Voor het eerst is de complete Israëlische legertop voorstander van militaire aanval op Iran

—————————————————————————————————————————————–

Premier Naftali Bennett in VN toespraak: ‘Iran heeft iedere rode lijn overschreden’

—————————————————————————————————————————————–

Nu ‘havik’ generaal Tomer Bar gisteren is benoemd tot het nieuwe hoofd van de Israëlische luchtmacht, is voor het eerst in de geschiedenis de complete Israëlische legertop openlijk voorstander van een militaire aanval op Iran. In zijn VN toespraak gisteren liet premier Naftali Bennett doorschemeren dat hij bereid is om het bevel tot die aanval te geven. Is de al 17 jaar verwachte oorlog met Iran nu daadwerkelijk heel dichtbij gekomen?

‘Woorden zullen de (uranium verrijking) centrifuges niet stoppen,’ zei Bennett gisteren tijdens zijn toespraak. ‘Iran heeft een cruciaal omslagpunt bereikt, maar wij ook. We zullen nooit toestaan dat Iran een kernbom krijgt. Als wij onze vindingrijkheid gebruiken, kunnen wij overwinnen. En dat is wat wij van plan zijn te doen.’

Generaal Bar een ‘havik’ die militaire aanval wil

Stafchef luitenant-generaal Aviv Kohavi maakte al vaker duidelijk dat diplomatie om te voorkomen dat Iran een kernwapenstaat wordt in zijn ogen tijdversppilling is. Daarom stelde hij generaal Bar aan, die net als hij een harde houding heeft en van mening is dat alleen overweldigende militaire kracht gecombineerd met geavanceerde technologie en cyberoorlogsvoering het Iraanse nucleaire programma kan stoppen.

In december 2020 had Bar het letterlijk over ‘luchtaanvallen, krachtige high-tech precisiebommen, en cyber- en elektronische oorlogsvoering voor operaties op het land en op zee.’ Het doel is om ‘Irans communicatiesystemen uit te schakelen en hun computers te crashen,’ zodat de islamitische republiek zich slecht zal kunnen verweren tegen ‘de grote klap’ die zal bestaan uit echte bommen en raketten.

Die plannen bestaan overigens al sinds 2004, toen het speciale IDF Iran commando werd opgericht. In 2005 vond de toenmalige luchtmacht generaal-majoor Budinger ‘de tijd rijp’ om de Iraanse nucleaire faciliteiten te vernietigen, omdat sancties het nucleaire programma volgens hem niet zouden kunnen stoppen. Budinger waarschuwde destijds ook dat Israël ondanks de steun van de VS uiteindelijk op zichzelf zal staan, omdat ‘de raketten op ons terecht zullen komen.’

Met de stafchef, de luchtmacht baas en het hoofd van het Iran Commando zijn drie topgeneraals voor het eerst eensgezind voorstander van een militaire aanval op Iran. Het bevel daartoe moet uiteindelijk gegeven worden door premier Naftali Bennett. (1)

‘Iran heeft iedere rode lijn overschreden’

Die lijkt daar wel voor te voelen. In zijn VN toespraak benadrukte hij dat Iran volgens hem nu echt een ‘kritiek’ moment heeft bereikt en ‘iedere rode lijn heeft overschreden. Wishful thinking is verkeerd gebleken. Iran heeft het contract met de IAEA geschonden, en komt daarmee weg….Ze hebben straffeloos uranium tot 60% verrijkt, een korte stap tot weapons grade (90%). Er zijn mensen die besloten hebben dat Irans streven naar een kernbom niet te stoppen is. Of ze zijn het zat erover te horen. Israël heeft die luxe niet. Wij worden niet moe en zullen niet toestaan dat Iran een nucleair wapen krijgt.’ (2)

Stoere taal, maar wel moet bedacht worden dat zijn voorganger Netanyahu ook jarenlang met militair ingrijpen dreigde, maar uiteindelijk geen direct actie ondernam omdat er nooit het groene licht uit Washington kwam, ook niet van president Donald Trump.

Onbetrouwbare VS brengt Israëlische actie dichterbij

Maar met een dementerende Amerikaanse president die in TV-interviews regelmatig complete wartaal uitslaat en maar wat voor zich heen brabbelt, zal – mede gezien het Afghanistan debacle – ook in Jeruzalem het besef zijn gegroeid dat Amerika een volstrekt onbetrouwbare staat is geworden (en dat feitelijk al heel lang is).

