Berlijn: Groene wethouder Verkeer en Klimaat wil rijverbod alle benzine auto’s in grote steden

Wars van ieder besef van wetenschap en realiteit: Iedereen een elektrische auto zou stroomnet onmiddellijk doen instorten – Nederland: sinds eind jaren ’90 € 60 miljard in OV geïnvesteerd voor procentueel amper meer reizigers –Zowel technisch als financieel zitten er nog enorm veel beren en leeuwen op de weg voordat elektrische auto’s de huidige benzine- en dieselmodellen kunnen gaan vervangen. (Afbeelding: Embed from Getty Images (3)).

————————————————————————————————————————————-

De linksgroene wethouder* voor Verkeer en Klimaat in Berlijn heeft vorige maand het plan ontvouwd om in alle grote steden een algemeen rijverbod voor alle benzine- en dieselauto’s in te stellen. Dat zouden in haar ogen maar ‘technisch achterhaalde’ modellen zijn. Een beperkt aantal mensen ‘mogen’ straks op elektrische auto’s overschakelen, en de rest moet –net zoals destijds in de Sovjet Unie- verplicht met het Openbaar Vervoer. Enig realisme en wetenschappelijke kennis is bij deze extreemlinkse politicus -zoals eigenlijk overal in Europa- echter zeer ver te zoeken.

* Lett. senator. Berlijn is behalve een gemeente nl. ook een deelstaat (de eerste in Duitsland met een rood-rood-groene regering). We schrijven in de headline echter wethouder omdat dit haar functie volgens Nederlandse begrippen het dichtst benadert, al had minister ook gekund.

Verkeerssenator Regine Günther is officieel partijloos, maar dat is slechts een doorzichtige farce omdat ze open en bloot op de site van de Groenen in Berlijn is te bewonderen. Niemand betwist daarom dat ze namens de Groenen in de senaat zit.

De linksgroene ‘oplossing’: verbiedt auto’s

Auto’s die op benzine en diesel rijden zijn achterhaald, vertelde ze tegen Welt. ‘Deze voertuigen zullen hopelijk al in de nabije toekomst in geen enkele stad meer rijden, ook niet in Berlijn.’ Daar wil ze de inwoners verplichten voortaan met het Openbaar Vervoer of de fiets te reizen. In 2030 moeten alle stadsbussen elektrisch zijn, en ‘is het onze visie dat mensen uit de hele wereld hierheen komen om te zien hoe goed wij het mobiliteitsprobleem hebben opgelost.’

Verbieden en uitbannen is inderdaad ook een vorm van ‘oplossen’, alleen niet een die bij een vrije democratische rechtstaat behoort, maar bij een communistische dictatuur. Om dit voor het volk te verbergen wordt in het partijprogramma van de Groenen beweerd dat ‘wij niet uit zijn op een verbod op benzine auto’s’. Daar had duidelijk de toevoeging bij moeten staan ‘… totdat wij de macht hebben.’

‘Bewijs dat groenen culturele strijd tegen de auto voeren’

Een week eerder had Günther in een toespraak de MKB vereniging van het CDU voorgehouden dat ‘wij graag willen dat mensen hun auto afschaffen’ om ‘het klimaat’ en om ‘meer ruimte’ te creëren voor het door massa immigratie snel groeiende aantal inwoners van de Duitse hoofdstad. Tegelijkertijd gaat de stad € 28 miljard in uitbreiding van het Openbaar Vervoer steken.  

De voorzitter van de liberale FDP, in Duitsland een marginale partij, sprak van ‘een echte volksopvoeding , live en in geuren en kleuren… Wie niet gelooft dat de Groenen een culturele strijd tegen de auto voeren ziet hier het onomstotelijke bewijs.’ (1)(2)

Stroomnet totaal niet berekend op elektrische auto’s

Overigens is het volstrekt onmogelijk om iedereen aan de elektrische auto te krijgen, zoals ook de meeste politieke partijen in Den Haag willen. Het stroomnet is er namelijk totaal niet op berekend als forenzen straks thuiskomen en massaal de stekker in het stopcontact steken om hun auto op te laden.

