China dreigt VS met oorlog als militaire steun aan Taiwan niet wordt stopgezet

—————————————————————————————————————————————–

Hoe zou Amerika reageren op Chinese militaire steun aan een zich onafhankelijk verklarend Puerto Rico?

—————————————————————————————————————————————–

Een woordvoerder van het Chinese ministerie van Defensie heeft in een officiële verklaring geëist dat de Verenigde Staten ‘alle militaire banden met Taiwan’ verbreekt. Amerika is al jaren Taiwans grootste wapenleverancier. Beijing beschouwt het eiland nog steeds als een afvallige provincie die hoe dan ook weer bij China moet worden gevoegd. Als de VS dit in de weg staat, ‘dan betekent dit oorlog.’

‘De complete hereniging van China is een historische noodzaak, en de grote verjonging van de Chinese natie is een niet te stoppen trend,’ verklaarde Ren Guoqiang (foto). ‘De gezamenlijke aspiraties van de mensen zijn vrede en stabiliteit in de Straat van Taiwan. Een ‘onafhankelijk Taiwan’ is een doodlopende weg, en een poging hiertoe betekent oorlog.’

De Chinezen eisen dat de regering in Washington weer onverkort achter het één-China beleid gaat staan. Kort na het aantreden van president Biden spraken Amerikaanse officials voor het eerst openlijk over een ‘onafhankelijk Taiwan’, wat zeer tegen de zin van Beijing was.

Op 15 juni drongen maar liefst 28 toestellen van de Chinese luchtmacht, waaronder bommenwerpers die kernwapens kunnen vervoeren, de luchtverdedigingszone van Taiwan binnen. Dat was bepaald niet voor het eerst dat dit gebeurde, maar wel met zo’n groot aantal.

Gisteren waarschuwde de Taiwanese minister van Buitenlandse Zaken, Joseph Wu, dat het land zich ‘moet voorbereiden’ op een mogelijke Chinese invasie. ‘We kunnen geen risico nemen… Nu de Chinese regering zegt dat ze het gebruik van geweld niet afwijzen, en militaire oefeningen rond Taiwan uitvoeren, dan geloven we eerder dat dit reëel is.’

Hoe zou Amerika reageren op Chinese steun aan een onafhankelijk Puerto Rico?

Vanuit Chinees oogpunt gezien is de situatie min of meer te vergelijken met een fictieve onafhankelijkheidsverklaring van het eiland Puerto Rico in het Caraïbische gebied, dat in 1898 door de VS werd ingenomen. De federale regering in Washington erkent deze onafhankelijkheid vervolgens niet, waarna China het eiland begint te bewapenen.

Hoe zou het regime in Washington daarop reageren? Gezien de Amerikaanse geschiedenis vermoedelijk veel eerder met grof geweld dan de Chinezen nu zouden kunnen doen met Taiwan.

Dat neemt niet weg dat wij vinden dat alle volken het recht zouden moeten hebben op zelfbeschikking, dus op echte democratie. Niet leiders, regeringen en instituten, maar burgers zouden het laatste woord moeten hebben. Dat is echter bijna nergens het geval, zeker niet in het Westen, waar de democratie volledig is uitgekleed en enkel nog een schijnmanteltje is voor een zich almaar autoritairder gedragende technocratie.

 

Xander

(1) Hal Turner

Zie ook o.a.:
04-06: De Fauci Files, het pandemie bedrog en de door de EU gewilde oorlog tussen Amerika en China
24-04: ( / STRATCOM commandant: Deel Chinese kernmacht in lanceer gereedheid gebracht)
20-04: US STRATCOM houdt nu officieel rekening met onvoorspelbaar uitbreken kernoorlog
05-04: ( ; Chinese troepen naar Iran, dat raket presenteert die Berlijn kan raken)
29-03: NAVO secretaris-generaal Stoltenberg wil agressievere opstelling tegen Rusland en China

 

