Wordt het Afghanistan debacle de laatste nagel aan Amerika’s doodskist?

Vliegtuigen vol met ‘vluchtelingen’ – allemaal strijdbare mannen, en géén vrouwen en kinderen – worden naar de VS gevlogen (foto illustratief**). Waarom? Omdat ze nodig zijn voor Joe Bidens geplande oorlog tegen alle oppositie, en deze mannen in tegenstelling tot Amerikaanse soldaten geen enkel probleem zullen hebben om op Amerikaanse burgers te schieten?

—————————————————————————————————————————————–

Nederland stuurde in totaal 30.000 militairen naar Afghanistan, waarvan er 25 voor NIETS zijn omgekomen – Taliban moorden complete gezinnen en families uit die de Amerikanen zouden hebben geholpen – VS trekt soldaten terug omdat die binnenkort elders hard nodig zijn voor de volgende geplande oorlog – Is Amerika een failed state?

—————————————————————————————————————————————–

2,2 biljoen dollar kostte de Afghanistan oorlog de Amerikaanse belastingbetalers de afgelopen 20 jaar. In slechts luttele maanden tijd werd alles wat werd ‘opgebouwd’ weggevaagd door een achterlijk, maar vastberaden clubje islamofascistische baardmannen, die erin zijn geslaagd het ‘sterkste leger ter wereld’ te verslaan. Afghanistan heeft zijn historische reputatie als ‘graveyard of empires’ andermaal eer aan gedaan. Het begint er sterk op te lijken dat het absolute debacle, dat dankzij (nep)president Joe Biden een nog veel grotere wanvertonging werd als de roemloze aftocht uit Vietnam, de laatste nagel aan Amerika’s doodskist zal zijn.

Totale chaos en paniek in Kaboel. Een run op de banken omdat mensen met hun geld weg willen vluchten. Honderden mensen die proberen aan boord van Amerikaanse militaire vliegtuigen te komen, zelfs als die al op de startbaan in beweging zijn gekomen. Beelden van wanhopige Afghanen die vervolgens van een paar honderd meter hoog te pletter vallen:

Een hartverscheurende foto van een baby’tje in een krat, achtergelaten door zijn ouders (wie doet zoiets??):

Ondertussen zijn de Taliban in het hele land complete gezinnen en families van wie zelfs maar wordt verdacht dat ze de Amerikanen hebben geholpen, aan het uitmoorden. (1)

Totaal debacle; 25 Nederlandse soldaten voor niets gestorven

Dit totale debacle, met weer onnoemelijk veel menselijk leed, is het beschamende resultaat van Amerika’s ‘war on terror’, van het even naïeve als kostbare ‘nation building’, waar ook Nederland tussen 2002 en 2021 aan meedeed. In totaal 30.000 Nederlandse militairen blijken daar volkomen zinloos heen te zijn gestuurd. 25 van hen verloren daarbij hun leven – voor NIETS. Alles wat ze meehielpen opbouwen – scholen, vrijheid en onderwijs voor meisjes, wetshandhaving – is nu namelijk WEG.

En het is niet dat dit niet kon worden voorzien. De critici van deze invasie werden echter genegeerd of weggehoond. Nu geven zelfs de Amerikaanse mainstream media één van de felste critici, Ron Paul, gelijk. Hij voorspelde dit alles. In 2011, twee jaar voordat hij het Congres verliet, waarschuwde hij zijn collega’s dat ‘als we daar nu niet weggaan, we er nog eens tien jaar zullen blijven… Het is tijd om te vertrekken. Het is een zinloze onderneming; teveel is verloren gegaan, en er is geen kans dat we ‘winnen’, want we weten niet eens wat er te winnen valt. Ook financieel is er een goede reden om naar huis te gaan.’

‘We kunnen Afghanistan niet veranderen. Zelfs als je dat wel zou kunnen, dan moet je dat niet doen. Je hebt niet de morele autoriteit, je hebt niet de constitutionele autoriteit daarvoor.’ (2)

‘Biden hield meest schandelijke persconferentie ooit’

Tal van Amerikaanse officials zijn nu witheet op president Biden voor zijn ongecontroleerde aftocht uit het land (4). (Ex-)CIA buitenlandse operaties veteraan Bryan Dean Wright noemt Joe Bidens toespraak op 8 juli, toen journalisten hem vroegen of het land nu onvermijdelijk in handen van de Taliban zou vallen en de president met ‘nee’ antwoordde omdat het Afghaanse leger zo gemotiveerd en sterk zou zijn, de ‘meest schandelijke en verwoestende persconferentie die ooit door een Amerikaanse president werd gehouden’. (3)

Met droge ogen beweerde Biden dat ‘er geen situatie komt waarbij je mensen vanaf het dak van de ambassade opgehaald ziet worden. De kans dat de Taliban alles overrompelen en het hele land in bezit krijgen is zeer onwaarschijnlijk.’ Dat is echter precies wat er slechts een maand later wèl is gebeurd.

Afghanistan ‘advertentie van onze incompetentie en arrogantie’

‘Ieder beeld dat sinds het afgelopen weekend uit Afghanistan komt is een advertentie van de incompetentie, arrogantie en oneerlijkheid van de Amerikaanse BuZa leiders. Scenes van militaire honden die worden geëvacueerd terwijl onze troepen in de lucht schieten om mensen die wanhopig weg willen vluchten te verjagen, zal iedere potentiële toekomstige bondgenoot zich twee keer doen bedenken om met ons samen te werken,’ schrijft analist Matt Taibbi (TK News) in zijn column ‘Afghanistan: We leren het nooit’.

‘Het patroon is altijd hetzelfde: we gaan naar plekken waar we niet welkom zijn, zeggen tegen het publiek dat een lastig politiek probleem met militaire middelen kan worden opgelost, en liegen bovendien over onze motieven om het land te bezetten.’ Vervolgens worden er marionetten aan de macht gebracht die altijd en overal corrupt blijken te zijn en de bevolking onderdrukken, waardoor de weerstand onder de mensen tegen de Amerikaanse bezetting alleen maar toeneemt.