De kans is daarom groot dat de al zo lang gevreesde oorlog met Iran – waarmee Israël overigens al jaren een proxy oorlog uitvecht in Syrië – nu daadwerkelijk heel dichtbij is gekomen. En dat voorspelt niet veel goeds voor het Midden Oosten en daarmee de hele wereld.

Volgens sommigen is het Iraanse kernwapenprogramma één grote hoax. Anderen denken – mede op basis van de jarenlang aangetoonde en erkende leugens van Teheran over het geheime verrijkingsprogramma – juist dat Iran ‘de bom’ allang heeft. Hoe dan ook, mocht dat laatste het geval zijn, dan zou Israël daar wel eens op pijnlijke wijze achter kunnen komen indien het besluit om Iran alsnog ‘preventief’ aan te vallen.

 

Xander

(1) DEBKAfile
(2) DEBKAfile

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

 

36

 1. Hans 1 ( 10.55 PM 29-9 )

  Er is geen twijfel in mijn hart dat de God van Israel Israel in deze strijd zal steunen, ik ga niet beweren dat Israel geen schade lijdt , Hij zal Israel beschermen , hij zal Israel laten bestaan , hij moet nog met Israel tot Zijn doel komen !
  Wat de VS zegt, zegt mij helemaal niks met een dementerende fake-president en allemaal pol. correcte ” balletjes” die precies zeggen wat het WEF wil dat ze zeggen .
  De God van Israel zal Israel nooit laten vallen .

 2. @Tom
  Volkomen mee eens.
  De verwerping van het joodse volk is niet absoluut en definitief maar tijdelijk! Dat blijkt hieruit, dat Paulus in Romeinen 11:15  niet alleen spreekt van de verwerping van het joodse volk (Grieks:  ἀποβολή) maar ook van hun aanneming(Grieks:καταλλαγή) Want indien hun verwerping de verzoening is der wereld, wat zal de aanneming wezen, anders dan het leven uit de doden? Romeinen 11:15

  https://youtu.be/yUFT8rGh8JI

  https://www.blueletterbible.org/kjv/rom/11/1/t_conc_1057015

  https://www.blueletterbible.org/lexicon/g2643/kjv/tr/0-1/

  https://www.digibron.nl/viewer/collectie/Digibron/id/tag:Wekker,19771202:newsml_fbac627e4102f743289290ae54db9d99

  Allen: verder praten op het Geloofsforum. Mod.

 3. Svalbard schreef:
  29/09/2021 om 11:05 am

  “Als Israël de nucleaire installaties van Israël aanvalt…”
  Een land valt zichzelf niet aan. IRI is de officiële afkorting van Iran en dat staat voor Islamic Republic of Iran. De “beste” raketafweer ter wereld heeft al wat steken laten vallen en het zal niet de laatste keer zijn. En met Israël is het inderdaad heel snel afgelopen. Om het kort te houden laat ik de details voor wat ze zijn. Ik volsta met te zeggen dat een voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken en de Amerikaanse inlichtingendienst CIA hetzelfde zeggen (over de toekomst van Israël).

 4. Dag Tom, waar jij de mist in gaat is het feit dat het letterlijke Joodse verbondsvolk overgeheveld is naar een geestelijk “ Joods verbondsvolk”! Jezus was idd een Jood, maar met Zijn offer, heeft Hij, en de Mozaïsche Wet vervuld, en de mogelijkheid om “ geestelijk Joden “ te worden, geopend. ( Uit alle Talen en Natiën ) Dus niet Alleen JODEN! Dus in die zin heeft Jahweh zijn belofte niet verbroken maar aangepast, van een letterlijk Joods verbondsvolk die letterlijk besneden moesten zijn, naar een geestelijk verbondsvolk die in hun hart besneden zouden zijn. Ook zou “ het verbondsvolk van Jahweh en Jezus” in de eindtijd de oorlog niet meer leren, en ook zouden zij geestelijk geen “ onderdeel” v deze wereld zijn, omdat het verbondsvolk v Jahweh en Jezus zich ervan bewust zouden zijn dat eenieder die dood en verderf zaait en het zwaard hanteerd, zelf door t zwaard zal vergaan. Het huidige Israël en de “ Joden” verwachten Jezus 1e coming, een letterlijke Koning die hun zal leiden. Jezus zei dat Zijn koninkrijk niet v deze wereld was, en christenen verwachten de 2e coming, dit strookt ook niet met de Joodse verwachtingen. Joden kunnen wel individueel, net zoals katholieken protestanten,allerlei personen uit rangen, standen, andere religies, deel gaan uitmaken van Jahweh, en Jezus verbondsvolk die Armageddon zullen overleven. De huidige handelwijze van de Talmudische ( ontstaan door mondelinge overlevering en geliefd bij de farizeeen) Joden en degenen die deze stroming ondersteunen, is verderfelijk, zij bedelen zich een rol toe, die juist door Jezus is veroordeeld. Gij zult uw naaste liefhebben als uzelf, want niemand heeft ooit zijn eigen vlees gehaat. Jezus werd gedood omdat Hij de hypocrisie vd farizeeen ( Joden) aan de kaak stelde, daar konden ze niet zo goed tegen. Daarom werd Hij vermoord, en dat was het moment waarop het oude verbond, veranderd werd in een nieuw verbond! Waarop het Joodse volk hun privileges als ENIG VOLK V JAHWEH, verbeurde. Ook nu in Israël waar de Joden( niet allemaal natuurlijk) er niet zo goed tegen kunnen als christenen over Jezus profetieeen spreken. Gr