2020:
10-12: Canadese premier Trudeau in opspraak na uitnodigen Chinese troepen
17-10: (/ Zijn de Chinezen bang voor het duo Harris-Clinton in het Witte Huis, dat vrijwel zeker oorlog met Rusland en China gaat veroorzaken?)
20-06: Taakgroep Amerikaanse overheid waarschuwt dat China plan heeft voor EMP aanval op het Westen
04-05: China waarschuwt voor mogelijk gewapend conflict met VS over schuldvraag coronavirus

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

23

 1. Ja, we hebben hier op aarde niets te zeggen.
  Duistere leiding en zijn konvooi hebben macht en regelgeving
  in handen.
  Een enorme Troost, onze vader YHWH heeft
  uiteindelijk de echte Leidende teugels in Zijn Hand.
  Hoop houden en laat de schouders niet ´zakken´.
  Shalom, beste mensen.

 2. Hoe is de VS aan Hawaii gekomen?
  Gewoon ingenomen zonder referendum.

 3. Blufpoker van de Chinezen. Ze weten dat ze weggevaagd zullen worden als ze gaan spelen met kernwapens.

 4. Facebook is aanstootgevend bezig door in hun ogen aanstootgevende berichten te censureren en delen te blokkeren.

 5. De bedoeling is om China uit te lokken tot oorlog zodat de VS de wereld kan redden en zijn veel te grote staatsschuld kan wegpoetsen.
  Japan is niet zomaar ww2 begonnen, ze zijn er stap voor stap naartoe bewogen.
  Een bestaande macht komt altijd in militair conflict met een opkomende macht. Rome Carthago, Sparta Athene. Altijd hetzelfde liedje.

 6. Off topic? Tik eens bij YT ”pandemie van de angst” in? Video over het gelijknamige boek van Kees van der Pijl. Hoe alles al veel vroeger was begonnen. (Café Weltschmerz)

 7. China wil de wereld veroveren en dit op alle vlakken, economisch, ruimtevaart, ideologisch en militair. De Amerikanen zien het gevaar van China zeker, trouwens het communisme is er nog steeds aanwezig en die ideologie willen ze ook verspreiden over de wereld. In China bestaat geen echte vrijheid het is dictatoriaal regime; en is de toekomst zal China met meer dan 1 miljard inwoners een wereldfactor worden. Shalom

 8. Ik denk dus – gezien mijn voorgaande commentaar – dat de ‘groepering’ die de ‘Westerse’ machten aanstuurt (overigens stuurt deze ook China en Rusland aan), gebaat zullen zijn bij een conflict.

 9. Wie de geschiedenis niet kent is gedoemd hem te herhalen. Tip: kijk naar de geopolitieke situatie aan de vooravond van WO2. Kijk dan ook naar de afloop ervan en naar de nieuwe wereldorde die hieruit voortkwam (Bretton Woods, IMF, NATO, VN etc.). Alleen deze keer gaat het systeem zijn allerlaatste fase in…

 10. In De Krim mochten de burgers kiezen of ze bij de Russische Federatie wilden behoren en kozen voor over 90% voor aansluiting.
  Nu willen de EU en Amerika samen met de Ukraine een gewapend conflict uitlokken met Rusland over gebieden die historisch deel waren van het Russische rijk. Wie zijn de opruiers hier??

 11. Mensen mensen , denk eens na…China heeft het VOLSTE recht om een eilandje voor hun territoriale wateren als zogenaamd eigendom/grondgebied te bezien.
  Zie eens de Falkland eilanden waar de engelsen een zeperd hebben moeten incasseren.
  Coloniaan shit, net als onze zogenaamde eilandjes in het zomerse deel.
  Gelul, het kost ons MILJARDEN per jaar en voor wie?
  Voor de elite,het zogenaamde nepkoningshuis en gesjeesde politici
  Engeland doet/deed precies hetzelfde gedrag al china nu doet.

 12. De vergelijking met Puerto Rico is niet helemaal correct, want dat hebben de Amerikanen op de Spanjaarden veroverd en de Spanjaarden stolen het van de inheemse bewoners. Taiwan is overgenomen van de inheemse bewoners door Chinezen, in het begin door natuurlijke immigratie, maar uiteindelijk hebben de Chinezen die vrij wilde zijn en gevlucht waren voor de CCP Taiwan overgenomen. De oorspronkelijke inheemse bevolking wordt vandaag de dag wel gerespecteerd. Als de CCP het voor het zeggen krijgt in Taiwan is het gedaan met culturele, religieuze en politieke vrijheden.

