Rijdende bommen: Weer een horrorverhaal van een overlevende van botsing met e-auto

Afbeelding (illustratief): (7).

—————————————————————————————————————————————-

Hoe de gedwongen omschakeling op e-auto’s een einde zal maken aan onze vrijheid van vervoer – Internationale Energie Agentschap: Efficiënter maken bestaande brandstof auto’s bespaart 300% meer energie dan overgang op e-auto’s

—————————————————————————————————————————————-

Ze zijn zwaar, duur, hebben enorm veel stroom en laadtijd nodig, en de winning van metalen voor de benodigde accu’s richt in landen zoals Bolivia grote milieuverwoestingen aan. Als de extreem veel energie kostende winning van die metalen wordt meegerekend, dan zijn elektrische auto’s zelfs vervuilender dan moderne diesels (5)(6). Maar wellicht het belangrijkste argument tegen de omschakeling op e-auto’s is het feit dat het potentiële rijdende bommen zijn die al bij kleine botsingen kunnen exploderen. Bovendien kan het wel 72 uur duren voordat een accu-brand is geblust, waardoor één ongeluk met een Tesla of andere e-car urenlange files kan veroorzaken.

Auto pilot faalt, vlammen tot aan de boomkruin

De 57 jarige Dominik Freymuth uit München was op 3 oktober met zijn Tesla S85D –aanschafprijs: meer dan € 100.000,- – onderweg naar Salzburg, toen hij vanwege een lichte verkoudheid een hoestbonbon uit het handschoenenkastje wilde pakken. Hij zette de Tesla op de auto-pilot, maar schrok zich een hoedje toen deze de auto al na enkele seconden op de tegenovergestelde rijbaan stuurde.

Freymuth rukte in paniek het stuur naar rechts, waardoor het voertuig met 60 km/uur tegen een boom botste. De auto vloog onmiddellijk in brand. Gelukkig schoot de 70 jarige automobilist Josef Blösl, die achter hem reed, te hulp. Toen hij het slachtoffer uit zijn auto wilde trekken volgde echter een grote knal, waardoor Freymuth even dacht dat zowel hij als zijn helper het niet zouden overleven.

Toch lukt het Blösl om hem eruit te halen. Met behulp van drie anderen die ook waren gestopt sleepten ze de zwaargewonde Freymuth bij de brandende Tesla vandaan. ‘En toen explodeerde er wéér iets,’ herinnert hij zich. De vlammen rijkten tot aan de boomkruin.

72 uur blustijd met 11.000 liter water

Twee weken lang lag hij in het ziekenhuis, waarvan vier dagen op de I.C.. Omdat hij veel rook had ingeademd, hoest hij nog steeds. Door de zware metalen in de accu kon de brandweer het wrak van zijn Tesla niet blussen, waardoor deze 72 uur in een speciale container met 11.000 liter water moest worden gedompeld. Dat water is nu zo vervuild, dat de verwerking ervan 250 euro per 1000 liter kost.

‘Nooit meer een e-auto’

De Duitser had de Tesla aangeschaft omdat hij vanwege de fijnstofdiscussie bang was niet meer in de binnenstad van München te mogen komen. Omdat hij nog steeds geen idee heeft waarom een botsing met slechts 60 km/uur tot zo’n inferno leidde, wat hem bijna zijn leven heeft gekost, heeft hij een advocaat ingeschakeld.

Van de (door de overheid sterk gepromote) e-auto koorts is hij meteen genezen. ‘Ik koop er nooit meer een. Dat kan ik alleen al tegenover de mensen die mijn leven hebben gered niet verantwoorden.’

