Global Cooling: Grootste toename sneeuw en ijs op Groenland ooit, zeldzame zomervorst in delen VS

De echte, ongemanipuleerde statistiek laat zien dat er al zo’n 80 jaar sprake is van afkoeling, en niet opwarming. Wat hebben de instituten gedaan om hun theorie te ‘bewijzen’? Deze statistiek (van de VS) gekanteld, zodat valselijk de indruk wordt gewekt dat de rode lijn omhoog loopt. (2)

—————————————————————————————————————————————-

Kou verwoest oogsten in Zuid Amerika en zelfs Oost Afrika – Alle opwarming in no-time weggevaagd: Gemiddelde wereldtemperatuur sinds 2016 met 0,7 graden gedaald – NASA data: Wereldwijde sneeuwval de afgelopen 40 jaar met 3% toegenomen

—————————————————————————————————————————————–

Terwijl nationale en internationale weer- en klimaatinstituten blind in hun antropogene CO2-Global Warming theorie volharden, blijft het klimaat stug doorgaan met ongehoorzaam zijn aan dit door de Westerse globalisten voorgeschreven dictaat. Eén van DE historische signalen van Global Cooling zijn toenemende en elkaar razendsnel afwisselende weerextremen. Goed voorbeeld is de VS, waar het westen zucht onder zinderende hitte, maar het een paar staten verderop juist ijzig koud is. In Minnesota heeft het midden in de zomer overdag zelfs gevroren. Verder kent Groenland de grootste toename in sneeuw en ijs ooit gemeten. Maar leest u daar iets over in de media? Nee, die moeten Global Warming blijven verkondigen, en focussen zich daarom uitsluitend op de plaatsen waar het op dat moment heet is.

Het nieuwe Zonne Minimum zorgt er in combinatie met het snel in sterkte afnemende magnetische veld voor dat de straalstroom onstabiel en onregelmatig wordt. Hierdoor ontstaan grote ‘bubbels’, waardoor de hitte van het zuiden verder dan gewoonlijk naar het noorden kan stromen, zoals nu in de Canadese staat Manitoba, waar een ramptoestand voor de landbouw is uitgeroepen vanwege hitte, droogte en daarnaast ook nog eens een sprinkhanenplaag.

Maar waar een hitte ‘bubbel’ van zuid naar noord ontstaat, gebeurt dat ook andersom, en stroomt ijzige poolkou naar plaatsen waar het normaal gesproken op dat moment zelden of nooit komt. In de Amerikaanse staat Minnesota, pal ten zuiden van Manitoba, heeft het op 8 juli, midden in de zomer, overdag zelfs -1,1 graden Celsius gevroren. Ook in Michigan, dat nog zuidelijker ligt, vroor het in de ochtend van 9 juli -0,6 graden Celsius. Het contrast was enorm, want een dag ervoor was het in bijvoorbeeld Stonington nog ruim 23 graden geweest.

Extreme verschillen en schommelingen in VS

In Concord, de hoofdstad van de staat New Hampshire, werd het een week geleden maximaal 15 graden, waarmee het koude record uit 1914 werd verbroken. Slechts twee dagen eerder gaven de thermometers daar nog 35,5 graden aan (wat overigens géén record was).

Op de kaart ziet het er al dagen zo uit (verwachtingen voor maandag):

Hier ziet u heel duidelijk de ‘bubbels’, die laten zien dat de straalstroom dankzij Global Cooling steeds meer van slag raakt. De media benadrukken op misleidende wijze de rode gebieden, om de valse indruk te blijven wekken dat de aarde aan het opwarmen is. De enorme gebieden met kou worden enkel ‘het weer’ genoemd, en altijd gebagatelliseerd.

Dezelfde media schreeuwen al jaren dat de zomers steeds heter worden, maar is dat ook zo? Volgens de National Climate Assessment data in de VS is dat niet waar – integendeel, tussen 1910 en ongeveer 1960 waren de zomers doorgaans een stuk warmer dan daarna:

In de aangrenzende staat Maine werd het op 10 juli 1911, dus vandaag precies 110 jaar geleden, maar liefst 43,3 graden Celcius. Het was de heetste zomer ooit, die ondanks 40 jaar ‘Global Warming’ nog steeds niet overtroffen is.

