Wordt Oekraïne nieuwe Cuba crisis? Kernoorlog in 60 jaar tijd niet zo dichtbij geweest

Rusland bouwde binnen 36 uur deze radarinstallatie waarmee de Amerikaanse ‘over de horizon’ radar die vroegtijdig voor een kernaanval moet waarschuwen, kan worden verstoord.

—————————————————————————————————————————————–

Ontketenen de klimaat-vaccinatie globalisten een wereldoorlog omdat de Great Reset in gevaar is?

—————————————————————————————————————————————–

Dankzij de VS/NAVO dreigt de situatie rond Oekraïne nu daadwerkelijk op een nieuwe Cuba crisis uit te lopen. Amerika stuurt steeds meer vliegtuigen, tanks en troepen naar (zuid)oost Europa, en overweegt zelfs serieus om Oekraïne te gaan bewapenen. Het Kremlin heeft altijd aangegeven dat dit een absolute rode lijn is, en eiste onlangs veiligheidsgaranties. Die wilde de VS/NAVO niet geven. Rusland reageerde dat een militaire reactie daardoor onvermijdelijk is. Het land sloot de handelsroute door de Noordelijke IJszee, activeert nog dit jaar twee Yars ICBM regimenten, en heeft daarnaast radarsystemen opgericht die de Amerikaanse ‘over de horizon’ radar, bedoeld om vroegtijdig de lancering van kernraketten te detecteren, kunnen verstoren (2). Een kernoorlog lijkt in 60 jaar tijd niet zo dichtbij te zijn geweest, en dat is geheel en al de schuld van Washington en Brussel.

‘Om het simpel te zeggen: we zijn in gevaar, echt gevaar. Door onze eigen acties met Oekraïne,’ schrijft de Amerikaanse inlichtingenexpert en radio host Hal Turner op basis van zijn contacten bij de diverse overheidsdiensten en het leger. Zodra er Amerikaanse raketten en andere wapens in Oekraïne worden opgesteld, wordt het land officieus een NAVO staat. Dat is een existentiële bedreiging voor Rusland, want met in dit land opgestelde raketten kunnen Moskou en de belangrijkste militaire objecten binnen enkele minuten wordt vernietigd, waardoor er geen tijd meer is voor een vergeldingsaanval.

We schreven onlangs al dat dit een herhaling van de Cuba crisis uit 1962 dreigt te worden, maar dan precies omgekeerd. Toen dreigde president Kennedy het vuur te openen op Sovjet schepen die raketten naar Cuba brachten. Met deze projectielen hadden Washington en andere grote Amerikaanse steden binnen 5 tot maximaal 10 minuten kunnen worden verwoest. De VS was daarom bereid tot het starten van de Derde Wereldoorlog en het inzetten van kernwapens. Dat kon toen op het nippertje worden voorkomen.

Kennedy 1961.1962 = Putin 2021/2022

De Russische president Putin staat nu voor precies dezelfde keuze als president Kennedy een kleine 60 jaar geleden. Het voortbestaan van zijn land komt in groot gevaar als hij VS/NAVO raketten en wapens in Oekraïne toestaat. Ondanks zijn herhaaldelijke aandringen om te stoppen met provocaties en allerlei eerder gemaakte afspraken te eerbiedigen, blijft de VS/NAVO wapens naar zuidoost Europa sturen, zoals de aanvalsgroep van het vliegdekschip Harry Truman naar de Middellandse Zee, F-15 gevechtsvliegtuigen naar Roemenië, plus zo’n 1000 tanks en naar schatting 35.000 tot 45.000 troepen naar de regio.

‘Dit leidt tot oorlog – snel. Wij in het Westen zitten fout wat dit betreft,’ vervolgt Turner. ‘En de wervelstorm die we gaan oogsten zal een zeer groot aantal van ons doden. Iemand moet snel opstaan en stoppen wat er nu gaande is. De massamedia in de VS/Europa en Australië & Nieuw Zeeland laten het totaal afweten en berichten hier niets over. Het enige ding wat ze zeggen is ‘Rusland, Rusland, Rusland is slecht’. Dat is simpelweg niet waar. De media zijn of te lui, of ze hebben te hard het geld van de overheid nodig (Covid). Ik denk dat hun falen velen van ons spoedig het leven zal kosten.’ (1)

Ontketent het Westen een oorlog omdat de Great Reset in gevaar is?

Het is de Westerse klimaat-vaccinatie globalisten ondanks verwoede pogingen niet gelukt om Putin weg te krijgen en ‘fossiele’ energiegigant Rusland op de knieën te dwingen. Dit dreigt de hele Great Reset van het World Economic Forum, waar ook het regime Rutte zich (politiek en juridisch) aan gecommitteerd heeft, in gevaar te brengen.

In 2020-2021 brachten de Westerse overheden hun eigen economieën en samenleving opzettelijk enorme klappen toe met strenge (maar volkomen onzinnige en onnodige) lockdown maatregelen, met de bedoeling dat er in 2022 een totale crash volgt, waarna er op de puinhopen een totalitaire superstaat kan worden opgericht waarin geen enkele plaats meer is voor vrijheid en zelfbeschikking, en onze huidige welvaart voor een zeer groot deel permanent zal worden afgebroken.

Nu Rusland en China zien dat de Westerse regimes zich met deze verwoestende maatregelen – om het over het opdringen en verplichten van levensgevaarlijke gentherapie injecties nog maar niet te hebben – tegen hun eigen bevolking hebben gekeerd, en bereid zijn hun burgers en bedrijven zoveel onherstelbare schade toe te brengen om hun politieke doelen te bereiken en zelf in het zadel te blijven zitten, zou in Moskou en wellicht ook Beijing wel eens de conclusie worden getrokken dat de door Big Pharma, Big Tech en Big Banks aangestuurde WHO /WEF /IMF /EU /VS /NAVO klimaat-vaccinatieglobalisten een bedreiging beginnen te vormen voor het voortbestaan van de hele mensheid.

