‘Duurzaam’ faalt: Engeland start oude kolencentrale op nu Europa deze winter op energiecrisis afstevent

GLOBAL COOLING: Dit jaar ligt er maar liefst 500 gigaton meer sneeuw op het Noordelijk Halfrond dan het langjarige gemiddelde. (Afbeelding: (4)).

—————————————————————————————————————————————–

Global Warming Policy Forum: ‘Stijgende CO2 belastingen en subsidies voor duurzame energie hebben verwoestende impact op prijs van aardgas’ – Bloomberg: ‘Europa wacht een bittere winter, mede dankzij versneld afsluiten Nederlands aardgas’

—————————————————————————————————————————————–

Terwijl de invoering van discriminerende vaxpaspoorten en mensenrechten schendende verplichte Covid injecties alle aandacht krijgt, sluimert op de achtergrond nog een andere crisis die eveneens enorme aantallen slachtoffers dreigt te maken. Het moment waarop ‘groene’ en ‘duurzame’ energie de complete samenleving en economie begint te ontwrichten lijkt namelijk heel dichtbij gekomen nu experts en topmannen van de energie industrie waarschuwen dat Europa deze winter met grote gastekorten en een energiecrisis te maken krijgt. Engeland zag zich afgelopen week al genoodzaakt een oude kolencentrale op te starten, omdat het steeds grotere aantal windmolens en zonnepanelen niet in staat blijkt te zijn om zelfs maar aan een geringe toename in de vraag naar energie te voldoen.

The Global Warming Policy Forum, dat zegt ook ruimte te willen geven aan het – inmiddels enorme aantal – internationale wetenschappers dat forse kritiek heeft op het omstreden CO2-klimaat/energiebeleid, constateert dat de kosten van aardgas snel stijgen in Europa. De belangrijkste redenen zijn ‘de verwoestende impact van stijgende CO2 belastingen, subsidies voor hernieuwbare energie, en verboden op fracking,’ maatregelen die ook in Nederland worden genomen om de economie te ‘decarboniseren’ om zero CO2 uitstoot te realiseren.

Europese energiebedrijven worden door de politiek gedwongen om torenhoge prijzen te betalen voor CO2 certificaten. Deze fors gestegen kosten worden doorberekend aan de klant. Ondertussen heeft het verbod op fracking tot een ernstig tekort in de aardgasproductie geleid. ‘Het resultaat zijn superhoge elektriciteitsprijzen en stijgende inflatie, wat een steeds zwaardere kostenpost is voor de toch al worstelende Europese huishoudens.’

Nordstream 2 voltooid, maar Nederland breekt eigen gasinfra juist af

Ondanks Amerikaanse, Poolse en Oekraïense tegenstand werd onlangs het laatste stukje van de Nord Stream 2 gaspijpleiding door de Oostzee van Rusland naar Duitsland voltooid. Hypocriete EU politici zaaien al jaren angst dat Rusland zo een te grote invloed op Europa zou krijgen, maar hebben ondertussen een enorme lading boter op hun hoofd door hun eigen gasbronnen stap voor stap af te sluiten.

In Nederland is dat diametrale – om niet te zeggen vernietigende – beleid het pijnlijkst zichtbaar: terwijl Duitsland zijn gasinfrastructuur fors uitbreidt, wordt deze hier juist afgebroken (en dat terwijl Nederland misschien wel het beste gasnet ter wereld heeft).

Duurzaam faalt nu al: Engeland moet oude kolencentrale opstarten

In Engeland is de situatie nu al zo nijpend, dat de oude kolencentrale in West Burton opnieuw moest worden opgestart. Aardgas is door de opzettelijk veroorzaakte tekorten en torenhoge CO2 belastingen veel te duur geworden, en wind en zon kunnen de vraag naar energie bij lange na niet bijbenen. Let wel: het is nog steeds zomer, dus is de vraag naar energie nog laag. Zodra het in de herfst en zeker de winter kouder wordt en de vraag flink stijgt, dreigt net als in de EU een enorme energiecrisis uit te breken.