Oorlog was voor één partij zeer succesvol

Dan wordt jarenlang steeds meer geld en mankracht in het land gestopt, en wordt geprobeerd de oppositie met militaire macht te vernietigen. Ondertussen wordt er voortdurend gelogen tegen en door de mainstream media over de ‘vooruitgang’ in het land. Dan stort het land alsnog in ijltempo in elkaar en blijkt dat ook dit louter propaganda was. De verantwoordelijke politici en topmilitairen doen dan alsof hun neus bloedt, en ze ‘volkomen verrast’ zijn door de gebeurtenissen. (6)

Er is tenminste één machtige partij voor wie de 20 jaar durende oorlog wèl een doorslaand succes was: het militair-industriële complex, van het Pentagon tot de veiligheidsdiensten, het ministerie van Homeland Security en de vele honderden defensie bedrijven die financieel gigantisch hebben geprofiteerd. En dat betekent dat binnenkort ongetwijfeld een volgend land het slachtoffer van het Amerikaanse-NAVO imperialisme zal worden.

Soldaten nodig voor de volgende geplande oorlog?

Al die soldaten die de VS nu uit Afghanistan weghaalt zouden wel eens elders nodig kunnen zijn voor de volgende geplande oorlog. Misschien wel tegen Iran, dat al jaren hoog op de agenda van de globalisten in Washington en Brussel staat? Gebeurt er toch nog iets rond Noord Korea, of wagen de krankzinnige machtswellustelingen in het Witte Huis en het Pentagon zich wellicht aan het uitlokken van een militair conflict met China en/of Rusland?

Of blijkt Afghanistan inderdaad de laatste nagel aan Amerika’s doodskist? Vliegtuigen vol met zogenaamde ‘vluchtelingen’ blijken vol te zitten met strijdbare Afghaanse mannen, die naar o.a. Texas en Wisconsin worden gevlogen. Vrouwen, kinderen en ouderen zijn niet of nauwelijks aan boord.

Geef deze mannen geld en onderdak, doe hen een uniform aan, en de regering Biden heeft een leger dat er – in tegenstelling tot Amerikaanse soldaten – geen enkel probleem mee zal hebben om te schieten op de ‘foute’ Amerikanen, die recent al letterlijk door Homeland Security werden gebrandmerkt als iedereen die zich verzet tegen de Covid maatregelen en injecties, en in wezen iedere Trump aanhanger.

‘Amerika is een failed state’

‘Amerika is een failed state,’ constateert Mike ‘Natural News’ Adams, naar mijn overtuiging volkomen terecht. ‘Met waanzinnige hoeveelheden geld bijdrukken, de instorting van de ‘rule of law’, schaamteloos gestolen verkiezingen, door de overheid opgelegde censuur van conservatieve meningen, door de media aangewakkerde rassenvijandigheid, linkse pogingen de politie te ‘defunden’, racistische indoctrinatie op de scholen (Kritische Rassen Theorie), en zelfs een CDC directeur-‘arts’ die niet wil zeggen dat alleen vrouwen zwanger kunnen worden, zijn de ooit grootse Verenigde Staten van Amerika vervallen tot een bedroevende, belachelijke staat van zelfbespotting en instorting.’

‘De Amerikaanse regering functioneert nu net als de terroristische Taliban, en voert oorlog tegen het eigen volk met verplichte vaccinaties, opzettelijke voedseltekorten, enorme overheidsplunderingen (geld bijdrukken, onteigeningen van boeren en bedrijven) en het bestempelen van anti-lockdown demonstranten als ’terroristen’. Onder bedrieger Biden ziet de federale overheid het Amerikaanse volk nu als de vijand.’

‘Naast de onvoorstelbare corruptie van de Amerikaanse overheid blijft de VS ondergedompeld in duistere, demonische zonde door massa abortussen, kindermoord, orgaan’oogsten’ van baby’s, de transgender indoctrinatie en verminking van kinderen, de verwerping van God en het omhelzen van Lucifer in de (pop) cultuur, censuuraanvallen op christenen, de afwijzing van de kerk en het inzetten van depopulatie biowapens op nationaal niveau, vermomd als een ‘volksgezondheid vaccinatie’ programma.’

‘De kerken hebben God verraden’

‘De kerken die de transgender- en vaccinatie agenda accepteren, dienen Satan, niet God. Dit is het pad dat de meeste mainstream ‘christelijke’ kerken hebben gekozen. Het lijkt erop dat ze de gevolgen van hun eigen goddelijke verraad spoedig zullen ondergaan.’ Volgens Adams is ‘Gods geduld op. Zijn wraak wordt nu op deze zondige natie losgelaten. Ook degenen die niet met deze zonde meedoen zullen worden weggevaagd door de chaos en vernietiging die reeds is begonnen. Bidden is niet genoeg – u moet klaar zijn voor de instorting van de beschaving zoals we die kennen.’

‘Amerika is tot een zondige natie vervallen, en die zonde zal door grote goddelijke macht van de Aarde worden weggevaagd.’ Misschien dat de overlevenden daarna opnieuw mogen beginnen, suggereert hij. Maar ‘de leugenaars, libtards (scheldnaam voor linksen/liberalen), pedofielen, kinderhandelaren, biowapen-ontwikkelaars (Big Pharma), journo-terroristen (mainstream propaganda media), duivelsaanbidders en gelijksoortigen zullen allemaal biologisch worden vernietigd.’

‘Zelfs degenen van ons die bij God blijven, zullen getuige zijn van de ‘hel op aarde’ die nu begonnen is. We zullen getuige zijn van steden vol met dode lichamen, en toekijken hoe de hersenen van onze voormalige vrienden en familieleden die bleven volhouden dat zij ‘de wetenschap volgden’, worden opgevreten.’

Covid injecties ‘krachtigst mogelijke verwerping van God’

De nabije toekomst wordt volgens Adams gekenmerkt door dood en verderf op ongekende schaal, en dat hebben we aan onszelf te danken. ‘Als je je afkeert van de Schepper, Moeder Natuur en de kosmische gaven van bewustzijn en leven, omhels je de Cultus van de Dood. En daar komt enkel lijden, verwoesting en de zelf toegebrachte ondergang van. Deze door de moderne, arrogante, onbenullige mensen lang vergeten lessen zullen nu tegen een onvoorstelbare prijs opnieuw moeten worden geleerd.’