Rusland zal zich niet laten verleiden tot conventionele oorlog

Aangezien noch Rusland, noch China, noch beide landen gezamenlijk in kwantitatief en kwalitatief opzicht tegen de VS/NAVO op kunnen, hebben zij zich vooral deze eeuw toegelegd op het opbouwen van een enorme voorsprong op EMP- en rakettechnologie. Westerse defensie experts waarschuwen al langer dat we in het geval van een oorlog geen verdediging tegen deze wapens hebben. Niet voor niets verliest het Westen de afgelopen jaren in alle simulaties van het Pentagon kansloos iedere oorlog met Rusland (al dan niet met China erbij).

Een militaire operatie om de Russisch sprekende bevolking in Oekraïne voor uitroeiing door het neonazi-regime in Kiev te behoeden behoort zeker tot de mogelijkheden, maar omdat een langdurige conventionele oorlog met de NAVO voor Rusland niet te winnen valt, zal een briljante strateeg als Putin zich daar niet toe laten verleiden. Als hij denkt dat een totale militaire confrontatie met de VS/NAVO onvermijdelijk is geworden, verwacht ik persoonlijk dat hij plotseling verwoestend hard uithaalt, en niet zal schuwen om de defensie van zowel Europa als de VS preventief met kernwapens uit te schakelen.

Zover is het zeker nog niet, maar desondanks lijkt het gevaar van het uitbreken van een (kern)oorlog sinds de Cuba crisis niet meer zo groot te zijn geweest. De Amerikaanse strijdkrachten in Europa bevinden zich in ieder geval reeds in DEFCON-3, de alarmstatus die ook van kracht was tijdens 9/11 en de Yom Kippur oorlog. Bij een eventuele (uitgelokte) militaire confrontatie tussen Rusland en Oekraïne zou dat wel eens kunnen worden opgeschaald naar DEFCON-2, waarmee een herhaling van de Cuba crisis – tot nu toe de enige keer dat DEFCON-2 werd afgekondigd – een voldongen feit zal zijn.Xander


(1) Hal Turner Radio Show
(2) Hal Turner Radio Show
(3) Hal Turner Radio Show

Zie ook o.a.:

11-12: 10 landen, met Nederland en Israël, oefenden deze week op door WEF geplande cyberaanval ( / VS/NAVO voert provocaties om oorlog met Rusland te veroorzaken verder op)
19-11: Topanalist waarshcuwt voor Westerse ‘false flag’ operatie aan grenzen met Rusland
09-11: Volgende stap naar oorlog tegen Rusland; Amerika stuurt deel infanteriebrigade naar Oekraïne
27-10: Moskou woedend nadat Duitse minister NAVO kernaanval op Rusland suggereert
25-10: Leger Oostenrijk bereidt bevolking voor op 2 weken durende totale blackout in Europa
15-07: Taakgroep Amerikaanse overheid waarschuwt voor aanstaande verwoestende cyberaanval door Rusland en China
09-07: Rusland dreigt met militaire reactie op Amerikaanse/NAVO provocaties in Zwarte Zee ( / Putin: ‘Er komt geen WO-3 want het Westen weet dat ze die zullen verliezen’)
26-06: Propaganda Britse pers over ‘Putins helse martelkerkers’ moet burgers rijp maken voor oorlog
23-06: Russische marine vuurt waarschuwingsschoten af op Britse destroyer bij De Krim
15-06: Oekraïne zegt dat NAVO eens is over lidmaatschap, wat absolute rode lijn voor Rusland is
13-06: G7+EU kiezen op top in Engeland definitief voor koers die Westerse economie en democratie vernietigt
05-06: Financiële Reset: Invoering digitale IMF wereldmunt nu zeer dichtbij (/ Ook plannen VN voor communistische wereldregering worden steeds serieuzer)
25-05: (/ Geplande (false flag) WEF cyberaanval om financiële systeem op te blazen vermoedelijk tussen 2021 en maart 2022)
20-04: US STRATCOM houdt nu officieel rekening met onvoorspelbaar uitbreken kernoorlog
20-04: Amerikaanse inlichtingenexpert: Onze superioriteit is gebouwd op leugens, wij kunnen geen enkele oorlog meer winnen
13-04: Grote stad ver voorbij Moskou wijst begraafplaatsen aan voor slachtoffers verwachte oorlog
10-04: ‘World Economic Forum oefent op komende cyberaanval om Westen genadeklap te geven’
09-04: Deagel verandert in bijgestelde prognose niets aan instorting Westerse beschaving in 2025
31-03: NAVO gewaarschuwd: Rusland rijdt drie RS-24 kernraketten uit hangars
29-03: NAVO secretaris-generaal Stoltenberg wil agressievere opstelling tegen Rusland en China
28-03: ‘Westen stuurt aan spoedige oorlog om Oekraïne omdat Rusland de Great Reset weigert’
25-03: Oekraïense president tekent bevel tot verovering De Krim en daarmee oorlog tegen Rusland’
24-03: NAVO commandant generaal Breedlove: Westen moet Oekraïne militair te hulp schieten
20-01: Staatsgreep voltooid: Biden president, zal VS binnen 2 jaar volledig op zijn kop zetten (/ Pad naar oorlog tegen Rusland zal worden hervat)
12-01: Deutsche Bank: Green Deal EU betekent mega crisis, eco-dictatuur en groot verlies van welvaart

2020:
01-03: Opperbevelhebber NAVO pleitte afgelopen week openlijk voor kernaanval op Rusland

2019:
27-12: Top militaire analist in VS: NAVO heeft geen enkele defensie tegen nieuwe Russische wapens
05-12: NAVO verklaart naast Rusland nu ook China officieel tot vijand
22-09: Kremlin boos op Amerikaanse generaal die dreigt met vernietiging Russische afweerraketten
09-04: ZDF journaal schokt kijkers met aankondiging oorlog tussen NAVO en Rusland
08-04: Poolse oud topgeneraal suggereert preventieve kernaanval op Rusland
12-03: Westen verliest alle Derde Wereldoorlog simulaties kansloos van Rusland en China
22-02: Oekraïne neemt lidmaatschap EU en NAVO in grondwet op (/ NAVO verplicht tot oorlog tegen Rusland als Oekraïne lid wordt)