  Maximaal 3 woorden als accenten in hoofdletters. Aangepast. Mod.

 5. Op https://www.ad.nl/buitenland/macron-vindt-dat-europa-meer-aandacht-moet-besteden-aan-defensie-en-tekent-pact-met-griekenland~ada9ff77/ “Macron vindt dat Europa meer aandacht moet besteden aan Defensie en tekent pact met Griekenland” lees ik dat Emmanuel Macron graag wil dat Europa een autonome militaire macht wordt.

  Zo zien wij het Hersteld Romeinse Rijk van de antichrist steeds meer vorm aan het krijgen is. Zou Macron wellicht de toekomstige antichrist kunnen wezen?

 6. Dit gegeven zou een regelrechte ramp zijn. de vraag is nu wat de Amerikanen gaan doen? De Amerikanen willen niet meer in een oorlog betrokken geraken. En Israël speelt met vuur. Er zijn andere problemen genoeg. Shalom

 7. Wat ik op YT had gevonden jaren geleden over UFOs & kernwapens: Now@9, Group says, UFO’s found nuclear weapons/Owned by aliens? US missele guards claim UFOs target global nukes RT/An unknown aircraft penetrated US nuclear facilities in 1975 – Close Encounters/Military shockhed by real UFO invasion above Washington, DC enzoverders, voor meer zie mijn playlist, ”ALIENS?”. Ik moet wel regelmatig door YT gewiste video’s verwijderen, kan het ook niet helpen dat ze voortdurend censureren! Het is wereldwijd vastgesteld.

 8. @Hans1,

  Als Israël de nucleaire installaties van Israël aanvalt zal dit op een grote oorlog uitlopen, maar het zal niet afgelopen zijn met Israël.
  Israël is zeer goed in staat zichzelf te verdedigen en het beschikt over de beste raketafweer ter wereld.
  Toch zal Israël er niet ongeschonden uit komen, want het is onvermijdelijk dat Iran een grote aanval op Israël zal gelasten. Hamas en Hezbollah zullen enorme hoeveelheden raketten op de bevolking van Israël afvuren.
  En ondanks de uitstekende raketafweer zal er toch veel schade aangericht worden.
  Het is echter niet uit te sluiten dat dit zal uitmonden in de Ezechiëloorlog die in de Bijbel beschreven staat.
  In de hoofdstukken 38 en 39 staat deze oorlog beschreven.
  Israël zal dan niet in staat zijn om de invasie uit het Noorden tegen te houden. Bij deze invasie zijn Iran, Rusland en Turkije betrokken.
  Maar dan zal God rechtstreeks gaan ingrijpen, want deze vijanden van Israël zullen op de bergen van Israël vernietigd worden!

 9. Op https://www.marketwatch.com/story/what-happens-if-the-u-s-defaults-on-its-debt-11632761091 “What happens if the U.S. defaults on its debt? (Wat zal er gebeuren wanneer de VS gaat wanbetalen vanwege zijn hoge staatsschuld)” en op https://edition.cnn.com/2021/09/22/politics/debt-ceiling-warnings/index.html “‘No one would be spared’: Debt default would set off dire consequences (‘Niemand zou gespaard worden’: Faillissement zou rampzalige gevolgen hebben)” over de dreiging dat de VS gaat wanbetalen vanwege haar enorme schulden. Wanneer dat gebeurt, zal er een ongekend zware financiële crisis uitbreken, veel zwaarder dan die crisis na de val van Lehman Brothers in September 2008. Bovendien zal de VS dan niet meer een supermacht zijn, waardoor Europa’s Hersteld Romeinse Rijk onder het bewind van de antichrist dé supermacht zal worden.