Voor de vaxxers – christen of niet – heeft hij een keiharde boodschap: ‘Degenen die de spike proteïne (coderende) injecties hebben genomen – een fysieke manifestatie van Lucifer op nanodeeltjes niveau – zullen ervaren dat hun eigen menselijke cellen inwendig uit elkaar worden gerukt zodra ze levend worden verslonden door prion-achtige satanische biologische wapens.’ Het ‘vergiftigen van je eigen lichaam door jezelf met een biowapen te laten injecteren is een kolossale zonde van zelfvernietiging, en de krachtigst mogelijke verwerping van God, waar waarschijnlijk geen redding meer voor mogelijk is.’ (6)

 

Xander

(1) Hal Turner Radio Show
(2) Zero Hedge
(3) Zero Hedge
(4) Zero Hedge
(5) TK News via Zero Hedge
(6) Natural News

** Recente foto van volle C-17’s niet te plaatsen ivm copyright.  Excuus voor het wegvallen van de toevoeging ‘illustratief’.

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

66

 1. Leuk artikel, nouja.. Leuk..

  Heb zelf met eigen ogen gezien dat dit (deels) niet waar is.
  Er zijn gegarandeerd kinderen, hele jonge kinderen van onder de 5 jaar oud geëvacueerd. Minimaal genoeg om een klas te vullen. Dan houd je vast nog genoeg andere over maar dit artikel is onjuist. De wereld is gek geworden, maar dit verhaal is echt zeer incorrect. De foto boven de tekst ter illustratie is nogal heftig als je het mij vraagt. Ook de reacties eronder mbt. die foto zijn dat ook.

  Ik lees al een tijdje mee hier, meestal met een kritische blik.
  De waarheid is als zo vaak ergens in het midden.

 2. Ik zag dit artikel ook bij berichten van Amir Tsarfati.
  De bovenste foto heeft hij echter later terug getrokken. Dat was een foto ivm een voetbaltournooi. Daarna heeft hij een foto geplaatst met een legervliegtuig vol met echte gezinnen ( incl,.vrouwen en kinderen ). De rest van het artikel heeft hij intact gelaten.
  De bron van de foto gaat hij niet meer gebruiken.

 3. Ik heb dat hele CORONA verhaal altijd met een korreltje zout genomen, maar als ik dat fotootje van die vluchtelingen in dat vliegtuig zie. Dan denken ze hier in iedergeval het zelfde over als ik,
  Geen mondkapjes, geen afstand, geen prik. En kerngezond. Zo ziet u maar weer, leugens tegen de schaapjes en de rest gaat vanzelf. Naar de ondergang.

  Foto was illustratief , op de echte foto zat betaalde auteursrechten op. Mod.

 4. @ Nieuw Begin: 12:34 pm. En dat alles door “doorgedraaide linkse en groene zwevers”, mogelijk gemaakt. Wat zijn we toch een gaaf land….mag ik een teiltje?

 5. Wat Mike Adams Natural News schrijft kun je hoofdzakelijk op de Profetie van David Wilkerson ( Vernietiging Amerika) “leggen “. het komt grotendeels overheen.
  Het zou mij ook ook niet verbazen als dat spoedig zou gebeuren !

 6. Briljante analyse!

  Wat voelde u toen Kaboel viel?
  Door: “Angélica de Sancé”

  https://ejbron.wordpress.com/2021/08/20/wat-voelde-u-toen-kaboel-viel/

  Een heel land werd overlopen door volslagen idioten. Vervolgens gingen ze alle deuren langs om hun oorlogsbuit te catalogiseren: vrouwen en meisjes vanaf 12 jaar. Wat dat voor hen betekent, hoef ik hier niet uit te leggen… Je inleven in hun pijn en verdriet doet me rillen en ik zou liever dood willen zijn dan dáár moeten leven. Islam IS de hel, erger bestaat niet.

  In Europa klinkt het welkomstlied: welkom welkom welkom in mijn land, ik wil je leren kennen, weten wie je bent… Nou, als je ze wilt leren kennen, hoef je alleen maar naar de beelden te kijken: Irak, Syrië, Libanon, Jemen, Iran, Pakistan en nu weer Afghanistan. Kaag en Timmermans noemen het een ‘enorme verrijking’ als een groot deel van de Europese bevolking moslim is. Intussen wordt de EU gechanteerd en afgeperst door de moslimleiders in Marokko en Turkije: -geld en géén kritiek- ÓF vele duizenden ‘kansenparels’ en ‘prachtjongeren’ worden massaal de grens met Europa overgezet. Het klinkt bijna poëtisch: kansenparel en prachtjongere! Die namen zijn met veel moeite bedacht om de blanke Europeanen het zwijgen op te leggen als ze twijfelden over de opgelegde massa-immigratie. Het zijn de woke namen voor ‘testosteronbommen’ met een kort lontje en Middeleeuwse denkbeelden: “Vrouwen zijn minderwaardig en als ze zich westers gedragen en kleden, zijn het gewoon hoeren.”

  Lees de rest van het artikel ( BRILJANT!)

  https://ejbron.wordpress.com/2021/08/20/wat-voelde-u-toen-kaboel-viel/

 7. @ Henk uit Veliko Tarnovo

  Veliko Tarnovo? Je hebt je goed gevestigd in onze voormalige koninklijke hoofdstad! 🙂

  Ik wil je iets vragen: deelt u de mening van enkele van mijn landgenoten, dat alles hier anders zal zijn dan de wereld? Omdat we de regels van maskers niet volgen en onszelf een beetje vaccineren. Sommige mensen denken van wel!
  Ik woon hier al mijn hele leven, en ik weet één ding zeker: 99% van mijn landgenoten zal er alles aan doen om hun bestaan te verzekeren. Alles wat de staat en het bedrijfsleven willen. Dus, zodra het duidelijk wordt dat er geen baan is zonder Wax, de vaccindekking zal van uur tot uur groeien. Wij waren de meest gehoorzame in het “communistische” regime. We hebben zo ‘ n “trainingsprogramma” dat niemand ons de titel “de meest gevaccineerde Europese natie” kan afnemen. Maar nu lijkt het precies het tegenovergestelde.
  Wat denk jij, Hеnk?