2018:
17-12: Analist London Global Policy Institute: 70% kans op oorlog tussen NAVO en Rusland
02-12: Invloedrijke Atlantische Raad roept Oekraïne op tot oorlogsdaad tegen Rusland
27-11: Gelekte documenten bewijzen Westerse psy-op informatie oorlog tegen Rusland
15-10: ‘’Militaire confrontatie dichterbij door NAVO cyberoorlog tegen Rusland’
07-10: ‘Aanhoudende oorlog Oekraïne wordt voorwendsel voor NAVO aanval op Rusland’

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

45

 1. Alsof de halve wereld stuk móet…! Met dieren, en vooral mannetjesdieren, kun je dat ook vaak zien gebeuren. Dat ze mekaar móeten aanvallen. Onstuitbaar.

  U.S. Mercenaries Preparing Donbass ‘Provocation’ — Russian Defense Chief
  https://www.themoscowtimes.com/2021/12/21/us-mercenaries-preparing-donbass-provocation-russian-defense-chief-a75892
  “Russian Defense Minister Sergei Shoigu claimed on Tuesday that U.S. private military companies have stationed troops in the Donetsk region of eastern Ukraine and are preparing a “provocation using unknown chemical components”

  Vers van de pers… Doodzonde.

  Wij (een deel van het Nederlandse leger) zitten trouwens momenteel in Litouwen op een NAVO missie.
  Zie https://twitter.com/Defensie/status/1473233102101262339

  En daar dan nog op digitaal Kerstbezoek gaan ook. Waar zijn die lui d’r hersens?

 2. @Joost 19/12/2021 9.15 pm

  Dank u voor uw goede wensen.
  Wij laten ons dat feest zeker niet afpakken!

  Moge onze harten ruimte maken voor Jezus.
  Moge onze levens Zijn aanwezigheid reflecteren.
  Moge onze woningen Zijn vrede uitstralen.

 3. @Joost. Dat is goed nieuws. Onze God geeft de moede kracht en de machteloze vermeerdert HIJ sterkte. Wees gesterkt met de Zegenbede van Numeri 6. Shalom. Ramshoorn.

 4. @Martha 18/12/21 10.52 pm
  @Ramshoorn 19/12/21 9.42 am
  Martha, U ook Gods rijke zegen op het Kerstfeest. We laten ons dit feest niet afpakken.
  Het beurt mij op, uw bemoediging. Dank daarvoor!
  Ramshoorn: grote dank voor uw bemoediging!Het is voor mij niet te geloven…
  Nogmaals dank! Het bemoedigt mij!
  Ik sta op in de wonderbare Naam van Jezus! En God laat mij zien: Exodus 14:14 “De HEERE zal voor u strijden en gij zult stil zijn”. Amen
  Psalm 32: 8 .
  Shalom,
  Joost
  PS: a.s donderdag- DV -doe ik aangifte in Baarn Politie bureau tegen Rutte /de Jonge/ Kaag/Schouten/van Ark/ Ollongren/ Grapperhaus . Telegram kanaal t.me/aangifteoverheid

 5. @ Jezus_redt schreef: 19/12/2021 om 5:09 pm
  Mensen die de booster nemen, doen dat uit eigen beweging. Zelf deelnemen aan een experiment met experimentele gentherapie injecties is op eigen verantwoording, zo zijn ook alle bijwerkingen en zelfs de dood. Deze mensen verdommen om zelf informatie op te zoeken en alle waarschuwingen over de zogenaamde vaccins van mede burgers in de wind slaan en/of gaan veel liever op vakantie en uit eten e.d waar je een QR code voor nodig hebt. Zij horen het liever van de vijandige reguliere media en de regeringen die willens en wetens de zaak besodemieteren door valse claims te verkondigen. Dan is hun dood spijtig, maar dat hebben ze zelf in de hand gewerkt, door hun eigen gemakzucht, hebzucht, naïviteit en hun heilige geloof dat de regering het beste met hun voor hebben illusie.

  Ken er zelf diverse die willens en wetens onder hun steen niet verdaan willen komen en de realiteit niet willen aanvaarden. Geloven werkelijk dat de reguliere media en de regering de waarheid spreken en daar gehoorzaamheid aan geven om hun vaccins te halen en wachten met smart op de booster. Alles waar voor ik hen gewaarschuwd heb is door hen in de wind geslagen. Want zij moesten zo nodig op vakantie en regelmatig uit eten gaan en hun kinderen moesten wel naar hun sportclubs en het uitgaansleven kunnen. Daarom hebben zij hun vaccins gehaald en hun QR codes. Zie hoe hypocriet de gevaccineerde zijn, maar zodra zij iets gaan markeren willen ze de ongevaccineerde de schuld geven. Alle gevaccineerde hebben het voor hun eigen privileges gedaan en nooit niet voor een ander, want dat gunnen zij niet.

 6. Qvic schreef:
  18/12/2021 om 11:51 pm
  […] zoveel mogelijk doden, want iedere dode levert miljoenen op voor de staten. Het gehele Covid sprookje is geschoeid op onze eigen geboorte trust. Het leasecontract wereldwijd is afgelopen van de landen en vervangt in bezit van de eerste erfgenaam, maar als deze zich nog niet heeft gemeld en door die vaccins overlijd gaat de erfenis naar de staat. Daar draait deze oorlog om. […]

  Blijkbaar heeft Duitsland het mogelijke “hiaat” al getackled?
  @Qvic: bent u hiermee bekend? ⬇️
  https://www.xandernieuws.net/algemeen/immunologie-expert-pierre-capel-de-booster-is-bloedlink-oversterfte-is-40/#comment-84341

 7. @Sharkey schreef: 19/12/2021 om 2:38 pm:

  “Blijkbaar word er al minder Russisch aardgas aangevoerd in Duitsland hoewel het nog niet duidelijk is of Rusland dit doet of Duitsland zelf.”