  Heel bizar dat het wanbetalen van de VS wellicht op maandag 18 oktober zou kunnen plaatsvinden, zie https://www.cbsnews.com/news/debt-ceiling-government-debt-october-18-treasury/ “U.S. could run out of cash to pay the bills October 18 if Congress doesn’t act on debt ceiling, Treasury says(De VS zou op 18 oktober geen geld meer kunnen hebben om de rekeningen te betalen als het Congres niets doet aan het schuldenplafond, zegt de schatkist )”. 6+6+6=18, 18 oktober als het startdatum voor de Great Reset die ook het wanbetalen van de VS vanwege zijn schulden zal omvatten?

 10. Wat betreft de situatie in het Midden Oosten, is er op deze website al veel over geschreven. Desalniettemin is de vlam daar nog steeds niet in het kruitvat geslagen.

  Nu staat Israël niet bepaald goed op de kaart bij instanties als de VN, als het gaat om de situatie rond de Palestijnen. Wanneer Israël besluit Iran aan te vallen, zou daar toch zeker een internationaal mandaat voor moeten zijn. Dat zie ik er niet zo snel komen.

  Ik zie het niet gebeuren dat Israël actie onderneemt waarbij het internationaal alleen komt te staan. Of er moet een incident komen waarbij dat mandaat er alsnog komt.

  Elders zijn er natuurlijk de spanningen tussen de VS en China omtrent Taiwan. Of rond Rusland en Oekraïne. Vergeet ook niet de ambitie van Erdogan wat betreft het herstel van het Ottomaanse rijk.

  Als één van die dreigende conflicten escaleert, dan ontstaat er een domino effect naar andere conflicten. Israël zou dan van de gelegenheid gebruik kunnen maken Iran preventief aan te vallen.

  Wat betreft oorlogsdreiging, vind ik de situatie rond China overigens op dit moment het gevaarlijkst. Vooral ook omdat zij nog wel eens aansprakelijk gesteld kunnen worden voor de Corona crisis (Oorsprong uit lab). In combinatie met de situatie rond Taiwan, zou het Westen dan een aanleiding hebben de opkomende wereldmacht China in een militair conflict te trekken en daarmee te verzwakken.

 11. Ik woon hier in israel – tegenwoordig het schijnheilige land. Ben niet religieus, maar het kan niet uitbliven dat we zullen worden gestraft (allemaal) omdat het grootste gedeelte van de de vaxschapen willoos het huidge racisme tegen de vax weigeraars aanvaard en nog ereger, hun kinderen willoos aand de bael / moloch offeren met de vax.
  Als je je zo onethisch en zelfs kwaadaardig gedraagt en willen en wetens de andere kant uitkijkt, dan moet er een reactie komen (god, יהוה, karma, kosmos,whatever).
  Ook zal dit een leuke afleiding zijn van de komende vax doden. En met het begin van het gripe seizoen zullen er wederom booster en verplichte griep vaccins komen (of liever – zoals ik het nu zie – ‘payload delivery’via een neusspray).
  Kijk naar de afgelopen maanden!
  – Nov 2020 israel begint te vaxen en het aantal doden explodeert van enkle honderden naar enkele duizenden
  – Ein aug 2021, begin boosters en het aantal doden explodeerd wederom van 6000 naar 7700 in minder dan een maand, de meestendubble gevaxed en zelfs geboost!
  Maar de makke schapen willen niet wakker worden en bijten zelfs naar degenen die hen de waarheid willen laten zien!

 12. @Joost. Dank voor uw eerlijke realistische, wel ter tale betrokken reactie. Ja wijlen Karel van Oordt van Christenen voor Israel dragen wij ook een warm hart toe.

  Dat het goed komt met Israel daar zijn we samen van overtuigd. Paulus de Jood uit de stam Benjamin is daar heel stellig over. Romeinen 9-11. Het dilemma van de huidige Staat Israël Israël is haar slechte leiders. Netanjahu had wel 3 of 4 rechtszaken aan zijn broek.

  Israel snapt maar Niet dat niet de Palestijnen haar grootste vijanden zijn maar de God van Israel zelf. Details Psalm 81.

  De profeet Ezechiel 20 waarschuwde ISRAEL in zijn tijd al woedend, de leiders van de Knesset van Israel met de woorden:

  Ezechiël 20:32…En wat u [Knesset] in de zin gekomen is, zal Geenszins geschieden, namelijk dat gij zegt: Wij Willen Aan De Volken Gelijk Worden, gelijk aan de geslachten der landen, door hout en steen te dienen. [Psalm 97 en 115} Zo waar Ik leef, luidt het woord van de Here HERE, met sterke Hand, met Uitgestrekte arm en met uitgestorte Grimmigheid zal Ik over u heersen.

