Dierenwereld raakt van slag door snel afnemende magnetische veld aarde

—————————————————————————————————————————————–

Bescherming tegen kosmische straling wordt razendsnel zwakker – Poolomkering veel dichterbij dan aangenomen? – Wetenschappers waarschuwen voor kosmische golf EN super zonnevlam in 2023

—————————————————————————————————————————————–

Duizenden postduiven in Groot Brittannië, België en Portugal zijn nooit op hun bestemming aangekomen. De aantallen verdwenen postduiven in Groot Brittannië zijn dermate hoog, dat een externe oorzaak wordt gezocht, zoals een zonnestorm die het ‘kompas’ van de vogels in de war moet hebben gestuurd. Er is de afgelopen weken echter geen enkele zonnestorm geweest. De zon is juist erg stil. De werkelijke oorzaak is hoogstwaarschijnlijk het in zorgwekkend snel tempo afnemende magnetische veld van de aarde, waar dieren als eerste last van beginnen te krijgen. Nu de magnetische Noord- en Zuidpool naar elkaar toe bewegen, zullen de verschijnselen almaar erger worden, wat mogelijk – maar niet zeker – op een wereldwijde catastrofe kan uitlopen.

Afgelopen zaterdag vertrokken zo’n 9000 postduiven uit Peterborough richting het noordoosten van Groot Brittannië. Dat had de vogels niet meer dan 3 uur hoeven kosten, maar bij het vallen van de avond was meer dan de helft (5000 stuks) nog steeds vermist. Duivensporters hadden het over ‘een van de ergste racedagen in onze geschiedenis’.

De race was één van de circa 50 die dat weekend in het land werden gehouden. Van de in totaal 250.000 postduiven keerde slechts 10% op tijd terug. Tienduizenden vogels zijn verdwenen. ‘We kregen snel in de gaten dat er iets erg ongewoons aan de hand was,’ reageerde Ian Evans van de Royal Pigeon Racing Association. ‘Ik heb zoiets nog nooit eerder gehoord. Het weer was goed, maar duizenden duiven keerden gewoon niet terug. Iets moet hun navigatie hebben verstoord. Misschien heeft het iets met de zonnewind activiteit te maken.’

Magnetosfeer wordt zwakker, dieren in de war

Zonnestormen zijn er echter al weken niet geweest. Duiven navigeren zoals veel andere dieren op het geomagnetische veld van onze planeet. De magnetosfeer wordt echter in snel tempo zwakker, sinds begin deze eeuw zelfs met 10% per jaar. Dat kan wijzen op een in gang gezette poolomkering. Dit proces kan, gecombineerd met de historisch lage zonneactiviteit – we zitten in een nieuw Solar Minimum -, in de eerste fase extreme weersomstandigheden en een deels verstoorde dierenwereld veroorzaken.

De honderden walvissen die vorig jaar op de kust van Tasmanië aanspoelden, waarvan er bijna 400 stierven, waren daar ook in historisch perspectief een duidelijk teken van. In 1985, 1996, 2009 en 2017 spoelden eveneens grote aantallen walvissen aan op de stranden van Australië en Nieuw Zeeland. Dat gebeurde steeds tijdens de gebruikelijke ‘kleine’ minima tijdens de normale zonnecyclus van circa 11 jaar.

Sinds ongeveer 1850 begon het magnetische veld zwakker te worden – eerst heel langzaam, maar geleidelijk aan steeds sneller. Vanaf het begin van deze eeuw bedraagt de afname meer dan 10% per jaar. Dat is extreem en zorgwekkend, want dit veld beschermt ons tegen schadelijke kosmische straling, die een bedreiging kan vormen voor al het leven op onze planeet.

Noordpool en Zuidpool schuiven naar elkaar toe

De afgelopen circa 100 jaar zijn zowel de magnetische Noord- als de Zuidpool gaan verschuiven, en ook dat proces verloopt in almaar hoger tempo. Beide polen bewegen zich richting Indonesië (de Noordpool via Siberië). Vorige eeuw dachten wetenschappers nog dat het duizenden jaren zou gaan duren voordat beide polen met elkaar in botsing zouden komen, maar het gaat nu zo snel dat het al over enkele decennia of zelfs enkele jaren zou kunnen plaatsvinden.

Het is onduidelijk wat er gaat gebeuren als de Noord- en Zuidpool elkaar ‘ontmoeten’. Een van de mogelijkheden is dat er een poolomkering komt, dus dat de Noord- en Zuidpool van plaats verwisselen. Een andere optie is dat de polen door de ‘botsing’ worden teruggeduwd, en snel weer op hun eigen plek terechtkomen.

Poolomkering mogelijk al dichtbij?

Zo’n poolomkering hoeft niet per se tot grote problemen te leiden, maar het afnemende magnetische veld, dat het gevolg is van een ingezette poolomkering, zal dat zonder twijfel wèl doen. Alle vormen van straling kunnen daardoor dieper in onze atmosfeer doordringen. Een zonneminimum versterkt dat proces nog eens, en laten we nu nèt het grootste minimum van de afgelopen 100+ jaar hebben gehad.

Het kompas van sommige dieren raakt in de war, en mensen kunnen ervaren dat slechts een paar minuten in de zon al ‘stekend’ kan aanvoelen. ‘Dat komt vanwege de lage zonne activiteit in combinatie met een verminderd magnetisch veld,’ schrijft Cap Alon (Electroverse). ‘U voelt de effecten van de toevloed van straling op uw huid. Helaas zal dat de rest van ons leven enkel gaan toenemen – of totdat de (pool)omkering / -afwijking plaatsvindt.’

