Duitsland overweegt elektriciteit te rantsoeneren vanwege onstabiliteit door groene energie

—————————————————————————————————————————————-

Laadpalen voor e-auto’s mogen binnenkort tijdelijk van het net worden afgesloten – ‘Dagelijks blackouts als aandeel windmolens en zonnepanelen nog groter wordt’

—————————————————————————————————————————————-

Wat we jaren geleden al voorspelden dat op een dag zou gaan gebeuren, is nu realiteit in Duitsland. Zodra duurzame ‘groene’ energie zoals windmolens en zonnepanelen een groter aandeel krijgen, dreigt de stroomvoorziening in gevaar te komen. Het elektriciteitsnet is dermate onstabiel geworden, dat er massale en langdurige blackouts dreigen op te treden, die de maatschappij en economie ernstig zullen ontregelen. De Duitse regering denkt daarom serieus na over het rantsoeneren van elektriciteit, een verschijnsel dat normaal gesproken alleen bij Derde Wereldlanden en oorlogstoestanden hoort.

Duitsland had ooit een van de stabielste en betrouwbaarste elektriceitsnetwerken ter wereld. Toen ruilde de regering in Berlijn ingenieurs en experts in voor klimaatalarmisten en andere linksgroene ideologen, en werd vanwege een uit de duim gezogen klimaatprobleem (antropogene CO2 uitstoot) besloten om over te schakelen op zogenaamd ‘groene’ energie zoals windmolens en zonnepanelen.

21e eeuwse Westerse logica: als iets niet werkt, ga je er juist nog harder mee door

Dat leidde in 2000 tot de Wet op Hernieuwbare Energie (EEG), beter bekend als de Energiewende, en het besluit om alle kolen- en kerncentrales stapsgewijs te sluiten. Dit honderden miljarden euro’s kostende project heeft een dikke 20 jaar later alleen maar problemen opgeleverd. Zo heeft Duitsland nu één van de hoogste stroomprijzen ter wereld, en moet het steeds vaker energie importeren. Bovendien kwam er van de beloofde (zinloze) vermindering van de CO2 uitstoot vrijwel niets terecht.

De Duitse regeringen besloten echter nòg meer geld in een snellere ‘Energiewende’ te steken. Dit is kenmerkend voor bijna de hele Westerse politiek in de 21e eeuw: als iets niet werkt, dan ga je er juist met nog meer geld mee door. Om dat te kunnen betalen verhoog je gewoon de belastingen voor burgers en MKB.

Het e-auto bedrog

Minister van Economische Zaken en Energie Peter Altmaier heeft een wetsvoorstel ingediend waarmee energieleveranciers de mogelijkheid krijgen om tijdelijk minder elektriciteit te leveren, en zaken zoals bijvoorbeeld laadpalen voor e-auto’s – wat beruchte stroomslurpers zijn – tijdelijk af te sluiten. De energiebedrijven hadden om deze maatregel gevraagd omdat het door de groei van het aandeel duurzame energie steeds moeilijker wordt om de elektriciteitsvoorziening stabiel en betrouwbaar te houden.

Dat betekent dat mensen met e-auto’s al in de zeer nabije toekomst voor nare verrassingen zullen komen te staan. Je zou maar dringend ergens heen moeten, of gewoon naar je werk willen, en je e-auto blijkt niet te zijn opgeladen. Ook ‘slimme’ energiemeters, die ook in Nederland worden geïnstalleerd, zijn mogelijk opzettelijk ingevoerd om elektriciteit in de toekomst op rantsoen te kunnen zetten, iets dat met de oude meters onmogelijk was.

Het IFO instituut in München publiceerde in 2019 een kritisch rapport over e-auto’s. De slogan ‘nul emissies’ blijkt in het geheel niet te kloppen als de energieverslindende en milieu beschadigende productie van accu’s erin wordt verrekend. Dan produceren e-auto’s juist veel meer CO2 dan moderne benzine- en dieselauto’s, waarvan de nieuwste modellen zelfs ongekend schoon zijn. Het IFO instituut sprak zelfs van ‘een voorgeprogammeerde verkeerscrisis‘ als direct gevolg van de Energiewende en invoering van e-auto’s. Om de helft van het autopark elektrisch te maken zijn maar liefst 63.303 extra windmolens nodig (in 2018 had Duitsland er 29.605), zo werd berekend.

