Gaat het president Volodymyr Zelensky lukken om alsnog WO-3 te veroorzaken?

Zullen de Amerikaanse president Joe Biden en de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, een tiran en onvervalste Russen-hater, erin slagen om de Derde Wereldoorlog in gang te zetten? (Afbeelding: (5)).

—————————————————————————————————————————————–

+ UPDATE 17.05 uur – Westen op drempel van de door het WEF geplande ‘Great Collapse’, noodzakelijk om de ‘Great Reset’ definitief door te drukken – Opnieuw louter leugens uit de mond van Joe Biden – Donald Trump: ‘Erkenning Donetsk republieken door Putin is briljant besluit’ 

—————————————————————————————————————————————–

Na de door de CIA gekaapte Maidan Revolutie in 2014 installeerde het Westen een marionettenregime in Kiev. Daar waar het volk aanvankelijk met succes in opstand was gekomen tegen Viktor Yanukovych – een oligarch die zijn land op fascistische wijze regeerde -, kregen ze nu te maken met oud-minister en voormalige Centrale Bank voorzitter Petro Poroshenko, een pro-Europese miljardair die via twijfelachtig verlopen verkiezingen aan de macht kwam. Poroshenko kreeg de separatistische opstand die in het oosten van het land uitbrak niet onder controle, en moest in 2019 na beschuldigingen van belastingontduiking (zijn naam werd in de Panama Papers genoemd) plaatsmaken voor Volodymyr Zelensky, een voormalige acteur en komiek, die met 73% van de stemmen werd gekozen. Wie is deze man, die virulent probeert om het Westen in de Derde Wereldoorlog tegen Rusland te storten?

De nieuwe president beval een inval van het hoofdkwartier van de partij van Poroshenko, zogenaamd om bewijs te vinden van diens belastingontduiking en witwaspraktijken. Zelensky beschuldigde hem tevens van verraad en hulp aan terroristische organisaties, omdat hij zakelijke belangen in de door de separatisten gecontroleerde gebieden zou hebben. Begin dit jaar liet een rechtbank Poroshenko’s bezittingen in beslag nemen, en kreeg hij – na teruggekeerd te zijn in Oekraïne vanwege de crisis – een enkelband, en moest hij zijn paspoort inleveren.

Meedogenloze tiran

Zelensky ontpopte zich als een meedogenloze tiran die overduidelijk een permanent één-partij systeem wil. Hij liet oppositieleider Viktor Medvedchuk, die tegen het lidmaatschap van de EU is, opsluiten. ‘Vanuit economisch perspectief zou het lid worden van de EU voor Oekraïne neerkomen op het vervangen van de ene autoritaire regering voor de andere,’ schrijft de Amerikaanse econoom Martin Armstrong. Toch heeft zelfs Brussel Zelensky gevraagd om Medvedchuk vrij te laten.

De despoot in Kiev is tevens een regelrechte racist. Met zijn omstreden taalwet heeft hij feitelijk iedereen die Russisch spreekt tot een non-burger verklaard. Hij riep het Westen op bijna agressieve wijze op om Rusland sowieso zware sancties op te leggen, nog vóór er sprake zou zijn van een eventuele invasie: ‘Na de bombardementen hebben we, als ons land deels bezet is, jullie sancties niet neer nodig!’

Meest incompetente Westerse leiders ooit

De Amerikaanse president Joe Biden legt Rusland nu inderdaad nieuwe sancties op vanwege Putins erkenning van de volksrepubliekjes Donetsk en Luhansk, en het sturen van vredestroepen om de Russisch sprekende bevolking te beschermen tegen een offensief van het Oekraïense leger. In het wederom tenenkrommend schijnheilige Westen heeft niemand het erover dat die Russisch sprekende bevolking zwaar wordt gediscrimineerd en het slachtoffer dreigt te worden van een sluipende genocide. Het enige dat hier nog telt is Rusland en Putin demoniseren en nog eens demoniseren.