  Zie https://www.reuters.com/markets/europe/russian-gas-exports-europe-via-yamal-up-after-saturday-drop-2021-12-19/ “Russian gas exports to Europe via Yamal pipeline fall again(Russisch gas exports naar Europa via Yamal pijplijn dalen weer)”.

  Het lijkt wel dat Rusland Europa met opzet in de kou en in het donker wil storten, met als doel het creëren van politieke, economische en sociaal-maatschappelijke chaos.

 8. Als de NAVO zich gaat concentreren langs de grenzen met Rusland, antwoordt Putin met zijn troepen aan de grens. Om te tonen dat hij geen sitting duck is.
  Je vraagt je af waar die NAVO nog voor dient. Rusland is geen vijand meer die het communisme wil verbreiden. Je zou van Rusland zelfs een NAVO-partner kunnen maken tegen de ideologie vanuit China. De regering Putin is NIET slechter dan andere regeringen waar ‘het westen’ zaken mee doet: b.v. China of Saudi-Arabië.
  Het vijandbeeld dat wordt geschapen t.a.v. Rusland is volkomen hypocriet. Rusland kan zich economisch niet eens een oorlog permitteren. Maar Putin reageert áltijd op ‘het westen’ in de zin van “Wat jullie mogen, mogen wij ook”.
  Daarbij was het terecht dat hij zijn belangrijkste vlootbasis niet in handen van Oekraïne wilde zien. Amerika zou precies hetzelfde reageren op een soortgelijke situatie. Die boycot van de EU is absurd en hypocriet.

 9. Het gewone Oekraïense leger is gedemoraliseerd. Dienstplichtigen zitten al ettelijke maanden vast in zompige loopgraven rond Luhansk/ Donetsk. Gebrek aan brandstof, verwarming en karige rantsoenen. De fascistoïde paramilitairen (Azovbataljon enz.) in het leger, te vergelijken met de Latijns-Amerikaanse doodseskaders van de jaren 80, zijn het probleem. Ze zouden een valse-vlagaanval met hulp van geheime diensten kunnen ensceneren en de Russische eenheden blameren voor een “inval”. De media zullen dat slikken als zoete koek. Dat is een nachtmerriescenario.
  Maar ook dan kunnen de Russen terugslaan zonder zelfs Oekraïne te betreden. De bevolking waarschuwen en dan met niet-nucleaire precisieraketten de wapenvoorraden die de NAVO-landen daar aangelegd hebben, opblazen. In het artikel hierboven geven ze het idee dat er alleen maar nucleaire precisieraketten bestaan! De Russen weten maar al te goed waar die voorraden liggen. Ze hebben de nodige intel van misnoegde Oekraïners.
  Dan duurt het zeker een jaar voor die wapenvoorraden weer opgebouwd zijn en hebben we in Europa een jaar respijt.

 10. Blijkbaar word er al minder Russisch aardgas aangevoerd in Duitsland hoewel het nog niet duidelijk is of Rusland dit doet of Duitsland zelf.
  In de winter zou dat tot grote problemen kunnen leiden met koude woningen, uitval van elektriciteit, geen drinkwater, werkende afvoer of internet en voedsel leveranties.
  Wanneer dit gebeurt is de chaos niet meer te overzien.
  Nu snap ik ook waarom Nederland zo nodig van het eigen gas af moest met een aantal gasgestookte energiecentrales. Zonder elektriciteit kunnen we nagenoeg niets meer.

 11. Een kernoorlog zal hoogstwaarschijnlijk niet uitbreken. De Oekraïne heeft zijn kernwapens ingeleverd of vernietigd en Putin weet donders goed dat dit een oorlog zou zijn zonder winnaars, een collectieve zelfmoord dus.

  Maar een beperkt lokaal conflict met conventionele wapens is zeker wel mogelijk indien de Russen – al of niet via geheime diplomatieke kanalen – er zeker van zijn dat de NAVO niet zal ingrijpen.

  En de NAVO en de VS zullen niet ingrijpen: er valt namelijk niets te winnen m.u.v. voor de wapenindustrie die altijd op de achtergrond een dominante rol heeft vervuld bij talloze oorlogen, zelfs bij het decennialang in stand houden van de z.g. koude oorlog.

  Waar we wel beducht voor moeten zijn is de kans op een nieuwe stroom vluchtelingen als de Russen onverhoopt de Oekraïne binnen vallen om orde op zaken te stellen voor hun Russische minderheden die daar de rol van slachtoffer vervullen. Adolf Hitler viel in september 1939 Polen binnen om zijn Duitse minderheden aldaar te beschermen tegen z.g. gruwelijke praktijken.

  Gelukkig voor ons grenst de Oekraïne aan Polen en Hongarije, landen die hun grenzen al hermetisch hebben afgesloten voor economische vluchtelingen vanuit het Midden-Oosten.
  Maar via omwegen zouden ze eventueel toch West-Europa kunnen bereiken en een tweede Wir Schaffen Das is niet geheel ondenkbaar gezien de politieke erfenis van Angela Merkel.

  Aangezien de asielcentra al overvol zitten mogen we hopen dat het niet zover zal komen, maar we leven in uiterst onzekere tijden en in Brussel kijken ze niet op een paar miljoen vluchtelingen meer of minder.

