President Oekraïne geeft het Westen de schuld van de crisis met Rusland

—————————————————————————————————————————————–

‘Het echte gevaar voor ons land is niet Rusland, maar de destabilisering van de situatie door de paniek zaaiende Westerse pers’ (= de CIA) – Amerikanen evacueren journalisten uit Oekraïne – Russische parlement buigt zich over mogelijke erkenning onafhankelijkheid Lugansk en Donetsk

—————————————————————————————————————————————–

Terwijl de Amerikanen hun journalisten uit Oekraïne evacueren en daarmee de indruk blijven wekken dat ze op zeer korte termijn een oorlog zullen beginnen, heeft de Oekraïense president Zelensky vorig week de Westerse journalisten verbijsterd achtergelaten, toen hij in een persconferentie zei dat niet Rusland, maar het Westen schuldig is aan de huidige crisis, en met name de Westerse pers (= de CIA) de destabilisering van zijn land heeft veroorzaakt.

De constante berichten over een aanstaande Russische invasie van Oekraïne zijn volgens president Zelensky nergens op gebaseerd. Het klopt dat er in de buurt van de grens Russische troepen zijn gelegerd, maar dat is volgens hem niet ongewoon, en hun aantal is vergelijkbaar met vorig jaar.

‘Niet Rusland, maar het Westen is het gevaar voor Oekraïne’

Het echte gevaar voor Oekraïne komt NIET van Rusland, onderstreepte hij, maar van de ‘destabilisering van de situatie in ons land.’ De oorzaak van alle paniek is de Westerse pers, legde hij uit. De aanwezige journalisten voelden zich daar niet prettig bij. BBC verslaggever Sarah Rainsford sprak over een ‘enigszins surrealistische confrontatie’.

De president leverde vervolgens zware kritiek op de Amerikaanse, Britse en andere Westerse diplomaten die het land ontvluchten alsof er inderdaad op ieder moment een oorlog kan uitbreken. Verder ontkende hij dat Oekraïne een zinkend schip is. Maar zelfs al zou dat wel het geval zijn, dan ‘zijn diplomaten als kapiteins. Zij zouden de laatsten moeten zijn om het zinkende schip te verlaten.’

Zelensky’s door de Westerse media doodgezwegen persconferentie bewijst opnieuw dat ALS er inderdaad toch een oorlog met Rusland uitbreekt, deze hoogstwaarschijnlijk met een false flag aanval / operatie door de VS/EU/NAVO zal worden ontketend, waarna de Westerse ‘pers’ (= totaal door de CIA gecontroleerd, zoals voormalige FAZ redacteur wijlen Udo Ulfkotte al enkele jaren geleden in zijn boek ‘Gekochte Journalisten’ onthulde) natuurlijk meteen president Putin de schuld zal geven.

Overal dezelfde ondermijnende strategie

Het Westen (= het Rothschild-Rockefeller imperium, met als belangrijkste lakeien Bill Gates, Klaus Schwab en George Soros) volgt hiermee dezelfde strategie als in zoveel andere landen, en actueel ook Taiwan:

* Dring op allerlei mogelijke manieren (NGO’s, politieke en militaire ‘adviseurs’, financiële en corporatieve belangen, etc) een land binnen, verkrijg invloed, en verander de status quo totdat een buurland (= het echte doelwit) reageert;

* Beschuldig dit buurland van de destabilisering die je zelf hebt veroorzaakt, en daarna van ‘agressie’ en een ‘geplande invasie’, zelfs al heeft dat buurland zijn eigen grondgebied niet verlaten;

* Gebruik de door jou gecontroleerde pers om de hele wereld te misleiden over wie er in het land schuldig is aan de destabilisering en agressie, en rechtvaardig daarmee militaire besluiten (zoals het bouwen van bases, plaatsen van wapens en opnemen in een alliantie, en zelfs het onder valse voorwendselen (/false flags) starten van een oorlog, zogenaamd om het land te ‘verdedigen’.).

Uiteindelijk is het de bedoeling de NAVO steeds verder oostwaarts uit te breiden, zogenaamd om de ‘agressors in bedwang te houden’, maar in werkelijkheid om als militaire politiemacht van een wereldwijde VN/WEF/IMF dictatuur te functioneren.

Westen brak alle beloften

De Val van de Muur in 1989 kon zonder oorlog plaatsvinden, omdat het Westen en het Oostblok beloofden niet naar elkaars grenzen uit te breiden. Rusland hield zich aan die belofte, maar het Westen brak die keer op keer. Minister van BuZa James Bakers beroemde ‘not one inch’ belofte in 1990 bleek in zoverre te kloppen, dat de NAVO inderdaad niet één inch, maar wel tot 1000 kilometer naar het oosten opschoof, en die afstand met Oekraïne erbij nog eens dik wil verdubbelen.

Het Kremlin eist nu dat de VS/EU/NAVO alsnog hun beloften nakomen, en de Russische veiligheidsgaranties – zoals geen Oekraïens NAVO lidmaatschap, geen Amerikaanse aanvalswapens in dat land, terugtrekken van de troepen uit Polen, Estland, Letland en Litouwen – nakomen. Het Westen weigert. (1)

Mogelijke Russische erkenning volksrepublieken Donetsk en Luhansk

Rusland heeft zich het afgelopen decennium verbazingwekkend terughoudend en geduldig opgesteld, maar daar begint door de aanhoudende Westerse agressie nu echt een einde aan te komen. Zo discussieert de Duma (Russische parlement) op 14 februari over mogelijke erkenning van de oblasts (volksrepublieken) Donetsk en Luhansk in het oosten van Oekraïne. Indien die erkenning er komt, betekent dit dat Russische troepen deze ministaten kunnen gaan beschermen tegen Oekraïense en/of NAVO agressie.

