Wereld in de grip van kou; satellieten meten enorme temperatuurdaling

—————————————————————————————————————————————–

Ook toegenomen vulkaanactiviteit bewijs van global cooling – Wereldtemperatuur afgelopen 5 jaar met 0,62 graden gedaald – Dr. Murray Salby: ‘Iedereen die over het klimaat ’the science is settled’ zegt, leeft in Fantasia’

—————————————————————————————————————————————–

Over de hele wereld verpletteren nieuwe kou-, sneeuw- en ijsrecords het CO2/Global Warming narratief, dat andermaal een ideologisch Agenda-21 verzinsel blijkt dat enkel is gebaseerd is op totaal ontkrachte junkscience computermodellen. Zowel real-life als satelliet data laten namelijk al langere tijd een exact tegenovergestelde trend zien. NASA satellieten maten in november een temperatuurdaling van maar liefst 0,29 graden Celsius. Van Zweden tot Alaska, van Groenland tot Australië: het wordt KOUD. En zoals altijd het geval is tijdens een zonne minimum met Global Cooling beginnen steeds meer vulkanen zich te roeren. KOU is zo ongeveer het slechtste nieuws dat we de komende jaren kunnen krijgen nu de Westerse klimaatglobalisten onze stabiele en betaalbare energie- en voedselvoorziening opzettelijk aan het afbreken zijn.

Volgens de 15 NASA/NOAA AMSU satellieten die iedere vierkante centimeter van de lagere troposfeer (waar mensen leven) meten, is de temperatuur drastisch gedaald van 0,37 C. boven de basislijn in oktober naar slechts 0,08 C in november. Begin 2020 maten de satellieten nog 0,51 C. boven het 30-jarige gemiddelde. Sinds de piek van 2016 is de gemiddelde temperatuur op Aarde met 0,62 graden Celsius gedaald, waardoor het nu kouder is dan midden jaren ’80, begin jaren ’90 en de eerste millenniumjaren.

Kou- en sneeuwrecords

* In St.Petersburg (Rusland) werd afgelopen maandag het koude record uit 1893 met -0,4 graden gebroken, en werd het bijna -21 graden. Ook groeide de sneeuwlaag tot 61 centimeter dikte. Het winterseizoen in Rusland begon dit jaar uiterst vroeg; al op 22 november werden scholen in de provincie Yakutia gesloten wegens ijzige temperaturen van -50 C., en kwamen minstens 20 schepen vast te zitten in het onverwacht opgerukte zeeijs.

* In Scandinavië is het al weken extreem koud. Op 5 december vroor het in heel Zweden. In Naimakka daalde het kwik zelfs tot -43,8, de koudste december daar ooit gemeten, en de laagste temperatuur zo vroeg in het seizoen in Zweden sinds 1945.

* Het noordoosten van China kreeg begin november te maken met zijn eigen ‘global warming’ in de vorm van een plotselinge ijzige storm die een pak sneeuw van 59 centimeter achterliet, waarmee het record van 1951 werd verbroken.

Zelfs in de hoofdstad van de provincie Liaoning, Shenyang (7,2 miljoen inwoners), viel gemiddeld 5 centimeter, de dikste laag sinds 1905. De kou verwoeste een deel van de oogsten, waardoor de prijzen van groenten meer dan verdubbelden. Ook energie (aardgas) ging met minstens 100% omhoog;

* In Grenoble (Frankrijk) werd het op 30 november -10 C., de laagste meting sinds 1971. In diverse bergdorpen werd bijna -20 aangetikt, wat zeer uitzonderlijk is voor de tijd van het jaar. Daarnaast vielen er enorme pakken sneeuw.

* Op dezelfde dag werd het in het Italiaanse Fusine (slechts 800 meter hoog) -15 C., een historisch record. In Ratece (Slovenië) vroor het -12,5 (een record), en in het bekende toeristische Kranjska Gora viel bijna 50 centimeter sneeuw. In het noorden van Spanje viel eveneens flink wat vroege novembersneeuw, en daalde de temperatuur in bepaalde regio’s tot 16 graden onder het gemiddelde.

