‘Rusland had 31 jaar nodig om te ontdekken dat het Satan vertrouwde’

Rusland zou voor het eerst hypersonische Kinzhal raketten tegen een doelwit in Oekraïne hebben ingezet.

—————————————————————————————————————————————–

‘Dit leidt ertoe dat Rusland met de rug tegen de muur komt te staan, en dan het nucleaire armageddon’ (Maar hoe groot is dat gevaar eigenlijk?) – Wereld verstoken van Russische olie, gas, kolen en graan = hongersnood 2022-2024

—————————————————————————————————————————————–

‘Rusland had 31 jaar nodig om te ontdekken dat het Satan vertrouwde, maar die kennis heeft zich niet vertaald in actie,’ schrijft Paul Craig Roberts, voormalige official van de regering Reagan en voorman van het Institute for Political Economy. De weigering van Rusland om zowel Oekraïne als het Westen met harde vergeldingsmaatregelen te treffen ‘leidt er allemaal toe dat Rusland met zijn rug tegen de muur komt te staan, en dan het nucleaire armageddon.’

In zijn beroemde toespraak voor de VN op 20 september 2006 zei de Venezolaanse president Hugo Chavez over de toenmalige Amerikaanse president George W. Bush dat ‘Satan zelf hier gisteren op het podium stond. Je kunt de zwavel nog ruiken.’

Gisteren, bijna 16 jaar na Chavez’ speech, verklaarde de Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov dat ‘wij het Westen nooit meer zullen vertrouwen.’ Tegelijkertijd benadrukte hij dat ‘wij nooit olie en gas als een wapen hebben gebruikt.’ De grote vraag is: waarom niet? Rusland en Russen worden nu immers door de zwaarst mogelijke en meest onrechtvaardige Westerse sancties getroffen.

Waarom weigert het Kremlin het Oekraïense leger te verpletteren?

Rusland wordt in het Westen nog steeds niet echt serieus genomen. In zeker opzicht is dat begrijpelijk, want de Russische centrale bank wordt in feite geleid door een Westerse ‘agent’ die de Russische reserves in het buitenland heeft ondergebracht, feitelijk rechtstreeks in de handen van Rusland vijanden. Putin heeft hem nota bene genomineerd voor heraanstelling.

En waarom heeft het Kremlin niet alle militaire middelen gebruikt om het zwakke Oekraïense leger meteen een serie mokerslagen uit te delen? De Russische strijdkrachten hadden het land in een paar dagen volledig onder de knieën hebben kunnen krijgen. Daar waar de Amerikanen met hun ‘shock and awe’ nooitt op een paar burgerslachtoffers meer of minder kijken, doet Rusland dat wel.

Het Russische ministerie van Defensie verklaarde overigens wel dat er voor het eerst Kinzhal hypersonische raketten zijn gebruikt tegen een ondergrondse opslagplaats met raketten en munitie bij het dorp Dellatyn. De Kinzhal heeft een topsnelheid van ongeveer Mach 10 (12.250 km/uur), is vanwege zijn snelheid en onvoorspelbare koers onkwetsbaar voor raketafweersystemen, en vormt daarmee een grote bedreiging voor de defensie van het Westen (3).

‘Westerse uitroeiingsoorlog tegen Rusland’

Volgens president Putin is er ‘een Westerse uitroeiingsoorlog tegen Rusland’ begonnen. ‘Het collectieve Westen probeert onze samenleving te verdelen, speculeert over oorlogsverliezen, over de socio-economische gevolgen van sancties, probeert een maatschappelijke confrontatie in Rusland te veroorzaken, en gebruikt zijn ‘vijfde colonne’ (pro-Westerse oligarchen en miljonairs) om zijn doel te verwezenlijken. En het enige doel is, zoals ik al heb gezegd, de vernietiging van Rusland.’ (2)

Diplomatie is er niet in geslaagd om het Westen af te houden van het proberen de onderwerpen van Rusland aan het ‘Empire of Lies’ (het leugen-imperium van VS/NAVO/EU/WEF). Rusland ondergaat al jaren lijdzaam tal van provocaties, in de hoop dat de rede en het nuchtere verstand in het Westen weer zou terugkeren. Maar helaas, het was tevergeefs.