Nederlandse brandweer waarschuwt voor veiligheid

Wereldwijd worden met de regelmaat van de klok ongelukken gemeld met Tesla’s, die meestal na een aanrijding –maar een enkele keer ook spontaan, zoals in China- exploderen en in vlammen opgaan.  Onlangs sloeg ook de Nederlandse brandweer alarm dat e-auto’s veel moeilijker te blussen zijn, en het veiligheidsrisico daarom toeneemt naarmate er meer van op de weg komen. (2)(4)

Efficiënter maken brandstof auto’s bespaart 300% meer energie

In de propaganda van overheid en media wordt ook altijd ‘vergeten’ het feit te melden dat er het equivalent van 80 tot 300 olievaten energie nodig is om een accu te maken die de energie van één zo’n vat kan leveren. Daarmee wordt de zogenaamde CO2 winst (voor zover die al van belang zou zijn) in één klap weggevaagd. Het Internationale Energie Agentschap stelt dan ook dat het efficiënter maken van brandstof auto’s 300% meer energie zal besparen dan alle e-auto’s die in 2040 op de weg moeten rijden. (3)

Alles pleit tegen de e-auto

Werkelijk alles pleit tegen de omschakeling op elektrische auto’s. Op het gebied van financiën (alleen al de accu van een e-auto kost meer dan € 10.000,-), economie, milieu/klimaat, technologie, verkeer, en dus ook veiligheid scoort de e-auto vergeleken met moderne brandstof auto’s (ook diesels) een zware onvoldoende, en is er voorlopig nog geen substantiële verbetering in zicht. Geen wonder dat in de meeste landen de verkopen maar niet op stoom willen komen, en torenhoge miljardensubsidies plus ‘zachte’ dwangmaatregelen nodig zijn om burgers zover te krijgen een peperdure potentiële rijdende bom aan te schaffen.

Stappenplan naar het einde van vrijheid van vervoer

Los van de klimaathype, waar fabrikanten en overheid flink aan verdienen, ligt een van de mogelijke doelen waarom e-auto’s dan toch zo gepromoot worden wat verder weg in de toekomst. Het stappenplan dat moet leiden naar het einde van de vrijheid van vervoer voor het overgrote deel van het volk lijkt er ongeveer als volgt uit te zien:

* Zorg er met valse klimaatpropaganda en hoge subsidies voor dat een substantieel deel van de automobilisten met een e-auto de weg opgaat;

* Creëer op deze wijze een almaar groter wordend veiligheids- en verkeersprobleem omdat er steeds meer ernstige ongelukken gebeuren, en wegen urenlang moeten worden afgesloten vanwege accubranden en -explosies, die alleen tegen zeer hoge kosten kunnen worden geblust (om over de menselijke drama’s maar te zwijgen);

* Overtuig het volk ervan dat de wegen weer veiliger kunnen worden als zowel e-auto’s als bestaande brandstofauto’s verplicht auto-pilots krijgen die van buitenaf, door verkeerscentrales, worden aangestuurd; (/ en stel een datum waarop brandstofauto’s waarvan de eigenaar geen auto-pilot kan of wil bekostigen, geheel worden verboden);

* Zodra de overheid de totale controle over het wagenpark heeft overgenomen, worden stapsgewijs eisen gesteld aan het tijdstip dat u de weg opgaat, wáár u dat doet en met welke maximum snelheid, en de bestemming waar u naartoe wilt.

Al dit soort rasechte communistische planmaatregelen zullen worden gedaan in naam van de veiligheid, het spreiden van de verkeersdrukte, en ook energie besparing, omdat de elektrische infrastructuur bij lange na niet toereikend zal zijn om miljoenen auto’s (waarvan honderdduizenden gelijktijdig) 24/7 snel op te kunnen laden. Dat vergt een investering van tientallen miljarden euro’s – geld dat er niet is, en er gezien de aanstormende crisis nooit zal komen ook.

