Kou doet groene energie de das om: Windmolens oorzaak van instorten stroomvoorziening Texas

Straat in Dallas na de sneeuwstorm. (Afbeelding: MatthewTRader.com, License CC-BY-SA (3)).

—————————————————————————————————————————————-

‘Texas slechts seconden verwijderd van maandenlange blackout’ – Honderdduizenden Amerikanen krijgen monstrueuze energierekening nadat prijs van 1 megawatt steeg van $ 50 naar $ 9000

—————————————————————————————————————————————-

Een paar weken geleden herhaalden we onze voorspelling dat zogenaamd ‘groene’ energie hopeloos zal falen zodra het erg koud wordt. De afgelopen week was het extreem koud in de VS, en balanceerde de staat Texas op het randje van een humanitaire ramp toen miljoenen mensen dagenlang zonder elektriciteit kwamen te zitten. Cascend Strategy wijst nu de belangrijkste oorzaak aan: windmolens. Het is dat er nog aardgas was, anders was de hele staat al eerder in totale chaos gestort. Wat is het dan een prettig vooruitzicht dat de Nederlandse regering aardgas compleet in de ban gaat doen, en voornamelijk wil vervangen door… windmolens. En dat terwijl we precies in een mogelijk zeer langdurige periode met Global Cooling terecht zijn gekomen.

De data wijzen volgens Cascend Strategy duidelijk een grote boosdoener van alle ellende aan: windmolens. ‘IJsstormen legden zondag bijna de helft van de windmolencapaciteit in Texas plat. Een enorm diepe koudegolf over de hele staat zette windturbine generatoren op slot, en veroorzaakte een zich vermenigvuldigende (lett. generational) elektriciteitscrisis.’

‘Maandenlange blackout maar net voorkomen’

Aardgas kon het instorten van het elektriciteitsnet nog een poosje voorkomen, maar uiteindelijk ging dat door de massale vraag eveneens plat. Windmolens leverden maar liefst 40% minder stroom dan verwacht. Ook zonnepanelen presteerden een paar dagen lang slecht, maar zijn nu weer op normaal niveau. Desondanks was, is en blijft zonne-energie veel te grillig om een stabiele stroomvoorziening te kunnen garanderen, behalve tijdens hittegolven.

Traditionele kolen- en kerncentrales leverden ook minder energie dan normaal, maar niet veel. Uiteindelijk bleek het hele elektriciteitsnet in de staat ‘slechts minuten en seconden’ verwijderd te zijn geweest van ‘een catastrofale storing’ die zoveel schade zou hebben veroorzaakt, dat er een ‘maandenlange‘ blackout had kunnen komen.

Monstrueuze energierekeningen

Daarnaast hebben 13,5 miljoen mensen nog steeds te maken met storingen in de watervoorziening, omdat tal van pijpen en systemen zijn gebarsten. Tot overmaat van ramp kregen in het hele land honderdduizenden Amerikanen met variabele tarieven een monstrueuze energierekening toen de prijs van 1 megawatt steeg van $ 50,- naar meer dan $ 9000,-.

Een echtpaar plaatste op Twitter hun rekening voor deze maand: $ 3801,16, terwijl ze het hele vorige jaar maar $ 1200,- betaalden. Ene Ty Williams is normaal $ 660,- per maand kwijt, en zit nu op $ 17.000,- . ‘Hoe kan iemand dat ooit betalen? Dit slaat nergens op,’ reageerde hij ontsteld. (2) Sommige eigenaars van Tesla’s hadden eveneens pech: het opladen van hun e-auto kostte niet de gemiddelde $ 18,-, maar $ 900,-. (In Berlijn leidde de strenge vorst van -12 C. tot een stilstand van een aantal electrisch aangedreven bussen, omdat de accu’s niet genoeg stroom konden leveren voor zowel aandrijving als verwarming.)

Advies: ‘Winterproof’ maken met MEER aardgas

Cascend stelt voor dat alle energie-opwekkers winterproof worden gemaakt, en producenten verplicht worden om reserve energie* op te slaan, vooral als er steeds meer op zonnepanelen wordt vertrouwd. Ook moet het Amerikaanse elektriciteitsnet beter met elkaar worden verbonden. En heel belangrijk: er moet MEER aardgas komen.

