China woest na tweet senator Cornyn over 30.000 Amerikaanse troepen in Taiwan en dreigt met ingrijpen

Onweersbui voor de kust van Taiwan. (Afbeelding: (3)).

—————————————————————————————————————————————–

China wijst Taiwan op Amerikaanse afgang in Afghanistan: ‘VS zal ook jullie in de steek laten’

—————————————————————————————————————————————–

In China is woedend gereageerd na een inmiddels weer gewiste tweet van de Amerikaanse senator John Cornyn waarin hij schreef dat er 30.000 Amerikaanse soldaten in Taiwan zijn gelegerd. Cornyn had moeten weten dat daar niets van klopt, want hij is lid van het Selecte Comité Inlichtingen van de Senaat en beschikt dus over de nodige militaire informatie. Amerikaanse politici zijn op enkele uitzonderingen na doorgaans niet de meest intelligente types, dus dit kan een domme vergissing zijn. Maar wat als deze foutieve info nu eens bewust is ‘gelekt’ om Beijing te provoceren? In China wordt alleen al de suggestie dat er Amerikaanse soldaten in Taiwan zouden zijn, opgevat als een oorlogsverklaring.

China leek even zijn eigen Cuba moment te pakken te hebben. In 1962 brak bijna de Derde Wereldoorlog uit nadat de Sovjet Unie raketten begon op te stellen op Cuba, pal voor de Amerikaanse kust. De VS pikte dat niet en dreigde met militaire actie. De crisis kon worden bezworen nadat Amerika beloofde om op de Sovjet Unie gerichte raketten uit Turkije weg te halen.

Dichter bij WO-3 is de wereld sinds 1962 niet meer geweest. Het zal iedereen duidelijk zijn dat het stationeren van Amerikaanse troepen en materieel op Taiwan, op slechts 130 kilometer afstand van het Chinese vasteland, volkomen onacceptabel is voor Beijing en een nieuwe ‘Cuba crisis’ zou veroorzaken.

Oorlogsverklaring

Chinese experts en waarnemers zeggen dat als Cornyns bewering correct was geweest of ooit realiteit zal worden, dit als een invasie van Taiwan en daarmee een Amerikaanse oorlogsverklaring aan China zal worden opgevat. Omdat de senator lid is van het Selecte Comité Inlichtingen van de Senaat, sluiten de Chinezen niet uit dat er inderdaad in het geheim toch Amerikaanse troepen op Taiwan zijn gestationeerd.

Ook al zouden dat er maar 300 zijn in plaats van 30.000, dan zou de woede van de Chinese regering er waarschijnlijk niet minder om zijn. In 1979 knoopten China en de VS diplomatieke relaties met elkaar aan, op voorwaarde dat Amerika al zijn troepen uit Taiwan zou terugtrekken. Het stationeren van Amerikaanse soldaten op Taiwan zou onmiddellijk een militair conflict tussen beide landen veroorzaken, zo waarschuwde militair expert en TV commentator Song Zhongping tegenover de Global Times. (1)

‘VS zal Taiwan in de steek laten’

De tweet van Cornyn, hoe inaccuraat ook, wordt als dermate bedreigend ervaren, dat China diverse oorlogsschepen en gevechtsvliegtuigen rond Taiwan heeft ingezet voor ‘een oefening’. Kolonel Shi Yi van de PLA (het Chinese Volksleger) zei dat ‘de autoriteiten van de VS en Taiwan regelmatig hebben samengespannen en geprovoceerd, waarmee ze de verkeerde signalen hebben afgegeven die China’s soevereiniteit schenden, en de vrede en stabiliteit in de Straat van Taiwan ernstig beschadigen. Ze zijn het grootste veiligheidsrisico in de regio geworden.’

