Duitse watersnoodramp: bewijs van klimaatverandering, of jarenlang achterstallig onderhoud?

—————————————————————————————————————————————–

Alle Duitse infrastructuur van 50 jaar oud zal vanwege ernstige verwaarlozing waarschijnlijk moeten worden afgebroken (maar voor een groot deel nooit meer worden teruggebouwd, omdat Agenda-2030 gerealiseerd moet worden)

—————————————————————————————————————————————–

De heftige beelden van de Duitse watersnoodramp gaan de hele wereld over. Natuurlijk worden de overstromingen, die aan bijna 200 mensen het leven kostten en voor miljarden aan verwoestingen aanrichtten, direct in verband gebracht met klimaatverandering. Nu behoren steeds extremere weersomstandigheden inderdaad bij het in gang gezette proces van Global Cooling, (mede) veroorzaakt door een nieuw Zonne Minimum en het afnemende magnetische veld van de aarde, zoals we al vaak hebben geschreven. Britse media stellen echter de vraag waarom zoveel Duitsers de waarschuwingen voor het opkomende water negeerden, totdat het te laat was . Niet besproken wordt een ander fenomeen waar Duitsland berucht om is geworden: de onder Merkel extreem achterblijvende investeringen in de infrastructuur hebben de basis van de economische grootmacht van Europa letterlijk doen wegrotten.

Wegverbredingen van luttele kilometers, die in Nederland in enkele maanden worden afgerond, duren bij onze Oosterburen vaak vele jaren. De procedures voor verbetering, nieuwbouw en onderhoud zijn extreem stroperig, fondsen zijn er amper, en extreme kostenoverschrijdingen zijn de norm. Daardoor ligt er in Duitsland nog steeds geen derde spoor dat aansluit op onze Betuwelijn, die in 2007 werd voltooid. De verwachtingen zijn nu dat dit spoor in 2026 klaar is, maar in Duitsland is tegenwoordig eigenlijk maar één ding zeker: uitstel, vertraging en nog meer uitstel.

Grote delen van het Duitse wegennet verkeren daardoor in een soort Dauerstau, mede omdat vele duizenden bruggen en viaducten door gebrek aan onderhoud zijn versleten, en dringend vervangen moeten worden. Alleen al Hamburg moeten 440 bruggen en viaducten acuut gerenoveerd of gesloopt worden, maar met een budget van slechts 7 miljoen euro komt je niet ver.

Verwaarloosde infrastructuur, die ook nog eens van slechte kwaliteit is

Bovendien blijkt de in het verleden zo geroemde Duitse bouwmethode helemaal niet zo stevig te zijn, waardoor de beoogde levensduur van veel infrastructuur aanzienlijk korter blijkt te zijn dan verwacht. (Dikke betonnen pijlers zeggen helemaal niets over de draagkracht ervan.) Op tientallen bruggen zijn gewichtsbeperkingen ingesteld, en in de aan Nederland grenzende deelstaat Nordrhein-Westfalen zijn 352 spoorbruggen er zó slecht aan toe, dat alleen nieuwbouw nog een optie is. Gezien de extreem trage procedures gaan er waarschijnlijk jaren overheen voordat er überhaupt mee begonnen wordt.

De kans is groot dat alle Duitse infrastructuur van 50 jaar oud zal moeten worden afgebroken. Vanwege de VN Agenda 2030 doelstellingen (die o.a. een einde maken aan de vrijheid van vervoer en de hele mensheid naar totaal gecontroleerde megasteden wil verplaatsen) zal een groot deel daarvan vermoedelijk nooit meer worden teruggebouwd. Zoals nu in Mainz, waar een 1300 meter lang viaduct uit 1969 (de ‘Hochstraße Mombach’) zal worden afgebroken, en niet meer vervangen zal worden. De schade aan het viaduct is exemplarisch voor de Duitse infra:

Bijna brugramp (à la Genova in 2018) in Wiesbaden

Veel problemen hadden voorkomen kunnen worden als de Duitse regering de waarschuwingen van experts dat de zeer lage uitgaven voor infrastructuur en onderhoud op een zeker dag tot rampen zouden kunnen leiden, ter harte had genomen. Zeker de afgelopen jaren waren de signalen te talrijk om allemaal op te noemen; in het hele land moesten en moeten bruggen en viaducten gedeeltelijk of zelfs geheel worden afgesloten wegens scheuren of andere ernstige materiaalzwakte, soms zelfs vanwege direct instortingsgevaar.