  Sorry voor het slechte Nederlands. 🙂

 8. 20 jaar lang missies in Afghanistan (video)

  24-06-2021 | 11:42
  Met een ceremoniële vlaggenoverdracht is er vandaag een einde gekomen aan de Nederlandse bijdrage aan de missies in Afghanistan. …

  Symbolisch einde aan bijna 20 jaar militaire inzet in Afghanistan

  23-06-2021 | 15:50
  Defensie zond de afgelopen 20 jaar zo’n 30.000 militairen naar Afghanistan. De laatste mannen en vrouwen komen nu terug. Daarmee …

  Nederlandse missievlaggen Afghanistan naar Nationaal Militair Museum

  18-06-2021 | 17:57
  Na bijna 20 jaar onafgebroken inzet komen eind deze maand de laatste Nederlandse militairen terug uit Afghanistan. Om dit te …

  Veteranen helpen bij halen Afghaanse tolken
  11-06-2021 | 16:21
  Het kabinet spant zich extra in om Afghaanse tolken en hun gezinnen naar Nederland te halen. Uiteraard moeten ze aan de eisen …

  Bijleveld en Eichelsheim bezoeken laatste groep naar Afghanistan uitgezonden militairen
  16-05-2021 | 16:38
  Nederland zet in Afghanistan al bijna 20 jaar militairen in. Aanleiding daarvoor zijn op 11 september 2001 de terroristische …

  Militairen Afghanistan waarschijnlijk in juli thuis
  12-05-2021 | 16:30
  Naar alle waarschijnlijkheid zijn de militairen die in Afghanistan zijn voor de NAVO-missie Resolute Support uiterlijk in juli …

  Meer nieuws

 9. @ Nieuw Begin: 9:46 pm, op 18/8. Helaas is dat de treurige realiteit. De islam is een perfide ideologie, met een religieus sausje. Ik raad iedereen aan, het boek van Ibn WARRAQ: “weg uit de islam…getuigenissen van afvalligen”, met een voorwoord van Afshin Ellian.

 10. @ ome Jaap: 11:24 am. Juist. Het gaat altijd om: geld, macht en bezit. En dan tellen mensenlevens in het geheel niet meer mee.

 11. Strijd om heerschappij is al vele eeuwen oud. Heden, Amerika al sinds een eeuw en langer de agressor, controle en bezit. Afganistan heeft rijkdom, bv papaver velden ( opium ) de grootste ter wereld. Lithium mijnen, een delfstof dat daar ook veel is. Het gaat altijd om de rijkdom, leegroven andere landen. Het gewone Afgaanse volk is helemaal niet agressief.
  Er zijn vele verbanden en lijnen van lange tijd terug te voeren. Zouden de Bijbel schriften dan kloppen? En als, hoe kan dat? Hoe kun je ca. 2000 jaren geleden, iets op schrift stellen wat dan als geschiedenis en voortgang uitpakt? Ik begrijp dingen maar veel nog niet. Of wij aan de vooravond van een “profetie” zitten, ik weet het niet. In ieder geval ik heb veel lectuur aangeschaft, om de winters door te komen, met veel lezen, en eigen beeld te vormen, toetsend aan mijn waarnemingen.

 12. En zo krijgt Biden en de deepstate zijn eigen leger , het zelfde wat ruim 80 jaar geleden in Duitsland gebeurde toen een kunstschilder de macht greep en zijn leger creëerde! Eerst in eigen land chaos scheppen dan elders ! U bent gewaarschuwd, hiervoor moest covid verschijnen en met de geprikte mensen hoppa totale controle! Welcome in the new world order

 13. Openbaring 6

  1 En ik zag, toen het Lam een van de zegelen geopend had, en ik hoorde een uit de vier dieren zeggen, als een stem van een donderslag: Kom en zie!

  2 En ik zag, en ziet, een wit paard, en Die daarop zat, had een boog; en Hem is een kroon gegeven, en Hij ging uit overwinnende, en opdat Hij overwonne!

  3 En toen Het het tweede zegel geopend had, hoorde ik het tweede dier zeggen: Kom en zie!

  4 En een ander paard ging uit, dat rood was; en dien, die daarop zat, werd macht gegeven den vrede te nemen van de aarde; en dat zij elkander zouden doden; en hem werd een groot zwaard gegeven.

  Dit hoort op het Geloofsforum thuis. Mod.

 14. Het is wel heel makkelijk om dit een blunder van Biden te noemen.Terecht merkte die op dat deze ‘mooie ‘ deal al onder Trump tot stand was gekomen.Uiteindelijk gaf Trump toe aan de druk om een symbolische troepenmacht achter te laten.Die zou nu serieus onder vuur gekomen zijn en dan hadden de amerikanen weer hun troepen op sterkte moeten brengen en een openlijke oorlog moeten aangaan,waarop de Taliban vermoedelijk weer ondergedoken zouden zijn.
  Het was natuurlijk wel te verwachten dat net als in Vietnam destijds de kans meteen aan zouden grijpen om de situatie naar hun hand te zetten en het is onbegrijpelijk dat veiligheidsdiensten Biden niet nader hebben kunne informeren over de posities van de Taliban,al kan het best zijn dat hun kracht nu groter overkomt dan die in werkelijkheid is.
  Het is ook de vraag in hoeverre je je goed kunt voorbereiden op zulke situaties waarin een massale hysterie ontstaat.
  Ik kan moeilijk beoordelen in hoeverre het een bewuste afweging is geweest om het zo maar te laten gebeuren en ad hoc bij te sturen.Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat deze gang van zaken voor de betrokkenen in Washington als een verrassing komt.
  Het is goed dat er nu zo een einde komt aan de inmenging in Afghanistan.
  De enige mogelijkheid is keihard en medogenloos de confrontatie aan te gaan,zoals de russen in Tsjetjsjenie en dat verdient dan achteraf qua resultaat ook geen schoonheidsprijs.En dan bestaat Afghanistan uit wel tientallen Tsjetsjeniës.
  Of preventief het extremisme in te dammen,zoals de chinezen dat nu proberen.

 15. @Mick,

  Als je het artikel leest dan weet je waarom…

  Kleine tip: regeltjes onderaan artikel wellicht?

 16. Hoe naïef blijkt Nederland weer ( vooral het Kaagmens met haar links liberale vriend Rutte en de tegen het communisme aanschurkende GL icm de PvdA-dagdromers met hun rode fascisme want communisme is rood fascisme )

  Afghaanse Nederlander in Kabul: ’Taliban zijn begonnen met executies’

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1723777557/afghaanse-nederlander-in-kabul-taliban-zijn-begonnen-met-executies

  Natuurlijk moest de Taliban net na de machtsovername even de passie preken dat ze nu veranderd zijn, versie 2.0 zijn volgens sommige journalisten, dat de vrouwen heus wel belangrijk zijn en gewoon de meisjes weer naar school mogen. En dat ze zelfs verkiezingen gaan organiseren..
  Maar deze wrede ongeletterde beesten hebben het moorden echt niet afgezworen en zijn dus begonnen vooral nachts de mensen te executeren die op hun dodenlijsten staan.