Het net, dat nu al steeds kwetsbaarder wordt gemaakt door de ideologische omschakeling op onzekere en dure bronnen zoals wind en zon, zal dat volgens diverse experts en critici niet aankunnen en in elkaar storten, met grootschalige en langdurige black-outs als gevolg. Er zijn astronomische investeringen van vele tientallen miljarden euro’s nodig om de stroomvoorziening enigszins geschikt te maken voor miljoenen zogenaamd ‘groene’ auto’s.

Maar wellicht is dat precies waar de gevestigde orde op uit is: straks mogen alleen zij en de hoge ambtenarij nog gebruik maken van (elektrisch aangedreven) privévervoer, en wordt de gewone man, net als in Berlijn het doel is, verplicht om met het Openbaar Vervoer te gaan. Ook dit is niets anders dan de Sovjet Unie 2.0.

Nederlands spoorwegnet zit nu al aan zijn taks

Voorstanders daarvan in Nederland beseffen eveneens niet dat ons dichte spoornetwerk –het drukste ter wereld- nu al aan zijn taks zit en onmogelijk de toestroom van miljoenen reizigers extra zal kunnen verwerken. Als links en groen hun zin krijgen zullen de files zich dus (deels) verplaatsen van de weg naar de stations, perrons en haltes.

Ruimte voor uitbreiding van spoorwegen is er niet of nauwelijks, en kan enkel tegen extreem hoge kosten en het afbreken van veel gebouwen en delen van wijken in steden en dorpen gerealiseerd worden. Sowieso blijkt uit alle vervoersstatistieken dat een euro die wordt besteed aan verbetering en uitbreiding van het wegennet minstens 5 x effectiever is als investeringen in extra treinen, spoorlijnen en bussen.

Zo heeft Nederland de afgelopen 25 jaar zo’n € 60 miljard in het OV geïnvesteerd, met slechts minimaal effect. Er zijn verhoudingsgewijs amper meer mensen op de trein en bus gestapt dan daarvoor. Zelfs ‘gratis’ OV (tussen aanhalingstekens, omdat de belastingbetaler dit moet ophoesten, wat overigens nu al massaal gebeurt door de automobilist) zal geen enkele zin hebben, zoals bij diverse experimenten hiermee in o.a. Luxemburg al is gebleken.

Miljarden investeren in OV heeft amper zin

Ook in autoland VS zijn zeker dit decennium enorme bedragen in het OV gestoken –in Los Angeles alleen al $ 20 miljard voor nieuwe metrolijnen-, maar nam het gebruik ervan juist af naar enkele luttele procenten van het totaal. Gemiddeld maakt in Amerika slechts 1% van alle reizigers gebruik van het OV, wat in de stedelijke gebieden echter wel ongeveer de helft van het infra- en mobiliteitsbudget opslokt. Zelfs in ’s werelds metrostad bij uitstek New York ligt het percentage OV gebruikers op slechts 11,5%.

 

Xander

(1) Epoch Times
(2) Epoch Times
(3) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

21

 1. Hallo oma… wees maar niet bang… ik ben geen voorstander om weer terug te gaan naar de middeleeuwen.
  Allen een stapje terug, dat zullen we wel overleven.
  Ik genoot even van de reactie van Celtic2b… Even een komische noot in al die zwaar beladen reacties.

  Vriendelijke groet, Esther.

 2. Als het gehele probleem is dat die voertuigen CO2 uitstoten, is daar wel een oplossing voor. Deze relatieve kleine goedkope apparaten die simpel in iedere auto of vrachtauto ingebouwd kan worden, waardoor het brandstof gebruik ook nog eens met 2 à 3 % lager wordt. Maar daar gaat het eigenlijk helemaal niet om. Het gaat erom, om iedereen hun vervoersmiddel af te kunnen pakken onder het mom van het klimaat. En dat zij de macht over iedereen willen hebben, daar gaat het om.