Burgers de dupe

Toch probeert de Duitse regering de hele bevolking zo snel mogelijk aan de e-auto te krijgen. Op dit moment heeft het land slechts 33.000 laadpalen op 50 miljoen auto’s. Dat moeten er véél meer worden, wat de afhankelijkheid van het land van onbetrouwbare ‘groene energie’ fors zal doen toenemen. Aangezien het netwerk nu al in een kritieke situatie zit, kan de bevolking zich gaan opmaken voor langdurige stroomtekorten met regelmatige blackouts, waardoor cruciale zaken zoals licht, verwarming, computers, airco’s, en dus ook e-auto’s, mogelijk urenlang niet meer werken.

Voor het bedrijfsleven en de industrie – met afstand de grootste energieverbruikers – is dit funest, dus zal de overheid er ongetwijfeld voor kiezen om de stroom eerst bij burgers, die hun energierekening toch al fors hebben zien stijgen, af te sluiten. Om de Energiewende te voltooien heeft de Duitse regering geconstateerd dat er geen andere mogelijkheid bestaat dan elektriciteit op rantsoen te kunnen zetten. Daarom wordt die mogelijkheid nu in de wet vastgelegd.

‘Blackouts zullen dagelijks optreden’

Het liberaal-conservatieve magazine Tichys Einblick waarschuwt dat blackouts op den duur dagelijks zullen optreden. ‘Controleerbare energieverbruikers zoals warmtepompen, elektrische verwarming en laadpalen zullen afwisselend worden afgesloten.’ Dat wordt nog wat, als er nog meer zomers komen met wekenlange temperaturen van 35 tot 40 graden, en de airco’s en ventilatoren urenlang niet werken. Of als tijdens een zeer koude winter de verwarming het niet meer doet.

In juli 2018 vroeg de overheid van Californië, dat in de VS voorop loopt met ‘groene energie’, de inwoners al eens om het gebruik van elektriciteit te beperken. Vanwege de hitte had namelijk iedereen overal zijn airco aangezet. Dat was in het verleden geen probleem, maar door steeds meer op windmolens en zonnepanelen te vertrouwen, is de stroomvoorziening ook daar onstabiel geworden. Gouverneur Newson gaf in augustus 2020 toe dat de blackouts in de staat inderdaad door het omschakelen op onbetrouwbare ‘duurzame’ bronnen worden veroorzaakt (2).

‘Politiek vraagt zich niet af of maatregelen überhaupt werken’

‘Als men iets goeds wil doen, moet men zich ook afvragen of de gerealiseerde maatregelen überhaupt werken,’ besloot het IFO rapport in 2019. ‘Deze discussie heeft in Duitsland (en ook in Nederland – X.) nog niet plaatsgevonden…’ De focus van de Westerse politiek ligt namelijk vooral op het beperken van het verbruik en duurder maken van energie, in plaats van op het zo goed, betrouwbaar en goedkoop mogelijk voorzien in de groeiende behoefte aan energie.

In het wetenschappelijke blad Energies werd in het najaar van 2020 een studie gepubliceerd waarin werd geconcludeerd dat het ‘duurzame’ energiebeleid in het Westen juist een verwoestend effect heeft op het milieu, het klimaat en de volksgezondheid.

Xander

(1) Natural News
(2) Natural News


Zie ook o.a.:

12-01: Deutsche Bank: Green Deal EU betekent mega crisis, eco-dictatuur en groot verlies van welvaart

2020:
18-10: Wetenschapsblad Energies: Duurzame energie heeft verwoestend effect op milieu en klimaat
07-07: Grote Groene Reset begint: 21% Duitse bedrijven staat op omvallen
03-07: Energietransitie: ‘Nederland wordt één groot industriepark vol windmolens en zonnepanelen’
18-06: Hoge VN official geeft toe dat coronavirus, Black Lives Matter en klimaat tot dezelfde agenda behoren (/ Alles bedoeld voor realisatie Agenda 2030, een wereldwijd totalitair communistisch systeem waarvoor de welvaart in het Westen moet worden afgebroken)
21-01: (/ Topeconoom Armstrong: ‘De klimaatactivisten zullen de economie vernietigen’ (De alarmisten eisen altijd hetzelfde: absolute macht om ieder aspect van ons leven te domineren, veranderen en controleren)
15-01: Val Romeinse Rijk op herhaling: ‘Green Deal zal Europese Unie doen instorten’

