Global Cooling zet door: Satellieten constateren scherpe temperatuurdaling atmosfeer

In januari zag Global Warming in Madrid er zo uit. (Afbeelding: (2)).

—————————————————————————————————————————————-

Groot Zonne Minimum: Noord Amerika, Europa en Azië gelijktijdig getroffen door historische koudegolf – Totale sneeuwmassa Noordelijk Halfrond ruim boven langjarig gemiddelde

—————————————————————————————————————————————-

Terwijl de ‘global warming’ profeten en andere fake science wetenschappers zich wanhopig vastklampen aan hun allang ontkrachte CO2 klimaatsprookje, gaat de natuur gewoon door met te laten zien wat er ècht aan de hand is: Global Cooling, als rechtstreeks gevolg van een nieuw, door de NASA bevestigd Groot Zonne Minimum. Als we geluk hebben gaat dat maar enkele jaren duren, maar de kans dat we een tientallen jaren durende periode met dalende temperaturen, en daardoor slechtere oogsten, voedseltekorten, hongersnoden en virusuitbraken tegemoet gaan, wordt almaar groter nu satellieten bevestigen dat de atmosfeer van onze planeet de afgelopen twee maanden scherp is afgekoeld.

De gemiddelde temperatuur in de troposfeer zakte in januari tot slechts 0,12 graden Celsius boven de basislijn, een daling van 0,03 graden in één maand. In November stond de gemiddelde temperatuur nog op 0,53 graden. De satellieten die dit meten hebben zo’n 15 instrumenten aan boord, en werken onafhankelijk van de weerstations op aarde. De lagere atmosfeer van onze planeet is op dit moment kouder dan het grootste deel van deze eeuw en de jaren ’90, alsmede eind 1987.

Falende klimaatmodellen

Klimaatalarmisten kunnen aan de hand van hun eigen falende modellen niet uitleggen dat de atmosfeer zo snel aan het afkoelen is, en dat de totale sneeuwmassa op het Noordelijke Halfrond flink boven het langjarig gemiddelde van 1982 tot 2012 ligt. Vanaf begin jaren ’90 hadden ze volgehouden dat het alleen maar zou gaan opwarmen, de zeespiegel extreem zou gaan stijgen, het ijs op de Noordpool in deze tijd zou zijn weggesmolten, en sneeuw tot het verleden zou behoren.

Al deze als ‘onomstotelijk’ gebrachte voorspellingen, waar het biljoenen kostend klimaat- en energiebeleid op is gebaseerd, zijn inmiddels volledig door de feiten ontkracht.

Grillig weer, niet door CO2, maar lage zonne activiteit

Nu wordt beweerd dat de kou het gevolg is van opwarming van de atmosfeer boven de Noordpool. Daarmee wordt slechts een halve waarheid verteld en een verkeerde indruk gewekt. Zoals door astronomen en onafhankelijke wetenschappers werd voorspeld, verzwakt de lage zonne activiteit de golfstroom in de atmosfeer, waardoor die niet meer gelijkmatig verloopt, maar een grillig patroon krijgt.

Het gevolg is dat in de zomer tropische warmte tot veel verder naar het noorden kan oprukken dan normaal, waardoor het zomaar 35 – 40 graden in Nederland kan worden. In de winter kan het er juist toe leiden dat de ijzige poolkou tot ver naar het zuiden wordt gedrukt. Andersom kan ook: zomers kunnen bijzonder fris en zelfs koud worden, en winters naar verhouding juist erg warm. Door de almaar zwakker en grilliger wordende golfstroom valt onmogelijk op voorhand te voorspellen met welke extremen de komende zomer of winter te maken krijgt.

New York: Zwaarste sneeuwstorm in 50 jaar

Noord Amerika, Europa en Azië worden nu gelijktijdig in een historische koudegolf gedompeld. Amerikaanse meteorologen waarschuwen voor ‘gevaarlijk lage temperaturen’. Van Alaska tot het noorden van Texas kan het kwik wel eens tot 20 graden Celcius lager dan het winterse gemiddelde zakken. Daar lijken enorme ladingen sneeuw bij te gaan vallen, zoals in Californië, waar in de Sierra Nevada in 24 uur tijd dik 1,20 meter sneeuw viel, waardoor het totaal van deze sneeuwstorm op bijna 2,20 meter uitkwam.

In Philadelphia sneeuwde het vier dagen achtereen, wat in de geschiedenis nog maar drie keer eerder was gebeurd. New York kreeg met ‘Orlena‘ de zwaarste sneeuwstorm in 50 jaar te verduren. In New Jersey werd het 122 jaar oude sneeuwrecord gebroken. Op de zonnige Bermuda eilanden werd het maar 9,5 graden, en door de koude wind voelde het aan als 4,4 C.. Ruim 14.000 km. verderop noteerde meteorologen op Guam 20,5 graden, de laagste temperatuur ooit gemeten op het eiland.

Komende week ijzig koud en veel sneeuw in Europa

Madrid en grote delen van Spanje haalden eind januari het nieuws met beelden van record hoeveelheden sneeuw en kou. Grote delen van Europa zullen komende week eveneens met temperaturen te maken krijgen die 8 tot 20 graden Celcius lager zijn dan normaal in de winter.

Nederland moet zich schrap zetten voor temperaturen van -10 tot misschien wel -15 C., en een flinke lading sneeuw. Groot Brittannië heeft de afgelopen dagen en weken al diverse sneeuwstormen voor zijn kiezen gehad. In Schotland moesten zeldzame lawine waarschuwingen worden afgegeven. Meteorologen vrezen dat het de komende week nog zwaarder wordt, en er blackouts (stroomstoringen) kunnen optreden.

Big Freeze in Azië met temperaturen tot – 56

Azië heeft al sinds begin december te maken met zijn eigen ‘Big Freeze’. Het continent noteerde op veel plaatsen nieuwe kouderecords voor het Noordelijke Halfrond, met als gevolg dat de prijs van vloeibaar aardgas (LNG) naar record hoogte steeg, omdat zowel China, Japan als Zuid Korea enorme hoeveelheden gas nodig hebben om hun bevolking te verwarmen.

In de Chinese hoofdstad Beijing zakte de thermometer begin januari tot – 19,6 C., de laagste temperatuur in 55 jaar. Zoals altijd met extreme kou rezen ook de prijzen van groenten de pan uit. Mongolië beleeft met -50 ‘de meeste extreme winter ooit‘ (verklaring van het Rode Kruis?: ‘global warming’), en in Kazachstan werd het zelfs -51 tot -56. Enkele onverlaten plaatsten op YouTube een opzichtige fake video van nepdieren (een hond, een wolf, een schaap en een rat) die staande zouden zijn bevroren.

Onzin natuurlijk (en een bijzonder misselijke ‘grap’ als een van deze dieren wèl echt zou zijn), maar het geeft wel aan hoe extreem koud het in het land werd. De makers hebben zich vermoedelijk laten inspireren door de film ‘The Day After Tomorrow‘ (2004).

Teveel geld en reputaties hangen af van het CO2-opwarmingsverhaal

De vele gebroken koude- en sneeuwrecords zijn keihard bewijs van het nieuwe – eerder door de NASA voorspelde, en door de NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration) bevestigde – Grote Zonne minimum, dat volgens de NASA de zwakste in 200 jaar wordt. Dat mag u alleen niet weten, want aan het valse antropogene CO2-opwarmingsverhaal hangt inmiddels een complete miljardenindustrie en de reputaties van hele volksstammen politici en systeemwetenschappers af, en last but not least de fors stijgende energiebelastingen, die vrijwel uitsluitend door burgers en MKB moeten worden opgehoest.