En wat de opwarming van de oceanen betreft: zelfs de statistieken van door moderne klimaatprofeten gecontroleerde instituten laten zien dat bijna alle gebruikte modellen een véél te hoge opwarming hebben voorspeld, en de werkelijke toename gering is:

Vorst verwoest oogsten in Zuid Amerika

Ook in Zuid Amerika is het – net als in Nederland en Europa – dit jaar lange tijd ongewoon koud geweest, met als voorspelbaar gevolg een grote impact op de landbouw. De Braziliaanse graanproductie is dit seizoen in één maand met 3 miljoen ton naar beneden bijgesteld naar 93,4 miljoen ton. Zware vorst heeft daarnaast ook de koffie en suikerriet teelt grote schade toegebracht. In sommige delen van Brazilië is 60% van de oogst weggevaagd door de kou. Analisten voorspellen een nog grotere vermindering van de opbrengsten vanwege de ‘ongewoon lage temperaturen’ in niet alleen in Brazilië, maar ook in Argentinië, Uruguay, Paraguay en Bolivia.

Koudste juni ooit in Australië

Aan de andere kant van het zuidelijk halfrond is het in Nieuw Zeeland en grote delen van Australië eveneens zeer koud. In Sydney werd het gisteren maar 12,1 graden, de koudste julidag in 10 jaar. Al in mei was het in de miljoenenstad sinds 1964 niet meer zo koud geweest. Voor maandag staat de vierde, door het Bureau of Meterology (BOM) ‘ongewoon’ genoemde enorme koudegolf met storm en zware regenval op het programma. Het BOM is net als het KNMI een notoire opwarming-propaganda verspreider, maar kon desondanks niet ontkennen dat afgelopen maand de op één na koudste juni ooit gemeten was. (1)

Kou in Kenia

Zelfs Afrika begint last te krijgen van Global Cooling. In Kenia is de winter al in mei begonnen, in plaats van in juli. In de Keniaanse hoofdstad Nairobi, daalde het kwik ’s nachts tot gemiddeld 10 graden, en werd het overdag niet warmer dan 18 graden. Deze temperaturen zijn tussen de 6 en 8 graden Celsius lager dan normaal. Allerlei gewassen, met name tomaten, pepers, komkommers, aardappelen en uien werden zwaar getroffen door de kou, waardoor ziekten ontstonden. De prijs van bijvoorbeeld een kilo tomaten steeg vervolgens van 46 dollarcent in april naar 74 dollarcent nu.

De National Oceanic and Atmospheric Administratie (NOAA) heeft donderdag een ‘alert’ afgegeven voor het bekende La Niňa klimaatpatroon, dat doorgaans koudere temperaturen en droogte veroorzaakt. Global Cooling zal hierdoor in de herfst en winter gaan versnellen. Het tegenovergestelde fenomeen, El Niňo, is overigens de echte verantwoordelijke voor de opwarmingspieken in 1998, 2016 en begin 2020 – niet antropogene Global Warming.

Gemiddelde wereldtemperatuur gezakt tot onder het 30 jarige gemiddelde

In juni lag de door satellieten gemeten gemiddelde wereldtemperatuur onder het 30 jarige gemiddelde. Tussen mei en juni daalde de temperatuur in de lagere troposfeer van +0,08 C. boven de basislijn naar -0,01 C, waardoor het kouder was dan in 1983. Dat de temperatuur aan de grond in de VS het omgekeerde patroon volgde – van -0,41 C. in mei naar +1,44 C. in juni – is andermaal bewijs van door lage zonneactiviteit en Global Cooling veroorzaakte weerextremen. De jarenlange afkoelende trend in de hogere atmosfeer begint nu in de lagere delen door te dringen.