2019:
22-12: Steun ECB aan klimaatagenda EU is onwettig en zal leven burgers fors duurder maken (/ Zwaarste sneeuwstorm in geschiedenis in IJsland)
20-12: Urgenda bedrog: Staat moet op basis van fake science CO2 uitstoot sneller verminderen (/ IPCC erkent eigen foute voorspellingen: opwarming in 10 jaar niet 0,2 maar slechts 0,05 graden C.)
11-12: Extreemlinkse groene klimaatdeal EU kost gezin ruim 5100 euro per jaar
03-12: ‘Greta’s Greenpeace klimaatactivisten willen het Westen veranderen in moderne Kiling Fields’
30-11: Oud-hoofdredacteur: Uitroepen klimaat noodtoestand door EU is vergelijkbaar met opkomst Nazi’s
23-11: Bernie Sanders en Jeremy Corbyn  presenteren plannen voor klimaat tirannie – straks ook in NL? (/ Extreemlinks wil fossiele energie criminaliseren en daarmee economie vernietigen)
15-11: Verongelukte e-auto’s te gevaarlijk en giftig voor milieu om te kunnen slopen (/ Bestuurder Tesla crash Oostenrijk; ‘Waag nooit meer mijn leven door in zo’n rijdende tijdbom te stappen’)
09-11: Zo wordt de komende systeemcrisis gebruikt voor een wereldwijde klimaat dictatuur
08-11: Rijdende bommen: Weer een horrorverhaal van een overlevende van botsing met e-auto
12-10: CO2 vrije wereld onmogelijk: Iedere week 10 nieuwe kerncentrales of 10.500 windmolens nodig
24-09: Europese Klimaat Verklaring: 500 wetenschappers stellen dat er geen klimaatcrisis is
01-08: Deze mannen en organisaties zitten achter het anti-humane Westerse klimaatbeleid
18-07:Over de hele wereld slaan Tesla’s op hol en veroorzaken bizarre ongelukken
15-07: TU professor: Elektrische auto’s zijn grote zwendel en extreem belastend voor milieu (/ Aarde heeft veel te weinig zeldzame metalen voor massale omschakeling op e-auto’s)
22-04: Duitse universitaire studie: elektrische auto’s veel slechter voor klimaat dan diesels
09-03: Greenpeace oprichter: Opwarming door menselijke CO2 is totale hoax en bedrog (/ ‘In klimaatagenda is wetenschap vervangen door bijgeloof en een giftige combinatie van religie en politieke ideologie’)

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

34

 1. @amo Het klopt dat er meer factoren een rol spelen bij klimaatopwarming. Net zoals dat roken niet de enige variabele is die van belang is voor gezondheid.
  Toch lukt het wel degelijk om te controleren voor andere variabelen in zowel gezondheidswetenschap als klimaatwetenschap. Zo kunnen we op basis van historische waarneming vaststellen dat roken een negatieve invloed heeft op gezondheid – of wordt dat hier ook betwist?-, en dat meer CO2 in de atmosfeer leidt tot een warmer klimaat. (En overigens, zoals te verwachten, tot een koudere stratosfeer doordat afkaatsend zonlicht geabsorbeerd wordt door co2 in de atmosfeer)

  @all, warme aanbeveling om je eens echt in de wetenschap rondom dit onderwerp te verdiepen. Er is hele ruime wetenschappelijke consensus (ja echt!) dat het klimaat door menselijke activiteit verandert.