 

Xander

(1) Merkur.de / Zero Hedge
(2) Rijnmond & AD via FVD
(3) Breitbart
(4) Natural News
(5) Natural News
(6) AD
(7) Afbeelding: Embed from Getty Images“>Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

15-07: TU professor: Elektrische auto’s zijn grote zwendel en extreem belastend voor milieu (/ Aarde heeft veel te weinig zeldzame metalen voor massale omschakeling op e-auto’s)
22-04: Duitse universitaire studie: elektrische auto’s veel slechter voor klimaat dan diesels
03-04: Groene wethouder Verkeer en Klimaat wil rijverbod alle benzine auto’s in grote steden

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

49

 1. @ Sultan 09/11/2019 om 8:13 am

  Een hoax (vooralsnog): dat is een auto met kleine kerncentrale aan boord. En met voldoende auto’s voldoende grondstof voor het maken van een atoombom.. Dat wordt het dus niet.
  Hooguit dat men ooit de auto oplaadt met stroom uit een thoriumcentrale.

 2. Hoe dan ook je houdt de technische ontwikkeling niet tegen. Eigenlijk zijn brandstofmotoren een verouderd product, dat al meer dan 100 jaar oud is.
  Elektrische, hybride of waterstofmotoren hebben de toekomst. En deze zullen bij toenemend gebruik ook goedkoper worden.

 3. Richard, we hebben het niet alleen over auto’s maar over duurzame energie in het algemeen.

 4. @Econoom,
  Accu’s voor electrische auto’s worden geproduceerd in China en Mongolie. Dus de afhankelijkheid wordt slechts verplaatst naar landen waar het ook niet fris is. Bovendien gaat de productie niet hier plaats vinden want slecht voor het millieu. Tja, je kunt het zo krom krijgen als je het wilt hebben.

  @Rudolf,
  Diesel geeft grovere roetdeeltjes die sneller neerdalen en minder diep in de longen dringen dan fijnstof. Het is juist de schonere brandstof en de catalysator die het schadelijke fijnstof veroorzaakt.
  Ik heb jarenlang oldtimers gereden op gas. Dat was voordelig totdat de regering een aantal jaren terug het rijden van een oldtimer heel onaantrekkelijk maakte. Ik reed een Cadillac coupe deville uit 1975. een bak van 2500 kilo schoon aan de haak. 6 meter lang en 2 meter breed, op gas. Maar een volle verzekering is nu ontzettend duur geworden dus geldt dat ik er maar 3 maanden per jaar mee mag rijden met een oldtimer verzekering. En belastingen op jongtimers zijn voor de gewone Jan met de pet onbetaalbaar geworden. Zo hebben ze heel veel oldtimer bezitters een nieuwe auto ingejaagd. Op benzine of diesel. Want op gas in onbetaalbaar.

 5. Ben het meestal eens met Xander en zijn vaak geweldige artikelen, maar hier slaat hij de plank toch echt mis. Wat een onzin en haat tegenover de elektrische auto. Dat er dan nog beweerd wordt dat een Diesel schoner is, is helemaal stuitend. Ik ben totaal geen klimaat- of milieufreak, integendeel ik haat alles wat Groen Links, D66, stikstofgeneuzel en andere klimaatonzin, etc. is, maar de elektrische auto is een zegen en kan de transitie mij niet snel genoeg gaan. Ja natuurlijk gebeuren er wel eens ongelukken met batterijen, maar die staan in geen enkele verhouding tot de dagelijkse ongelukken met rijdende benzinebommen waar je in de media niets over hoort/leest omdat het zo algemeen is en vaak voorkomt. Wat dat betreft is diesel wel veiliger omdat het geen vluchtige brandstof is. Als een diesel nieuw is, is deze inderdaad brandschoon, maar als het roetfilter dicht begint te zitten neemt de vervuiling hand over hand toe en vaak worden deze roetfilters weer verwijderd, want een nieuw roetfilter kost een vermogen. Daarentegen blijft de wegenbelasting op LPG hoog terwijl dat nou juist de schoonste brandstof is. Koop die liever dan een diesel!

 6. Beseffen alle voorstanders van fossiele brandstoffen wel dat zij daarmee gevoelig worden voor politieke en economische chantage door islamitische dictaturen als Saoedi Arabië, Qatar of Iran of van het autoritaire Rusland van Poetin?