  Israel is geen gewoon volk, maar het volk van JHWH, een Uitverkoren Volk! Deuteronomium 7.

  Shalom. Ramshoorn.

 13. Wat maakt die generaal zich druk? Israel is druk bezig de eigen bevolking uit te roeien met hun eindeloze reeks injecties.
  Israel gaat niet ten onder aan Iraanse kernwapens maar aan een zelfmoordpoging door de eigen regering, waarna de paar overlevenden worden afgeslacht door hun buren zonder dat daar kernwapens bij komen kijken.

 14. Counsil on foreign relations – De geheime wereldregering, zie hetanderenieuws.nl? Kla.tv … 100 jaar geleden opgericht, CFR, de geheimen achter gesloten deuren.

 15. @Ellen
  Klopt.De verwerping van Israel is tijdelijk.

  Want Ik zeg u: Gij zult Mij van nu aan niet zien, TOTDAT gij zeggen zult: Gezegend is Hij, Die komt in den Naam des Heeren! Mattheus 23:39

  https://youtu.be/c-zPeSXk-L8

 16. @Peter Heersink

  Ter aanvulling. Lees de profeten. Lees Jeremia 31

  “ 27 Ziet, de dagen komen, spreekt de HEERE, dat Ik het huis van Israël en het huis van Juda bezaaien zal met zaad van mensen en zaad van beesten.
  28 En het zal geschieden, gelijk als Ik over hen gewaakt heb, om uit te rukken, en af te breken, en te verstoren, en te verderven, en kwaad aan te doen; alzo zal Ik over hen waken, om te bouwen en te planten, spreekt de HEERE.”

  In heel Jeremia 31 wordt duidelijk gesproken over de koninkrijken Juda en Israël. Waarschijnlijk begrijp je niet wat dit inhoudt.

  Jouw opmerking dat Gods volk de oorlog niet kent slaat ook totaal nergens op. Dit staat in een eindtijdprofetie van de profeet Micha. Dat moet nog komen.
  Het christendom heeft n.b. zelf volop oorlog gevoerd. Van de Spanjaarden, Portugezen, de Duitsers, De Engelsen, de VS tot wijzelf.

  Jezus is gestorven voor onze zonden. Niet de Romeinen nog de Joden hebben Jezus gedood! Nee, wij de zondaren hebben Jezus gedood. Jezus is voor onze zonden gestorven. Zodra je dat mag gaan inzien dan ben je op de goede weg en dan laat je je antisemitische opmerkingen wel achterwege.

 17. Als Israël de cruciale fout maakt IRI aan te vallen dan is het met Israël meteen afgelopen…

 18. Het is logisch wat hier gebeurt. Biden wil weer terug naar vroeger..de dreiging afkopen! Het nieuws gemist? Deze lafhartigheid kan Israël niks mee. Dus zelf doen.
  Trump waaren de Iraniërs nog een beetje bang voor…
  En ja, de winter wordt koud en dus duur. Ook het laatste seizoen meer verbruikt..
  Olie is dus hard nodig..let op de prijsontwikkeling van huisbrandolie…
  De Amerikanen ontwrichten graag olielanden. Of zetten er een stroman neer…

 19. @Peter Heersink

  Verklaar je nader met “ Hum, Ellen, volgens mij heeft Jezus duidelijk in de bijbel gezegd dat “ het koninkrijk” expliciet van het Joodse Volk afgenomen zou worden.”

  Jezus was een Jood uit de stam van Juda.

  De Apostels waren Joods. Het christendom is een Joods geloof. Het Oude en het Nieuwe Testament zijn geschreven door Joden. De eerste bekeerlingen tot Jezus waren Joden.

  Lees eens Romeinen 11 (17 en 18).
  Maar lees ook Romeinen 11 vers 1 en 2 plus 25 en 26.

  Het Joodse volk blijft Gods volk door de belofte van God aan Abraham, Izaäk en Jakob (Israël). God verbreekt Zijn belofte niet. Hij straft, dat zeker, maar God liegt niet. Als niet-Joden mogen wij een beroep doen op de belofte aan Abraham, Izaäk en Jakob (Israël).

  Waar jij jouw onzin vandaan haalt is mij een raadsel.