 2. Benieuwd of de verkoop van accu’s voor zonnepanelen gaan toenemen, met dien verstande; wel de accu’s niet de zonnepanelen, welliswaar vervuilend maar het verzekert je van stroom uitval.
  Gelukkig gaan ook de “nieuwe” stroommeters dan hun nut afwerpen door bij dreiging van stroom tekort de prijs flink op te voeren, het zo genoemde ondemand en fluidpricing.
  Vraag bij aanschaf van uw electrische auto uw autodealer er naar of de accu ook is in te zetten voor huishoudelijk gebruik!

 3. Over e-auto in parkeergarage.
  Onlangs urenlange brand met veel roetuitstoot.
  Alle leidingen gesmolten.
  Alle bovengelegen dure appartementen meer dan een half jaar onbewoonbaar.

 4. @Jameson,

  CO2 is niet de oorzaak van een warmer wordend klimaat. Jaren geleden las ik in de krant dat er in de Alpen de restanten van een Romeinse nederzetting waren ontdekt op de plek waar een gletsjer door de opwarming van het klimaat kleiner was geworden. De hoeveelheid CO2 in de atmosfeer is weliswaar tot 0,041% toegenomen door de industrialisatie sinds eind 18e Eeuw, maar de oorspronkelijke hoeveelheid die er van nature al was, bedroeg 0,03 %.
  Bovengenoemde gletsjer bestond niet gedurende de Romeinse tijd, het was toen warmer dan tegenwoordig, ondanks minder CO2 in de atmosfeer.
  Maar dit betekent dus wel, dat CO2 niets te maken heeft met de opwarming!
  Want als die hypothese van de opwarming door CO2 zou kloppen, dan had het klimaat nu juist beduidend warmer moeten zijn, en had die nu krimpende gletsjer überhaupt nooit kunnen ontstaan.

 5. De oplossing voor dit probleem is nabij
  Als de nawerkingen van de cojonavaccins op de mensen wordt losgelaten, is er na de crematies veel minder stroom nodig.

 6. @amo Precies, linkse alternatieven zijn in werkelijkheid peperduur en wij gewone burgers zijn altijd degenen die met de rekening worden opgezadeld.

 7. Lukas 14 28 Als je een toren wil gaan bouwen, ga je toch eerst rustig uitrekenen wat het zal gaan kosten? Je moet toch weten of je het werk zal kunnen afmaken? 29 Want stel dat je het werk niet kan afmaken nadat je het fundament hebt gelegd. Dan zal iedereen je uitlachen! 30 Ze zullen zeggen: ‘Ha, die man begon te bouwen, maar hij kon het niet afmaken!’

 8. @ Jameson

  De aardatmosfeer bestaat uit 78 % Stikstofgas dat nu een crisis schijnt te zijn , 21 % Zuurstofgas en 1 % overige gassen waarvan Freon de grootste is .
  0,003 % bestaat gelukkig uit het broodnodige CO2 gas wat er voor zorgt dat al ons voedsel kan groeien d.m.v Koolzuurgasassimilatie .
  Geen CO2 betekent geen voedsel , hetgeen ik met Illuminati die 95 % van de mensheid willen uitroeien niet als toeval zie .
  We staan aan de vooravond van een nieuwe ijstijd doordat de enige bron van temperatuur op aarde ; de zon aan het doven is .
  Door het Maunder -minimum effect krijg je vlak voor de ijstijd ( net als de vorige maal ) een korte periode van geringe opwarming .
  De zon krimpt door deze afkoeling en perst daardoor plasma uit zichzelf , wanneer dit de aarde raakt is het warmer .

 9. @Jameson. Valt tegen met die basale natuurkunde. Want er zijn veel meer spelers in het veld dan de twee die u noemt (vulkanen, oceanen, waterdamp, de zon (zit niet in de computermodellen), verstedelijking, computermodellen o.a.). Zo is er de flora wereldwijd die extra groei vertoont bij extra CO2: ongeveer de helft wordt dus weer opgenomen. Het is aangetoond dat Afrika vergroend is, aldus Freeman Dyson.
  Zelfs het IPCC heeft toegegeven dat de modellen grotere temperatuurstijgingen voorspelden dan in de werkelijkheid.
  Net als bij corona, worden we hier vooral beheerst door computermodellen.