* Alaska heeft de koudste november in meer dan 80 jaar tijd achter de rug: de gemiddelde temperatuur kwam uit op -17,4 C. Aan de andere kant van de wereld noteerde Australië de koudste november sinds 1999. Ongeveer halverwege was er op Hawaii zeldzame sneeuwval te zien. Australische staatsmeteorologen gaven echter alleen het bekende natuurlijke La Niña oceaanverschijnsel de schuld, en negeerden daarmee de vele bewijzen die het CO2 narratief hebben weggevaagd.

* In 15 jaar tijd is er in de Noordelijke IJszee op één jaar na niet meer zoveel zeeijs geweest. Als het zo doorgaat wordt een 20 jarige record gevestigd. Het noordelijkste weerstation in Canada noteerde op 28 november -43,1 graden, de laagste temperatuur sinds 2004, en daarvoor sinds 1989.

* Het Japanse Hokkaido werd op 24 november getroffen door een historische sneeuwstorm die een pak van 60 centimeter dik achterliet, met uitschieters tot 88 centimeter.

* In Argentinië is het bijna zomer, maar desondanks werd de stad Ushuaia in november onder een zeldzame laag sneeuw bedekt. Volgens de nationale meteorologisch dienst hoorde het koude weer bij juni of juli (de traditionele wintermaanden).

* Afgelopen zondag (5 december) kreeg Groenland er maar liefst 9 gigaton aan sneeuw en ijs bij, de grootste stijging op één dag ooit (3). De ijslaag op Groenland is al sinds 2012 aan het groeien, en kende dit jaar al eerdere enkele record toenames. Desondanks beweren de door de klimaatglobalisten gecontroleerde en gefinancierde mainstream media het tegenovergestelde van wat de statistieken en metingen echt laten zien.

* Ook Antarctica trok zich niets aan van de misleidende berichten in de Westerse mainstream media. Tussen april en september bedroeg de gemiddelde temperatuur er -61,1 C., de koudste periode ooit gemeten. Het vorig record dateerde uit 1976. (5)

Global Cooling: Extreme schommelingen en toenemende vulkaanactiviteit

Naast extreme weer- en temperatuurschommelingen is toenemende vulkaanactiviteit een ander historisch verschijnsel van Global Cooling. De heftige beelden van La Palma staan iedereen nog voor de ogen. De alarmstatus voor de grootste IJslandse vulkaan, Grímsvötn, is recent verhoogd van geel naar oranje. Rood alarm wordt niet uitgesloten.

Waarom dit van belang is? Omdat de eruptie in het jaar 536 de nekslag bleek te zijn voor het Romeinse rijk. Deze uitbarsting deed overal de oogsten mislukken, waardoor miljoenen mensen stierven. Sommige analisten vrezen dat een vergelijkbare grote klap nabij is. De vulkaan wordt sinds de eruptie van 2011 (die een 20 kilometer hoge aspluim veroorzaakte) daarom goed in de gaten gehouden.

30 jaar na de laatste eruptie – de op één na krachtigste van de 20e eeuw, die de wereldwijde temperatuur 2 jaar lang met ongeveer 0,6 graden deed dalen – was er opeens een ‘zwakke explosie’ in de Pinatubo vulkaan op de Filipijnen. De rookpluim reikte tot ongeveer 10 kilometer in de atmosfeer.

‘Iedereen die zegt ’the science is settled’ leeft in Fantasia’

Echte wetenschappers hebben er geen goed woord voor dat hun vakgebied is gekaapt door communistische klimaatideologen (VN/IPCC/WEF/EU, in eigen land blindelings gevolgd door het KNMI) die zich niets aantrekken van alle feiten en bewijzen, hoe hard die ook zijn.

Professor (em) Ian Plimer: ‘De hypothese dat menselijke activiteit global warming kan veroorzaken is buitenissig, want dat is tegengesteld aan bevestigde kennis van de zonnewetenschap, astronomie, geschiedenis, archeologie en geologie.’

Dr. Paul Reiter: ‘Aangaande ’the science is settled’: dat is een obsceniteit. Het feit is dat de wetenschap wordt verdraaid door mensen die geen wetenschappers zijn.’

Dr. Frederick Seitz (over het recente IPCC ‘de opwarming versnelt’ alarm): ‘Ik nog nooit eerder een dermate verontrustende corruptie van het peer-review proces gezien dan de zaken die tot dit IPCC rapport hebben geleid.’