Nu onze stabiele en goedkope gasvoorziening stapsgewijs wordt afgebroken en wordt vervangen door dure, onbetrouwbare wind- en zonne energie, lijkt onze toekomst koud, ziek en hongerig te zijn, tenminste, als we de grote oorlogen die historisch vaak uitbreken tijdens afkoelingsperioden zullen weten te vermijden of overleven.

Waarom mensen op 17 maart dan toch weer op dezelfde partijen gaan stemmen die dit met hun beleid allemaal mogelijk maken, is mij echt een raadsel. Misschien is onze samenleving ook in dit opzicht collectief suïcidaal geworden? Dat toekomstige geschiedschrijvers zich daar het hoofd over zullen breken kan voor ons bepaald geen troost worden genoemd.

Xander

(1) Electroverse
(2) Electroverse
(3) Afbeelding: social media

Zie ook o.a.:

25-01: Duitsland overweegt elektriciteit te rantsoeneren vanwege onstabiliteit door groene energie
12-01: Deutsche Bank: Green Deal EU betekent mega crisis, eco-dictatuur en groot verlies van welvaart
04-01: Global Cooling: Wereldwijde kou en sneeuw record, maar Bill Gates wil zonlicht dimmen

 

2020:
08-12: Duizenden jaren oude klimaatcyclus en zonne activiteit markeert begin nieuwe IJstijd
08-11: Global Cooling: Tikkende tijdbom Noordpool kan abrupte extreme afkoeling Europa veroorzaken
18-10: Wetenschapsblad Energies: Duurzame energie heeft verwoestend effect op milieu en klimaat
31-08: Gobal Cooling bevestigd: Groot Zonne Minimum begon op 8 juni 2020 en duurt tot 2053
03-07: Energietransitie: ‘Nederland wordt één groot industriepark vol windmolens en zonnepanelen’
16-06: ‘Groene Nieuwe Deal’ EU veroorzaakt slechtere oogsten en hoge voedselprijzen’
13-02: (/ Brusselse ‘Green Deal’ verzekert de ‘economische zelfmoord’ van ons ooit vrije en welvarende werelddeel)
25-01: ‘Robuust wetenschappelijk bewijs’ dat klimaat niet door CO2, maar door wolken wordt bepaald
21-01: Klim(h)aatmeisje Greta eist in Davos volledige stop op brandstof terwijl het juist kouder wordt
21-01: (/ Topeconoom Armstrong: ‘De klimaatactivisten zullen de economie vernietigen’ – Donald Trump: ‘De alarmisten eisen altijd hetzelfde: absolute macht om ieder aspect van ons leven te domineren, veranderen en controleren’)

2019:
22-12: Steun ECB aan klimaatagenda EU is onwettig en zal leven burgers fors duurder maken (/ Zwaarste sneeuwstorm in geschiedenis in IJsland)
20-12: Urgenda bedrog: Staat moet op basis van fake science CO2 uitstoot sneller verminderen (/ IPCC erkent eigen foute voorspellingen: opwarming in 10 jaar niet 0,2 maar slechts 0,05 graden C.)
11-12: Extreemlinkse groene klimaatdeal EU kost gezin ruim 5100 euro per jaar
30-11: Oud-hoofdredacteur: Uitroepen klimaat noodtoestand door EU is vergelijkbaar met opkomst Nazi’s
09-11: Zo wordt de komende systeemcrisis gebruikt voor een wereldwijde klimaat dictatuur
12-10: CO2 vrije wereld onmogelijk: Iedere week 10 nieuwe kerncentrales of 10.500 windmolens nodig
24-09: Europese Klimaat Verklaring: 500 wetenschappers stellen dat er geen klimaatcrisis is
09-03: Greenpeace oprichter: Opwarming door menselijke CO2 is totale hoax en bedrog (/ ‘In klimaatagenda is wetenschap vervangen door bijgeloof en een giftige combinatie van religie en politieke ideologie’)

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

84

 1. Alee komaan Xander..

  Waar is dat artikel waarin de theorie van global cooling wordt gerijmd met de temperaturen van komend weekend?
  Kan niet wachten om mij te vergapen aan een verse load horse-shit 😀

  Neen, waarschijnlijk zal het nu wel gedaan zijn met global cooling-artikels tot het volgende winterprikje aangehaald wordt als “bewijs” van een volslagen van de pot gerukte theorie om de olie-industrie in leven te houden.

  Prettige lente en zomer gewenst aan allen!
  En probeer mss wat vaker de auto aan de kant te laten staan en de fiets te nemen.
  Cheers!

 2. Na deze melding vond ik een goed artikel en vergeten te delen maar nu dan.
  SOLAR MINIMUM
  Dagelijkse update ⋅ 10 februari 2021
  NIEUWS
  Voorbereiden op een ijstijd?
  Dutch IT-channel
  Haar modellen hebben een hoge nauwkeurigheid en suggereren dat er vanaf 2020 met zonnecyclus #25 een ‘super grand solar minimum’ (GSM) op …
  https://dutchitchannel.nl/667087/voorbereiden-op-een-ijstijd.html

 3. @Denkeensna,

  Ik moet helaas voor jou toch Amo gelijk geven. Dat verhaal van 97% van alle wetenschappers klopt echt niet.
  Ten eerste werden 10257 wetenschappers ondervraagd over de antropogene opwarming van de aarde. Ruim 3100 hebben op deze per e-mail gestelde vragen geantwoord.
  Oftewel, ruin tweederde heeft het niet de moeite waard gevonden om te reageren.
  Uit de ruim 3100 geleerden die wél de moeite namen om te antwoorden werden slechts 81 antwoorden geselecteerd, waarvan 79 instemmen met de stelling dat het klimaat opwarmt door toedoen van de mens. Twee waren het daar niet mee eens, dus voile, 97%!
  Daarbij wijs ik op het twijfelachtige wegselecteren van meer dan 3000 antwoorden, die hierin gewoon niet zijn meegenomen omdat die niet in het straatje pasten?
  Gedurende de Romeinse Tijd bedroeg de hoeveelheid CO2 slechts 0,03% van de atmosfeer. Nu is het 0,042%!
  Natuurwetten zijn onveranderlijk, daar kunnen wij geen invloed op uitoefenen.
  Er zijn warmere en koudere perioden geweest, en gedurende een deel van de Romeinse Tijd en de Middeleeuwen is het klimaat zelfs iets warmer geweest dan tegenwoordig. Toen ik dat ontdekte, via o.a. een krantenbericht over de restanten van een Romeinse nederzetting, die tevoorschijn waren gekomen, omdat een gletsjer kleiner was geworden door de recente opwarming van het klimaat, werd ik wakker.
  Want ook ik geloofde vroeger in de opwarming van het klimaat door onze uitstoot van CO2.
  Dat was voor mij de reden om mijn huis flink te verduurzamen, o.a. door het dak en de berging vol zonnepanelen te leggen en mijn auto in te ruilen voor een zeer zuinige hybride. Van deze maatregelen heb ik ondanks mijn veranderde inzichten nooit spijt gekregen.
  Maar je zal toch moeten snappen dat CO2 niets met het veranderende klimaat te maken kan hebben, want anders had het nu al veel warmer moeten zijn dan gedurende de Romeinse Tijd. Want hoe kan het toen met minder CO2 dan warmer zijn geweest dan nu met meer CO2?
  Als je dit even op je laat inwerken, dan zou juist minder CO2 extra opwarming moeten veroorzaken!
  Dus ik stel vast dat CO2 niets met het klimaat te maken kan hebben, wel de meer en minder aktieve perioden van de zon.
  En heb je je wel eens afgevraagd hoe Groenland aan zijn naam komt?
  Vroeger was daar in het Zuiden landbouw mogelijk, tegenwoordig, ondanks de recente opwarming, is dat nog steeds niet mogelijk!