Volgens Li Haidong, professor aan het Institute of International Relations van de China Foreign Affairs University, zal de VS ‘Taiwan aan de kant zetten zodra Taipei onafhankelijkheid nastreeft. De Amerikaanse vluchtacties (uit Afghanistan) zijn een waarschuwing aan het adres van de separatisten in Taiwan, of beter gezegd, een voorspelling.’ Ook Jin Canrong, associate decaan aan de Renmin University of China, zegt dat het duidelijk is ‘dat Taiwan niet op de VS kan vertrouwen.’ Afghanistan en Taiwan zijn weliswaar verschillende kwesties, maar hebben volgens hem één ding gemeen: ‘Amerika’s loze beloften.’

Gisteren opperden we dat Amerika zich mogelijk uit Afghanistan terugtrekt omdat de soldaten binnenkort elders hard nodig zullen zijn. Komt de volgende in Washington en Brussel geplande internationale oorlog er al spoedig aan? Of bereidt het regime Biden een burgeroorlog voor tegen het conservatieve deel van de Amerikaanse bevolking?

Sterkste leger ter wereld verslagen door zeer gemotiveerde baardmannen

De VS heeft op papier nog steeds met afstand het sterkste leger ter wereld, zeker als de marine en luchtmacht erbij worden gerekend. In Afghanistan is echter wederom duidelijk geworden dat er iets anders is dat veel belangrijker is, waarmee zelfs superieure legers te verslaan en te verjagen zijn: resolve, oftewel eensgezinde vastberadenheid en vastbeslotenheid om koste wat het kost te willen winnen en nooit op te geven.

Een ideologisch achterlijke, maar extreem gemotiveerde groep wrede baardmannen wist op deze wijze, zonder luchtmacht en zonder tanks en kanonnen, de Amerikaanse/NAVO bezetters uit hun land te verdrijven. De vernederende aftocht van Amerika en de razendsnelle machtsgreep van de islamofascistische Taliban heeft echter afschuwelijke gevolgen voor de Afghaanse bevolking, die keer op keer weer de dupe zijn van geopolitieke machtsspelletjes.

Omdat aanhoudende onderdrukking en ellende een perfecte voedingsbodem zijn voor extremisme en terrorisme, lijkt het land in een schier oneindige geweldsspiraal vast te zitten. Maar of het Westen leert van wéér een land dat onder het mom van ‘het brengen van democratie en vrijheid’ naar de vernieling werd geholpen? Zolang de huidige machtsstructuren op hun plaats blijven, vrees ik dat ‘Afghanistan’ nog talloze keren herhaald zal worden.

 

Xander


(1) Hal Turner Radio Show
(2) Hal Turner Radio Show / Sputnik News
(3) Afbeelding: Tony Wu via Pixabay 

Zie ook o.a.:

17-08: Wordt het Afghanistan debacle de laatste nagel aan Amerika’s doodskist?
15-07: Taakgroep Amerikaanse overheid waarschuwt voor aanstaande verwoestende cyberaanval door Rusland en China
02-07: China dreigt VS met oorlog als militaire steun aan Taiwan niet wordt stopgezet
04-06: De Fauci Files, het pandemie bedrog en de door de EU gewilde oorlog tussen Amerika en China
24-04: ( / STRATCOM commandant: Deel Chinese kernmacht in lanceer gereedheid gebracht)
20-04: US STRATCOM houdt nu officieel rekening met onvoorspelbaar uitbreken kernoorlog
05-04: ( ; Chinese troepen naar Iran, dat raket presenteert die Berlijn kan raken)
29-03: NAVO secretaris-generaal Stoltenberg wil agressievere opstelling tegen Rusland en China

2020:
10-12: Canadese premier Trudeau in opspraak na uitnodigen Chinese troepen
17-10: (/ Zijn de Chinezen bang voor het duo Harris-Clinton in het Witte Huis, dat vrijwel zeker oorlog met Rusland en China gaat veroorzaken?)
20-06: Taakgroep Amerikaanse overheid waarschuwt dat China plan heeft voor EMP aanval op het Westen
04-05: China waarschuwt voor mogelijk gewapend conflict met VS over schuldvraag coronavirus