In de prehistorie zijn poolomkeringen en -afwijkingen verantwoordelijk geweest voor diverse massa extincties. In het Jonge Dryas (de laatste koude periode tussen ongeveer 11.000 en 9.950 vC) stierf tijdens de ‘Big Freeze’ circa 65% van alle megafauna uit. In Engeland bedroeg de gemiddelde temperatuur toen ongeveer -5 graden C..

Bovendien wijzen alle signalen (o.a. extreme weersomstandigheden en -omslagen) erop dat er een nieuw Groot Solar Minimum is begonnen, dat tientallen jaren kan gaan duren. Dit minimum veroorzaakt Global Cooling en valt dus samen met de poolverschuiving/omkering. Waarschijnlijk is dat niet toevallig. ‘Het benadrukt de toeloop naar de volgende ijstijd… Allerlei cyclussen komen nu bij elkaar. We lijken allemaal de vorming van de volgende kosmische catastrofe op aarde mee te maken.’ (1)

‘Termination Event’

Voor het geval u denkt ‘het zal zo’n vaart wel niet lopen’: Scott McIntosh, solar wetenschapper aan het National Center for Atmospheric Research (NCAR) in de VS, waarschuwde onlangs voor een ‘Termination Event’, een aanstaande botsing van magnetische velden op de zon in 2022 of 2023.

Dit kan een onverwachte extreem krachtige zonnecyclus veroorzaken. Het zwakke magnetische veld om onze planeet kan dan fataal zijn; Eén X-klasse zonnevlam richting de aarde, en het is einde verhaal voor onze van elektriciteit afhankelijke samenleving. Een Termination Event op de zon wordt in dat geval een Terminator Event op aarde.

Kosmische golf onderweg naar ons zonnestelsel

Climate Science Center wetenschapper David Mauriello kwam eerder dit jaar met een minstens zo krachtige waarschuwing. Onze planeet kan namelijk mogelijk al in 2023 wordt getroffen door een verwoestende zonnevlam (‘super flare’). Hij baseert zich echter niet op de magnetische ‘botsing’ op de zon, maar op een ‘kosmische golf’ die in 2019 eenzelfde uitbarsting op onze naburige ster Proxima Centauri veroorzaakte, en nu naar ons onderweg lijkt te zijn.

Een recente superflare op de Ster van Barnard, die op 5,978 lichtjaar afstand staat, is een sterke aanwijzing dat dit meer dan slechts een theoretische mogelijkheid is. De flare op deze ster vond namelijk op het verwachte interval plaats.

Vanwege de afnemende magnetosfeer is een gemiddelde X-flare nu al voldoende om 90% van onze beschaving, die extreem afhankelijk is geworden van elektronica en elektriciteit, weg te vagen. De aanstormende galactische ‘golf’ zou tevens het laatste zetje kunnen geven om een snelle poolomkering in gang te zetten. ‘Tegen augustus 2023 moet u er klaar voor zijn,’ denkt Mauriello.

Zalige onwetendheid

Ondertussen wordt de wereldbevolking in ‘zalige onwetendheid’ gehouden met de totaal ontkrachte theorie dat een paar promille menselijke CO2 uitstoot verantwoordelijk is voor ‘klimaatverandering’, en van zo ongeveer alle heftige weerverschijnselen van de afgelopen jaren, en we daarom onze maatschappij totaal op zijn kop moeten zetten om dit volstrekt natuurlijke en voor alle leven zelfs cruciale gas, waar de planeet er feitelijk juist veel te weinig van heeft, terug te dringen.

Maar nul CO2, windmolens, biomassa, zonnepanelen, of wat voor ‘klimaatbeleid’ dan ook – het zal helemaal NIETS uitmaken, want voor het voorkomen of stoppen van grote klimaatcyclussen en kosmische gebeurtenissen heeft de mensheid geen enkele technologie beschikbaar. En met de technologie die we wel hebben, bereiden we ons niet voor op deze barre omstandigheden – integendeel, met ‘groene’ energie richten we zelf grote verwoestingen aan in het milieu en het klimaat, terwijl we onze samenleving tegelijkertijd opzettelijk veel kwetsbaarder maken.

Ik heb er geen wetenschappelijk bewijs voor, maar ook in dit opzicht heeft het er verdacht veel van weg dat de kosmische straling de afgelopen jaren het verstand bij veel mensen reeds flink heeft weggevreten.

Een andere optie is dat een sektarisch clubje globalisten inderdaad de totale controle over de wereld heeft gekregen, en nu – zonder dat hen rechtstreeks de schuld kan worden gegeven – met alle mogelijke manieren stapsgewijs bezig is om het grootste deel van de door hen ‘nutteloos’ of zelfs ‘schadelijk’ geachte mensheid permanent te verwijderen. Maar tegen een superflare van de zon zullen ook zij geen enkel verweer hebben, hoe diep ze zich ook onder de grond zouden verbergen.Xander


(1) Electroverse
Afbeelding: TheOtherKev via Pixabay 


Zie ook o.a.:

14-06: Solar wetenschapper: ‘Er staat iets groots te gebeuren op de zon, wij noemen dit het Termination Event’
22-05: Werd de stroomstoring in Kazachstan veroorzaakt door extreem verzwakte magnetische veld Aarde?
29-04: Climate Science Center wetenschapper waarschuwt voor ‘super zonnevlam’ in 2023
06-02: Global Cooling zet door: Satellieten constateren scherpe temperatuurdaling atmosfeer
25-01: Duitsland overweegt elektriciteit te rantsoeneren vanwege onstabiliteit door groene energie
04-01: Global Cooling: Wereldwijde kou en sneeuw record, maar Bill Gates wil zonlicht dimmen