 4. @Denkeensna. Niet iedereen met een andere opvatting is bewust aan het liegen.
  Daar zit uw probleem.

 5. @ Amo

  De “bronnen” die je aanhaalt even terzijde, wil ik dit graag nog even kwijt:

  Je zegt dat ik een vrij grove beschuldiging plaats door te zeggen dat andersdenkenden bewust liegen over klimaatverandering. (Wat in mijn ogen wel degelijk zo is, ofwel zijn deze anders”denkenden” gewoon oliedom, wat ook goed kan zijn)

  Voor de klimaatopwarming-ontkenners zijn “andersdenken” dus klimaatwetenschappers die WEL beweren dat de opwarming aan het plaatsvinden is.
  In dit artikel worden deze mensen en hun bijhorend gedachtengoed met de grond gelijk gemaakt.
  Met andere woorden, in dit artikel worden deze mensen beschuldigd van het niet correct weergeven van de werkelijkheid (= liegen). Je kan dit “liegen” zelfs bewust noemen, want deze mensen zijn professionals in hun vakgebied.

  Met andere woorden; In dit artikel worden andersdenken beschuldigd van het bewust liegen over klimaatverandering.

  Van hypocrisie gesproken.

 6. Beste @Denkeensna. U vroeg om wat namen en die heb ik gegeven. Lang niet uitputtend uiteraard. De ruimte is beperkt.

 7. mijnheer Rienus. ik was al blij met twee dagen winters weer, en nu laat U mij extra glimlachen. volgens Gerrit was de herfst in 2020 al drie keer begonnen, en elke keer was dat ‘zeer ongebruikelijk’.

 8. Ondertussen is onze winter kuchkuch des doods een lachertje gebleken. Er is voor het eerst veel sneeuw gevallen, maar na twee dagen is het meeste al gesmolten door zonnig weer en temperaturen die veel hoger uitvallen dan voorspellingen. Het gaat nu alweer dooien, en de dag dat er neerslag wordt verwacht zal in de vorm zijn van warme regen. Ik heb in 1997 voor het laatst op ijs gelopen en in de jaren tachtig was er geregeld sneeuw, mijn ouders praten over zeer regelmatige koude jaren met ijsvrij en dat het al sneeuwde met Sinterklaas, dat zie je ook in die oude illustraties terug. Twee dagen echt winters weer (overdag) zouden drie maanden moeten zijn, het is jammer genoeg van zeer korte duur. Het waren dan wel twee mooie dagen met sneeuwliefhebbers, veel kinderen aan het sleeën en veel mensen buiten. Is het misschien de laatste keer geweest?

 9. @Amo

  Als jij dit interpreteert als een pleidooi voor een totalitair regime ben je écht wel paranoia..
  Ik pleit gewoon voor het stoppen van verspreiden van desinformatie om de verwarring rond het bestaan van klimaatverandering te voeden.
  Want dit is wel degelijk wat hier gebeurt: “Ooh kijk hoe koud het is, de planeet is aan het afkoelen in plaats van aan het opwarmen!” Het staat op het internet dus moet het wel juist zijn!
  En al die bronnen die je aanhaalt kan je vergelijken met deze site: mensen misinformeren met als doel ik weet eigenlijk echt niet wat. Kan mij eigenlijk maar 1 ding voorstellen en dat is geld verdienen.
  Die eerste site is om te beginnen zelfs al niet beveiligd. Echt wel een goede bron dus..

  Ik weet gewoon dat ik binnen 50 jaar als de aarde hopelijk nog leefbaar is zal kunnen zeggen dat ik aan de juiste kant van de geschiedenis stond.

 10. @poetinfan

  Heel simpel. Nee niet iedereen stemt weer op dezelfde, het is gewoon fraude. Er wordt geknoeid met stemmen.

 11. Kleine ijstijd? Gewoon een cycli. Strenge lange winters. Seizoenen worden weer seizoenen. Goed voor voedsel verbouwen/natuur zelf enz. Minder last van insecten plagen.
  Kortom een positief fenomeen.

 12. @ Jameson schreef:
  08/02/2021 om 7:32 pm
  Vermakelijk hoor ik krijg steeds meer het idee dat wetenschappers die iets onderschrijven over 25 jaar door niemand meer herinnerd zullen worden.
  Als al die bewoners in hun ecologische woning zitten te vernikkelen.
  Snap je.

 13. Excuus: Niet … en niet. De zin moet zijn: Opwarming hoeft niet eens helemaal negatief te zijn.

 14. @Denkeensna. Uw slotzin van 2.50 uur is dus hét argument voor een totalitair regime.
  Ten eerste is uw uitgangspunt, dat er bewust gelogen wordt door andersdenkenden, een nogal grove beschuldiging. Het kan goed zijn dat andersdenkenden werkelijk andere inzichten hebben.
  Dan impliceert uw opmerking dat zulke afwijkende inzichten ELK levend wezen op de planeet in zeker mate zullen beïnvloeden, dat zulke invloeden vanzelf negatief zullen zijn.
  Dat zijn boude beweringen, ondanks het vage “in zekere mate”.
  Opwarming hoeft niet eens helemaal niet negatief te zijn, zoals Freeman Dyson ook zegt.
  Het idee van afkoeling echter, bestaat al vrij lang. Bij echte wetenschap neem je ook dat idee mee bij alle overdenkingen en bekijk je de cijfers waarop men dat baseert.
  Er zijn veel te veel parameters betrokken bij het klimaat en ook u kent ze niet allemaal. Ook u praat anderen na.

 15. @Denkeensna. Hier een verhaal over 31.000 sceptische wetenschappers: http://ossfoundation.us/projects/environment/global-warming/myths/31000-scientists-say-no-convincing-evidence
  12% van hen is werkelijk actief in direct betrokken wetenschap.
  Dan hebben we de onderzoeken van Lomborg en ook Richard Linzen (https://skepticalscience.com/skeptic_Richard_Lindzen.htm).
  Verder zijn de bevindingen van Niels Axel Mörner heel interessant (https://www.researchgate.net/publication/284890177_There_is_no_alarming_sea_level_rise_21st_century_science_technology). Hij ziet geen zeespiegelstijging.
  James Dent die geen toename van weersrampen ziet (cyclonen, overstromingen, tornado’s): https://www.eadt.co.uk/news/climate-change-and-my-reasons-for-being-doubtful-2020560
  Freeman Dyson die het ronduit belachelijk vindt dat CO2 als een gevaarlijk gas wordt beschouwd (de aarde wordt groener): https://www.youtube.com/watch?v=BQHhDxRuTkI
  De held Peter Ridd, die al 30 jaar het Australische Barrière Rif bestudeert en concludeert dat het NIET stervende is (https://www.theaustralian.com.au/inquirer/reports-of-the-great-barrier-reefs-doom-are-exaggerated/news-story/500e73695109b027df6f5b4a8a398f80).
  En dr. Fred Udo niet te vergeten.

  Het is helemaal niet verkeerd om te zoeken naar betere en schonere methoden van energieopwekking. Maar het moet niet zo zijn dat we, onder invloed van drammende linkse groeperingen, het hele westerse schip te pletter gaan varen omdat we duizend mijl verder een ijsberg zien opdoemen.
  Bovendien moeten we steeds beseffen dat vervuiling iets heel anders is dan CO2.

