China waarschuwt voor mogelijk gewapend conflict met VS over schuldvraag coronavirus

Afbeelding: Het Chinese vliegdekschip Liaoning CV-16. (Afbeelding: Baycrest – Wikipedia user – CC-BY-SA-2.5 / Baycrest – 維基百科用 – CC-BY-SA-2.5“)(2).

—————————————————————————————————————————————–

In een intern rapport van een tak van het Chinese ministerie van Staatsveiligheid worden president Xi Jinping en andere topleiders in Beijing gewaarschuwd dat het wereldwijde anti-Chinese sentiment sinds het bloedbad op het Tiananmen plein in 1989 niet meer zo sterk geweest is. Het communistische regime wordt dan ook opgeroepen om zich voor te bereiden op het worst-case scenario van een gewapend conflict met de Verenigde Staten.

In het document, afkomstig van het China Institutes of Contemporary Internal Relations (CICIR) krijgt Amerika de schuld van de anti-Chinese stemming in het Westen, dat de opkomst van China als supermacht als een toenemende bedreiging voor de democratie (of wat daar nog van over is) zou zien.

Volgens een bron met kennis van de inhoud wordt het rapport in de Chinese inlichtingendiensten door sommigen als de Chinese versie van het ‘Novikov telegram’ gezien. In 1946 zond de Russische ambassadeur in Washington, Nikolai Novikov, een telegram waarin werd gewezen op het gevaar van de Amerikaanse economische en militaire ambities na de Tweede Wereldoorlog.

Novikovs bericht was een reactie op het ‘Lange Telegram’ van de Amerikaanse diplomaat George Kennan, die vanuit Moskou had bericht dat de Sovjet Unie geen mogelijkheid zag om vreedzaam met het Westen samen te leven, en dat ‘containment’, het in bedwang houden van de Sovjets, de beste langetermijnstrategie zou zijn.

Virus wel degelijk afkomstig uit lab in Wuhan

Hoewel de mainstream media het nog steeds ‘nepnieuws’ noemen –en zich daarmee andermaal presenteren als de èchte nepnieuws verspreiders-, zijn de meeste Westerse inlichtingendiensten er vrijwel van overtuigd dat het coronavirus afkomstig is uit het enige Chinese biohazard P4 laboratorium in Wuhan. Daar werd namelijk al jaren geëxperimenteerd met coronavirussen, en werd een variant doelbewust uitgerust met HIV elementen, om te zien of er een mogelijk vaccin mee te maken viel. Het is waarschijnlijk deze variant die per ongeluk uit het lab is ontsnapt, en nu over de wereld rondwaart.

China verhulde aard en ernst van uitbraak

China wordt alom veroordeeld voor het verhullen van deze ontsnapping en de daarop volgende uitbraak, die al in december begon. Verder zijn Chinese artsen en andere klokkenluiders die het nieuws wel wereldkundig probeerden te maken, spoorloos verdwenen.

Daarnaast heeft Beijing wekenlang gelogen over de besmettingsgraad, terwijl het ondertussen zelf grote hoeveelheden beschermend materiaal insloeg. En terwijl Wuhan achter een streng slot en grendel werd gezet, mochten Chinezen nog gewoon met het vliegtuig naar internationale bestemmingen –waaronder Europa en ook Nederland- blijven reizen.

VS denkt na over ‘vergelding’

‘China had een speciale verantwoordelijkheid om hun volk en de wereld te informeren over de dreiging van het coronavirus,’ verklaarde Morgan Ortagus, woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van BuZa. ‘Beijings acties om wetenschappers, journalisten en burgers het zwijgen op te leggen, en zelf disinformatie te verspreiden, heeft de gevaren van deze gezondheidscrisis vergroot.’