2020:
08-12: Duizenden jaren oude klimaatcyclus en zonne activiteit markeert begin nieuwe IJstijd
08-11: Global Cooling: Tikkende tijdbom Noordpool kan abrupte extreme afkoeling Europa veroorzaken
18-10: Wetenschapsblad Energies: Duurzame energie heeft verwoestend effect op milieu en klimaat
31-08: Gobal Cooling bevestigd: Groot Zonne Minimum begon op 8 juni 2020 en duurt tot 2053
25-01: ‘Robuust wetenschappelijk bewijs’ dat klimaat niet door CO2, maar door wolken wordt bepaald
21-01: Klim(h)aatmeisje Greta eist in Davos volledige stop op brandstof terwijl het juist kouder wordt

2019:
20-12: Urgenda bedrog: Staat moet op basis van fake science CO2 uitstoot sneller verminderen (/ IPCC erkent eigen foute voorspellingen: opwarming in 10 jaar niet 0,2 maar slechts 0,05 graden C.)
09-11: Zo wordt de komende systeemcrisis gebruikt voor een wereldwijde klimaat dictatuur
12-10: CO2 vrije wereld onmogelijk: Iedere week 10 nieuwe kerncentrales of 10.500 windmolens nodig
24-09: Europese Klimaat Verklaring: 500 wetenschappers stellen dat er geen klimaatcrisis is
09-03: Greenpeace oprichter: Opwarming door menselijke CO2 is totale hoax en bedrog (/ ‘In klimaatagenda is wetenschap vervangen door bijgeloof en een giftige combinatie van religie en politieke ideologie’)

Archief 2012:
14-02: Remote viewers: Alles verwoestende killshot zonnevlam nabij

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

48

 1. In de oceanen wordt steeds nieuwe oceanische korst geproduceerd. Gesteente dat gevormd wordt bevriest de richting van het magnetische van het moment dat het stolde, door het ijzer (bijvoorbeeld magnetiet -Fe3O4) wat er in zit. Er wordt zo tussen de 4 en 7 cm korst per jaar geproduceerd, de continenten drijven daar bovenop en bewegen ook. De plaatselijke richting en afwijking en magnetisatie van de oceaankorst ,kun je meten. Zo is er gemeten aan de oceaankorst dat er vele omkeringen(honderden) van het aard magneetveld geweest zijn. Zuidpool werd noordpool en weer omgekeerd. Aan de hand van de snelheid van de oceaankorst (gemeten met satellieten) en de magnetisatie en andere oudheidsbepalingen van gesteente weet je ongeveer wanneer er omkeringen geweest zijn. De natuur heeft het altijd overleefd. Zoek eens op de wiki naar geofysica en je wordt al weer wat wijzer. Overigens zijn er vele magnetische polen maar de sterkste zijn nu nog onze zuid en noordpool. Sommige polen worden sterker en andere weer zwakker. Dat de resultante van de optelling van vectoren van het magnetisme richting Indonesië gaat speelt geen rol. Het heeft waarschijnlijk te maken met stromen van ijzer en elektronen in de vloeibare aardkern.

 2. SpaceWeather:
  A new sunspot emerged during the early hours of July 3rd, right here, and immediately exploded. The C7-class solar flare briefly ionized the top of Earth’s atmosphere, causing a shortwave radio blackout around the western rim of the Pacific Ocean. Mariners, aviators, and amateur radio operators may have noticed unusual propagation effects below 20 MHz.
  https://www.spaceweather.com/archive.php?view=1&day=03&month=07&year=2021

  Het feit dat de explosie van een kleine, nauwelijks zichtbare, nog niet naar de Aarde toe gerichte zonnevlek al zo een effect heeft op onze atmosfeer toont aan in welke mate het beschermende magneetveld van de Aarde al verzwakt is.
  Dat zou wel eens op een ‘Carrington event’ kunnen uitdraaien als er een uitbarsting is van een grotere zonnevlek, die toevallig wel naar de Aarde toe gericht is.
  https://www.history.com/news/a-perfect-solar-superstorm-the-1859-carrington-event

 3. Wel bijzonder om allemaal wetenschappers hieronder te zien plaatsen 🤣👌 maar goed, het geloof “wetenschapper” is het nieuwe geloof dus dit verbaasd me eigenlijk ook weer niet.

  Mensen leven hier al vrij lang, en er is een handje vol die de geheimen kennen en weten, en gebruiken dit in hun voordeel. We gaan het allemaal mee maken.

  Mocht de wereld in chaos uitbreken zoals ze ons graag doen laten zien via Hollywood films, wees dan goed voor elkaar en probeer mens te zijn.

  Amor vincit Omnia. Sterkte allemaal veel liefde toegewenst

 4. Tja, er is eigenlijk niet zo veel bekend over magnetisch veldomdraaing en dus zul je heel veel speculaties tegenkomen. Feit is dat we kunnen zien dat het over de vele miljoenen jaren veelvuldig is opgetreden en we kunnen ook zien dat de aarde er nog steeds is en dat ze al die tijd bewoond wordt en dus zal het wel niet zo dramatisch zijn.

  Noord- en zuidpolen van hetzelfde magnetisch systeem kunnen elkaar bij definitie niet ontmoeten want dan zou elke magneet zichzelf kunnen opheffen.

  Dramaverhalen over gigantische solar flames is ook bangmakerij. We komen net een beetje uit een heel diep zonneminimum van een elfjarige cyclus (mate van zonneactiviteit gemeten in aantal zonnevlekken en grootte van zonneuitbarstingen) en het maximum waar we naar toe bewegen zal, de lange termijn trend volgend, stukken minder intens zijn dan voorgaande maxima. Dit betekent dat er minder en minder grote zonnevlekken zullen zijn gedurende dit maximum en er minder en minder krachtige uitbarstingen zullen zijn. De theoretische allesverwoestende uitbarsting zal dan dus ook niet in deze of komende cycli verwacht hoeven worden.