 10. Tja,…wij sluiten de modernste kolencentrales, en in China bouwen ze er elk jaar vele tientallen weer bij. Dat schiet echt op!
  Door de klimaathype prijzen wij ons straks helemaal uit de markt. Ik ben echt niet tegen zonnepanelen of windturbines, maar ze zijn nooit in staat om onze energiebehoefte te dekken. Ik kan uit ervaring spreken omdat mijn dak vol ligt met zonnepanelen. Mijn productie is meer dan dat ik verbruik, maar ik lever in de zomer veel terug terwijl ik in de winter juist meer energie terug neem. Mijn overschot in de zomer kan ik niet opslaan om de winter te overbruggen, omdat er te weinig ruimte is om voldoende accu’s te plaatsen. Bovendien is het financieel onhaalbaar.
  Elektrisch rijden valt ook tegen. Onlangs werd de Nissan Leave nog besproken in het consumentenprogramma Kassa. De actieradius is ronduit teleurstellend.
  Warmtepomp en elektrisch rijden?
  Reken dan maar op minimaal een verdrievoudiging van je elektriciteitsverbruik, hoewel een verviervoudiging meestal dichter bij de werkelijkheid zal zijn.
  En dat moet dus met zon en wind worden opgewekt?
  En het moet dan ook nog met de huidige kabels getransporteerd worden?
  Keep on dreaming!!!!

 11. Iets zegt mij dat voedsel, elektriciteit, gas, water en andere levensbehoeften binnenkort op rantsoen gaan. Dit alles om de great reset te bespoedigen. En ja ik denk dat dit in ons land wat later zal gebeuren dan in onze buurlanden. Het is oorlog. Al beseft het gros van de bevolking dit nog niet.

 12. Leuk stukje het is inderdaad te zot voor woorden. Duitsland stapt af van kolen en van kernenergie. Hoe lieg je dat weer recht? Nou om een kabel direct aan te sluiten van o.a. 1 GW op de kerncentrale in Walonie. Belgie is natuurlijk geen Duitsland

  https://www.hln.be/binnenland/belgische-stroomnet-nu-ook-verbonden-met-duitsland~aae9b585/

  Zo doe je dat als groene moraal ridders en dan heb je in Duitsland nog al die oh zo groene gemeentes die dan e-mobiel rijden. Tuurlijk is het leuk dat het kan en je moet er ook mee blijven doorgaan maar als je dan gaat roepen 100% groen. Ja dat is het niet. In wintertijd hebben we de ouderwetse standkachel op diesel die je kan inbouwen en e-mobiel electrisch verwarmen dan haal je de andere kant van de stad niet eens met een volle accu dus dan bouwen ze er een standkachel in. Als een standkachel aangaat klinkt het als een straaljager. Nou dan rijden de groene moraalridders lekker warm voorbij in hun e-mobiel geruisloos verplaatsen en verwarmen met het geluid van een straaljager. Nee Frans Timmermans is het niet en gaat het ook noout worden.

 13. @xander je hoeft geen raketwetenschapper te zijn om te begrijpen dat klimaatverandering een door mens veroorzaakt probleem is:
  1. CO2 is een broeikasgas, dat betekent dat dit gas warmte vasthoudt in de atmosfeer.
  2. Door uitstoot door de verbranding van de fossiele brandstoffen is de concentratie van CO2 deeltjes de afgelopen jaren sterk toegenomen.
  3. Zoals te verwachten door de combinatie van punt 1&2 zien we in de afgelopen +/- 100 jaar een wereldwijde temperatuur stijging. (Dit terwijl zonneactiviteit is afgenomen)

  Ik ben benieuwd, welk van bovenstaande feiten ontken je precies?
  Punt 1 & 2 lijkt me lastig, dat is gewoon basale natuurkunde..

 14. Tsja. De bestaande kerncetrales worden ook uitgefaseerd. Op zich ben ik daar niet tegen, uraniumcentrales brengen zon eigen problemen mee. Maar er wordt niet geinvesteerd in thoriumcentrales due vele malen minder gevaarlijk en veel schoner zijn. Plus dat thorium ongeschimt is als grondstof voor wapens en veel algemener voorkomt dan uranium.
  Maar nee, linkse ideologie moet en zal worden doorgedrukt, ongeacht alle rampzalige gevolgen op alle vlakken.

