Zeer ernstige waarschuwing: China schiet ballistische raket over Sydney, Australië heen

De raket vloog dermate laag over Sydney, dat deze met het blote oog kon worden gezien. Dit kan eigenlijk niet anders dan een opzettelijke actie zijn geweest.

—————————————————————————————————————————————–

Aanwijzingen dat VS een grote militaire operatie aan het voorbereiden is – Radarbeelden laten zien hoe 4 Amerikaanse militaire toestellen het luchtruim van Noord Korea binnendringen – Ieder stervend imperium (in dit geval het Westen) slaat historisch woest om zich heen

—————————————————————————————————————————————–

De buitengewoon snel verslechterde relaties tussen China en Australië, dat in ijltempo een van de hardste en meest inhumane Covid dictaturen op deze planeet is geworden, hebben Beijing een ongekende en zeer ernstige waarschuwing doen afgeven door een ballistische raket die kernkoppen kan vervoeren direct over Sydney heen te schieten. Dit was ongetwijfeld een reactie op de oprichting van de AUKUS alliantie tussen de VS, het VK en Australië, en de aankondiging dat Australië nucleair aangedreven onderzeeërs krijgt. Deze zoveelste tegen China gerichte Westerse escalatie heeft de wereld een stuk dichterbij de volgende Wereldoorlog gebracht.

China’s CZ-3B raket is in principe gebouwd om satellieten in de ruimte brengen, maar kan ook kernkoppen vervoeren. Als het slechts een test was geweest, dan had de raket allang de ruimte bereikt voordat deze boven Australië zou komen. Het feit dat het projectiel een dermate lage hoogte hield zodat deze letterlijk boven Sydney kon worden gezien (zie filmpje), is een sterke aanwijzing dat dit een opzettelijk actie was om Australië te waarschuwen.

Ook de Franse president Macron heeft woedend gereageerd op de onaangekondigde oprichting van de AUKUS alliantie, omdat hiermee de aankoop van Franse diesel onderzeeërs – met een waarde van zo’n € 50 miljard – geannuleerd werd. Het begint erop te lijken dat een deel van de EU niet meer mee wil met de almaar agressiever wordende opstelling van het Anglo-Amerikaanse NATO imperium tegenover China (en Rusland), die duidelijk op de reeds lang door het Pentagon geplande oorlog moet uitlopen.

VS lijkt grootschalige militaire operatie voor te bereiden

Er zijn sterke signalen dat de VS een grootschalige militaire operatie voorbereidt. Aan de Westkust zouden zo’n 20 tankvliegtuigen bijeen zijn verzameld, die gisteren de hele dag actief waren. Dit kan wijzen op het overvliegen van enorme aantallen gevechtsvliegtuigen naar Oost Azië. Bij de Filipijnen, vlakbij Taiwan, is in ieder geval al ‘meer dan één vliegdekschip’ met bijbehorende strike group gepositioneerd. (1)

Radarbeelden leken gisteren aan te geven dat tenminste vier Amerikaanse en mogelijk ook Britse militaire toestellen vanuit Zuid Korea het Noord Koreaanse luchtruim binnendrongen en daarna zeker 80 kilometer richting de havenstad Wonsan vlogen. Tenminste één van deze vliegtuigen kon aan de hand van de squawk code worden geïdentificeerd als een A-10 bommenwerper. Indien de radarbeelden klopten had Noord Korea dit als een directe oorlogsdaad kunnen opvatten. (2)

De Amerikanen doen het inmiddels maandelijks, en nu hebben ook de Britten voor het eerst sinds 2019 een oorlogsschip door de Straat van Taiwan laten varen. Het fregat HMS Richmond maakt deel uit van de strike group van het splinternieuwe vliegdekschip HMS Queen Elizabeth. Het Chinese leger reageerde boos dat ‘dit soort gedrag kwade bedoelingen aangeeft, en de vrede en de stabiliteit in de Straat van Taiwan bedreigt.’ (3)

Ieder stervend imperium slaat historisch woest om zich heen

Historisch richt ieder stervend imperium zich in zijn eindfase eerst tegen de eigen bevolking (wat in het Westen nu gebeurt met verplichte vaccinaties, keiharde QR/vaxpas Apartheid en het afbreken van bestaanszekerheden zoals betaalbare energie), en haalt – in een allerlaatste wanhopige poging overeind te blijven – uiteindelijk ook militair woest uit naar andere landen.