(* Dat vergt enorme en zeer kostbare accu installaties, wat de prijs van elektriciteit zal verveelvoudigen. Om het over de aanzienlijke milieuschade als gevolg van de winning en verwerking van de noodzakelijke zeldzame metalen nog maar niet te hebben.)

Het is hoe dan ook triest en ook wel ironisch dat windmolens uitgerekend Texas, dat over enorme olie- en gasvoorraden beschikt, een week lang in een ongekende energiecrisis hebben gestort. Wind- en zonne-energie was in de zomer van 2020 ook al de oorzaak van de grootschalige en ontwrichtende blackouts in Californië. (1)

Nederland schakelt in extremis om op dure en onbetrouwbare energie

De totale idiotie van de omschakeling op ‘groen’, die in Nederland zelfs tot in extremis wordt uitgevoerd omdat wij als ongeveer het enige land ook van het goedkope en schone aardgas afgaan, is andermaal pijnlijk aangetoond. Wanneer gaan politici beseffen dat een bevolking het niet lang zal pikken als het door dit soort ‘duurzame’ stroomstoringen in de gloeiende hitte wegteert, of klappertandend naar bed moet vanwege de bijtende kou? En daar vervolgens ook nog eens de hoofdprijs voor moet betalen, omdat de kosten van deze absurde Energiewende links- of rechtsom op de burgers worden afgewenteld?

Of zijn we ook op dit gebied zo’n suïcidaal volkje geworden, dat we op 17 maart inderdaad massaler dan ooit lijken te gaan stemmen op dezelfde partijen die deze ‘heerlijke nieuwe wereld’ voor u en uw kinderen mogelijk maken?


Xander


(1) Zero Hedge
(2) Zero Hedge
(3) Afbeelding: WikiMedia Commons, bron Dallas Snow Storm 2021, Photos Of Downtown And Deep Ellum At Night , auteur Matthew T Rader , MatthewTRader.com, License CC-BY-SA

Zie ook o.a.:
06-02: Global Cooling zet door: Satellieten constateren scherpe temperatuurdaling atmosfeer
25-01: Duitsland overweegt elektriciteit te rantsoeneren vanwege onstabiliteit door groene energie
12-01: Deutsche Bank: Green Deal EU betekent mega crisis, eco-dictatuur en groot verlies van welvaart
04-01: Global Cooling: Wereldwijde kou en sneeuw record, maar Bill Gates wil zonlicht dimmen 

2020:
08-12: Duizenden jaren oude klimaatcyclus en zonne activiteit markeert begin nieuwe IJstijd
08-11: Global Cooling: Tikkende tijdbom Noordpool kan abrupte extreme afkoeling Europa veroorzaken
18-10: Wetenschapsblad Energies: Duurzame energie heeft verwoestend effect op milieu en klimaat
31-08: Gobal Cooling bevestigd: Groot Zonne Minimum begon op 8 juni 2020 en duurt tot 2053
03-07: Energietransitie: ‘Nederland wordt één groot industriepark vol windmolens en zonnepanelen’
16-06: ‘Groene Nieuwe Deal’ EU veroorzaakt slechtere oogsten en hoge voedselprijzen’
13-02: (/ Brusselse ‘Green Deal’ verzekert de ‘economische zelfmoord’ van ons ooit vrije en welvarende werelddeel)
25-01: ‘Robuust wetenschappelijk bewijs’ dat klimaat niet door CO2, maar door wolken wordt bepaald
21-01: Klim(h)aatmeisje Greta eist in Davos volledige stop op brandstof terwijl het juist kouder wordt
21-01: (/ Topeconoom Armstrong: ‘De klimaatactivisten zullen de economie vernietigen’ – Donald Trump: ‘De alarmisten eisen altijd hetzelfde: absolute macht om ieder aspect van ons leven te domineren, veranderen en controleren’)