Armstrong constateert terecht dat we ook wat de crisis in Oekraïne betreft in het Westen met de meest incompetente regeringen ooit zijn opgezadeld. Onthutsend voorbeeld is de aanstelling van Greenpeace klimaatactivist Jennifer Morgan als Duitse staatssecretaris van Buitenlandse Zaken. Wat weet die daar nu vanaf? Helemaal niets, maar ervaring en expertise zijn al jaren niet meer van belang in het Westen – niet in de politiek, niet in steeds grotere delen van de economie, en ook niet in maatschappelijke instellingen zoals het onderwijs. Enkel het aanhangen de ‘juiste’ ideologie, hoe feitenvrij die ook is, is voldoende om je een toppositie met veel verantwoording te bezorgen.

Oekraïne weigert Minsk akkoorden uit te voeren

Uitgerekend China moest ‘ons’ erop wijzen dat de crisis in Oekraïne voor een groot deel wordt veroorzaakt door de uitgestelde, nog steeds door Zelensky geweigerde implementatie van de nieuwe Minsk overeenkomst (opgesteld in 2015), waarin Donetsk en Luhansk verregaande autonomie was beloofd, plus verkiezingen over hun toekomstige status in Oekraïne. Ook zouden aan beide kanten alle zware wapens worden teruggetrokken.

De overeenkomst stortte al snel in elkaar, vooral omdat de Russisch sprekende bevolking wordt veracht door de Oekraïners, en Zelensky de republiekjes daarom simpelweg tot absolute gehoorzaamheid wil dwingen. Tevens blijft hij een bemiddelende rol voor Rusland afwijzen, terwijl Moskou toch een zeer legitiem belang heeft. ‘Zijn obstinate houding is nu een bedreiging voor de hele wereld,’ waarschuwt Armstrong. ‘Hij wil de mensen (de Russen in de Donbass) geen keuze geven.’

President Putin kon daarom uiteindelijk niet anders dan de onafhankelijkheid van deze volksrepubliekjes, die historisch altijd al bij Rusland hoorden, te erkennen. De 720.000 mensen in Donetsk en Luhansk kregen onder een versimpelde paspoortregeling het Russische staatsburgerschap toegekend. Zelensky beweert dat dit een schending van de Minsk akkoorden is, die hij echter zelf al jaren weigert uit te voeren. ‘Minsk bestaat niet meer,’ was dan ook de niet meer dan logische conclusie van het Kremlin.

Donald Trump over Putins besluit: ‘Dit is briljant’

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump is het daar roerend mee eens. ‘Dit is briljant,’ reageerde hij in een interview met The Clay Travis en Buck Sexton Show podcast. ‘Putin verklaart een groot deel van Oekraïne onafhankelijk. Dit is geweldig! Hij wordt een vredesstichter… Het is de machtigste vredesmacht die ik ooit heb gezien.’

Turmp benadrukte dat hij het tijdens zijn 4 jaar in het Witte Huis zo goed met Putin kon vinden, beide leiders elkaar mochten, en het in die tijd een stuk rustiger was in de Donbass (alsmede ook in het grootste deel van de rest van de wereld). ‘Deze man is erg slim… Hij heeft veel charme en trots, maar houdt ook van zijn land.’ (2)

‘Zelensky probeert opzettelijk VS en Europa in WO-3 te storten’

Acteur-komiek Zelensky dreigt echter definitief ieder vooruitzicht op vrede en ontspanning te blokkeren. Meer nog, ‘vanwege zijn trots duwt hij niet alleen Oekraïne in een oorlog, maar probeert hij ook opzettelijk de VS en Europa in de Derde Wereldoorlog te storten, ‘vervolgt Armstrong. ‘En dat allemaal vanwege zijn persoonlijke haat tegen de Russen en de dagen van Stalin. Zo hebben we opnieuw deze Oost Europese crisis, die destijds de vonk was voor WO-1, die nu WO-3 kan veroorzaken. De simpele oplossing: laat de mensen in Donetsk en Luhansk in verkiezingen over hun eigen lot beslissen.’ (1)