  Ongelovigen moeten ook gedood worden volgens de religie van de vrede . De vrede van de duisternis in het rijk van de AC dan…
  Salman Rushdie wist er al alles van: De duivelsverzen ( The Satanic verses -1988), gevolgd door een fatwa van Khomeini en een mislukte aanslag op zijn even in London 1989

 17. Deze jongemannen zijn gevlucht voor hun vrouwen en gaan waarschijnlijk de sharia exporteren met behulp van de talibanstrijders!!!
  Mooi plan van de taliban om zo de wereld te overspoelen met zielige Afghaanse moslimstrijders!!Waarschijnlijk gaat het slapende westen er achter komen als het te laat is!!De landverraders in de tweede kamer hebben al volledige medewerking belooft aan al deze potentiële asielzoekers!!!

 18. @amo
  Onvoorstelbaar dat iemand dit sprookje over 9/11 door vliegtuigkaping nog steeds gelooft. Maar discussie erover blijkt geen zin te hebben. Ongeveer hetzelfde als met het covid-virus-verhaal.
  De meerderheid gelooft dat helaas ook nog steeds. Blijken vaak dezelfde mensen te zijn.

 19. Vraagje.
  Uit het standpunt van Afghanistan, het merendeel van de Afghanen:
  Zijn deze tolken etc. geen landverraders, zoals de NSB-ers dat 80 jaar geleden in Nederland waren?

 20. https://youtu.be/Mk7gsm-D0rU

  De val van Afghanistan zal grote gevolgen hebben!
  Bekijk de meest recente update van Amir Tsarfati op YouTube. Ik hoop dat bovenstaande link het doet, en anders zelf even zoeken.
  Met de huidige president in het Witte Huis is steeds duidelijker aan het worden dat Amerika geen krachtige bondgenoot meer is. De huidige situatie brengt pijnlijk aan het licht dat Amerika niet meer die supermacht is die het eens was.
  Zo’n zwakker geworden bondgenoot is slecht nieuws voor Taiwan, want China stelt zich in steeds dreigender taal tegenover Taiwan op.
  Het is zelfs nog maar de vraag of Amerika Taiwan zal gaan verdedigen bij een Chinese invasie.
  China heeft op dit moment het sterkste leger ter wereld, en dat beseffen de Amerikanen maar al te goed.
  Taiwan zal in zeer korte tijd onder de voet worden gelopen als China een militaire aanval uitvoert.
  Ook voor Israël is de val van Afghanistan slecht nieuws. Iran maakt van de huidige chaos gebruik en is begonnen met het opwerken van Uranium tot ver boven de 60%, zodat het zeer binnenkort alles klaar heeft om een kernbom te fabriceren. Het ICBM raketprogramma is in volle gang. Heel Europa valt nu al binnen de reikwijdte van deze raketten, en ook Amerika zal weldra binnen bereik komen.
  Het is volstrekt nutteloos om ICBM’s te bouwen om ze te gebruiken met een conventionele springlading, dat schiet echt niet op.
  Ze zijn uitsluitend bedoeld om een kernlading af te leveren!
  Nu is Iran bezig om Uranium op te werken tot weapon grade.
  En daar hebben we helemaal niets over gezien of gehoord in het nieuws!

 21. Trump is gewoon de commander in chief mensen. Officieus, dat snap ik. Maar ik ga voor gezag en niet voor macht.

  Alles staat al 4 jaar vast. Wat je nu ziet is allemaal gecreëerd of theater. Trump is op achtergrond flink bezig, zonder iets te doen, dit proces loopt al 10tallen jaren. Bekijk zijn inauguratie van 2016 en je ziet gewoon dat het leger oorlog voert tegen de cabal. Zo simpel is het. Tuurlijk kan het een psyop zijn, maar wat we nu meemaken met de covid fraude, toont echt aan dat de cabal fouten maakt.

 22. Animatie van vlucht 175 op 11 sept. 2001. Met aan het eind originele filmbeelden waar je dus duidelijk ziet hoe dit gekaapte toestel invliegt in de Zuid Toren (afschuwelijke beelden).
  https://www.youtube.com/watch?v=mKgFbJ044VQ
  En hier de feiten: https://nl.wikipedia.org/wiki/United_Airlines-vlucht_175
  Dan besef je weer wat er gebeurd is.
  Piloten, crew en passagiers kwamen nooit meer thuis.
  Hun namen zijn bekend.
  Hou a.u.b. op met die belachelijke complottheorieën over 9/11.

 23. De satan regeert.
  Dat staat duidelijk beschreven.
  De fysieke beeldvorming hiervan wordt nu tentoongesteld middels ‘moderne’ technieken.
  Na 6×666 jaren na Abrahams dood is in dit beeld van de tijden het bewijs hiervan bewezen.
  En het is nog maar een begin.
  De klok tikt verder zonder wijzers zoals de duivel zegt jullie hebben de wijzers ik bepaal het geluid en duur van de tik.

 24. In WO 2 knapten de Armeniers in Zeeland in dienst van de Duitsers het vuile werk op (executies), in Texel deden de Oekrainiers hetzelfde voor de Duitsers. Geeft te denken voor de huidige vermeende dissidenten in het nog vrije of al bezette Westen.

 25. Kijk eens op het YouTube kanaal : the kingdom of heaven is coming”
  Daar zie je Sundar Selveraj…kijk naar zijn uitspraak over corona en de volgende pandemie…de vaccinatie is niet het teken van het beest…
  Duidelijke profeet!

 26. Echte vluchtelingen vluchten met hun hele gezin. Deze vluchtelingen zijn alleen mannen, gezonde jonge mannen. Hmm. Geeft te denken.

 27. @ BoerkeuitBrabant: 7:00 pm. op 17/8. Eens met uw zienswijze. En Biden, is door vervalste verkiezingen, POTUS van Amerika geworden. We worden belogen door zowel links als rechts, door de hele politieke elite kongsi.