Dat is goed te merken in China, waar er zeldzame zomersneeuw is gevallen in het Qilian-gebergte; in Centraal Azië, waar de temperatuur aankomende week mogelijk 20 graden lager uitkomt dan het gemiddelde; en zeker in Groenland, waarvan klimaatalarmisten nog niet zo lang geleden voorspelden dat het door onze schuld compleet sneeuw- en ijsvrij zou worden. Groenland kreeg er op 26 mei maar liefst 12 gigaton bij, de grootste toename ooit gemeten, eentje die letterlijk ‘off the charts’ ging. Op 24 juni kwam daar nog eens 4 gigaton bij, eveneens een absoluut record voor een zomermaand. Zelfs in juli komt er nog steeds sneeuw en ijs bij, waardoor de balans nu boven het langjarige gemiddelde van 1981 tot 2010 ligt.

Deze trend wordt niet alleen in Groenland, maar wereldwijd geconstateerd. De ervaren data analist Zoe Phin downloadde alle NASA data van 1980 en 2020, en ontdekte dat de wereldwijde sneeuwval de afgelopen 40 jaar juist met bijna 3% is toegenomen. Het noordelijke halfrond kende weliswaar een lichte daling, maar het zuidelijke halfrond juist een forse groei.

40 jaar lang louter onzin over het klimaat, maar een ommekeer zit er niet in

Kortom: Al Gore en al zijn volgelingen in de politiek, media en (pseudo)wetenschap hebben jarenlang louter ONZIN verkondigd. Het klimaat is niet lineair, maar cyclisch. De milde opwarming van de vorige eeuw was volkomen normaal en zelfs broodnodig na het koude Maunder Minimum. Niet een paar promille menselijke CO2 uitstoot is verantwoordelijk is voor alle heftige weer en ‘klimaat’ verschijnselen, maar zaken waar wij totaal geen controle over hebben: de zon, het afnemende magnetische veld, en de al duizenden jaren oude, volstrekt normale klimaatcycli.

U hoeft echter geen ommekeer in het beleid te verwachten. Daarvoor hangen er teveel reputaties en carrières vanaf, teveel belastinginkomsten, teveel monstrueuze winsten en subsidies voor de klimaatindustrie en -NGO’s, teveel ‘Agenda-21’ en ‘Great Reset’ doelstellingen die moeten worden vervuld om de energiezekerheid en welvaart in het Westen stapsgewijs af te breken, en de hele wereld te onderwerpen aan een communistische klimaat-vaccin dictatuur.

Dus zelfs al zou het midden in juli ooit gaan sneeuwen en vriezen, dan nog zullen dezelfde Orwelliaanse leugeninstituten blijven beweren dat het allemaal de schuld van door mensen veroorzaakte CO2 uitstoot is. En weet u wat? De meesten zullen dat nog klakkeloos aannemen ook, want als 2020 één ding heeft aangetoond, is dat de mensheid nu echt ALLES wijs gemaakt kan worden, hoe ongefundeerd en absurd het ook is, hoeveel bewijs er ook is van het exacte tegendeel van de propaganda die dagelijks via de media over het volk wordt uitgekotst.

Zet u dus schrap voor kou, voor nog meer extreme temperatuurschommelingen en weersomstandigheden, en dat in de wetenschap dat het enige dat ons daar goed tegen kan beschermen, een stabiele en betaalbare ‘fossiele’ energievoorziening, de komende jaren in ijltempo zal worden afgebroken om – u raadt het al – de niet bestaande ‘opwarming’ te stoppen.

 

Xander

(1) Electroverse
(2) Electroverse

Zie ook o.a.:

30-06: Dierenwereld raakt van slag door snel afnemende magnetische veld aarde
14-06: Solar wetenschappers: ‘Er staat iets groots te gebeuren op de zon; wij noemen dit het Termination Event’
22-05: Werd de stroomstoring in Kazachstan veroorzaakt door extreem verzwakte magnetische veld Aarde?
29-04: Climate Science Center wetenschapper waarschuwt voor ‘super zonnevlam’ in 2023
20-02: Kou doet groene energie de das om: Windmolens oorzaak van instorten stroomvoorziening in Texas
06-02: Global Cooling zet door: Satellieten constateren scherpe temperatuurdaling atmosfeer
25-01: Duitsland overweegt elektriciteit te rantsoeneren vanwege onstabiliteit door groene energie
12-01: Deutsche Bank: Green Deal EU betekent mega crisis, eco-dictatuur en groot verlies van welvaart
04-01: Global Cooling: Wereldwijde kou en sneeuw records, maar Bill Gates wil zonlicht dimmen