Europese crisis en ‘energie armoede’, mede dankzij afsluiten Nederlands gas

Door het klimaat/energie afbraakbeleid is ook de prijs van kolen dit jaar met 70% gestegen. Opgeteld bij de stijgende brandstof- en transport- en vervoerskosten (de Nederlandse benzineprijs is inmiddels de hoogste van heel Europa) zullen de torenhoge gas- en kolenprijzen ons in een ‘bittere winter’ gaan storten, schrijft het internationale mainstream kanaal Bloomberg. Van ons eigen gas hoeven we het niet te verwachten, want ‘het gigantische gasveld in Groningen (Nederland) gaat (onder grote druk van D66 en de linkse ‘oppositie’ – X.) mogelijk 3 jaar eerder dicht. Gasprijzen zijn zo hoog, dat ze nu hoger zijn dan ruwe olie, een zeldzaamheid,’ constateert Bloomberg.

Italiaanse, Franse en Oostenrijkse energiegiganten vrezen eveneens een zware winter met gas- en elektriciteitsprijzen die gemiddeld 20% hoger liggen dan normaal. ‘Het spook van energie armoede kan deze winter snel over Europa vallen,’ waarschuwt Citigroup analist Alastair Syme. (3)

Fatale combinatie van ziekte, kou, honger en armoede?

De snel stijgende energieprijzen zijn een grote bedreiging voor het broze herstel van de economie. Inflatie wordt er verder door aangewakkerd, productiekosten stijgen, en de koopkracht daalt nog verder. Naast dreigende voedseltekorten kan daar bovendien een zeer ernstig volksgezondheidsprobleem bij komen als onafhankelijke wetenschappers en andere experts gelijk krijgen, en grote aantallen gevaccineerden getroffen worden door trombose, ADE’s en/of andere aandoeningen, mede omdat inmiddels vaststaat dat de injecties het menselijke immuunsysteem verzwakken en aantasten.

Wat gebeurt er als miljoenen vaxxers ziek worden zodra de virussen in de herfst en winter terugkeren, en zij veel behoefte hebben aan warmte, maar die warmte steeds uitvalt, of die warmte sowieso niet meer kunnen betalen? De ouderen en zwakkeren zullen deze fatale combinatie van ziekte, kou, honger en armoede als eersten niet overleven.

Global COOLING maakt einde aan CO2-opwarming verzinsel

En dat het de komende jaren steeds kouder wordt komt omdat een nieuw Grand Solar Minimum met GLOBAL COOLING is begonnen, wat het complete fake ‘antropogene CO2-global warming’ verzinsel, enkel bedacht om de welvaart van het Westen af te breken en onze landen te onderwerpen aan een communistische VN-dictatuur, volledig onderuit zal halen.

Zo begint de lente in Australië en Nieuw Zeeland deze week met ijzige kou, regen en sneeuwval. Orkaan Larry wordt een zeldzame ‘snowicane’ die naar verwachting Groenland zal treffen met een lag van één tot anderhalve meter sneeuw (in de zomer!), en dat terwijl de sneeuw-en ijslaag daar dit jaar toch al fors boven het gemiddelde van 1981-2010 ligt. In een deel van Ecuador ligt zeldzame lentesneeuw, en Zuid Amerika kan zich na een zeer koud jaar met mislukte oogsten opmaken voor de volgende Antarctische koudegolf – net als Zuid Afrika, dat sowieso een extreem koude winter beleeft. Op Mount Fuji in Japan ligt inmddels ook sneeuw, bijna 4 weken eerder dan normaal.

De statistieken laten zien dat er op het Noordelijk Halfrond maar liefst 500 gigaton meer sneeuw ligt dan het gemiddelde van 1982-2012. Desondanks blijven de even naïeve als trouwe volgelingen van de globalistische klimaat-vaccinatie sekte in de politiek en ‘wetenschap’ beweren dat de aarde warmer en warmer zal worden, en dat menselijke CO2 uitstoot daar de allerbelangrijkste oorzaak van is.