 16. @ Amo

  Ik denk zeker en vast dat de mensheid de temperatuursstijging kan terugdringen.
  1,5 graden, dat ligt al zo goed als vast.
  Maar daarom moet het er geen 2,3 of 4 graden worden.

  https://www.standaard.be/cnt/dmf20181007_03817004

  Dit artikel heeft duidelijk als doel om nog meer verwarring te zaaien en “bewijs” te leveren tegen het plaatsvinden van de klimaatverandering.
  Iemand die open staat voor feitelijkheden en voor rede vatbaar is zal zelden of nooit openlijk klimaatverandering ontkennen. Tenzij er natuurlijk andere belangen meespelen.
  U haalt aan dat er genoeg wetenschappers zijn die het klimaatalarmisme temperen. Kan je hier aub een paar namen posten?

  Verder zie ik dat er tal van mensen zijn die “hun gedacht” over klimaatverandering, namelijk een hoax, bevestigd zien met dit soort artikels en dit stoot mij vooral tegen de borst.

  Ik weet dat we in een maatschappij leven waarin vrije meningsuiting zeer belangrijk is.
  Maar het het moedwillig verspreiden van foute info, die indirect elk levend wezen op de planeet in zekere mate zal beïnvloeden is gewoonweg verkeerd en ethisch en moreel verwerpelijk.

 17. @jack vanderlinde 97 procent een verzinsel van Tim Cook? Dat lijkt me sterk.
  Er is wel een studie gedaan door John Cook naar de consensus in wetenschappelijke artikelen over antropogene klimaatverandering. Hij concludeert hierin dat 97 % van de wetenschappelijke artikelen die een positie innemen over de oorzaak van klimaatverandering onderschrijven de menselijke invloed de belangrijkste oorzaak is:
  https://iopscience.iop.org/article/10.1088/1748-9326/8/2/024024/meta;jsessionid=2137CC39F3F8704BE2414EC24EDF9A9B.c1.iopscience.cld.iop.org

  Misschien maar eens doornemen?

 18. N.a.v. Jack Vandelinde. Ik noteerde ooit het volgende: Men had in 2008 enquetevragen gestuurd naar 10.257 wetenschappers. Daarvan reageerden er 3.146. Vóór de theorie van de antropogene opwarming (er waren vragen over meerdere gebieden) vond men er 79 voorstanders en 2 tegenstanders. Op basis van die verhouding (2 van de 79) zou men dan aan het getal van 97% voorstander zijn gekomen.
  De bron ben ik helaas vergeten.

 19. Ik hoor dat de regering de mensen aanbeveelt zich warm te kleden bij deze kou.
  Dan weet je dus hoe die overheid kijkt naar de bevolking: Als een groep mensen die volkomen richtingloos is en dringend elk advies van de overheid nodig heeft. Om een modewoord te gebruiken: De overheid beschouwt de bevolking als “kwetsbaar”. En dus stelt die overheid zich op als een vader en een moeder, precies zoals communisten dat deden en doen. Zo’n leugenachtige houding is in strijd met de waardigheid van elk individu.
  Dat die bevolking zelfstandig kan denken en eigen verantwoordelijkheden heeft, dat is een gedachte die onder zulke communisten niet welkom is. Behalve natuurlijk als ze sancties gaan opleggen.
  Zoals het feit dat mensen een eigen immuunsysteem hebben, niet welkom is bij de OMT’s van deze wereld.

 20. @Denkeensna. Ik vraag me af of u werkelijk zo bezorgd bent over de wereld. U denkt werkelijk dat u het klimaat kunt veranderen? Volgens de meest extreme alarmisten is het zelfs al te laat om nog af te kunnen koelen.
  Waarom denkt u dat Xander betaald wordt door een of ander olieconcern? Er zijn genoeg wetenschappers die vraagtekens zetten bij al dat alarmisme. Zelfs het IPCC heeft eens toegegeven dat hun modellen alarmistischer bleken dan de werkelijkheid. Net als bij corona dus.

 21. Wanneer gaat men eindelijk van het klimaat sprookje van de 97% af ? Dit verhaal is door Tim Cook in elkaar geknutseld en berust niet op feiten . Op you tube is een video over “the 97% climate fraud “. De mensheid wil bedrogen worden !

 22. @Klaas 07/02/2021 om 1:19 pm

  Dat geloof ik ook. Het aftreden was een zeer strategische zet van Markje. En als we toch mogen stemmen, zal er opnieuw gefraudeerd worden.

 23. @ de meeste bezoekers van deze site:

  Klimaatopwarming is een feit. Je kan er niet meer omheen.
  Iedereen die iets anders beweert heeft ofwel één of andere politieke of economische agenda, ofwel ben je -pardon my french- gat-achterlijk omdat je bewezen feiten niet voor waar acht.
  Vergelijk het met een courgette paars noemen.

  Dat het nu een periode veel kouder dan gemiddeld is, is blijkbaar een niet mis te verstaan bewijs dat er global cooling aan het gebeuren is.
  Volgens deze gedachtengang waren de afgelopen zomers dan allemaal bewijs voor global warming. Dus het ene weersfenomeen is een duidelijk bewijs van iets, terwijl het andere straal genegeerd wordt? Niet echt logisch he..

  Ik vraag me af, als deze zomer de temperaturen terug vlotjes 30 graden halen, zal er dan ook een artikel verschijnen over global cooling? Waarschijnlijk niet.
  Het zal wel terug duren tot het tijdens een winter weer erg koud wordt en de tijd terug rijp is om tijdelijke weerfenomenen aan te halen als “rotsvast bewijs voor eigen waarheden.

  Dit artikel is gewoonweg een schoolvoorbeeld van fakenews en staat bulk van drogredenen.
  Het zonneminimum dat hier als dé reden van “global cooling” wordt aangehaald is in werkelijkheid helemaal niet zo doorslaggevend voor de temperatuur op aarde.

  Ook wordt er meerdere keren aangehaald dat het “antropogene CO2-opwarmingsverhaal” vals is en dat dit samenhangt met een miljardenindustrie. Bewijs, bronnen aub?

  Dit is wat we weten:

  – 97% van de klimaatwetenschappers is het er wel degelijk over eens dat er gobal warming bezig is (zelfs met het zonneminimum)
  Zijn al deze mensen dan aan het liegen?

  – Er is nog een miljardenindrustie, namelijk die van de fossiele brandstof, die er alle baat bij heeft dat er verwarring is onder de mensen of klimaatverandering nu echt is of niet. Op die manier kunnen ze immers lekker veel geld blijven verdienen. (elite??)

  – De enige bron waarop dit aritkel zich verhaalt is “electroverse”
  Een site die er om bekend staat nogal graag een loopje met wetenschappelijke feiten te nemen.
  https://mediabiasfactcheck.com/electroverse/

  Enough said.

  @ Xander

  Ik had heel graag van jou gehoord waarom je zo’n artikel schrijft.
  Aan je taalgebruik te zien ben je duidelijk geschoold en moet je je dus wel ingelezen hebben op dit thema, vooraleer je over zo’n onderwerp iets schrijft.
  Hieruit kan ik dus enkel opmaken dat je moedwillig de mensen iets voorliegt met het oog op..? Ik weet het niet? Vul zelf aan?
  Misschien krijg je zelf wat appeltjes voor de dorst toegestoken van de een of andere olie-maatschappij of politieke partij?
  Ik ben zeer benieuwd.

  https://www.nu.nl/klimaat/6052164/we-hebben-de-zwakste-zon-in-jaren-maar-daar-merk-je-bijna-niks-van.html

  https://www.trouw.nl/nieuws/zo-dien-je-klimaatsceptici-van-repliek-zeven-klimaatmythes-ontkracht~b0cc6b3e/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

 24. @ Rode Wouw 07/02/2021 om 7:57 pm

  Ik herinner mij de dikke pakken sneeuw van de early 70s. Samen met mijn zus, buurtjes en vriendjes speelden wij uren in de sneeuwtunnels en -kastelen die we maakten. We zaten in de onderbouw van de basisschool. De sneeuw kwam bij de korten onder ons tot aan onze knietjes. Later, toen mijn eigen kindje op de basisschool zat (vanaf 2000) was er opnieuw zo’n periode met veel sneeuw. Ik ging sleeën met haar en lang wandelen in de sneeuw. Dat klimaatevangelie heb ik dus nooit geloofd en de stikstoffabel ook niet. Ik denk dat the powers that be toch zullen volharden in hun leugens, omdat de sheeple nu eenmaal niet meer kritisch, autonoom en logisch kunnen denken. Dat heeft de corona hoax wel bewezen.