2020:

13-12: De echte reden van de spoedwet: Secretaris-generaal VN wil permanente klimaat noodtoestand tot 2050
08-12: Duizenden jaren oude klimaatcyclus en zonne activiteit markeert begin nieuwe IJstijd
08-11: Global Cooling: Tikkende tijdbom Noordpool kan abrupte extreme afkoeling Europa veroorzaken
18-10: Wetenschapsblad Energies: Duurzame energie heeft verwoestend effect op milieu en klimaat
31-08: Gobal Cooling bevestigd: Groot Zonne Minimum begon op 8 juni 2020 en duurt tot 2053
03-07: Energietransitie: ‘Nederland wordt één groot industriepark vol windmolens en zonnepanelen’
16-06: Groene Nieuwe Deal’ EU veroorzaakt slechtere oogsten en hoge voedselprijzen’
13-02: (/ Brusselse ‘Green Deal’ verzekert de ‘economische zelfmoord’ van ons ooit vrije en welvarende werelddeel)
25-01: ‘Robuust wetenschappelijk bewijs’ dat klimaat niet door CO2, maar door wolken wordt bepaald
21-01: Klim(h)aatmeisje Greta eist in Davos volledige stop op brandstof terwijl het juist kouder wordt
21-01: (/ Topeconoom Armstrong: ‘De klimaatactivisten zullen de economie vernietigen’ – Donald Trump: ‘De alarmisten eisen altijd hetzelfde: absolute macht om ieder aspect van ons leven te domineren, veranderen en controleren’)
15-01: Val Romeinse Rijk op herhaling: ‘Green Deal zal Europese Unie doen instorten’

2019:

20-12: Urgenda bedrog: Staat moet op basis van fake science CO2 uitstoot sneller verminderen (/ IPCC erkent eigen foute voorspellingen: opwarming in 10 jaar niet 0,2 maar slechts 0,05 graden C.)
30-11: Oud-hoofdredacteur: Uitroepen klimaat noodtoestand door EU is vergelijkbaar met opkomst Nazi’s
09-11: Zo wordt de komende systeemcrisis gebruikt voor een wereldwijde klimaat dictatuur
12-10: CO2 vrije wereld onmogelijk: Iedere week 10 nieuwe kerncentrales of 10.500 windmolens nodig
24-09: Europese Klimaat Verklaring: 500 wetenschappers stellen dat er geen klimaatcrisis is
09-03: Greenpeace oprichter: Opwarming door menselijke CO2 is totale hoax en bedrog (/ ‘In klimaatagenda is wetenschap vervangen door bijgeloof en een giftige combinatie van religie en politieke ideologie’)

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

36

 1. Miljoenen inwoners van het westen van de Verenigde Staten en Canada zijn dit weekend opnieuw getroffen door een hittegolf met extreme temperaturen. Op meerdere plekken zijn maatregelen getroffen, zoals wegafsluitingen en evacuatiebevelen. In Death Valley, dat geldt als de heetste plek van de VS, werd zondag een recordtemperatuur van 54 graden gemeten; de hoogst gemeten temperatuur op aarde ooit. Ook in het westen van Canada gaat een groot deel van de regio gebukt onder de extreme hitte, die inmiddels ook verder landinwaarts trekt. In Canada zijn de afgelopen twee dagen nog eens vijftig nieuwe bosbranden ontstaan. In totaal woeden er nu bijna driehonderd actieve bosbranden in de provincie Brits-Columbia.

  [ De zomer gaat nu de vierde week in en het kan gegarandeerd worden dat de VS nog het een en ander te wachten staat… ]

 2. @Wachter 12-0702021 06:22

  Inderdaad , zo verraden ze zichzelf nog meer .