COOLING = WARMING

en ook

SICKNESS = HEALTH (Covid-19 injecties + onderdrukken bewezen veilige medicijnen)

DEATH = SAFETY (Tienduizenden officiële vaxdoden en honderdduizenden ernstig zieken/gehandicapten in het Westen)

MALE = FEMALE (Transgender agenda)

kunnen worden toegevoegd aan

WAR=PEACE (NATO)

FREEDOM=SLAVERY (Test/vaxpaspoorten, lockdowns, restricties)

IGNORANCE=STRENGTH (Mainstream media desinformatie en propaganda)

Oftewel: onbeschaamde en regelrechte Orwelliaanse ‘Doublethink’ / Nieuwspraak is nu HET kenmerk van het complete Westerse beleid. Of dat nu uit pure onkunde en onbenulligheid, slaafse volgzaamheid, door omkoperij en/of chantage of juist kwaadaardige intentie gebeurt, laat ik aan uw eigen beoordeling over.


Xander


(1) The Global Warming Policy Forum
(2) Electroverse
(3) Bloomberg
(4) Afbeelding: WikiMedia Commons, auteur Robot8A , Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International license.

Zie ook o.a.:

10-08: IPCC fake science rapport moet bevolking rijp maken voor permanente klimaat lockdowns
24-07: (/ Global Cooling: Sneeuwstorm en koude records in Zuid Afrika; ook in Australië was het in juli nog nooit zo koud)
8-07: Duitse watersnoodramp: bewijs van klimaatverandering, of jarenlang achterstallig onderhoud?
10-07: Global Cooling: Grootste toename sneeuw en ijs op Groenland ooit, zeldzame zomervorst in delen VS
30-06: Dierenwereld raakt van slag door snel afnemende magnetische veld aarde
14-06: Solar wetenschappers: ‘Er staat iets groots te gebeuren op de zon; wij noemen dit het Termination Event’
29-04: Climate Science Center wetenschapper waarschuwt voor ‘super zonnevlam’ in 2023
20-02: Kou doet groene energie de das om: Windmolens oorzaak van instorten stroomvoorziening in Texas
06-02: Global Cooling zet door: Satellieten constateren scherpe temperatuurdaling atmosfeer
25-01: Duitsland overweegt elektriciteit te rantsoeneren vanwege onstabiliteit door groene energie
12-01: Deutsche Bank: Green Deal EU betekent mega crisis, eco-dictatuur en groot verlies van welvaart
04-01: Global Cooling: Wereldwijde kou en sneeuw records, maar Bill Gates wil zonlicht dimmen

2020:

13-12: De echte reden van de spoedwet: Secretaris-generaal VN wil permanente klimaat noodtoestand tot 2050
18-10: Wetenschapsblad Energies: Duurzame energie heeft verwoestend effect op milieu en klimaat
31-08: Gobal Cooling bevestigd: Groot Zonne Minimum begon op 8 juni 2020 en duurt tot 2053
25-01: ‘Robuust wetenschappelijk bewijs’ dat klimaat niet door CO2, maar door wolken wordt bepaald
21-01: Klim(h)aatmeisje Greta eist in Davos volledige stop op brandstof terwijl het juist kouder wordt
21-01: (/ Topeconoom Armstrong: ‘De klimaatactivisten zullen de economie vernietigen’ 

2019:

20-12: Urgenda bedrog: Staat moet op basis van fake science CO2 uitstoot sneller verminderen (/ IPCC erkent eigen foute voorspellingen: opwarming in 10 jaar niet 0,2 maar slechts 0,05 graden C.)
30-11: Oud-hoofdredacteur: Uitroepen klimaat noodtoestand door EU is vergelijkbaar met opkomst Nazi’s
09-11: Zo wordt de komende systeemcrisis gebruikt voor een wereldwijde klimaat dictatuur
12-10: CO2 vrije wereld onmogelijk: Iedere week 10 nieuwe kerncentrales of 10.500 windmolens nodig
24-09: Europese Klimaat Verklaring: 500 wetenschappers stellen dat er geen klimaatcrisis is
09-03: Greenpeace oprichter: Opwarming door menselijke CO2 is totale hoax en bedrog (/ ‘In klimaatagenda is wetenschap vervangen door bijgeloof en een giftige combinatie van religie en politieke ideologie’)

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.