 25. Beast schreef:
  07/02/2021 om 6:18 am
  build back better
  =bbb
  =666

  Beast, dat is leuk! Het zou zomaar kunnen…

 26. @Richard. Dus de kou in Portugal kan extra griepgevallen of zware verhoudheden opleveren.
  Dat horen we natuurlijk niet, want alles wat mensen licht brengt in dit moeras van halve waarheden, moet buiten de publiciteit blijven.
  Volgens officiële is er nauwelijks nog griep geweest. Dat is uiteraard zeer ongeloofwaardig.
  Dus: Veel mensen die het stempel Covid19 ontvingen, zouden griep kunnen hebben gehad. De verschijnselen van Covid lijken op de griep. En nog steeds wordt Covid vastgesteld op basis van die tests die aanslaan op slechts een klein deel van het genoom. Tests die verkeerd gebruikt worden en zelfs volgens de WHO niet als enige diagnose mogen worden gebruikt.

 27. Zonnepanelers van het grid af met dit weer. Zorgen enkel voor overbelasting omdat de paneeltjes minder opleveren en ze toch hun huishouden en bedrijf draaiend willen houden: freeriders, subsidieopportunisten. Kernenergie is de redding, kernenergie nu!

 28. Werkelijk prachtig. Nu komt de sneeuw door hoge CO2 en opwarming in atmosfeer! Ik hoop dat het zo hard gaat sneeuwen en vriezen komende jaren dat alle speeltjes van elite, zoals windmolens en zonneparken compleet kapot vriezen en t begeven van sneeuw en kou! Ik geloof niet dat het volk dan iets anders zal stemmen, blijkbaar vindt iedereen t fijn om genaaid te worden.

 29. Als ik nu naar de jaren van het zonneminimum kijk…er gingen vierseizoenen banden onder mijn auto in 2010. Goed gezien , sneeuwwinters. 2013 was een topper, een dag helemaal niet op werk gekomen..40 cm ineens. Andere auto gekocht..geen vierseizoenenbanden. Pas in 2019 deze wel gekocht…komt de komende jaren van pas, want cyclus is elf jaar dus… verwacht ik komende winters veel sneeuw tot en met 2024,. Daarna zakt het misschien af…
  Kijk eens Tony Heller, adapt 2030 en dr Roy Spencer..die van de satelliet data..
  Heb maar pret met deze sneeuw, zal wel niet de laatste van dit jaar zijn…

 30. De winterse omstandigheden in Nederland zijn niet vreemd en ook niet afwijkend. Vele tientallen jaren geleden kwam dit ook voor in Nederland.

 31. Zowel de straalstroom hoog in de atmosfeer als de (warme) zeestromen wijzigen koers en ligging onder invloed van o.a. de zon en onderzeese vulkaanactiviteit.
  Dat beinvloedt de luchtstromen lager in de atmosfeer en dus het weer.
  Bovendien moet men niet denken in weken of jaren, maar eerder in eeuwen.
  Het klimaatbeleid is gebaseerd op het politiek-correcte verzinsel dat de mens het weer en het klimaat kan stilzetten.
  Allemaal in aanloop naar en als middel van The Great Reset?

 32. @ Theo Kainos: 1:31 pm. Geheel met U eens. Achter deze hoax van de opwarming van de aarde, zitten de belangen van de NWO en “the great Reset”, het decimeren van de wereldbevolking.

 33. Tycho uit Siberië neemt het allemaal zoals het weer en zelfs dat laat hem Siberisch koud.

 34. @Jameson
  Er wordt op de website van Nasa inderdaad niet gesproken over een nieuwe ijstijd maar wel dat de huidige zonnecyclus die in 2020 is begonnen 30 tot 50% minder zonneactiviteit oplevert.

  Xander legt dus een statistisch verband tussen minder zonneactiviteit en het begin van een nieuwe ijstijd. Of dat zich zal uiten in minder opwarming van de aarde in de toekomst is dus een kwestie van meten.

  Alleen een (significante) correlatie suggereert geen oorzakelijk verband.

  Een duidelijk voorbeeld is de correlatie tussen de afstand tussen de Aarde en de komeet van Halley en de benzineprijs. Deze correlatie is zeer sterk, en het is duidelijk dat er geen oorzakelijk verband is. In de statistiek mag een sterke correlatie nooit een reden zijn om te beginnen speculeren over een oorzakelijk verband.

  Een ander hedendaags voorbeeld van een schijncorrelatie is het CO2 uitstootverhaal. Dit vertegenwoordigt een van de ergste voorbeelden van corruptie van wetenschapsbeoefening in de geschiedenis.
  De hypothese wachtte op bewijs ervoor vanuit wetenschappelijke hoek.Echte klimaatwetenschap als zodanig bestond niet maar er bestonden wel academische instellingen die zich met aanverwante zaken bezig hielden. Deze konde echter enorm GULLE GAVEN verwachten indien hun wetenschappers op een of andere manier CO2-uitstoot konden verbinden met klimaatverandering.
  (Gezond Verstand nummer 1,De mythe van de menselijke CO2, bl.8)

  En op grond  van deze corrupte onbewezen hypothese wordt nu d.m.v. vaccinaties (=gifspuiten,) genocide op de mensheid gepleegd omdat Bill Gates een correlatie meent te zien tussen CO2 en het aantal mensen op aarde…

  https://youtu.be/LmzeYYWntxw

  https://www.nasa.gov/feature/ames/solar-activity-forecast-for-next-decade-favorable-for-exploration

 35. Het zijn niet de mensen die de regering moeten vrezen, maar de regering de mensen.
  Vrijheid wordt niet verleend. Geen enkele staat kan vrijheid verlenen. De mens heeft vrijheid in zichzelf. De mens is mens omdat hij vrij is. Vrijheid is wat mensen definieert.
  Kanselier, op de eerste dag van februari 2021 zei u over de vrijheden voor gevaccineerde mensen: “Er zullen geen nieuwe vrijheden komen”. Ik ben slechts één op de meer dan drieëntachtig miljoen, maar deze zegt je dat je me niet kunt geven of wegnemen .
  Ik verleen je alleen beperkingen op mijn vrijheidsrechten. Ik doe dit voor een periode van nood en crisis. U en onze regering zullen echter altijd een dienaar zijn, zelfs in deze tijd van crisis. U bent niet onze heerser.
  https://www.tichyseinblick.de/meinungen/merkel-corona-antwort-auf-keine-neuen-freiheiten/
  Hoogtijd om zelf je vrijheid terug te nemen, anders ben je die voor altijd kwijt.