China en Rusland zullen niet anders kunnen dan constateren dat de VS/NATO/AUKUS alliantie inderdaad aanstuurt op een grote oorlog tegen hen. Zoals onze lezers weten heb ik al vele jaren de overtuiging dat beide landen niet zullen afwachten totdat de bommen en raketten hen om de oren vliegen. De Chinese raket over Sydney sprak boekdelen, en was de duidelijkste waarschuwing tot nu toe.

Mogelijk zal een Israëlische aanval op Iran, waar voor het eerst de complete legertop voorstander van is, de trigger zijn die de Derde Wereldoorlog in gang zet. Of schiet Kim Jong-un ineens duizenden raketten af op de Amerikaanse bases in Zuid Korea en Japan? Explodeert de situatie in Oekraïne alsnog, en slaagt het regime in Kiev erin het Westen in een oorlog tegen Rusland te lokken? Brandhaarden die op ieder moment kunnen exploderen zijn er in ieder geval te over.

Xander

(1) Hal Turner Radio Show
(2) Hal Turner Radio Show
(3) Zero Hedge

Zie ook o.a.:

25-09: Ernstige beschuldigingen Amerikanen en Britten tegen China brengen oorlog dichterbij
18-09: Ex-Forbes redacteur over Aziatisch plan om het Westerse Rockefeller-Rothschild imperium ten val te brengen
18-08: China woest na tweet senator Cornyn over 30.000 Amerikaanse troepen in Taiwan en dreigt met ingrijpen
15-07: Taakgroep Amerikaanse overheid waarschuwt voor aanstaande verwoestende cyberaanval door Rusland en China
02-07: China dreigt VS met oorlog als militaire steun aan Taiwan niet wordt stopgezet
04-06: De Fauci Files, het pandemie bedrog en de door de EU gewilde oorlog tussen Amerika en China
24-04: ( / STRATCOM commandant: Deel Chinese kernmacht in lanceer gereedheid gebracht)
20-04: US STRATCOM houdt nu officieel rekening met onvoorspelbaar uitbreken kernoorlog
05-04: ( ; Chinese troepen naar Iran, dat raket presenteert die Berlijn kan raken)
29-03: NAVO secretaris-generaal Stoltenberg wil agressievere opstelling tegen Rusland en China
28-03: ‘Westen stuurt aan spoedige oorlog om Oekraïne omdat Rusland de Great Reset weigert’
24-03: NAVO commandant generaal Breedlove: Westen moet Oekraïne militair te hulp schieten
20-01: Staatsgreep voltooid: Biden president, zal VS binnen 2 jaar volledig op zijn kop zetten (/ Pad naar oorlog tegen Rusland zal worden hervat)\

2020:

17-10: (/ Zijn de Chinezen bang voor het duo Harris-Clinton in het Witte Huis, dat vrijwel zeker oorlog met Rusland en China gaat veroorzaken?)
08-08: Rusland waarschuwt VS: ‘Iedere op ons afgeschoten raket wordt beantwoord met kernwapens’
20-06: Taakgroep Amerikaanse overheid waarschuwt dat China plan heeft voor EMP aanval op het Westen ( / Oorlogspropaganda tegen China door Amerikanen wordt verder opgevoerd)
04-05: China waarschuwt voor mogelijk gewapend conflict met VS over schuldvraag coronavirus
12-03: ‘Verenigde Staten hebben kernwapens uit Turkije gehaald en naar Polen gebracht’
01-03: Opperbevelhebber NAVO pleitte afgelopen week openlijk voor kernaanval op Rusland

2019:
27-12: Top militaire analist in VS: NAVO heeft geen enkele defensie tegen nieuwe Russische wapens
05-12: NAVO verklaart naast Rusland nu ook China officieel tot vijand
22-09: Kremlin boos op Amerikaanse generaal die dreigt met vernietiging Russische afweerraketten
09-04: ZDF journaal schokt kijkers met aankondiging oorlog tussen NAVO en Rusland
08-04: Poolse oud topgeneraal suggereert preventieve kernaanval op Rusland
12-03: Westen verliest alle Derde Wereldoorlog simulaties kansloos van Rusland en China
22-02: Oekraïne neemt lidmaatschap EU en NAVO in grondwet op (/ NAVO verplicht tot oorlog tegen Rusland als Oekraïne lid wordt)