Moskou bereidt zich dan ook met grote tegenzin voor op de door het Pentagon al zo lang geplande oorlog, die vrijwel zeker op de Derde Wereldoorlog zal uitlopen. De enige hoop is nog dat de volken in Europa en Amerika massaal wakker worden en NEE zeggen tegen deze fatale koers, voordat ons werelddeel voor de derde keer het strijdtoneel wordt van een nieuwe slachtpartij, één die ons met een beetje pech, zoals een overhaast besluit van een zenuwachtig geworden militaire commandant, binnen no-time volledig in de as kan leggen.

Afwachten en dan maar hopen dat het goed gaat en er niets gebeurt, is naar mijn overtuiging het recept voor een niet meer te vermijden ondergang (alhoewel die natuurlijk niet meteen morgen of volgende week hoeft te komen). Gezien het feit dat mensen historisch sterk geneigd zijn zich in tijden van dreigend gevaar vast te klampen aan loze geruststellingen (zie bijvoorbeeld eind jaren ’30), zie ik vooralsnog weinig tekenen van die broodnodige bewustwording.

 

Xander

(1) Global Research
(2) Hal Turner Radio Show

Zie ook o.a.:

30-01: Massale mobilisatie leger Belarus; president dreigt einde te maken aan Litouwen
26-01: Blackout Centraal Azië treft miljoenen; Wordt Europa het volgende doelwit?
24-01: Kopie van MH17 intrige? Nieuws over Russische raketten wijst op mogelijke Britse false flag kernaanval op Oekraïne
22-01: Oorlogsprovocatie: Amerikaans militair vrachtvliegtuig schendt Russische luchtruim
22-01: Crisis rond Oekraïne escaleert: wereld stevent op Derde Wereldoorlog af
19-01: Amerikaanse marine laat 22 oorlogsbodems en 4 kernonderzeeërs uitvaren
18-01: Biden wil hardere sancties tegen Rusland, waardoor Europa in energiecrisis wordt gestort
14-01: Onderminister Victoria Nuland kondigt false flag aan die oorlog met Rusland zal veroorzaken
09-01: CIA-MI6 operatie Kazachstan overtuigt Putin dat VS/EU/NAVO uit zijn op oorlog

2021:

18-12: Wordt Oekraïne nieuwe Cuba crisis? Kernoorlog in 60 jaar tijd niet zo dichtbij geweest ( / Ontketenen de klimaat-vaccinatie globalisten een wereldoorlog omdat de Great Reset in gevaar is? )
11-12: 10 landen, met Nederland en Israël, oefenden deze week op door WEF geplande cyberaanval ( / VS/NAVO voert provocaties om oorlog met Rusland te veroorzaken verder op)
19-11: Topanalist waarshcuwt voor Westerse ‘false flag’ operatie aan grenzen met Rusland
09-11: Volgende stap naar oorlog tegen Rusland; Amerika stuurt deel infanteriebrigade naar Oekraïne
27-10: Moskou woedend nadat Duitse minister NAVO kernaanval op Rusland suggereert
07-10: (/..; energieprijzen door het dak (/ Opzettelijk gecreëerde energiecrisis doet prijs van aardgas compleet exploderen en dreigt miljoenen mensen in armoede te storten )
23-09: Europese energiecrisis nabij: Britse organisaties waarschuwen dat mensen deze winter moeten kiezen tussen verwarming of voedsel
15-07: Taakgroep Amerikaanse overheid waarschuwt voor aanstaande verwoestende cyberaanval door Rusland en China
09-07: Rusland dreigt met militaire reactie op Amerikaanse/NAVO provocaties in Zwarte Zee ( / Putin: ‘Er komt geen WO-3 want het Westen weet dat ze die zullen verliezen’)
26-06: Propaganda Britse pers over ‘Putins helse martelkerkers’ moet burgers rijp maken voor oorlog
15-06: Oekraïne zegt dat NAVO eens is over lidmaatschap, wat absolute rode lijn voor Rusland is
20-04: US STRATCOM houdt nu officieel rekening met onvoorspelbaar uitbreken kernoorlog
20-04: Amerikaanse inlichtingenexpert: Onze superioriteit is gebouwd op leugens, wij kunnen geen enkele oorlog meer winnen
13-04: Grote stad ver voorbij Moskou wijst begraafplaatsen aan voor slachtoffers verwachte oorlog
29-03: NAVO secretaris-generaal Stoltenberg wil agressievere opstelling tegen Rusland en China
28-03: ‘Westen stuurt aan spoedige oorlog om Oekraïne omdat Rusland de Great Reset weigert’
25-03: Oekraïense president tekent bevel tot verovering De Krim en daarmee oorlog tegen Rusland’
24-03: NAVO commandant generaal Breedlove: Westen moet Oekraïne militair te hulp schieten
25-01: Duitsland overweegt elektriciteit te rantsoeneren vanwege onstabiliteit door groene energie
20-01: Staatsgreep voltooid: Biden president, zal VS binnen 2 jaar volledig op zijn kop zetten (/ Pad naar oorlog tegen Rusland zal worden hervat)

2020:
01-03: Opperbevelhebber NAVO pleitte afgelopen week openlijk voor kernaanval op Rusland