 36. Laten we dat CO2 sprookje maar wegstoppen in een diepe lade, of gooi het in de kliko!
  Gedurende o.a. de Romeinse Tijd was het klimaat warmer dan nu, zo zijn er in de Alpen restanten van een Romeinse nederzetting tevoorschijn gekomen waar een gletsjer kleiner was geworden. Conclusie: die gletsjer was er toen nog niet!
  Er was toen 0,03% CO2 in de atmosfeer aanwezig. Als het toen met minder CO2 warmer was dan nu, dan klopt dat hele verhaal van opwarming door CO2 niet.
  Of zouden ze destijds misschien stiekem toch vliegtuigen, auto’s en kolencentrales hebben gehad?
  Als het inderdaad weer kouder gaat worden is dat geen goed nieuws. Slechtere oogsten, terwijl de wereldbevolking veel meer is dan in de Romeinse Tijd?
  Dan kunnen we beter een iets verdere opwarming hebben.
  Overigens vind ik het nogal hoogmoedig van de mens, om te denken dat hij wel even het klimaat kan regelen, want dat kan hij niet.
  Na de Zondvloed heeft God de natuur veranderd, want de seizoenen werden ingesteld.
  Er staat geschreven in Genesis 8:22,

  “Voortaan zullen, zolang de aarde bestaat zaailing en oogst, koude en hitte, zomer en winter, dag en nacht, niet ophouden.”

  Als teken dat er nooit meer een Zondvloed zou komen, heeft God de regenboog als teken gegeven.

  Dus in de kliko met dat CO2 verhaal, berust op onzin.

 37. Nieuwe naam voor The Great Reset.
  https://commonsensetv.nl/prijsvraag-nieuwe-naam-voor-the-great-reset/
  Het komt er in het kort op neer, wij gaan straks verplicht leven in een fascistisch Nederland. En deze misdaad tegen de mensheid, is al jarenlang voorbereid, door een klein groepje (+-1000) van volstrekt gevoelloze rijke psychopaten.
  Laat dit uw sneeuwpret nu bederven, want veel ander vermaak is u door de Overheid niet meer toegestaan.

 38. Goed om hier de aandacht op te vestigen, volgens mij heb ik heel weinig gehoord over de slechte weersomstandigheden wereldwijd, MAAR JA dat mogen we natuurlijk niet weten !!!

  Toekomstige geschiedsschrijvers ?? , geloof ik niet meer in, ik geloof dat we voor , dus nog niet, het begin v/d grote verdrukking staan !!

 39. Dit artikel is er weer over. Omdat in Nederland nu een zogenaamde sneeuwstorm is, een naam die de Nederlanders er zelf hebben aan gegeven, wil dat totaal niet zeggen dat de opwarming van de aarde gestopt is, die gaat gewoon superlekker door. Ondanks corona en minder vliegverkeer blijven de broeikasgassen stijgen in de troposfeer daar waar het weer een bepaling krijgt. Ik vindt deze artikelen superleuk want nu kan ik ook eens glimlachen in deze sombere en sneeuwrijke dagen, en voor ik het vergeet, volgende zaterdag komt er al een dooiaanval en misschien is de winter dan al gedaan wie weet. Volhard in de globel cooling. Shalom

 40. Beste reageerders,

  Zo lang de zee nog niet bevroren is is er niets aan de hand.

 41. @Jameson.
  Als het vuur (Zon) dooft, blijft de ketel (Aarde) nog even verder opwarmen alvorens de afkoeling begint.

 42. Treinverkeer plat door de vorst. Het lijkt wel de zorg. Totaal onvoorbereid door te weinig investeren. Waar blijft verdikkeme het geld van de waanzinnig hoge zorgpremie en exorbitant dure treinkaartjes. Het belastinggeld gaat in Nederland in een bodemloze put en de burger krijgt er niets -dan alleen maar slechte dienstverlening- voor terug. Prorail moet verder de klimaatleugen van het corrupte KNMI niet klakkeloos geloven en eigen verstand gebruiken. Punt uit.

 43. Jameson schreef:
  06/02/2021 om 9:45 pm

  Wie neem jij dan serieus.

 44. Even los van het feit of koolstofdioxide wel of niet bijdraagt aan weersveranderingen.

  Om het ‘de mens’ wat aangenamer te maken wordt de markt overspoeld met aantrekkelijke goedkope producten. Om dit te kunnen bewerkstelligen, de consumptie vraatzucht, heeft men energie nodig, veel energie. Én omdat inmiddels bijna alles uit China komt, draaien daar de fabrieken op volle toeren. Indirect …. is het feitelijk zo, en het is nooit anders geweest ; u vraagt en wij draaien. China is inmiddels hét productieland van deze planeet, het is dan ook niet verwonderlijk dat uit deze hoek, het vermeende gevaar, de wind waait. Voorlopig geniet …. de mens nog van een Carboon tijdperk, met alle lasten én lusten. Hoe makkelijk is het om de ander …. de schuld toe te wijzen.
  Voor zover er überhaupt wetenschappers bestaan, is de mens de oorzaak van verderf. Het schijnt dat het de mensheid bitter weinig doet, of men ziet het niet of wil het niet zien. ‘We’ zijn het contact met de aarde inmiddels verloren. Niets is meer normaal, was ook nooit normaal. En het nieuwe normaal wordt nóg abnormaler

 45. Ja, hier in Portugal is het ongekend koud nu. In Algarve was vorige week zelfs sprake van nachtvorst! Het is hier ook de natste ‘winter’ in 30 jaar.
  Veel Portugezen zijn daarom ook snipverkouden wat het aantal ‘corona’ besmettingen hier verklaard. Een situatie die voor de machthebbers natuurlijk als een ‘geschenk’ uit de hemel komt en helemaal uitgemolken wordt.

 46. Over de groene gekte ; De extreem lange wieken van de windturbines worden met de hand vervaardigd d.m.v. glasvezel en polyester .
  Wanneer ze haarscheurtjes hebben gekregen door het vele bewegen worden de wieken in enorme kuilen onder weilanden begraven , hetgeen niet velen weten !!
  Dit materiaal kan er absoluut niet tegen om met temperaturen van min 20 of 40 in werking te worden gezet , het kan dan niet buigen dus barst het .
  ( Ik was eens aan boord van een nieuw zeewaardig polyester zeiljacht dat in de branding doormidden brak ) .
  Wanneer men met ongeveer min 20 gaat draaien zullen de wieken waarschijnlijk afbreken en gelanceerd worden op de snelwegen waar zij naast zijn gebouwd .
  Ik durf dit niet in een winkelstraat tegen een jongere van greenpeace te zeggen , vorige maal waren er gelukkig twee sektegenoten die de jongeman ( die mij aansprak ) tegen hielden ….
  Woeha 2 : Ook de accu-techniek van elektrische auto’s is gebaseerd op de opwarming van de aarde en dus aangename omgevingstemperaturen . .
  Met deze temperaturen loopt de capaciteit in extremo terug , maar dat kunt u deze week zelf zien . Leve groen-links .

 47. Leuk dat Xander het verband tussen oorlog en het weer noemt .
  Toen Napoleon in Rusland was , hadden ze daar de koudste winter sinds mensenheugenis . Er waren toen geen weerrapporten beschikbaar .
  Toen de Duitsers daar waren hadden de Russen de drie koudste winters sinds ongeveer de inval van Napoleon .
  De winter van 1946 was in Nederland Siberisch te noemen .
  Waarom weet ik niet , maar begrijp wél dat er maar één is die voor het klimaat op aarde verantwoordelijk is en hier geen sprake van toeval is .
  Gezien alle omstandigheden vermoed ik dat een grote oorlog ( weer ) nabij is .