President Trump –die de financiering van de WHO stopzette, mede omdat deze ‘China centraal stelt’- heeft de afgelopen dagen gedreigd met nieuwe invoerrechten op producten uit China, en zei ook andere vergeldingsmaatregelen te overwegen. Die zouden gericht kunnen zijn tegen de immense Chinese ‘Belt and Road’ infrastructuurprojecten, waarmee China via snelwegen, spoorlijnen en uitgebouwde havens met westelijk Azië, het Midden Oosten en Europa zal worden verbonden.

De Chinese strijdkrachten zijn ondertussen in razendsnel tempo vergroot en versterkt, wat bedoeld lijkt te zijn om met geavanceerd wapentuig moderne oorlogen te kunnen winnen, zelfs tegen de –in de meeste opzichten nog altijd superieure- Verenigde Staten.

China: Beschuldigingen niet bevorderlijk voor samenwerking tegen pandemie

Het Chinese ministerie van BuZa roept juist op tot vrede en samenwerking, omdat dit ‘in de beste belangen van beide landen en de internationale gemeenschap is… Woorden en acties die onder het mom van de pandemie worden gebruikt voor politieke manipulatie of stigmatisering, inclusief deze gelegenheid gebruiken om tweedracht tussen landen te zaaien, zijn niet bevorderlijk voor de internationale samenwerking tegen de pandemie.’

Australië, waar twee wetenschappers van het Wuhan Institute of Virology experimenten met coronavirussen verrichtten, heeft opgeroepen een internationaal onderzoek te starten naar de origine en verspreiding van Covid-19. De ‘five eyes’ Westerse inlichtingendiensten richten zich al enige tijd op het lab in Wuhan als bron van de besmetting, al wordt er (nog) niet vanuit gegaan dat het inderdaad om een met HIV elementen genetisch gemodificeerd virus gaat, zoals al tal van wetenschappers, waaronder de Nobelprijs winnaar die HIV ontdekte, hebben geconstateerd.

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) WikiMedia Commons, auteur Baycrest ,  Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 Generic license.


Zie ook o.a.:

23-04: YouTube gaat alle corona video’s die de WHO en China tegenspreken blokkeren
18-04: Professor die HIV ontdekte en Nobelprijs won zegt dat coronavirus uit laboratorium komt en HIV elementen bevat
01-04: FBI document: ‘Chinese wetenschapper gepakt die dodelijke virussen de VS in probeerde te smokkelen’
31-03: Italiaanse staatszender RAI berichtte in 2015 over Chinese experimenten om mensen met corona te besmetten
13-02: China stuurt hoogste militaire biowapen expert naar P4 lab in Wuhan
08-02: Witte Huis vraagt wetenschappers te onderzoeken of coronavirus biowapen is
03-02: Amerikaanse wetenschapper: Coronavirus 100% zeker niet natuurlijk, kan ook een mislukt vaccin zijn waar China mee experimenteerde
01-02: Indiase virologen constateren dat coronavirus HIV inplantingen bevat – toch een biowapen?
24-01: Corona virus; Ultra biohazard lab in Wuhan onderzocht gevaarlijkste ziekteverwekkers

Vanwege de zeer grote hoeveelheid artikelen in de afgelopen weken hebben we een speciale CORONA rubriek aangemaakt, waar u de eerdere artikelen kunt vinden.  


*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.

*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

38

 1. Wuhan 2019, virus breekt uit, niet lab maar een zg wetmarket krijgt de schuld,daar zou vleermuis vlees zijn verkocht.
  Sverdlovsk 1979, Anthrax virus ontsnapt uit lab door ongeluk, niet lab maar een zwarte markt in de buurt krijgt de schuld,daar zou verrot vlees zijn verkocht.
  Volgens skynews Australie staat gedeelte van lab in Wuhan onder controle PLA.
  Lab in Sverdlovsk stond onder controle KGB. Ondanks grondige schoonmaak werkzaamheden in Sverdlovsk toch een tweede uitbraak. In Wuhan vreest men voor tweede uitbraak.
  Trump heeft China hard aangepakt en heeft in januari een nieuw handelsakkoord getekend,in de kleine letters staat dat als China door een pandemie getroffen wordt zij dit akkoord niet hoeven na te komen.
  China wist al in november van covid19 en belazert de boel. Trump is nu bezig met het voorbereiden van een zeeblokkade tegen China. Wat China gaat doen weet ik niet, wel dat de maatregelen die onze regeringen nemen ons arm gaan maken, en in Europa een mooi excuus zijn om de schulden van de zuidelijke landen weg te werken, en an passant onze burger rechten in te perken. En iedereen kijkt toe en doet niets.