 12. Er staan meer dan 100.000 Russische soldaten aan de grens met de Oekraine. Dat is niet een beetje. Bovendien zijn deze troepen getraind in de oorlogsvoering zonder wapens, d.w.z. het zijn troepen, die vooral achter de radar apparatuur zitten.
  Rusland gaat geen soldaten in een conventionele oorlog sturen zonder eerst de tegenstander te hebben geelimineerd.
  Poetin is een strateeg en zal geen enkel risico willen lopen.
  Overigens heeft hij niet alleen langs de grens met de Oekraine zijn troepen gestationeerd. maar ook aan de andere kant van het immense land.
  De Kyril eilanden net boven Japan, daar staan nu ICBMs opgesteld, die de West Kust van de VS in 10 minuten kunnen vernietigen.
  Hypersone raketten, die alleen de Russen hebben, het SS400 afweer systeem, anti radar apparatuur enz enz ……
  Je hoeft je niet af te vragen wat Vladimir Vladimirich Putin de afgelopen 20 jaar heeft gedaan om de Russische Beer weer groot te maken.
  Rusland MOET zich verdedigen, het is geen optie om niets te doen.
  Dat wij in Nederland denken, dat Rusland zichzelf zal laten vernietigem omdat er misschien Russen zullen sterven in een confrontatie, is het resultaat van 70 jaar leugens en valse propaganda. Wij zitten in een positie waarin geen macht van buiten ons bedreigt. Dus kunnen we gemakkelijk oordelen.
  Ik ken de Russische volksaard, de pijn van de 2e WO en hun patriottisme.
  Onderschat hun kracht en onbuigzaamheid niet…..

 13. Ik zag gisteren [18-12-2021] 5 Amerikaanse helicopters oefenen boven het noordwesten van Roemenie ! Wat hebben de Amerikanen daar te zoeken ?Dit land is volgens mij niet lid van de Nato.
  Groetjes Gerrt.M

 14. @Joost. Niet alleen u, maar vele miljoenen burgers [195 nationaliteiten] hebben met grote Walging en Afkeer gekeken naar die extra ingelaste TV uitzending : de nieuwe Lockdown van Rutte en de Jonge, van Dissel, die door velen, de nieuwe Vaccinazies genoemd worden om hun Misselijkmakende Drang en Dwang methoden. Testen, testen! Boosteren, boosteren!! Bah!!!!

  Rutte en de Jonge beroven al 20 maanden, samen met Grapperhaus Justitie en het OMT-GGD gezonde Burgers, Scholen met kinderen, Winkeliers, Restaurants, Sportclubs, van hun Vrijheid en Levensonderhoud en Grondrechten en zet ze in Quarantaine ,compleet met een nazie-avondklok, en dat afgedwongen met Draconische Boetes!!!!

  En de Koning en Tweede Kamer vinden dat allemaal goed? Geen wonder dat nog maar 13 % van de bevolking vertrouwen heeft in de Regering. We worden al 20 maanden door hen belazerd en en van onze vrijheid beroofd!!!

  Zijn ze Artikel 1 van de Grondwet vergeten? Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. [Jammer, Nederland werd al een Apartheidsstaat door die idioten van Rutte & CO] Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is Niet toegestaan.

  Geen wonder dat ook vele duizenden Verplegend personeel en Artsen, massaal de ziekenhuizen en verpleeghuizen verlaten hebben en kiezen voor een ander beroep omdat vooral daar Grondrechten geschonden worden: Angstcultuur!!!

  zie Artikel 10 – het Recht op eerbiediging van de persoonlijke levenssfeer…enz.
  Artikel 11 – recht op Onaantastbaarheid van het lichaam – enz.
  Die Covid-19 vaccins zijn levensgevaarlijk blijkt wel uit alarmerende cijfers van het LAREB, enz.

  Helaas: Demonstraties en moties van Afkeuring en Wantrouwen van de hele Oppositie in de Tweede kamer tegen die gewetenloze Onderdrukkers hielpen tot nu toe niet.

  Joost schreef: Ik kan het niet meer verwerken. Ik ben er kapot van….Tot betere tijden!
  Shalom, Jezus Messias is Overwinnaar!””

  Joost, weglopen nu, is geen optie. Het Recht zal zegevieren leert ons de Bijbelse
  en de Algemene Geschiedenis.

  Zelf lees ik graag het Boek Jozua 1: Wees zeer sterk en Moedig en Openbaring 20 waar alle Onderdrukkers en Leugenaars hun Roemloze Einde vinden zoals eertijds ook
  Lenin, Stalin, Hitler, Mao.

  Daarom Joost: Houdt goede moed- Het beste komt nog. Wat dan? Met Jeshua, Een Nieuwe hemel en een Nieuwe aarde waarop Gerechtigheid woont volgens 2 Petrus 2 en 3.

  Shalom. Ramshoorn.

 15. Rusland en China alleem?
  Vergeten we de keiharde strijders van Noordkorea niet even? Die wil je niet tegenover je hebben. Die vechten letterlijk tiot de dood…..NK heeft qua troepen het grootste leger vd wereld mede omdat iedere man verplicht is om het leger in te gaan ten tijde van oorlog. Dan hebben we nog bondgenoten Iran en Syrië erbij. Ik denk dat de VS/Navo daar echt niet tegenop lan hoor.

 16. Gaskraan dicht = Europa in de vrieskou en het donker.
  Europa verliest in elk geval. Twee atoombommen zijn genoeg om alle lagergelegen gebieden in West-Europa door een mega-tsunami te laten overspoelen.
  Het zal eerder gaskraantje dicht worden om de West-Europese burger zonder kachel en helemaal afhankelijk van elektriciteit in honger, kou en duisternis te storten.

 17. Hal Turner vergist zich deze maal wel heel erg verschrikkelijk met zijn uitspraak : Aangezien noch Rusland, noch China, noch beide landen gezamenlijk in kwantitatief en kwalitatief opzicht tegen de VS/NAVO op kunnen .
  Woehaha , vandaag toch nog ergens om gelachen .!

 18. De VS hebben in 40 jaar tijd de ene na de andere oorlog verloren met conventionele middelen en dan zullen de Russen het niet kunnen halen tegen de Yanks en hun vazallen? Wie heeft 80% van de nazi’s verslagen? De Russen. Als zij dat niet hadden gedaan waren we nog in handen geweest van de Mof. De rol van de geallieerden was bescheiden ten opzichte van de offers die de Russen hebben gebracht. De Russen zullen zich zeker niet nóg een keer laten verrassen.

