa na de tweede wereldoorlog ), alles in overweging genomen, dan hoef je geen Einstein te zijn om te weten dat de huidige koude oorlog tussen China en de VS heel spoedig een fysieke vorm zal gaan aannemen.

  En dan zal Europa snel kleur moeten gaan bekennen. Ik hoop dat ze de zijde van de VS zullen kiezen. Toegegeven, de VS zijn geen ook geen engelen, maar ik heb liever hen als baas over de wereld, dan de kille dictatoriale Chinezen als baas. En de voorspelde economische ineenstorting die hier -bijna- maandelijks en al vele jaren word aangekondigd…het zou kunnen, in deze malle tijd is alles wat onmogelijk leek, toch mogelijk gebleken. We shall see..

 39. Ja,familie en gezin plugged-in
  Dit gaat nooit weer weg, ook met demonstreren niet, ook met burgerlijk ongehoorzaamheid niet
  Alleen een Goddelijke zuivering zal het grondig doen

 40. Ron,in een harde tijd waar men enkel moet denken aan overleven komt het eigen gezin op de eerste plaats, de voor u onbekende mensen zijn er dan nog enkel om te beroven en te zorgen dat uw eigen gezin kan overleven. Iedereen zal ieder ander proberen kapot te maken en ontdoen van geld en voeding. Een beetje Mad Max toestanden waar we met vrij grote zekerheid naartoe gaan.

 41. Ik ben bang dat dit inderdaad de weg gaat worden welke we de komende tijd ingaan. Het probleem is dat het fiat geldsysteem langdurig nooit kan werken omdat geld gecreeerd wordt uit schuld. En bij het creeren van het geld (= schuld) wordt de rente niet mee gecreerd. Om dit te laten functioneren is een continue groei noodzakelijk ter grote van minimaal de rente. Echter aan elke groei zit een grens.

  Eens die grens bereikt is vernietigt het geld zichzelf in de omgekeerde richting. Faillissementen veroorzaken een krimp in de geldhoeveelheid (BBP), de rente wordt naar verhouding van de geldhoeveelheid groter wat leidt tot nog een lagere omloopsnelheid en nog meer faillissementen dus nog meer geldvernietiging. Zonder ingrepen stopt dit pas als alle geld op de wereld vernietigd is.

  Dit proces was eigenlijk al in de kredietcrisis begonnen, maar uitgesteld door de geldvernietiging te compenseren met het printen van geld. Dit kan een tijdje goed gaan, maar het leidt tot een verstoring van de vrije markt (dus aanbod) waardoor op een gegeven moment meer geld minder op minder goederen jaagt. Op dat punt zijn we nu dankzij de coronamaatregelen of we zullen er heel binnenkort op aankomen. Dan gaat de inflatie
  toenemen wat de omloopsnelheid gaat verhogen wat gaat leiden tot nog meer inflatie, totdat we het vertrouwen in geld volledig gaan verliezen en dit gaat ontsporen naar hyperinflatie.

  Vandaar dat ik hoop dat het volgende geldsysteem weer een koppeling gaat krijgen naar goud of iets dergelijks. Dan krijgen we weer een spaareconomie i.p.v. een schuldeconomie. Hierdoor zullen de bubbels veel kleiner worden waardoor de economie veel minder gebaseerd zal zijn op speculaties dus hebzucht. En kunnen we inderdaad weer terug keren naar een wereld waarin de morele en ethische waarden zullen terugkeren, en familie en gezin weer de kern van de samenleving worden.

 42. Xander je ben n beste vent maar je lijkt soms ook op die jongen die altijd als eerste t verhaaltje wil vertellen op n verjaardag verder mag k he wel

 43. “….(mits WO-3 uitbreekt)….” Moet dat niet zijn ’tenzij WO-3 uitbreekt’?

 44. Ik voorzie alweer reacties van mensen die menen dat het allemaal wel zal loslopen.
  Natuurlijk hoop ik dat zij gelijk gaan krijgen en we allemaal hartelijk zullen lachen om de beperkingen en zo voort, over wat jaartjes…
  Wat in mijn omgeving aan het gebeuren is zal zeker niet interessant zijn voor mensen die het nu maken. Leuk voor de slager en de groenteboer dat die eindelijk eens plussen.
  Maar om nu op dit moment te spreken van een keerpunt en we op weg zijn naar een opverende economie?

 45. Het positieve aspect is dat morele en ethische waarden zullen terugkeren, en familie en gezin weer de kern van de samenleving worden. Je vergeet het dierlijke aspect aan de mens. Weelde weg, comfort weg is recht van de sterkste.

 46. Moet het niet zijn ’tenzij WO3 uitbreekt’?

  Mits = tenzij en als Mod.

 47. Dit zal niet gebeuren. Er zal iets anders gebeuren dat weinigen zich kunnen voorstellen.

Comments are closed.