 7. @nieuwsopenbaring schreef:
  09/11/2019 om 10:16 pm
  @ Xander, je moet eens lezen wat er over jou onterecht wordt geschreven;
  https://www.aardgasrijder.be/forum/topic/2628-het-gevaar-van-elektrische-wagens/?tab=comments#comment-29660

  https://hoax.fandom.com/nl/wiki/Xandernieuws

  Neemt intussen ook maar iemand de grootste, linkse trollensite met de naam ‘hoax’ en ‘fandom’ nog serieus? De naam geeft zelf al aan wat die website ís…een fantoom/hoax…in plain sight, nietwaar? Hahahaha…enkel naïevelingen trappen daar nog in…
  Het is toch overduidelijk dat die trollen kritische websites, dewelke volksverlakkerij ontmaskeren, pogen te ondermijnen en de mond te snoeren met dooddoeners zoals complottheorieën, die overigens reeds werden ingehaald door feiten.
  Ze bekennen zelf door hun naam dat ze valse hoax verspreiden voor wie ietsje verder kijkt dan zn neus lang is…

 8. Electrische auto’s zijn rijdende computers. Ze zijn eenvoudig te hacken. Zo kunnen ze op afstand bestuurd worden of zelfs tot stilstand gedwongen worden. Ook beschikt de auto niet meer over een autonome energiebron. Als de electiciteit word afgesloten dan staan alle auto’s stil. Dus een beetje brandstof opsparen voor moeilijke tijden is er dan niet meer bij. Bovendien zijn ze via GPS overal te volgen wat ten koste gaat van onze privacy en het laatse beetje autonomie van de burgers.
  Ondertussen is er van het openbaar vervoer een zooitje gemaakt. Overvolle treinen, en treinstellen die om de haverklap uitvallen door technische mankementen, waardoor het reizen ontzettend onprettig en onzeker geworden is. Ook wordt het openbaar vervoer ontzettend duur gemaakt zodat het in de nabije toekomst voor velen onbetaalbaar wordt. Ook vliegreizen worden beperkt en onbetaalbaar. En elke vorm van reizen/verplaatsen wordt tot in de puntjes gecontrolleerd. Zelfs lopend wordt men voortdurend gevolgd door CCTV en ook je eigen smartphone. Nog even en dan is het door middel van G5 mogelijk om mensen zelfs in hun eigen woning te volgen. ook het sturen van gedachten en emoties behoord met G5 tot de mogelijkheden. Zo veranderd alles om ons heen in een grote gevangenis. Onze woningen, onze straten, onze steden, onze landen, en het hele Europese continent worden omgevormd tot een grote gevangenis waar niemand zich meer vrij kan bewegen en waar het praktisch onmogelijk is om uit te onsnappen. Totale gevangenschap en slavernij is het doel vrees ik. Daarom verzamelen ze ook zoveel mogelijk data over alles en iedereen. De techniek die wij nu als verlossend omarmen zal binnen zeer korte tijd tegen ons gebruikt worden.

 9. In België hebben ze al een zonnepaneel ontwikkeld die tegelijkertijd dus ook waterstof kan produceren. En dit biedt mogelijkheden tot opslag. Onze gasleiding is uitstekend om met waterstof om te kunnen gaan.

  In hoeverre ze met de ontwikkeling door willen gaan, dat is iets anders. Maar dit biedt veel meer mogelijkheden. En inderdaad kan je je afvragen waarom geen auto’s met waterstof.

  Spyfromthesky

 10. Het staat nog behoorlijk in de kinderschoenen. Veilig en klimaatvriendelijke is het in ieder geval niet
  En al weer op de markt gebracht zonder dat goed te onderzoeken. Wat rijdt het toch goed met subsidie.
  Overigens gaan er veel benzine en dieselauto’s naar Afrika is daar wel goed voor het klimaat.