 48. Door de grillige weeromstandigheden kan het zo zijn dat onze rivieren vol gaan lopen als een badkuip, mede door dat wij ons eigen smeltwater niet kwijt kunnen en ook niet meer kunnen op vangen, en wat van boven naar beneden komt stroopt op, en als klap op de vuurpijl ook nog eens met springtij te maken krijgen. Het zou zomaar kunnen gebeuren.

 49. De huid kanker in Australia is niet vermeerderd . Alleen is er meer fake nieuws over verspreid . Dat Australia warmer is aan het worden ?? Helemaal niet hoor. Toen wij in de zestiger jaren naar Australia gingen ,waren de tempraturen in N.S.W. in de zomer boven de 40C. En dit is nog steeds het zelfde. Alleen de fake nieuws doet of het kliemaat in Australia erger is dan voor heen en iets nieuw is . Laat je niet besodemieteren .

 50. @xander in het artikel citeer je NASA, kan ik hieruit opmaken dat je dit instituut serieus neemt?
  Hier wat informatie van hetzelfde instituut:
  https://climate.nasa.gov/news/3061/2020-tied-for-warmest-year-on-record-nasa-analysis-shows/
  https://climate.nasa.gov/news/3062/warming-seas-are-accelerating-greenlands-glacier-retreat

  De eerste link laat zien dat 2020 het warmste jaar ooit gemeten is (met een minieme voorsprong op 2016).
  Ik ben benieuwd hoe je deze informatie kunt rijmen met wat je in het artikel schrijft?

 51. De dooddoener dat “science is setteld” is pure onzin. Het klimaat verandert altijd. Soms is het warmer, soms kouder. Dat staat volledig los van ons menselijk handelen en zeker van CO2, die met 420 ppm totaal in het niet valt met het belangrijkste broeikasgas waterdamp! met ca. 3.500 ppm bij de polen, tot ca. 6.500 ppm bij de evenaar. Immers warme lucht kan nu eenmaal meer waterdamp bevatten.
  Momenteel gaan we dus vrijwel zeker een periode van een grand solar minimum tegemoet. Dus niks opwarming, maar het tegendeel. Laat Timmermans van die corrupte EU dat maar niet horen. Het bedrog zal ook nu weer boven water komen.

 52. @ soesman schreef:
  06/02/2021 om 6:35 pm
  Zeer goed punt, totaal niet onderbouwd en eigenlijk een enorme losse flodder.
  beetje model natte scheet eigenlijk.

 53. @ Fleur schreef:
  06/02/2021 om 5:53 pm
  Nou Fleur volgens whiskey slurper Ab Osterhaus is het virus heel besmettelijk bij lage temperaturen. En als u nog niet genoeg angstig bent gaat die notoire alcoholist er persoonlijk voor zorgen dat de zenuwen door uw keel gieren.
  Wat denk u wel, een beetje genieten van uw leven, foei.

 54. Dat is dus onmogelijk. Volgens mijnheer Hiemstra gaan wij in deze contreien nooit geen sneeuw en ijs meer zien. En iedereen die iets anders beweert heeft er volgens mijnheer Hiemstra geen verstand van. Ik moet zeggen dat ik er inderdaad geen verstand van heb.
  Ik kijk `s morgens uit mijn raam en denk gelukkig nooit aan mijnheer Hiemstra.

 55. Wat we bij al bij al deze berichtgeving niet moeten vergeten is dat God almachtig en soeverein is, ook als het gaat om het weer en het klimaat.
  De bijbel laat duidelijk zien dat ook dit in Gods hand is.
  We kunnen nog altijd voor dit kikkerlandje bidden.

 56. @soesman 6.35
  Hopelijk heeft u dan genoeg zonnecreme met factor 2000 aangeschaft.
  Ikzelf ,als anti kuddebeest, zie het wat somberder in, afgaande op +120 jaar media die draaien als een blad aan een boom, als het politieke landschap weer eens verandert, omdat hun verdienmodel leeggezogen is en ze nieuwe angsten moeten presenteren om te kunnen blijven stelen.

 57. @Soesman. Het lichaam heeft pigment ontwikkeld tegen te veel zonnestralen. Mooi toch?
  Zonneschijn is gevaarlijk in dezelfde zin als wanneer men recht in de zon wil inkijken. Dat kunnen de ogen niet verdragen. De huid kan zich verdedigen tegen overmatige zonneschijn; maar ook hier schaadt de overdaad.
  We hebben een aanpassingsvermogen. Als u meent “gevaar” voor het lichaam te ontwaren, bent u op z’n minst verplicht te wijzen op de mogelijkheden die het lichaam zelf al heeft ingebouwd om zich te verdedigen tegen die gevaren.
  Dat is precies het probleem bij de huidige Covid-hysterie: Het immuunsysteem van het lichaam wordt volkomen genegeerd. Men doet alsof alleen de overheid kan zorgen voor het correcte immuunsysteem.
  Bevers in de Biesbosch werden opgehaald uit de DDR. Waarom? Die beesten waren gewend geraakt aan de enorme vervuiling aldaar en werden dus beschouwd als sterk genoeg om in de Biesbosch te overleven. Die dieren hadden zich kennelijk aangepast aan een mate van vervuiling. Ook mensen hebben meer mogelijkheden dan gedacht om zich te verweren tegen ziekteverwekkers.
  Big Pharma verdient daar uiteraard weinig aan en ook overheden, zowel als de OMT’s moeten hier toezien hoe het lijf dit allemaal regelt buiten hun interventies om.
  Dat is balen voor die OMT’s: Onze lichamen weten het vaak veel beter dan de OMT’s.
  Uiteraard! Die OMT’s ontdekten nog pas recentelijk hoe die lichamen functioneerden.
  Volgens mij weten ze nog steeds niet volledig hoe onze cellen functioneren. Desondanks roepen ze dat gen-manipulatie via de mRNA vaccins helemaal goed is!
  Ik geloof zulke mensen dus niet.

 58. Er zijn nog steeds mensen die denken dat het fluitje van de machinist de tonnen zware trein in beweging zet!

  @ soesman 06/02/2021 om 6:35 pm

  Inderdaad NONSENS dat de toename van huidkanker bij zonaanbidders in Australië het bewijs is dat de aarde steeds warmer zal worden.

 59. soesman 06/02/2021 om 6:35 pm

  Inderdaad NONSENS dat de toename van huidkanker bij zonaanbidders in Australië het bewijs is dat de aarde steeds warmer zal worden.

 60. @ amo
  In Duitsland promoot men het gas omdat de meeste huizen nog een olietank in de kelder hebben liggen.

 61. Onvoorstelbaar dat met name onze linkse vriendjes-kameraden ( zoals de Jessias en Robotic Jetten) de invloed van de mens zodanig hoog inschatten achten dat een paar akkoorden in Parijs de planeet zouden kunnen redden van de door hen veronderstelde opwarming van de aarde.

  Zouden onze politici ook maar enig benul hebben van de werkelijke getallen van de planeet aarde? Haar gewicht, haar schil om de aarde heen tot in de stratosfeer van 25 kilometer hoogte, de onvoorstelbare massa van een paar vriendelijk uitziende schapenwolkjes die gezellig in het zonlicht statig aan of afkomen drijven? Zouden ze enig idee hebben van de afmetingen van de zon, van haar warmte-invloed op aarde en haar zonnevlekken activiteit door de eeuwen heen en dat in vergelijking met alle menselijke ( industriele) activiteiten die zogenaamd de aarde zouden doen opwarmen?

  Is het niet veeleer zoals ooit het Woord des Here sprak:

  ‘Als Ik het heelal doe inkrimpen tot de omvang van een knikker merkt gij het immers niet?

