Zelensky probeert Israël bij oorlog tegen Rusland te betrekken

—————————————————————————————————————————————–

NAVO begint intern te twijfelen aan Zelensky’s agenda, die ondertussen het stopzetten van alle handel met Rusland eist – VS stuurt oude Sovjet raketafweersystemen naar Oekraïne – Putin geeft bevel tot een ‘nucleaire evacuatie oefening’

—————————————————————————————————————————————–

De Oekraïense president Zelensky wil dat Israël zijn neutrale positie opgeeft en hem bewapent met geavanceerde Israëlische Iron Dome raketafweersystemen. In zijn eerdere Zoom toespraak voor de Knesset was Zelensky al niet bepaald duidelijk geweest over hoe de oorlog met Rusland volgens hem beëindigd zou moeten worden. Gisteren zei de fascistische Oekraïense president zelfs dat als de onderhandelingen met Rusland nu opnieuw mislukken, de Derde Wereldoorlog zal uitbreken. Hij wil overigens zelf geen duimbreed wijken, en is niet van plan om de Donbass republieken te erkennen.

Het hoofd van de Volksrepubliek Donetsk (DPR), Denis Pushilin, karakteriseerde Zelensky’s oproep aan Israël als ‘de ultimatum eisen van een mentaal onevenwichtig persoon. Dit betreft met name zijn oproep aan de Israëlische autoriteiten om hun neutraliteit op te geven en Oekraïne te bewapenen.’ Pushilin wees erop dat Israël reeds heeft geweigerd om dodelijke wapens aan Kiev te leveren, en besloten heeft om zich enkel tot humanitaire hulp te beperken.’ Pushilin vond het verder erg opvallend dat Zelensky constant probeert om meer landen bij het conflict te betrekken. (1)

Zelensky valt niet zo goed in Israël

In Israël is ook Zelensky’s lompe vergelijking van de situatie in Oekraïne met de Holocaust onlangs bepaald niet goed gevallen. Israëlische parlementariërs weten nog heel goed hoeveel Oekraïense nationalisten hebben meegedaan aan de pogroms, en betrokken waren bij de uitroeiing van 1 miljoen joden. Het neonazi Azov bataljon is bovendien een integraal onderdeel van de Oekraïense Nationale Garde, en blijkt zes jaar geleden door het Amerikaanse Congres te zijn gefinancierd en bewapend (10).

De Israëlische premier Naftali Bennett heeft ondanks de beschuldigende toon die Zelensky aansloeg ondertussen wel diens uitnodiging om het land te bezoeken geaccepteerd, echter wel onder voorwaarde dat Kiev substantiële vooruitgang boekt in de onderhandelingen met Moskou over een staakt-het-vuren. Zelensky probeerde ook de Amerikaanse president Joe Biden een stop in Oekraïne te laten maken als die onderweg is naar de NAVO top in Europa later deze week. Volgens het Witte Huis gaat dat echter niet gebeuren (2).

Sommige NAVO landen beginnen te twijfelen

In sommige NAVO landen is achter de schermen steeds meer twijfel ontstaan over de motieven van Zelensky, die nu zelfs openlijk eist dat de EU een compleet olie- en gasembargo tegen Rusland afkondigt, en vindt dat alle havens voor Russische goederen moeten worden gesloten (6).

Men begint zich daarom af te vragen of de Russische invasie inderdaad niet voorkomen had kunnen worden. ‘Zoals de zaken er nu voorstaan dreigt de crisis uit de hand te lopen, en kan deze zelfs escaleren naar een wereldoorlog,’ concluderen Israëlische inlichtingenspecialisten. ‘Probeert hij een nieuw spel aan de wereldmachten te dicteren? Als dat zijn doel is dan is hij gedoemd te falen.’ Oekraïne is weliswaar een heel groot land, maar is zowel militair als politiek te zwak om dat te kunnen bewerkstelligen.

Vanuit Oekraïne komen ondertussen almaar meer gruwelijke berichten over de oorlog. Het hoofd van een Oekraïens ziekenhuis zou bevel hebben gegeven om gewone Russische soldaten te castreren, omdat het ‘kakkerlakken zijn, en geen mensen. Dat zijn extreme oorlogsmisdaden. Ook is nu door een Australische journalist bevestigd dat het Oekraïense leger scholen, ziekenhuizen en andere openbare gebruikt als militaire centra, en dus burgers als menselijke schilden gebruikt.

Pad naar WO-3 verder voortgezet

Het pad naar een ‘hete’ Derde Wereldoorlog wordt ondertussen onverkort doorgezet met de Amerikaanse levering van Sovjet luchtafweersystemen aan Oekraïne. Het gaat weliswaar om ouderwetse systemen, maar het is toch de volgende symbolische stap in het openlijk bewapenen van het regime in Kiev (4). Washington zou zelfs een balletje bij Turkije hebben opgegooid voor de verplaatsing van in Rusland gefabriceerde S-400 luchtafweersystemen naar Oekraïne, maar dit wordt vooralsnog ‘onwaarschijnlijk’ geacht. (5)

De Britse premier Boris Johnson riep gisteren China op om ‘de goede kant’ te kiezen. Johnson beschreef de oorlog als ‘een gevecht tussen goed en kwaad,’ en zei dat Putin ‘probeert een autoritaire nieuwe wereld orde op te richten.’ (7) Dat was een schaamteloos stukje ‘de pot verwijt de ketel…’, of beter gezegd de Saul Alinsky tactiek om je vijand constant te beschuldigen van wat je zelf aan het doen bent. Deze strategie werd voor het eerst grootschalig toegepast door president Obama.