33

 1. Zag een reportage dat Australië – grootste producent van steenkool – 60 koolmijnen wil gaan openen.

 2. Vergelijking:

  Het IJslandse bedrijf Carbfix injecteert, volgens hun eigen site, 31,000 metric ton CO2 per dag in gesteente (om op te slaan). Dit kost 25 dollar/ton (Wikipedia, !). Gefinancierd via Europese subsidiehandel.

  Alleen al de uitbarsting van de vulkaan in IJsland stoot per dag 10.000 metric ton CO2 uit…..!!

  Eh, is er ook een dokter in de zaal??????????

 3. Geweldig hoe de schepping het klimaatevangelie (en het hele circus daarromheen) voor gek zet!

 4. @amo Mocht u geïnteresseerd zijn in de electriciteitsprijzen van meerdere landen https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Electricity_price_statistics

  Volgens alle bronnen die ik kan vinden inclusief Franse kennisen en collega’s lijkt de elektriciteit prijs in Frankrijk zelfs iets hoger dan de prijs in Nederland. Ik heb geen idee hoe u erbij komt dat het daar de helft is. Heeft u wellicht een linkje?

  Door de dure kernenergie kan ik me ook niet voorstellen dat electriciteit goedkoper is in Frankrijk.

 5. We lachen de zogenaamde wetenschpprs keihard uit !
  Hetzelfde geldt voor de reguliere journalistiek !
  En niet vergeten, de falende poitici !
  De trollen vn diegenen, achter de schermen !
  die het leven hier op aarde letterlijk verzieken!

 6. Waarom dit pleidooi voor gas?
  Als we ons geen zorgen hoeven te maken om CO2 of roet, dan kunnen we toch net zo goed volledig overgaan op kolencentrales. Kolen is al jaren de goedkoopste bron voor elektriciteit productie.

 7. In Frankrijk is de prijs van elektriciteit ongeveer de helft van hier. 80% van de stroom komt er van kernenergie.
  En wij maar steeds meer betalen voor deze basisbehoefte. Dat vanwege opslagen door de overheid. Het enige land in de wereld dat van het gas af wil. Totale waanzin. Gas is in principe niet duur en is een schone brandstof.
  Waar zijn ze toch mee bezig.

 8. @Error. Twitterdraad van Ferdinand Meeus is inderdaad heel interessant. Zo heeft het laatste IPCC rapport een opwarming van 1,07° vastgesteld sinds 1850. Gezien de staat van de thermometers in vroegere tijden kun je het houden op 1 graad.
  Tjonge jonge wat een probleem. De aarde vergroent juist bij meer CO2. Dan zegt Chinees onderzoek dat 50% van de warmere metingen wordt veroorzaakt door stedelijke uitbreidingen. Houden we 0,5° over.
  Besef dan dat satellietmetingen veel betrouwbaarder zijn (die kunnen metingen doen van de verschillende hoogtelagen).
  Die meten sinds 8 jaar geen opwarming.
  Klimaatalarmisme barst van de foute aannames.

 9. Volkswoede in Europa, onder meer t.g.v. fors stijgende energie- en voedselprijzen en uitval van gas en licht, kunnen gemakkelijk tot een revolutie leiden, waarin een sterke leider de macht kan grijpen en de huidige elite (cabal/illuminati) aan de kant gezet wordt. Net als de Arabische Lente in 2011 ook veroorzaakt werd door torenhoge voedselprijzen.

 10. Het scheermes van Ockham schreef:
  12/09/2021 om 7:43 am
  “Sneeuwhoogte en temperatuur zijn verschillende zaken.
  Antarctica is zowel de koudste als een van de droogste plekken op aarde.”