 13. Misschien zou Taiwan met haar enorme kapitalisme enkele duizenden huurlingen kunnen betalen ?

  Zuid-Koreanen, Japanneres, Filipijnen, Indonesiërs, Turkssprekenden, enz.

 14. Begint de retoriek op geopolitiek niveau te escaleren?
  Zou China een opportuniteit zien nu de westerse economie door build back better (Great Reset) aan diggelen gaat?
  Dat de dollar (is nog altijd de wereld reservemunt) versterkt ondanks inflatie kan te maken hebben met internationale kapitaalvlucht weg van de regio’s met hoog risico.
  En de VS moeten opletten niet te worden gesandwiched tussen de 2 machten China en Rusland. Het zou hun vermogen de wereld te ‘verdedigen’ nogal kunnen reduceren.
  Vergeet niet dat Taiwan een grote troefkaart is. Taiwan heeft met TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) de grootste chipgieterij ter wereld, en heeft met zijn dominante positie technologiebedrijven zoals Apple en Qualcomm als klanten!
  https://www.tijd.be/ondernemen/halfgeleiders/taiwanese-chipreus-investeert-100-miljard/10295227.html
  Het overnemen door China van Taiwan zou een grandioze impact kunnen hebben op technologie…voor het westen! bye bye …Schwab?

 15. Wat een oorlogsretoriek komt er tegenwoordig uit China. Terwijl ze hun welvaart aan het westen te danken hebben, want die westerlingen kopen graag goedkoop. En al hun kennis hebben ze weggehaald uit het westen.
  Op Taiwan wonen de Chinezen die NIET communistisch wilden worden. En het is daar vele malen prettiger toeven dan in China. Zelfde volk, maar andere politiek. Hieraan zie je hoe een communistisch systeem het leven onaangenamer en onderdrukkender maakt. Taiwan is de betere tegenpool.
  We zien echter hoe HongKong alle strijd om het behoud van de lang bestaande vrijheden heeft verloren. En dat met inzet van veel geweld. Het westen durft de confrontatie niet aan, hoewel China duidelijk de eigen belofte van één rijk, twee systemen, heeft geschonden. De arme HongKongers zijn hun westerse vrijheden al snel kwijtgeraakt en worden bedreigd met gevangenschap in China als ze zich democratisch willen uiten.

  Zou China denken dat de regering Biden m.b.t. Taiwan net zo slap zal optreden? Arme Taiwanezen in dat geval. Die progressieven die krijsen bij elk vermeend onrecht, blijven wel erg stil na de annexatie van HongKong en het gewelddadig afnemen van de westerse vrijheden aldaar. Misschien hadden ze sowieso al een hekel aan dat “kapitalistische” HongKong en dus halen ze hun schouders op over het onrecht dat HongKong wordt aangedaan.
  Misschien hebben die progressieven ook al een hekel aan Taiwan.

 16. @ het verval: 3:29 pm. Inderdaad. En de hele EU (SSR), kan 1 op 1 vergeleken worden met een dictatuur, als in de DDR. De EU is compleet socialisme.

 17. XB,

  legers worden gebruikt om de belangen van petroleüm-multinationals te beschermen.

 18. Globalisme? Wanneer gaat men de troepen eens gaan gebruiken voor wat ze echt dienen, om de eigen bevolking & landsgrenzen te beschermen?! Was het onlangs niet over politici die akkoordjes met ISIS aanhangers willen maken om naar hier binnengehaald te worden, ze voelen zich duidelijk meer verwant met terroristen dan met de eigen gewone mensen?!

 19. Het verschil tussen China en het Westen is dat de VS en bijbehorende westerse landen enkel in de naam en op papier een democratie zijn maar in wezen dezelfde dictatuur als China en Rusland aan het worden is.

Comments are closed.