Over de hele wereld slaan Tesla’s op hol en veroorzaken bizarre ongelukken

In Zwitserland belandde een Tesla deze week op een spoorlijn. Afbeelding: social media.

—————————————————————————————————————————————-

Ook al fatale ongelukken met Tesla’s in Nederland gebeurd

—————————————————————————————————————————————-

Er gaat bijna geen dag voorbij of we lezen weer een nieuw bericht over hoe de toekomst van het autorijden eruit ziet. Elon Musks Tesla is op de beurs inmiddels een van de waardevolste bedrijven ter wereld, maar zijn elektrisch aangedreven producten – door sommigen sarcastisch rijdende tijdbommen genoemd – veroorzaken over de hele wereld het ene na het andere bizarre ongeluk.

Berichten over Tesla’s die op de snelweg zonder ook maar een seconde te remmen op een stilstaand voertuig inrijden, of in een bocht rechtdoor sturen en tegen een boom botsen, zijn inmiddels schering en inslag. Mogelijk was dit de reden dat een Duitse rechtbank deze week oordeelde dat Tesla’s term ‘Autopilot’ misleidend is.

Of de Autopilot weer eens gefaald heeft is onduidelijk, maar in Zwitserland belandde een Tesla op de spoorlijn tussen Altmatt en Biberbrugg. Het voertuig reed 130 meter de berm door en de rails op, alvorens 40 meter verder tot stilstand te komen. Er was een grote kraan voor nodig om de Tesla weg te takelen.

De bestuurder van de Tesla zou een auto hebben willen inhalen, die gelijktijdig zelf ook een auto ging inhalen. Hierdoor zou de Tesla van de weg zijn geraakt.

Incidenten stapelen zich letterlijk op

In de VS vinden doorlopend vreemde ongelukken met Tesla’s plaats. Veel analisten denken dat dit mede komt door de misleidende reclame van Tesla over zijn ‘Autopilot’, en/of dit systeem sowieso grote gebreken heeft. De voorbeelden van hoe gruwelijk fout het kan gaan, stapelen zich dagelijks – letterlijk – op.

Eerder deze week zag een Tesla een stilstaande politieauto bij een file over het hoofd, die op volle snelheid werd geramd, waardoor deze op zijn beurt tegen een ambulance botste. Buiten de Tesla bestuurder, die met ernstige verwondingen in het ziekenhuis moest worden opgenomen, raakte er niemand gewond.

Een maand geleden ging het op een snelweg in Taiwan op vergelijkbare wijze helemaal mis. Een Tesla reed met volle snelheid op een verongelukte vrachtwagen in, die was gekanteld en de rijbanen versperde. De remmen van de Tesla sloegen pas op het allerlaatste moment vergeefs aan.

Een paar dagen daarvoor was een Tesla op ‘mysterieuze wijze’ van een klif in Santa Clara County (Californië) gereden. De bestuurder overleefde de onverwachte de duik in de afgrond niet.

De verkeersveiligheidsautoriteit NTSB concludeerde dat Tesla’s falende Autopilot bij diverse fatale ongelukken de oorzaak is geweest. In 2019 versnelde een Tesla Model 3 plotseling met ruim 20 km/uur boven de maximum snelheid nadat de bestuurder de autopilot had aangezet, precies toen een stukje verderop de weg een vrachtwagen aan het keren was. De Tesla remde niet, maar reed met volle snelheid onder de trailer door, waardoor het dak eraf werd gerukt, waarna het voertuig pas 500 meter verder tot stilstand kwam. Ook deze Tesla bestuurder kwam om het leven.

Twee weken geleden veroorzaakte de Autopilot opnieuw een bijna fataal ongeluk. Een politieauto in Massachusetts had net een andere auto laten stoppen, toen een Tesla vol op zijn voertuig inreed.

Tesla ongelukken in eigen land

Ook in eigen land zijn de producten van Musk bij verdachte ongelukken betrokken geweest. In 2018 sloeg een Tesla zonder Autopilot ‘op hol’, en reed een 70 jarige vrouw een fietster en een scooterrijder overhoop, en botste ook tegen een andere auto aan.