  Evenzo zijn wijsheid en intelligentie verschillende zaken. Bij u is correlatie causaliteit als het zo uitkomt maar de andere keer klopt u zich op de borst met een dure naam en roept “maar corellatie is geen causatie!”

  De klimaatalarmisten schermen telkens met ‘stijging van de zeewaterspiegel’ en verdrinken ijsberen. Maar ook water kan in welke vorm dan ook maar op 1 plaats tegelijk zijn. Die sneeuw moet èrgens vandaan komen… En als Antarctica zo ‘droog’ is, waarom is het dan het grootste reservoir van sneeuw op aarde? Misschien omdat het er zo koud is?

  Zal ik u eens iets ‘nieuws’ vertellen? Sneeuw smelt als het warm wordt. Als sneeuw metershoog blijft liggen is het dus niet…? (ja, zeg het maar, u weet het wel) Dan is het dus een valide argument tegen de op….ing van de aarde door menselijke activiteit.

 11. Ieder voordeel hep z’n nadeel: door de kou zullen de hersenen van onze politici ook langzamer gaan werken, gaat dus langer duren

 12. @ Bezorgde man uit Drenthe: 12:03 am. U heeft het volkomen juist. En daarom deze genocide op de mensheid, alles voor de NWO, en totale controle.

 13. Engeland heeft nog voor honderden jaren steenkool in de grond zitten die komen de winter wel door.
  Duitsland en andere oostblokkers hebben voor honderden jaren bruinkool en steenkool in de grond zitten, die komen ook wel de winter door.
  Nederland heeft pinokkio en hugo mengle en grapjeswous…die komen de winter niet door.

 14. Sneeuwhoogte en temperatuur zijn verschillende zaken.
  Antarctica is zowel de koudste als een van de droogste plekken op aarde.

 15. Duizenden inwoners van South Lake Tahoe, een plaats in het noorden van de Amerikaanse staat Californië, hebben maandag hun huizen moeten verlaten wegens een grote bosbrand.

  De zogeheten Caldor-brand woedt sinds 14 augustus en heeft al honderden gebouwen en meer dan 700 vierkante kilometer land in de as gelegd…
  [ to be continued ]

 16. @ G van Peet 11-09-2021 8{14 pm

  In mijn huis zijn door architecten de voormalige schoorsteenopeningen voor de kachels verwijderd , evenals de schoorstenen op het dak .
  Ik wil je waarschuwen dat wanneer je wel een petroleum-kachel kunt plaatsen deze zijn zuurstof uit je huis haalt zodat je kunt stikken !
  Alweer 25 jaar geleden had een vriend een allesbrander ( gratis stoken ) .
  Wij hoorden op een dag langdurig een politiehelikopter waar wij niets van begrepen totdat de politie aan de deur stond .
  In die gemeente was de allesbrander al verboden , dat zal nu waarschijnlijk in veel meer gemeenten het geval zijn .
  Alles is door europese wetgeving dichtgetimmerd .