2018:
17-12: Analist London Global Policy Institute: 70% kans op oorlog tussen NAVO en Rusland
02-12: Invloedrijke Atlantische Raad roept Oekraïne op tot oorlogsdaad tegen Rusland
27-11: Gelekte documenten bewijzen Westerse psy-op informatie oorlog tegen Rusland
15-10: ‘’Militaire confrontatie dichterbij door NAVO cyberoorlog tegen Rusland’
07-10: ‘Aanhoudende oorlog Oekraïne wordt voorwendsel voor NAVO aanval op Rusland’

Archief (oud Xandernieuws.punt.nl🙂

24-05: Absurd en gevaarlijk: Geen flintertje hard bewijs, maar Rusland krijgt weer schuld van MH-17(Nederland dreigt grote rol te gaan spelen bij veroorzaken geplande NAVO oorlog tegen Rusland)
25-03: Valse beschuldigingen en vrij spel voor bepaalde daders kenmerken morele failliet Westen (/ Geen bewijs, maar ‘de Russen’ krijgen automatisch de schuld)
16-03: False flag aanslag op spion in Engeland volgende stap naar WO-3 tegen Rusland

2017:
09-12: ‘Westen door propaganda media slaapwandelend naar Armageddon gestuurd’ (/ ‘Valse beschuldigingen tegen Rusland hebben Kremlin overtuigd dat Amerika militaire aanval voorbereidt’)

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

31

 1. Hoe ging dit in het oude Rome? Overheidstekorten: begin een oorlog tegen een andere staat om pecunia te veroveren. De bevolking is het niet eens met de overheid, kans op opstanden: begin een oorlog tegen een vijand en het hele volk is weer één.
  Wat zal de VS gaan doen in de huidige situatie? Ervanuitgaande dat de leiding een ‘ klassieke’ schoolopleiding heeft. Heel oude wijn in nieuwe zakken.

 2. Daarom vuurden de N-Koreanen een luchtafweerraket af. Omdat de Amerikanen en Britten er binnen vlogen……

 3. Mensen,

  3/10 Amsterdam op de Dam verzamelen 12.00 daarna een mars , protestdemonstratie tegen alle Coronamaatregelen.
  Wie kome en wil meelopen die kome.

  Klopt, niet alleen demonsteren ook massaal burgerlijke ongehoorzaamheid , misschien wel alles plat gooien.
  Ik kan niet meer staken ( pensioen ) maar zal zeker naast jullie staan in daad/woord

  Zie jullie op de Dam !!

 4. @ Abaddon
  01/10/2021 om 8:49 am

  Dank voor je heldere uiteenzetting , je hebt gelijk .

 5. Citaat:
  Ieder stervend imperium slaat historisch woest om zich heen
  Historisch richt ieder stervend imperium zich in zijn eindfase eerst tegen de eigen bevolking (wat in het Westen nu gebeurt met verplichte vaccinaties, keiharde QR/vaxpas Apartheid en het afbreken van bestaanszekerheden zoals betaalbare energie), en haalt – in een allerlaatste wanhopige poging overeind te blijven – uiteindelijk ook militair woest uit naar andere landen.

  En het begint nu ook door te dringen bij de MSM, de wakkere columniste van de Telegraaf, Marianne Zwagerman die weer een prachtig en zeer rake analyse heeft geschreven:

  Na ruim tien jaar VVD-leiding lijkt controle het doel geworden

  https://www.telegraaf.nl/watuzegt/776723148/na-ruim-tien-jaar-vvd-leiding-lijkt-controle-het-doel-geworden

 6. Ik lees juist dat de VS bijna failliet is en dat de begroting van president Biden met enige moeite is goedgekeurd. Daarom zit de VS niet te wachten op een confrontatie, en dat weet m’n in China maar al te goed. Daarom hun krachtmeting. Velen dromen nu al van de terug keer in 2024 van Trump. Shalom