Recent voorbeeld is de Salzbachtalbrücke in de A66 in Wiesbaden. Met een luide knal begaf een bevestigingsstuk op een pijler het, waardoor de brug had kunnen instorten op de weg en spoorlijn eronder, net als in 2018 in het Italiaanse Genova gebeurde. ‘Geluk’ bij een ongeluk was dat de brug reeds voor de helft was afgesloten wegens… ernstige zwakte door achterstallig onderhoud.

Tot overmaat van ramp was in Wiesbaden al jaren een andere belangrijke snelwegbrug (inde A648) deels afgesloten. Die wordt op dit moment – natuurlijk met dik 2 jaar vertraging – vervangen.

Een jaar geleden brak een groot betonstuk van 1000 kg. van een viaduct over de spoorlijn Osnabrück – Münster af. Er was net 6 minuten geleden een trein onderdoor gereden. Ook in 2020: een nog te slopen viaduct stortte in op de spoorlijn Freiburg-Basel, waar vervolgens een vrachttrein bovenop knalde. Als dat een intercity was geweest, waren er waarschijnlijk veel meer dan 1 dode en 1 zwaargewonde gevallen.

Twee derde Rijnbruggen in slechte toestand

In Köln zijn nog maar 3 van de 6 Rijnbruggen door vrachtwagens te berijden. Zo is de Mülheimer Brücke versmalt naar slechts één rijstrook. Vanaf 2013 gelden er al gewichtslimieten, die vorig jaar verder aangescherpt zijn naar 3,5 ton. De renovatie had volgend jaar klaar moeten zijn, maar dat wordt nu op zijn vroegst 2025.

In Rheinland-Pfalz verkeert twee derde van alle Rijnbruggen is slechte toestand. De Paffendorfer Brücke over de Rijn bij Koblenz wordt zelfs al 7 jaar met noodreparaties overeind gehouden. Al in 2010 dreigde een deel van een aanbrug in te storten. De brug is daarnaast versmald van 4 naar 2 rijstroken. Ook de andere twee Rijnbruggen in de stad verkeren in een (zeer) slechte conditie, en hebben minder capaciteit.

Wordt deze ramp misbruikt voor doordrukken klimaatdictatuur?

Rivierdijken, beddingen en keerwanden behoren ook tot de infrastructuur. We hebben er op dit moment geen directe cijfers van, maar het ligt in de lijn der verwachting dat ook hier het onderhoud buitengewoon te wensen heeft overgelaten, waardoor de huidige watersnoodsramp wel eens beduidend erger kan zijn geworden dan nodig was geweest.

De ramp zou door het regime Merkel – dat wèl honderden miljarden uitgaf aan de feitelijk mislukte Energiewende – wel eens kunnen worden misbruikt om de Agenda 2030 klimaatdictatuur er nog sneller en harder door te drukken. Een cynicus zou kunnen denken dat ze het in Berlijn eigenlijk wel prima vinden, en misschien zelfs opzettelijk de bescherming tegen landverschuivingen en hoog water – wat natuurlijk al veel langer en vaker voorkomt – hebben laten versloffen, wetende dat het op een dag helemaal fout zou gaan. (Overigens is veel onderhoud in eerste instantie de verantwoordelijkheid van de deelstaten.)

Vergezocht? De Britse klimaatwetenschapper Hannah Cloke noemt de ramp ‘een monumentaal falen van het systeem’, omdat de voorbereidingen voor zo’n ramp ‘vreselijk verkeerd’ waren… Mensen hadden gewaarschuwd moeten worden (zoals de regering Merkel volgens de Sunday Times al op 10 juli gewaarschuwd werd, maar niets ondernam)… Wat heb je aan computermodellen als mensen niet weten wat te doen bij een overstroming. Het feit dat mensen niet evacueerden of gewaarschuwd werden, wijst erop dat er iets fout zit… Deze overstromingen zijn enorm,’ maar waren in de ogen van veel Duitsers ‘waarschijnlijk een fantasie of een soort science fiction film.’

Aanvulling 22.25: in onderstaand filmpje zegt een Duitser tegen een verslaggever van Welt dat het hem de laatste tijd was opgevallen dat de stuwmeren zo vol bleven, en niet meer werden geleegd. Waarom werd dat gedaan? vraagt hij zich af. Die stuwmeren konden nu geen overtollig water meer opvangen. Kortom: is er inderdaad sprake van opzet?