2019:
22-12: Steun ECB aan klimaatagenda EU is onwettig en zal leven burgers fors duurder maken (/ Zwaarste sneeuwstorm in geschiedenis in IJsland)
20-12: Urgenda bedrog: Staat moet op basis van fake science CO2 uitstoot sneller verminderen (/ IPCC erkent eigen foute voorspellingen: opwarming in 10 jaar niet 0,2 maar slechts 0,05 graden C.)
11-12: Extreemlinkse groene klimaatdeal EU kost gezin ruim 5100 euro per jaar
30-11: Oud-hoofdredacteur: Uitroepen klimaat noodtoestand door EU is vergelijkbaar met opkomst Nazi’s
09-11: Zo wordt de komende systeemcrisis gebruikt voor een wereldwijde klimaat dictatuur
12-10: CO2 vrije wereld onmogelijk: Iedere week 10 nieuwe kerncentrales of 10.500 windmolens nodig
24-09: Europese Klimaat Verklaring: 500 wetenschappers stellen dat er geen klimaatcrisis is
09-03: Greenpeace oprichter: Opwarming door menselijke CO2 is totale hoax en bedrog (/ ‘In klimaatagenda is wetenschap vervangen door bijgeloof en een giftige combinatie van religie en politieke ideologie’)


*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

23

 1. https://www.youtube.com/watch?v=il5DpgKF4dg
  Heerlijk, een oude professor die rustig vertelt hoe de overheid opereert. Schiphol komt aan bod op een haast ludieke manier. Kennelijk is het voor advies bureau`s belangrijker dat de opdrachtgever tevreden is dan dat het advies bijdraagt aan goed bestuur.
  Het klimaat wordt ook even genoemd en als wetenschapper veegt deze man de vloer aan met domme bemoeials als Frans Timmermans. Werkelijk een genot om naar te luisteren.
  Sigrid Kaag wordt ook zeer terecht verweten dat ze geen idee heeft waar ze het over heeft, maar de angst moet blijvend worden gevoed. De evidente link naar het corona angst verhaal.

 2. Waar blijft unsere Frans?
  Met zijn Two Biljoen green deal?
  Hij raakt hiervan gewoon sprakeloos, met zijn engelchen Merkel!
  Haal als de weerlicht de banden aan met poetin en sluit gas aan!

 3. ik had altijd het idee dat weer niet te beïnvloeden viel. Nu hadden we sneeuw en ijs om de avondrellen de kop in te drukken en de warme lucht maar weer aangezet omdat men toch iets te veel plezier had van de ouderwetse vrieskou. Van vorst naar 18c (vandaag) in ongeveer een week, terwijl het nog winter is. Ook zoals gezegd moet er meer aan de hand zijn dat hier telkens 38c gehaald wordt terwijl we met een zeeklimaat zo hoog op het noordelijk halfrond liggen. Het was de afgelopen zomers warmer bij ons dan in Kongo en Singapore. Staat men daar eigenlijk wel eens bij dat 38c hier niet hoort voor te komen?

 4. Vind het niet vreemd als je rond 5 maart ijs in de sloten zal zien. Kan natuurkundig zomaar gebeuren, ook al denk je nu al echt aan lente en warme temperaturen.

  Spyfromthesky

 5. () “Desondanks was, is en blijft zonne-energie veel te grillig om een stabiele stroomvoorziening te kunnen garanderen, behalve tijdens hittegolven.” ()

  Zonnepanelen leveren boven de 25 graden per graad 0,5% rendement in, en op daken in de zon worden oppervlakten nog wat extra warm. Tijdens hittegolven is voldoende stroom dus evenmin verzekerd als hiermee geen rekening wordt gehouden bij verbruik.

 6. Het artikel is goed, maar er zitten een paar onvolkomenheden in.

  Wat er werkelijk gaande was is dat, vanwege de extreme koude, de rotors van de windmolens met ijs bedekt raakten en stilvielen. Dat kwam omdat de luchtvochtigheid hoog was, hetgeen dus ijsvorming veroorzaakt. Daardoor werd het opervlak van de bladen vernaggeld, en viel de boel stil.
  Er moest dus extra capaciteit worden ingezet. Dat kan snel d.m.v. gascentrales (vrijwel “real time”) of langzaam: kolen en nucleair.