De weigering van Kiev om zich aan de Minsk Akkoorden te houden, plus het 8 jaar lang discrimineren, onderdrukken, beschieten en vermoorden van de Russische bevolking in het oosten van het land, deed het Kremlin besluiten dat militair ingrijpen de enige uitweg was. Bovendien begon Oekraïne een existentieel gevaar te worden door het accepteren van grote hoeveelheden Westerse militaire hulp, waarmee het land feitelijk onofficieel NAVO lid werd. De aankondiging dat het land weer eigen kernwapens wilde gaan ontwikkelen, was voor Moskou de spreekwoordelijke druppel.

Wereld verstoken van Russische olie, gas, kolen en graan

Toch worden er nog steeds strategische mineralen, olie en gas aan het Westen verkocht. De Westerse marionet aan het hoofd van de centrale bank beweert dat dit gedaan wordt omdat Rusland buitenlandse valuta reserves nodig heeft. Rusland is de tweede olie, gas en diesel exporteur ter wereld, en de derde kolen exporteur. Voor de crisis importeerde Nederland dagelijks zo’n 260.000 vaten Russische olie. Dankzij de Westerse sancties heeft iedereen aan de benzinepomp en op de energie afrekening kunnen constateren wat voor kostbare gevolgen die sancties hebben. (4)

Rusland levert daarnaast aan de hele wereld tarwe. Nu Rusland en Oekraïne hun tarwe export hebben stopgezet, zal dit ingrijpende gevolgen hebben voor de voedselvoorziening. Een wereldwijde hongersnood tussen 2022 en 2024 is hierdoor niet meer te voorkomen. Dat wil niet zeggen dat ieder land even zwaar getroffen wordt, maar wel dat overal – ook in Nederland – de voedselprijzen extreem gaan stijgen, en er grote tekorten zullen ontstaan.

Zijn alle fervente Oekraïne-vlaggetjeszwaaiers bereid om straks langdurige lege schappen in de winkels tegen te komen? Iets dat vrijwel niemand van ons in zijn leven ooit heeft meegemaakt? Persoonlijk waag ik dat te betwijfelen, en denk ik dat er al snel grote maatschappelijke onrust ontstaat zodra mensen persoonlijk de pijn van het catastrofale Westerse beleid zullen ondervinden.

‘Nucleair armageddon’?

‘Iemand moet Putin vertellen dat je zo geen oorlog uitvecht,’ vervolgt Roberts. Klaarblijkelijk heeft de Russische president besloten om niet terug te vechten tegen de Westerse ‘uitroeiingsoorlog’, en die enkel te doorstaan in plaats van te verslaan.

En een eventueel vredesverdrag? ‘Rusland leeft in een fantasiewereld als het denkt dat een ondertekende overeenkomst (met het Westen) ook maar iets betekent…. Dit leidt er allemaal toe dat Rusland met zijn rug tegen de muur komt te staan, en dan het nucleaire armageddon.’ (1)

Maar hoe groot is dat gevaar eigenlijk? In het Westen lijken de meeste mensen niet te geloven dat Putin op zeker moment op de spreekwoordelijke ‘rode knop’ drukt, omdat hij daarmee meteen de vernietiging van zijn eigen land over zich afroept. Zoals de Russische president het onlangs zelf al zei in zijn waarschuwing aan het Westen: ‘Willen jullie oorlog met Rusland? Dan kan die nucleair gaan, en in zo’n oorlog zijn er geen winnaars.’

Tegelijkertijd lijkt Rusland niet te zullen buigen voor de Westerse sancties, die het land juist nog verder in de armen van China hebben gedreven. Er vloeit steeds meer Russisch gas naar China, en beide landen verstevigden onlangs hun strategische partnerschap.

De laatste weken is het Westen vooral aan het schreeuwen en dreigen, maar wordt de Russische energie exportsector grotendeels met rust gelaten. Zolang dat het geval is en Rusland de gaskraan niet dichtdraait, lijkt het plotseling uitbreken van een kernoorlog nog niet zo heel waarschijnlijk. Desondanks moet beseft worden dat het risico dat de Derde Wereloorlog uitbreekt groter is dan ooit.

