Forbes: ‘Europa heeft energiecrisis aan zichzelf te danken en betaalt nu zware prijs’

Het inzetten op windenergie heeft volgens de oprichter van The Energy Daily volkomen verkeerd uitgepakt voor Europa. Dan laten we het verwoestende effect die deze extreem kostbare en inefficiënte klimaattotempalen hebben op het landschap, het milieu en de gezondheid van mens en dier nog maar even buiten beschouwing.

—————————————————————————————————————————————–

Ruim 95% Europese gasreserves verbruikt – Gazprom komt gewoon contractuele verplichtingen na. Het is de EU die over uw en mijn rug weigert extra Russisch gas te kopen om zo de ‘Great Reset’ en ‘Green New Deal’ erdoor te kunnen drukken

—————————————————————————————————————————————–

‘Alles wat fout kan gaan, zal fout gaan,’ haalt Forbes energie specialist Llewellyn King, oprichter van The Energy Daily (1973) de bekende ‘Wet van Murphy’ aan als hij de Europese energiecrisis analyseert. Zoals verreweg de meeste experts wijt hij deze crisis aan Europa zelf, en niet of nauwelijks aan Rusland. Gazprom komt trouwens gewoon al zijn contractuele verplichtingen na. Het is de EU zelf die weigert extra gas bij Rusland in te kopen, en er bewust voor kiest dat uw mijn energiekosten nu door het dak gaan om zo de ‘Great Reset’ en de ‘Green New Deal’ erdoor te kunnen drukken.

Europa heeft gegokt en verloren, constateert King. Onze overheden rekenden erop dat de prijzen laag zouden blijven omdat we uit genoeg leveranciers zouden kunnen blijven kiezen. Rusland zou de toegang tot onze markt harder nodig hebben dan wij hun gas. Deze drie even naïeve als gemakzuchtige uitgangspunten bleken volkomen fout, en daar betalen wij burgers en MKB’ers nu letterlijk een torenhoge prijs voor.

Van diverse kanten ontvingen we berichten van mensen en bedrijven die geconfronteerd werden met een 5 tot 6 keer hogere gas- en/of elektriciteitsprijs als vorig jaar. Deze volkomen onnodige absurde prijzen zullen nog véél hoger zal worden indien er een oorlog uitbreekt met Rusland. Sowieso zijn de Europese gasreserves inmiddels met 95,3% uitgeput. Dat houdt in dat slechts een paar ijskoude weken voldoende zullen zijn om de bodem te bereiken, en de verwarming bij miljoenen uit kan gaan.

Gazprom komt verplichtingen na; EU weigert extra gas te kopen

King schrijft dat Rusland de gastoevoer naar Europa eerst heeft afgeknepen, om de kraan pas daarna weer met horten en stoten open te draaien. De schade zou toen al zijn aangericht. Maar klopt dat wel? Gazprom houdt vol dat het altijd zijn contractuele verplichtingen jegens Europa is nagekomen (2). Tot nu toe is geen enkel bewijs van het tegendeel geleverd.

Bovendien zijn het de Duitsers die – mede onder grote druk van Washington en Brussel – nog altijd weigeren de Nordstream II pijpleiding te openen, waardoor de prijzen weer snel zouden kunnen dalen. Desondanks uitte EC president Ursula von der Leyen de schaamteloos onbeschofte en misleidende beschuldiging dat Gazprom ‘bewust zo min mogelijk gas levert.’ NEE, dit is NIET waar. Het is de EU dat weigert het benodigde extra gas van Rusland te kopen. De pijpleiding ligt klaar, maar Brussel en Berlijn, waar nu een extremistisch linksgroenliberaal regime de scepter zwaait, willen niet.

King erkent dit. ‘In uitgebreide telefoontjes met handelaren, facilitators, juristen en een globale energie en diplomatie expert wordt mij verteld dat vaste contracten stevig overeind staan. Zelfs Gazprom… heeft enige zekerheid nodig in zijn gasexporten.’ Rusland kan het gas dat voor Europa was bedoeld ondertussen prima kwijt aan China.

Inzetten op windenergie heeft volkomen verkeerd uitgepakt

De energie specialist wijst erop dat het vol inzetten op windenergie door de EU volkomen verkeerd heeft uitgepakt. Toen het in de zomer en herfst van 2021 in 60 jaar tijd niet zó weinig waaide, werd de vroeger zo zekere Europese energiestabiliteit dankzij het almaar groter aantal wordende windmolens aan het wankelen gebracht. Dat probleem werd verder verergerd door het sluiten van steeds meer kolen- en kernenergie centrales. Frankrijk kiest daarom eieren voor zijn geld aan gaat nog meer inzetten op nucleaire energie, en zelfs Nederland overweegt nu serieus twee kerncentrales te bouwen. Tegelijkertijd doen Duitsland en België kernenergie juist in de ban.

Nederland is weliswaar slechts voor 15% afhankelijk van Russisch gas – tegen meer dan 50% voor de EU -, maar vergis u niet: als het Russische gas helemaal wegvalt, dan kunnen noch Noorwegen, noch de VS, noch Qatar de tekorten op korte termijn compenseren. De prijzen zullen dan nogmaals compleet door het dak gaan, ontelbare bedrijven die dankzij de (al even onnodige en absurde) Covid lockdown maatregelen toch al op het randje van omvallen staan het laatste zetje geven, en wijd verspreide bittere armoede creëren, zowel op het gebied van energie als van de broodnodige inkomsten om andere eerste levensbehoeften te kunnen kopen.