Dr. Tom Segalstad: ‘Het IPCC global warming rapport wordt niet ondersteund door de wetenschappelijke data.’ Goed voorbeeld is de sneeuwmassa op het Noordelijke Halfrond, die 250 gigaton BOVEN het gemiddelde van 1982- 2012 ligt. Sinds de jaren ’60 is er sowieso sprake van een toenemende trend. Als er ook maar iets waar zou zijn geweest van de originele Global Warming theorie, zou dit onmogelijk zijn geweest.

Dr. Nir Shaviv: ‘Er is geen hard bewijs (lett. ‘vingerafdruk’) dat laat zien dat CO2 emissies een temperatuurstijging veroorzaken.’ (4)

Dr. Murray Salby: ‘Ik krijg onvrijwillige kotsneigingen als iemand ’the science is settled’ zegt. Iedereen die denkt dat de wetenschap over dit onderwerp (het klimaat) vaststaat, leeft in fantasia.’ (3)

Fantasia, zo’n 30 jaar geleden opgezet door de VN/IPCC ‘Agenda-21/2030’ en de WEF ‘Great Reset’ globalisten, die een volledig uit de duim gezogen antropogene CO2-opwarmingstheorie gebruiken om de laatste overgebleven welvaart, vrijheid en inspraak van het volk af te pakken, en alle mensen te onderwerpen aan een wurgende technocratische-communistische klimaatdictatuur. Met – zo herhalen we nog maar eens – de volledige medewerking en steun van de Nederlandse regering en bijna het voltallige parlement, en daardoor ook van alle van subsidies afhankelijke instituten.

 

Xander


(1) Electroverse
(2) Electroverse
(3) Electroverse
(4) Electroverse
(5) Electroverse

Zie ook o.a.:

11-11: Start anti-CO2 Terraforming project in VS grote bedreiging voor oogsten en voedselvoorziening
06-11: Tekort kunstmest door stopzetten fossiele energie leidt tot wereldwijde hongersnood in 2022 – 2023
07-10: Top meteorologisch centrum voorspelt extreem koude winter in Europa; energieprijzen door het dak
29-09: Nature Climate Change studie waarschuwt voor stilvallen golfstroom en periode met extreme kou in Europa
29-09: Nature Climate Change studie waarschuwt voor stilvallen golfstroom en periode met extreme kou in Europa
23-09: Europese energiecrisis nabij: Britse organisaties waarschuwen dat mensen deze winter moeten kiezen tussen verwarming of voedsel
11-09: ‘Duurzaam’ faalt: Engeland start oude kolencentrale op nu Europa deze winter op energiecrisis afstevent
10-08: IPCC fake science rapport moet bevolking rijp maken voor permanente klimaat lockdowns
24-07: (/ Global Cooling: Sneeuwstorm en koude records in Zuid Afrika; ook in Australië was het in juli nog nooit zo koud)
8-07: Duitse watersnoodramp: bewijs van klimaatverandering, of jarenlang achterstallig onderhoud?
10-07: Global Cooling: Grootste toename sneeuw en ijs op Groenland ooit, zeldzame zomervorst in delen VS
30-06: Dierenwereld raakt van slag door snel afnemende magnetische veld aarde
14-06: Solar wetenschappers: ‘Er staat iets groots te gebeuren op de zon; wij noemen dit het Termination Event’
29-04: Climate Science Center wetenschapper waarschuwt voor ‘super zonnevlam’ in 2023
20-02: Kou doet groene energie de das om: Windmolens oorzaak van instorten stroomvoorziening in Texas
06-02: Global Cooling zet door: Satellieten constateren scherpe temperatuurdaling atmosfeer
25-01: Duitsland overweegt elektriciteit te rantsoeneren vanwege onstabiliteit door groene energie
12-01: Deutsche Bank: Green Deal EU betekent mega crisis, eco-dictatuur en groot verlies van welvaart
04-01: Global Cooling: Wereldwijde kou en sneeuw records, maar Bill Gates wil zonlicht dimmen

2020:

13-12: De echte reden van de spoedwet: Secretaris-generaal VN wil permanente klimaat noodtoestand tot 2050
08-12: Duizenden jaren oude klimaatcyclus en zonne activiteit markeert begin nieuwe ijstijd
08-11: ;‘Global Cooling: Tikkende tijdbom kan abrupte extreme afkoeling Europa veroorzaken’
18-10: Wetenschapsblad Energies: Duurzame energie heeft verwoestend effect op milieu en klimaat
31-08: Gobal Cooling bevestigd: Groot Zonne Minimum begon op 8 juni 2020 en duurt tot 2053
25-01: ‘Robuust wetenschappelijk bewijs’ dat klimaat niet door CO2, maar door wolken wordt bepaald
21-01: Klim(h)aatmeisje Greta eist in Davos volledige stop op brandstof terwijl het juist kouder wordt
21-01: (/ Topeconoom Armstrong: ‘De klimaatactivisten zullen de economie vernietigen’ 

2019:

20-12: Urgenda bedrog: Staat moet op basis van fake science CO2 uitstoot sneller verminderen (/ IPCC erkent eigen foute voorspellingen: opwarming in 10 jaar niet 0,2 maar slechts 0,05 graden C.)
30-11: Oud-hoofdredacteur: Uitroepen klimaat noodtoestand door EU is vergelijkbaar met opkomst Nazi’s
09-11: Zo wordt de komende systeemcrisis gebruikt voor een wereldwijde klimaat dictatuur
12-10: CO2 vrije wereld onmogelijk: Iedere week 10 nieuwe kerncentrales of 10.500 windmolens nodig
24-09: Europese Klimaat Verklaring: 500 wetenschappers stellen dat er geen klimaatcrisis is
09-03: Greenpeace oprichter: Opwarming door menselijke CO2 is totale hoax en bedrog (/ ‘In klimaatagenda is wetenschap vervangen door bijgeloof en een giftige combinatie van religie en politieke ideologie’)

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

38

 1. Column Marianne Zwagerman in de Telegraaf :
  Reden achter explosie gasprijs huiveringwekkend

  https://www.telegraaf.nl/watuzegt/257797457/reden-achter-explosie-gasprijs-huiveringwekkend

  De Amerikanen gaven ons obesitas en schermverslaving, de Chinezen gaven ons virussen en lockdowns, de Russen kunnen ons gas leveren als zij ervoor terugkrijgen wat zij willen. En wij maken ons druk over onze geboosterde skivakantie. Geniet nog maar even van een warme kerst en bereid u voor op schaarste. Hak hout, leer breien, pomp fietsbanden op.

 2. Vlaag van actieve vulkanen zal wereldwijde afkoeling en misoogsten veroorzaken, voedselinflatie in overvloed

  Mike Adams van naturalnews.com

  Zeer weinig mensen volgen dit, maar het aantal actieve vulkanen dat op dit moment fijnstof in de bovenste atmosfeer spuwt, is buitengewoon.

  De vulkaan La Palma (Cumbre Vieja) is zo groot geweest dat het eiland waarop het ligt met 43 hectare is uitgebreid sinds het begon uit te barsten. Daarbij heeft de vulkaan grote hoeveelheden fijnstof in de atmosfeer uitgestoten.

  Hoe meer aspluimen er plaatsvinden, hoe meer zonlicht wordt geblokkeerd om het aardoppervlak te bereiken. Dit veroorzaakt wereldwijde afkoeling en mislukte voedselgewassen over de hele wereld.

  Het lijkt erop dat een perfecte storm van wereldwijde hongersnood snel nadert, en Duitsland sluit zelfs de Russische gaspijpleidingen af ​​die nodig zijn voor de productie van kunstmest in heel Europa.

  Lees hier de volledige details in het hoofdverhaal en de podcast van vandaag:
  https://www.naturalnews.com/2021-12-15-flurry-of-active-volcanoes-will-cause-global-cooling-and-crop-failures.html

  PS De podcast van morgen zal zich richten op alle Black Swan-scenario’s die in 2022 opzettelijk zouden kunnen worden losgelaten. Het wordt een bom van een podcast:

 3. Waarom smelt dan de permafrost, trekken gletsjers zich terug en zijn en immens grote branden?
  Met dat het op een aantal plekken kouder is dan normaal kun je toch niet de opwarming van de aarde geheel ontkrachten?
  Dat men de uitstoot van co2 wil verminderen kan ik alleen maar toejuichen. We sturen veel teveel rommel de lucht in met zijn allen. Het is alleen jammer dat de boeren het moeten ontgelden. Er kan beter gekeken worden naar t vliegverkeer, industrie en wegverkeer. .