Later dat jaar verloor een zwangere vrouw haar ongeboren kind, toen de Tesla waarin ze zat bij Nijmegen tegen een boom reed. Twee andere inzittenden, waaronder een kind, moesten naar het ziekenhuis worden gebracht. Ook de trauma helikopter kwam eraan te pas.

In 2019 overleed een 53 bestuurder nadat hij bij Baarn met maar liefst 155 km/uur tegen een boom reed. Tesla ontkende dat de Autopilot op dat moment aanstond. Zoals bij veel ongelukken met elektrische auto’s brak er vanwege de beschadigde accu onmiddellijk brand in de auto uit. ‘Brandweerlieden durfden het lichaam van de bestuurder niet uit de auto te halen, uit angst te worden geëlektrocuteerd.’

In april van dit jaar overleed een 47 jarige man uit Barneveld, toen zijn Tesla uit de bocht vloog. Ook hier ontstond onmiddellijk een grote brand.

Aangezien statistieken en lijstjes nogal blijken te verschillen, konden we niet ontdekken in hoeverre Tesla’s vaker bij ongelukken zijn betrokken dan andere automerken. Eén ding lijkt echter wel duidelijk: als je ongeluk met een Tesla of andere elektrische auto krijgt, lijkt de kans op een ernstige afloop dankzij de brandgevaarlijke en giftige accu een stuk groter te zijn. Niet voor niets hebben brandweerkorpsen al de noodklok geluid over het grotere gevaar van verongelukte e-auto’s.

Aandeel e-auto’s neemt toe, maar is nog gering

Aangezien het aandeel elektrische auto’s nog maar beperkt is – slechts 218.000 van de 8 miljoen personenauto’s in Nederland – kan een definitieve conclusie nog niet worden getrokken.

De verkoop van e-auto’s wordt in de media enorm gehypet, maar van sommige elektrische of hybride modellen neemt het aantal registraties alweer af (Tesla Model S, Mitsubishi Outlander, Volvo V60 PHEV, VW Golf, VW Passat, Audi A3). Tesla’s Model 3 is met 31.875 stuks (stand t/m mei 2020) het meest populaire e-model in Nederland. In mei kwamen er 156 nieuwe Model 3 rijders bij.

E-auto’s worden als ‘groen’, ‘schoon’ en ‘klimaatvriendelijk’ gepresenteerd, maar als de productie van de accu’s erbij wordt genomen, dan zijn ze juist vervuilender dat de zwaarste diesels. Desondanks heeft het kabinet Rutte besloten dat in 2030 iedere nieuw verkochte auto een elektrische moet zijn.

 

Xander

(1) Zero Hedge

Zie ook o.a.:

2019:
15-11: Verongelukte e-auto’s te gevaarlijk en giftig voor milieu om te kunnen slopen (/ Bestuurder Tesla crash Oostenrijk; ‘Waag nooit meer mijn leven door in zo’n rijdende tijdbom te stappen’)
08-11: Rijdende bommen: Weer een horrorverhaal van een overlevende van botsing met e-auto
15-07: TU professor: Elektrische auto’s zijn grote zwendel en extreem belastend voor milieu (/ Aarde heeft veel te weinig zeldzame metalen voor massale omschakeling op e-auto’s)
22-04: Duitse universitaire studie: elektrische auto’s veel slechter voor klimaat dan diesels
03-04: Groene wethouder Verkeer en Klimaat wil rijverbod alle benzine auto’s in grote steden

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

27

 1. Het is een moord wapen,wordt je door je eigen auto automaties vermoord.
  Als je in de nabije toekomst een chip bij je draag dan bepaalt de nwo wanneer je moet gaan.

  Bird.

 2. Als je zelf niet wil rijden, neem dan een taxi of het openbaar vervoer. Autonoom rijdende auto’s staan bijlange nog niet op punt.