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

29

 1. Een oorlog is onvermijdbaar met China. Chinezen denken op lange termijn van 25 jaar voor hun wereld dominatie. De Covid-crisis is een geschenk uit de hemel. China koopt de belangrijkste strategische havens en bedrijven op in Italie en Griekenland. Wat ik nooit kon begrijpen in de Covid-crisis waarom ging Spanje en Italie door de hel met meer Covid doden. Bijna in elk Zuid-Amerikaans land koopt China de Presidenten met miljoenen US-dollars. Met grondstoffen dat ze roven en de natuur vernielen in samenwerking van Rusland. De militaire overname van Venezuela dankzij Maduro. Heeft China een strategie om over heel de wereld te heersen. Vandaag op het Caracol nieuws kregen meer nieuws van de moordende golf in de hoofdstad (vergelijbaar met Brussel) smeekt de Burgemeester van Bogota om alle migratie te stoppen in Colombia! De President in Colombia wil niet meewerken. (Europees model) Een bevriende rijke Colombiaanse familie uit de gezondheidszorg verkoopt aan de kust al hun bezittingen en vastgoed in Colombia omdat volgens hun informatie, de huidige Colombiaanse President de belangrijkste peilers van gezondheid, watervoorziening, elektriciteitsbedrijven aan het uitverkopen is aan een machtige speler. Aan wie? Colombia adopteerde 30 miljoen vluchtelingen uit Venezuela de laatste 6 jaar. Buurland Venezuela een natuur paradijs rijk wordt leeg geroofd aan ertsen, hout, petroleum..door de machtige republiek China terwijl wij impulsieve Europeanen zonnepanelen kopen aan China, en onze verslaving niet kunnen stoppen op internet, kopen kopen van Made in China.

  Recent in Colombia is er aan de vluchtelingen en armen en criminelen 120.000 pistolen bezorgd. Gesmokkeld via de grens van Venezuela (China) om heel Colombia te destabiliseren. Wie heeft daar voordeel bij? Kunt u zich voorstellen dat ze 120.000 pistolen in geniep bezorgen aan migranten in Europa? Wie zal er NU meereizen in die humanitaire deportatie van Afghanistan naar paradijs Europa? Er zullen veel allenstaande mannen meereizen met Taliban bloed die niet moeten oefenen in een schietclub met hun Kalasnikov. Dit kan ons ook overkomen in EU.
  Laten we hopen dat Sinterklaas Biden snel aan tafel zit met de Europse leiders en dat we ons militair voorbereiden. Predent Trump maakte veel fouten maar had China door en met zijn tax knielden ze! Trump werd spijtig geboeg weggelachen door de Eurocraten. Groeten uit Colombia!

 2. @svalbard ik denk dat de Chinezen zo’n tegenaanval incalculeren want ze kijken niet naar een paar honderd miljoen mensenlevens minder. Ze hebben er een miljard meer dan dan de VS. Zo denken die psychopaten nu eenmaal.

 3. Afghanistan is een afleiding voor de ware verkiezings uitslag en een burgeroorlog te beginnen in de VS en Europa !!!keep looking

 4. Meneer ik heb diep respect voor je site, informatie en werk. Maar het valt mij wel op alsof je de telkens de slam presenteert als duivels alles vernietigende religie. Ik ben zelf niet gelovig maar onze strijd moet tegen de elite zijn. Niet aan pionnen/groepen/terroristen die zich gelovig verklaren, die worden gebruikt door de elite als toiletpapier.

  Wat als jouw huis morgen zou worden gebombardeerd zou je dan verder netflix kijken of zou je koste wat het kost jezelf beschermen?

  Ik ben bang dat je lijd aan islamofobie. Laat je behandelen.

 5. “China woest”, je zou het bijna geloven, deze Koude Oorlog 2.0 propaganda. 🙂

  Kijk https://www.corbettreport.com/episode-297-china-and-the-new-world-order/ eens, ook China is gewoon onderdeel van het plan. Het is namelijk de technocratische blueprint die we in het hele Westen zullen gaan zien en als we niets doen, op termijn over de hele wereld.