 5. @mod
  Er worden door hoender ook verwijzingen gemaakt die vrij pittig zijn naar mensen die geen weerwoord kunnen doen. Dacht daarom dat deze manier van communiceren hier als acceptabel werd gezien. Maar naar forum leden dus pas op de plaats. Prima. Zal er rekening mee houden

 6. @hoender
  Vind het nogal wat uitspraken die op niets zijn gebaseerd. Puur aannames en daaruit vreemde conclusies trekken. Alsof je de monopolie op de waarheid hebt. Erg bijzonder.
  Het wordt tijd om, om te denken. Wordt het leven een stuk plezieriger. Fijne avond

  Rodu, Als u hier wilt meepraten zou een aanpassing van uw gedrag en toon gewenst zijn. Mod.

 7. Regeren is vooruitzien. Dus met knappe koppen als Rutte, de Jonge en Kaag zitten we geramd, die houden gewoon vast aan global warming. Al die waanzinnige maatregelen om het klimaat zg te redden slaan nergens op. De arrogantie dat de mens het klimaat zou kunnen beïnvloeden, is door deskundigen al lang ontkend. Politici denken het beter te weten. Maar zoals altijd geven ze blijk van een volledig gebrek aan kennis. Deskundigen duiden een grand solar minimum al jaren. Ook de MSM hoor je niet. Kortom de mensen worden onwetend gehouden, terwijl een global cooling dramatische gevolgen heeft alleen al voor de voedselvoorziening. We zijn dankzij onze leiders volstrekt niet voorbereid. Nee excuses voor een slavernijverleden zijn veel belangrijker.

 8. Vraag is ook hoe het maken van een kunstmatige inversie / wolkenlaag uitpakt op vogels. De deeltjes die verneveld worden met chemtrails (aluminium, mangaan en borium) verstoren mogelijk ook het interne kompas van vogels, aantal dagen terug waren ze weer flink aan het chemtrailen

 9. Dieren voelen eerder aan dan de mens, wanneer rampen zich aankondigen.

 10. Satellieten? Geoengeneering? Natuurlijke veranderingen? Combi van beiden? Grote vraag blijft? Waarom al die technologie? En zolang ze de waarheid hierover niet vertellen, blijven we maar speculeren/filosoferen. Sowieso is onnatuurlijke energie toevoegen aan natuurlijke energie gevaarlijk, want als die in botsing komen krijg je bliksem/een ontlading. Ook voor de mens. Een mens laadt op en laadt/ontspant af. Als dat laatste niet meer op een natuurlijke weg verkregen kan worden door onnatuurlijke energie, dan word je ziek. In feite sta je dan continu onder spanning.
  Sowieso is het niet verstandig, als het weer op een natuurlijk manier opschuift, om dat tegen te houden. Dan maak je het juist erger.
  Ik ben al 15 jaar bezig met deze vraag. Zoektocht gezocht in de oudheid, oude culturen, religies(zijn allen gebaseerd op natuurfenomenen in eerste instantie), wetenschap enz. Ik geloof niet in aliens, en als er hybride mensen/aliens zijn, dan hebben we ze zelf gemaakt. Piramides(staan over de gehele wereld, zijn in mijn ogen de zendmasten van nu. Vraag blijft: waarvoor dienen die toen dan? Is er toch een planeet, die 1 keer in de zoveel tijd voorbij komt en de boel hier verstiert? Was er in het verleden al hightech? Nu ja, alles wat we/ze doen wordt gestuurd op de sterrenbeelden/planeten kalenders. Er zijn veel tellingen. Ik noem ze bijhoudkalenders/cycli’s. Waarvoor is dat? 1 theorie is deze: Vroeger zat land aan elkaar en door natuurlijke oorzaken zijn deze in stukken gegaan. Je kunt goed zien aan landen/werelddelen, dat ze aan elkaar hebben gezeten. Zou het kunnen, dat daarom al die technologie wordt gebruikt? En wie beslist erover wat we doen en wanneer? Er moeten mensen zijn, die dit sturen. En aan die mensen vraag ik: waar zijn jullie mee bezig en waarom?
  Waar ik het meest gefrustreerd over ben is: dat wij zelf niet kunnen bepalen/beslissen, wat we gaan doen. We zijn overbodig aan het worden voor het systeem. Zo kunnen we zelf ook geen oplossingen uit proberen of gezamenlijk er aan werken in het algemeen. En tegelijkertijd zeggen de machthebbers: we doen het samen. Dit noemt men: contradictie. Dit gegeven is heel gevaarlijk, want je verlangt van mensen, dat ze het gezamenlijk moeten doen en als je dat doet, dan word je tegengewerkt/afgestraft. Zo maak je mensen gek. En volgens mij vindt Jesus dit ook niet goed/verstandig. Wat doen we hier aan? Nu ja sowieso met beide benen op de grond blijven staan. Zorgen dat je toch ontspant. En blijf menselijk tot de piek bereikt is. Ik ben ervan overtuigd, dat het goede altijd zal overwinnen, mede door karma.