Maar zelfbeschikkingsrecht is een streng verboden woord geworden in het Westen zodra dat niet strookt met de imperialistische Pentagon/NAVO/EU/WEF doelstellingen. Kijk naar wat er op de Krim gebeurde; de bevolking koos daar in een door de OVSE eerlijk verklaard referendum bijna unaniem voor terugkeer naar het Russische moederland, maar zowel Oekraïne als het almaar hypocrieter wordende Europa en Amerika weigerden de wil van het volk te accepteren, en blijven valselijk van een ‘invasie’, ‘bezetting’ en ‘inlijving’ spreken.

Amerikaanse propaganda over WO-1, Pearl Harbor, Vietnam Irak, Afghanistan

Ondertussen doet de VS wat we al tientallen jaren gewend zijn: liegen, bedriegen en misleiden. Biden verkondigde in zijn reactie op de Russische erkenning van de Donetsk en Luhansk louter leugens, en ‘vergat’ te vertellen dat de Minks akkoorden van 2014 en 2015 wel degelijk voorzagen in het geven van een stem aan de bevolking voor eventuele onafhankelijkheid.

Armstrong wijst in dit verband op eerdere propaganda waarmee de Amerikanen grote oorlogen rechtvaardigden. Voor WO-1 kreeg Duitsland de schuld van het tot zinken brengen van het passagiersschip Lusitania. Er wordt nooit bij verteld dat de Duitsers in een grote advertentie in de New York Times iedereen hadden gewaarschuwd niet aan boord te gaan, omdat het schip werd gebruikt voor wapenleveranties aan Groot Brittannië. WO-2: Pearl Harbor wordt steevast als een laffe verrassingsaanval neergezet, maar Japan had wel degelijk een oorlogsverklaring afgegeven. Washington wist op voorhand dat die aanval eraan zat te komen. Het ‘Golf van Tonkin’ false flag incident om Vietnam binnen te vallen behoeft geen uitleg meer.

En wat te denken van de ‘massavernietigingswapens’ van de Iraakse dictator Saddam Hussein. Ook dat was een (door de CIA erkende) leugen. De kosten van die oorlog (in mensenlevens, verwoestingen en financiën) waren kolossaal, maar het Amerikaanse MID (Militaire Industriële Complex) en het Pentagon spinden er garen bij. Hetzelfde kan worden gesteld van het complete Afghanistan debacle. Bewijs dat het land ook maar iets met 9/11 (zoals u weet eveneens een dubbel en dwars aangetoonde false flag) te maken had, is nooit geleverd.

Oekraïne aangewezen voorwendsel voor volgende geplande oorlog

Sinds 2014 is Oekraïne het volgende aangewezen voorwendsel voor een oorlog die het zich almaar agressiever opstellende Amerikaanse/NAVO imperium wil ontketenen om uiteindelijk de totale macht over de hele wereld te krijgen. En weer gaat dat gepaard met de valse en uitgekauwde ‘democratie’ en ‘vrijheid’ argumenten. De bevolking in de DNR en LNR mag die democratie en vrijheid schijnbaar niet krijgen, enkel omdat het Russen en Russisch sprekenden zijn die weigeren te buigen voor de dictaten van Kiev. De Westerse politici en media maken dus geen woord vuil aan de onderdrukking van deze honderdduizenden mensen door Zelensky.