 

Xander

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

53

 1. Na de vereniging van Oost en west ging al het geld naar Oost-Duitse infrastructuur. De afgelopen decennia ging het geld naar de energie wende en asielzoekers. De afgelopen dertig jaar is geen cent naar west Duitse infrastructuur gegaan. Dus het verbaast mij niet dat het er mis gaat.

 2. Dit is een reactie van Katja Bergmann uit Duitsland

  Hier in het dorp werden we midden in de nacht omringd door politiehekken. Niemand mocht naar binnen of naar buiten. Toen gingen de dammen open en tuimelde 50.000 liter water per seconde de rivier af. Veel huizen en bedrijven werden verwoest en verschillende doden en nog steeds vermist. Zeker een grote ramp. Dit is bedoeld om klimaatrampen te simuleren. We zijn hier nog steeds goed afgesloten door de politie.
  Ze willen ons allemaal vermoorden.

  Dit bericht is van Katja Bergmann.

  Tip; Ze willen natuurrampen en de bijbelse plagen veroorzaken. En in Engeland zijn supermarkten al leeg en gesloten. Dus mensen sla voedsel en dranken in die lang houdbaar zijn.in en grote felessen met water.
  We dieen ook rekening te houden dat ze alle nuts voorzieningen af laten sluiten zoals in de V.S. Dus dan dienen we zelf voorziningen te kopen

 3. 1 naam zegt alles Viktor schauberger die wist dit al lang man made problemen wwg1wga

 4. Pure-moordaanslag op Duitsland, België en Nederland : Geo-manipulatie !

  Het laat precies zien dat het helemaal een criminele actie was.
  Ze zijn in staat een regendruppel te besturen zodat ie op je plaats valt.
  Dit filmpje bewijst dat. Volgens mij is dit een pure-moordaanslag.

  De regenwolken kwamen uit het Noorden en verplaatsten zich zuidwaards.
  Dit op zich is al hoogst ongebruikelijk in het noordelijke halfrond.
  Onze overwegende windrichting boven Europa is west / zuidwest.

  In de film wordt uigelegd hoe de wolken ontstonden, met chemtrails werden versterkt, en met HAARP-radar gestuurd.
  Zelfs de op grote hoogte heersende jetstreams werden hierbij afgebogen en omgelegd.
  (ben lijnpiloot en bekijk regelmatig de weerkaarten op grote hoogte i.v.m. de vluchtvoorbereiding).

  Link: (Duits met Nederlandse ondertiteling).
  https://www.brighteon.com/65df7579-d55d-4704-a8f8-426e1abea9e4

  Bekijk de video en vorm je eigen mening.
  Veel duidelijker kan het m.i. niet voorgesteld worden.

  En dan durven de Elites het nog op de globale opwarming steken.
  Er moeten zeker enkele globalisten voor de rechtbank gedaagd worden en verantwoording afleggen.

 5. Mijn idee over deze “rampen” is dat ze opgezet zijn, zie ook het commentaar van DAFmaf. Kijk ook maar eens op: https://www.geoengineeringwatch.org/ samen met het HAARP systeem kan er zeer lokaal een “klimaat-ramp” worden gecreëerd. Alles om Agenda 2030 door te drukken over de ruggen van jou en mij…

 6. Om de vraag te beantwoorden of dit soort overstromingen te maken hebben met klimaatverandering moet je niet alleen kijken naar de frequentie van dit soort rampen.
  Een belangrijke indicator is in mijn ogen de frequentie van hevige zomerse buien in combinatie met het aantal mm neerslag in een bepaalde tijd.
  Ik heb niet de moeite genomen om hier een grafiekje van te maken, dus kan helaas geen conclusie trekken.
  Al verwacht ik op basis van persoonlijke ervaringen dat de zomerse buien heviger zijn geworden en vaker voorkomen dan 30 jaar geleden.

 7. Straks zijn we slaaf van de overheid gemaakt, zijn we arm gemaakt en zijn we onze bezittingen kwijtgeraakt, en dan krijgen we nog stééds stortbuien! Is er niks veranderd aan het weer. Blijkt het allemaal voor niks geweest.
  Net als nu bij die prikken: Mensen dubbel geprikt, en dan worden ze toch nog ziek.
  Je krijgt toch echt de indruk dat hier een strijd wordt gevoerd tégen het individu en zijn vrijheden.
  “We doen het samen”, zeggen ze dan. Ja, net als bij de torenbouw in Babel.