 11. @Amehoela
  09/11/2019 om 11:39 am

  Deze zogenaamde econoom is van hetzelfde kaliber als de meeste mooie praatjes economen in de huidige maatschappij. Uiteraard zijn er uitmuntende economen, maar deze rasechte ‘FAKER’ hoort er beslist niet bij en klimt nu meteen op zijn/haar toetsenbord, teneinde ons even mede te delen dat hij/zij in werkelijkheid ook een echte econoom in aanzien is/was. En uiteraard legio heftige studies achter de rug heeft op Universitair gebied……….

 12. @Anna 12.00pm

  Oliemaatschappijen zien liever waterstof komen: kunnen zij namelijk produceren en verkopen aan de pomp.
  Bovendien kan waterstof decentraal worden geproduceerd en opgeslagen, dus nabij windmolen- zonnepaneelparken of gewoon gascentrales, en dat scheelt enorm veel aan (nieuwe) electrische infrastructuur.

  Maar als met meer ontwikkelingen gaat het niet om wat goed is voor de mens(heid), maar wie de beste lobby heeft.

 13. @Econoom schreef:
  08/11/2019 om 11:44 pm
  “En hoeveel ongelukken ontstaan.er wel niet met traditionele benzine- of dieselauto’s?”
  Je moet de juiste vraag stellen, ‘econoom’: hoeveel ongelukken met traditionele benzine- of dieselauto’s veroorzaken explosies en onblusbare branden?
  Antwoord: GEEN!
  Behalve dat de meeste ongelukken tegenwoordig met traditionele benzine- of dieselauto’s ontstaan door respectloze chauffeurs die alle verkeersregels aan hun laars lappen omdat ze vinden dat onze wetten voor hen niet gelden, zeur je weer compleet naast de kwestie.
  Lees het artikel anders nog een keertje?

  On topic: autofabrikanten wéten dat de e-auto geen lang leven beschoren is wegens onhaalbaar én onbetaalbaar want ze blijven traditionele verbrandingsmotoren bouwen…enkel om boetes te vermijden, een groen imago aan te meten en subsidies van belastinggeld op te trekken, bouwen ze een beperkt aantal e-auto’s in hun gamma.
  Burgers trappen in de val van milieuvriendelijker elektrisch rijden om achteraf gepluimd te kunnen worden en nu zelfs potentieel opgeblazen te worden…
  In de jaren ’80 werd de diesel gepromoot door de overheid..toen eenmaal 80% dieselrijders waren, werd de diesel de melkkoe bij uitstek om daarna de zondebok te worden voor milieu vervuiling en de CO2 leugen.

 14. Feiten doen er niet toe voor politici en bestuurders. Zij geloven in dogma’s, fabeltjes en fantasieverhaaltjes die zij in wetten omzetten om de problemen voor de burgers en de bedrijven te maximaliseren.
  Zij zoeken geen feiten, zeker geen technische en maatschappelijke feiten als het om klimaat, ceeeeeooootweee, stikstof, electrische auto, duurzame electriciteit via windmolens en zonnecellenparken.

  Wie hebben er nu windmolentjes op hun hoofd geplaatst?!!

 15. Ff wat anders, ik hoop dat er niet een naar de intocht gaat. Sint en witte piet

 16. @lies: 10:31 pm. Dacht ik ook, maar dat zullen de oliemaatschappijen nooit toelaten.

 17. Brand gevaar? Elektrische branden zijn eenvoudig te blussen met CO2. Oh dat is waar ook, dat wilden we niet.

 18. Een waterstof auto is een veel beter en schoner alternatief.
  Maar overtuig daar de olie maatschappijen maar eens van.

 19. De huidige accu’s zijn niet geschikt om mee te rijden, te chemisch en gevaarlijk en te weinig actieradius. Er is een nieuw soort accu in ontwikkeling, de grafeen-silicium accu. Deze kan een vrijwel oneindig aantal keren worden opgeladen en ontladen worden en loopt niet terug in capaciteit. Zo’n accu kan zeer veel energie bevatten en één lading kan volstaan om van b.v. Amsterdam naar Barcelona te rijden.
  Pas wanneer deze accu’s betaalbaar kunnen worden geproduceerd wordt het interessant om elektrisch te gaan rijden. Een elektrisch auto moet dan wel verbeterd worden, n.l niet met één elektromotor, maar met in de wielen geïntegreerde elektromotoren. Maar eerst moet ook ons elektriciteitsnet verzwaard worden.