 3. Voorlopig is elektrisch rijden nog niet zo goed voor het milieu. Een Tesla die een flinke actieradius heeft weegt vreselijk zwaar. Elektriciteit uit een kolencentrale is ook niet echt schoon, en laten we ook niet vergeten dat de omzetting van brandstoffen naar elektriciteit nog altijd met een beroerd rendement gaat. Er gaat ook energie verloren bij het laden en ontladen, dus dat schiet ook al niet op.
  Het rendement van een elektromotor is daarentegen wel weer beter dan dat van een verbrandingsmotor.
  Het zou beter zijn om een elektrische auto te voorzien van 4 elektromotoren in de wielen zelf, omdat dit efficiënter is dan het overbrengen van de aandrijving van 1 centrale moter op de wielen.
  Elektrisch rijden zou dan iets beter zijn, maar als we straks allemaal elektrisch gaan rijden, is ons energienetwerk daar nog niet op berekend.
  Dat zal aanzienlijk robuuster moeten worden, temeer omdat we allemaal zo nodig van het gas af moeten en met warmtepompen onze huizen moeten verwarmen.
  En waar gaan we al die elektriciteit vandaan halen?
  Toevallig hoorde ik vandaag op Radio 1, NPO dus, dat op dit moment slechts 1% van onze elektriciteit van zonnepanelen komt en slechts 2% van wind.
  En we zien tegenwoordig al heel veel huizen met zonnepanelen, mijn dak ligt ook vol.
  En dan nog al die stallen van boerderijen met soms wel honderden zonnepanelen, en zelfs hier en daar grote velden vol zonnepanelen.
  En dan al die windparken, ook die op de Noordzee, en dat alles tezamen levert nu slechts 3% van ons elektriciteitsverbruik op!
  Dat is dan wel inclusief huishoudens, treinen, industrieën en elektrisch rijden, maar met 3% redden we het natuurlijk niet.
  Nog meer windparken op zee zou kunnen, maar dat gat van 97% gaan we daar echt niet mee vullen.
  Daarom wordt het tijd om eens goed te gaan nadenken over onze energievoorziening in de nabije toekomst.
  Ik denk dat we beter kunnen gaan denken over Thoriumcentrales.
  Elektrisch rijden wordt pas interessant als de accu sterk verbeterd wordt en geen milieubelastende materialen meer bevat.
  Ze mogen ook wel eens minder gaan wegen.

 4. Het is niet de Tesla , het is corona. Dat weten we allemaal hedendaags. Die auto’s zijn perfect. 😂

 5. Dergelijke incidenten met de Boeing 737 next gen werden onmiddellijk bestraft met een vliegverbod. Maar ja, CO2 he?

 6. Een vriend van mij is (vrijwillige) brandweerman. Hij wist mij te vertellen dat full electric autos na een zware crash 48 uur onder water moeten worden gezet.
  Alleen: er is nu al een tekort aan plaatsen om alle gecrashde full electric autos in een waterbak te stallen en dat tekort wordt alleen maar groter.

  Het komt veelvuldig voor dat gebluste autos spontaan weer oplaaien (vandaar 48u onder water). Als op termijn het grootste deel van het wagenpark geëlectrificeerd is, is de ellende niet te overzien. Verzekeren zal zo goed als onmogelijk worden.

 7. Rij zelf in een tesla, autopilot is niet te vertrouwen.
  Je hebt meer stress met autopilot dan zonder autopilot.

 8. kom op , denk na , ze kunnen nog niet eens een perfect computerprogramma schrijven dat jaren zonder storing meegaat , laat staan voor een auto ……..of nog idioter menselijk dna…….

  dit is geen wetenschap meer , dit is denken-te-wetenschap en experimenteren tot het eindelijk acceptabel lijkt te worden over de ruggen van mensen.