 15. Het westen is schizofreen en paranoïde, het verleden leert ons over de ondergang van beschavingen. Is het beschaafd of eerder matigbegaafd.
  Duidelijk is wie de nieuwe wereldmacht aan het worden is en op vele fronten reeds al geslaagd is.
  We lopen militair, veiligheid, economisch, industrieel en met energie achter op de Chinezen.
  Ondanks dat het land een dictatuur is hebben ze hun zaken beter op orde, er is één stuurman en slechts één koers. Wij zijn echter een stuurloos schip geworden.

 16. https://twitter.com/back_fis/status/1353442926882398208?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1353442926882398208%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fejbron.wordpress.com%2F2021%2F01%2F25%2Ffoto-243%2F

  Het bewijs dat de @Politie Stillen inzet om te provoceren. Men probeert mensen uit te dagen om iets strafbaars uit te halen. Dit mag dus niet en is juridisch niet toegestaan!
  Dit laat zien hoever de StaSi praktijken van politie, justitie en regering gaan!

 17. ATTENTIE ATTENTIE:

  Bondskanselier geeft toe: Lockdown-politiek is een “politieke principiële beslissing”

  https://ejbron.wordpress.com/2021/01/25/bondskanselier-geeft-toe-lockdown-politiek-is-een-politieke-principiele-beslissing/

  Een ontmaskerende bekentenis: in het kader van een persconferentie op 21 januari gaf de Duitse bondskanselier Angela Merkel toe dat de huidige lockdown-politiek niet op bijvoorbeeld medische of epidemiehygiënische feiten berust – maar op een politieke beslissing.

 18. Gelukkig heb ik nog m’n trapautootje (made in Germany) uit mijn fröbeltijd. Die heeft mij sedert de de oorlog nog nooit in de steek gelaten. Ik ga hem maar even oppoetsen; Het is met de naoorlogse regeringen wel uitkijken dat ze hem niet stelen; Je weet maar nooit tegenwoordig. Daarom is de huidige sperrzeit nuttiger dan destijds. Thans hebben we Gerrit de Stotteraar in alle kleuren en van heinde en verre. Vriendelijk welkom geheten door; hoe kan het ook anders, door de huidige regering die veel gemeen heeft met Gerrit de S.

 19. Naast de mondkap, avondklok en afstand houden is electrisch rijden eveneens een overheids stokpaardje om de vrijheid en mobiliteit van burgers dramatisch in te perken.

  De beperkte actieradius van batterij auto’s en oponthoud vanwege het laden maakt een buitenlandse autovakantie onmogelijk. Daar komen de bezitters van een e-car pijnlijk achter. Voor de overheid een ideaal dat de automobilist na enkele honderden kilometers geruime tijd moet bijladen. Zo kom je niet ver en dat is precies wat ze willen.

  Dat het hele wagenpark over tien jaar electrisch moet zijn is niet haalbaar. Los van energie tekorten zijn het net en schakel/ trafo stations hier niet op berekend. De netbeheerders hebben al eerder alarm geslagen maar nu.nl en de rest van de beruchte NL media zwijgt natuurlijk in alle talen. Ook over het feit dat steeds meer parkeergarages voor electrische auto’s verboden terrein zijn. Het brandgevaar is te groot.

  Overigens om massaal electrisch rijden, verwarmen en koken te realiseren moet het electriciteitsnet minimaal verdubbeld worden. En dat voor een marginale milieuwinst.

 20. Prima dat dit gebeurt, des te eerder zullen mensen doorhebben dat zg groen en duurzaam bedrog is en schadelijk voor de economie. Ieder mens kan begrijpen dat als je stabiele energievoorziening vervangt door weersafhankelijke, dat zoiets vragen om problemen is. Zo niet bij die bevlogen klimaatredders en domme politici. Dat krijg je ervan als je op niet economische gronden een transitie er door wil duwen.