 7. Even wat anders, past niet bij dit onderwerp.

  Zondag 3 oktober maken wij (blcbx) een uitgebreide live-registratie van de demonstratie in Amsterdam. Om 14:00 uur gaan we live nadat de stoet al om 13:00 uur is vertrokken voor een route van ca. 5 kilometer. Minimaal twee reporters van ons team zullen onderweg interviews afnemen van deelnemers, afgewisseld met helikopter beelden en presentaties vanuit een hoog punt in de stad. Om 16:00 uur zal de live uitzending eindigen. Dit is tevens de eindtijd van de manifestatie zelf.
  https://www.youtube.com/results?search_query=blckbx

 8. Vraagje, mensen kunnen jullie nog op YT? Ik niet meer, Robert Jensen zei er ook al iets over op hetanderenieuws.nl, dat YT alles zou wissen dat over de Corona protesten gaat, maar mijn muziek is ook weg.

 9. De CZ-3B is helemaal niet bedoeld of geschikt als oorlogswapen. Dat je kernkoppen in dat ding kan stoppen snap ik, je zou hem ook kunnen vullen met koffiebonen. De Chinezen zijn behoorlijk asociaal met het kiezen van hun trajectories voor lanceringen. Al een aantal keer zijn boosters e.d. terecht gekomen in bewoonde gebieden. Andere landen zorgen doorgaans dat dit niet kan gebeuren door over oceanen, toendra’s en woestijnen te lanceren. China is momenteel een ruimtestation aan het bouwen. Deze lancering is onderdeel van dit programma en stond al maanden gepland. De CZ-3B kan enkel vanuit Xinjiang (Noord-west China) gelanceerd worden, zo’n 10.000km van Melbourne. Als dit een militair statement had moeten zijn, dan plan je dat niet maanden van tevoren. De CZ-3B vereist wel maanden voorbereiding. Een ICBM kan wel ad-hoc gelanceerd worden, maar verwacht vanaf de andere kant van China (zuid-oost), dan is er nog zo’n 8.000km te overbruggen. Aangezien de raket nog hoog in de atmosfeer zat zou de raket nog een veel ruimer bereik moeten hebben. China heeft dat soort raketten wel. Dan kom je uit op de DF-31A, DF-31AG of de DF-41. Als deze gelanceerd zouden worden vanuit het dichtbevolkte zuid-oosten van China, dan was dat zeker opgevallen. Conclusie: zeker asociaal gedrag van China, maar zeer onwaarschijnlijk nucleaire dreiging of waarschuwing.

 10. vreemd hoor er is wel een vliegtuigradar en geen rocketradar
  iemand dit ding zien opstijgen?

 11. Ik denk dat het tijd word en er eens over nadenken om de koolmijnen terug te openen,dan hebben we een eigen energiebron dan moeten we wel timmermans en de groenen de laan uitsturen

 12. Sorry mensen off topic maar een nieuwe Misha Kat is opgestaan die strijd tegen kindermisbruik in de hoogste kringen van onze samenleving. Mijn inziens een betere versie van Misha Kat (niet zo schreewerig) en hij komt met feiten en getuigen maar heel politiek Den Haag wil niet met hem praten terwijl ze hem wel kennen. Kijk , luister en huiver waar we door geregeerd worden.
  Welterusten allemaal.

  https://commonsensetv.nl/nederland-oh-nederland-jij-bent-de-k/

 13. Het lijkt er wel op dat de eerste zegel in Openbaring 6 door het Lam op het witte paard spoedig verbroken gaat worden.

 14. Ik ben zeker tegen oorlog, maar op dit moment is een wereldomvattende oorlog mogelijk het enige wat nog over blijft om na die oorlog tot een fijne ”happy days” samenleving te komen. Paardemiddel met veel onschuldige slachtoffers, maar het alternatief, een totale 1984 achtige wereldorde is nog erger. Het is kiezen uit 2 kwaden, ik verkies dan oorlog omdat dit waarschijnlijk sneller tot een goed resultaat leidt.

 15. De A-10 Warthog is geen bommenwerper. Het is een vliegtuig dat doorgaans wordt ingezet als anti-tank wapen en wordt ook gebruikt om, d.m.v. clusterbommen, startbanen te vernietigen.