 20. Ramshoorn 28/9/’21 7.51 pm
  Eens met u in grote lijnen.
  Voor mij is JHWH/Christus Hij die komen zal. Ik hoor “Zijn voetstappen al” ! Onze Heiland en Verlosser. De echte Joden zullen Hem herkennen en erkennen.
  Israel is niet goed bezig, dat laat u goed zien – o.a. punt 2, 3 ,5 en 7.
  Mijn ouders en schoonouders hebben zich in woord en daad ingezet voor Israel. O.a met Karel van Oordt, hij woonde tegenover ons in Soest.
  Ieder jaar kregen we Jaffa sinaasappels uitTel Aviv van vrinden aldaar ( jaren 60/70).
  Ik ben zeker een Israelvriend maar veroordeel hun apartheid&agressie. Het is in wezen nu althans een goddeloze natie.

  Dat de HEERE HEERE zich mag ontfermen over ons.
  Heer Jezus Christus ontfermt U zich over ons zondaars! En wees ons genadig.

  Shalom
  Joost

 21. Vervolg op mijn vorige ‘persoonlijke’ eschatologische beschouwingen: wat er zich momenteel in de SAMENleving in dde huidige DPRK afspeelt is nog maar klein bier vergeleken met wat er het mensDOM tegen 2030 te wachten staat! Voor lezers die de Bijbel (nog) niet kennen: lees (of gebruik de browser Google met dat ‘eigenaardige’ 666-logo) Openbaring hoofdstuk13: verzen 16 t.e.m.18.
  JC is onze enige ‘verlossing’ uit dit huidige bestel!

 22. Hum, Ellen, volgens mij heeft Jezus duidelijk in de bijbel gezegd dat “ het koninkrijk” expliciet van het Joodse Volk afgenomen zou worden. Het zou aan een volk gegeven worden wat uit alle talen en natiën vd wereld zou bestaan. Jezus is vermoord volgens de Joodse wet, ze waren zelfs zo laf en sluw, om het vonnis te laten uitvoeren door de Romeinen. “Het volk” wat wel het koninkrijk( hemels en aards) zal krijgen, zijn de “ geestelijke Joden “ ( degenen die besneden zijn in hun hart en geest. Het letterlijke Israel en zijn inwoners zijn allang geen verbondsvolk meer van God. Dat kan ook helemaal niet omdat Jezus alleen volgelingen van Hem ( en die zouden de oorlog niet kennen) beschermd en laat overleven. De huidige Joodse Staat is juist een gevaar voor Christenen.

 23. Wonderlijk Xander dat u dit nieuws Aanval op Iran bekend maakt op Israëls gedenkwaardige dag van
  Simchat Thora dat vanavond en morgen in heel Israël wordt gevierd.

  Simchat Thora is een vrolijk feest waarbij gedankt wordt voor de Thora (de 5 boeken van Mozes Genesis-Exodus-Leviticus-Numeri-Deuteronomium) van de eerste vijf boeken van de joodse bijbel.
  In de synagoge leest men eerst het laatste hoofdstuk van de Thora, Deuteronomium en daarna gaat men meteen verder met het eerste hoofdstuk in Genesis. Dit geeft aan dat het lezen uit de Thora nooit stopt.

  Degene die het laatste hoofdstuk leest, wordt Bruidegom van de Wet (Chatan Torah) genoemd en degene die het eerste hoofdstuk leest, heet Bruidegom van het Begin, Chatan Bereesjiet.

  Tijdens de dienst worden ommegangen, hakafot, met de Thora-rollen gemaakt. Met de Thora op de arm gaat men dan al dansend door de synagoge. Ook kinderen doen hieraan mee.
  De allerkleinsten worden door hun vader op de schouders gedragen.””

  Ik geloof dat Israël nu hun bestaan op het spel gaat zetten als ze Iran van de kaart willen vegen. Waarom? Het zal de derde wereldoorlog inluiden. Israël is nu met deze socialistische verdeelde Regering/Knesset niet in staat om heel de moslimwereld te onderwerpen.

  In de zesdaagse oorlog 1967 had ze dat wel gekund toen Israel Heel Jeruzalem en de Tempelberg, de Golan, Judea en Samaria en Gaza op de moslims heroverde.

  Nu is Israël een hopeloos verdeelde natie net als Nederland vandaag.
  Let op dit schrijft een vriend van Israël.

  Wat zijn de zwakke punten van Israël vandaag?

  1* Een regering die haar burgers lek heeft laten spuiten: Na de 2-de wordt nu 3x met Covid-19 gevaccineerd!!!!!!!