  Het voordeel van kolen en nucleair is dat daar voor weken of maanden aan brandstof voorradig is, maar opschalen/afschalen duurt vrij lang. Gascentrales krijgen hun brandstof via pijpleidingen en daar ging het mis: kleppen bevroren, zodat die niet open of dichtgezet konden worden. Dat was de oorzaak van de blackout.

  De hoge rekeningen voor de consumenten komen volledig op conto van de (niet legitieme) president Biden en zijn regering: in Texas is de energiesector volledig ge-déreguleerd. Dus: 100% gebaseerd op vraag en aanbod. De vraag was enorm (immers: extreme koude) en het aanbod was laag (gascentrales lagen stil).
  Vanwege de Groene Religie, mochten de conventionele centrales maar beperkt opschalen van de federale regering en werd een minimumprijs geëist van $1.500,- per MW/h door het Department of Energy.

  Een veelgehoorde verklaring is overigens dat niet enkel de CO2-religie een rol speelt, maar ook het feit dat Texas een “Red State” is: republikeins.

 7. Enige tijd geleden heb ik het stilvallen van windturbines tijdens de belangrijke winterperiode hier uitgelegd .
  Wanneer een gewone b l dit weet , weten de machthebbers dit nog veel beter .
  De inmiddels schone kolen- en nog schonere gascentrales leveren betrouwbare energie .
  Bij kernenergie wordt links waanzinnig gerefereerd aan antieke ( ! ) Japanse kerncentrales en wordt er over veilige Thoriumcentrales niet eens meer gesproken .
  Het doel is om de hoeveelheid CO2 zo te verlagen dat er voor een kunstmatig gegroeide Europese bevolking geen voedsel meer is .
  Nog afgezien van de plandemie is er maar één conclusie mogelijk :
  De NWO is bezig de wereldbevolking uit te roeien en iedereen zit in trance naar de t.v. te kijken waarvan alle zenders in bezit zijn van twee onbekende Belgische miljardairs .
  Welterusten .

 8. Het grote voordeel van de conventionele centrales is leveringszekerheid. Gascentrales doen het uitstekend. Ze zijn schoon en leveren wat geleverd moet worden aan een maatschappij die steeds afhankelijker van elektriciteit is geworden.
  De Nederlandse kolencentrales zijn de schoonste van Europa (want waarom zou je de uitstoot niet kunnen reinigen?). Desondanks hebben dwepers bereikt dat ze dicht moeten.
  Er is nog voor honderden jaren gas een kolen beschikbaar. Het zijn ook nog eens goedkope bronnen van energie. Massaal wordt, vanwege een angstvisioen, gekozen voor niet efficiënte methodes die tevens bijzonder duur zijn en die geen leveringszekerheid hebben.
  En de mens zal altijd íets moeten verbranden om energie op te wekken (zelfs de zon moet iets verbranden).
  We gaan dus over op gammele apparaten die vele malen duurder zijn; typisch links.
  (Linksen hebben het onderwijs ‘vernieuwd’ en het is nu onnoemelijk duurder geworden terwijl de resultaten werkelijk hopeloos zijn. Dit wordt veroorzaakt door een totaal verkeerde interpretatie van de werkelijkheid wegens vage dogma’s.)

 9. Juiste bronnen?
  (https://arstechnica.com/science/2021/02/even-power-disasters-are-bigger-in-texas-heres-why/)
  Geisoleerd net, dus geen import mogelijk.
  Gastoevoer bevroor
  Installaties zijn niet “cold-proof”

  Een combinatie van factoren
  “Wind turbines iced up and stopped generating, cutting into the grid contribution of renewable power. But wind (and solar) don’t produce as much power during the Texas winter under normal circumstances, so the loss of some capacity there wasn’t as much of a problem as it might have been in summer; they weren’t expected to produce much anyway.”