 19. Beste mensen

  Ik nodig iedereen uit deze link eens te kijken.

  Deze jongen beschrijft de wereld precies zoals die is en ons word voorgehouden
  Er staan er meerdere zeer inspirerende filmpjes op.
  Waarom bereikt dit niet de headlines?

 20. Het is wel duidelijk dat het westen failliet is en ze daarom hebben zij niets meer te verliezen. Door deze bij voorbaat kansloze missie op te tuigen in de hoop dat Rusland zich laat verrassen en zo eventueel toch een overwinning te kunnen behalen. Maar wel ten koste van zoveel mogelijk doden, want iedere dode levert miljoenen op voor de staten. Het gehele Covid sprookje is geschoeid op onze eigen geboorte trust. Het leasecontract wereldwijd is afgelopen van de landen en vervangt in bezit van de eerste erfgenaam, maar als deze zich nog niet heeft gemeld en door die vaccins overlijd gaat de erfenis naar de staat. Daar draait deze oorlog om.
  Zie deze link: https://herstelderepubliek.wordpress.com/2021/12/18/met-de-vaccinatie-campagne-moet-worden-voorkomen-dat-wij-nederlanders-vrij-worden/#more-82660

 21. @Tycho Ik teken ervoor als ik mee zou kunnen gaan naar Siberië. Weg uit deze hel. Weg van de intimiderende overheid, corrupte banken, C02, 100 km per uur, verkeersdrempels, traject controle, ubo registers, de administratieve rotzooi en data lekken bij de kamer van koophandel, terroriserende fiscus, klimaatleugens, veel te hoge huren, verraders mentaliteit, kliklijnen en begraafplaatsen die steeds vaker als bijeenkomst plek met entertainment doeleinden worden gebruikt, goede doelen met graaiers aan het roer, volgevreten burgemeesters, ziek openbaar ministerie, corrupte IGZ, partijdige rechtspraak… Gaat het nog een beetje?

 22. “Aangezien noch Rusland, noch China, noch beide landen gezamenlijk in kwantitatief en kwalitatief opzicht tegen de VS/NAVO op kunnen”

  Denk dat je hier een grote denk fout maakt., de Rus en Chinees zal bereid zijn voor het vaderland te sterven en ze zijn gewend in troep te leven ,stel je onze bevolking voor als er 1 dag geen stroom is, de winkel leeg is en Netflix niet meer uitzend. En onze verwende Soldaten……

 23. Beste Joost,

  Ik begrijp volkomen, dat het u teveel is geworden. Ik herken dit, omdat ik ook zo langzamerhand de controle aan het verliezen ben over mijn eigen leven en die van mijn geliefden.
  De opeenvolgende wereldwijde rampscenario’s over het coronavirus zijn niet meer te begrijpen.
  Er wordt ons iets vreselijks aangedaan en het blijkt niet te stoppen.

  Als kind heb ik de tweede Wereldoorlog meegemaakt, de razzia’s in onze straat in Den Haag, de hongerwinter in ‘44,
  en ik zie voor de tweede maal in mijn lange leven een herhaling van die tijd.
  Dat doet immens veel pijn.

  U hebt “The pianist” gezien van Polanski.
  Jaren geleden zag ik ook dit verschrikkelijke oorlogsdrama, dat zich afspeelde in Warschau.
  Zo’n film in deze tijd bekijken vind ik best wel moedig, want gezien de afschuwelijke tijd die wij nu doormaken, ben je geneigd parallellen te trekken.

  Neem maar een time-out, beste Joost, zoals Wachter ook heeft gedaan en aan wie u altijd dacht in uw reacties.

  Ik wens u en uw dierbaren Gezegende Kerstdagen en weet, dat wat er ook gebeurt God altijd het laatste Woord zal hebben.

  Lieve groet,
  Martha

 24. Met hoeveel mensen mogen we dan de schuilkelder kruipen in tijden van corona en gelden daar de afstandsregels van 1m50 ook? Neen er zal geen derde wereldoorlog komen, conventioneel stelt Rusland niets voor en een kernoorlog kent enkel verliezers. Het enigste probleem voor ons zou zijn dat Rusland de gaskraan dichtdraait maar ook dit zie ik niet permanent gebeuren omdat Rusland de centjes hard nodig heeft.

 25. Of Rusland een conventionele oorlog niet zou kunnen winnen is maar de vraag.
  Het materieel van de Europese landen is verouderd en slecht onderhouden en in veel gevallen geen partij voor de Russische versies.
  Ook de zogenaamd superieure VS kon wel eens van een koude kermis thuiskomen omdat die sinds WO2 was gebaseerd op een overmachtige luchtmacht. Het Russische S400 systeem rekent daar mee af, en de nieuwe Russische MIGs zijn een stuk beter dan de vliegende doodskisten van de Joint Strike Fighter, dus zou Amerika het moeten hebben van de F15 en F16 die echt niet aan de MIGs kunnen tippen. Nog even daargelaten dat de Russische vliegtuigen maar ruwweg de helft kosten van de Amerikaanse.
  Plus dat het Russische leger veel gemotiveerder zal zijn om te vechten en te sterven voor een directe bedreiging van het eigen land dan de gemiddelde Amerikaanse soldaat die het eigen land aan puin ziet vallen door Biden’s wanbeleid.
  Mocht Putin willen dan staan die Russische troepen binnen een week aan de Noordzee, en dat is omdat Polen zich hevig zal verzetten, maar zo langzamerhand is het Duitse leger bijna net zo ver in verval geraakt als het Nederlandse.

  De vraag is alleen of Putin al die levens op het spel zou willen zetten voor een gebied dat hij wel kan veroveren, maar moeilijk zal kunnen behouden. Daarnaast valt er in Europa niets aan bodemschatten te halen en van de bevolking daar hoef je ook niet veel te verwachten, dus het is voor hem in principe waardeloos. Wat dat betreft ziet het er ook niet goed uit voor Europa.