 4. Waarom krijgen wij nooit eens snowmageddons?
  Iedere keer maar een paar vlokken en het is na een dag alweer gesmolten. Die kou is hier niet.

 5. Ooooooh wat leuk. Een elfstedentocht. Dat zie ik helemaal zitten. Net als vroeger in mijn jeugd. Oude glorie is aan het herleven geslagen. Dikke pakken sneeuw en ijspret.Pak de slee maar en haal de schaatsen uit het vet. Dolle pret. Net als in de goede oude tijd. Joepie!!!!!!

 6. De recente gebeurtenissen in Engeland en Schotland laten zien dat het niet alleen met de koude lucht te maken heeft. Canadese toestanden, bijvoorbeeld, voorspellen weinig goeds waar het met de klimaatsverandering naar toe gaat. Maar het kan veel simpeler: Als je wilt dat het misgaat dan pas je censuur toe. De conclusie is dus: Er komt (geforceerd) een eind aan alle censuur!

 7. Knap hoor dat men in staat is de gem. temperatuur op aarde tot op een honderste nauwkeurig kan meten. 1,5 graad stijging of 0,62graad daling wat doet het ertoe het klimaat veranderd continu. Het is pure hoogmoed te denken dat dat door de mens komt of dat de mens er iets aan kan veranderen.

 8. Daar staan de globalistjes nu in hun bloot gat over de klimaatopwarming dat ze reeds veranderd hebben in klimaatverandering.
  Met de bek vol tanden en de broek op de enkels nu het blijkt over klimaat afkoeling te gaan.
  Nu zijn we zeer benieuwd hoe onze ijverige volksvertegenwoordigers en vetbetaalde politici hun plicht gaan vervullen en hun loon gaan verdienen door een toereikende en betaalbare energievoorziening voor de bevolking te garanderen en hoe ze dat plan zullen gaan verwezenlijken.

 9. Kom eens op met die pakken sneeuw dan!
  Ik heb toch zo’n gruwelijke hekel aan die vettige zomers hier van 40 graden waar je bijna geen lluht krijgt en je de hele dag vies blijft zweten.

 10. De socialisten noemen het geen “global warming” meer maar “climate change”. Dan kunnen ze in de zomer praten over het warme zomerweer, in de herfst over de tropische stormen, in de winter over de kou en in de lente over de wateroverlast van de gesmolten sneeuw. Ze kunnen dan niet verliezen en vooral het hele jaar door ouwehoeren met gesponsorde ‘werkreisjes’ in luxe resorts, dure wijntjes en maaltijden in verre oorden, bereikt minimaal in de Business Class. Ik noem het gletsjer-surfen.

 11. Blijkbaar hebben de sgp, groenlinks, c.u., bij1, cda, pvda etc. iets te verbergen wb kindermisbruik en stemde men daarom tegen de motie
  voor een ONAFHANKELIJKE commissie. (zie commonsensetv.nl met een reactie van de indiener der motie: kamerlid van Meijeren)
  de schrik van zijn medeplichtige collegae in het parlement die zich meer dan ooit tevoren te kijk hebben gezet.

  Stelling: wie niet voor die motie stemde is medeplichtig aan het satanische kindermisbruik.

 12. Afgelopen januari hadden wij nachtvorst in de Algarve. Voor het eerst in 30 jaar heeft het daar gevroren. -3 graden!
  Veel planten zijn kaporgevroren en andere hebben het maar net kunnen redden.

 13. Ik zag dat in Oostenrijk bij een anti-c demonstratie de demonstranten de wappie meppers in volledig harnas zo met sneeuwballen bekogelden dat ze niks meer zagen en afdropen.

  Zo los je met het ene (niet bestaande) probleem het andere (niet bestaande) probleem op!

 14. Ja moeten we al die berichten en statistieken geloven. Koud, sneeuw hoort bij winter, was altijd zo
  Niet: constant grijs, motregen, warm benauwd achter een wattendeken die waterige zon, wel warmte in de damp, maar geen UV, vitamine D.
  De psychophaten verbieden de zon, met chemtrails, ook als het koud is.
  Ze laten alleen zien en horen wat de slaven willen horen en zien.
  Ze noemen het niet meer opwarming maar klimaat verandering.
  Zij noemen het vervuiling door CO2, het levens elixter.
  Deze aarde is perfect, maar zij willen god zijn, alles vernietigen wat natuurlijk is
  Alle natuurlijke geneesmiddelen, voedsel, DNA als een vaststaand feit statisch.
  God heeft ons gegeven een vrije wil
  \degene die bang zijn lof denken dat ze gered worden, gaat niet gebeuren.
  God zorgt voor degene die zichzelf redden.
  Een oog voor een oog en een tand voor een tand.
  Passivisme is een zoethouder wat leid tot onze eigen slaafsheid en ondergang.