 2. We zijn waarschijnlijk op een enorme schaal in een Chinese val gelopen. De paniek is gemaakt.
  Er is een test-epidemie, maar niet een epidemie van een vreselijke ziekte.
  Ik geloof dat dr. Wodarg het goed ziet, vanaf het begin al.

 3. Ook interessant: Hoe China van Noord-Korea een soort satellietstaat wil maken. Niet via oorlog, maar via economische afhankelijkheid. Steeds meer Chinees-economische activiteiten in Noord-Korea. Wellicht verliest Kim langzaam macht aan China.
  https://www.youtube.com/watch?v=tp2wh5bmxPk

 4. Bekijk de London Real interviews met David Icke, meer is niet nodig om al deze onzin te begrijpen. Vergeet de tube en alle andere mediums…

 5. Honder jaar geleden voorspelde Rudolf Steiner al een oorlog tussen de VS en China . In 2040 zullen de mensen blootvoets door de straten van Europa dwalen en zel men zich massaal van de technische samenleving afwenden. Er komt een generatie aan die totaal geen interesse meer heeft in (digitale) techniek. Er onstaan weer kleinschalige liocale ondernemingen waarbij het contact tussen producent en consument hersteld zal zijn.

 6. Over de Chinese invloed:
  De Canadese staatszender CBC heeft kritiek op de krant The Epoch Times, omdat deze krant ook een fout het lab van Wuhan suggereerde.
  The Epoch Times komt van de Falungong en publiceert kritische artikelen over de CCP. De Canadese zender voelt zich geroepen de CCP te verdedigen en noemt de kritiek op China zelfs ‘racistisch’. Terwijl de Falungong ook Chinees is. Kritiek op de CCP is racistisch??
  Intussen komen er veel verhalen uit China over vijandelijkheden tegen buitenlanders.
  Deze twee kennen China goed en rapporteren zulke verhalen.
  https://www.youtube.com/watch?v=wq6oIZe3w6E

 7. Degenen die met dingen alles van tevoren berekenen, houden die wel eens ergens rekening mee?
  Alles wordt immers gebaseerd op bezuinigingen, tekorten en invorderingen

 8. Heb al meer geschreven hierover Amerika is nog altijd de baas in de wereld en alle landen in de wereld weten dat ook, ze geven je een pak slaag, en je bent daar na jaren mee bezig om het land weer op te bouwen. Kijk maar na de laatste 30 jaar Irak, Afghanistan, Libië, Syrië,Iran.

 9. China de perfecte patsy,zondebok

  Dit virus is exspres verspeid, niks niet per ongeluk,dit is een wanhoop daad van een stervende staat, zonder een toekomst

  Als China dit gedaan heeft, dan hebben ze zelf de gans met de gouden eieren geslacht, en zich zelf ook nog in de voet geschoten

  daarin tegen heeft amerika niets meer te verliezen, zo slecht staat de economie ervoor, en ze hebben met china-corona de perfecte zondebok om de aandacht van hun zelf af te leiden,
  zo werkt een staat op vm grondvesten, achterbaks en gemeen

  en hoe zit dat met het militaire us team en de olympische winterspelen in wuhan, en dat dit team ingekwartierd was in een hotel naast de dieren markt?