  2* Israël danst vanavond en morgen met de Torah, maar lapt de Geboden van JHWH aan haar laars. Exodus 19 en 20.

  3* Nergens ter wereld vinden zoveel Abortussen plaats als in Israël. Deuteronomium 7.

  4* De 7-de dag, de Sjabbat waarop JHWH rustte van zijn Scheppingswerk Genesis 2:1-3 wordt massaal overtreden. JHWH is hierover woedend. Lees Exodus 20 en 31 en Jesaja 58.

  5* Israël overtreed massaal de Spijs en de Huwelijkswetten die JHWH voorschreef.
  Leviticus 11 en 20.

  6* Zolang Israël hulp blijft zoeken bij Amerika en Europa zal ze altijd uiterst kwetsbaar blijven.
  Wanneer de Knesset en de burgers in Israël zich tot hun God JHWH wenden zullen ze niet alleen de moslims onderwerpen maar de hele wereld.

  7* JHWH belooft Israël tot HOOFD van alle volken te maken. Deuteronomium 28:1-12 – Jeremiah 31:7 en Zachariah 14.

  8* Het is de Joodse Masjiach Jeshua, de Zoon van JHWH, de Leeuw van Judah, Openbaring 5:5 die heel Israël zal verlossen van alle antisemieten en booswichten. Hij zal volgens Jeshua Koning worden in Jeruzalem en regeren over heel de wereld!!! Openbaring 19 en 20.

  Als Israël nu ten strijde trekt tegen Iran zal ze het grootste verlies aller tijden ervaren.
  De profeet Joël vertel in zijn Boek hoe Israël de Overwinning kan boeken waarvan ze nu droomt.

  Shalom. Ramshoorn.

 24. @ QW, ik lig daar echt niet van wakker hoor & ben nog steeds kerngezond zonder dokter! Iedereen kan het gemakkelijk natrekken! Ik verwacht geen geloof op mijn woord, trek na? Mijn YT account ken ik wel uit mijn hoofd, m.youtube.com/user/ufotube7/playlists, je ziet, het zit er in hee, maar nu ben ik met dit fascisten probleem bezig. Volgens mij kunnen ze niets aanvangen met die kernwapens? Wat denk jij? Roswell was cover up, fact, buitenaardsen hadden Amerika gewaarschuwd ermee te stoppen! Ik beweer niet dat ze ons gaan redden ofzo! Wij moeten onze eigen boontjes doppen, de vleeslichamen zijn maar tijdelijk. Je kent me niet, oordeel dus niet?

 25. DrM, helemaal waar want dan krijgt Israel ook daar de schuld van, het is allemaal geënsceneerd door de wereldleiders, net zoals in de tweede Wereldoorlog

 26. Een eschatologische bedenking… Nu de USA uit elkaar aan ’t vallen is, komt het ‘kleine’ Israël helemaal alleen te staan, zoals David tegenover Goliath, enz. enz. Wait & see… Er is echter één datum – of eerder een jaartal – dat we allemaal voor ogen moeten houden: 2030… Ene Klaus Schwab, wellicht de grootste lakei van de satan, zegt het zelf in een video die snel door het WEF van het www werd gehaald “by 2030 you’ll own nothing and you’ll be happy”. Inderdaad het gedroomde doemscenario van elke satanist die momenteel op deze aardkl**t rondloopt. Trek daar eens 7 jaren van af (cfr. diverse ‘openbaringen’ uit het boek ‘Openbaring’, dit is het laatste boek uit de Bijbel voor diegenen die nu uit de lucht vallen 😉 ) dan begint de klok pas écht te tikken vanaf medio 2023? Dacht ik zo… Alle ‘decorstukken’ worden momenteel in een razendsnel tempo op het toneel geplaatst zodat de antichrist (“rarawiezennekik”? = Antwerps dialect) met allerlei mooie smoesjes ten tonele kan komen opdraven. Maar van zodra het ’tableau vivant’ aanbreekt dat iedereen VERPLICHT wordt het merkteken van het beest in of op haar/zijn voorhoofd of in of op haar/zijn rechterhand te laten “etsen” – met het excuus “ach madammeke/meneerke, zijt gij uwen corona-pas nu weeral kwijt, weet ge wat, we gaan het daarom enz.” om toch maar enigszins te kunnen/mogen meedraaien in deze dolgedraaide overconsumptiemaatschappij, komt alles in een turbulente stroomversnelling richting afgrond: een fascistoïde, totalitaire dictatuur, met als grootste bedrog dat satan ons mensen laat geloven dat hij NIET bestaat. En is er uit dit alles dan wel een uitweg?
  Jawel: JC… m.a.w. over naar het Geloofsforum voor meer toelichting en/of bekering/omkering!
  Wordt wel degelijk vervolgd…