 11. @Goudsbloem,

  Persoonlijk denk ik dat de aarde omstreeks 6000 jaar oud kan zijn. In Genesis 1 wordt de schepping in 6 dagen voltooid en de 7e dag was de Sabbath.
  We zien dat God slechts hoeft te spreken en het is er.
  Al die verhalen van de Evolutie georiënteerde wetenschappers zijn gebakken lucht.
  Als bewijs voert men vaak de Grand Canyon in Arizona aan, waar men volgens hen dan, de vele aardlagen tot miljarden jaren terug kan zien.
  We gaan nu naar Mount St. Helens die zeer krachtig uitbarstte in de staat Washington in het Noordwesten van de Verenigde Staten. Dit vond plaats op 18 mei 1980.
  Een deel van de vulkaan werd weggevaagd en tientallen kilometers in het rond werden complete wouden platgeslagen. Enorme modderstromen deden nieuwe canyons ontstaan. Deze modder versteende in de loop der jaren, en toen wetenschappers met de C14 methode de ouderdom wilden testen, bleek dit gesteente 18.000 jaar oud te zijn!
  Niet erg betrouwbaar dus.
  Evolutionisten gebruiken nogal eens een cirkelredenering.
  Hoe kunnen we de ouderdom van de verschillende aardlagen vaststellen? Dat doen we aan de hand van de fossielen die we in die aardlagen vinden. Maar als we de ouderdom van de gevonden fossielen willen vaststellen, dan doen we dat aan de hand van de aardlagen waarin ze gevonden zijn. Absolute waanzin dus!
  We moeten ons goed realiseren, dat het landschap op aarde drastisch veranderd werd door de Zondvloed. Alles heeft onder water gestaan, zelfs de hoogste berg!
  Al dat water is er nog steeds, dus gebergten zonken ineen en andere gebieden kwamen omhoog. Terwijl aan het eind van de Zondvloed gebergten weer omhoog kwamen.
  Hierdoor ontstonden er totaal nieuwe landschappen en was de aarde onherkenbaar veranderd, en zo is ook b.v. de Grand Canyon ontstaan.
  Dit is overigens één van de meest spectaculaire landschappen op aarde en zeker een bezoek waard. Helaas komen de meeste toeristen er alleen maar voor één dag, en dan missen ze de vele veranderende kleuren gedurende het verloop van de dag. Ook kan men langs een paar smalle paden afdalen naar de Colorado.
  In ieder geval hecht ik meer waarde aan de Bijbel dan wat wetenschappers over het ontstaan van de aarde en het heelal zeggen.

 12. Veel gevaccineerden blijken magnetsch te zijn, zelf zo sterk dat er een mobiele telefoon blijft hangen op de plaats waar gevaccineerd is.
  Als er 2022/2023 een emp komt van de zon en het ons daartegen beschermende magnetische
  veld is zo goed als verdwenen, wat voor gevolg zal dat hebben voor die (magnetisch) gevaccineerden?
  Maakt dit deel uit van het plan om de wereldbevolking te decimeren, vaxx erin en de zon doet
  de rest.

 13. 5G is zeker de oorzaak van vogelsterfte hier en daar. Vogels zijn extra gevoelig hiervoor, waarschijnlijk vanwege a) hun grootte en b) hun orientatievermogen: zeker op de zon maar ook voor (electro)magnetische velden. 5G verstoord dit dusdanig dat ze in die gebieden waar de straling sterk genoeg is het loodje dan wel hun orientatievermogen leggen.
  Zie: https://nieuwsredactie.fhj.nl/index.php/2020/04/19/factcheck-video-vogels-sterven-door-5g-zendmasten/
  https://www.bijenhouden.nl/phpbb/viewtopic.php?t=34711
  https://5gisnietoke.nl/bronnen/bijen.html
  etc. etc. etc.

 14. Als iki postduif geweest was had ik ook voor de vrijheid gekozen.Beter als met 400 (collega’s) in een benauwde vrachtwagen te zitten met veel te weinig ventilatie, met als uitzicht
  ,dat bij aankomst je kop van je lijf wordt getrokken.LEVE DE VRIJHED>geef ze geen ongelijk,maar wij(mensen)zitten er wel mee opgescheept met die `vliegende ratten`.1+1=geen2.
  Effe lache.

 15. Vande week als ik in mijn krant dat de vogels het “ aardmagnetische veld” kunnen zien.
  Dit is ook de aanwijzing voor de trek bij trekvogels.
  Inheemse vogels al kippen hebben dit niet.
  Een groep wetenschappers is al jaren op zoek naar z’ on lichtgevoelig molecuul en hebben dit nu gevonden in het oog van een trekkende Europeesche roodborst.
  Daar is het eiwit “ cryptochroom” aanwezig”
  Ze deden metingen om te zien of de kwantum mechanische effecten ook optraden en onder invloed van licht electronen – paren en er ontstonden mechanismen als “ op en neer”
  d.w.z. Dat “ lichtgevoelige moleculen in de ogen van de vogeltjes worden beïnvloed worden door de magneet velden in de natuur.
  De resultaten van deze onderzoeken zijn vorige week gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Nature.
  Wat ik hieraan zo mooi vind, en dit in contrast met het artikel, dat de natuur geweldig prachtig en volmaakt in elkaar zit en dat wij mensen daar op een vreselijke manier mee aan het knoeien en manipuleren zijn.
  Op allerlei terreinen.
  Ik weet dat God alles “ volmaakt en zonder fouten “ gemaakt heeft.
  En EENMAAL …. ZAL hij het ook weer zo terug krijgen.
  Dat is het grote DOEL van alles wat op aarde is. ( inclusief de mensheid!)
  Een nieuwe Hemel en een nieuwe aarde!
  Shalom
  Anna