 17. In 2015 is het klimaat akkoord van Parijs ondertekend. Destijds hadden de VN 193 leden (waar onder Nederland). De 193 VN leden schijnen zich in 2015 ook te hebben verplicht om in een tijdsbestek van 15 jaar (2015-2030) onderstaande 17 doelstellingen (SDG’s) “uit te rollen”. Ook wel Agenda 2030 genoemd. Blijkbaar heeft men zich destijds niet (of doelbewust niet) gerealiseerd dat deze doelen nooit en te nimmer te realiseren zijn. Want krijg de “neuzen” van alle 193 (inmiddels 195) maar eens dezelfde kant op. De onderlinge culturele verschillen zijn te groot (waaronder verschillen in godsdiensten). Ook de politieke verhoudingen zijn te divers. Ook geografisch liggen de landen te verspreid over de wereld. Per land is er ook te veel verschil in “rijkdom”. Vrijwillig zullen de landen nooit tot een compromis komen om deze onrealistische doelen te verwezenlijken. Tenzij de landen worden “gedwongen”. Dit kan alleen maar geschieden door het vestigen van een “wereldwijde dictatuur”. Of te wel de Nieuwe Wereld Orde. Als je even zoekt en “doorklikt” op internet vind achter iedere doelstelling diverse bijlagen. Deze 17 doelstellingen worden er koste wat kost doorgedramd. Op een leugen meer of minder wordt niet gekeken. Ook de dood van mogelijk miljoenen mensen is “ingecalculeerd”.. Dit is hetgeen er momenteel wereldwijd speelt. Alles wat er momenteel gaande is is terug te voeren naar die 17 doelstellingen. Deze “waanzin” dient een halt toegeroepen te worden. De wereldelite (3155 grote bedrijven, banken, instituelebeleggers, NGO’s en een 10 tal privépersonen) bezit 99% van alle geld op aarde. Zij kunnen alles en iedereen omkopen en mensen het zwijgen opleggen. Er zijn steeds meer mensen aan het wakker worden dat wij worden bedrogen, maar helaas is de “groep wakkeren” nog niet groot genoeg.
  . .
  De nooit en te nimmer te realiseren doelen:
  01.Geen armoede
  02.Geen honger
  03.Gezondheidszorg voor iedereen
  04.Iedereen naar school
  05.Vrouwen en mannen zijn overal gelijkwaardig
  06.Schoon drinkwater en goede sanitaire voorzieningen voor iedereen
  07.Schone en betaalbare energie
  08.Eerlijke en sociale economische groei
  09.Veilige infrastructuur en beschikbare kennis voor iedereen
  10.Gelijke kansen voor iedereen
  11.Leefbare, duurzame steden
  12.Duurzame productie en consumptie
  13.Klimaatverandering stoppen
  14.Gezonde oceanen, zeeën en rivieren
  15.Gezonde bossen en een rijke biodiversiteit
  16.Vrede, veiligheid en rechtvaardigheid
  17.Samenwerken voor de Werelddoelen

 18. Wanneer wordt iedereen wakker? Nu is het klimaat weer aan de beurt en weer weten de wetenschapper er helemaal niets van. Ik slik de rest maar in …

 19. Nu woon ik in een wijk zonder echte schoorstenen..de cv ketel staat op zolder en heeft een directe dakdoorvoer. Zo is nu eenmaal gebouwd, alles op aardgas cv…
  Begane grond..schuifpui…geen enkele ruimte om een rookgasafvoer te maken.. alternatieve manieren om een pelletkachel of allesbrander zijn er nauwelijks.
  Bijverwarmen kan hoogstens met een petroleum kachel..maar petroleum is slecht verkrijgbaar of veels te duur, in tegenstelling tot België…daar is het ongeveer 80 ct/ liter. Heeft ook een reden…de Ardennen enz.daar is geen gas. Houtstook en olie is normaal. Heeft U de ruimte voor een allesbrander…kijk eens naar de prijzen van bruinkoolbriketten….het goedkoopst stoken van alles…

 20. spaartip: als u in de zomer/op warme dagen een pan water op uw balkon of uw terras zet heeft u ‘s-avonds heerlijk warm water om bijv.
  uw haren te wassen of de wastafel schoon te maken.
  En hier loopt in de wasruimte het afvalwater van de cv weg in het riool. Er staat nu steeds een bakje onder: dat water kun je gebruiken om
  het toilet door te spoelen. Alle beetjes helpen.