 10. Als wij communistisch-satanisch China niet stoppen, is het met ons volledig gedaan binnenkort.

  Koop enkel producten van jullie land.

 11. Zo’n vaart zal het niet lopen, trouwen de Chinezen moeten zwijgen, we hebben al last genoeg van het vervloekte virussen, vanop die vismarkt, dat ze wat minder apen eten, ik zit nu al twee maanden in mijn kot door de schuld van de Chinezen, dus ze kunnen beter hun mond houden, of ik zal mij is verschrikkelijk kwaad maken. Shalom

 12. Nou ja! Ik hoop dat de prijs van een goede portie nasi en bami flink naar beneden gaan.
  Nog net ff lekker tafelen voor we de pijp uitgaan.

 13. Ca. 40% van de componenten van de Joint Strike Fighter (JSF) wordt in China geproduceerd. Bron: een Amerikaanse inkoper van de USA defensie.

  Voor de doorgedramde “vergroening” van de maatschappij zijn vele grondstoffen uit China of in Afrika gewonnen door China noodzakelijk.
  Zie o.a. de documentaire van Michael Moore ‘Planet of the Humans’
  https://youtu.be/nzTeC2953_Y

 14. Als men praat over Amerika moet men het het volk en de regering onderscheiden. Amerika wordt geregeerd door de criminele cabal. Het volk word dom gehouden met brood-(kruimels) en spelen en via de media die in totaal handen is van de cabal. Het zelfde geldt voor zo goed als het grootste deel van de wereld, dat onder de cowboy-stiefel van de cabal gehouden wordt; in het bijzonder Rutte’s Nederland. (Ik zal Amerika’s bruine arm Rutte niet naar beneden halen; het een goede slaaf).

 15. @ BertRoermond 12:40 AM. Juist, dat zou wel eens de werkelijkheid kunnen zijn, en /of worden.

 16. Concurrentie op basis van kwaliteit is , zo was het althans , een stimulans , een uitdaging voor , een verbetering van nationale economieën ; een handdruk bezegelde een transactie . Jammer genoeg is de prijs de laatste decennia het bewijs . Volgers van dit forum weten dat ik herhaaldelijk vermeld heb dat het Westen alleen ,of grotendeels nog , hun manier van leven kunnen handhaven …. door het aanbod van goedkope producten ‘gemaakt’ door goedkope arbeidskrachten ; schreef zelfs dat er ‘bloed aan zat’ . Direct ‘profiteerde’ de consument , indirect kleeft ‘het bloed’ inmiddels aan de totale Westerse economieën. Om aan deze , voor het Westen negatieve economische gegevens , verder een halt toe te roepen is op zakelijk niveau géén aanvaardbare oplossing te vinden. Trump kwam met extra invoerbelastingen , die, feitelijk het loonverschil tussen …. met honderden procenten aanvaardbaar zou moeten maken . Een onbegonnen, wel te begrijpen, maar economisch gezien een ‘slag in de lucht’ .
  Vandaag, 5 mei, het Westen viert ‘Bevrijdingsdag’ na 75 , 76 jaar viert het Westen feest …. terwijl in het overgrote deel van de wereld misbruik wordt gemaakt door …. van de mensenrechten door uitbuiting van …. . Op dit forum lees ik regelmatig de vraag : is geld belangrijker dan onze gezondheid ? Dat zou inderdaad niét moeten zijn, maar gezien de huidige ‘inkoop politiek’ …. blijkt het vooralsnog wél zo te zijn. Immers het volk heeft gekozen ; de ‘prijs’ was en is het bewijs . Nu, eindelijk zou ik durven zeggen, komt men langzamerhand tot inzicht dat het ‘eigengewin’ min of meer ten doden is opgeschreven. Zelfs in de Europese gemeenschap worden tussen onderlinge landen ‘goedkope’ arbeiders geronseld om tegen idiote uurlonen voor andere Europese inwoners werkzaamheden te verrichten ; hoezo een verenigd Europa ? , en men maakt er gretig gebruik van. Het is geen nieuwsgierigheid, maar bij gesprekken met deze stakkers hoor ik hóe de gezinsleden in het thuisland van …. denken over deze uitbuitingen : een vorm van moderne slavernij ! .
  Vaak heb ik geschreven over ‘een véél te grote broek en véél te grote schoenen’ , het ‘geciviliseerde’ Westen is vanwege de ‘honger’ naar gemak én prijs uiteindelijk beland in een heksenketel van ongeloof …. , opoffering van rechten, ‘onbegrijpelijke financiële toestanden, onder druk staande valuta’s, het vastlopen van economieën, gebrek aan ‘goederen’ etc . Samengevat het menselijk leed die het Westen notabene zelf hebben gecreëerd. Een weggooi maatschappij, repareren (wat is dat) is in te vele gevallen duurder dan een nieuwe, onbegrijpelijk maar waar.
  Zou een ‘reparatie’ van de Europese politiek ook te duur zijn ? Vermoedelijk wel, maar absoluut noodzakelijk. We moeten weer aan ‘de bak’ , zelf gaan produceren maar tegen andere financiële condities. Die ‘regering’s jongens’ zoeken naarstig naar een universele munteenheid …. , waarbij het verschil tussen arm en rijk nóg groter gaat worden waarbij militair ingrijpen contra productief zal blijken. “eens gegeven blijft gegeven” vergeet het maar.