 3. @esther: “Och, vroeger deed ieder het met de benenwagen, paard en wagen, fiets e.d. En men was ook nog gezonder en de mensen werden ouder.
  Wij zijn gewoon verwend… met auto is gewoon makkelijker en sneller. Dat besef ik ook.”
  Mogen we daaruit afleiden dat je voorstander bent van ’terug naar de middeleeuwen en dictatuur voor de lijfeigenen’?!
  Nog een beetje deze waanzin gaan verdedigen ook…??
  Wij zijn niet verwend, de maatschappij is geëvolueerd, wij gebruiken enkel de geboden technologische vooruitgang: wie geen smartphone, pc of internettoegang heeft, telt zelfs niet meer mee in de huidige, gedigitaliseerde maatschappij!
  Ons vervoer dient als melkkoe om de burgers uit te persen, kapot te belasten met de meest belachelijke en doorzichtige leugens, misleiding en bedrog om nu als ‘vervuilend voor milieu/klimaat’ als ultiem chantagemiddel onze bewegingsvrijheid volledig te ontnemen==>machtscontrole.
  Dat kan enkel als het publiek wordt overtuigd van eigen schuld…schaam jezelf dat je durft vervoer te gebruiken om te gaan werken om 3/4 van je loon af te moeten geven aan de staat om dan notabene corrupte en schaamteloze witteboordcriminelen, die je minachten en tot op het bot bestelen, in weelde te laten rondwentelen.
  Naïeve gutmenschen en groen/linkse, zelfverloochenende idioten beseffen nog steeds niet dat deze dictatoriale wurgmaatregelen ook op hén van toepassing zullen zijn – zij zullen op het einde van de rit zowel door hun ‘eigen’ volk als de politieke dictators, als de moslims voor landverraad en collaboratie de zwaarste prijs betalen voor hun zelfverloochening en de vernietiging van hun eigen cultuur. Karma is een bitch…

 4. Ik denk dat waterstof als brandstof de toekomst is voor onze voertuigen, schoon en relatief goedkoop.

 5. Celtic2b… geweldig, moest hartelijk lachen om je reactie. Zelf zat ik ook al aan zo iets te denken… gewoon allen weer met paard en wagen.
  Och, vroeger deed ieder het met de benenwagen, paard en wagen, fiets e.d. En men was ook nog gezonder en de mensen werden ouder.
  Wij zijn gewoon verwend… met auto is gewoon makkelijker en sneller. Dat besef ik ook.

  hartelijke groet, Esther.

 6. Groen links heeft geen verstand van groen. Het zeer geringe percentage kooldioxidegas (CO2) in de aards atmosfeer bedraagt 0,03 procent, zie Google samenstelling lucht. Daarbij komt dat de aardse flora, dus de plantenwereld, CO2 consumeert voor de groei. Daarom wordt In het Westlandse kassentuinbouw CO2 gas in de kassen gepompt. Groen links zijn te vergelijken met schapen. Als er 1 begint te blaten, mekkeren ze allemaal mee zonder verstand van zaken.

 7. @Kim: 8.46. P.M. Inderdaad Kim. En op deze elite van onze 2e Kamer, is van toepassing, wat George Orwell schreef; in zijn boek “Animal Farm”. Alle dieren (varkens) zijn gelijk, maar er zijn dieren (varkens) die meer gelijk zijn”.

 8. Daar komt nog bij de de productie van vooral de accu’s van elektrische auto’s zwaar belastend is voor het milieu in derde wereldlanden. Alleen het rijden zelf is schoner alleen voordat een elektrische auto op de weg is is de milieubelasting al het equivalent van 200000 km met een benzine auto.
  Links is dus behoorlijk hypocriet als ze het hebben over het milieu. Alleen schone lucht voor hun zelf. Ver weg kunnen ze stikken.

 9. Toch is de Groene Khmer best wel realistisch getuige deze zin : en ‘is het onze visie dat mensen uit de hele wereld hierheen komen om te zien hoe goed wij het mobiliteitsprobleem hebben opgelost.’ En dat doen ze !

 10. Eerlijk gezegd klinkt dat zo gek nog niet. maar …..
  Ze hebben iets over het hoofd gezien ,
  maar gezien hun standpunten is het niet te verbieden , zelfs eerder aan te bevelen.
  ………………….. We gaan gewoon weer te paard of met de koets !!
  Alle werkelozen kunnen dan met een schop en een bezem de poep
  opruimen , hetgeen weer een waardevolle meststof is voor al die
  stadsmoestuinen die gaan ontstaan na het openbreken van de parkeerplaatsen .
  Goed getrainde paarden lopen vanzelf naar de stal en die volautomatische
  elektrokarren kunnen ook de stad uit , lekker appen vanuit het voorverwarmde zadel !!