 28. Dan komt hier weer de complottheorie van 9/11 voorbij die inderdaad je kijk verandert, maar dan richting de duisternis. Het is onzin. Al die alternatieve scenario’s rammelen aan alle kanten. Het is gebeurd zoal we dat weten. Zo moeilijk was het toen niet een vliegtuig tijdens de vlucht over te nemen en te richten op een doel. Die torens staken boven alles uit. Netjes landen hoefde niet. De passagiersresten zijn verzameld. De passagiers kwamen niet meer thuis. Vliegtuigen ook niet.

 29. Okay,

  Verdeel en heers en zaai nog meer verdeeldheid…
  Kom als z.g.n. bemiddelaar, ontdoe het land van al zijn schatten en hulpbronnen, zorg dat het volk nog meer verdeeld raakt als voordat je kwam. Dan vertrek je en laat je voldoende munitie en wapens achter zodat ze elkaar uitroeien, scheelt werk. Daarna laat je een lakeien regime wat danst naar je pijpen de ‘vrije’ verkiezingen winnen. En dan doe je opnieuw zaken, dan neem je het land over, centrale bank wellicht of hadden ze die al voor de opium handel? (CIA) Vast wel.
  De plek is een goede kanshebber voor overleving na een mega extinction level event, daarom is er strijd om het land. Mensen hebben géén idee wat ze te wachten staat, gelukkig maar, kan ik nog veilig boodschappen inslaan voordat de “plxxrix” uitbreekt wereldwijd !

 30. Dit debacle is de schuld van Biden. Trump had eerder aangekondigd dat Amerika zou vertrekken maar alles draait om de vraag HOE. Als ze eerst de burgers die de Westerse macht hadden geholpen in veiligheid hadden gebracht en pas later de militairen laten terugtrekken dan was de rampspoed minder geworden.

  Verder is Amerika the master of puppets. Als je de puppetmaster (poppenspeler) weghaalt moet de marionettenregering zijn werk doen maar die is niets zonder de poppenspeler. De poppen vallen weg zodra de lijntjes/touwtjes verdwijnen. Je zag ook hoe snel de Afghaanse regering vertrok. En wie heeft dan de touwtjes in handen? Precies niemand. Dan keren organisaties terug die wel ervaring hebben met het aantrekken van de touwtjes van de macht.

  Echt, dit is zo logisch dat het gewoon onbegrijpelijk dom is van de Amerikaanse en Afghaanse regering dat ze deze ramp hebben laten ontstaan. Twintig jaar! In een paar dagen compleet weggevaagd. En dan Joe Biden zeggen hoeveel jaar hadden we nog door moeten gaan en hoeveel slachtoffers had dit nog moeten kosten. De laatste jaren zijn er nauwelijks slachtoffers geweest. De bevolking heeft iets van vrijheid genoten maar zal nu weer onderworpen worden. Biden heeft door het beëindigen van de Amerikaanse aanwezigheid in feite bloed aan zijn handen.

 31. Toch zijn er wel winnaars, namelijk de wapenleveranciers en munitieleveranciers zoals in elke oorlog.
  Verder wil Ik er niet veel over zeggen.
  Even zo goed dat er winnaars zijn in de coronahoax waar de big Pharma als winaar uit de strijd komt.
  Laat dat maar eens goed tot je doordringen.

 32. En als je verder bedenkt dat de Amerikaanse inval in Afganistan is gebaseerd op een grote leugen, nl. 11 september 2001, dan besef je pas werkelijk in wat voor theater deze wereld is beland.

  En de leugen is dat Bin Laden en zijn primitieve mede grotbewoners 911 zouden hebben bewerkstelligd, Ware het niet een dermate ernstige tijd waarin we momenteel leven dan zou je schaterlachend over de grond rollen van het onbenul van lieden die de officiele 911 fabel (nog) geloven.

 33. Amerika is gevechtsmoe. Bovendien is de pro moslim lobby in de VS thans heel groot, m.n. onder de Democraten onder leiding van Ilhan Omar. Deze Omar heeft een groepje senatoren om haar heen verzameld die erg pro Pakistan en pro Taliban en bijzonder anti India en anti Israel is. Dit groepje houdt zich meer bezig met Palestina en Kashmir dan met de dagelijkse problemen die de Amerikanen ondervinden. Hun invloed op Biden en Harris is heel groot. Dat zien we nu terug in de versnelde terugtrekking van de Amerikanen uit Afghanistan.

 34. De Afghanen die in de steden wonen, zijn watjes vergeleken met de Afghanen van het platteland (vaak de Taliban). Het zijn deze stads Afghanen die heel laf en zo snel de wapens hebben neergelegd. In plaats van te vechten voor hun vrijheid, nemen ze de benen naar het buitenland. Hun vrouwen en kinderen achterlatend als seks slaaf voor de Taliban.

 35. Wedden dat Biden, net als Obama, de Nobelprijs voor de vrede krijgt.

 36. @ Eelke Piers: Het was inderdaad Trump die begonnen was om de troepen terug te trekken en een akkoord te sluiten met de taliban. Maar hij is op dit moment niet de president van de VS, dus we weten niet hoe het onder hem was gegaan. Wellicht was er dan nog een gedeelte van de luchtmacht daar die de colonnes taliban strijders zou kunnen bombarderen? We zullen het nooit weten hoe het dan was gegaan.

  Wat we wel weten is dat Biden op dag 1 d.m.v. executive orders zowat heel het beleid van Trump ongedaan had gemaakt. En dat is ongehoord want zelfs Trump maakte niet als zo’n lompe olifant alles van Obama ongedaan. Wat Biden wel overeind liet staan was de terugtrekking uit Afghanistan. En dat maakt hem als opperbevelhebber van het leger dus volledig verantwoordelijk voor de puinhoop die het daar nu is.

  Hij mag dan wel beweren dat het de verantwoordelijkheid van de Afghanen zelf is en gedeeltelijk klopt het ook wel. Maar het was de VS die er binnenviel, een regime change teweeg bracht waar de Afghanen blijkbaar niet op stonden te wachten, en vervolgens uit het niets vertrok en een enorme machtsvacuum achter laatte. Wat denk je dat er dan gebeurt? Dan geldt het recht van de sterkste en best georganiseerde.