 27. Ik denk dat het helemaal klopt met de Bijbel, omdat Israel als agressor door de hele wereld zal worden veroordeeld en alleen komt te staan wanneer ze met hun geavanceerde leger en techniek de eerste stap zullen zetten, maar Israel zal volgens diezelfde Bijbel niet vernietigd worden want de engel Michael zal voor hen strijden, totdat ze Hem zullen zien, hun Messias die hun God is, Jezus

 28. Draaiboek ‘De grote reset’
  Hfst. 1. Corona pandemie, mensen worden geïnjecteerd met twijfelachtige substanties
  Hfst. 2. Energie en voedsel tekorten (zogezegd als gevolg van corona)
  Hfst. 3. Gevaccineerden worden ziek en sterven (zogezegd door fout ongevaccineerden…)
  Hfst. 4. Oorlog en burgeroorlog
  Hfst. 5. VN Wereldregering en grote reset worden als ‘oplossing’ doorgedrukt.
  Hfst. 6. Alle overlevenden worden ‘voor hun eigen goed’ gechipt en 24/7/365 gecontroleerd
  Hfst. 7. Niemand (behave de elite) bezit nog iets en iedereen is gelukkig (morfine verslaafden zijn dat ook zolang ze maar tijdig hun spuit krijgen…)

 29. @ XB.
  “Getuigenis van hooggeplaatste militairen overal, ik zit het niet uit mijn duim te zuigen, onderzoek dat al vele jaren!”
  Ik merk dat je het je vreselijk heeft aangegrepen en nog steeds onder gebukt gaat…, je bent er helaas goed ziek door geworden.
  Troost je: je bent de enige niet.

 30. HMMM, dat ze eens allemaal stoppen met hun kernwapen zever? Ik zou een heel lang verhaal kunnen schrijven over dat kernwapen gedoe, maar heeft geen zin. De meningen botsen te veel. Wat is echt nationalisme? Zich met eigen land bezig houden & zich niet bemoeien met andere landen, globalisme is de ziekte! Alles moet terug naar een kleinschalige autonomie, volkscommunes per 100 ofzo & volksbesturen zonder staat, weg met globalistische control freaks! Weg met geheime diensten! Weg met black projects! Amerika was gewaarschuwd niet met die kernwapens te beginnen! Dit zijn de gevolgen! Pakistan is ook een moslimstaat, maar die vallen ze nooit aan hee? Natuurlijk niet, want die hebben al kernwapens! Iran zal er ook maken natuurlijk, Pakistan zal wel helpen? Misschien hebben ze die wel al, so what, ”laat maar vallen, want het komt er toch wel van, het het helpt niet door te bibberen”, parodie Doe Maar. Gevolgen van partijpolitiek gezeik overal, superslecht beleid, krankzinnig beleid, evil beleid! Wie zegt dat ze die ooit zullen kunnen gebruiken? Overal UFO activiteiten rond dat kernwapen gedoe geweest die het konden saboteren & activeren! Getuigenis van hooggeplaatste militairen overal, ik zit het niet uit mijn duim te zuigen, onderzoek dat al vele jaren!

 31. Oude wijsheid, die mijn grootvader mij als klein jongetje inprentte: “De eerste klap is een daalder waard.”
  De tijd zal leren of Israël door het eindeloos wachten, mede dankzij de VS, de tijd voor die daalder heeft laten verstrijken en of dat die eerste klap nu slechts een stuiver waard blijkt te zijn.

  Andere oude wijsheid: “De aanval is de beste verdediging.”
  Maar dan moet je natuurlijk niet eerst wachten tot je vijand sterker is dan jij.

  Dan de laatste: “Je vijand bestrijden is je vijand kennen.”
  Laten we hopen dat Israël niet alleen de kennis tot bestrijden heeft, maar ook de vuisten.

  En tot slot: Israël blijft Israël, tot de jongste dag.

 32. Moet Israël Iran aanvallen, dan zullen de gas- en de elektriciteitsprijzen helemaal exponentieel exploderen, terwijl die nu al aan het exploderen zijn en waardoor de energienota voor veel huishoudens onbetaalbaar dreigt te worden. Juist met mogelijk een koude winter in aantocht, zie ik hier in Europa een complete uitval van gas en elektriciteit, waardoor vele miljoenen letterlijk in de kou worden gezet en er echt de opstand uit kan breken.

Comments are closed.