 16. Het magnetisch veld van de aarde kent oscillaties, en ik heb dit al dikwijls beschreven op deze website daar geraken ook dieren door in de war. Walvissen op hun route, duiven, allerlei vogels, maar ook vaartuigen en vliegtuigen kunnen daar hinder van ondervinden. Je hebt het magnetisch noorden dat aan het verschuiven is en het geografisch noorden, die twee zijn niet hetzelfde. De zon en de zonneactiviteit speelt hierin zeker een rol. Je moet weten op de zon is het nooit rustig, er doen zich steeds geweldige explosies voor van energie, maar de zon is een ster en heeft een levensloop, eens in de tijd zal de zon stoppen met kernfusie en dan…..??? Shalom

 17. @Goudsbloem schreef:
  30/06/2021 om 11:01 pm

  De bijbel geeft wel degelijk aan hoe oud de aarde is. Er staat dat de aarde in 6 dagen is geschapen, Jezus herhaalt dit en zelfs in de 10 geboden staat het. Wanneer je nu de chronologie van de bijbel neemt, de leeftijden bij elkaar optelt van Adam af, dan kom je ruwweg op idd tussen de 6000 en 7000 jaar.

  Bekijk de volgorde van scheppen eens.. Planten kunnen best een dag zonder zonlicht, maar geen duizenden jaren. Ook kunnen ze wel een dag zonder de insecten die de planten moeten bestuiven, maar als de dagen die in Genesis genoemd worden jaren, of duizenden jaren zouden zijn, kom je toch wat in de problemen.

  Dat het magnetische veld afneemt is bekend, en dit geeft natuurlijk problemen. Maar waarom het afneemt weet niemand…… men denkt dat het magnetisch veld gaat omkeren, maar dat is zoals ik eerder schreef onzin. Noord blijft Noord en Zuid blijft Zuid. Wanneer je deze op elkaar zet, blijden de magnetische veldlijnen dezelfde richting op stromen, dus nog steeds van Noord naar Zuid.

  Wanneer hele continenten omkeren (dus letterlijk andersom gaan liggen) dan heb je natuurlijk een ander verhaal. Massa heeft aantrekkingskracht. Op de boden van de oceaan liggen hele platen omgekeerd (veroorzaakt door de zondvloed) Daar meet men dus omgekeerde magnetische velden. Echter is dit niet omdat het magnetisch veld omdraait, hele aardplaten liggen daar op z’n kop, maar het magnetisme blijft in zo’n plaat hetzelfde, Magnetisch Noord blijft Noord, ook al wijst het nu naar het Zuiden.

 18. Hoe is het 5G netwerk grafisch voor te stellen?
  Tot welke hoogte reikt het t.o.v. het aardoppervlak?

 19. “want voor het voorkomen of stoppen van grote klimaatcyclussen en kosmische gebeurtenissen heeft de mensheid geen enkele technologie beschikbaar.”

  De mens is altijd strijdvaardig geweest. De wil om te overleven moet niet onderschat worden.
  Technologisch gezien zijn we in staat om een zonnescherm in de ruimte te bouwen en daarmee de impact van bijz. zonnevlammen op te vangen.

  De stelling dat onze technologie te beperkt is om kosmische gebeurtenissen te stoppen is naar mijn mening onjuist en een erg negatieve houding. Zeker in deze tijd is een beetje optimisme gewenst.

 20. Recentelijk zijn ook nederlandse postduiven bij Parijs gelost. Ook daarvan is een aantal niet op de til teruggekeerd.

  Een duif heb ik mijn huis dood aangetroffen en de eigenaar in kennis gesteld. Die vertelde mij dat hij nog een duif mistte en vertelde het verdere verhaal.

  Buiten de duiven zijn er nog vele tekenen meer van dieren die compleet van slag zijn. We maken ons druk over Corona maar zijn blind voor wat de dierenwereld (lees moeder aarde) ons te vertellen heeft!!!

 21. Grappig dat er nog steeds christenen zijn die denken dat de zon ouder is dan de aarde. Of dat de aarde gevormd is dmv van de zon… Dan geloof je bijbel dus niet…

 22. Ja ,
  Ze zijn niet aangekomen omdat we heden tendage met een zegel werken op de brief ipv met postduiven.
  De post is streng geworden.

 23. @ Qvic,
  De eerste zin van uw reactie ‘slaat de plank volledig mis’ . Het zou iedereen bekend moeten zijn dat in de geologie boringen plaats vinden die honderden, zelfs duizenden meters diep de aarde in gaan, maar ook op Antarctica gebeurt dit. Zoals een kompas altijd het magnetische noorden aangeeft, vindt men op grote diepte metaaldeeltjes die het tegenovergestelde weergeven. Deze pole-switch heeft in het bestaan van de aarde meerdere keren plaatsgevonden. Ook op zeer grote diepte vindt men in het ijs luchtbellen die exact de samenstelling van de lucht weergeven van duizenden jaren geleden waarbij het CO II gehalte soms dramatisch hoog bleek te zijn. Én dit alles zonder invloed van de mens, gelukkig maar ; anders was er van de wereld niet veel terecht gekomen.
  Nu, in tijden waar alles mogelijk schijnt te zijn …. , is de mens inmiddels de grootste catastrofe die de aarde belaagd. Zonder enige vorm van schaamte experimenteert men de laatste decennia met het voortbestaan van alles om ons heen. Natuurwetten worden terzijde geschoven, maar de catastrofale gevolgen zijn niet te overzien. De pseudowetenschap en de ‘nieuwsgierigheid’ over hoe ver men gaan kan, heeft al zeer lang …. de toelaatbare grens overschreden. De geologie echter is ontstaan omdat men o.a. wilde weten hoe de aarde is ontstaan, niet vanwege manipulaties.