  Maar bij de prik moet iedereen toch echt zélf de evt. nadelige gevolgen dragen.
  En als slaaf van de overheid heeft men persoonlijk nauwelijks nog rechten.
  Ook in de USSR onder Stalin, stond er een fraai rijtje mensenrechten op papier geschreven. Dat verhinderde Stalin niet miljoenen de dood in te jagen en anderen hun leven ondraaglijk te maken onder constante dreiging.

 8. Arjen schreef:
  19/07/2021 om 2:57 pm
  Ik zag vanmorgen nog een clip voorbijkomen waarin Merkel onderbroken werd door de burgemeester toen Merkel de klimaatverandering er weer eens bijhaalde waarop de burgemeester zei dat dit onzin was aangezien dit de derde keer was dat de boel overstroomde! Hij noemde zelfs de jaartallen erbij!

  Dat was in de Jensen show afl. 365

 9. Wat voor een invloed heeft het spinnenweb van het mobiele communicatie netwerk? Het is toch een soort frequentie deken wat boven ons ligt. Het breekt zonlicht of versterkt uv(zoals bij glas/krijg je vuur) of houdt warmte vast, waardoor aarde weer uitdroogt, maar waterdamp vergroot/vast houdt en dus weer regent.
  Leuk verhaaltje: Bij de Dogon in Afrika zag je jaren geleden cirkels op de grond ontstaan.(droge grond cirkel/buitenkant plantengroei) Zij noemen het feeën cirkels. Die ontstaan, doordat er een draak onder de grond warme lucht zucht/uitspuugt.
  Omgekeerde confectie. Zo ontstaan ook sinkholes.
  Maar goed, de natuur heeft ook zijn eigenaardigheden.
  Het lastige in deze tijd is dat er veel technologie gebruikt wordt, dat je dus niet meer weet of iets natuurlijk of onnatuurlijk is.

 10. Als die tww CME’s van de zon richting Aarde waren gegaan, was er volgens Ben Davidson 50/50 kans op een globale uitval van electriciteit. Carrington event achtig.

 11. Overstromingen rond deze tijd van het jaar vind ik maar vreemd.
  Ook gek dat er nu in Dubai overstromingen zijn.
  Hier in Limburg stroomt de zaak wel vaker over, dat is al jaren zo (93-94).
  Maar meestal in de herfst en of winter. Dat heeft geen zak met het klimaat te maken.

 12. Ik zag vanmorgen nog een clip voorbijkomen waarin Merkel onderbroken werd door de burgemeester toen Merkel de klimaatverandering er weer eens bijhaalde waarop de burgemeester zei dat dit onzin was aangezien dit de derde keer was dat de boel overstroomde! Hij noemde zelfs de jaartallen erbij!

  Kan de desbetreffende clip helaas niet meer vinden.

 13. Vergeet ook niet wat de Cern kan aanrichten het duurste project wereldwijd. Daarmee wordt de totale bevolking van deze planeet misleid, Het zal voor mij altijd een poort zijn voor een overgang naar elders.

 14. @DAFmaf

  Er zou hier in Nederland vijf dagen geleden ook heel veel regen vallen voor de navolgende dagen. eergisteren niets, gisteren blauwe luchten en vandaag wordt het vast weer zo warm als gisteren.

 15. Louis schreef: 18/07/2021 om 9:51 pm
  Precies @Louis: Als je alle puzzelstukjes op een rij (past) zet, is het duidelijk een georkestreerde aanval! Toevallig net het gebied waar Duitsland, Belgie en Nederland samenkomen. Achterstallig onderhoud infrastructuur. Volle stuwmeren etc. en vooral geheime locaties waar grote (ondergrondse?) H.A.A.R.P. antenne-systemen staan opgesteld.
  Mogelijk dat het de bedoeling is ( o.a. ! ) om de diverse bevolkingen in de angstmodus te houden. Eerst het meest gevaarlijke virus TER WERELD (sic) dan overal natuurrampen om ook even de klimaathoax op te voeren> ALLES bedoeld om de schapen nog schaapachtiger te maken en de bokken, het verzet dus de mond te snoeren.