 3. Ik vertrouw de kwaliteit van thermometers niet. Laat staan die van metingen.

 4. @ Bundy: 2:28 pm, op 11/7. Dat toont aan dat Xander goed bezig is. Men kan de waarheid niet meer verdragen. Ook een site als E.J. Bron, wordt gehaat door de gevestigde politieke elite.

 5. De idiote verontreiniging van onze aarde en het in rap tempo leegtrekken van de grondstoffen is gewoon niet goed. Wel of niet het geloof in klimaatopwarming.

 6. Na het lezen van dit artikel moest ik denken het boek Het Visioen van David Wilkerson uit 1974.
  Hij beschrijft hierin de visioenen die hij van God kreeg, en vermeldt ook zaken als “een op hol geslagen natuur; aardbevingen, orkanen, droogten, hongersnoden.”
  Dan vermeldt hij specifiek “Veel delen van de wereld zullen door de strengste winters aller tijden geteisterd worden. Europa zal door de ergste winters mensenheugenis worden gegeseld.”
  Past goed bij jullie artikel.

 7. White Lion schreef:
  11/07/2021 om 10:51 am
  @Xander gefeliciteerd man!! (zie reactie van Bundy: “Verdraaid , kom er net achter dat het Reformatorisch Dagblad met een complotexpert en complotdeskundigen van Universiteiten schrijft dat Xandernieuws de ergste Christelijke complotsite is.”)

  Ik vind het ook een bijzondere prestatie. Draag het als een geuzennaam!

  Ergens werkt het op mijn lachspieren. Wat laat het RD zich toch kennen. Wat zijn ze diep gezonken. Ze hebben toch geen enkel bestaansrecht meer? (net als de EO trouwens, en de NCRV, het CDA en de CU, eigenlijk alle christelijke media en politiek). De mensen van ‘De Weg’ zijn helemaal van het padje. Net zoals de meesten al van God los zijn. Het zijn wat platte uitdrukkingen geworden maar als je er over nadenkt zijn ze heel raak.

  Ik heb wel respect voor ‘refo’s’, ik woon er tussen. Maar ze zijn totaal afhankelijk van wat de dominee zegt. Ze zijn schijnheilig, zo flexibel als een looien deur en behoorlijk onbeschoft in hun principiële houding die totaal geen rekening houd met menselijke gevoelens. Totaal liefdeloos en keihard in hun uitingen. Er valt totáál niet mee te redeneren. Begrijpelijk als je er in opgevoed bent. Maar het zijn trouwe harde werkers die goed voor anderen zorgen.

  Ik wilde even het berichtje opzoeken op de site van het RD. Op zondag dus…de ‘dag des HEEREN’. Helaas, dat mag dus niet. De zon schijnt, de wind waait, de site is onafhankelijk van menselijke aanwezigheid maar de site is op slot! Stelletje Farizeeën. *Zucht*
  Ex20:
  7 Gij zult den naam des HEEREN uws Gods niet ijdellijk gebruiken; want de HEERE zal niet onschuldig houden, die Zijn naam ijdellijk gebruikt.
  8 Gedenkt den sabbatdag, dat gij dien heiligt.
  9 Zes dagen zult gij arbeiden en al uw werk doen;
  10 Maar de zevende dag is de sabbat des HEEREN uws Gods; dan zult gij geen werk doen, gij, noch uw zoon, noch uw dochter, noch uw dienstknecht (computer?), noch uw dienstmaagd, noch uw vee, noch uw vreemdeling, die in uw poorten is;
  11 Want in zes dagen heeft de HEERE den hemel en de aarde gemaakt, de zee en al wat daarin is, en Hij rustte ten zevenden dage; daarom zegende de HEERE den sabbatdag, en heiligde denzelven.”

  Maargoed, al is het praten tegen dovemansoren, er valt nog zoveel recht te zetten. Dus ga door. Blijf strijden voor de Waarheid.