  Stel de VS doet hetzelfde hier, dan is het zeker niet ondenkbaar dat de Moslims die veel minder indiviualistisch zijn dan de gemiddelde Nederlander het zullen winnen en hier een Sharia staat uit zullen roepen. Maar betekent dit dat de gemiddelde Nederlander er blij mee zal zijn? Waarschijnlijk net zo min als de gemiddelde Afghaan als je de toestanden op het vliegveld in Kabul ziet waar iedereen die kan weg probeert te komen.

 37. Lieve beste Rijnvos 4.48pm, geloof je echt nog steeds in het boze sprookje van 9/11, dat Osama bin Laden achter de aanslag op de Twin Towers zat en met een aantal piloten uit de grotten van Afghanistan die gebouwen binnenvloog? Moet ik je dan uit de droom helpen dat het een “inside job” was van Bush en consorten, een zorgvuldig geplande ineenstorting van de betreffende gebouwen met o.a. als doel en alibi om in het Midden Oosten te keer te gaan. Eigenlijk is dat een nog veel bozer sprookje… Nog steeds is het hele verhaal niet boven water, maar er zijn in diverse talen al veel goede boeken over geschreven, o.a. van Coen Vermeeren: 9/11 Complex – De dag dat men de wereld veranderde. En vele andere. Het verandert wel je kijk op de wereldpolitiek.

 38. Hi Xander,

  Om je vraag (wordt het Afganistan debacel de laatste nagel in Amerika’s doordskist) te beantwoorden…. Ik denk van niet. Geschiedenis wijst uit dat hyperinflatie bijna altijd de laatste nagel is. De inflatie is wel al begonnen (officieel ruim 5%). Afganistan zal zeker bijdragen aan verlies in vertrouwen van de wereld in de Dollar. Tijdens hyperinflatie stort alles in. Vaak komt er iets nog naarders qua bewind voor in de plaats. Denk aan weimar hyperinflatie welke Hitler heeft gebracht. Of in Frankrijk wat ”the reign of terror voortbracht.

  Het kan ook iets goeds voortbrengen. Zie het Rusland van nu na de hyperinflatie tijdens de val van de USSR. Laten we hopen en bidden dat dit gebeurt na de ineenstroring van het Westen.

  Groeten, vrede en hoop op betere tijden,
  Hugo

 39. @Rijnvos. Ik denk dat veel inwoners van die landen wél een vrijer leven zouden willen. Daar gokte de VS op. Er bestaan foto’s van Afghanen die nog westers gekleed zijn (https://nl.pinterest.com/aliacmon/afghanistan-in-the-1970s/)
  Maar tijdens alle chaos hebben juist zeer extreme en gewelddadige islamitische groepen de kans gegrepen hun terreur uit te oefenen. Laten we niet denken dat alle Afghanen Taliban sympathisanten zijn. Maar wreed en grof geweld doet mensen, tegen hun zin uiteraard, knielen.

 40. Wat gaat China leren van deze Biden? Ziet het nu zijn kans schoon Taiwan te veroveren?
  Arme Taiwanezen; gaan die HongKong achterna?
  Volgens mij deed Trump dit toch veel behoedzamer.

 41. Taliban is niet de juiste beschrijving.
  Het zijn bewoners van Afghanistan die tegen de bezetter vecht.
  Meelopers zullen uiteraard bestraft worden.

 42. Welke morele basis heeft ‘het westen’ nog, nadat ‘het westen’ op grote schaal de mensenrechten van de eigen burgers bij het grofvuil heeft gezet? Welke moraliteit heeft b.v. Australië nog, dat verandert in een groot concentratiekamp.

 43. @ Rijnvos, beste
  Hij , osama bin laden zoals u schrijft werd op alle mogelijke manieren geholpen en gefinancierd door Amerika. Zijn naam was Tim Osman.

 44. Hadden de taliban osama bin laden uitgeleverd om terecht te staan voor de aanslagen van 9/11, was er geen oorlog gekomen in 2001. Daar zij weigerden vielen de vs afghanistan binnen om de al qaida leider te zoeken – en te vinden uiteindelijk.
  De vs hadden toen weg kunnen gaan, maar trainden afghaanse politie en leger zodat ze zelf rust en orde te konden bewaren. De vs kondigden in 2014 al aan te vertrekken uit dat land.
  Maar de afghanen zijn ondanks hun uitrusting en training niet gemotiveerd voor vrijheid en democratie te strijden en gooiden de handdoek in de ring ondanks de mogelijkheid tot bieden van verzet. Blijkbaar vinden de afghanen het wel best met die taliban.
  Het is jammer van de hieraan uitgegeven en weggegooid ca. 1 biljoen dollar westers belastinggeld, maar waar geen wil is, is geen weg. Dus niet meer omkijken naar dat land en zijn bewoners.

 45. Vergis je niet het was Trump die besloot om het leger uit Afghanistan terug te trekken en is begonnen met een deel van de troepen naar huis te halen. Biden heeft het alleen verder uitgevoerd
  Het was president Donald Trump die een akkoord sloot met de Taliban. Hij wilde zijn troepen ook terughalen en eiste in ruil daarvoor enkel dat de groep zou onderhandelen met de Afghaanse regering.

 46. Eerst heeft de USSR het geprobeerd van 1988-1998 en toen maar naar huis gegaan omdat de USA de Taliban volledig bewapende. 3 Jaar later namen de USA het over en ook zij moesten het onderspit delven.
  Waarom mag een land zich zelf niet regeren en moeten zij zich aanpassen aan onze westerse wereld en opvattingen? Waarom heeft de USA van Afganistan een drugsland gemaakt.
  Wat baet den Uil keers en bril als het beest niet lezen wil.
  Ik herinner mij zog heel goed wat hier gebeurde met de NSBers in 1944/45

 47. “… deze mannen in tegenstelling tot Amerikaanse soldaten geen enkel probleem zullen hebben om op Amerikaanse burgers te schieten”. Als je ziet hoe hard ze op de loop gaan voor de Taliban, dan zullen ze tien keer harder op de loop gaan voor de Marines en de Special Forces. Dat wordt lachen.