  P.s. Ik wou dat AL die mensen m.n. de wetenschappers, ordehandhavers, militairen, technici en politie die hier bewust en vooral onbewust aan meewerken eens tot inzicht kwamen en in de openbaarheid brachten en vooral stoppen met hun ‘bijdragen’!

 16. Misschien meer voor het geloofsforum maar ik ben er van overtuigd dat dit waarschuwingen zijn van GOD. En ‘klimaatverandering’ is de duivelse agenda die globalisten hierachter steken om hun regeltjes te kunnen doorvoeren. GOD is in controle over het weer, wat er ook gebeurt. Zie Psalmen 148:8 “Vuur en hagel, sneeuw en damp; gij stormwind, die Zijn Woord doet!”.

 17. Hier aan de Waal staat en bord dat er een kasteel heeft gestaan men wist best vroeger waar men zo ding neer moest zetten tegen de natuur. Blijkt volgens dat bord dat deze door een enorme overstroming voor tweehonderd jaar is weggevaagd.

 18. Een combinatie van die twee. rivieren worden nog nauwelijks uitgebaggerd waarbij vele rivieren dichtslibben; Mensen wonen ook veel te dicht tegen rivieren. Ook is het zo dat bebossing in heuvelachtige gebieden en begroeiing die de grond vasthouden nog nauwelijks wordt gedaan en dan veranderen rivieren in modderstromen. en de rest kan m’n linken aan het versterkt broeikaseffect, maar wat in België en Canada is gebeurt is niet direct te linken aan klimaatverandering wel aan het versterkt broeikaseffect. Warme lucht bevat meer waterdamp nu al 7 procent en dat zal in de toekomst nog toenemen. Shalom

 19. En Merkel en consorten maar roepen “build back better”. We zien het resultaat, ramp na ramp.

 20. Denken die linkse alarmisten wérkelijk dat, als we fossiele brandstoffen afschaffen, dit soort extreme plensbuien niet meer zullen gebeuren?? Miljarden en miljarden gaat het kosten om onze welvaart af te breken.

 21. Wat komt,dat komt.Al die reacties van complot theorien.Kunnen jullie het tegenhouden?De eeuwige regeert en hoort er bij wat in Mattheus 24 beschreven staat opdat de profetieen die beschreven staan in vervulling gaan.
  Richt je ogen op Jerusalem en houdt Zacharia 12 in de gaten.

 22. De Betuwelijn loopt van Dordrecht via Gorinchem, Geldermalsen en Tiel naar Elst. De Betuweroute begint bij rangeerstation Kijfhoek (tussen Rotterdam en Dordrecht) en loopt langs de A15 naar de Duitse grens en is slechts voor goederenververvoer bestemd.

 23. Dit artikel laat zien dat de Duitse overheid behoorlijk nalatig is geweest bij het tijdig waarschuwen van de mensen. De mensen hadden op tijd gewaarschuwd kunnen worden, want het kwam niet totaal onverwacht. Een gemeente stuurde via Facebook een late waarschuwing. Alsof iedereen op Facebook zit te kijken.
  Leven die overheden dan voornamelijk in een wereld van computersimulaties?
  https://wattsupwiththat.com/2021/07/17/criminal-negligence-authorities-failed-to-heed-flood-warningslet-people-drownmonumental-system-failure/

 24. De seculiere doemprofeten die iedereen in de armoede willen drijven (behalve een rijke elite), zien hun kansen weer schoon om de ondergang aan te kondigen. Eerst de hittegolf in het westen van de VS, nu deze hevige regenval.
  Dit kaartje laat zien dat de hittegolf van 1933 in de VS veel erger was: https://realclimatescience.com/wp-content/uploads/2021/07/US-June-1933-2021.gif
  Over de afgelopen 125 jaar zijn er juist mindere hete dagen in de VS: https://realclimatescience.com/wp-content/uploads/2021/07/US-June-1933-2021.gif
  Ook de hevige regenval zou je moeten afzetten tegen de geschiedenis. Niet ad hoc panikeren bij opvallend weer. Deze burgemeester van Schuld brengt eerder overstromingen in die regio in herinnering: Eerste vloed in 1790, tweede in 1910 en nu de derde: https://www.youtube.com/watch?v=RLBuTs72Fng

 25. Ik ben (spijtig of gelukkig…?) niet meer van de jongsten. Ik herinner me dat het vroeger soms weken lang zonder noemenswaardige problemen kon regenen. Volgens een oude weerspreuk betekende blaasjes/belletjes regen dat het nog 6 weken ging regenen.
  Als het nu een paar dagen regent, zijn er al overstromingen. Dat heeft totaal niets te maken met de beweerde global warming maar alles met jarenlang politiek wanbeleid inzake infrastructuur.