 11. Alles moet wijken voor deze nieuwe religie……. maar, Schiphol moet worden uitgebreid terwijl onomstotelijk bewezen is dat vliegtuigen meer CO2 uitstoot dan welk voertuig dan ook, idem dito voor de haven van Rotterdam, er moeten grotere autowegen komen anders slipt alles dicht en de burger moet overal op bezuinigingen 🤪 wie begrijpt het nog.

 12. Het debiele linkse geleuter. Voor Nederlandse steden luidt dit het acute einde in van de toch al kwakkelende winkelbestand.

  Praktischer middelen worden door links uiteraard geschuwd. In Eindhoven hadden ze in de jaren ’60 al een verkeersgeleidingssysteem middels een groene golf. Toen was Eindhoven nog industriestad. Na de jaren ’70 is dat systeem onder goed links, ehhh……… progressief bestuur naar de filistijnen geholpen. Wat niet goed is voor het milieu.
  Inmiddels is in –het heet nu Brainport- Eindhoven een stukje van de ring weer met een goed functionerende groene golf uitgerust.

  Terwijl een milieubewust college van B&W van een technische brainport de ontwikkeling had kunnen stimuleren. Zolang we dan op fossiele brandstoffen rijden zet je in op minder verkwisting van brandstof, minder uitstoot van schadelijke gassen en een betere doorstroming van het verkeer.

  Dat wat nog eens een exportartikel geweest.
  Alleen gaat zoiets niet samen met een links bestuur.

 13. Precies zoals ik het ook helaas zie gebeuren….de elite in al dan niet electrische voertuigen. Het gepeupel kan zich niet meer zelfstandig snel verplaatsen; afhankelijk van het OV op overvolle stations en haltes waar de wachttijden enorm zullen oplopen. Onder total control al pinnend en contactloos betalend voor dure voorzieningen. 1 keer per week 100 gram vlees; terwijl diezelfde walgelijke elite zich iedere dag te goed doet aan kilo’s biologisch vlees of zelf geschoten wild gecombineerd met dure wijnen. Na deze overdaad uitbuikend in hun vrijmetselaarloge onder het genot van een Joseph Guy en dikke Havanna lachen zij zich sadistisch krom van de pret als zij op grote schermen via een live drone verbinding alle door hun geschapen shit aanschouwen in de grote steden. Ondertussen beschermd door DSI achtige eenheden die er alleen maar zijn voor hun en niet voor het volk. Na deze dagelijkse schrans- en lachpartij worden zij in gepantserde voertuigen vervoerd naar afgelegen en zwaar beveiligde bordelen waar alles dat zij ogenschijnlijk publiekelijk veroordelen door hun zelf wordt uitgeprobeerd. Jonkheer Steen van Ommeren ventileerd zeer verheugd tegen zijn buitenlandse gast ‘hoe fijn het is dat er nog kindertehuizen zijn’….
  En zo kan ik nog wel ff doorgaan met (voorlopig nog ☝) fantaseren….
  Alhoewel…fantaserend ? Vandaag was weer te zien wat een fantastisch falend apparaat justitie is in een 2de kamer debat over Michael P.
  Als de burger c.q. de maatschappij willens en wetens niet beschermd wordt tegen dit soort lieden die mijns inziens niet thuis horen op planeet Aarde zou ditzelfde fantastisch falende apparaat dan diezelfde burger beschermen tegen draconische maatregelen van de elite ? Het antwoord is onomwonden ‘Nee’. Omdat zij zelf deel uitmaken van de elite…ze worden betaald door hun. Hij die betaald bepaald. Ik zei het reeds eerder. Op de vorige site. Na de geschapen chaos willen de overblijvers/overlevenden rust. Die krijgen ze in de vorm van een maatschappij zoals in the Hunger Games of Divergent.