 15. Niemand aan gedacht misschien het geheim wapen van de eliten chemtrails en haarp

 16. Tsja, met de zon die begin 2020 een laag-activiteits cyclus in is gegaan was dit te verwachten.
  Wat betreft de vulkanen, met name die in de arctische en antarctische gebieden is er een theorie dat uitbarstingen daar ernstiger of veelvuldiger worden in periodes van ernstige kou. Niet door de koude zelf, maar door de toename van de ijsmassa. De druk van vele tonnen ijs zou invloed kunnen hebben op de magmastroom. Dat betekent dat de koude zichzelf zo versterkt aangezien dergelijke uitbarstingen het zonlicht deels tegenhouden.

 17. Nu we het toch over de koude hebben vind ik het wel leuk om een van de meest bijzondere plekken op aarde te belichten, en dat is Svalbard.
  Sinds ik Svalbard heb bezocht, eerste helft februari 2018, volg ik dagelijks de temperatuur daar. Tijdens mijn verblijf daar was het -18°, dus dat viel wel mee, omdat het anders aanvoelt dan in Nederland. Dat komt waarschijnlijk door de lagere luchtvochtigheid. Op dit moment is het er kouder dan gemiddeld, ik zie nu al regelmatig temperaturen van -12° en iets lager soms. En dan moet het nog februari worden, dat belooft wat!
  Ook het Noorden van Scandinavië is nu uitzonderlijk koud met -21° midden op de dag en tot -40° s’nachts. Ook temperaturen die meer bij februari passen.
  Dat het in Svalbard minder koud is dan in Lapland, dat 1000 km zuidelijker ligt, komt door een uitloper van de Golfstroom, die langs het Westen van Svalbard komt. De Oostkust van Svalbard ondervindt geen invloed van de Golfstroom, en is daarom veel kouder. Daar is de zee nu al geheel bevroren.
  Wie ooit eens naar Svalbard wil gaan kan ik de eerste helft van februari aanbevelen.
  De poolnacht loopt ten einde en s’ middags is het gedurende korte tijd al een beetje schemerig licht.
  Elke dag wordt het met vrij grote sprongen langer licht.
  Als het rond 14:30 al weer bijna donker wordt komt er een geheimzinnige blauwe gloed over het landschap. Op dat tijdstip heb ik dan ook de foto genomen die ik hier bij mijn profiel gebruik. Die blauwe gloed is een mysterieuze ervaring, die eigenlijk benadrukt hoe bijzonder het is om daar te zijn.
  Je hebt bijna het gevoel of je in een poolexpeditie bent terechtgekomen, of een documentaire van National Geographic.
  Dat gevoel wordt nog versterkt als je er een sneeuwstorm meemaakt. Dan is Svalbard volledig van de buitenwereld afgesloten, omdat er dan geen vliegtuigen kunnen landen of vertrekken.
  Svalbard is de meest noordelijke plek op aarde die men kan bezoeken, verder naar het Noorden is er alleen nog maar de Noordelijke IJszee, ook wel The Arctic Ocean genoemd.
  Door de afgelegen ligging, letterlijk aan het einde van de wereld, is het nu nog steeds vrij van Covid-19.
  Wel heersen er nu strenge maatregelen, omdat men dat graag zo wil houden.
  Dus even geduld tot we weer normaal kunnen reizen!

 18. Vreemd dat de temeraturen van genoemde steden en gebieden normaal zijn voor de tijd van het jaar , Sidney wordt het komende dinsdag + 26 graden, zweden Stocholm is het nu -11 graden , de komende dagen rond het vreispunt , Spanje , Madrid , komende dagen + 12 tot + 16 graden , Canada op dit moment normale temperaturen , in het noorden is – 40 voor de tijd van het jaar hel normaal , Argentinie , Ushaja , komende dagen + 12 graden , St petersburg – 11 graden , komende dagen rond het vreispunt , normaal is het kouder . Dus waar hebben we het over ?