 26. Vele bekenden van mij wonen in Ukraine.
  Ze willen Europa helemaal niet en kiezen voor Putin.
  Wat hebben de mensen aan Europa?Wat doet Europa voor ze?
  De media in Europa liegt alles bij elkaar net als met vaccines.

 27. In een atlas uit 1950 zag ik dat de Krim gewoon bij Rusland hoorde. De Krim is dus gewoon Russisch, dus niks annexatie.

 28. “Aangezien noch Rusland, noch China, noch beide landen gezamenlijk in kwantitatief en kwalitatief opzicht tegen de VS/NAVO op kunnen, …”
  Ik vraag mij af of dat waar is. Twee maanden geleden was er een incident in (of bij) de Golf van Oman, waar de VS olie probeerde te kapen. Iran heeft direct laten zien dat dit geen goed idee was!!

 29. Xander,
  Ik heb het extra ingelaste nieuws gezien : de nieuwe Lockdown van Rutte cs.
  Ook keek ik onlangs “The Pianist” van R.Polanski.
  Momenteel is het mij te veel, zoals “Wachter” me voorging.
  Ik kan het niet meer verwerken. Ik ben er kapot van….
  Tot betere tijden!
  Shalom,
  Jezus Messias is Overwinnaar!
  Joost

 30. De ontwikkelingen volg ik al enige tijd en ik denk ook dat Rusland snel en ongenadig hard zal toeslaan daarbij komt nog het conflict met China en Taiwan waar de VS zich ook mee bemoeien zal en Iran tegen Israël wat de VS ook niet helemaal ongemoeid zal laten.

 31. Het respecteren van de traditionele en eeuwenoude invloedsfeer van Rusland t.a.v. de Oekraïne had deze uiterst gevaarlijke situatie kunnen voorkomen. Een escalatie door een onvoorzien incident is zeker niet ondenkbaar en de VS en de NAVO zouden een paar stappen terug moeten zetten om de zaak te laten de-escaleren.

  Aan de EU de taak om Rusland te verzekeren dat de Oekraïne zeker geen lid zal worden van de NAVO en de Europese Unie. De separatisten in dit land kunnen er baat bij hebben dat de zaak wel gaat escaleren, en kunnen tot bepaalde acties komen die dit resultaat zou kunnen opleveren met rampzalige gevolgen voor Europa.

  De Eerste Wereldoorlog brak uit door een noodlottig incident (de moord op de Oostenrijkse troonopvolger) en de rest is geschiedenis.

  In feite heeft Putin het gelijk volkomen aan zijn zijde: hoe zou de VS reageren als Rusland zijn invloedsfeer (inclusief raketwapens) zou uitbreiden naar een land als b.v. Mexico of Canada?

  De Oekraïne is een kruitvat waar Brussel zich uitdrukkelijk van zou moeten distantiëren, maar blijkbaar wil men een wit voetje halen in Washington en dreigen ze met economische sancties.

  Geen realistische politiek maar een zeer discutabele ‘groene’ politiek verantwoordelijk voor de vluchtelingencrisis, het omvolkingsproces en nu de kans op een militaire confrontatie met een kernmacht.

 32. Allemaal angstaanjagers, in het engels; ” Fear Mongering ”
  Feit is Omnicron infectie stelt niets voor, sterker nog het veegt straks Covid van de kaart omdat iedereen straks natuurlijk immuun is voor onzin ! Op een paar goedgelovigen die zich laten hebben vaccineren in de hoop op ski-vakantie naar Oostenrijk te kunnen dit jaar.
  (alsof de gewone man geld heeft voor een 1 jaarlijks uitjes dat je minimaal 6000 euro kost)
  In ieder geval het werkte niet zoals bedacht dus we moeten in lockdown, niemand bij elkaar op visite, géén samenkomsten want straks steekt iedereen elkaar aan met natuurlijke antistoffen en blijkt dat alles één grote leugen was. Dat moeten we niet hebben, vrije mensen !
  Dat zou van de gekke zijn, mensen die voor zichzelf zorgen en anderen helpen, apathisch en sociaal medewerkend zijn. Welke regering wil nou een vrij onafhankelijk volk dat niet te regeren valt, bang te maken valt, doet wat je ze zegt ook al ben je totaal niet wetenschappelijk of sociaal bezig ? Géén enkel regime die bepaald wat goed is voor het volk zal ze leren vrij te zijn, nee mensen huizen kopen, 30 of 40 jaar hypotheek betalen en werken als een slaaf maar…..
  Betaal je huis nooit af, maak meer schulden want dat is beter voor je financieel tegoed….
  Het hele systeem is erop gebouwd om je eeuwig in schulden te werpen en te blijven.

  Alle winkels dicht een week voor Kerst, nee dat gaat de economie zeker op peil brengen !
  Alle Restaurants dicht met de Kerst, ach ze hebben genoeg verdient afgelopen jaar toch?

  En dan wij…..

  Het slaafs gebruikende QR-pasjes volk ?

  Hoe voelt dat, vinkje erbij voor een half jaar,
  Alleen na een nieuw boostershotje, kom op !

  Armpje eruit, spuit erin, mag je weer een maandje vrij zijn….
  Ja wie zei dat je vrijheid niet kon kopen, kom op mensen !

  Nog maar zeven shotjes te gaan als je het al haalt, levend dan !

 33. Ik, Tycho uit Siberië wil terug naar mijn roots in Siberië. uit! Het westen is knettergek geworden en daar kunnen ze geen vaccin voor brouwen en als ze dat al doen dan wordt het tientallen erger dan het huidige vaccin-fatale. Wat stoppen die krankjorume overheid-maffia’s allemaal in de naaldjes waarmee ze d’r ‘eigen’ mensen ausradieren! Wegwezen uit het westen; zo snel en zover als mijn vier poten mij kunnen dragen; bystry uiti! Ome Iwan en zijn berenbende zorgen wel dat die ontaarde moordenaars mij niet te na komen.