 8. Frank, Tav positie zo’n, er is een theorie die zegt dat de aarde, netzoals een wat langzamere tol, wobbelt. De as waarom de aarde als het ware draait, kan iets ‘hellen’ waardoor de zon een iets andere invalshoek krijgt, weinig data over te vinden en weinig onderzoek naar gedaan

 9. Beste Xander,
  Je hebt dus mijn reactie verwijderd.
  Climate gate deed dit ook.
  Ligt waarschijnlijk nogal gevoelig.
  Groet.
  Frank Roffel

  Al uw postings zijn gepubliceerd. U zult wat meer geduld moeten hebben, er wordt hier niet 24/7 gemodereerd. Mod.

 10. Gewoon een waarneming.
  Vier jaar geleden kochten wij een spa bubbelbad.
  Met onze tuin op het zuiden plaatsten wij deze op
  een plek waar we tot s’avond rond tienen in de
  ondergaande zon konden bubbelen.
  Nu anno 2021 is de zon daar om vijf weg.
  Dus vier jaar later, wie herkent dit ook?

 11. Ergens,ik dacht in Jesaja,staat voorspeld dat in de grote verdrukking de zon 7x heter zal zijn op de aarde en de maan net zo heet als nu de zon.Maar dat kan toch nooit ? Want dan is de temperatuur zo extreem hoog dat de zeeen enz.gaan koken en wij verbranden.De gemiddelde wereldtemperatuur over het gehele jaar is 15 graden,dan wordt dat 105 graden,dus boven de kooktemperatuur[=100 gr.]

 12. @Xander gefeliciteerd man!! (zie reactie van Bundy: “Verdraaid , kom er net achter dat het Reformatorisch Dagblad met een complotexpert en complotdeskundigen van Universiteiten schrijft dat Xandernieuws de ergste Christelijke complotsite is.”)

  Ben trots op je, ga vooral door met deze site. Ook al zijn wij het niet overal over eens, ik heb veel respect voor je werk en vooral voor je doorzettingsvermogen. Keep up the good work!!

  Shalom!

 13. Ik heb nu kernenergie van atoom alliantie
  Geen vervuilende stroom meer van windmolens, zonnepanelen en biomassa centrales

 14. Een zeer amusant artikel, alleen een nieuwe ijstijd is de natte droom van mensen die alle realiteit verloren hebben. We krijgen van over heel de wereld berichten binnen van temperaturen van meer dan 50°Celsius. Ik ga een paar landen noemen. Koeweit, Irak, Canada, het westen van Amerika, bepaalde woestijnen, Siberië, grote delen van Rusland, Azië, In een bepaalde woestijn in Amerika is zelfs 57°Celsius gemeten als dat waar is dan is dat een mondiaal record. Zoals we ook in het boek openbaring kunnen lezen zullen hittegolven in de toekomst dodelijk worden, en we zijn aardig weg om dit als mensen waar te maken. Openbaring is geen sprookjesboek hoor! Shalom

 15. Electroverse als bron? Deze honeypot bevat minimaal 65 trackers die alleen al door Chrome worden gedetecteerd, geen idee wat andere browsers doen. Check eens een bron als: https://climate.nasa.gov/

 16. Ken Peters schreef in ” Het visioen ” over de eindtijd onder andere : De ene dag was het winter , de andere zomer , totdat ook de klimaatdeskundigen het opgaven .

  https://wimjongman.nl/profetie/visioen-ken-peters.html

  Verdraaid , kom er net achter dat het Reformatorisch Dagblad met een complotexpert en complotdeskundigen van Universiteiten schrijft dat Xandernieuws de ergste Christelijke complotsite is.

 17. Wat mij opvalt is dat het allemaal onzichtbare problemen zijn die aandacht krijgen en ‘aangepakt’ worden.
  Stikstof, Co2, corona. Allemaal onzichtbaar.
  En dat terwijl zichtbare problemen niet aangepakt worden of onder het matje geschoven worden.
  Migratie, corruptie, criminaliteit etc.

 18. Als de echte kou en sneeuw hier in Nederland komt, zullen de zonnepanelen en de windmolens buitenwerking zijn. Dan mogen we hopen dat er dan genoeg kolen en gascentrales nog zijn en we de persoonlijke gasaansluiting van het huis nog hebben. Want anders bevriest 99% van de bevolking, diegene die een hout of petroleum kachel hebben zullen het dan nog kunnen overleven.