 10. Wie nuchter denkt en wil overleven stemt niet op de gevestigde orde maar op de partijen die wel hun ogen open hebben voor de werkelijke problemen waar de bevolking mee zit zoals dit kabinet die al 9 maanden lang het volk gijzelt, in angst en terreur dompelt en het nog leuk vinden ook gezien de lachende gezichten voortdurend in vakkie K. De enige partij die voortdurend te hoop loopt tegen deze misdaden tegen de menselijkheid, is de PVV. Ondanks een flinke draai om de oren van de rechter is een meerderheid van beide kamers weer akkoord gegaan met de avondklok met evt een uitbreiding naar overdag. Een permanente ophokplicht dus. Die zit eraan te komen als deze rooien blijven zitten zodra de verkiezingen achter de rug zijn. En worden de voorzieningen voor energie nog verder omlaag geschaald.

 11. Lieve mensen word wakker.
  Onze totaal corrupte regeringen willen kost wat kost een communistische maatschappij doordrukken agenda 2020/2030 WERELD ECONOMIC FORUM.
  Dit door manipulatie met allerlei COVID maatregelen, gebaseerd op totaal oneerlijke cijfers.
  Ondeugdelijke PCR testen. Experimentele, door allerlei beperkingen verplichte vaccinaties.
  Door regeringen beïnvloed klimaat door middel van CHEM TRAILS, vanuit vliegtuigen vernevelde chemisch stoffen. Zie Texas, sneeuw die in magnetron begint te knetteren door de metalen.
  Dit alles met het argument dat ze het beste met ons voorhebben.
  Helaas is als dit doorgaat de mensheid verloren!!!

 12. Oh dat is fijn, dan hebben ze iig tijdens een hittegolf wel stabiele verwarming… lol

 13. Erg voor mensen in Texas. Tijd om lampenolie en haller driepitters te hamsteren en batterijen in te slaan. Vraag me af of er een nieuwe energie crisis aanstaande is…
  Haat heb ik naar mensen niet, wel naar windmolens, op Goerree-Overflakkee is t geen pretje dat de windmolens in de nacht hoorbaar zijn, dringt tot diep in oren door en ik voel t in mijn lichaam. Is of er n auto staat te draaien 200 meter verderop of dat er n boot over Kammer voorbij vaart. Maar t geluid verdwijnt niet.
  Ik hoop dat vandaag of morgen deze SPEELTJES van elite t MEEST kwade scenario zal treffen dat kan worden bedacht, opdat we worden verlost van deze ziekmakende ellende en de leugens die de reden waren om deze massaal te plaatsen.
  Noem mij achterdochtig, in mijn beleving is inzet op windmolens in stroom versnelling gekomen om energie markt, lees de Russen, kapot te maken.

 14. Ik ben bang datc e laatate alinea volgende maand bewaarheid gaat worden, helaas.

 15. Hier zit juist de clou , als aantal mensen gaat zakken komen we weer uit met de aangeboden energie.
  Als we maar van het gas en olie afgaan.

 16. Waarom wij over moeten over groene energie? Puur te maken met grootmachten(wereld) strategie/grondstoffenoorlog. Wij hebben jaren geleden een hele kade aangelegd in Rotterdam voor de Russen. Weet je nog: Willem Alexander drinkt een pilsje met Poetin. Deal was al rond. Ook de noord zuid pijplijn dus.(mede door Nederlands bedrijf gebouwd) Maar toen kwam de crisis. Geldsysteemproblemen(teveel schulden/geld verdampte etc.) en project corona/globalisering/agenda21. Ons koningshuis heeft grootaandelen in olie(Saoedi Arabie) en die staan op de tocht. Dus moeten ze over op andere energie/grondstoffen. Rusland wordt te machtig in huidige crisis.(ED pas nog een bericht over geschreven). Dollar(olie) omhoog houden is belangrijker geworden. Maar ja, die is ook onstabiel geworden.
  Zelf denk ik dat Noord Amerika het heel zwaar gaat krijgen en dat de dollar gaat vallen. Misschien dat we dan weer gaan handelen met de Russen. Speelt de EU dubbelspel?