De Russische ambassade in Kiev wordt op dit moment geëvacueerd (4). Het Westen beweert nu andermaal dat de Russische invasie er ‘binnen 48 uur’ gaat komen. Oekraïense soldaten zouden ondertussen SMS berichten hebben ontvangen die melden dat Rusland hun leger in twee dagen tijd gaat verslaan: ‘Moskou heeft het groene licht gegeven voor de inzet van Russische strijdkrachten in de Donbass! Er is nog tijd om je leven te redden en de OOC-zonde te verlaten.’ Waarnemers zeggen dat het bericht onderdeel is van Russische elektronische oorlogsvoering:

Is dit zo eenvoudig op te lossen conflict, namelijk door burgers weer zeggenschap te geven over hun eigen toekomst – een gruwel in Brussel, Washington en ook Den Haag -, het inderdaad waard om een wereldoorlog over te beginnen, met mogelijk ongekende aantallen doden en afschuwelijke verwoestingen? Nou, vermoedelijk wel als je aangesloten bent bij het World Economic Forum, dat in dit conflict wel eens de perfecte gelegenheid zou kunnen zien om de ‘Great Collapse’ van het Westen te veroorzaken, zodat op de puinhopen een communistische ‘Great Reset’ klimaat-vaccindictatuur kan worden opgericht.

‘Wilt u dat uw kinderen sterven voor weer een leugen?’

‘Wilt u dat uw kinderen sterven voor weer een leugen?’ beëindigt Armstrong zijn column (3). Om zijn vraag op voorlopige basis te beantwoorden: klaarblijkelijk wel, want het verzet hiertegen wordt in onze landen nog altijd bespot en gedemoniseerd – precies zoals de weinigen die pal voor de Duitse aanval op Nederland in 1940 waarschuwden dat het helemaal mis zou gaan, werden weggehoond.

Aangezien we het dus nooit lijken te willen leren, zullen we dan ook nu weer moeten voelen? Alleen deze keer zou die ‘les’ wel eens zo hard en fataal kunnen zijn, dat er daarna geen herstel meer mogelijk is. Armstrong: ‘Als dit escaleert, zal China aan de kant van Rusland staan en zal het Westen verliezen!’

UPDATE 17.05:

De ministeries van Buitenlandse Zaken, Defensie, Binnenlandse Zaken, de Veiligheidsdiensten en de grootste banken van Oekraïne zijn getroffen door netwerkstoringen (cyberaanvallen). PrivatBank, de grootste commerciële bank in Oekraïne en Oschadbank, de staatsspaarbank van Oekraïne, zijn opnieuw uitgeschakeld, samen met de defensie- en ministeriële websites (Netblocks). Oekraïne heeft de noodtoestand afgekondigd.
 

Zijn dit de eerste schermutselingen van een grote cyberoorlog, die zal kunnen leiden tot de door het WEF geplande en geoefende massale blackout in Europa, die 1 tot 2 weken kan duren?

 

 

Xander

(1) Armstrong Economics
(2) Ria Novosti
(3) Armstrong Economics
(4) Ria Novosti

 

Zie ook o.a.:

22-02: Topeconoom Armstrong: ‘World Economic Forum vormt bedreiging voor menselijke beschaving’ (/ Oekraïne is wanhopige poging van het Westen om Putin ten val te brengen)
21-02: Rusland stelt S-550 satelliet killers in grensgebied Belarus met Polen op
21-02: Forbes: ‘Europa heeft energiecrisis aan zichzelf te danken en betaalt nu zware prijs’ (/ …Het is de EU die over uw en mijn rug weigert extra Russisch gas te kopen om zo de ‘Great Reset’ en ‘Green New Deal’ erdoor te kunnen drukken )
19-02: DEFCON-2, voor het eerst sinds de Cuba crisis
14-02: Oorlog of geen oorlog – hierom heeft Vladimir Putin al gewonnen
11-02: Krijgen VS-EU-NAVO en het WEF volgende week hun gewenste oorlog met Rusland?
01-12: President Oekraïne geeft het Westen de schuld van de crisis met Rusland
30-01: Massale mobilisatie leger Belarus; president dreigt einde te maken aan Litouwen
26-01: Blackout Centraal Azië treft miljoenen; Wordt Europa het volgende doelwit?
24-01: Kopie van MH17 intrige? Nieuws over Russische raketten wijst op mogelijke Britse false flag kernaanval op Oekraïne
22-01: Oorlogsprovocatie: Amerikaans militair vrachtvliegtuig schendt Russische luchtruim
22-01: Crisis rond Oekraïne escaleert: wereld stevent op Derde Wereldoorlog af
19-01: Amerikaanse marine laat 22 oorlogsbodems en 4 kernonderzeeërs uitvaren
18-01: Biden wil hardere sancties tegen Rusland, waardoor Europa in energiecrisis wordt gestort
14-01: Onderminister Victoria Nuland kondigt false flag aan die oorlog met Rusland zal veroorzaken
09-01: CIA-MI6 operatie Kazachstan overtuigt Putin dat VS/EU/NAVO uit zijn op oorlog