  Verenigen is het sleutelwoord, non-conformisme is wat we moeten doen. Gewoon nee zeggen en nee doen. De La Boétie schreef het al in 1548: https://theanarchistlibrary.org/library/etienne-de-la-boetie-discourse-on-voluntary-servitude.

 6. China maakt ondertussen vriendjes met de Taliban. Logies want in Afghanistan zit voor ruwweg 1000 miljard aan edele metalen in de grond.

 7. Het leven in westerse landen is altijd humaner, vriendelijker en meer ontspannen dan het leven onder een dictatuur. Onder een dictatuur leeft men vooral in angst. Angst voor verklikkers, angst voor een totalitaire overheid en angst voor een geheime politie. Er is geen vrijheid. De burger is slaaf van de overheid. Dit verschil is ook duidelijk als je naar China en Taiwan kijkt (of Hong Kong).
  Dezelfde Chinezen, maar toch een belangrijk verschil in leven, vanwege het politieke systeem.
  Het westen is nu ook bezig de bevolking onder een angstcultuur te brengen, gecontroleerd door de overheden.
  Daarmee verliest het westen een belangrijke morele kracht. De kracht van de humaniteit in vrije keuzes.
  Het meest verontrustende daarbij is, dat veel westerlingen deze ontwikkelingen toejuichen.
  Ze beseffen kennelijk niet hoe ontzettend waardevol de humane westerse beginselen van de democratische rechtsstaat zijn.
  Zelfs zgn. rechtsfilosofen verdedigen het nieuwe normaal van de angstcultuur.

 8. binnenkort de derde wereldoorlog en dan is er geen sprake meer van vaccineren of de zonnevlammen zullen de zaak wel oplossen

 9. @rescue,

  Een plotselinge nucleaire aanval van China op Amerika is erg onwaarschijnlijk. De Amerikanen zijn na zo’n aanval nog altijd in staat om vanuit onderzeeërs een vernietigende tegenaanval te doen. Het zou voor China regelrechte zelfmoord zijn.

 10. Als je naam willeke albertie is ,kom je uitgebreid in het nieuws .Maar als je een naaste verliest door een vaccinatie ,kom je bedrogen uit. Heel frappant

 11. Die oorlog met China komt er toch. China gedraagt zich als een stier in een porceleinen kast. Ze hebben veel te veel macht gekregen de laatste 20 jaar en chanteren hun buren. Ze roven de zeeen leeg en leggen beslag op de Zuid Chinese zee en Taiwan. De chinezen hebben tekorten zijn daardoor agressief. Die tekorten gaan alleen maar toenemen. Ze moeten gestopt worden, beter vroeger dan later.

 12. Wordt Taiwan het keerpunt in de “Moderne Geschiedenis”.
  De interne productie industrie in Amerika en ook Nederland is uit handen gegeven, om zo goedkoop mogelijk te kunnen produceren en te verdienen in het thuisland.
  Mondkapjes in China laten maken is een goed voorbeeld hiervan.
  De OLIE CRISIS van 1973, waarbij de afhankelijkheid op de proef werd gesteld, gaat de cyclische marktwerking niet veranderen, want het menselijk gedrag zoekt altijd naar nieuwe mogelijkheden, dus knelpunten komen er altijd een keer.
  Ne een groot conflict, oorlog, gaan we gewoon weer geld verdienen.
  Zelf productie maken in eigen land van dingen waar de wereld om verlegen zit.

 13. Volgens het nieuws MSN zou de zoon van Shah Massood het verzet tegen de Pakistaanse Talibangekken beginnen in de Vallei van de Panshir met Oezbeken, Tadjieken en Sjieten …;)

 14. @Xander

  De link naar het artikel van Sputnik News verwijst naar een ander artikel.
  Dit is de link naar het juiste artikel:
  https://sputniknews.com/asia/202108171083635355-us-declaring-war-on-china-experts-shocked-as-senator-reveals-30000-american-troops-are-in-taiwan/