 19. Je word gewoon belazerd waar je bij staat. Goed dat jullie er over berichten Xandernieuws!

 20. Ziehier HLN.BE ( Het Leugen Nieuws .be)

  LEUGEN ARTIKEL:
  https://www.hln.be/buitenland/westen-van-vs-bereidt-zich-voor-op-extreme-hitte-nog-nooit-zo-warm-op-aarde-met-temperatuur-van-54-4-graden-in-death-valley~a842a745/

  WAARHEIDSARTIKEL:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Death_Valley#:~:text=The%20hottest%20air%20temperature%20ever,temperature%20ever%20recorded%20on%20earth.&text=The%20valley's%20lowest%20temperature%2C%20recorded,(%E2%88%929%20%C2%B0C).
  The hottest air temperature ever recorded in Death Valley was 134 °F (56.7 °C), on July 10, 1913.

  De hoogst gemeten temperatiuur is dus niet 54,4 graden Celsius van 2021 maar 56,7 graden Celsius in 1913.

 21. De CORONA crisis is gemaakt door de mens, vroeger hete het griep. Er zijn ook altijd schommelingen in het klimaat geweest, noemen ze nu ook klimaat crisis.

 22. Dit is een onderwerp waar ik inhoudelijk weinig van af weet. Maar ik heb uiteraard zoals jullie inmiddels gewend zijn van mij wel een reactie.
  Ik heb geen boodschap aan global cooling of global warming. Om de redenen die in dit artikel genoemd worden twijfel ik dan ook of we door veelvuldig gebruik van fosiele brandstoffen de global cooling kunnen afwenden.
  Het enige waar ik me wel druk over kan maken is dat we de grondstoffen op aarde slim verbruiken en dat we de lucht een beetje schoon houden (ik zit niet te wachten op koolstof/roet nanodeeltjes in mijn longen), zodat we ook over 500 jaar nog gas, kolen en aaardolie hebben voor de productie van o.a. plastic. Dus als er op dit moment goedkopere alternatieven beschikbaar zijn voor olie of gas, dan heeft het mijn voorkeur om die te gebruiken.

 23. bij ons thuis, hebben wij geleerd, om een houtkachel te stoken — deze kan ons gehele huis verwarmen, tot de zolder toe …

 24. Nooit was het zo heet op aarde, 54 0 graden in Amertkaanse Death Ballet.

 25. Einstein zei al: in dit leven ben ik van twee zaken overtuigd geraakt, ten eerste de oneindigheid van het heelal en ten tweede de oneindige domheid van de mensheid en van het eerste ben ik niet helemaal zeker..

 26. God heeft al eeuwen het weer in handen gehad zou hij dat nu ook niet hebben ze maken je de laatste jaren van alles wijs zijn de mensen dommer geworden dan vroeger of is er wat mis met de mensheid ik vraag het me soms wel eens af

 27. geschiedenis van de laatste maunder minimun in nederland https://isgeschiedenis.nl/nieuws/horrorwinters-tijdens-de-kleine-ijstijd-afgevroren-vingers-hongersnoden
  op deze staat een overzichtelijk overzicht van de cycli van de afgelopen eeuwen, sunspot observations halverwege de pagina in een grafiek/ nasa predictions solarcycle 2025
  https://electroverse.net/santa-catarina-logs-its-third-day-of-rare-snow-and-sub-zero-cold/
  Er komen flinke voedseltekorten in de komende jaren, vandaar dat billy ‘ M*****e’ Gates en zijn vriendjes landbouwgrond kopen. En reken maar dat een computernerd als Gates de data van de Nasa in de gaten houdt.

 28. Politici en mainstream media maken de mensen wijs dat ze droog staan terwijl ze in de gietende regen staan. De ongelofelijke domheid van sommige mensen is niet te vatten. Je kunt je zelfs beginnen afvragen of de wereld uiteindelijk niet beter af is zonder deze idioten dan met hen.

 29. Meer zonnepanelen ,meer windmolens en het weer draait helemaal door.

Comments are closed.