Gisteren gaf president Putin het bevel tot een nucleaire evacuatie oefening. Ook zijn eigen gezin werd geëvacueerd. Eerder op de dag vertrokken plotseling een groot aantal commerciële vliegtuigen vanuit Moskou en St. Petersburg naar ver weg gelegen bestemmingen in Rusland (10). ’s Avonds liet het ministerie van Defensie op Facebook zien hoe Rusland (weer) ICBM’s uit hun silo’s reed. (9).

 

Xander


(1) Rusvesna
(2) Ynet News
(3) DEBKAfile
(4) Zero Hedge
(5) Zero Hedge
(6) Zero Hedge
(7) Zero Hedge
(8) Hal Turner Radio Show
(9) Hal Turner Radio Show
(10) Hal Turner Radio Show

Zie ook o.a.:

19-03: ‘Rusland had 31 jaar nodig om te ontdekken dat het Satan vertrouwde’
18-03: ‘Russische VIPS worden massaal uit Moskou naar de Oeral gevlogen’
15-03: ‘Rusland gaat kernwapens in Iran stationeren’
10-03: ‘Verenigde Staten wilden trekvogels van Oekraïne naar Rusland besmetten met virussen’
09-03: ‘VS verklaart Rusland de economische oorlog’; Wereld begint zich af te keren van de NAVO
08-03: Amerikaanse generaal: Zet onze hele vloot kernonderzeeërs in om te zien of Putin bluft
07-03: Rusland overweegt totale mobilisatie; Rijken vrezen het ergste en kopen massaal doomsday bunkers
03-03: Rusland waarschuwt het Westen: Hacken van onze satellieten betekent oorlog
02-03: De wereld kan maar beter hopen en bidden dat Putin de oorlog in Oekraïne wint
28-02: Europese Unie verklaart Rusland feitelijk de oorlog
28-02: ‘Westerse experts waarschuwden in 2021 dat VS gevaarlijkste virus ooit in Oekraïne heeft ontwikkeld’
27-02: Topeconoom Armstrong: ‘WO-3 is in fasen begonnen en het Westen gaat verliezen’
26-02: ‘Rusland zet thermobarische superbom in en rijdt ICBM’s uit silo’s’
25-02: ‘EU vermoordt eigen bedrijfsleven met sancties Rusland en wacht lawine faillissementen’
23-02: Gaat het president Volodymyr Zelensky lukken om alsnog WO-3 te veroorzaken?
22-02: Topeconoom Armstrong: ‘World Economic Forum vormt bedreiging voor menselijke beschaving’ (/ Oekraïne is wanhopige poging van het Westen om Putin ten val te brengen)
21-02: Rusland stelt S-550 satelliet killers in grensgebied Belarus met Polen op
21-02: Forbes: ‘Europa heeft energiecrisis aan zichzelf te danken en betaalt nu zware prijs’ (/ …Het is de EU die over uw en mijn rug weigert extra Russisch gas te kopen om zo de ‘Great Reset’ en ‘Green New Deal’ erdoor te kunnen drukken )
19-02: DEFCON-2, voor het eerst sinds de Cuba crisis
14-02: Oorlog of geen oorlog – hierom heeft Vladimir Putin al gewonnen
11-02: Krijgen VS-EU-NAVO en het WEF volgende week hun gewenste oorlog met Rusland?
01-12: President Oekraïne geeft het Westen de schuld van de crisis met Rusland
30-01: Massale mobilisatie leger Belarus; president dreigt einde te maken aan Litouwen
26-01: Blackout Centraal Azië treft miljoenen; Wordt Europa het volgende doelwit?
24-01: Kopie van MH17 intrige? Nieuws over Russische raketten wijst op mogelijke Britse false flag kernaanval op Oekraïne
22-01: Oorlogsprovocatie: Amerikaans militair vrachtvliegtuig schendt Russische luchtruim
22-01: Crisis rond Oekraïne escaleert: wereld stevent op Derde Wereldoorlog af
19-01: Amerikaanse marine laat 22 oorlogsbodems en 4 kernonderzeeërs uitvaren
18-01: Biden wil hardere sancties tegen Rusland, waardoor Europa in energiecrisis wordt gestort
14-01: Onderminister Victoria Nuland kondigt false flag aan die oorlog met Rusland zal veroorzaken
09-01: CIA-MI6 operatie Kazachstan overtuigt Putin dat VS/EU/NAVO uit zijn op oorlog

2021:
18-12: Wordt Oekraïne nieuwe Cuba crisis? Kernoorlog in 60 jaar tijd niet zo dichtbij geweest ( / Ontketenen de klimaat-vaccinatie globalisten een wereldoorlog omdat de Great Reset in gevaar is? )
11-12: 10 landen, met Nederland en Israël, oefenden deze week op door WEF geplande cyberaanval ( / VS/NAVO voert provocaties om oorlog met Rusland te veroorzaken verder op)
19-11: Topanalist waarshcuwt voor Westerse ‘false flag’ operatie aan grenzen met Rusland
09-11: Volgende stap naar oorlog tegen Rusland; Amerika stuurt deel infanteriebrigade naar Oekraïne
27-10: Moskou woedend nadat Duitse minister NAVO kernaanval op Rusland suggereert
07-10: (/..; energieprijzen door het dak (/ Opzettelijk gecreëerde energiecrisis doet prijs van aardgas compleet exploderen en dreigt miljoenen mensen in armoede te storten )
23-09: Europese energiecrisis nabij: Britse organisaties waarschuwen dat mensen deze winter moeten kiezen tussen verwarming of voedsel
15-07: Taakgroep Amerikaanse overheid waarschuwt voor aanstaande verwoestende cyberaanval door Rusland en China

…..

Reageren kan op het Reactie Forum (klik hier)
*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.