 24. “Vandaag heeft de Amerikaanse Food and Drug Administration een veiligheidsmededeling uitgegeven waarin het publiek wordt geïnformeerd dat de resultaten van SARS-CoV-2-antilichaamtests op geen enkel moment mogen worden gebruikt om de immuniteit of bescherming tegen COVID-19 te evalueren, en vooral niet nadat de persoon een COVID-19-vaccinatie heeft gekregen.”

  https://www.globalresearch.ca/fda-reverses-itself-rejects-covid-antibody-test-results-insanity-reigns/5749004

 25. doeterniettoe schreef:
  30/06/2021 om 5:55 pm

  Er staat nergens in de bijbel hoe oud de aarde is. De 1e mens werd 6000 jaar geleden geschapen, maar de aarde kan dus wel veel ouder zijn.

 26. een duif zou in zijn snavel gevoelige (metalen )deeltjes hebben om zo te navigeren over lange afstand ook de zon en de sterren worden gebruikt en ook waterlopen , door het slechte weer van de laatste weken zou het kunnen dat een deel van deze ijkpunten niet bereikbaar was naar het magneetveld dat zwakker word kan er inderdaad mee te maken hebben , belgische duiven zijn in frankrijk recent gelost en zijn naar het zuiden gevlogen en niet aangekomen in Belgie.

 27. Dat de polen naar elkaar toe gaan en/of omdraaien is niet eens mogelijk, weer zo’n fantasie op papier verhaal. Net zo als dat zonnevlammen de aarde kunnen bereiken. De aarde heeft een ondoordringbare barrière voor deze stralingen, niet voor niets is de hemel blauw. Ik denk eerder dat het komt door het 5G netwerk, wat vernietigend voor de flora en fauna is. Met hoge 5 G stralingen kunnen ze soms wel 63 GHz. aan tikken en bij 60GHz. gaat het zuurstof molecuul resoneren. Als dat gebeurt kan geen enkel levend wezen meer zuurstof opnemen. Want als het zuurstof molecuul resoneert, gaat het niet meer met andere moleculen een verbinding aan. Als er met straal verbindingen gewerkt wordt, zenden ze bewust deze zeer hoge stralingen en als daar toevallig nu net een zwerm vogels vliegen, die zullen letterlijk dood uit de lucht vallen. Maar dit is een commercieel belang en vaak staan ze er gewoon niet bij stil dat ze hiermee alles uit de lucht maaien wat leeft. Daar ook deze straalverbinding maar even actief wordt, zal het moeilijk te bewijzen zijn. Dus worden er de meest fantastische verhalen verzonnen om de werkelijkheid te kunnen verdoezelen, vanwege eventuele schade claims.

 28. De electromagnetische straling van 5g kan ook een rol spelen, indien 5g straling sterk genoeg is om op afstand rfid chips en vergelijkbaar af te lezen, dan, zal het interne kompas bij vogels ontregeld kunnen raken.
  Recent werd een bericht uitgestuurd voor vliegtuigen omdat HAARP experimenten doet, nu toevallig enkele dagen/weken erna een afwijkende hittegolf in VS.
  De afgelopen decennia worden vele electromagnetische straling experimenten technieken gedaan, zonder dat de gevolgen voor mens, dier, insect goed onderzocht zijn. De stralingsgolflengte gaat steeds meer richting de golflengtes van ioniserende straling, dit veroorzaakt dna schade.

 29. Off topic? Tik bij de YT zoekmachine ook eens in, ”600 000 000 verdwenen”, dan zal je zelf wel vernemen waarover het precies gaat … Politiek geklungel.

 30. 2012 was een typo. Had 2022 moeten zijn. Blijft een leuke film 😉

 31. Beter rondkijken.. zonnevlekken bijna nul , daarvoor in plaats: coronal mass ejections.
  En door minder magnetische bescherming… meer kosmische straling, die niet van de zon is…dat wordt nog al eens vergeten. Hoeveelheid gamma straling uit de ruimte neemt toe..
  Zie suspicious obsevers… YouTube..
  Andere verklaring: duiven gaan niet op weg als er noodweer aan komt. Dat voelen ze beter aan als ons KNMI…

 32. Een onverwachte schokgolf, waarvan niemand juist weet waar ze vandaan komt, is misschien een klein voorsmaakje van de dingen die gaan komen.

  Interplanetary shock wave sparks auroras
  This was not in the forecast. A low-amplitude interplanetary shock wave hit Earth’s magnetic field during the early hours of June 30th, sparking mid-summer auroras over Canada:
  We don’t know where this shock wave came from. It might be the early arrival of the June 27th CME, originally expected July 1st, or perhaps a different stealthy CME that “flew under the radar” when it left the sun.
  https://www.spaceweather.com/archive.php?view=1&day=30&month=06&year=2021
  (Voor Nederlandse vertaling gebruik: https://translate.google.com)

 33. zag al een reactie over 5 G mmm zou me niet verbazen als die duiven daar het slachtoffer van zijn geworden.
  Maar er zullen er nog genoeg langzaam binnen druppelen hoop ik.
  Vroeger zelf duivenmelker geweest en soms kwamen ze maanden later pas thuis

 34. Als het magnetisch beschermveld, dat de Aarde beschermt tegen kosmische microgolf straling en tegen de UV-C straling van de Zon, drastisch kleiner wordt of zelfs helemaal wegvalt, zal dat uiteraard zware gevolgen hebben voor de productie van landbouwgewassen en de veeteelt.

  Als de voedselvoorziening hierdoor met 90% daalt, zal het onmogelijk zijn om de huidige wereldbevolking van voldoende voedsel te blijven voorzien met hongersnood als gevolg.