 14. hoe lang zal het duren voordat de bevolking echt begrijpt wat er allemaal gebeurt. Wij hebben zogenaamd een eigen democratie en kunnen alles zelf regelen. Jawel maar pas als Brussel het goedgekeurd heeft. Een ballon die wordt opgedragen door Brussel. Zo kweek je alleen maar tweespalt.

 15. Heel simpel, iedereen die hier niet hoort terug naar eigen land. Grenzen weer dicht. Hoe meer mensen hier komen hoe erger het wordt. De moslim fanaat van Groenlinks mag wel alles doen wat hij wil, waar komt hij vandaan? Wie stemt er nog op deze ‘non faleur’, ongelooflijk. Hoe wil je mensen bewegen om naar een station etc. te gaan? Met de fiets? Mijn banden zijn lek en heb zelf een auto, want dat is vrijheid. Morgen een tank kopen en veel benzine in kieperen. Dit is een (nog wel) vrij land en wil vrij wonen zonder fanaten. Ik blijf rijden in mijn auto, wat er ook gebeurt, wat Tom ook schreef, de waanzin gaat regeren. Lees maar het berichtje in De Telegraaf: ‘Heibel om Kamerreisje’, gaan ze met z’n allen naar Suriname op onze kosten. De elite is een vernietigende orkaan die over ons land trekt. Ons wordt de duimschroeven aangedraaid en zij zelf prachtige reisjes organiseren en ons in diepe ellende met de binnengesleepte analfabeten overlaten. Schandalig.

  Duitsland is ten dode opgeschreven, want dit is wat ze willen maar sleep de rest van Europa niet mee.

 16. Wat leven min vrouw en ik dan toch ver in de tijd vooruit . Mijn vrouw gaat 6 kilometer met de auto , om vervolgens 1,5 uur met de trein verder naar haar werk te reizen, wat beter is , dan de hele tijd in de file te staan , en ik reis met collectief groepsvervoer naar mijn werk. Koste me wel een uur gemiddeld tegen15 minuten met de auto , soms moet je lijden.

 17. Natuur is belangrijk want daar komt ons levensonderhoud vandaan.
  Maar waar ze nu mee bezig zijn doet inderdaad denken aan de Sovjet unie, bevolking doodzwijgen.
  En de speldeprik op de wereldbol staat weer vooraan in de rij om ten koste van leven en
  levensonderhoud aan die gekte mee te doen. Terwijl ze al weten dat alles elektrisch niet haalbaar is.

 18. Geel hesje aantrekken en naar Amsterdam aanstaande zaterdag. Hoe meer mensen meedoen des te beter. En hopelijk komt het bij ons dan niet zover. En in mei stemmen op één van de twee eurokritische partijen die ons land telt. Welke is om het even wat mij betreft. Al heb ik zelf een lichte voorkeur voor de heer Baudet. Hoe groter deze partijen worden des te beter het is voor Nederland. Oh ja, ik hoop op een harde brexit en tevens dat deze heel gunstig zal uitpakken. Voor Groot-Brittannië. De Europese markt markt mag dan een 0,5 miljard mensen zijn, de rest van de wereld is een stuk groter. Ziedaar de markt voor de Britten. Die hebben Europa echt niet nodig om hun brood te verdienen.

 19. Vroeger vond ik grote (Duitse) steden nog wel mooi maar tegenwoordig probeer ik, succesvol, er zo ver uit de buurt te blijven ik houd namelijk niet van reizen naar het midden oosten. Dus voor mij geen ramp enkel win win:)

 20. De waanzin gaat regeren. Ik vind het gewoon ongelooflijk, hoe wij als burgers worden behandeld, door toedoen van socialistische en groene zwevers, en de links-liberale elite. Dit heeft niets meer met democratie te maken, dit is puur dictatuur, wat in Berlijn gaande is. Helaas zal dat niet stoppen in Berlijn, maar door de ondemocratische EU (ssr), zullen ook wij gedwongen worden de auto te laten staan. En van Rutte (VVD) hoeven we geen tegengas te verwachten, die tekent bij elk kruisje, om een baantje te krijgen in Brussel.

Comments are closed.