 17. Aan allen die producten uit Made in China willen boy-cotten … doe dan ook alles weg!! Elk product in uw huis en tuin die niet een Made in China label draagt, heeft wel degelijk een component die in China is gefabriceerd. Zelfs kleding … al is het maar de knoop of rits!! Dus … think before you write! 🤔

 18. ik vermoed dat Trump/VS wel gelijk heeft, het is ook simpelweg iets te toevallig dat dit lab zo dicht bij de eerste besmettingen staat. maar goed, hoe nu verder ? als de chinezen zich te bedreigd gaan voelen en hun enorme hoeveelheid dollars op de financiele markten gaan deponeren, dan vernietigen ze de VS in minder dan 24 uur. De val van de dollar zal hoe dan ook de euro meesleuren en dan kijken we letterlijk op de rokende puinhopen van onze westerse beschaving.
  het verhaal ligt uiteraard iets genuanceerder, maar in een notedopje, dit is wat kan ( en in mijn overtuiging ook gaat ) gebeuren. nederland, slaap maar rustig verder..in elk geval weet de VS dit ook, en ze zullen voorlopig althans echt niet de chinezen militair gaan aanvallen. gaat echt niet gebeuren, eerder een economische oorlog, dat weer wel, maar, dan ook met bovengenoemde risico’s.

 19. Als we roepen Chinese producten “ga weg” stort alles in onze econmie in elkaar ook aan de andere kant in de VS blijft niets over.
  Westerse bedrijven zijn bewust met de chinezen zaken gaan doen scheeld je zeker 60/70% aan loonkosten. We kunnen niet eens kunstof beugeltjes produceren die in bepaalde mondkapjes zitten omdat we geen goedkope kunstof spuitgiet productie meer hebben. Veel productie processen zijn er wel in de EU maar het is niet lonend om hier iets te produren tenzij de marge groot is, b.v bij hightech producten. We zijn verslaaft aan weinig betalen voor producten. Dus ik zeg: proberen om produktie goedkoper te maken door China buiten spel te zetten maar wel bereid zijn om meer voor bepaalde producten te betalen.