  Ik moet zeggen: het is opmerkelijk dat uitgerekend onder Senile Joe Biden, die volledig in de zak van de Chinezen zit, dit gebeurt. Okay: het is nog altijd “De Keniaan” die de werkelijke leider is, maar toch. Uiteindelijk zijn het de Rothshields, Vanderbilds en Rockefellers die bepalen wat er gebeurt, maar dat zal niet zonder slag of stoot gaan.
  Hoe dit te rijmen valt is iets dat mij teboven gaat, omdat Obummer’s agenda een andere is dan die van de elite. Obummer wil de supremacie van de VS afbreken en, als het even kan, de islam leidend maken in de VS (hetgeen hem nooit zal lukken. Ik heb veel Amerikaanse republikeinse vrienden en ik weet waar die toe in staat zijn om “God’s own country” te verdedigen).

  Als Israël een pre-emptive strike op Iran had willen uitvoeren, dan hadden ze dat onder Trump gedaan. Zonder ondersteuning van de VS is het een zelfmoordmissie. Mogelijk dat ze er op hadden gegokt dat Trump herkozen zou worden. De gestolen verkiezingen zouden mogelijk de trigger zijn geweest die hen nu noopt om zelfstandig op te treden.
  Ze hebben, als enige buiten de VS, de beschikking over F-22 Raptors. Of dat voldoende is, is de vraag. Als dat niet zo is, dan rest Israël enkel de nucleaire optie. Als eerste sinds de bombardementen op Hiroshima en Nagasaki. Het zal hen (nog meer) een paria maken in de ogen van de EUSSR en, belangrijker, Rusland. Ik zie het daarom niet snel gebeuren.

  Neemt overigens niet weg dat China aan banden zal moeten worden gelegd.
  China is ’s werelds grootste debiteur: de beschaafde wereld heeft een schuld aan hen van $385 miljard dollar. Dat is niet houdbaar en een oorlog tegen het rode gevaar is een stuk goedkoper dan terugbetalen.
  Een leuke achtergrond is hier te lezen: https://hbr.org/2020/02/how-much-money-does-the-world-owe-china

  Persoonlijk hoop ik dat, gezien de audit in Maricopa County AZ, het Electoral college decertificeert en Trump alsnog tot winnaar wordt uitgeroepen. Het is niet waarschijnlijk, maar toch.
  Het alternatief is ofwel om door China te worden opgekocht, danwel de oorlog aan de Chinezen te verklaren. Hoe verschrikkelijk ook, oorlog is te verkiezen boven communistische overheersing. Zelfs wanneer die oorlog door Biden wordt gevoerd.

 16. Xander , dank voor de update.
  De USA: een Reus op lemen voeten.
  Het hele zooitje zal in elkaar storten.
  Het wachten is op de wederkomst van Jezus Messias.
  “Treur niet, want vreugde in de HEERE is uw kracht”. Nehemia 8: 10

  Shalom!

 17. Er schijnt ook voortdurend Chinees ruimterommel neer te komen ergens, hoeft niet per see iets met kernaanval te maken te hebben? In ieder geval is die video in duisternis niet erg duidelijk … Zijn er meer berichten over dit? Eentje maar, het spreekt over een UFO …

 18. Bijzonder vreemd… heeft Australië dan niet een luchtverdediging die de raket al tijdig had kunnen opmerken en neerhalen?
  Jazeker wel: als luchtmacht tak van de RAAF, waarover vorig jaar Juli besloten is dat er enorm veel meer geld en dus uitrusting naar toe gaat.
  Of moeten dit plaatje anders gaan inkleuren?
  Dat dit zo gebeurd is als hier wordt voorgesteld en dat er dan ook nog niet een hoop bombarie komt, lijkt mij erg onwaarschijnlijk.

 19. Nou inderdaad brandhaarden genoeg. Als je op YouTube Serpentza intikt kan je een man volgen die jaren in China heeft gewoond met een Chinese vrouw / arts en hij waarschuwde al een paar weken dat China op oorlogspad is. Die nucleaire onderzeeërs, ok alleen aangedreven maar dat gelooft China niet. Ze denken ook aan kernkoppen en dat kan China niet accepteren en ook in Australië wordt op de oorlogstrom geslagen.