 26. Als ik kijk naar oude films…de roer was ook een probleem wat betreft overstroming in 1945. De moezel in 1987…. drie meter boven de kade… Nu echter was het probleem..de regenval Ardennen, eifel. Suffe kleine stroompjes zoals de Hoegne..gingen van 500 liter/ sec. naar 80000 liter/ sec. De roer komt eigenlijk ook uit België, gaat eerst naar Monschau…dan naar stuwmeer, wat al vol zit..en komt uiteindelijk bij Roermond aan. Vandaar dat Noord Limburg meer last heeft als Maastricht.. kijk eens bij pegel nrw..of voies hydrolique Wallonië.. alle grafieken van riviertjes. Dwz Lesse, Ourthe ,Ambleve, Semois, etc. Hier had men de ramp van tevoren kunnen zien.

 27. De natuur is grillig en daar moeten wij mensen eens meer rekening mee gaan houden. Stuwmeren vollaten om water vast te houden is slim vanwege toenemende droogte, maar wat als nu gaat plenzen. Niemand kon verwachten dat een superlaag drukgebied enkele dagen op 1 plek zou blijven hangen, dit scenario kon niemand bedenken. Niks agenda-x of HAARP. Trouwens, die antennes kietelen de bovenste lagen van de dampkring om onderzoek te doen naar specifieke vormen van communicatie. Het weer beïnvloeden ermee is onmogelijk. Neem nu regen- en wolken, nemen elke vorm van satelliet communicatie weg. Life happens.

 28. HAARP die gaat 1000 km ver ik zag de hele week overal dezelfde wolken patroon ,dan heb je de chemtrails nog en ga zo maar verder
  je kunt alles vinden op
  ID2020.org
  weforum.org
  en dan kun je ook nog duckduckgo gebruiken om te zoeken naar agenda 2021 succes
  de leugens houden nooit stand … want Jezus is over winnaar 😀 >>> <3

 29. Het was in 1952 ; operatie Cumulus, in Engeland. Grote wolkenpartijen werden met ijs splintertjes ‘gevaccineerd’ , een enorme wolkbreuk was het gevolg ; 34 doden.
  Op geen enkele manier …. laat de natuur met zich sollen.
  Ja, de ‘wonderen’ zijn de wereld niet uit, onbegrijpelijke natuurlijke tegenreacties zijn het gevolg.
  “ we gaan samen de natuur maken “ staat op borden waar de oer Nederlandse bossen, heidevelden en bossages aanwezig waren ….. ; “ we gaan samen de Covid 19 ( 20 – 21 etc. ) bestrijden “ , “ we gaan samen de mensheid helpen “ …. “ we gaan samen het CO II probleem bestrijden “ . Vergeet het voorlopig maar …. , maar we zijn wél aardig op weg om met genetica alles zodanig te veranderen dat alles om ons heen synthetisch aan het worden is.
  Een felicitatie aan de pseudo wetenschap …. een wetenschap die op vele fronten met de natuur in zijn algemeenheid experimenteert.

 30. Xander schreef:”Dikke betonnen peilers zeggen helemaal niets over de draagkracht ervan.”

  Peilers worden namelijk exponentieel (F^4) sterker naarmate ze dikker zijn. Dat komt omdat dit knik voorkomt. En als beton dikker wordt heb je ook meer ruimte voor een goede dekking, de dikte van alkalisch cement wat de wapening beschermd tegen roesten (voorkomt ‘rotte beton’). De sterkte van beton zelf werkt maar tot de 2e macht (spanning in N/mm²).

  Wat wel iets zegt over de sterkte van beton is de aandacht die gegeven wordt aan kwaliteitscontrole. En de kwaliteitsklasse van beton (dichtheid) en de wapening. Dit is over het algemeen altijd zeer goed in Duitsland. De getoonde fouten zijn echt niet normaal in Duitsland met hun spreekwoordelijke Gründlichkeit.