2021:
18-12: Wordt Oekraïne nieuwe Cuba crisis? Kernoorlog in 60 jaar tijd niet zo dichtbij geweest ( / Ontketenen de klimaat-vaccinatie globalisten een wereldoorlog omdat de Great Reset in gevaar is? )
11-12: 10 landen, met Nederland en Israël, oefenden deze week op door WEF geplande cyberaanval ( / VS/NAVO voert provocaties om oorlog met Rusland te veroorzaken verder op)
19-11: Topanalist waarshcuwt voor Westerse ‘false flag’ operatie aan grenzen met Rusland
09-11: Volgende stap naar oorlog tegen Rusland; Amerika stuurt deel infanteriebrigade naar Oekraïne
27-10: Moskou woedend nadat Duitse minister NAVO kernaanval op Rusland suggereert
07-10: (/..; energieprijzen door het dak (/ Opzettelijk gecreëerde energiecrisis doet prijs van aardgas compleet exploderen en dreigt miljoenen mensen in armoede te storten )
23-09: Europese energiecrisis nabij: Britse organisaties waarschuwen dat mensen deze winter moeten kiezen tussen verwarming of voedsel
15-07: Taakgroep Amerikaanse overheid waarschuwt voor aanstaande verwoestende cyberaanval door Rusland en China
09-07: Rusland dreigt met militaire reactie op Amerikaanse/NAVO provocaties in Zwarte Zee ( / Putin: ‘Er komt geen WO-3 want het Westen weet dat ze die zullen verliezen’)
26-06: Propaganda Britse pers over ‘Putins helse martelkerkers’ moet burgers rijp maken voor oorlog
15-06: Oekraïne zegt dat NAVO eens is over lidmaatschap, wat absolute rode lijn voor Rusland is
20-04: US STRATCOM houdt nu officieel rekening met onvoorspelbaar uitbreken kernoorlog
20-04: Amerikaanse inlichtingenexpert: Onze superioriteit is gebouwd op leugens, wij kunnen geen enkele oorlog meer winnen
13-04: Grote stad ver voorbij Moskou wijst begraafplaatsen aan voor slachtoffers verwachte oorlog
29-03: NAVO secretaris-generaal Stoltenberg wil agressievere opstelling tegen Rusland en China
28-03: ‘Westen stuurt aan spoedige oorlog om Oekraïne omdat Rusland de Great Reset weigert’
25-03: Oekraïense president tekent bevel tot verovering De Krim en daarmee oorlog tegen Rusland’
24-03: NAVO commandant generaal Breedlove: Westen moet Oekraïne militair te hulp schieten
25-01: Duitsland overweegt elektriciteit te rantsoeneren vanwege onstabiliteit door groene energie
20-01: Staatsgreep voltooid: Biden president, zal VS binnen 2 jaar volledig op zijn kop zetten (/ Pad naar oorlog tegen Rusland zal worden hervat)

2020:
01-03: Opperbevelhebber NAVO pleitte afgelopen week openlijk voor kernaanval op Rusland