 20. Wim Bierman, die doden zijn primair de verantwoordelijkheid van IS die een bommenfabiek had opgericht die door een Nederlandse F16 werd gebombardeerd.

 21. @Chantal 9.11
  Helemaal met je eens. De ontwikkelingen gaan nu razendsnel de goede kant uir. De nieuwe batterijen zijn niet of nauwelijks meer brandgevaarlijk. Ik verwacht dat het gwicht van die accu’s ook lichter zal kunnen worden.
  In dat artikel van Trevor Jackson staat dat er 1.500 mijl mee gereden zal kunnen worden. Dat is dan 1500 x 1.6 = 2400 kilometer. Niet slecht…

 22. Met 8 (acht !) gram thorium 100 jaar autorijden zonder maar één keer te tanken …. een utopie ? een wensdroom ? Zonder schadelijke emissies ? Dat is mogelijk, jazeker . Het is schoon, efficiënt en, ja u leest het goed, goedkoop !
  Lees op legitim.ch het artikel : Mit 8 Gramm Thorium ohne aufzutanken 100 Jahre fahren
  Lees en huiver waarom deze techniek in de mobiliteit ‘een doodgeboren kindje is (gebleven) .
  legitim.ch , een site die eigenlijk niet past in de hedendaagse nieuws-media omdat u de artikelen eigenlijk niet mag weten, derhalve doet ‘men’ er alles aan om het u zo moeilijk mogelijk te maken…. heb geduld, probeer het keer op keer en uw moeite wordt beloond ….

 23. Brandgevaar
  nou, wat dacht je van je elektrische fiets in de schuur en die moet aan de lader anders gaat de kwaliteit van de accu acheruit, zijn al ongelukken mee gebeurt

  en je telefoon snachts (ja wanneer dan) aan de lader, zijn al accu’s geëxplodeerd

  Hoor je niemand over, de Duitse tv informeert te minste wel hier over

  En wat dacht je van die batterij verzamelbakken bij de winkels, 5 liter oude batterijen zit nog genoeg rest stroom om een brandje te laten ontstaan,
  kopje water erop is genoeg voor een kortsluiting wat de boel opwarmt en een nog intense hitte veroorzaakt en winkel in de fik

 24. Waarschijnlijk nog niet geinformeerd over de nieuwe accu s die tot 4500 km soms aan afstand kunnen rijden.
  Het oude Austin merk gaat in de fabrieken de accu,s produceren. Eerst een order uit China tuk tuks, dan E bike en vervolgens de automarkt.
  10 jaar is de uitvinder tegen gewerkt maar nu gestart.
  Belangrijk de accuinhoud kun je drinken en is volkomen onschadelijk. Uitvinder Trevor Jackson, Austin electric.

 25. En hoeveel ongelukken ontstaan.er wel niet met traditionele benzine- of dieselauto’s?

 26. Ik denk, dat de waterstof auto een beter een schoner alternatief is dan een E bom auto . Maar daar willen de milieu terroristen clubs waarschijnlijk niet aan

 27. Dan de biocentrale die de elect moet opwekken ook eens meerekenen.
  Om de vier minuten heeft een biocentrale 1 vrachtwagen hout nodig. Reken maar eens uit op een papiertje hoeveel bomen dat kost en of dat goed voor de milieu is?
  Per vrachtwagen reken je dan op 50 bomen. Dat om de vier minuten,,,
  wat is dat per jaar per houtcentrale. Men verwacht als we alle elect gaan rijden er 100 centrales bij moeten komen.