  Wat er echter wel gebeurd is, is dat al het geld voor onderhoud sinds de ‘Anschluss’ 30 jaar geleden al het geld voor infrastructuur naar het voormalige Oost-Duitsland ging. Dat is weer zo’n voorbeeld van een verknipte politieke agenda. Daar zijn de ‘Wessies’ al heel lang chagrijnig over. En nu komt dan de rekening.

 31. Vandaar dat men in het Westen een reset wil?
  De Westerse landen zitten opgescheept met oude infrastructuur (reparatie kost enorm veel) terwijl de opkomende economieën juist nieuwe infrastructuur hebben. De concurrentie zal derhalve in het voordeel van de nieuwe infrastructuur uitvallen. Dit wil men misschien voorkomen door een wereldwijde reset, waarbij ook de nieuwe infrastructuur van de opkomende landen eraan gaat. De concurrentie kan dan opnieuw beginnen. Doorslaggevend wordt dan de kennis en m.n. de ervaring die in het voordeel van de Westerse landen uitvalt.
  Het Westen heeft dus misschien al berekend dat het of een Reset wordt of achter de opkomende landen aanhollen.
  Zo te lezen heeft men gekozen voor het eerste.

 32. Ja Xander…

  Achterstallig onderhoud etende wat gaat komen, een plan weet je wel.

  Ondertekende is meermaals in de failliete USA geweest en meer maal in China.

  China is moderner dan het westen 10 jaar geleden al ….. FEIT !!!

  In America hebben ze in korte tijd echt behoorlijk veel opgebouwd maar als je er rond rijdt zie je dat alles slechter onderhouden is als Oost Duitsland voor de val van de muur,

  Het systeem is erop gebouwd, ‘controled demolotion’ schijnen ze zot op te zijn daar.

  Ook hier; Staatsloterij is Deutsche Bank, had al lang failliet moeten zijn !

 33. Een paar opmerkingen.
  De foto geeft aan dat er met het storten van de beton te lang met de trilnaald is doorgegaan waardoor grindnesten ontstaan waardoor dit beton niet meer waterdicht is en de wapening door het vocht gaat roesten en de dekking wegspringt. Dus constructiefout. Had dus inderdaad eerder verholpen moeten worden
  60-70 jaar geleden werden wel bruggen gebouwd waarvan de draagkracht op 30 ton werd berekend (het gewicht van tanks) met een veiligheidsmarge van 3. Nu denkt men het beter te kunnen berekenen en bouwt men bruggen met een draagkracht van 80 ton en een veiligheidsmarge van 1,3 (ik geloof dat dat tegenwoordig wat opgeschroefd is).
  In Duitsland werd nog altijd beter gebouwd dan hier in Nederland waar de balkons omlaag storten en een trein niet meer rijden kan omdat er een blaadje op de rails ligt.
  Als de elektriciteit uitvalt dan krijg de problemen met het waarschuwen van mensen, zeker als het water als een muur op je af komt. Umbelderkes zijn er niet meer.
  Door de droogte vorig jaar raakte de drinkwatervoorziening in de problemen om dat dit jaar te voorkomen heeft men de meren vol gelaten met het bekende gevolg.

 34. Tja, toen het een tijdje niet regende, hoorde je op de Duitse radio dat de Talsperren nog lang niet vol waren.
  Enfin, over het niet legen van die Talsperren moet natuurlijk niet de Duitse mentaliteit vergeten worden: Als de baas niet zegt dat de Talsperren deels geleegd moeten worden, dan gebeurt er ook echt niets.
  Duitsers denken zelf niet zoveel na, maar wachten op orders van hogerhand.
  Geen order? Geen actie!

 35. Er zijn “vermoedens” dat deze ramp niet van natuurlijke oorsprong is.
  Zou het toeval zijn dat het HAARP controlecentrum in Alaska recent werd heropgestart ?
  Google eens op DARPA en HAARP voor meer details.
  De video’s die er stonden zijn toevallig recent allemaal gewist.
  Een eerste “event” met HAARP was de enorme hittegolf in Canada. Dit met temperaturen tot 50°C ! De luchtvaartmaatschappijen kregen zgn. NOTAMS (Notice to Airmen) om het gebied te vermijden. (stralingsgevaar) De meteo-kaarten op grote hoogte (Flight level 400 = 40.000 Ft) vertoonden een onnatuurlijke afbuiging van de jetstreams rond het rampgebied.
  Over de ganse wereld staan deze HAARP zendstations die met een phased-array narrow beam een kleine plaats in de ionosfeer (50 km hoogte) kunnen opwarmen. (vergelijk het met een richtbare microgolfoven). Vanop meerdere locaties wordt aldus één bepaald punt opgewarmd, wat resulteert in een uitstulping van de ionosfeer. Deze veroorzaakt een onderduk op grote hoogte, die alle bewolking op één plaats concentreert. Als we spreken over een neerslag van 200 Lt water per m2 op één uur ……