 20. Eerst alle produktie naar China verplaatsen zodat de hele wereld hun klant werd en de Chinezen fortuinen verdienden en nu ten oorlog? Ik ken China en moet er niet veel van hebben maar wat is het westen toch aan het doen de laatste decennia? De westerse wereld begint steeds meer op een suicidaal gekkenhuis te lijken. Onzinnig dure Greendeals, onbetaalbare en cultuur vernietigende massaimmigratie en nu deze Corona hysterie die ons onze vrijheid gaat kosten. Wat een bizarre wereld. Ik heb medelijden met de jeugd die wij een failliete wereld zonder toekomst achterlaten.

 21. Producten uit China laten staan ben.ik altijd voorstander van geweest.
  Ik ben helemaal antiek action producten.
  Vaak weet je het niet eens,maar ben bang dat zelfs een Audi voor groot deel uit China komt.
  Daarnaast komen Chinezen naar je toe, ze bezitten half Europa,Afrika noem maar op.
  Onze regering had dit nooit moeten toestaan,verkopen van bedrijven en kennis aan China.
  Maar we leven helaas in een zakkenvullersmaatschappij die Europa compleet leeggezogen hebben.

 22. Er waren in Wuhan, toch #twee laboratoria !? — het #2e lab, moest een vaccin ontwikkelen, maar de medewerkers van beide labs werden ziek, plus dat de leiding`gevenden gingen “”thuis_werken”” ….

 23. Hier komt de onderzoekster Shi Zhengli in beeld, ook wel genoemd ‘bat-woman’. Zij groep bestudeert als vanaf 2005 SARS-virussen in vleermuizen. Ze bezoekt regelmatig grotten waar zulke vleermuizen zich verzamelen en bestudeert het materiaal aan dat lab in Wuhan. Ze bestudeert vooral de eigenschappen van die virussen en dan vooral hoe ze op mensen kunnen overgaan. Haar data-base schijnt een van de meest uitgebreide ter wereld te zijn.
  Dus het is zeker geloofwaardig dat veiligheidsmaatregelen in dat lab tekort hebben geschoten.
  Er bestaat veel nonchalance in China als het om degelijkheid en betrouwbaarheid gaat.
  Het is ook steeds opvallend dat de rest van China veel minder geplaagd werd door het virus en landen in de buurt van China ook veel minder. De ramp voltrok zich vooral rond Wuhan. Daar kwamen ook alle paniekbeelden vandaan.
  Er zijn ook veel contacten tussen China en het noorden van Italië waar veel Chinezen werken.
  Ongeloofwaardig is dat lab-verhaal dus zeker niet.

 24. Het is en lijkt de schuld van china, als het virus daar (opzettelijk) ontstaan is, boycotten is dan zeker het beste, china moet de rekening betalen,hoe dan ook..
  zonder china kunnen wij het ook wel redden,
  en zijn wij beter af.
  met oorlog wint niemand hier iets mee,maar die kans is wel aanwezig

 25. Ja gewoon in alles wat je koopt kijken is het van Chinese afkomst gewoon niet kopen en niets online meer bestellen in China zou gewoon veel effect hebben

 26. Die grot waar deze soort vleermuizen verbleven ligt 1000km van dat lab.
  Virologen zijn onderzoekers die het fijn vinden in de stront, urine en bloed te roeren.De laatste decennia gebeuren er om de zoveel tijd ongelukken bij de experimenten, meer nog ze schepte op op tv en academies over hun besmettingen door deze dieren. Als Chinezen je niet bestelen dan ben je belogen of bedrogen. Hun economische macht is enkel gebaseerd op het chanteren en bestelen van bedrijven. Meer nog schaamteloos kopiëren.

 27. China is heel gierig bezig. Ze zijn erop uit gebieden waar ook andere landen een claim op leggen, in te pikken zonder enige onderhandeling, maar door gewoon daar hun soldaten neer te zetten en bouwwerkzaamheden uit te voeren. Zoals in de Zuid Chinese zee. Ze vertrouwen op hun strijdkrachten en gaan gewoon hun gang. Wie wat zegt, protesteert, wordt beschuldigd van het uitlokken van een oorlog, dus geïntimideerd. Daar zijn de Chinezen heel goed in. Ze breiden hun vloot razendsnel uit met allerlei soorten schepen, van onderzeeboten en vliegkampschepen tot onderwater drones.