En wat dacht u in dit verband van de aanstormende wereldwijde hongersnood in 2022-2023? Inderdaad, ook veroorzaakt door het overhaast stopzetten van fossiele energie door deze kwaadaardige globalistische World Economic Forum sekte.

‘Alles wat fout kon gaan, is fout gegaan’

Of u dan nog steeds zo blij bent met de ‘Great Reset’ die het regime Rutte/Kaag onverkort blind uitvoert, of met de monstrueus veel geld verslindende ‘Green New Deal’ van Frans Timmermans, wagen wij te betwijfelen.

Kings conclusies: ‘Europa heeft verkeerd gegokt op de actuele markt, Rusland, en de wind. Zo ongeveer alles wat fout kon gaan, is fout gegaan.’ (1)

Als we nog enigszins op eerlijke verkiezingen zouden kunnen vertrouwen, zou u daar op 16 maart uw ongenoegen over kunnen laten blijken. Maar aangezien onze parlementaire democratie overduidelijk niet meer functioneert, omdat het regime Rutte/Kaag ons land volledig heeft uitgeleverd aan het WEF, de EU en de WHO, is de gang naar de stembus op die datum volkomen zinloos.

Voor de zoveelste keer is namelijk aangetoond dat men in Brussel, Den Haag en Davos helemaal niets geeft om het welzijn en de toekomst van de burgers. Wij zijn slechts opofferbare pionnetjes om hun daadwerkelijk in oprichting zijnde communistische klimaat-vaccindictatuur te realiseren, een gruwelijk visioen voor iedereen die nog enige waarde hecht aan vrijheid, welvaart, zelfbeschikking en gezondheid.

 

Xander

(1) Forbes
(2) Russia Today

Zie ook o.a.:

28-01: VN eist nog dit jaar permanente wereldwijde noodtoestand vanwege Covid en klimaat
18-01: Biden wil hardere sancties tegen Rusland, waardoor Europa in energiecrisis wordt gestort

2021:
07-12: Wereld in de grip van kou; satellieten meten enorme temperatuurdaling
11-11: Start anti-CO2 Terraforming project in VS grote bedreiging voor oogsten en voedselvoorziening
06-11: Tekort kunstmest door stopzetten fossiele energie leidt tot wereldwijde hongersnood in 2022 – 2023
07-10: Top meteorologisch centrum voorspelt extreem koude winter in Europa; energieprijzen door het dak
29-09: Nature Climate Change studie waarschuwt voor stilvallen golfstroom en periode met extreme kou in Europa
23-09: Europese energiecrisis nabij: Britse organisaties waarschuwen dat mensen deze winter moeten kiezen tussen verwarming of voedsel
11-09: ‘Duurzaam’ faalt: Engeland start oude kolencentrale op nu Europa deze winter op energiecrisis afstevent
02-09: Miljoenen afgeschreven windmolenbladen worden als zwaar chemisch afval gedumpt in Afrika (/ ‘Duurzame transitie’ = Astronomische kosten en milieuschade, en géén ‘geredde planeet’ – Hoe loopt deze systeemcrisis voor ons af? )
10-08: IPCC fake science rapport moet bevolking rijp maken voor permanente klimaat lockdowns
20-02: Kou doet groene energie de das om: Windmolens oorzaak van instorten stroomvoorziening in Texas
25-01: Duitsland overweegt elektriciteit te rantsoeneren vanwege onstabiliteit door groene energie
12-01: Deutsche Bank: Green Deal EU betekent mega crisis, eco-dictatuur en groot verlies van welvaart

2020:
13-12: De echte reden van de spoedwet: Secretaris-generaal VN wil permanente klimaat noodtoestand tot 2050
08-12: Duizenden jaren oude klimaatcyclus en zonne activiteit markeert begin nieuwe IJstijd
25-01: ‘Robuust wetenschappelijk bewijs’ dat klimaat niet door CO2, maar door wolken wordt bepaald
21-01: Klim(h)aatmeisje Greta eist in Davos volledige stop op brandstof terwijl het juist kouder wordt
21-01: (/ Topeconoom Armstrong: ‘De klimaatactivisten zullen de economie vernietigen’ 

2019:
20-12: Urgenda bedrog: Staat moet op basis van fake science CO2 uitstoot sneller verminderen (/ IPCC erkent eigen foute voorspellingen: opwarming in 10 jaar niet 0,2 maar slechts 0,05 graden C.)
30-11: Oud-hoofdredacteur: Uitroepen klimaat noodtoestand door EU is vergelijkbaar met opkomst Nazi’s
09-11: Zo wordt de komende systeemcrisis gebruikt voor een wereldwijde klimaat dictatuur
12-10: CO2 vrije wereld onmogelijk: Iedere week 10 nieuwe kerncentrales of 10.500 windmolens nodig
24-09: Europese Klimaat Verklaring: 500 wetenschappers stellen dat er geen klimaatcrisis is
09-03: Greenpeace oprichter: Opwarming door menselijke CO2 is totale hoax en bedrog (/ ‘In klimaatagenda is wetenschap vervangen door bijgeloof en een giftige combinatie van religie en politieke ideologie’)