Xander

(1) Paul Craig Roberts
(2) Paul Craig Roberts
(3) Zero Hedge
(4) Zero Hedge

Zie ook o.a.:

18-03: ‘Russische VIPS worden massaal uit Moskou naar de Oeral gevlogen’
15-03: ‘Rusland gaat kernwapens in Iran stationeren’
10-03: ‘Verenigde Staten wilden trekvogels van Oekraïne naar Rusland besmetten met virussen’
09-03: ‘VS verklaart Rusland de economische oorlog’; Wereld begint zich af te keren van de NAVO
08-03: Amerikaanse generaal: Zet onze hele vloot kernonderzeeërs in om te zien of Putin bluft
07-03: Rusland overweegt totale mobilisatie; Rijken vrezen het ergste en kopen massaal doomsday bunkers
03-03: Rusland waarschuwt het Westen: Hacken van onze satellieten betekent oorlog
02-03: De wereld kan maar beter hopen en bidden dat Putin de oorlog in Oekraïne wint
28-02: Europese Unie verklaart Rusland feitelijk de oorlog
28-02: ‘Westerse experts waarschuwden in 2021 dat VS gevaarlijkste virus ooit in Oekraïne heeft ontwikkeld’
27-02: Topeconoom Armstrong: ‘WO-3 is in fasen begonnen en het Westen gaat verliezen’
26-02: ‘Rusland zet thermobarische superbom in en rijdt ICBM’s uit silo’s’
25-02: ‘EU vermoordt eigen bedrijfsleven met sancties Rusland en wacht lawine faillissementen’
23-02: Gaat het president Volodymyr Zelensky lukken om alsnog WO-3 te veroorzaken?
22-02: Topeconoom Armstrong: ‘World Economic Forum vormt bedreiging voor menselijke beschaving’ (/ Oekraïne is wanhopige poging van het Westen om Putin ten val te brengen)
21-02: Rusland stelt S-550 satelliet killers in grensgebied Belarus met Polen op
21-02: Forbes: ‘Europa heeft energiecrisis aan zichzelf te danken en betaalt nu zware prijs’ (/ …Het is de EU die over uw en mijn rug weigert extra Russisch gas te kopen om zo de ‘Great Reset’ en ‘Green New Deal’ erdoor te kunnen drukken )
19-02: DEFCON-2, voor het eerst sinds de Cuba crisis
14-02: Oorlog of geen oorlog – hierom heeft Vladimir Putin al gewonnen
11-02: Krijgen VS-EU-NAVO en het WEF volgende week hun gewenste oorlog met Rusland?
01-12: President Oekraïne geeft het Westen de schuld van de crisis met Rusland
30-01: Massale mobilisatie leger Belarus; president dreigt einde te maken aan Litouwen
26-01: Blackout Centraal Azië treft miljoenen; Wordt Europa het volgende doelwit?
24-01: Kopie van MH17 intrige? Nieuws over Russische raketten wijst op mogelijke Britse false flag kernaanval op Oekraïne
22-01: Oorlogsprovocatie: Amerikaans militair vrachtvliegtuig schendt Russische luchtruim
22-01: Crisis rond Oekraïne escaleert: wereld stevent op Derde Wereldoorlog af
19-01: Amerikaanse marine laat 22 oorlogsbodems en 4 kernonderzeeërs uitvaren
18-01: Biden wil hardere sancties tegen Rusland, waardoor Europa in energiecrisis wordt gestort
14-01: Onderminister Victoria Nuland kondigt false flag aan die oorlog met Rusland zal veroorzaken
09-01: CIA-MI6 operatie Kazachstan overtuigt Putin dat VS/EU/NAVO uit zijn op oorlog

2021:
18-12: Wordt Oekraïne nieuwe Cuba crisis? Kernoorlog in 60 jaar tijd niet zo dichtbij geweest ( / Ontketenen de klimaat-vaccinatie globalisten een wereldoorlog omdat de Great Reset in gevaar is? )
11-12: 10 landen, met Nederland en Israël, oefenden deze week op door WEF geplande cyberaanval ( / VS/NAVO voert provocaties om oorlog met Rusland te veroorzaken verder op)
19-11: Topanalist waarshcuwt voor Westerse ‘false flag’ operatie aan grenzen met Rusland
09-11: Volgende stap naar oorlog tegen Rusland; Amerika stuurt deel infanteriebrigade naar Oekraïne
27-10: Moskou woedend nadat Duitse minister NAVO kernaanval op Rusland suggereert
07-10: (/..; energieprijzen door het dak (/ Opzettelijk gecreëerde energiecrisis doet prijs van aardgas compleet exploderen en dreigt miljoenen mensen in armoede te storten )
23-09: Europese energiecrisis nabij: Britse organisaties waarschuwen dat mensen deze winter moeten kiezen tussen verwarming of voedsel
15-07: Taakgroep Amerikaanse overheid waarschuwt voor aanstaande verwoestende cyberaanval door Rusland en China

…..

 

Reageren kan op het Reactie Forum (klik hier)
*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.