 28. Om te beginnen heeft China glashard gelogen over de oorzaken en gevolgen, dus ik zou zeggen dat ze lopen te bluffen en hopen dat de angst er nog goed inzit. Gelukkig is Trump uit ander materiaal samengesteld dat die kwezels die in Europa zogenaamd leidertje lopen te spelen.
  https://dailycaller.com/2019/07/02/china-sovereign-debt-bondholders-american/
  Dus Trump is van plan de Chinezen de middelvinger te geven en ik vermoed dat ze dat niet lekker zit. Dus gaan ze een beetje lopen piepen, niks bijzonder…

 29. China probeert momenteel de Nederlandse scheepvaartindustrie in handen te krijgen. Dit om de Zijderoute erdoorheen te krijgen. Dit stelt China in staat sneller te leveren en te groeien in het midden en hoge segment van goederen. Chinese toep uit het lage segment kan nog steeds per schip komen. Wij worden kapot geconcurreerd. Ik zeg importheffingen op Chinese goederen, te starten met medische producten.

 30. Heel simpel. Koop niet meer in of uit China.
  Kijk bij alles dat je in de winkel oppakt naar waar het vandaan komt.
  “Made in China”… Gelijk terugzetten in het schap!!
  Laat ze daar maar lekker terugvallen op hun communistische landbouwstructuren aka de geeuwhonger genieten.

 31. Onherroepelijke bewijzen zijn er nodig. Is het natuurlijk of gemaakt? Door wie? Waarvoor?
  Per ongeluk of vrijwillig vrij gekomen? En nog vele andere vragen!
  Dan alleen kunnen de geruchten of beschuldigingen stoppen.
  Dan kan men ter verantwoording oproepen.
  Dan kan men over straffen of vergoeding spreken.
  Dan is de vraag, bij schuldig verklaring, zal het verdickt uitgevoerd worden of gaat er geweld gebruikt worden om het uit te voeren.
  Nog en beetje geduld voor de proletarier de echte waarheid verneemt .!
  Intussen “plier l’echine”

 32. Die engerd Tedros stond ook te smiezelen met Xi.
  Volgens mij heeft hij ook te maken met de uitbraak. Hij zou zijn moeder nog verkopen als dat moest. Hopelijk lichten ze gelijk de WHO door. Want het VN clubje is ook niet te vertrouwen.
  Het meest teleurstellende van alles vind ik nog de reacties van ons bananenkabinet. Eerst niet reageren, en nu jongelui beboeten omdat ze samen zijn.
  Je zou verwachten dat ze de bevolking willen beschermen, maar er is alleen maar meer verwarring ontstaan. Visie is er ook al niet. Waardeloos gewoon.

 33. Men zou China helemaal moeten boycotten en de productie daar terug weghalen, het is trouwens allemaal troep van het ergste soort wat van daar komt, waar is de tijd dat een tv, wasmachine enz jarenlang meegingen, nu is dat een paar jaar en het is kapot.

 34. Ik boycot producten uit China… als iedereen dat doet dan verliest China zijn macht. We kunnen verandering brengen door na te denken wat we met onze euro’s doen.

 35. Vraag is wie heeft de meest economische baat bij deze caronacrisis. Wereldwijd zijn de economieen kapot gemaakt behalve die van China. Is hier sprake van een mondiaal economische staatsgreep? Lijkt mij wel.

 36. Gek dat in Peking en Sjanghai geen lockdown is uitgeroepen. Peking ligt zo n 1200 km van Wuhan af en Sjanghai zo n 800 km van Wuhan af, terwijl tussen die steden ook een zeer intensief vliegverkeer was in de maanden december, januari en februari. Hoe kan dat?

Comments are closed.