  Tevens vindt ik onderstaand artikel op RT ook behoorlijk shockend;
  De Taliban hebben naar verluidt Amerikaanse militaire biometrische apparatuur in beslag genomen die Afghanen die de coalitietroepen hebben geholpen kunnen ontmaskeren, aangezien ze identificerende gegevens bevatten zoals irisscans en vingerafdrukken, evenals biografische informatie.
  https://www.rt.com/usa/532419-taliban-biometric-data-afghan-coalition-collaborators/

  M.v.g. Rick

 15. Mogelijk in de toekomst weer opleidingskampen voor terroristen en verzetsgroepen.
  En daar kan china met zijn oeigoerse minderheid ‘nog een hoop plezier van beleven.’ Hetgeen de vs niet slecht uit zal komen. By proxy heet zoiets, en was bij de vooraankondiging van de vs in 2014 dat het afghanistan zou gaan verlaten wellicht al bedacht.

 16. Met Trump was alles totaal anders gelopen. Maar de linkse MSM zijn altijd tegen hem geweest. Net zoals de meeste zg beschaafde Westerse landen, waaronder ook die slappe EU. De wereld zit nu opgescheept met een seniele bedrieger, die geen deuk in een pakje boter zal slaan.

 17. De waarheid komt ons niet uit check eens het gebruik van DU munitie en de gevolgen voor de gewone burger bevolking in veel landen.
  Dat is de ware erfenis waar niemand over praat en liever vergeet te vermelden.
  Dan de halfwaarde tijd van deze rommel en de gevolgen voor de (on)geboren babies.
  Welke god dienen we dan met al die mooie maar loze praatjes van democratie en terroristen die moslims toch baardmannen.
  We hebben dit gebruikt in Bosnië en Herzegovina Afganistan Irak Syrië Libië Yemen Somalië enz.
  Het zijn wel opvallend veel moslim landen lijkt het wel.wat zouden wij doen als dit ons gebeurde is de vraag?
  DU munitie: nooit van gehoord!
  https://www.uitpers.be/du-munitie-nooit-van-gehoord/
  Kijk eens op google op DU ammo Falluja babies en word wakker en mens ons geloof heeft nu een zware smet gekregen.

 18. @ lies, beste
  👍 dat heeft u goed verwoord. Én dat geeft te denken …. er zijn momenteel meerdere ‘hoekse en kabeljauwse twisten’ te vinden

 19. Alexander de grote moest het al ondervinden dat je niet ongestraft in Afghanistan binnenvalt want veroveren is spotgemakkelijk maar eens je daar bent blijkt consolideren onmogelijk en rijkt je gezag tot zover je kan kijken, d. w. z. tot de volgende berghelling. Verder niet, en je raakt er niet meer weg tenzij in het beste geval door een smadelijke aftocht. In het slechtste geval worden de laatste zich terugtrekkende troepen afgeslacht. Na Alexander mochten andere toenmalig machtigste legers ter wereld hetzelfde ondervinden; de Indisch-Iraanse Mogols, Imperiaal Groot-Brittannië (probeerden het drie keer met hetzelfde gevolg), de Sovjets, en nu dus USA en NATO. Benieuwd of ook nu de laatste terugtrekkers afgeslacht worden.
  Nu wordt Afghanistan alweer opnieuw geregeerd door de plaatselijke stamhoofden. Als we hen isoleren beginnen die “woeste bergstammen” zoals we ze vroeger noemden onder elkaar te vechten. Een duizendjarige traditie daar.
  Rond Taiwan broeit er wat: https://doorbraak.be/litouwen-trapt-op-chinas-hamertenen/

 20. Het zou natuurlijk ook kunnen dat de Amerikaanse regering en de Taliban een geheime deal gesloten hebben, waarbij weer een aantal mensen opgeofferd worden en afgedaan worden als ‘collateral damage’.
  Een andere mogelijkheid is dat men de Taliban strijders uit hun schuilplaatsen gelokt heeft waardoor men ze nu gemakkelijker allemaal tegelijk kan vernietigen met simultane drone aanvallen. De hele Taliban top samen in het presidentieel paleis in Kabul zou zo een gemakkelijk doelwit kunnen zijn.
  In het andere geval toont het gebeurde de totale incompetentie en wereldvreemdheid van de Westerse elite aan, die ook wat betreft andere zaken ongetwijfeld van hetzelfde niveau zijn.