 48. Biden heeft gefaald, zeker.
  Ben dan ook geen fan van deze dubieuze president.
  Echter blijft het feit dat de Afghanen (leger) zonder slag of stoot de wapens neerleggen.
  Oke ze hebben al tijden geen salaris gehad.
  Maar vechten voor je eigen land is toch het minste wat men kan verwachten van een leger.
  Die mensen zijn corrupt ongemotiveerd en niet te vertrouwen.Zo zijn er meer dan 100 coalitie troepen gedood door Afghaanse agenten en militairen.Dus wat hadden we anders verwacht?!Overigens hadden de Afghanen hun eigen luchtmacht en de Taliban niet!De piloten vlogen naar de buurlanden alwaar ze meteen teruggestuurd werden i.p.v. bommen af te werpen op colonnes talibs.
  Biden heeft dus een punt als t aankomt op de verantwoordelijkheid van de Afghanen zelf.
  De fout zit m in t terugtrekken van de laatste 2500 man plus de luchtsteun die de V.S. verzorgde en iets van een balans bracht.Hier ging Biden direct in tegen de info van de intel diensten.Loog hier gisteren over en is rijp voor afzetting.
  De Afghanen treft m.i. de grootste blaam.
  En dan die beelden op de luchthaven.
  Allemaal mannen, mannen die kunnen vechten maar te laf zijn om t te doen.Willen naar europa en hun hand ophouden.Wanneer hebben we dat eerder gezien?Lafheid dat is het.De vrouwen achter latend.Kinderen en zelf pasgeborenen achter latend.En die cultuur is een zgn. aanwinst voor Nederland?Dit zegt toch wel iets over het moreel kompas van deze lui.Totaal niet verenigbaar met mijn standaard.
  De sekte van satan raast verder met de protocollen in de hand voorwaarts tegen het menselijk vee.
  Als u dacht in vrede te leven besef u dan dat het altijd oorlog is geweest.

 49. Als je de naam Amerika gebruikt voor Nederland dat sedert 1945, omdat koningin Wilhelmina gevlucht is. Het is samen met Duitsland Amerikaans bezet gebied; Dus niet bestaand! Dat wetende krijg je een goed idee hoe verrot de overheid hier is. Zelfs, je borst natmaken heeft geen zin. Nederland voert een rood wit blauwe valse vlag. De Lou de Jong oorlogsgeschiedenis is vals en zo is de naoorlogse! Zijnde van Dietse bloed zijn we verraden en verkocht en worden thans uitgemergeld en dan uitgemoord.

 50. Het veld zalm in Nederland ook geruimd en opgeschoond moeten worden!

 51. Amerika is een failed state dan weet je waarom ze dit doen. Tussen Amerika en Afganisthan is er een zee. Tussen Afghanistan en de EU enkel land. Wie denk je mag er opdraaien voor de Amerikaanse economische opmars? Europa natuurlijk hoe meer ze ons kunnen destabiliseren hoe liever. Landen of werelddelen die de kutamerikanen buiten gesmeten hebben kunnen floreren.
  Ik heb het hier niet over de inwoners maar de verborgen agenda in het beleid van de USA. controleren en zo min mogelijk laten groeien is hun verborgen slogan. USA veroorzaakt samen met Engeland niet te vergeten problemen maar lossen ze nooit op. Als ze kunnen vergroten ze de mesthoop op een ander kijk maar naar de EU en Engeland met steeds klinkende slogan als het niet in het belang was van de USA No we don’t agree. NEE..

 52. En Nu dan is de cabal in Afghanistan verslagen lol, baardmannen of hie men ze ook wil noemen hebben hun land weer in handen en terecht dat landverraders die met de Cabal heulden de afrekening krijgen.

 53. Ik sta volledig achter dit artikel. En met een “puppet”, Biden- neergezet door de “Deep State”, en de duivelse NWO in het Witte Huis- zal het steeds erger worden in de Verenigde Staten. Zeker met de communistische democraten.

 54. President Biden heeft de blunder van zijn leven begaan, hoe stom kun je zijn. En ze hadden een leger klaargestoomd een leger van Donald Duck. En de reactie van Biden was, wat ben je nu met een leger dat zijn land niet kan verdedigen? Wie heeft dat occasie legger opgeleid? De stomme Amerikanen! En nu zeggen ze, leef jullie eigen leven maar !!.Taliban brengt Afghanistan terug naar de donkere middeleeuwen. De vrouwen met een sluier, en niet meer buiten zonder vent. En inderdaad ik denk dat het volgende conflict met Iran kan zijn, maar pas op, vele terreurgroepen gaan zich nu vestigen in het land om van daaruit terug aanslagen te plegen, de islam is de gesel van deze wereld. Shalom

 55. Er is mijns inziens sprake van een patroon waarbij Westerse landen wereldwijd invallen uitvoeren in stabiele zwakke landen, waarna later communistische linkse regimes de macht mogen overnemen. De regering wordt eerst verwijdert, vervolgens wordt een modern goed getraind leger lokaal opgebouwd en bewapend met modern Westers oorlogstuig, waarna de Westerse landen weer de benen nemen, voor overname door linkse regimes.
  Kijk maar naar Vietnam, Syrië, Libië, Irak, en Afghanistan, al deze landen vallen nu onder de invloedsfeer van Rusland/China/Iran en Pakistan.

  Afghanistan had nu een modern leger van 200.000-300.000 man (getraind en bewapend door NATO/VS), er viel na de “onverwachte” overname geen schot, waarna de Pakistaanse Taliban dit leger nu compleet heeft overgenomen. Wat gaat Pakistan vervolgens met deze enorme gratis legermacht doen? Pakistan en China willen namelijk India vernietigen met kernwapens en soldaten. Indiase media zijn hierover zeer bezorgd.

  Wat gaan later al deze “bevrijde” linkse moslim landen doen? Natuurlijk Israël en het Westen aanvallen zodra ze de kans krijgen. De Antichrist plant alles.

 56. Wat ik mis in het verhaal is dat er nu een goede reden is om de demente Biden te vervangen door de – al lang vantevoren geplande – Kamala Harris.

  Zowel Fox News als CNN zijn uiterst kritisch op het optreden van Biden. Het kan niet anders dan dat het niet zo lang zal duren dat hij het veld moet ruimen. De blamage van de VS in Afghanistan is gewoon – te – blamerend.

  Ik denk dat we ongeveer hetzelfde kunnen verwachten in Nederland, waarbij – de vantevoren geplande – Kaag het stokje gaat overnemen. Op die manier komen de ultra linkse klimaatcommunisten op de gewenste plek.

Comments are closed.