  En dat moet milieu vriendelijk zijn op elect rijden.
  Rutte liegt erop los!! Als de overheid zegt; dit is goed voor je,,, doe dat net niet

 28. Een hard werkende vader van drie kinderen komt bij zijn werkgever voor een evaluatie-gesprek. Uiteindelijk krijgt deze vader een loonsverhoging van net geen 100 euro in de maand. Vader blij …. en de baas heeft er een goed gevoel over. Maar… dat goede gevoel geeft de ‘baas’ dezelfde week een ‘nare smaak in de mond’ . Een whistleblower, hoorde van een van zijn collega’s zeggen : hij rijdt in een tesla, gesubsidieerd met zo’n 80.000 euro van ons geld, en hij krijgt er dus een meier bij…. da’s 66 jaar én na een paar jaar heeft hij weer een nieuwe. Ja, en z’n vrouw rijdt in een hybride, ook deels betaald door ‘Jan en alleman’ .

 29. Hebben we het nog niet eens over de Tesla-powerwall gehad. Deze wordt op je zolder of in je kelder o.i.d. geinstalleerd. Een tijd geleden werd op bnr een brand weer commandant geinterviewd, raad een waar hij meteen over begon?? BRANDVEILIGHEID!!! Denk ook niet dat ik als spuitgast mijn water op een accu met mogelijk 400v zou richten.

 30. Waarom geen waterstofauto? Zijn deze dan zo slecht voor het milieu? Xander graag het vorige verwijderen. Dank.

 31. Waarom geen waterstof auto’staat? Zijn die dandere zo slecht en milieu onvriendelijk?

 32. De brandstofauto is des overheids riante melkkoe, meer dan de helft van de brandstofprijs is belasting. Bij de aanschafprijs is ook zoiets, BPM. En dan gaan we elektrisch rijden, zonder BPM, anders zijn die wagens helemaal onbetaalbaar. En er komt geen brandstofaccijns of verhoudingsgewijze (gewicht!) wegenbelasting bij. De groene mafia vertelt niemand waar dan het geld vandaan komt, zouden ze ondertussen al een ezeltje gekweekt hebben dat geld poept? Nog afgezien van de milieuschade elders – net als de emissie, ook elders – die door diezelfde overheid verzwegen wordt. Electische auto’s is grote onzin, als je jezelf met minimale mileuschade wilt verplaatsen, ga dan lekker fietsen!

 33. We worden keer op keer belazerd door de overheid.

  Nu.nl: Premier Mark Rutte wilde vrijdag niet ingaan op vragen over wanneer hij op de hoogte was van het feit dat er burgerdoden waren gevallen bij Nederlandse luchtaanvallen in Irak in 2015.

  De overheid voert illegaal een oorlog, dood burgers… Rutte is geprikkeld.

  Wat een imbeciel, die oorlog is illegaal volgens de grondwet, daarnaast vermoord onze regering onschuldige burgers en Rutte is geprikkeld………….. OMG wat is NL stinkend verrot.

 34. vind dat e auto gedoe een soort fake news Het zijn rijdende bommen en het levert over een x aantal jaar een gigantiesse berg/sloot chemies afval op

 35. Zo zien we maar weer alle dat alle veranderingen niet beter zyn
  Eliechtische auto”s zyn rydende bommen
  Bedankt brussel

 36. Macht en manipulatie over de bevolking die straatarm en totaal afhankelijk wordt gemaakt en blijvend aan het infuus wordt verbonden en daardoor tot slaaf wordt gemaakt van diezelfde overheid. Communisme optima forma, met de smoes dat het voor onze veiligheid is.

 37. Dus een E auto is DE auto om een aanslag te plegen. Brand gegarandeerd 72u in alle omstandigheden.

 38. De stroom in zo’n elektrische wagens is enorm, daarom mogen de mekaniekers wanneer ze aan de bedrading werken, alleen speciale handschoenen dragen zoals bij hoogspanning. Het heeft dus nog kinderziektes.Shalom

Comments are closed.