  Het is een zooi. Maar China wordt wel een beetje vervelend, en dat zag ik eufemistisch. Zeker als dit waar, is en waarom zou ik hieraan twijfelen? Ik geloof het dus. En dat is slecht nieuws

 20. Leuk.Ik zou het wel grappig vinden als de chinezen dat bewust zo gedaan zouden hebben.Ik ben in ieder geval blij met de meer assertieve instelling die China en Rusland aan de dag leggen.Dit lijkt me overigens wel een riskante onderneming,al zijn er nog geen grote directe spanningen tussen China en Australië.Of er nou echt iets te gebeuren staat,vind ik moeilijk te beoordelen.Om Iran lijkt het niet te gaan.Ik denk altijd dat de consequenties dan wel eens relatief beperkt zouden kunnen zijn.Voor een aanval op China heb je wel wat meer nodig.Een tegenactie lijkt me ook heel onwaarschijnlijk.Waarom zou nu ineens een aanval op Korea overwogen worden?Kim heeft net zijn jongere zus gepromoveerd.Er lijkt niet veel aan de hand.
  Het zou wel zo verstandig zijn als het westen de dominantie van China in de regio zou accepteren en respecteren zonder al die rare provocaties en dreigingen van hun kant.

 21. Even een spijker op laag water gezocht en gevonden. Een A-10 is geen bommenwerper maar een vliegtuig voor CAS-doeleinden, d.w.z. close air support. Het wordt voornameijk ingezet om tankformaties e.d te vernietigen.

 22. Een A10 over de grens van korea? Dat is geen bommenwerper, maar een anti tank vliegtuig..dwz een grondaanvaller. Nogal langzaam ook, gemakkelijk te raken met luchtafweer, dus wat is het nut hiervan?
  Twijfel dus aan het verhaal.. andere toestellen hebben meer overlevingskans..

 23. Persoonlijk geloof ik nog steeds niet in deze verhalen. Er zit altijd een heel ander doel achter.

  Anyways, ik zeg het niet graag aangezien ik zwaar tegen oorlog en geweld ben. Maar ik vrees dat onze toekomst zo langzaam aan toch alleen nog afhangt van wat Amerika zal doen. Hadden zij op 10 september 2001, zoals was gepland, Israël binnengevallen of doen zij dat nu niet alsnog HEEL snel dan is er nog een kans. Israël is degene die alle tech en alle centen en investeerders bezit en dus ook China en Rusland achter de schermen aanstuurt. Maar zij spelen zoals altijd weer al die landen met propaganda en Financiele impulsen tegen elkaar uit en de arme en onwetende bevolking slikt het. Of gaat er zelfs in mee.
  Het is zo triest hoe de puppet masters hun medogenloze spel spelen..

 24. Door de duisternis kunnen wij toch niet opmaken uit deze video over een raket gaat, ik zie twee objecten, het ene lijkt het andere te volgen ofzo, als bewijs vind ik het nogal zwakjes. Als men kernwapens inzet gaat men niet éérst gaan waarschuwen denk ik? Dan is dat snel omter éérste, want de laatste is verloren? Lijkt me onwaarschijnlijk dat het om kernoorlog gaat? Maar ja, dat is wat ik denk, ik ben ook geen militair strateeg ofzo, gewoon mijn intuïtie …

 25. Moet het Westen zich dan maar gewoon laten doen en zich neerleggen bij de Chinese agressie?
  https://businessam.be/chinese-belt-road-initiative-zadelde-buitenlandse-partners-met-385-miljard-dollar-schulden-op/
  Met het BRI heeft China zich de hand overspeeld, en neen we leggen ons daar niet bij neer.
  De breuk tussen Noord en Zuid Europa dreigt nu wel héél groot te worden daar sommige zuiderse landen als Griekenland, Italië zich tijdens de Eurocrisis hebben uitverkocht aan China.
  Rusland kan kiezen: buiten dit conflict blijven of met één van de oorlogvoerende partijen samenwerken tegen de ander. Rusland zit hier in de ideale positie, tenzij de oorlog begint in het Midden-Oosten. Dan zal iedereen zonder enige uitzondering partij moeten kiezen en staat de wereld weer eens in brand, hoewel niemand dat wil. Allemaal gewoon omdat een Chinees Go speelt en niet kan begrijpen hoe de pokerspelende Amerikaan denkt.

 26. Breekt de Derde Wereldoorlog uit, dan zullen gas- en stroomprijzen, die nu al erg hoog zijn, zo hoog oplopen dat geen enkele huishouden meer in staat is om de energierekening te betalen en zullen er hier in Europa gas en licht domweg uitvallen.

Comments are closed.