 21. Geen elektriciteit is ook gas en stookolie installaties in panne. Misschien een ouderwets stinkende kachel kopen voor energiezekerheid in de winter? Er waren eens politici die droomden van wat de Groenen en andere NGO’s hen voorhielden. Ze wisten echter niet dat de droom van de Groenen en NGO’s slechts een droom was, een illusie. Maar niet getreurd binnenkort maakt onze hoogst eigen zon een einde aan alles wat werkt op elektriciteit. Wat blijkt? Iedere alternatieveling denkt de aarde is het model van een serre met een peertje van honderd wat dat constant brand en dezelfde warmte afgeeft. Natuurlijk hebben ze enkel gekeken naar wat groeit en bloeit en rondloopt op deze aard(kloot) en nooit naar boven naar zij die geeft en neemt. Op muurschilderingen is te zien Gothenberg 12000jaar geleden,Lake Mungo 24000j,Mono Lake 35000j,laschamp 47000j, Greenland 60000j, Toba 72000j geleden en alle voortekenen zijn er voor de volgende transitie aardbevingen, vulkaan uitbarstingen, het aan de wandel gaan van de polen, het verzwakkende magnetisme van de zon , de toename van de cosmische straling en het uitsterven van planten en dieren hetzelfde als wat onze voorouders trachten te tekenen in de grotten. Kijk naar de veranderingen die momenteel plaatsvinden in ons zonnestelsel. Kijk naar de Gleisberg cycle alles komt samen iedere 12000 jaar. Denk eraan de aarde laat haar schild zakken één flair van de zon en de beschaving is gone.

 22. Die willen zeker dat iedereen zo’n thuisbatterij installeert om daarmee de stroomloze tijd door te komen.

 23. Steeds meer zin om in de Ardennen te gaan wonen. Er is geen gasnetwerk. Mensen stoken olie, hout en bruinkool briketten. Met een of twee allesbranders…heb je geen cv pomp nodig. Petroleum voor pitkachels kost minder als een euro. Stroomuitval kwam er nog al eens voor. Zonnepanelen helpen dan wanneer je eigen accu’s hebt, dus niet aangesloten op het netwerk. Wat de meesten in NL hebben werkt niet zonder het netwerk.. Grootste probleem bij stroomuitval is de watervoorziening. De pompen…. Een voorraad zou slim zijn. Hoe toilet door te spoelen? Probleem wordt groter naarmate tijd verstrijkt…

 24. Nu maar hopen op enorme koude winters zonder stroom, kijken hoe die klimaat gekken incl.
  Timmerfrans in de kou zitten!
  Kijken of ze wakker gaat worden bij die lui.

 25. Het geheel doet denken aan het socialistische Venezuela. Daar werden vakmensen vervangen door Chavistas die nauwelijks verstand hadden van het energiebedrijf. Het land dreef op een aantal waterkrachtcentrales. Maar het onderhoud aan de turbines werd ernstig verwaarloosd.
  Daardoor vielen er turbines uit. Een socialistische maatregel is dan om het energiegebruik te beperken!! In plaats van het repareren van de oorzaak!
  En zo kwam Chavez met verhaaltjes over hoe je heel kort kon douchen. En werd de stroomleverantie beperkt tot minder uren per dag.
  Het lijkt wel of socialisten een enorme weerzin hebben tegen eenvoudige en praktische oplossingen. En dat keer op keer.
  Criminelen stevig aanpakken schijnt al een probleem te zijn voor zulke linksen. Burgers aanpakken doen ze echter maar al te graag (zoals we nu meemaken).

 26. Leveringszekerheid was dé grote kracht van gas- en steenkoolcentrales.
  Gas is een schoon middel (en dat hoeft niet noodzakelijk Nederlands gas te zijn). Bovendien hebben windmolens steeds een achtervang nodig die snel opgeschakeld kan worden bij energieverlies; en dat zijn gasturbines. Het gas is voor honderden jaren aanwezig.
  Nederland had de schoonste steenkolencentrales in Europa. Maar die moesten gesloten (wat een kapitaalvernietiging), terwijl steenkool een bijzonder goedkope energiebron is. En China er gewoon mee doorgaat.
  Linkse alternatieven zijn altijd peperduur en slecht functionerend. Dat begon zelfs bij het onderwijs. Het is een empirische wetmatigheid geworden.

Comments are closed.