  Het vermoeden is dan ook dat de globalisten deze HAARP manipuleren om de bevolking te terroriseren en onder druk te zetten over de niet-bestaande klimaatopwarming. Deze is niet meer dan een rijkdom-transfert van de rijke naar arme landen : “herverdeling van de rijkdom”.

  Indien dit vermoeden zou bevestigd worden zal er een gerichte actie van de bevolking tegen de Klaus Schwab fanatiekelingen moeten volgen. De aangerichte schade en menselijk leed is enorm groot !

  Doe je eigen research en zie na wat je hierover op het web kan vinden.

 36. De ramp zou door het regime Merkel – dat wèl honderden miljarden uitgaf aan de feitelijk mislukte Energiewende – wel eens kunnen worden misbruikt om de Agenda 2030 klimaatdictatuur er nog sneller en harder door te drukken.

  Beter kan ik deze catastrofe waarbij helaas, naast enorme materiële schade, ook weer mensenlevens verloren zijn gegaan niet omschrijven….
  Het zal mij niet verbazen als Frans Timmermans een fles biologische☝champagne soldaat heeft gemaakt.
  Dit is ‘koren op de molen’ voor de lieden met macht; als het aan hun ligt knagen wij in 2022 al op een rauwe winterpeen in een te koud huis terwijl zij zich warmen bij een open haard met cognac & wilde havanna na een extravagant diner van gevuld wild zwijn in hun loge….

 37. Waarom schrijf je niks over geo-engeneering, cloud seeding en H.A.A.R.P. dat is de echte reden van de ramp. Timmermans had zijn klimaatsprookje ook heel goed getimed. Leek wel of hij een glazen bol had.

 38. Zo zie je maar weer dat natuurgeweld niet te voorspellen is. Voorspelling na voorspelling was te optimistisch en moest steeds bijgesteld worden.
  Ik ken mensen die de komst van een verhoogde dijk hebben vertraagd omdat ze anders het mooie uitzicht op de maas kwijt zouden raken. Diezelfde mensen zijn nu boos dat de dijk nog niet verhoogd was.

 39. De link naar agenda 2030 zegt genoeg, wat mij betreft mag het wir schaffen das narratief hieraan worden toegevoegd. Het oorspronkelijke volk vleugellam maken, zodat er ongekende controle mechanismes in het zgn democratisch systeem kan worden toegevoegd. Het is opgezet, net als oil for immigration verhaal. We worden letterlijk en figuurlijk bespeeld en bespot. Opstand is de enige uitweg om bloedvergieten te voorkomen.

 40. Als in Duitsland de regering zo goed is als in Nederland geloof ik dat het fout gaat .
  Hier is een minister van volksgezondheid, ik hoef u niets uit de leggen.
  Als een minister die de infrastructuur met net zoveel kennis ,ja dan gebeuren deze dingen.
  Vrijgekomen geld gaat rechtstreeks naar verkeerde doeleinden, investeringen komen op.verkeerde plaats , of totaal ondoordacht door leken.
  Systeem is ineens niet meer geschikt voor zoveel mensen , waarvan we een.zeer groot aantal beter wel of niet op plaats van afkomst hadden kunnen helpen , scheel ook veer veel vakantie verkeer naar land van herkomst.
  Maar evengoed , omdat het aantal mensen toch minder moet worden zijn vervanging of onderhoud niet meer nodig.
  Of ben ik te voorbarig.

 41. Al de miljarden Duitse euros gingen naar de inwijking van 6 miljoen Moslims met het oog op het nieuwe economische mirakel voor Duitsland …90 % van het Duitse militaire materieel werkt zelfs niet meer …Straten enz. worden niet meer onderhouden …Er is wél genoeg geld voor de honderden of duizenden politici …

Comments are closed.