 9. @Willem:

  Hoogste rendement in uit te schrijven chemokuren voor longkanker en aanverwante kwalen

  Vooral tabak de schuld blijven geven hoor

 10. Eng van die Tesla’s, maar;

  Diesel voertuigen vervuilen mijn huis en lichaam direkt en continu, zonder dat daar een ongeluk voor nodig is

  Iedere stadsbewoner is een diesel ROKER

  Diesel is de brandstof van de duivel en deze zaait zoveel mogelijk verderf

 11. Wat is er nu mis met de diesel brandstof wordt elektronisch geregeld, en geeft het hoogste rendement

 12. @Jantje : Er rijden miljoenen auto’s rond met Tom Tom. Als je procentueel gaat kijken gebeuren ‘vreemde ongelukken’ dus vaker bij Tesla’s. Toch opvallend zou ik zeggen. Maar ja, dan ligt het straks aan het feit dat alleen onoplettende mensen een Tesla kopen. Kan wel kloppen overigens, want als iemand een Tesla koopt heeft hij het echte CO2 verhaal over het hoofd gezien.

 13. Ik had ergens gelezen dat ze die wagens zelf kunnen besturen.
  Zoals ze je elektriciteit kunnen afsluiten als je een slimme meter laat installeren en ‘ongehoorzaam’ bent.

 14. Tja,een slechte tesla-nwo-fokker leveren valse honden af, die dan happen naar de baas
  Ben niet verwonderd

 15. We zijn het best af met een spionagevrije auto, dus zonder tomtom, microchips, zodat we zonder emf-straling en onbespied onze bestemming bereiken zonder in een kanaal uit te komen.

 16. Dit is zo enorm belangrijk dat ik nu niet meer kan slapen vannacht.
  Voor de rest was er niet veel nieuws deze week !

  Must be cucumber time !

 17. Niet te geloven dat zo een prullemerk als Tesla nu een hogere beurswaarde heeft dan een merk als Toyota dat enkel topwagens aflevert, die Tesla´s zijn niks minder dan rijdende doodskisten en als je er niet mee verongelukt vliegen ze wel in brand in je garage en brand je huis af.

 18. De meeste ongelukken gebeuren blijkbaar in de week na de 2e dinsdag van de maand. Dan is Windows 10 bezig met zijn niet te stoppen updateprocedure waardoor de computer enige tijd niet of ontzettend traag reageert. Tja, dan kan er wel eens een obstakel of zo gemist worden…..

 19. Meestal zie je verkoop advertenties op internet: dit is het tegenovergestelde. 😉

 20. Met alle respect. Dit zijn een paar incidenten terwijl er 100.000den teslas zijn verkocht.
  Er zijn ook mensen die op basis van de tomtom in een meer of in de metro terecht komen.
  Monkey proof krijg je de auto’s pas als er helemaal geen mensen meer aan te pas komen.
  Gemiddeld genomen hebben Tesla veel minder ongelukken.
  Dat zijn gewoon statistieken.
  Ook nog eens: Vaak blijkt, na onderzoek, dat het probleem bij de bestuurder lag en niet bij de Tesla.

 21. Goed voor Tesla Musk, slecht voor ons. Goed voor de NWO & de nieuwe politieke dictators & hun UN agenda. Welke gewone burger kan dat soort auto kopen? Veel te duur toch? Wie zal opdraaien voor de CO2 waanzin? Wij!

 22. Bwah…als je ziet hoeveel miljoen (eerdere valuta, BF, gulden…) die tesla’s kosten, dan zijn het toch maar welgestelden die zichzelf blootstellen aan deze ongelukken met de rijdende tijdbom tesla. Laat ze maar proefkonijnen zijn tot de kinderziektes eruit zijn, áls die al opgelost kunnen worden, en mogelijk betaalbaar zouden worden voor het grote publiek.
  Ik behoud liever zelf autonomie en controle over een voertuig, zonder big brother snufjes in een peperdure bak die je ook nog doet verongelukken.

 23. Tesla de zogenaamde toekomst van elektrisch autorijden, zal meer lijken op slippen op te weg als ik dat artikel lees. En nu gaan ze de vliegtuigen ook al elektrisch maken, dus als je een vliegtuig in de lucht ziet slippen maak dan dat je weg bent. De auto die in nu heb, heeft ook al veel elektrische snufjes, je ruiten gaan automatisch open en dicht, hij start met een drukknop, en geeft alles aan op je dashbord, zelfs welke radiozender je kan kiezen, totdat je batterijen leeglopen, dat ben je er vet mee; Shalom

Comments are closed.