 21. TARTARIA check dat maar we hadeen hier vrye energie en waarom geen autos op water ??? watersparkplugs.com !! dus ja slaap lekker door

 22. Misleiding troef bij de elite.
  ik las zo’n 2 maand geleden in de financieel economische tijd, dat de prijs van CO2 MOET omhoog worden gepusht (kennelijk ten koste van ‘de middenstand’) om waterstof concurrentieel te maken! (Als ik me goed herinner was het de CEO van het Belgische DEME die dit zei, DEME is één van de partners in het Nederlandse PostHYdon)
  De gigantische winst-planning van de elite is een dubbele slag:
  1. nieuwe gigantische winsten ontwikkelen door massaal waterstof (H2) aandelen op te kopen op het geschikte moment. Tot nu toe is waterstof helemaal niet rendabel gebleken.
  Om haar misleidende slag te slaan, zou de elite H2 aandelen (kunnen) doen crashen eerst.
  2. tezelfdertijd en met voorrang (?!) : de verdere proletarisatie aldus opvoeren
  ‘Ken’ uw vijand!

 23. ze liegen, ze liegen gewoon keihard. Zet je de radio aan dan is er covid en zet je de radio uit dan is covid weer weg. Zet je de TV aan en uit dan heb je hetzelfde resultaat. Aardgas doen ze even verschuiven van Groningen naar de Waddenzee het giga veld Ternaard maar doorpompen blijven ze doen. De hoogovens moeten CO2 gaan afvangen maar ook op waterstof gaan draaien. Wat is het nou wat ze willen? Groener gaat het echt niet worden want waterstof maak je grootschalig van aardgas en die paar windmolens draaien leuk voor het idee.

  Door de opwarming van de aarde krijg je meer waterdamp ja en dan valt er ook meer sneeuw uit de lucht. Dus meer sneeuw is meer opwarming zal Frans Timmermans zeggen.

 24. Doordenker: 4:22 pm. Helaas is dat de wrange realiteit. De massa – de bevolking- is niet wakker te krijgen. Uitzonderingen daargelaten. Bemoedigend vond ik de demonstratie in Amsterdam afgelopen zondag, dus er zijn wel wakkeren, maar nog niet genoeg.

 25. Hoe groener elektriciteit en gas worden, hoe duurder.

  Voor diegenen die ons (beweren te) vertegenwoordigen zal dat natuurlijk geen probleem zijn.
  Ze vertegenwoordigen immers in de eerste plaats zichzelf en ze zullen hun eigen wedden wel verhogen om de stijging van de energieprijzen te compenseren.

  Alleen het domme kl**tjesvolk, dat deze politici zogezegd vertegenwoordigen, zal bijdragen aan het milieu door in de kou te zitten want ze zullen hun energieverbruik drastisch moeten gaan beperken.

  Ondertussen reizen onze excellenties in grote luxe (en met veel energie uitstoot) van parlement naar parlement, van vergadering naar vergadering, van commissie naar commissie, verblijven ze in luxe hotels (met hun secretaresse), enz.
  En waarom ook niet? Het oerdomme kl**tjesvolk blijft toch gewoon verder voor hen stemmen.

 26. N.m.m. ligt hier het zoveelste bewijs dat de eu een misser is,

  Nieuwe verkiezingen in nederland en onmiddellijk NEXIT, daar ligt volgens mij de oplossing en los van al die zo genaamde wereld organisaties.
  Het is ons ondertussen wel duidelijk dat de eu compleet heeft gefaald een goed initiatief om als politieke partij daar bij de nieuwe verkiezingen op in te zetten.
  Het is de hoogste tijd dat nederland opstaat tegen de leugens en het verkwanselen van dit land door de huidige partijen als VVD/CDA/D66/GL/PvdA/CU

 27. Als het enigszins kan, zorgt u dan dat u minimaal EEN houtkachel, waarop u ook kunt koken in uw huis heeft.

 28. Dat komt ook door jaren Marxistische partijpolitieke dominatie in het Westen, we waren al lang bezet door globalisten eigenlijk, niet alléén in Amerika waren de verkiezingen vervalst, in de EU was dat al lang zo! Daardoor werden er ook al lang globalistische onzin aan ons opgedrongen, waar de gewone mensen nooit achter gevraagd hadden! Is ons allemaal door de strot geduwd geworden!

 29. En dat alles door linkse- en groene zwevers, en de daartoe behorende partijen. Engeland mag blij zijn uit de EU te zijn gestapt.

Comments are closed.