 34. Niemand begrijpt de Russen De vorig generatie werd getraind – het klinkt gek door von Paulus

  de Russische strategie zal op een aantal dingen gebaseerd zijn , de traditionele tangbeweging en daarvoor moet je kijken naar tropen opbouw rond Wit Rusland en langs de oostgrens van Polen

  De tweede tang ligt inderdaad in het binnen land van de Oekraïne

  Voor de rest worden de SS18 en opvolgers terug getrokken richting Siberië, elke kernraket is kwetsbaar aan de grond maar des te meer tijd je hebt zijn ze vrijwel onaantastbaar

  Voor de rest wordt het een balans tussen winter en voorjaar, in voorjaar verzuipen de zware Abrahams in de toendra , in de winter bevriezen ze en zijn op enkele elite troepen helemaal niet voorbereid op winterse toestanden

  Voor de rest uit logistieke gronden verwacht ik dat ze de gas en olie kraan dichtdraaien

  Voor de NAVO is het een kansloze missie Die Jont fighter is veel te te traag en mocht Turkije met drones zich er mee bemoeien is Istanbul een parkeerplaats en van die paar F22 zijn er veel te weinig

 35. Hahahaha !!!! Wat een NONSENS !!!

  Noch Rusland, noch Amerika zullen atoomraketten gebruiken. Misschien wel bacteriologische wapens (Ebola/Pokkenvirus enz.).

 36. Wanneer een kernoorlog werkelijk uitbreekt loop ik snel het huis uit om definitief een punt achter mijn leven te zetten. Langzaam verteren en vegeteren door straling of verbranding wordt misschien een héle lange lijdensweg. Dan maar liever direct dood.

 37. Al vaker heb ik hier betoogd, dat er geen oorlog zal komen. Zowel NAVO als Rusland weten dat een conventionele oorlog door Rusland gewonnen zal worden en een kernoorlog de mensheid vernietigd. Poetin wordt bij ons verguisd, maar hij is een groot strateeg en geenszins zo’n agressieve gek als Stoltenberg van de NAVO, die zonder de USA geen deuk in een pakje boter kan slaan. Het Westen zal dus eieren voor zijn geld moeten kiezen.
  De vergelijking met de Cubacrisis gaat daarom m.i. mank. In de Cubacrisis was Rusland de agressor, nu is het de NAVO, zoals meestal.Als Hillary Clinton was gekozen hadden we allang in WOlll gezeten. Biden is dan wellicht seniel, maar zijn adviseurs niet naar ik aanneem. Dus die wordt door verstandige mensen wel in toom gehouden.

 38. Handelsblatt: https://www.handelsblatt.com/unternehmen/energie/stromversorgung-gasmangel-rwe-warnt-vor-moeglichen-kraftwerksausfaellen/27905498.html “Gasmangel: RWE warnt vor möglichen Kraftwerksausfällen (Tekorten aan gas: RWE waarschuwt voor mogelijke uitval van elektriciteitscentrales)”. Bloomberg: https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-12-16/eu-power-markets-face-precarious-january-as-supply-risks-mount “Europe Faces Dire Winter as Nuclear Outages Deepen Energy Crunch (Europa stevent op een barre winter, omdat uitval van kerncentrales de energiecrisis doet verergeren)” en een artikel van Energeia op https://energeia.nl/trilemma/40100303/met-slecht-gevulde-gasopslagen-de-winter-in-een-hachelijk-avontuur “Met slecht gevulde gasopslagen de winter in: een hachelijk avontuur”. De oplopende spanningen tussen Rusland en Oekraïne doen de energiemarkten verder ook geen goed vanwege Europa’s afhankelijkheid van Russisch gas.

  Stroomuitval t.g.v. tekorten aan aardgas zijn deze winter reëel. Een eventuele conventionele oorlog tussen Rusland en Oekraïne maakt de kans daarop alleen maar groter. Dus, bereid je je daarop voor!

  Ik geloof echt niet dat er nog voor de Grote Verdrukking een kernoorlog komt, die komt pas in die laatste 7 jaar voor de Wederkomst van de Heere Jezus. Bovendien zal Rusland de Europese defensie niet eens uitschakelen, want de Europese strijdkrachten zullen het leger van de antichrist gaan vormen wanneer hij over een federatie van 10 Europese landen zal regeren.

 39. Ik wilde toevallig net wat opmerken over de Oekraïne.Er is veel misbaar over russische troepenconcentraties,maar het zal duidelijk zijn dat die getalsmatig volstrekt onvoldoende zijn voor een inval bij een goed bewapende en voorbereide tegenstander.
  Het doet me goed dat de russen nu een keer duidelijke eisen stellen en wille dat de NATO landen zich terugtrekken,alvorens er van ontspanning sprake kan zijn.
  Het lijkt duidelijk dat het westen zeker geen ontspanning wil.
  Het westen heeft bovendien Oekraïne de afgelopen jaren sterk bewapend.
  Ik moet altijd denken aan de oorlog in Bosnië toen Mladic een laatste wanhoopsoffensief inzette.In feite had het westen toen ook stiekem de bosniers geholpen een leger op te bouwen en dat te bewapenen en dat was wel zo effectief dat binnen de kortste tijd de stellingen van de serviers die hun territoriale belangen wilden verdedigen onder de voet werden gelopen met alle ellende waar we tot op de dag van vandaag nog steeds aan herinnerd worden,maar waarin Nederland dat als braafste jongetje van de klas door de rotzakken was opgescheept met een “operatie bij voorbaat hopeloos”,wat mij betreft niets te verwijten valt.
  Het lijkt me wel duidelijk dat de russen door de gang van zaken destijds in Bosnie gewaarschuwd zijn en als waarschuwing wat troepen aan de grens posteren,zodat de Oekraïeners niet zomaar zullen proberen de oostelijke provincies met geweld weer te bezetten.

Comments are closed.