  Onze gedachten over tijd en ruimte, en dientengevolge onze ideeen over ‘climate change’ zijn zeker niet Zijn Gedachten maar u gelooft toch niet dat de ‘ opwarming-van-de-aarde-fanaten-voor-hun- eigen-commerciele -belangen-( nietwaar-Edje-raketje-Nijpels-VVD-Rutte-clone ) dat ook maar met 1 haar op hun eigenwijze schedel schoorvoetend zouden gaan toegeven? Het liberaal linkse dogma is immers: maakbaarheid en je bek houden volk!

 62. NONSENS
  De aarde zal steeds warmer worden en zon straling / neutronen intensiever worden !
  Heel veel Blanken krijgen al allemaal HUID CANCER , reportage over Australie zon aanbidders !

 63. Als het echt structureel en over de hele wereld steeds maar kouder wordt, zullen wetenschap en politiek hun standpunten niet langer als geloofwaardig kunnen presenteren. Lijkt mij.

  Maar, ‘de wetenschap’ kan bijzonder hardnekkig zijn in het vasthouden van een eenmaal ingenomen standpunt. Er zijn met verandering van standpunten teveel baantjes gemoeid, teveel carrières, er staat teveel eer- en gezichtsverlies op het spel.

  Voorbeelden te over, niet alleen betreffende klimaat. Ook betreffende het ontstaan van het heelal, de geschiedenis van de mensheid, etc. Je kunt met onweerlegbare bewijzen proberen de eenmaal ingenomen posities van de heren en dames doctoren te weerleggen: nul op het rekest. Blinddoek voor, oorkleppen op, in de shredder je paper, in de prullenbak je ‘onweerlegbare bewijzen’, naar de knoppen je carrière, verdwenen je hoop op erkenning.

  Het is niet alleen een kwestie van eer- of gezichtsverlies, het is ook en misschien nog wel méér, een kwestie van gebrek aan ruimte in het denken en vooral van angst.

  Waardoor eens te meer duidelijk wordt dat ‘wetenschap’ door mensjes wordt bedreven. Mensjes die in onze tijd een enorm aureool van onfeilbaarheid en waarheid hebben gekregen. Mensjes die we hebben toegelaten ons geloof in schepping, in een liefhebbende God, in de waarheid van Zijn Woord de bijbel, van ons af te pakken en als onzin te verwerpen.

  En wat zijn we er sindsdien op vooruit gegaan! Toch!?

 64. @Polleke. Wat ik tot dusver heb vernomen (ook in de eigen gemeente) is, dat aardgasvrij wonen vooral grote problemen veroorzaakt. De systemen werken domweg niet goed. Het is een eindeloos gezeur over slecht functionerende aardgasvrije voorzieningen.
  Zoals zo vaak: Linkse oplossingen zijn peperduur en functioneren slecht.
  Aardgas is voor honderden jaren beschikbaar en het is een schone brandstof.
  Ongelooflijk dom dat onze overheid streeft naar een aardgasvrij land; het is de totale stupiditeit, waar andere landen als Duitsland het gebruik van gas zelfs stimuleren.
  Overheden die graag ambitieus willen lijken, zijn een gevaar voor onze portemonnee en onze vrijheden. Want nooit zijn we een vrijwillige klant zoals bij het bedrijfsleven (bij de overheid geldt altijd de gedwongen winkelnering).
  Het is het wegsmijten van geld vanwege het onbenut laten van voor de hand liggende oplossingen. Precies zoals dat in het onderwijs gebeurd is.

 65. Iedereen die zijn/haar informatie niet alleen baseert op hetgeen de onbetrouwbare mainstream media brengen, beseft dat de ‘afdaling’ naar een nieuwe (mini?) ijstijd volop begonnen is.
  Het probleem is dat de linkse mainstream media ‘journaille’ van de meeste mensen hersendode zombies gemaakt hebben, die totaal geen besef hebben van wat er echt aan de hand is en die nog altijd geloven in de opwarming van de Aarde door de ‘schuld’ van de mensheid.

  Hoezo een mini-ijstijd in 2030?
  http://www.changemagazine.nl/klimaatkennis/onderzoek/hoezo-mini-ijstijd-in-2030

 66. Ik weet niet of de elektriciteit- centrales in NL een dikke pak sneeuw aankunnen, zonder stroomstoringen.
  Dus heb ik mij maar ook voorbereid op eventuele stroomstoringen in NL de komende dagen.
  En idd de aarde warmt niet op maar wij gaan jaren van Global Cooling tegemoet door de geringe zonneactiviteit.
  O.a zullen vele oogsten mislukken waardoor wereldwijd vele mensen sterven door honger en koude.
  Wij gaan barre jaren tegemoet en ik hoop van harte dat daardoor versneld de corona-terreur wordt opgedoekt.
  Dit omdat landen door de Global Cooling in een chaos zullen belanden, die op zich al onhanteerbaar zijn waardoor er geen ruimte meer is voor de corona-hoax.

 67. De definitie van klimaat wordt vastgesteld over een periode van 30 jaar. Vanaf welk jaar precies, dat is niet duidelijk en kan kennelijk verschuiven al naar gelang de behoefte.
  Dus extreme weersomstandigheden gedurende 1 jaar, zeggen niets.
  Een leerling die gemiddeld een 5 heeft, kan b.v. in het verleden zowel een 3 als een 7 hebben behaald. Gemiddelden zijn geen echte waarheden. Ze ontstaan als gevolg van het middelen van de extremen. Die extremen zijn dus eigenlijk veel realistischer dan die gemiddelden.
  Toch maakt men van het gemiddelde de norm. En dat is zeer misleidend (CITO doet dat ook in het onderwijs).
  Het is natuurlijk wel leuk als die opwarmingsprofeten in hun hemd worden gezet (en het zou een gigantisch bedrag aan slechte investeringen schelen; desinvesteringen die de burger toch moet gaan betalen), maar voor het algemeen welzijn zie ik liever een warmer klimaat.
  Het kost immers veel extra geld om het leven draagbaar te maken in een koud klimaat,
  óók bij de voedselproductie.
  Van nature is het leven in een warmer klimaat veel gemakkelijker en aangenamer, want het vergt véél minder noodzakelijke aanpassingen om dat leven draaglijk te houden.

 68. Ook op lokaal niveau slaat de klimaatgekte toe: ongeveer twee weken geleden viel bij alle huizen in onze wijk een brief van de gemeente in de bus waarin we dringend werden opgeroepen om mee te doen aan het project ‘Aardgasvrij wonen’. Met in de brief data voor enkele voorlichtingsbijeenkomsten, de noodzaak om van het gas af te gaan ‘want de tijd dringt!’ etc (de bijeenkomsten tijdens de lockdown …). En natuurlijk ging die brief vergezeld van een prachtige glossy full color (duur!) folder.

  Ik heb de gemeente keurig een reactie gestuurd en ze gevraagd waarom ze op deze wijze gemeenschapsgeld menen te moeten verspillen voor iets dat niet geheel onomstreden is.

  Daar heb ik tot nu toe nog geen reactie op ontvangen. Krijg ik ook niet schat ik zo in.

 69. er zit maar één ding op alle kachels aan en allemaal zoveel mogelijk aardgas en steenkool stoken en weer de snelweg op met 130 km per uur dan kunnen we die kou het land uit want anders groeit er niks meer op het land alles is bevroren nog nooit zo erg geweest daar kan die nepmedia nog wat van leren

 70. Daarom een eerste stap zetten tegen deze idioten en FVD een kans geven aub

 71. Prima artikel Xander. Daar zal je niets van horen bij de linkse media, en het Staatsjournaal. Daar blijft het sprookje opwarming bestaan!

Comments are closed.