  Zou dat de reden kunnen zijn waarom men de wereldbevolking drastisch wil reduceren door de ‘nutteloze eters’ te elimineren? De idioten, die staan te springen om zelfmoord te plegen door zich een gifspuit te laten zetten, doen dan toch nog iets nuttig…

 35. Toen ik dit las dacht ik aan 5G Want dat brengt ook dieren in de war. Maar dat het de poolverschuiving plaats vind dat verbaast me ook geheel niet en dat dat ook invloed heeft op dieren. .

 36. Hmm, de tijdspanne kan ik als christen niet achter staan. De aarde is volgens Bijbels perspectief 6000, en bijna 7000. De ijstijd komt overeen met de periode na de zondvloed. Wie verwacht de Heere der Heren? Wees bereid! Nog 1 maal zal de aarde wankelen en geschud worden en die tijd is zeer aanstaande! Als u dan deze dingen beginnen te gebeuren, Richt dan uw hoofden omhoog want uw verlossing voorbij!

 37. Omkeren van het magnetisch veld is onmogelijk. Als Noord en Zuid naar elkaar toe trekken, zou in mijn beleving dit alleen maar het gevolg kunnen zijn van het elkaar aantrekken. Noord een Zuid trekken elkaar aan, gelijke polen stoten elkaar af. Dus als ze elkaar aantrekken en uiteindelijk botsen, zullen ze aan elkaar blijven plakken, omdat ze elkaar blijven aantrekken.

  Persoonlijk denk ik niet dat het mogelijk is. Een magneet heeft een negatieve en positieve kant, deze zijn in oppositie van elkaar en komen nooit bij elkaar. Dit kan ook niet, anders zouden ze elkaar opheffen en verdwijnt het magnetisch veld, of er ontstaan twee nieuwe polen, die ook weer tegenover elkaar liggen. Maar omdraaien is niet mogelijk, een noordpool wordt geen zuidpool of andersom…. magnetisme heeft geen achteruit.

  Het magnetisch veld van de aarde neemt af en wordt zwakker, dit is al jaren bekend. Het kan zo zijn dat continenten verschuiven en daarmee ook het magnetisch veld verandert. Maar omkeren is onzin, noord en zuidpool op een magneet zijn tegenpolen en kunnen alleen in die hoedanigheid bestaan, anders heb je geen magnetisch veld.

 38. Bedankt voor je Column.
  Wij menselijke beschaving komen er net achter dat we misschien zelfs al 1000e jaren
  door ‘Leiders’ geïndoctrineerd worden in het voordeel van hun en in het nadeel
  van ons de gewone Burger.
  Laten we dit de komende 1000e jaren andersom draaien.
  Succes allemaal in deze veranderde tijden waar realiteit fantasie is en
  fantasie realiteit is

 39. De Aarde heeft al heel wat doorgemaakt. Wij mensen hebben geen overzicht van de cycli die soms miljoenen jaren duren. Er is wel een cyclus van de Zon van rond de 10.000 jaar. Waarschijnlijk is dat een zich herhalende mini nova, waarvoor langzamerhand steeds meer bewijs is gevonden.
  Suspicious0bservers (0=nul) is een heel goede informatiebron. Laatst heeft de CIA ook een voorheen ‘classified’ boek vrijgegeven van Chan Thomas: The next end of the World.

 40. Ik snap het niet helemaal hoor… Bij het ene artikel wordt de bijbel er bij gehaald (selectief) en het andere wordt de evolutietheorie van scientism gepredikt (wetenschap vervormd tot religie).

  Als de bijbel waar is dan is de aarde ~6000 jaar oud (joodse jaartelling) en neemt het aardmagnetisch veld al sindsdien af, of sinds de zondvloed af (~4500 jaar, Chinese jaartelling). Is de aarde miljarden jaren oud, wat vereist is voor de al lang achterhaalde evolutietheorie, tja… Dan moet je iets verzinnen om de meetwaarden te verklaren. De asymptoot veld=oneindig ligt namelijk bij 10.000 jaar. Daar ligt natuurlijk een conflict.

  De bijbel zegt trouwens wel dat de aarde in de laatste dagen zal waggelen als een dronkeman. Dat klopt dus blijkbaar wel. De informatie uit dit artikel zou ik me echter niet te druk om maken.

 41. Nou ja, gelukkig hebben de hoge heren dan weer een andere reden om mensen geld af te persen met bijdrages ter ‘voorbereiding op en hulp bij de gevolgen van een kosmische golf’. Het maakt hen namelijk niet uit hoe of wat, betalen zult u toch. En anders zullen ze u wel een schuldcomplex aanpraten dat de poolomkering ook al een gevolg is van de menselijke invloed op het klimaat. De meeste mensen tegenwoordig zijn helemaal nergens meer mee bekend en zullen het nog geloven ook.

  En de electriciteitsafhankelijkheid mag dan groot zijn, als die uitvalt betekent dat niet terug naar de steentijd, meer naar rond 1800.Maar dan wel met heel veel kennis nog aanwezig, het zou me verbazen als de zaken dan niet binnen pak m beet 50 jaar weer aardig op peil zijn gebracht. Met dien verstande dat diegenen die de ellende hebben overleefd naar alle waarschijnlijkheid niet zitten te wachten op een herhaling van de ‘woke-cultuur’ of de ‘white-priviledge’ kletskoek.

 42. Juist, wij zijn niet de oorzaak van de beperkingen van deze gevangenis planeet, nu beginnen we het echt gewaar te worden dat we in slavernij worden gehouden voor fake redenen, voor leugens! Maar de tirannen zullen daarom hun gijzelingsgreep niet lossen!

Comments are closed.