 21. De Amerikanen zijn oorlogsvoeren beu, hun interne problemen zijn veel groter, conflicten tussen zwarten en blanken, toenemende armoede, werkloosheid dat houden de Amerikanen wakker niet nepnieuws uit Taiwan de meeste Amerikanen weten het nog niet waar dat ligt. Ook de huidige president is juist als de vorige Trump niet zo geïnteresseerd in buitenlandse conflicten wel ziet hij China als een gevaar, vooral dan als economische macht. En de Amerikanen hebben er weer een zooitje van gemaakt in Afghanistan dus de Chinezen en de Russen komen weer niet ij van het lachen, van het Amerikaans blunderboek. Overal waar ze komen, nemen de problemen juist toe, en dan gaan ze lopen, en laten volk en land in chaos achter. Shalom

 22. De Amerikanen , hebben het niet verloren van een stelletje baardapen, maar van een religie . Dat sterker bleek dan al het modernste wapentuig dat er te krijgen is . Alleen een volk , dat zich bezig houd met drank en spelen is er met wapen gekletter onder te krijgen . Een Religie hoe verwerpelijk die soms ook is ,is sterker . De debiele Amerikanen hebben dat ook nu weer ervaren .

 23. In Openb.17-18 vind men het einde van het laatste Babylon. Dit is het door de vrijmetselaars geregeerde Amerika dat nu
  nog de hamer der ganse aarde is en van waaruit ook de covid 19 staatsgreep over de hele wereld wordt gecoordineerd.
  Het is heel goed mogelijk dat op het einde door een machtig China een massale nucleaire aanval op de USA wordt uitgevoerd waardoor ” in een uur” deze natie totaal wordt verwoest en de impact ervan door de hele wereld wordt betreurd.

 24. Ik lees regelmatig militair en ander nieuws uit Rusland.
  Dit is overigens een sterke aanrader voor iedereen, want dan leer je meer over de samenleving in het grote Rusland en ontdek je dat daar ook heel gewone mensen, evenals wij en gelijk aan ons, wonen, werken en leven en kinderen krijgen die spelen.

  Maar mij is wel duidelijk geworden dat men daar op technische gebied erg ver is.
  Hierboven is geschreven: ‘De VS heeft op papier nog steeds met afstand het sterkste leger ter wereld, zeker als de marine en luchtmacht erbij worden gerekend.’
  Mocht het woord ‘papier’ niet staan voor ‘feitelijk’, dan zou het feitelijke toch wel eens geheel anders kunnen zijn…

  Overigens las ik vanwege de bombarie dat Rusland met vliegtuigen langs de grenzen van Europa scheert, dat vorig jaar door Rusland zo’n 1000 van diezelfde vluchten zijn geteld door de NAVO bij hun grenzen.
  Vanavond wordt dit ook door de Staatsomroep ‘Nederlandse Propaganda Omroep’, uitgebreid behandeld… tijdens het ‘nieuws’, vlak na het zoveelste onderwerp over de racistische “witte’ Nederlanders.

 25. Dat laatste is simpel te weerleggen. Alles liep veel te ordentelijk. Op beelden de eerste dagen is zelfs te zien dat in achtergelaten kazernes splinternieuw materiaal en munitie netjes stond opgesteld. De soldaten van de USA zijn niet eens beschoten en worden ook niet lastig gevallen op de luchthaven Terwijl ze anders bij de Taliban moord en brand schreeuwen en iedere Amerikaan afbeelden in een lijkzak.Opgezet spel is het om de EU een economische hak te zetten. Tussen Amerika en Afghanistan is er een zee Tussen ons en A enkel land
  . Voor wie is de miserie en islam gezever? Europa.

Comments are closed.