 17. als het aan D66 ligt willen ze de vier kolen centrales versneld uit bedrijf nemen dat word een catasroffe deze fabrieken leveren in totaal 7000 mw de dag belasting in de piek is ongeveer 10 tot 11000 mw en de rest word geleverd door nog enkele gas gestookte centrales met een paar honderd mw van wind molens en zonne panelen en soms wat import stroom uit het buitenland via het koppel net waar ook maar een gering vermogen over kan op een elec fabriek liggen draaiboeken om tijdens een blackout weer te gaan opstarten en dat kan dagen duren die beste mevr.Kaag van D66 moet eerst maar eens een maandje met de operators van Tennet mee lopen hoe het elec net in elkaar steekt en hoe ze dat regelen aldaar dan komt haar verstand misschien terug bij een windmolen ligt geen draaiboek zolang er in de tweede kamer in geen enkele fractie iemand zit met een technische achter grond die dit kan begrijpen gaat ik niet meer stemmen

 18. Een Tesla opladen tegen een prijs van $ 900,=?
  En met zulke koude kom je ook nog een heel stuk minder ver op een lading.
  Nu moet ik eerlijk zeggen dat zover ik weet hier nog nooit windturbines zijn vastgevroren, maar zeg nooit nooit!
  Als het klimaat weer gaat afkoelen, dan kunnen we toch maar beter aardgas blijven gebruiken om onze huizen te verwarmen.
  Bovendien is energie van zon en wind, hoe mooi en schoon ook, nooit 100% betrouwbaar, omdat het aanbod grillig is. Niet dat ik tegen zo’n en wind ben, mijn dak ligt ook vol met zonnepanelen, maar we moeten realistisch zijn. Over ongeveer 4 of 5 jaar kunnen we aardgas van Israël kopen. De pijpleiding wordt momenteel aangelegd van Israël naar Europa.
  Dus vooral niet op partijen als D66 of GL stemmen, die zetten ons straks letterlijk in de kou!

 19. Ronduit misdadig om na zoveel menselijk leed ook nog een monsterlijke energierekening opgelegd te krijgen.
  Inwoners hebben geen hoofdkraan in huis om de waterleiding af te sluiten.
  Waardoor gesprongen waterleidingen vele huizen onleefbaar maakten.
  Daarbij was voedsel op rantsoen in de supermarkten. Per persoon mocht men het minimale kopen.
  Wie geen contant geld in huis had kon uberhaupt geen voedsel kopen, de pinautomaten waren buiten werking.
  De inwoners hadden, geen elektra, geen warmte, geen water, nauwelijks tot geen voedsel.
  Die week zonder stroom, heeft zeker 30 doden veroorzaakt in Texas.
  Maar de energieleverancier heeft ondanks dit enorme drama geen garantie kunnen geven dat stroomstoringen niet vaker zullen gebeuren.
  En dan staan wij wereldwijd nog maar aan het begin van het zonneminimum….!

  https://www.zerohedge.com/political/texas-facing-humanitarian-crisis

 20. De meeste Nederlanders zijn volgzame kuddedieren en kiezen volgende maand uiteraard weer op één van de pro EU, pro Islamitische, pro Covid en pro groene klimaat partijen. En daarna natuurlijk weer zitten zeuren dat dit land naar de afgrond gaat. De propaganda draait in de media weer op volle toeren. Stem niet op de vrijheidspartijen is hun boodschap. We weten allemaal wat er vorig jaar in de VS gebeurde, het zal hier net zo democratisch verlopen. Wij zijn bang om niet aardig gevonden te worden door onze landgenoten omdat patriotisme als een zware zonde wordt beschouwd. Waar is de strijdlust? die is verdrongen door lafheid.

 21. Ook in Nederland kan dit gaan spelen in de komende jaren. Want leren van fouten in het buitenland , nee dat willen we niet. Voor de gewone man thuis kan ik adviseren: met een petroleumkachel kom je al een eind. Als je nog een schoorsteen hebt, zijn de mogelijkheden groter. Bij stroomuitval …komt er even later ook geen water uit de kraan. Een voorraad, en een sterielfilter kom je een eind mee. Oplaadbare usb lantaarns hebben geen zin. Licht maak je met petroleumlampen en kaarsen, en je zal maar een grote hoeveelheid batterijen hebben. De doorgewinterde kampeerder is ook een soort prepper, die redden zich wel. Grootste ongemak, ook in Texas..geen water, geen toiletdoorspoeling!

Comments are closed.