 19. @ Nieuw Begin schreef:
  07/12/2021 om 10:04 pm

  “Reactie op geloofsforum.”
  Bezoek ik niet meer.

 20. Dit even terzijde .
  Op http://www.frontnieuws.com is vandaag te lezen dat daar Polen’s Neurenberg 2.0 proces is begonnen,
  en in de deelstaat Victoria in Australië de veldslagen door de bevolking zijn begonnen.

 21. Wel duidelijke tijden in ieder geval. In de zin van: de wereld is in de greep van de vader der leugen. Dat is zo klaar
  als een klont. Dus is het de tijd om definitief te kiezen: God of de wereld. Waarheid of leugen.

 22. Dank u voor deze winterse berichten.
  Hier past een zomersalade op tafel beter tijdens de feestdagen dan zwaar wildbraad.
  Maar amerikaanse weermodellen zijn natuurlijk opwarmingscorrect geprogrammeerd. ,-)

 23. Ik wil best aannemen dat het eerder kouder wordt, maar vraag me af waarom veel gletsjers zich blijven terugtrekken.

 24. Gasboringen in de Waddenzee.
  Op 3.000 meter onder de bodem van de Waddenzee ligt een slapende vulkaan.
  Ten noorden daarvan nog een.

 25. Gelukkig zijn er genoeg boomstronken en dode takken, denne-appels e.d. in onze hof …

  😉

 26. Ach, vriezen we dood dan vriezen we dood; het zal mij aan mijn derrière oxideren. De overheid stopt dat gezwets over de opwarming van de aarde toch niet. Het leid de mensen immers van het serieuste, namelijk de dictatuur af.

 27. Als je dit soort berichten serieus neemt dan wordt het tijd om voor voedsel te zorgen dat niet snel bederft, iets om op te stoken om het warm te houden, dikke kleren en dikke dekens en een paar pallets goeie Russische Vodka. Dat gas krijgen we toch niet, dat willen de globalisten niet.

  Man man wat heb ik een hekel aan kou, bah !

 28. Waarom vind je van de klimaatverandering in de richting van de afkoeling geen informatie bij de Npo. Geef rugbaarheud aan deze dramatische ontwikkeling zodat men er zich op kan voorbereiden.

 29. ‘… de volledige medewerking en steun van de Nederlandse regering en bijna het voltallige parlement, en …’

  En het grootste deel van een volk voor wie de kroeg belangrijker is dan de kerk.

 30. Het is niet alleen de kou maar over de co2 wordt gelogen !!! Er is niet teveel co2 in de atmosfeer maar juist veel te weinig !!! Let wel: er is natuurlijk wel een verschil tussen co2 en luchtvervuiling.

 31. @ Nieuw Begin 07/12/2021 om 5:31 pm

  U schrijft onder meer:
  “… en ik weet zeker dat … zal zegenen ons land opnieuw met welvaart, welzijn en vrijheid en bovenal gezondheid en ja Nederland krijgt een belangrijke taak in de eindtijd…
  … maar we worden geholpen door het volk der uitverkiezing wat binnenkort massaal tot bekering gaat komen en samen met …”

  Misschien kunt u zich beter voegen bij uw “collega-profeten” op het Geloofsforum en daar, elkaar versterkende in allerlei hersenspinsels, uw gedachten schrijven.

 32. De Media vertelt sowieso alleen nog verhalen die men echt 180 graden dient om te draaien. En of dit nu om ijsvorming gaat, of co2, corona onzin, het maakt niet uit u, ik, de kinderen op school, allen krijgen een bepaalde gedachtengang ingeprent, die heeeeel ver van de realiteit afstand wil houden. Zodat de globalisten hun plannen verder kunnen uitrollen. Pak uw eigen leven op, nu kan het nog. Dit moet stoppen!!!!

 33. Alarmisme ontbreekt nu alom.
  Opvallend. Jammer genoeg zijn de weersverwachtingen ook al gepolitiseerd. Hierdoor luisteren we met een alarmistische inslag naar warmterecords e.d. Maar alles wat niet valt binnen dit verhaal, vergeet men weer snel.

 34. Net als bij corona, feiten doen er niet meer toe. Vragen stellen leidt tot uitsluiting. Niet braaf zijn eindigt in de cel.

Comments are closed.